|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Jak przeczytałam o tej zmarłej dziewczynce to aż mnie za gardło ścisnęło. Taka tragedia dla rodziców.
Mordka - fajny chłopaczek. Ja już zagniotłam ciasto na pączki. Oczywiście znowu klęłam, że nie mam haka do ciasta drożdżowego A, i miałam dziś telefon od koleżanki z byłej pracy. Zapytała, czy już urodziłam i jak się czuję. I jako jedna z niewielu nie truła mi, że dziecko to obowiązek, płacz i niewyspane noce. Opowiedziała mi, że owszem, było jej ciężko bo ma już troje dzieciaczków (6, 4 i 1,5 lat)ale była i jest bardzo szczęśliwa, że jest matką. Zresztą odkąd ją znam to zawsze jest uśmiechnięta, zadbana i zadowolona, a jej dzieci są bardzo dobrze wychowane. Udzieliła mi też kilku rad. Aż mi się zrobiło raźniej. Nie wiem dlaczego, ale prawie każdy czuje się w obowiązku uświadomienia mnie, że macierzyństwo to katorga ![]() ![]()
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle- w tym rossmanie jak pokażesz paragon to jakis produkt za free ze stolika możesz wybrać doezudorant, pomadke, płyn do płukania, pojemnik na kaszke, .... I gazeta z próbkami. Kilka produktów wiecej jest przecenionych niż normalnie.
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym chciala zeby mial cos ode mnie tez ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
ja to sie dziwie ze jeszcze sie zgadzasz na to i drzwi na klucz nie ma wchodzenia :P---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Przespalam 10 godzin i najchetniej poszlabym spac jeszcze do wieczora ja pierdzie***** jaki dylemat |
||
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej ale z tym porodem to poczekaj na mnie
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/hit-i...aign=onetsg_fb
jakie to ladne
|
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Chyba cos dzis znow z cisnieniem, taka jakas senna chodzę. Kawe zrobilam moze cos pomoze.
Na obiad dzis wymyslilam ze zrobie pizze.Tz to od wczoraj sie cieszyl, jak mu powiedzialam co dzis bedzie ah te chlopy Mordka-ale slodziak nudzi sie biedny i myśli kiedy wyjdzie
|
|
|
|
#728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj wieczorem byłam w copernicusie po zamówienie, to jak na złość dzisiaj tego rossmana muszą otwierać![]() ![]() a ja ogarnęłam do końca nasze piętro, zrobiłam pranie, wywaliłam pościel do wietrzenia na taras i umyłam porządnie auto z zewnątrz. Jak już się rozłożyłam z tym wszystkim do mycia, zauważyłam że nie mam szamponu do auta. No więc umyłam płynem do prania i to nie był najlepszy pomysł, żeby czarny lakier myć takim płynem, pół godziny to polerowałam ![]() .. zastanawiam się nad tym, co bym musiała robić, żeby wygonić małą z brzucha. Skoro ja po takich cudach nie mam nawet jednego słabiutkiego przepowiadacza. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ale bym zjadła taką domową pizzę. Robię na cieście drożdżowym, ale rzadko, bo nie cierpię wyrabiać drożdżowego. |
||
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
Wpadam na chwilke by się z Wami przywitać w nowym wątku i będę nadrabiać Was, tak szybko pedzicie w pisaniu. Ok 20 stron mam do nadrobienia dlatego teraz nie odniose się do waszych wypowiedzi.
Ja jestem po wczorajszej wizycie u Gin. Od kilku dni mam zwiększona ilość wydzieliny, obawiałam się że mogą to być sączące się wody płodowe ale okazało się że to jeszcze nie to. Lekarz przepisał mi clotrimazol dopochwowo na 6 dni tak profilaktycznie w związku z ta wydzielina, na szczęście nic mnie nie piecze, nie swedzi. Brak rowarcia, szyjka prawidłowa. Usg nie miałam więc nie wiem niestety jak duży jest już mój synek. Tylko serduszka przez chwilę słuchaliśmy.Pobrał GBS, zlecił badania. Teraz wizyty już będę miała co dwa tyg. A teraz będę czytała co tam u Was
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nouvelle2 a może Ty jesteś tą szczęściarą jedną na ileś tysięcy, która będzie miała poród bez bólu ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() za wizytę!
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o matko, następna! a wczoraj wieczorem móiłam jeszcze TŻtowi, że na bank jak dziś wpadnę na wątek to się okaze, że ktoóaś urodziła![]() gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem po co Ci tą igłę pokazał... a TŻ na pewno nie moze doczekać się synka, wcale się nie dziwię ![]() dawaj te lody! jak Ci nie służą to ja pochłonę ![]() co do chorych TŻtów to mój ostatnio właśnie był chory też. do lekarza nie poszedł, ale też w łóżku za bardzo nie poleżał. jedyne odstępstwo z racji złego samopoczucia to dużo ciepłych napojów i ubieranie się stosownie do pogody. ogólnie to jakiś wyjątek, bo wcale się nad sobą nie rozczula jakby umierał. i pomógł mi mieszkanie sprzątnąć, i automat od właścicielki wyniósł na korytarz (sąsiedzi z lekka się zdziwili ), i składał ze mną łóżeczko... teraz mu powoli przechodzi, przynajmniej na jakiś czas.Cytat:
Cytat:
Cytat:
wyobrażam sobie, jak to musi być dla rodzicó tragedia, tym bardziej, że wszystko było na dobrej drodze :/
|
||||||||
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde! Wrr spałam sobie to położna przyszła no murrrr ;/ pokazała mi jak kąpać dziecko - na moim pluszaku hahaha... Taka prowizorka. Ciśnienie mam 90/60 to nie dziwne ze mi się spać chce.. Ale już nie zasne.
Dziś idę z tz oglądać 3 mieszkanka może co się dla naszej trójki (czwórki z psem) znajdzie.. Fajnie by było.. Jeść mi się chce;/ Współczuję koleżance śmierci dzidziusia ;( eh takie wieści nie napawają dobrym czymś 😯
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2015-02-11 o 13:42 |
|
|
|
#734 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny jest za laktację.Cytat:
to już końcówka, więc masz prawo mieć przepowiadacze. już niedługo i będziesz też tulić córeczkę![]() Cytat:
![]() Cytat:
bardzo Ci współczuję, siedzenie w 14st zimą to masakraCytat:
to nie są zajęcia na końcówkę ciążywidzę, ż niektóre nie mogły spać w nocy Cytat:
mordka Cytat:
ja już po wizycie. materiał na posie i GBS pobrany, ja wyskoczyłam w sumie z 150,- w ciągu 20minutowej wizyty na temat maleństwa niczego się nie dowiedziałam, bo nie miałam robionego usg także nie wiem ile waży, jak jest duży i czy nie daj Boże nie odwrócił się główką do góry nagle w dodatku następna wizyta jest dopiero 11 marca, czyli jak będę w 38tc. nie wiem czemu tak![]() przyszły mi dziś pojemniczki na mleko z canpola, szczotki do buteleczek i emulsja do kąpieli. jeszcze tylko na laktator czekam i na prezent urodzinowy dla TŻta. kuźwa, lekarz, badania, zakupy dla małego, prezent dla TŻta, 1 wyprawa do sklepu, 1 wyprawa do lumpeksu i 1 posiedzenie w kawiarni z koleżanką i mam 20zł na koncie
|
|||||||
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie wiem chcial zebym byla w pelni swiadoma co to jest itd. mowil o ryzyku, jak bede sie czula po porodzie przez to znieczulenie itd. ale mnie tylko tym wystraszyl, bo mam ciagle przed oczami ta igle soczyscie nie cienka i dluga Juz dzis TZ oznajmilam ze ma powiedziec poloznej, ze jesli bedzie musiala mnie nacinac nie chce wiedziec kiedy to zrobi i widziec jak bierze do reki to narzedzie, i ma jej to powiedziec. pisalas o lodach, to je wyciagnelam z zamrazalki, i wcinam, oby dzis synkowi posmakowaly mam duzo chodz ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
3mam kciuki, zebyscie cos sobie znalezli w koncu! |
||
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak to jest z zusem? Wiem ze pierwszy miesiac chorobowego placi pracodawca, a pozniej już zus.wiec u mnie wypada ze za styczen powinien zapłacić mi juz zus, tylko ile trzeba czekac az sie do tego zbiora? Jestem ciemna w tym temacie, bo puerwszy raz jestem na chorobowym :/
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rozumiem, że chciał Cię uświadomić tylko pokazywanie igły jak dla mnie to jakiś kosmos. może rzeczywiście chciał Cię nastraszyć, żebyś ze znieczulenia zrezygnowała?? Cytat:
|
||
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale place za to, to pewnie musieli mi wyjasnic co i jak uswiadomic, no ale pokazywac i jeszcze dac do podotykania to przegiecie ehhh..... wolalabym nie widziec co mi tam w kregoslup bedzie wbijac |
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, martwię się tą wizytą za miesiąc. myślałam, że na tym etapie ciąży chodzi się co 2tyg. jeszcze się okaże, że zdążę urodzić zaś mam HIV do zrobienia i kilka innych badań, no masakra :/
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2015-02-11 o 14:43 |
|
|
|
|
#741 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
też miałyście problem z wizażem?? przez ponad godzinę nie mogłam wejść
przespałam się troche i odpukać na razie głowa nie boli zaraz przyjeżdża do mnie mama to będę miała ciśnieniomierz i będę mogła kontrolować ciśnieniena 95% będzie wejherowo, bardzo pozytywnie oceniam wczorajszą wizytę. A Ty znasz te tereny? Cytat:
![]() ja zamierzam zacząć po połogu i zgodzie lekarza. Przy kp można ćwiczyć Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czemu większość ludzi tak opowiada o posiadaniu dzieci...jeśli to wszystko byłoby prawdą to chyba nikt nie decydowałby się na kolejne...ja na szczęście nie mam z boku za dużo negatywnych komentarzy, ale teksty typu "korzystajcie teraz, bo potem to już nigdy...(tutaj można wstawić wszystko właściwie ). mam nadzieję, że taka nie będę i nie będę straszyć przyszłych rodziców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby jakieś okazałe się TYM jedynym ![]() Cytat:
|
|
|
#742 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już zaczynam się martwić z tego powodu ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka Twojnsynek faktycznie nad vzyms sie zastanawia
urocze zdjecieAle mlody sie wypina i wygina, rany koguta chyba chce mi wszystkie narzady w brzuchu zgniesc ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Antoxa nie martw sie moj tez jakis spiacy byl do 14 teraz za to nadrabia
|
#744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na jakiś rekord bym się załapała, to jest plan
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam ostatnia tydzien temu, w marcu tylko kontrolna, i to wszystko, jesli chodzi o mojego gina |
|
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podliczyłam koszt badań na następną wizytę: spokojnie wyjdzie 200zł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

a ja bym chciala zeby mial cos ode mnie tez

.....
i tak za kazdym razem... mam dosc, naprawde, moze i nic specialnie mnie nie boli, ale wymiotow i sennosci mam dosc, czuje sie bez sil. 

za laktację.
to nie są zajęcia na końcówkę ciąży
także nie wiem ile waży, jak jest duży i czy nie daj Boże nie odwrócił się główką do góry nagle
w dodatku następna wizyta jest dopiero 11 marca, czyli jak będę w 38tc. nie wiem czemu tak
chcial zebym byla w pelni swiadoma co to jest itd. mowil o ryzyku, jak bede sie czula po porodzie przez to znieczulenie itd.
Juz dzis TZ oznajmilam ze ma powiedziec poloznej, ze jesli bedzie musiala mnie nacinac nie chce wiedziec kiedy to zrobi i widziec jak bierze do reki to narzedzie, i ma jej to powiedziec. pisalas o lodach, to je wyciagnelam z zamrazalki, i wcinam, oby dzis synkowi posmakowaly