Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 10:14   #1981
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Dziewczyny czy Wam też tak się przerzedziły rzęsy?? ja Normalnie aż nie wierze.. prawie nie mam co malować. Wczesniej jak pomalowałam to wyglądały w miarę a teraz to jakaś załamka..
Też. Nie dość że krótkie, to kilka na krzyż. Myślałam na początku, że tusz już stary. Wzięłam nowy i dalej to samo.
I sucha skóra mi się zrobiła a balsamu lub olejku używam codziennie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:25   #1982
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

dzień doberek!

roxana_lu właśnie, dziękuję za kciuki, przydadzą się, już się stresuję, ale przecież wszystko będzie dobrze, musi być idę na 12 więc po południu zdam relację

piszecie o chrapaniu Tżów, mój też czasami chrapnie, ja podobno dużo gorzej chrapie, mój mówi, że czasami tak mocno, że go to budzi ale to się zdarza tylko jak śpię na wznak i jestem mocno zmęczona

co do pojemniczków, moje kupowane w aptece są też zapakowane w woreczki

gratki dla mamuś rozpoczynających nowe tygodnie
u mnie dziś 14w3d ciekawe czy dzidzia nadal starsza o 4 dni

lecę się szykować

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:28   #1983
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Też. Nie dość że krótkie, to kilka na krzyż. Myślałam na początku, że tusz już stary. Wzięłam nowy i dalej to samo.

Super, że mi piszesz o tym tuszu bo właśnie mam ten sam problem. Kupiłam nowy niby już sprawdzony a ja nie mam co pomalować, już chciałam kupić następny z myślą,że może ten jakiś stary ze sklepu No coż widocznie już tak będzie.. a skóra mojej twarzy też załamka.. jakies czerwone krosty itp.. p.s w tamtej ciązy na pewno takich nie mialam przerzedzonych musze chyba zamiast tuszu smarować olejkiem rycynowym
Stary 2015-02-09, 10:39   #1984
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
padłam

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Dziewczyny czy Wam też tak się przerzedziły rzęsy?? ja Normalnie aż nie wierze.. prawie nie mam co malować. Wczesniej jak pomalowałam to wyglądały w miarę a teraz to jakaś załamka..
Ja akurat nie mam tego problemu, bo rzęsy zawsze miałam długie i gęste (nie przesadnie, ale coś tam jest ) początkiem ciąży zaczęły mi włosy masowo wypadać, ale od kiedy je podcięłam jest spokój Jedynie co, to strasznie mi się przetłuszczają, tak, że muszę je myć codziennie, żeby czuć się komfortowo...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:40   #1985
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja z rzęsami nie mam problemu za to poce się bardzo i ta skóra taka delikatna i sucha pryszcze na twarzy.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

A i włosy się szybciej mi tluszcza ale nie wypadają tyle dobrze
Stary 2015-02-09, 10:41   #1986
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
No coż widocznie już tak będzie.. a skóra mojej twarzy też załamka.. jakies czerwone krosty itp.. p.s w tamtej ciązy na pewno takich nie mialam przerzedzonych musze chyba zamiast tuszu smarować olejkiem rycynowym
co do cery, to jest tak, jak moja gin mówiła - jak skończyłam duphaston powoli zaczęła mi się poprawiać W sumie nie tak powoli, bo nawet mąż zwrócił uwagę, że mam "ładniejszą buzię"

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-09 o 10:42
Stary 2015-02-09, 10:45   #1987
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja akurat nie mam tego problemu, bo rzęsy zawsze miałam długie i gęste (nie przesadnie, ale coś tam jest ) początkiem ciąży zaczęły mi włosy masowo wypadać, ale od kiedy je podcięłam jest spokój Jedynie co, to strasznie mi się przetłuszczają, tak, że muszę je myć codziennie, żeby czuć się komfortowo...
ja właśnie swoje też mam długie i gęste ( jeszcze przed ciążą siora do mnie,że chyba mam dobry tusz bo dobrze oddzielone) Kupiłam ten tusz w ciąży i jest kaplica! Nie mam co malować
co do włosów teraz będą gęstnieć na to nie mogę narzekać .. aaa i paznokcie też nie najlepiej a miałam zawsze długie. Teraz na krotko bo sie rozdwajają. Niby witaminy biorę...
Stary 2015-02-09, 10:45   #1988
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
I ja się witam po weekendzie
U nas też biało, i sypie cały czas śnieg. Synek zdrowy i poszedł dziś po tygodniu do żłobka.

Mój mąż też chrapał ale okazało się że ma krzywą przegrodę nosową i po operacji już nie chrapie także poslijcie może swoich menów do lekarza bo a nóż widelec mają podobny problem.

Nicole pytałaś czy jak dziecko waży powyżej 4 kg to jest cesarka, otóż niekoniecznie. Wszystko zależy od warunków fizycznych kobiety i często też procedur szpitala w którym się rodzi. Mam koleżanki które rodziły dzieci po 4300 kg

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Skoro Cię boli cały czas to ja bym się przeszła. Jak mocny ból?
No tak juz sama nie wiem bo niby troche mi przeszło może przez to wczorajsze jedzenie... Bo byłam na kibelku i może coś w tym być a bolało mnie tak dość mocno a mój gin ma urlop :/
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:48   #1989
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i paznokcie też nie najlepiej a miałam zawsze długie. Teraz na krotko bo sie rozdwajają. Niby witaminy biorę...
To u mnie znów na odwrót Nigdy nie mogłam zapuścić paznokci, bo jak już miałam ładne długie, to któryś musiał się złamać i musiałam wszystkie wyrównać A teraz mam tak mocne paznokcie i tak szybko mi rosną, że ciągle muszę je piłować, żeby nie były za długie

Igorek

Stary 2015-02-09, 10:49   #1990
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja z rzęsami nie mam problemu za to poce się bardzo i ta skóra taka delikatna i sucha pryszcze na twarzy.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

A i włosy się szybciej mi tluszcza ale nie wypadają tyle dobrze
ech po ciązy nam za to wypadną z podwójną siłą

Cytat:
co do cery, to jest tak, jak moja gin mówiła - jak skończyłam duphaston powoli zaczęła mi się poprawiać W sumie nie tak powoli, bo nawet mąż zwrócił uwagę, że mam "ładniejszą buzię"
No to super! już raczej powinnaś mieć tak do końca

Może mi się też poprawi od drugiego trymestru
Stary 2015-02-09, 10:49   #1991
mms_22
Zakorzenienie

ale może już się nie będę chwaliła, bo ostatnio jak się pochwaliłam, że czuję się bardzo dobrze, to dostałam takich mdłości, że w szpitalu wylądowałam

Igorek

Stary 2015-02-09, 10:50   #1992
Olenka_24
Zadomowienie

Sugarbabylove a jak synek ? co Wam na kontroli powiedzieli ?

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:52   #1993
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
To u mnie znów na odwrót Nigdy nie mogłam zapuścić paznokci, bo jak już miałam ładne długie, to któryś musiał się złamać i musiałam wszystkie wyrównać A teraz mam tak mocne paznokcie i tak szybko mi rosną, że ciągle muszę je piłować, żeby nie były za długie
To Ty kuźwa kwitnąca w tej ciąży :ślinka: no ja raczej nie wyglądam dobrze choć teściowa powiedziała,że w ogóle nie widać żebym była w ciązy. To wyczyn bo ona widzi każde moje 100 gram przytycia
Stary 2015-02-09, 11:00   #1994
vea7
Zakorzenienie

roxana, baw się dobrze

springtime
, doczytałam o trojaczkach Heh, nie dziwię się, że TŻ zbladł

Niespodziewajka, ano lubię i już Ale ja w ogóle "wodna dziewczyna" jestem. Najchętniej bym się nad morze wyprowadziła, pływac kocham, żegluję, pływam na desce, etc... no i wszelkie wodno-morskie farfocle wcinam

KALWI
cześc
Luzik, ja za tydzień też będę 31 I gratuluję, że się udało

Acka,
śliczny avatar
Ja mam nianię elektroniczną i baaardzo mi się sprawdza - mam grube ściany w mieszkaniu i jak zamknę młodego w sypialnie i siebie w salonie, to usłyszę dopiero jak konkretnie się rozryczy. Dzięki niani mogę zareagowac, zanim się wybudzi No i świetnie się sprawdza na wyjazdach. Ja mam Switela - jest o tyle fajna, ze nie utrzymuje cały czas połączenia, dzięki temu organicza się promieniowanie
Kontroler oddechu, jeśli się nic nie dzieje wg. mnie nie ma sensu, bo one są bardzo czułe, więc często zdarzają się fałszywe alarmy.

mms, o kurcze, mam nadzieję, że jest już lepiej
Doczytałam, że lepiej No i gratuluję podglądania

Mirabelka, szczerze mówiąc nie wiem, ale ... po co ryzykowac? Żelazko ma wyższą temp. więc zarazki powybija, ale działa krócej, więc ciuszkom nie szkodzi
Eh, przesądy, przesądy... jeszcze się nasłuchasz

dd1dd
słodki ten komplet ze smokiem
A H&M na zawyżoną rozmiarówkę

beaciorq

moniska, pewnie, że reklamowac

beatrix baby shower to taka impreza "przeddzieciowa" dla przyszłej Mamy Coś jak wieczór panieński, ale z okazji przyszłego potomka - można sobie posiedziec, porajdac, coś dobrego zjeśc No bo dla Tatów jest pępkowe, a dla Mamy? No właśnie baby shower

Aliczka
teorią o chrapaniu zrobiłaś mi dzień... a co tam tydzień

katharina

Ambiwalentna z daleka od olejku rycynowego w ciąży

Kurcze, a ja w weekend miałam szpital domowy
Ja jeszcze chora, Żuk coś złapał i były dni kupy, a na koniec rozłożyło Bartka... życ nie umierac

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:04   #1995
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty kuźwa kwitnąca w tej ciąży :ślinka: no ja raczej nie wyglądam dobrze choć teściowa powiedziała,że w ogóle nie widać żebym była w ciązy. To wyczyn bo ona widzi każde moje 100 gram przytycia
No właśnie się pochwaliłam i poszłam sprzątnąć sypialnię i nagle wzięło mnie na wymioty a że nie umiem wymiotować, to mi się chyba cofnęło O masakra, jak się źle czuję... Już się niczym tu nie chwalę

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Ambiwalentna z daleka od olejku rycynowego w ciąży

Ja jeszcze chora, Żuk coś złapał i były dni kupy, a na koniec rozłożyło Bartka... życ nie umierac
dlaczego nie wolno stosować olejku rycynowego? Ja nie stosuje, ale dobrze wiedzieć

A Bartek to mąż/partner? Jeśli tak, to współczuję... Chory chłop w domu to tragedia... Przechodziłam niedawno przez to

Igorek

Stary 2015-02-09, 11:04   #1996
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Coty mam.nadzieje ze nie wypadną włoski po 1 ciąży zęby mi się posypały a teraz to nie wiem aż ciekawa jestem włosy mam zawsze gęste także nawę jak troszkę powypada ich to tragedii. Nie będzie.
A synek ma się dobrze zrobił taki ryk u lekarza ze haha podpaski musi nosić ba majtkach z kremem żeby mu się nie papralo . Hehe 1 raz kupuje dla faceta podpaski haha. I się dziś kapac może wkoncu
Stary 2015-02-09, 11:07   #1997
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

vea7 aż mnie zaskoczyłaś na rzęsy też nie można tego olejku.
Stary 2015-02-09, 11:14   #1998
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego nie wolno stosować olejku rycynowego? Ja nie stosuje, ale dobrze wiedzieć

A Bartek to mąż/partner? Jeśli tak, to współczuję... Chory chłop w domu to tragedia... Przechodziłam niedawno przez to
Bartek, czyli Kolega Małżonek, czyli moje brzydsze pół

Olej rycynowy może miec działanie poronne - może przyspieszy poród - chociaż tutaj zdania są mocno podzielone. Genralnie jest na liście preparatów odradzanych w ciąży.

Cytat:
vea7 aż mnie zaskoczyłaś na rzęsy też nie można tego olejku.
Powiem tak, na rzęsy pewnie jak będziesz uważała, żeby się nie maznąc, to pewnie nic się nie stanie, ale wg, mnie lepiej na zimne dmucha - jest jeszcze kilka olejów, które też ładnie wzmacniają, a nie szkodzą
Ja np. zrezygnowałam z ukochanego serum do włosów A+E ze względu na to, że wit. A jest w ciąży niewskazana - zastąpiłam je olejami

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-09, 11:17   #1999
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie się pochwaliłam i poszłam sprzątnąć sypialnię i nagle wzięło mnie na wymioty a że nie umiem wymiotować, to mi się chyba cofnęło O masakra, jak się źle czuję... Już się niczym tu nie chwalę

Z chwaleniem tak jest. W piątek rozmawiałam ze znajomą i pyta czy młody choruje. Ostatnio miałam spokój więc, to cieszę się bo już z nim lepiej. To od soboty ma mokry kaszel i chrypę. I tak zawsze jest.

Też nie wiedziałam, że rycynowego nie wolno. Mam taką mieszankę olejków, którą smaruję brzuch i piersi. Tam w składzie jest olejek rycynowy.

SugarbabyLove super, że już lepiej facet z podpaska to dziwny widok. Dla dziewczynek są z Hello kitty dla chłopców chyba bajkowych nie ma. Młody też sobie nie pozwala dotykać interesu. No chyba że sikać chce to można. I czuję, że też z nim będę mieć ten problem.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:19   #2000
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Bartek, czyli Kolega Małżonek, czyli moje brzydsze pół

Olej rycynowy może miec działanie poronne - może przyspieszy poród - chociaż tutaj zdania są mocno podzielone. Genralnie jest na liście preparatów odradzanych w ciąży.

Powiem tak, na rzęsy pewnie jak będziesz uważała, żeby się nie maznąc, to pewnie nic się nie stanie, ale wg, mnie lepiej na zimne dmucha - jest jeszcze kilka olejów, które też ładnie wzmacniają, a nie szkodzą
Ja np. zrezygnowałam z ukochanego serum do włosów A+E ze względu na to, że wit. A jest w ciąży niewskazana - zastąpiłam je olejami
a to fakt słyszałam, że może przyspieszać poród lub prowadzić do poronienia jak się wypiję. Może masz rację i lepiej nie stosować nawet na rzĘSY. mASZ może jakąs sprawdzoną odżywkę do rzęs??
Stary 2015-02-09, 11:24   #2001
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
A to sorry, źle Cię zrozumiałam

Cytat:
W szpitalach pojemniki i zakrętki sa trzymane w innych workach i nie ma problemu z wynikami moczu.
Nie martw się, jeśli nie ma bakterii w moczu a jest on dobrze pobrany nic nie wyjdzie.
Mocz w słoiku to jeszcze nic dziwnego. Koleżanka jak miała praktyki w laboratorium to babcia przyniosła jej kał zawinięty w gazetę bo nie wiedziała, że są pojemniki specjalne.
Hahahaha.
Cytat:
A mnie natomiast strasznie zaczęły swędzieć nogi i ręce. Może też mam za suchą skórę..
Cytat:
ale może już się nie będę chwaliła, bo ostatnio jak się pochwaliłam, że czuję się bardzo dobrze, to dostałam takich mdłości, że w szpitalu wylądowałam
Też się ostatnio chwaliłam, że już nie wymiotuję;d i co? od kilku dni znów mam poranne i wieczorne rozmówki z kibelkiem...
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Coty mam.nadzieje ze nie wypadną włoski po 1 ciąży zęby mi się posypały a teraz to nie wiem aż ciekawa jestem włosy mam zawsze gęste także nawę jak troszkę powypada ich to tragedii. Nie będzie.
A synek ma się dobrze zrobił taki ryk u lekarza ze haha podpaski musi nosić ba majtkach z kremem żeby mu się nie papralo . Hehe 1 raz kupuje dla faceta podpaski haha. I się dziś kapac może wkoncu
Dobrze, że Synek się dobrze czuje
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:28   #2002
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Moniska 139Z chwaleniem tak jest. W piątek rozmawiałam ze znajomą i pyta czy młody choruje. Ostatnio miałam spokój więc, to cieszę się bo już z nim lepiej. To od soboty ma mokry kaszel i chrypę. I tak zawsze jest.

Też nie wiedziałam, że rycynowego nie wolno. Mam taką mieszankę olejków, którą smaruję brzuch i piersi. Tam w składzie jest olejek rycynowy.

Też skaś znam temat chwalenia Co powiem mamie ,że młody ładnie zaczął spać to na drugi dzień mam w nocy armagedon!

MMs-22 a próbowałaś na mdłości migdały? w tamtej ciązy wyczytałam,że pomagają i czasem sie udało uratować sprawę jak byłam gdzieś na wypadzie w mieście itp

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-02-09 o 11:29
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:32   #2003
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Bo to juz mali mężczyźni są i się nur dają dotykać hehe. Właśnie dla dziewczynek wszystko mają fajniejsze nie fair to jest
Stary 2015-02-09, 11:33   #2004
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalach pojemniki i zakrętki sa trzymane w innych workach i nie ma problemu z wynikami moczu.
Nie martw się, jeśli nie ma bakterii w moczu a jest on dobrze pobrany nic nie wyjdzie.
Mocz w słoiku to jeszcze nic dziwnego. Koleżanka jak miała praktyki w laboratorium to babcia przyniosła jej kał zawinięty w gazetę bo nie wiedziała, że są pojemniki specjalne.
sorry ale muszę... o ☠☠☠☠a ludzie nie przestają mnie zadziwiać
Cytat:
zdrówka życzę całej rodzince

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-02-09 o 11:36 Powód: błąd
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:34   #2005
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Hej hej
Ale mieliśmy super weekend! W piątek maż zaskoczył mnie bardzo i dał bilety do spa tym sposobem spędziliśmy super niepełne 3 dni w Kołobrzegu zimno jak skurczybyk ale mimo tego było ekstra!

Nie wiecie może co mogą oznaczać bakterie w moczu? Dostałam wyniki i niestety są obecne, wizytę mam dopiero w środę...
Wow ! Brawa dla męża
Jedna dziewczyna dobrze Ci odpisała, że trzeba się dobrze przygotować do oddania moczu. Ja miałam tak samo, że bardzo dużo bakterii, gin kazała zrobić posiew wyszedł ujemny. I to pewnie było przez to, że się dobrze nie przygotowałam przed wysikaniem

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, ja dzis bylam w labku i 170 zl poszlooo wkurzylam sue bo nakupowalam zapas pojemnikow do moczu i w aptece mi sprzedal 10 sztuk do jalowego pobrania, mialam jeszcze kilka innych rzeczy i az w szoku bylam czemu taka cena wysoka, 1 taki kubek prawie 3 zl... za tydzien mam wizyte, juz doczekac sie nie moge! Wystrzelilo mi brzuch, faktycznie w 2 cuazy widac szybciej, wieczorem do klubu wstawie fotke
Ja 70zł zostawiłam, ale w czwartek jadę jeszcze raz i jeszscze trochę dołożę. Mam nadzieję, że to ostatnie tak drogie badania.

Cytat:
jakiś hardcore
Stary 2015-02-09, 11:36   #2006
dd1dd
Zakorzenienie

jeśli chodzi o mnie, to ja już pisałam, że rzęsy mi strasznie poleciały paznokcie się łamią, na twarz nie mogę patrzeć kiedy zacznę być piękna tej ciąży ?
Stary 2015-02-09, 11:36   #2007
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Mi brzuszek tez juz widać ale. Nie aż tak bardzo . Wczoraj poczułam takie puk puk w brzuchu to na pewno nie było bulgotanie ano przelewanie
Stary 2015-02-09, 11:44   #2008
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o mnie, to ja już pisałam, że rzęsy mi strasznie poleciały paznokcie się łamią, na twarz nie mogę patrzeć kiedy zacznę być piękna tej ciąży ?
córcia z Ciebie wysysa urodęmusisz jej trochę oddać prawda
Stary 2015-02-09, 11:45   #2009
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a to fakt słyszałam, że może przyspieszać poród lub prowadzić do poronienia jak się wypiję. Może masz rację i lepiej nie stosować nawet na rzĘSY. mASZ może jakąs sprawdzoną odżywkę do rzęs??
Niestety nie, ale też nigdy nie potrzebowałam...

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
sorry ale muszę... o ☠☠☠☠a ludzie nie przestają mnie zadziwiać

zdrówka całej rodzince
Dziękuję

Fuck... zadzwonili z kliniki, gdzie mam miec genetyczne i się okazało, że Pani Doktor, która będzie je robiła ma jutro jakiś pogrzeb i przenoszą wszystkie pacjentki na piątek.. no i będzie trzeba poczekac..

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-09, 11:46   #2010
Jess922
Zakorzenienie

Dodałam zdjęcie brzucha do Klubu
proszę się nie śmiać z moich majtek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości