|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
No są takie przypadki oby moja dzidzia się ukazała z dobrej strony hehe.
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- w faktach o 19 ma być historia kobiety, która urodziła 6,5 kg dziecko
|
|
#1923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fajna dziewczyna nie była z tych co się puszczają z kązdym tylko taka rozsądna jeden chłopak od x lat dobrze się uczyła no poprostu stało się
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
Witam się wieczorową porą i lecę nadrabiać
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w lo byla taka jedna w ciąży ale ona była mega wredna i podobno jej dokuczali. Bardzo bardzo nie sympatyczna była
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno w najbliższych dniach nasze Maleństwo zacznie słyszeć
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny... ogromne
Mam nadzieję, że moje więcej jak 3500 mieć nie będzie ![]() Kasperka pewnie leniuchuje z dala od kompa
|
#1928 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) . Jednym słowem fuks. W innym przypadku nie wiadomo co by się w tej torbie finalnie znalazło ![]() Oj jak ja Ci zazdroszcze tych kopniaczków Cytat:
Co do lekarza brak słów. Wyobrażam sobie,że któraś ciężarna tego nie wie i zafunduje sobie takie leki,bo przecież lekarz przepisał. Przecież lekarz wie. Echh szkoda słów naprawdę. Dziwi mnie tylko skąd takie podejście, brak wiedzy ,czy "tumiwisizm"? Cytat:
Ja wędliny jem, ale z miesem gorzej. Też powinnam ,bo mam słabą hemoglobinę. Jednak zwyczajnie nie mam na nie ochoty...ostatnio skusiłam się na mielone i to byłoby tyle. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
to faktycznie chyba nie ma taryfy ulgowej za nadto.. Cytat:
heh w ciąży z Synem mogłam jeść rosół codziennie teraz mam totalną niechęć. Nie mogę znieść tego zapachu,gdy się gotuje. Za to mogłabym mieć wieczny romans z pomidorową (choć wiadomo,że trzeba przecierpieć ,bo to i tak na rosole )Cytat:
Obiad z TZ udany? Gratuluje nowych rozpoczętych tygodni My dziś spędziliśmy taki niespieszny dzień. Rano oczywiscie rytualne smażenie naleśników. Bo czym byłaby ndz bez naleśników. Ja zjadłam 3, a moj 3 latek wciągnał 3 ! Nie wiem gdzie On to mieści. Odkryłam swoją nową "miłość" tej ciąży. Kalafior podgotowany,a następnie obtoczony w jajku i bułce i podsmażony . Mniam. Jutro to samo sobie zaserwuje.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest szansa na duże dziecko, bo oboje z Tż, jak się urodziliśmy to mieliśmy powyżej 4200g... Nie wiem, czy to będzie miało jakiś wpływ, ale jeśli tak, to zaczynam sie bać
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-08 o 19:32 |
|
|
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 12 tygodniu ciąży
Cytat:
Dziś to w ogóle była masakra, bo wstał o 4.30 do toalety i się obudziłam i nie zasnęłam już do 6, a o tej porze musiałam wstać Cytat:
![]() Ja wstępnie myślałam żeby chrzciny zrobić w Boże Narodzenie, ale zobaczymy jak to będzie.
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Mravka pracuję w przedszkolu, a w tym roku mam grupa 28 dwu i pół latków, więc po dniu aktywności z nimi jestem wykończona. Dokumentacja dla dziewczynki niepełnosprawnej, z którą trzeba będzie pracować indywidualnie.
Ja kobitki się już żegnam, bo jutro na 6 do i trzeba o 4.30 wstać. Dobrej nocy |
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dziś jadłam chipsy, ale jakoś bez rewolucji. Cytat:
|
|
#1933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chrapanie TZ ( a zdarza Mu sie czasem) doprowadza mnie do szewskiej pasji.Cytat:
||
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero jak go porządnie walnę to przestaje...i chyba nigdy się do tego nie przyzwyczaję |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niemniej wszystko jest ok pod warunkiem,że zasne przed Nim .
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z kazdym bede spedzac w nocy po2,5godz..:TŻ,jedno dziecko,drugie dziecko..
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też pracuje w przedszkolu i też mam jutro na 6 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja leżę w łóżku zaraz idę nyny . Ja oglądałam swojego czasu program ciąża z zaskoczenia tam były dopiero przypadki ze się dziewczyny w szpitalu dowiadywaly dopiero o dziecku. Nie wiem jak teraz ale kiedyś 4 kg dziecko trza było samemu rodzić .
Naleśniki bym zjadła mniam mi mijają mdlosci i nabierm apetytu. Dobra lecę nyny może odespie trochę buzka dla was dobranoc😙🙋
|
#1940 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z takich przesadów jeszcze słyszałam zeby w ciazy nie nosic pereł bo sie dziecko owinie pepowina i udusi.. ![]() Cytat:
ide z rana po kalafior!!!!Cytat:
![]() :brzyda l: ![]() Witam moje Mamcie Kochane Ja po weekendzie, lekko pochorowana. Młody tez. Jakies przeziebienie. Męża miałam przez 3 dni w domu to sie troche nacieszylismy sobą ![]() W dodatku czuje sie jakas nijaka! Niby pół kg tylko do przodu. Ale jestem z rana brzydka, mam pryszcze, włosy sie nie układaja i czuje ze puchne... chlip chlip.
|
|
|
#1941 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Młody podczas KTG miewał tetno ponad 200 u/m więc u nas się nie sprawdziło. Ja.nie wiem z kąd ludzie takie głupoty wyślają Cytat:
Ta lekarka to taka niedouczona. Myślałam, że jak do niej pójdę to da mi skierowanie do dermatologa. Ale nie ona mądrzejsza od radia... Szwagier zabrał do siebie router i wyłącza internet jak widzi, że idę do siebie. Jak był w innym pokoju to wcale się nie wyłączało. Oszaleć z nim idzie, ale się dzielnie trzymam i cicho siedzę bo to synek teściowej i co powie jest święte. Od połowy grudnia siedzi w domu i mu się nudzi. Już nie mogę się doczekać aż za jakąś robotę się weźmie. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Ale mieliśmy super weekend! W piątek maż zaskoczył mnie bardzo i dał bilety do spa tym sposobem spędziliśmy super niepełne 3 dni w Kołobrzegu ![]() Nie wiecie może co mogą oznaczać bakterie w moczu? Dostałam wyniki i niestety są obecne, wizytę mam dopiero w środę...
|
#1943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bylo nas w sumie caly weekend, dopiero godzine tem wrocilismy Nadrobilam prawie wszystko, zostala mi jedna strona ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() Milo, ze pamietacie o mnie ! Nie mialam czasu na wizaz w weekend, nadrobilam wszystko i teraz bede na biezaco ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Absolutnie sie nie obrazilam, bo nie mialam powodu do tego poza tym trzeba miec dystans do wielu rzeczy w zyciu, a ja akurat potrafie odroznic zarty itd ![]() Nie mialam naprawde czasu w ten weekend, ale nadrobilam to co pisalyscie i jestem znowu ![]() Pieknie tam macie ! Odpoczywaj ile sie da ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() Tez traktuje te wszystkie przepowiednie z przymruzeniem oka ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Wykorzystałam to, że mąż całe 3 dni ze mną był i w końcu samopoczucie o wiele lepsze Dziś praktycznie całe popołudnie i wieczór ze znajomymi
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-09 o 00:00 Powód: Blad |
|||||
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM SIĘ 12 tydzień
jak tam śnieg u was odpuścił?
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
obudzilam sie dzis z okropnym bolem gardła
![]() u nas sypie, zimę wole podziwiać za oknem..:/
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-09 o 07:38 |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Ja tez mowie DZIEN DOBRY ! U nas snieg dalej sypie, ach. Tutaj to ma swój urok, nie przeszkadza mi w niczym wiec super ![]() Od 5.00 nie śpię i skończyłam czytać "Sprzedaną" - beatrix dzieki za polecenie co prawda myślałam, ze bedzie mocniejsza i obawiałam sie ja czytać teraz w ciazy i sie nerwowac... Napisac nie moge, ze jest to lekka ksiazka do poduszki bo niestety to historia prawdziwa ale chyba czegoś mi w niej zabrakło... Chociaż sama nie wiem czego. Mimo wszystko - polecam!Dobra, szybko sie zbieram i lecimy na sniadankooooo MIŁEGO DNIA katharina kciuki za wizytę beatrix zdrowka A U MNIE DZISIAJ 14TC SIE ROZPOCZYNA
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-09 o 07:38 |
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie
jak zawsze jestem niewyspana chociaż wczoraj pobiłam rekord i położyłam się o 22 weekend z teściową odbębniony, nawet udało mi się jej nie pocisnąć![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Mój mąż też chrapie, że nie idzie wyrobić już czasem idę pierwsza spać żeby zdążyć przed jego chrapaniem.. Najlepsze jest to,że mojmały też zaczyna czasem chrapać
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Witam jak dla mnie z samego rana
U nas znowu dosypało śniegu i żebyśmy mogli jechać do USC to Tż musi odśnieżyć auto ja dzisiaj już nie daje rady bo od wczoraj 17 boli mnie caly czas brzuch i to tak pod pępkiem a nawet no-spa nie pomaga nie wiem czy się nie przejść dzisiaj do lekarza na w razie "w" ... Co mówicie ?
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam po weekendzie
![]() U nas też biało, i sypie cały czas śnieg. Synek zdrowy i poszedł dziś po tygodniu do żłobka. Mój mąż też chrapał ale okazało się że ma krzywą przegrodę nosową i po operacji już nie chrapie także poslijcie może swoich menów do lekarza bo a nóż widelec mają podobny problem.Nicole pytałaś czy jak dziecko waży powyżej 4 kg to jest cesarka, otóż niekoniecznie. Wszystko zależy od warunków fizycznych kobiety i często też procedur szpitala w którym się rodzi. Mam koleżanki które rodziły dzieci po 4300 kg ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|
#1950 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie wręcz jeszcze bardziej zasypane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mąż je mięso a ja ziemniaki z buraczkami np i pisałaś jeszcz ,że na sok jabłkowy Cię mdli a mnie na każdy sok!! Kązdy każdy i herbata.. ja już nie wiem co pić po wszystkim jakoś też mnie mdli.. Najlepszy byl kompot czereśniowy ale już wszysto wypiłamCytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

jedna kobieta opowiadała ze do porodu nie znala płci bo maly tylkiem się obracal
Mam nadzieję, że moje więcej jak 3500 mieć nie będzie 

), a wieczorem sam magnez (tzn nie tak sam, bo z jakimiś tam innymi witaminami)... No a dzisiaj wyszłam już do domu 

dopiero jak go porządnie walnę to przestaje...i chyba nigdy się do tego nie przyzwyczaję

chlip chlip.