|
|
#691 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Cytat:
ojustyna 37 tydzień SUPER. Cytat:
marta24171 z tymi ćwiczeniami to ja bym była ostrożna. Mi nawet do głowy nie przyszłoby ćwiczenie bo byłam tak wykończona opieką nad noworodkiem. Moja koleżanka po cc chciała ćwiczyć miesiąc po porodzie i nie dała rady: bolał ją brzuch, krwawienie itp. Nie bez powodu daje się kobiecie 6 tyg na połóg - należy ten czas uszanować. Kilka dni temu moja kuzynka urodziła chłopczyka - ale mi to uświadomiło że za chwilkę na mnie/nas kolej Wiadomo, że czekam na ten moment ale skoro ona już to by też już |
||
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki. Ja dzisiaj byłam upuścić sobie krew
w poniedziałek idę do lekarza, a nie chciałam na badania iść po tłustym czwartku coby cukier mi kosmiczny nie wyszedł hehe Cytat:
![]() oooo spokoszka ![]() bozena śliczny synuś! |
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to suchary będę jadła jutro i taki oto tłusty czwartek w tym roku będę miała.Za to w zeszłym najadłyśmy się w pracy jak nigdy. Obsługujemy dwie cukiernio-piekarnie i każda przyniosła nam po kartonie pączusiów dużych, małych, faworków i innych pyszności ![]() A ja dzisiaj jak już zasnęłam, to spałam jak dziecko. Nawet na siku jakoś późno wstałam. Na szczęście Jagódka już dzisiaj ruchliwsza to i ja spokojniejsza od rana.
|
|
#694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\Ja jestem ciekawa co mi dzisiaj lekarz powie i też zacznę działać ![]() Cytat:
Cytat:
Napisz w wolnym czasie jak się macie i ogólnie co i jak ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie co muszą czuć rodzice Cytat:
Cytat:
Hej Wam Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze, też wizytuję ale dopiero o 18:30
|
|
#695 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W mojej grupie są raczej śmieszki Najfajniejszym dopełnieniem są partnerzy, którzy w tym stresie często rzucą takim tekstem, że czasem do końca spotkania któraś się zachichra jak sobie o tym tekście przypominaCo do CC- ostatnio spotkałam się z ciężarną koleżanką i drugą, która dziecka się jeszcze nie spodziewa. Doszło do tematu sposobu porodu. Gdy oczywistym tonem stwierdziłam, że mam ogromną nadzieję na SN zdziwiły się tak, jakbym im oznajmiła, że zaplanowałam sobie termin odcięcia ręki bez znieczulenia. Dla wielu osób SN jest przeażające, trwa długo i jest "takie fuuuuuu". Finalnie doszłam do wniosku, że to ich ciała, ich ciąże i nie chce mi się tracić słów na przekonywanie. Cytat:
Cytat:
![]() Kobiety to niesamowite istoty. Musimy co miesiąc walczyć z okresem, jak można odpocząć od okresu to znaczy, że jesteśmy w ciąży i tachamy nadbagaż I jeszcze zdarzają się samce uważające nas za słabszy gatunek. Cytat:
Za 37 tydzień
|
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie coś dziś łapią skurcze. Już kilkakrotnie czułam od rana. Do tej pory zdarzały się tylko 2-3 dziennie. Jutro wizyta, to zobaczymy co tam sie dzieje. Spokojna jestem, już na tym etapie Mała jest bezpieczna. Choć te 4 tygodnie niech poczeka sobie. U mnie dziś 34+1 dopiero
|
|
#697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na jutro trzeba kupic dwa litry bo po tych pączkach to zgaga bedzie nie z tej ziemi ![]() Cytat:
![]() Wiecie co.... ja nie lubie faworków. Czy tylko ja jetem jakaś inna ![]() ![]() Cytat:
nie nadwyreżaj sie.I każda z Nas , bo ja to bym sie bała odklejającego sie łożyska. Nie przesadzajmy, prosze. Lepiej polamowac
|
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry 😊
Ja dzis spalam słodko, ale o 5 pobudka bo mój Tz przed pracą przywiózł mnie do rodzicow. Dziś z mamusia bedziemy robic pączki i faworki 😀 Dzisiaj z bratowa bedziemy rozmawiać przez skype bo dostała wielki karton ubranek dla mnie i ma jeszcze po synku, takze bedzie mi pokazywać co tam ma i wybiore rzeczy które najbardziej mi sie przydadzą, czyli bodziaki i spiochy oraz jakies bluzeczki na wyjście dla synka 😊 Ale poki co tylko rozmiar 56-62 aby do trzech miesięcy miec, a resztę większych rozmiarów zamówie nastepnym razem (bo to paczuszka z Holandii bedzie). Cieszę sie bo bede mogła synka przebierać i przebierać i bynajmniej mogę wydać na inne rzeczy pieniądze a nie na ubrania 😀 Miłego dnia zycze, wieczorem nadrobie dzisiejszy dzien 😘 Trzymajcie kciuki aby pączusie wyszły pyszne 😀 |
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Crystal po tym jak napisałaś że kolejna urodziła (heh na poród Bożenki się „załapałam” przestudiowałam wszytskie strony
) i tak jest pietrowe łóżeczko- antresolka. Jak trochę ogarniemy będę zaśmiecać forum zdjęciami :PMklukle-ogromne gratulacje!! Dużo zdrówka, przepsanych nocy i macierzyństwa jak z bajki daj znac co u Was ![]() Bżenka- KACPEREK jaki słodziak!!!
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak na zw kartce papieru ale dał i z tym do gin mam iść..już chciałabym mieć tą wizytę a tu jeszcze tydz czekania:/ |
|
|
|
|
#702 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A faworków też nie lubię- jedynie pączki
|
|
|
#703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Co ja bym dała, zeby się położyć i poleżeć, bo strasznie słaba dzisiaj jestemCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Bożena śliczny Kacperek Mkluke gratulacje i napisz coś więcej ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jesli bedziesz kp to zrezygnowalabym na twoim miejscu, albo poszukala cwiczen dla matek kp, ponoc uwalniaja sie jakies toksyny w mleku matki przez intensywne cwiczenia, sporo o tym poczytalam ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
czekamy na zdiecia jak pierwsza noc na pieterku?
|
||
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
olajakzam a na usg nie widzieli że serduszko jest nieprawidłowo zbudowane?
Straszna tragedia ;-( |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a porod to cos pieknego, przeciez dzieki temu przytulimy nasze dzieciaczki |
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Już po badaniu jestem.
gbs pobrany- nigdzie tym patykiem nie grzebał tylko posmyrał po udach i kroczu. W laboratorium koszt 29 zł jesli bedzie ujemny, jesli dodatni to dodatkowo 12 zł sie dopłaca. Drogo troche Szyjka sie skraca. Skurcze póki nie bolą są ok i nic mam na nie nie brac. Jak się coś rozkręci to już nie zatrzymają akcji porodowej.Odstawic magnez i żelazo bo wyniki sa dobre. Synek waży 2815g w 35t3d. I po tylu miesiacach pokazał kawałek buziaczka, ale nisko już siedzi, taki ściśnięty biedak
Ślub 08.07.2006 Oliwia Roksana ur. 26.03.2011 Aleksandra zm. 01.04.2014 ![]() Synek tp. 15.03.2015 Edytowane przez mordka_1985 Czas edycji: 2015-02-11 o 11:40 |
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Widzę,że dużo pań ma za sobą nie przespaną nockę,ja na zgagę piję mleko prosto z lodówki,a jak to nie pomaga to jabłko jem..ja teraz nie przesypiam przez skurcze nóg i bóle te co zwykle,a teraz leń całkowity za mną chodzi i o kawę się prosi ale coś ostatnio mi nie podchodzi
Klamka zapadła mąż mi ser do oponków kupił więc dziś trzeba się wziąć za robienie ich wieczorkiem,a jutro teściowa pączki,i będzie obżarstwo
|
|
|
|
#709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze jutro wstac rano po paczki do lidla, bo pewnie sporo ludzi przyjdzie kupic a fajne promocje beda ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
3mam kciuki za wizyte daj znac po czy zosienka sie obrocila ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
odpoczywaj duzo pewnie to twoj organizm sie tak przygotowuje moze do porodu |
||||
|
|
|
#710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę, a Synuś jaki słodziak!
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no no nic tylko leżeć i pachnieć Cytat:
oczy rosbia na sam wydźwięk SN, a co dopiero, że ja chcę tak rodzić i nie nastawiam się na CC ani takowego nie opłaciłam
|
|
#712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już nawet położna powiedziała "dziewczyny przestańcie się nakręcać-połowa sukcesu jest w głowie" . A mina TŻta tej laski co powiedziała że lewatywa to shit bezcenna (będą rodzić razem)
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i w koncu sie mamusi pokazal
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka_1985 gratuluję wizyty i ładna buziunia
Ja jestem bardzo ciekawa do kogo nasza Mała będzie podobna.. Czy będzie miała moje uszy czyli duże klapioki czy tŻ odstające radary
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe czy będzie miała dołeczki jak tż kiedy się uśmiecha
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
widzieli dlatego rodzila w specjalnej klinice w warszawie i odrazu tam zrobili jej operację po dwóch tygodniach po tygodniu niestety umarła a podobnoposzła dobrze
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
U mnie też nocka nieciekawa tzn o 3 obudziłam się na siku i taki mnie ból pleców dopadł że było mi niewygodnie w żadnej pozycji, zasnęłam gdzieś ok 5 i o 7 na nogach, teraz chciałam się położyć to dzieciaki siostry są u nas i tak się drą że nie moge oka zmrużyć, muszę z nią pogadać bo była umowa że to mama jeździ do nich się nimi zajmować, ale teraz mój szwagier wraca z nocek i nie może się wyspać bo go dzieci budzą, a mnie to wali,już zapowiedziałam że jak mały się urodzi to też chcę mieć spokój, a nie wysłuchiwać wrzeszczących wiecznie o coś dzieciaków,niestety takie są uroki mieszkania na poddaszu, może pomyślicie że jestem wredna ale ja mam już dość że ciągle to moja siostra i jej rodzina są najważniejsi a reszta ma się podporządkować Bozena87- śliczny synek mkluke- gratuluję narodzin córeczki Gratuluję wszystkim udanych wizyt,ja mam dzisiaj o 17 więc proszę o kciuki |
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
mordka - śliczne zdjęcie
Ciekawe czy moja malutka się ujawni z buziunią w piątek. Bo tak na prawdę nie mamy takiego jakiegoś zdjęcia co by ją było ładnie widać ![]() Ja się chyba biorę za prasowanie. Muszę sobie jeszcze coś na obiad wymyślić, bo dla reszty są placuszki z jabłkami, a ja nie mogę ![]() MaMusKA29 - dobrze Cię rozumiem. Ja cały czas ze swoimi walczę. Sypialnie mamy nad salonem gdzie komin jest od kominka. I mój brat matoł próbuje w nim palić i oczywiście napali i zostawia to wszystko w cholerę i nie pilnuje, a potem ja mam wędzarnię w sypialni A potem chodzi i ku...i, że rachunki za gaz dwa razy takie mamy jak reszta rodziny.
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2015-02-11 o 12:29 |
|
|
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

i po porodzie tez tak szybko do wc nie bedzie potrzeby isc za potzreba bo z jelit wszystko wyplukane wiec nie ma stresu ze szwy pekna czy bedzie bolało.

w poniedziałek idę do lekarza, a nie chciałam na badania iść po tłustym czwartku coby cukier mi kosmiczny nie wyszedł hehe 
głowa boli dalej, później przyjedzie do mnie mama to weźmie ciśnieniomierz, może coś z ciśnieniem...przed ciążą dość często bolała mnie głowa, w ciąży mnie raczej oszczędzało, ale od wczoraj mnie nie chce puścić 

\

nie nadwyreżaj sie.

daj znac co u Was 

Zbieram sie do gina. Zobacze ile mój klopsik waży