|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Lula czekamy na fote
![]() Motyl, Julek tez sporo podjada miedzy posilkami. Zazwyczaj jakies chrupki lub owoc Nie uwierzycie... U Julka to szkarlatyna Dostal typowej, charakterystycznej wysypki. Zauwazylam dopiero po kapaniu a w nocy zle spal, drapal sie. Od rana mial czerwone policzki. Na szczescie antybiotyk jest dobrze dobrany takze nie musimy go zmieniac
|
|
|
|
#3032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
je rano jak się obudzi przed drzemka później wieczorem i zdarza się 22-24 i czasem w nocy ale to wtedy jak nie bardzo chce jeść w dzień raczej staram się już w.nocy jedzenia unikać i podaje wodę .no ale moje dziecko to mlekoholiczka
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i zauważyłam,że o wiele lepiej się rozumie ze starszymi dzieciakami-kilkulatkami, niż z młodszymi choćby o 3 miesiące ![]() Cytat:
omg... powiedz proszę od początku jak to przebiegało z objawami u Julka? sprawdziłam w grafikę google i Natka też miewa takie plamy, ale jej się pojawiają i znikają...
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisze misia. Goraczka ponad 39, gardlo z nalotami, powiekszone migdaly i po 1-2 dniach plamy. Ta wysypka alergiczna inaczej u nas wygladala
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 25 jest norma, wiec super
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli u nas na szczęście to nie to. Ale dalej nie wiem co...
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żartujesz?? masakra... zdrówka dla Julcia! biedaczek... ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- czesc wam witam się z nad kawy ja tu wchodzę z nadzieją że cos do czytania będzie a tu cisza ja dzisiaj sama w biurze jestem.. przynajmniej do 12 bo mój tata pojechał na jakiś zabieg nosa bo ma krzywą przegrodę no i sis z nim pojechała wiec ja sama jak palec cisza spokój :P miłego dnia wam zycze
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikada, zdjęcia nie zrobie bo już schowałam kurtke na przyszłą zimę.
ale kupiłam taką http://allegro.pl/lupilu-swietna-kur...065355325.html Marysia ma zapalenie płuc, wczoraj szpital był bardzo realny, dziś już na szczęście lepiej ciekawe, kiedy Hania się rozłoży...
|
|
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i zdrówka dużo dla Marysi kurcze że też małe dzieci muszą chorować :/ ehh
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie moje posty
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Zdrówka dla Marysi i oby Hanie choroba ominęła ![]() Zastanawiam się jaki będzie młodszy Synek.czy powtórzy zachowania Michalka,który w miarę dobrze sypia,późno chodzi spać,ulewal konkretnie ok pół roku,ominęły nas kolki.no mogło by być podobnie
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za wstretne chorobska tej zimy
Natala, zdrowka dla Marysi. Mam nadzieje ze Hania mimo wszystko sie nie zarazi... ![]() Aamelka, obie moje bratowe twierdza ze drugie dzieci sa "latwiejsze" A jedna ze trzecie to juz w ogole bezobslugowe ![]() U nas noc masakra i do tego pobudka przed 7... Ale co sie dziwic jak wszystko Julka swedzi... |
|
|
|
#3044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w ogóle to skąd by tą szkarlatyną się zaraził? Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-02-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
a u nas, odpukać!, ale od kiedy skonczylam kp to spokojnie cala nocke przesypia. ale rano glodna i ryczy jak wół. no i chyba u nas 3ka odzie bo wklada do buzi wszystko, wyje i wyje cale dnie
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze szkarlatyna zarazil sie na przychodni, czekalismy dwie godz w kolejce w poniedzialek a w pt goraczka. Ta choroba pierwsze objawy daje po 3-4 dniach wiec by sie zgadzalo. A luszczyc to sie dopiero bedzie
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem bostonka u mojej sis i na koniec wszystkie dzieci miały ospe.... a siostrzenica miała jeszcez ostatnio podejzenie różyczki ale jednak okazało się ż eto zapalenie ślinianekCytat:
zdrówkaa dla was i oby nikt wiecej nic nie złapałdziewczyny ja wymiękam z sebciem budzi sie w nocy co 2 godz i nie zaśnie tylko ryczy dopóki butli nie dostanie...jesli nie dam ,u butli to jest po spaniu...dzisiaj zaczał dzien o 4;30 ale przetrzymałam go jeszcze do 5;30....szkoda mi adriana bo mimo ze wychodze z sebciem do kuchni to i tak adi sie budzi po 6 bo radosne okrzyki sebcia jednak słychac i jego wołanie adi adiiiiiiiiii zaczał ziewać po 8 wiec godzine o usypiałam ...w bambuko mnie robił ze zasypia a mimo ziewania w pupie miał spanie...szaleje teraz z adim w pokoju mama i ciągle mówi ż eza wcześnie może kłade go spac i z emoże powinnam później ale ja go kłade ok 19;30 i ok 20 już spi wiec nie wydaje mi sie to wczesnie jak na takiego bąbla. jeśli kładłabym o później ok 21 to do książek i sprawdzianów zasiadałabym pewnie po 22 wiec masakra jak dla mnie.przepraszam za wywód musiałam sie wygadać
|
||
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Wyluzuj na początek dopóki nie pójdzie do szkoły to w spaniu z dzieckiem nie widzę nic strasznego... Są kultury w których dzieci śpią od urodzenia bardzo długo z rodzicami i nikt lozeczek nie używa... To my mamy tendencje do tego żeby zamknąć za szczebelkami najlepiej w osobnym pokoju.Dziecko często potrzebuje takiej bliskości i czułości i nie ma co sobie robić wyrzuty ze zaspokojasz emocjonalne potrzeby twojego dziecka. Jak eyluzujesz w tej kwestii to będzie ci trochę łatwiej. A co do budzenia się to ja bym przeanalizował a plan dnia. Jakie ma bodźce, ile ludzi, czy są jakieś bodźce które ja denerwuja, za dużo stymulacji, za malo zabaw, tęsknota....może jakas nieregularnośc która powoduje stres ... Nie wiem... Ale może tu znajdziesz odpowiedz
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
W naszej miejscowości w zeszłym roku szkarlatyna panowała. Pamiętam, bo szwagierka mówiła, że połowa dzieci w szkole chora. Także ona taka nie do końca wytępiona, zresztą nie ma chyba jak jej wytępić bo powoduje ją ta sama bakteria co anginę
No właśnie, tak mi się coś kojarzyło że u Ewaci w zeszłym roku szkarlatyna była I nie wiem czy też nie przypadkiem u matal?
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba lepiej ograniczać, niż latać za dzieckiem by cokolwiek zjadł ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za info o lidlu, niestety siostra chora i nie da rady zerknąć czy jeszcze coś zostało :/ Pszczolko masakra Oby jak najszybciej przeszło.Szczerze to ja się tak boję iść z Kubusiem do przychodni na wizytę jak jest chory czy też na kontrolę, żeby się nie zaraził jakimś g*wnem, że zawsze zamawiam wizyty domowe. Przynajmniej mam taką możliwość i z tego korzystam ![]() Właśnie dostalam maila, że zrobią mi na zamówienie kolyske wyzsza
|
|
|
#3053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od małego nie było szans na wspólne spanie mimo ż eja chciałam
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widocznie takie potrzeby maja Sebus i Maciej
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka a ja wlasnie zamowilam kolyske 30-letnia odrestaurowana
Calosc ma 90 cm wysokosci ale kosz wisi 70 cm nad ziemia wiec troche nisko ale TZ mowil ze w razie czego sie przerobi, ponoc to zadna filozofia no i dorobi mi chyba do niej kolka z hamulcem albo jakos wykombinuje zeby gora byla zdejmowana zebym mogla na drzemke w ciagu dnia transportowac Tymcia do drugiego pokoju
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2015-02-10 o 10:15 |
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak się obudzi w nocy i żeby jej nie brać to musze się położyć w Blanki łóżeczku. jak mnie widzi to zasypia dalej.
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma 28,5 roku tyle co ja![]() TŻ odnawiał
|
|
|
#3059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię o Tusi czytac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście coś w powietrzy wisi, bo co się nie obrócę, to wszyscy chorzy. Tak czytam o spaniu Maluchów i z Jankiem od tygodnia też mam problem - zaczął mi się około 5 -5.30 budzic i nie wiem dlaczego. Budzi się z płaczem, wręcz histerią. Kiedyś było tak, ze chodziło o pieluszkę albo o mleko i jak był przewijany albo nakarmiony, to sobie dalej zasypiał i do tej 6.10 w tygodniu, a w weekendy i dłużej nawet spał. Teraz ryk jest, wstawanie, mleka ostatnio bardzo mało wypija i spac dalej nie chce, chociaż widac, że jest jeszcze śpiący Strasznie nam to poranek rozwala, bo mu się nie zdążamy do pracy wyszykowac, on do żłoba wkurzony idzie, bo jak śpiący, to i marudny do kwadratu. Wieczorem pada o stałej porze, tv nie ogląda.... kurcze... skok jakiś? zęby? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Dostal typowej, charakterystycznej wysypki. Zauwazylam dopiero po kapaniu a w nocy zle spal, drapal sie. Od rana mial czerwone policzki. Na szczescie antybiotyk jest dobrze dobrany takze nie musimy go zmieniac 

je rano jak się obudzi przed drzemka później wieczorem i zdarza się 22-24 i czasem w nocy ale to wtedy jak nie bardzo chce jeść w dzień raczej staram się już w.nocy jedzenia unikać i podaje wodę
wiesz mimo wszystko to jego mama 

my też powoli zaczynamy przygodę ale póki co z "2" bo widzę jak ciśnie, a siku nie 

ja dzisiaj sama w biurze jestem.. przynajmniej do 12 bo mój tata pojechał na jakiś zabieg nosa bo ma krzywą przegrodę no i sis z nim pojechała wiec ja sama jak palec
ciekawe, kiedy Hania się rozłoży...

potem bostonka u mojej sis i na koniec wszystkie dzieci miały ospe.... a siostrzenica miała jeszcez ostatnio podejzenie różyczki ale jednak okazało się ż eto zapalenie ślinianek
ale ja go kłade ok 19;30 i ok 20 już spi wiec nie wydaje mi sie to wczesnie jak na takiego bąbla. jeśli kładłabym o później ok 21 to do książek i sprawdzianów zasiadałabym pewnie po 22 wiec masakra jak dla mnie.