Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 12:44   #721
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Jak przeczytałam o tej zmarłej dziewczynce to aż mnie za gardło ścisnęło. Taka tragedia dla rodziców.

Mordka - fajny chłopaczek.

Ja już zagniotłam ciasto na pączki. Oczywiście znowu klęłam, że nie mam haka do ciasta drożdżowego. Tak się zmordowałam tym zagniataniem, że aż musiałam się położyć. Teraz czekam aż wyrośnie ciasto i w międzyczasie wyleguję się na kanapie.

A, i miałam dziś telefon od koleżanki z byłej pracy. Zapytała, czy już urodziłam i jak się czuję. I jako jedna z niewielu nie truła mi, że dziecko to obowiązek, płacz i niewyspane noce. Opowiedziała mi, że owszem, było jej ciężko bo ma już troje dzieciaczków (6, 4 i 1,5 lat)ale była i jest bardzo szczęśliwa, że jest matką. Zresztą odkąd ją znam to zawsze jest uśmiechnięta, zadbana i zadowolona, a jej dzieci są bardzo dobrze wychowane. Udzieliła mi też kilku rad. Aż mi się zrobiło raźniej.
Nie wiem dlaczego, ale prawie każdy czuje się w obowiązku uświadomienia mnie, że macierzyństwo to katorga

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 12:44   #722
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
widzieli dlatego rodzila w specjalnej klinice w warszawie i odrazu tam zrobili jej operację po dwóch tygodniach po tygodniu niestety umarła a podobnoposzła dobrze
ojejku.
Biedni Ci rodzice, mam nadzieję, ze się podniosą.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 12:56   #723
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Nouvelle- w tym rossmanie jak pokażesz paragon to jakis produkt za free ze stolika możesz wybrać doezudorant, pomadke, płyn do płukania, pojemnik na kaszke, .... I gazeta z próbkami. Kilka produktów wiecej jest przecenionych niż normalnie.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:09   #724
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Mordka_1985 gratuluję wizyty i ładna buziunia

Ja jestem bardzo ciekawa do kogo nasza Mała będzie podobna.. Czy będzie miała moje uszy czyli duże klapioki czy tŻ odstające radary
u mnie kazdy obstawia ze do mojego TZ bedzie podobny synek a ja bym chciala zeby mial cos ode mnie tez

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Witam się i ja Od rana nie mogłam się zalogować, więc pisze dopiero teraz.
U mnie też nocka nieciekawa tzn o 3 obudziłam się na siku i taki mnie ból pleców dopadł że było mi niewygodnie w żadnej pozycji, zasnęłam gdzieś ok 5 i o 7 na nogach, teraz chciałam się położyć to dzieciaki siostry są u nas i tak się drą że nie moge oka zmrużyć, muszę z nią pogadać bo była umowa że to mama jeździ do nich się nimi zajmować, ale teraz mój szwagier wraca z nocek i nie może się wyspać bo go dzieci budzą, a mnie to wali,już zapowiedziałam że jak mały się urodzi to też chcę mieć spokój, a nie wysłuchiwać wrzeszczących wiecznie o coś dzieciaków,niestety takie są uroki mieszkania na poddaszu, może pomyślicie że jestem wredna ale ja mam już dość że ciągle to moja siostra i jej rodzina są najważniejsi a reszta ma się podporządkować

Bozena87- śliczny synek
mkluke- gratuluję narodzin córeczki

Gratuluję wszystkim udanych wizyt,ja mam dzisiaj o 17 więc proszę o kciuki

ja to sie dziwie ze jeszcze sie zgadzasz na to spytalabym czy ona tak chetnie bedzie brac do siebie twoje dzieci na opieke, ze swoimi sie nie ma czasu zajac i truje rodzinie...... 3 mam kciuki za wizyte i drzwi na klucz nie ma wchodzenia :P

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Przespalam 10 godzin i najchetniej poszlabym spac jeszcze do wieczora jak wczoraj zreszta.... ale znowu w domu nic nie zrobie jak pojde spac ja pierdzie***** jaki dylemat
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:12   #725
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Już po badaniu jestem.
gbs pobrany- nigdzie tym patykiem nie grzebał tylko posmyrał po udach i kroczu. W laboratorium koszt 29 zł jesli bedzie ujemny, jesli dodatni to dodatkowo 12 zł sie dopłaca. Drogo troche
Szyjka sie skraca.
Skurcze póki nie bolą są ok i nic mam na nie nie brac. Jak się coś rozkręci to już nie zatrzymają akcji porodowej.Odstawic magnez i żelazo bo wyniki sa dobre.
Synek waży 2815g w 35t3d.
I po tylu miesiacach pokazał kawałek buziaczka, ale nisko już siedzi, taki ściśnięty biedak
ale buziunia
ej ale z tym porodem to poczekaj na mnie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:14   #726
crystal25
Zakorzenienie

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/hit-i...aign=onetsg_fb

jakie to ladne
Stary 2015-02-11, 13:19   #727
87marta78
Zadomowienie

Chyba cos dzis znow z cisnieniem, taka jakas senna chodzę. Kawe zrobilam moze cos pomoze.
Na obiad dzis wymyslilam ze zrobie pizze.Tz to od wczoraj sie cieszyl, jak mu powiedzialam co dzis bedzie ah te chlopy
Mordka-ale slodziak nudzi sie biedny i myśli kiedy wyjdzie
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:20   #728
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Nouvelle- w tym rossmanie jak pokażesz paragon to jakis produkt za free ze stolika możesz wybrać doezudorant, pomadke, płyn do płukania, pojemnik na kaszke, .... I gazeta z próbkami. Kilka produktów wiecej jest przecenionych niż normalnie.
a to w copernicusie? to chyba nie opłaca mi się jechać, bo muszę w plazie dziś być po paczkę wczoraj wieczorem byłam w copernicusie po zamówienie, to jak na złość dzisiaj tego rossmana muszą otwierać

a ja ogarnęłam do końca nasze piętro, zrobiłam pranie, wywaliłam pościel do wietrzenia na taras i umyłam porządnie auto z zewnątrz. Jak już się rozłożyłam z tym wszystkim do mycia, zauważyłam że nie mam szamponu do auta. No więc umyłam płynem do prania i to nie był najlepszy pomysł, żeby czarny lakier myć takim płynem, pół godziny to polerowałam
.. zastanawiam się nad tym, co bym musiała robić, żeby wygonić małą z brzucha. Skoro ja po takich cudach nie mam nawet jednego słabiutkiego przepowiadacza.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Chyba cos dzis znow z cisnieniem, taka jakas senna chodzę. Kawe zrobilam moze cos pomoze.
Na obiad dzis wymyslilam ze zrobie pizze.Tz to od wczoraj sie cieszyl, jak mu powiedzialam co dzis bedzie ah te chlopy
ja właśnie też przy kawie siedzę
ale bym zjadła taką domową pizzę. Robię na cieście drożdżowym, ale rzadko, bo nie cierpię wyrabiać drożdżowego.

Stary 2015-02-11, 13:26   #729
emilia1987
Raczkowanie

Wpadam na chwilke by się z Wami przywitać w nowym wątku i będę nadrabiać Was, tak szybko pedzicie w pisaniu. Ok 20 stron mam do nadrobienia dlatego teraz nie odniose się do waszych wypowiedzi.
Ja jestem po wczorajszej wizycie u Gin. Od kilku dni mam zwiększona ilość wydzieliny, obawiałam się że mogą to być sączące się wody płodowe ale okazało się że to jeszcze nie to. Lekarz przepisał mi clotrimazol dopochwowo na 6 dni tak profilaktycznie w związku z ta wydzielina, na szczęście nic mnie nie piecze, nie swedzi. Brak rowarcia, szyjka prawidłowa. Usg nie miałam więc nie wiem niestety jak duży jest już mój synek. Tylko serduszka przez chwilę słuchaliśmy.Pobrał GBS, zlecił badania. Teraz wizyty już będę miała co dwa tyg.
A teraz będę czytała co tam u Was

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:28   #730
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a to w copernicusie? to chyba nie opłaca mi się jechać, bo muszę w plazie dziś być po paczkę wczoraj wieczorem byłam w copernicusie po zamówienie, to jak na złość dzisiaj tego rossmana muszą otwierać

a ja ogarnęłam do końca nasze piętro, zrobiłam pranie, wywaliłam pościel do wietrzenia na taras i umyłam porządnie auto z zewnątrz. Jak już się rozłożyłam z tym wszystkim do mycia, zauważyłam że nie mam szamponu do auta. No więc umyłam płynem do prania i to nie był najlepszy pomysł, żeby czarny lakier myć takim płynem, pół godziny to polerowałam
.. zastanawiam się nad tym, co bym musiała robić, żeby wygonić małą z brzucha. Skoro ja po takich cudach nie mam nawet jednego słabiutkiego przepowiadacza.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

ja właśnie też przy kawie siedzę
ale bym zjadła taką domową pizzę. Robię na cieście drożdżowym, ale rzadko, bo nie cierpię wyrabiać drożdżowego.
Ja tez na ciescie drozdzowym, ale niekiedy jak nie chce mi się wyrabiac to kupuje gotowe ciast do pizzy.
Stary 2015-02-11, 13:34   #731
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam o tej zmarłej dziewczynce to aż mnie za gardło ścisnęło. Taka tragedia dla rodziców.

Mordka - fajny chłopaczek.

Ja już zagniotłam ciasto na pączki. Oczywiście znowu klęłam, że nie mam haka do ciasta drożdżowego. Tak się zmordowałam tym zagniataniem, że aż musiałam się położyć. Teraz czekam aż wyrośnie ciasto i w międzyczasie wyleguję się na kanapie.

A, i miałam dziś telefon od koleżanki z byłej pracy. Zapytała, czy już urodziłam i jak się czuję. I jako jedna z niewielu nie truła mi, że dziecko to obowiązek, płacz i niewyspane noce. Opowiedziała mi, że owszem, było jej ciężko bo ma już troje dzieciaczków (6, 4 i 1,5 lat)ale była i jest bardzo szczęśliwa, że jest matką. Zresztą odkąd ją znam to zawsze jest uśmiechnięta, zadbana i zadowolona, a jej dzieci są bardzo dobrze wychowane. Udzieliła mi też kilku rad. Aż mi się zrobiło raźniej.
Nie wiem dlaczego, ale prawie każdy czuje się w obowiązku uświadomienia mnie, że macierzyństwo to katorga
ja mam to samo, wszędzie to słyszę, no poza moją rodziną, bo oni nigdy tak do tematu nie podchodzili, ale tak to tylko słyszę: zobaczysz, jak się urodzi, to już nie pożyjesz, albo wykorzystuj teraz chwile z mężem, bo potem to już będziecie się tylko oddalać, bo dziecko itp. Normalnie jakby nikt nie był szczęśliwym i spełnionym rodzicem.... Na pewno będzie mnóstwo obowiązków, ale z drugiej strony ile szczęścia a o tym nikt nie mówi....

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Witam się i ja Od rana nie mogłam się zalogować, więc pisze dopiero teraz.
U mnie też nocka nieciekawa tzn o 3 obudziłam się na siku i taki mnie ból pleców dopadł że było mi niewygodnie w żadnej pozycji, zasnęłam gdzieś ok 5 i o 7 na nogach, teraz chciałam się położyć to dzieciaki siostry są u nas i tak się drą że nie moge oka zmrużyć, muszę z nią pogadać bo była umowa że to mama jeździ do nich się nimi zajmować, ale teraz mój szwagier wraca z nocek i nie może się wyspać bo go dzieci budzą, a mnie to wali,już zapowiedziałam że jak mały się urodzi to też chcę mieć spokój, a nie wysłuchiwać wrzeszczących wiecznie o coś dzieciaków,niestety takie są uroki mieszkania na poddaszu, może pomyślicie że jestem wredna ale ja mam już dość że ciągle to moja siostra i jej rodzina są najważniejsi a reszta ma się podporządkować

Bozena87- śliczny synek
mkluke- gratuluję narodzin córeczki

Gratuluję wszystkim udanych wizyt,ja mam dzisiaj o 17 więc proszę o kciuki
nie denerwuj się Kochana, rozumiem co czujesz i jest to irytujące miejmy nadzieję, że jak Synuś się urodzi to to się zmieni i siostra uszanuje to, że potrzebna Wam cisza, by takiego Malucha nie straszyć i mu nie przeszkadzać

nouvelle2 a może Ty jesteś tą szczęściarą jedną na ileś tysięcy, która będzie miała poród bez bólu

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Wpadam na chwilke by się z Wami przywitać w nowym wątku i będę nadrabiać Was, tak szybko pedzicie w pisaniu. Ok 20 stron mam do nadrobienia dlatego teraz nie odniose się do waszych wypowiedzi.
Ja jestem po wczorajszej wizycie u Gin. Od kilku dni mam zwiększona ilość wydzieliny, obawiałam się że mogą to być sączące się wody płodowe ale okazało się że to jeszcze nie to. Lekarz przepisał mi clotrimazol dopochwowo na 6 dni tak profilaktycznie w związku z ta wydzielina, na szczęście nic mnie nie piecze, nie swedzi. Brak rowarcia, szyjka prawidłowa. Usg nie miałam więc nie wiem niestety jak duży jest już mój synek. Tylko serduszka przez chwilę słuchaliśmy.Pobrał GBS, zlecił badania. Teraz wizyty już będę miała co dwa tyg.
A teraz będę czytała co tam u Was
za wizytę!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:40   #732
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
dzień dobry

chciałam się pochwalić, że znamy datę przyjścia na świat naszego maleństwa

4.03.2015 r
extra!

Cytat:
Napisane przez aaakarolina
ufff jestem w końcu w domu...się najeździliśmy, ale dużo załatwione chociaż
byliśmy w szpitalu i na 95% będę tam rodzić. Pani położna oprowadziła nas po oddziale, niestety nie mogliśmy wejść na porodówkę, bo wszystkie sale były zajęte
oddział położniczy ładny, po remoncie, sale max 2-osobowe, łazienka na 2 pokoje + możliwość wykupienia sali, gdzie może być ktoś ze mną 24/dobę.
Ze środków uśmierzających ból gaz rozweselający i zwykłe środki przeciwbólowe. Zzo nie ma, ale u nas tutaj nigdzie nie uświadczysz, w jednym szpitalu w Gdańsku jak się dobrze trafi można dostać...no ale z tym już jestem dawno pogodzona
sale porodowe wszystkie przystosowane do porodu rodzinnego, każda z prysznicem, drabinkami, piłką itp...
Położna powiedziała co spakować i jak, ale okazało się, że wszystko dobrze zapakowałam mogę mieć pomalowane paznokcie
laktator jak mam to wziąć, jeśli nie, mają na miejscu.
Ogólnie wizyta bardzo pozytywna, jedynym minusem słabo z miejscami parkingowymi, więc lepiej żebym rodziła w nocy
jeśli nic się nie będzie działo po 2 dobach wypisują
warunki w szpitalu, na który się decydujesz, wyglądają na bardzo dobre. i oddział wyremontowany, i sale 2 osobowe aż mnie zmobilizowałś, że w końcu się dobić do szpitala

Cytat:
Napisane przez mkluke
Chciałam ogłosić wszem i wobec, że zostałam mamą!! 6 lutego o godzinie 17.42 na świecie pojawiła się ANIA Swoją kruszynkę mam już na świecie
o matko, następna! a wczoraj wieczorem móiłam jeszcze TŻtowi, że na bank jak dziś wpadnę na wątek to się okaze, że ktoóaś urodziła
gratulacje! mam nadzieję, że i mamusia i curisia czują się dobrze

Cytat:
Napisane przez aneta_s13
Ja po wizycie Czary wizażowe działają bo mały fiknął głową w dół. Dobrze by było gdyby jeszcze troche posiedział ale ma już około 2750g. Następna wizyta za 2 tygodnie i po niej będziemy się go starali zachęcić do przyjścia na świat
super 2750g to dobry wynik, jak się urodzi to powinien mieć ponad 3kg

Cytat:
Napisane przez crystal
mam juz dosc ciazy Przesypiam cale dnie, wczoraj, dzis.... wstalam zjadlam ulubione lody z owocami ( takie deser z bita smietana itd ) i co..... i ..... i tak za kazdym razem... mam dosc, naprawde, moze i nic specialnie mnie nie boli, ale wymiotow i sennosci mam dosc, czuje sie bez sil.
A dzis anestezjolog pokazal mi igle jaka mi wbija w plecy, ulalala...... szczerze, wolalabym tego nie wiedziec
już niedługo.
nie wiem po co Ci tą igłę pokazał... a TŻ na pewno nie moze doczekać się synka, wcale się nie dziwię
dawaj te lody! jak Ci nie służą to ja pochłonę

co do chorych TŻtów to mój ostatnio właśnie był chory też. do lekarza nie poszedł, ale też w łóżku za bardzo nie poleżał. jedyne odstępstwo z racji złego samopoczucia to dużo ciepłych napojów i ubieranie się stosownie do pogody. ogólnie to jakiś wyjątek, bo wcale się nad sobą nie rozczula jakby umierał. i pomógł mi mieszkanie sprzątnąć, i automat od właścicielki wyniósł na korytarz (sąsiedzi z lekka się zdziwili ), i składał ze mną łóżeczko... teraz mu powoli przechodzi, przynajmniej na jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez Lila_17
Hej Mamusie, my po wizycie Mały waży 2520 w 34t2d i miałam już pobierany posiew GBS z tego względu, że jest ryzyko wcześniejszego porodu, moja szyjka trochę się skróciła z 25 na 20mm, za tydzień kontrola (mam wziąć w razie czego ze sobą torbę, więc w tym tyg na bank ją spakuję) jak będzie miała mniej niż 1cm to zostaje już do rozwiązania w szpitalu, a planową wizytę mam 03.03 i wtedy będę miała skończone 37t i dobrze byłoby wytrzymać, ale kto wie Mam leżeć, a poza tym wszystko dobrze Maluszek rozwija się bardzo dobrze i to mnie cieszy:P Dzięki za trzymane kciuki, nadrobię Was kochane jutro. Buziaki
super, że wszystko ok teraz się tylko oszczędzaj.

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88
A ja wróciłam ze SR, był dziś Pan i mówił o tym banku krwi pępowinowej- fajna sprawa, ale niestety cenowo nie dla nas
nie przejmuj się. dla nas cenowo to też niestety nie do przyjęcia

Cytat:
Napisane przez olajakzam
ehh nie wiem czy pamietacie jak pisalam o znajomej ktorej coreczka urodzila sie z sercem jednikomoriwym? miala po 2 tyg operacje i wczoraj zmarla;(;( masakra nawet nu chce myslec co czuja rodzice...ehh a juz ja tulili i niby przeszczepy sie przyjely wczoraj tel ze umarla
ojej, przykro mi wyobrażam sobie, jak to musi być dla rodzicó tragedia, tym bardziej, że wszystko było na dobrej drodze :/
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:40   #733
smv
Zakorzenienie

Kurde! Wrr spałam sobie to położna przyszła no murrrr ;/ pokazała mi jak kąpać dziecko - na moim pluszaku hahaha... Taka prowizorka. Ciśnienie mam 90/60 to nie dziwne ze mi się spać chce.. Ale już nie zasne.
Dziś idę z tz oglądać 3 mieszkanka może co się dla naszej trójki (czwórki z psem) znajdzie.. Fajnie by było..

Jeść mi się chce;/

Współczuję koleżance śmierci dzidziusia ;( eh takie wieści nie napawają dobrym czymś
😯

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-02-11 o 13:42
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 13:41   #734
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87
Synek leży dalej w szpitalu ale już nie jest w inkubatorze , tylko w zwykłym łóżeczku ( w inkubatorze był tylko kilka godzin) . W sobote mnie wypisali sami od siebie , nie musiałam wychodzić na żądanie i pojechałam do synka i już wtedy leżał w łóżeczku i sam oddychał. Aktualnie czekamy na wyniki badań czy nie ma jakichś bakterii( bo z jakiegoś powodu szybciej urodziłam i sprawdzają z jakiego), ponoć mają być w czwartek, no i walczymy z żółtaczką ale to też ponoć większość noworodków ma. Ogólnie stan synka jest dobry no ale trzymają go na razie w szpitalu aż porobią wszystkie badania.
Ja próbowałam rozkręcić laktację laktatorem. Synek urodził się o 9.55 a ja laktator przystawiłam dopiero koło 16.00 (mąż na szybko pojechał kupić ). Przez 3 dni nie było prawie nic , ale systematycznie odciągałam. Wczoraj zaczęło się pojawiać a dzisiaj mam nawał i nie wiem co mam z tym zrobić. Piersi mnie bolą i są twarde a ja bym mogła odciągać i odciągać, pół przedszkola wykarmić. Mam nadzieję że się to unormuje.
super, że synek już nie w inkubatorze i daje radę śliczny jestprzebąkiwali może kiedy możecie się spodziewać, że zabierzecie małego do domu??
za laktację.

Cytat:
Napisane przez lesyeux
A ja chyba ma pierwsze przepowiadacze
Brzuch boli.... i twardy jak skała... leże i sie nie ruszam bo sie boje....
spokojnie to już końcówka, więc masz prawo mieć przepowiadacze. już niedługo i będziesz też tulić córeczkę

Cytat:
Napisane przez Anneet
Witam mamuśki
Ja po wizycie u ortopedy ..gościu sie tak nagadał,że połowę nie pamiętam co mówił bo z tematu na temat skakał,ale dowiedziałam się,że ujsie jest chwilowo spoko ale nie może wykluczyć a nawet boi się,że to ujście rozejdzie się w trakcie porodu naturalnego a jak nie to zaraz po nim i on proponuje CC przy badaniu miednica spoko,a miejsce spojenia łonowego kuło cholernie podczas badania,ale mówi,że te bóle związane z zmianą boku,czy wstawanie z łózka lekkie są przez kręgosłup a skoro ja mam tak mocne to on by się bał mnie wysłać na poród naturalny..także pewnie moja gin 18 lutego zadecyduje i może będzie ustalona data przytulenia mojej pociechy
Boje się okropnie ale też doczekać sie nie mogę już maleństwa..
dobrze, że przynajmniej teraz jest ok. jeśli lekarz sam proponuje cc to znaczy, że rzeczywiście tak będzie najbezpieczniej. nie bój się teraz najważniejsze, żeby dotrwać do cesarki, a potem masz już dzieciątko przy sobie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient
Hej!! Gratulacje za pomyślne wizyty dziewczyny! U nas była wczoraj opieka społeczna, był wywiad w związku z sytuacja i będziemy miały jakąś zapomogę jednorazową. Panie mówiły że będzie to mała kwota, ale dla nas to teraz naprawdę wiele. Dalej czekam na kogoś kto oceni szkody w mieszkaniu po pożarze, a wyobraźcie sobie że w przepisach jest że muszą pojawić się do 7 oni po zdarzeniu. teoretycznie u nas do piątku powinien być.. tylko nikt nie zwraca uwagę, że jest zimą, śniegu co niemiara, i w mieszkaniu w którym jest 14 stopni przebywa kobieta w ciąży. Im się nie spieszy. Mój kochany TŻ chce już wracać z delegacji, ale ma i tak termin do piątku więc mu kazałam zostać do końca.
to dobrze, że cokolwiek dostaniecie i to też będzie dobrze jeśli rzeczywiście do piątku się wyrobią. pamiętajmy, że to jest chory kraj zwany Polską i nikt się niczym nie przejmuje, szczególnie urzędnicy bardzo Ci współczuję, siedzenie w 14st zimą to masakra

Cytat:
Napisane przez EdithS
Dostalam niezly opieprz od tz za umyte okna, pranie firan i ich powieszenie. Nic mi nie kaze robic, a ja nie moge tylko pezec bo zwariuje.
jakoś się mu nie dziwię, bo Ci się należało to nie są zajęcia na końcówkę ciąży

widzę, ż niektóre nie mogły spać w nocy

Cytat:
Napisane przez nusiekowa
Dziewczyny a ja wczoraj byłam na SR :było o tych samych wspaniałych,przyjemnych rzeczach jak lewatywa,CC,nacięcie krocza... i powiem wam ,ze ja to oazą spokoju jestem przed tym porodem. Jak słyszałam panike w głosie i wypowiedzi innych przyszłych mamuś to mi sie scyzoryk otwierał"po co one się tak nakręcają??" No boleć będzie trzeba sie na to nastawić a nastawienie "lewatywa nie bo bleeeee bo jak to polozna bedzie w odbyt zapodawac?" "naciecie krocza nieeee bo będzie bolec ????!!!" "porod naturalny sam w sobie jest beznadziejny bo bedzie bolec i jedna taka sie wypowiada ze nie znalazla lekarza co by jej zaswiadczenie do CC wystawil" No mówie wam masakra!!!!
niektóre osoby są po prostu przerażone pewnie i je to przerasta. ale też się tak zachowują, jakby nie były świadome, czym jest poród, co je czeka i o co w tym wszystkim chodzi. ja się nastawiłam, że miło nie będzie i będzie boleć i zgodzę się na wszystko, żeby tylko synek urodził się cały i zdrowy, choć to pewnie nie będą dla mnie przyjemne rzeczy. a cc na żądanie mnie rozwala, bo dla wielu to jest chyba sposób, żeby było łatwiej i nie bolało, co świadczy o tym, że nie wiedzą co to jest cc.

mordka

Cytat:
Napisane przez żona marcina
i takich osób powinnyśmy mieć w otoczeniu jak najwięcej

ja już po wizycie. materiał na posie i GBS pobrany, ja wyskoczyłam w sumie z 150,- w ciągu 20minutowej wizyty na temat maleństwa niczego się nie dowiedziałam, bo nie miałam robionego usg także nie wiem ile waży, jak jest duży i czy nie daj Boże nie odwrócił się główką do góry nagle w dodatku następna wizyta jest dopiero 11 marca, czyli jak będę w 38tc. nie wiem czemu tak z szyjką w porządku, ani drgnie, za to mam dalej anemię i infekcję całkiem sporą, dostałam jakiś gynazol w kremie dowcipnie. jeśli kiedyś jeszcze zajdę w ciążę to wiem, że wybiorę innego prowadzącego

przyszły mi dziś pojemniczki na mleko z canpola, szczotki do buteleczek i emulsja do kąpieli. jeszcze tylko na laktator czekam i na prezent urodzinowy dla TŻta. kuźwa, lekarz, badania, zakupy dla małego, prezent dla TŻta, 1 wyprawa do sklepu, 1 wyprawa do lumpeksu i 1 posiedzenie w kawiarni z koleżanką i mam 20zł na koncie
Stary 2015-02-11, 13:46   #735
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja mam to samo, wszędzie to słyszę, no poza moją rodziną, bo oni nigdy tak do tematu nie podchodzili, ale tak to tylko słyszę: zobaczysz, jak się urodzi, to już nie pożyjesz, albo wykorzystuj teraz chwile z mężem, bo potem to już będziecie się tylko oddalać, bo dziecko itp. Normalnie jakby nikt nie był szczęśliwym i spełnionym rodzicem.... Na pewno będzie mnóstwo obowiązków, ale z drugiej strony ile szczęścia a o tym nikt nie mówi....

nie denerwuj się Kochana, rozumiem co czujesz i jest to irytujące miejmy nadzieję, że jak Synuś się urodzi to to się zmieni i siostra uszanuje to, że potrzebna Wam cisza, by takiego Malucha nie straszyć i mu nie przeszkadzać

nouvelle2 a może Ty jesteś tą szczęściarą jedną na ileś tysięcy, która będzie miała poród bez bólu

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

za wizytę!
Taaa bez bólu i z orgazmem, chciałabym ehh musze sobie jakiś obiad ogarnąć

Stary 2015-02-11, 14:08   #736
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
extra!

warunki w szpitalu, na który się decydujesz, wyglądają na bardzo dobre. i oddział wyremontowany, i sale 2 osobowe aż mnie zmobilizowałś, że w końcu się dobić do szpitala

o matko, następna! a wczoraj wieczorem móiłam jeszcze TŻtowi, że na bank jak dziś wpadnę na wątek to się okaze, że ktoóaś urodziła
gratulacje! mam nadzieję, że i mamusia i curisia czują się dobrze

super 2750g to dobry wynik, jak się urodzi to powinien mieć ponad 3kg

już niedługo.
nie wiem po co Ci tą igłę pokazał... a TŻ na pewno nie moze doczekać się synka, wcale się nie dziwię
dawaj te lody! jak Ci nie służą to ja pochłonę

co do chorych TŻtów to mój ostatnio właśnie był chory też. do lekarza nie poszedł, ale też w łóżku za bardzo nie poleżał. jedyne odstępstwo z racji złego samopoczucia to dużo ciepłych napojów i ubieranie się stosownie do pogody. ogólnie to jakiś wyjątek, bo wcale się nad sobą nie rozczula jakby umierał. i pomógł mi mieszkanie sprzątnąć, i automat od właścicielki wyniósł na korytarz (sąsiedzi z lekka się zdziwili ), i składał ze mną łóżeczko... teraz mu powoli przechodzi, przynajmniej na jakiś czas.

super, że wszystko ok teraz się tylko oszczędzaj.

nie przejmuj się. dla nas cenowo to też niestety nie do przyjęcia

ojej, przykro mi wyobrażam sobie, jak to musi być dla rodzicó tragedia, tym bardziej, że wszystko było na dobrej drodze :/

tez nie wiem chcial zebym byla w pelni swiadoma co to jest itd. mowil o ryzyku, jak bede sie czula po porodzie przez to znieczulenie itd.
ale mnie tylko tym wystraszyl, bo mam ciagle przed oczami ta igle soczyscie nie cienka i dluga Juz dzis TZ oznajmilam ze ma powiedziec poloznej, ze jesli bedzie musiala mnie nacinac nie chce wiedziec kiedy to zrobi i widziec jak bierze do reki to narzedzie, i ma jej to powiedziec. pisalas o lodach, to je wyciagnelam z zamrazalki, i wcinam, oby dzis synkowi posmakowaly mam duzo chodz

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kurde! Wrr spałam sobie to położna przyszła no murrrr ;/ pokazała mi jak kąpać dziecko - na moim pluszaku hahaha... Taka prowizorka. Ciśnienie mam 90/60 to nie dziwne ze mi się spać chce.. Ale już nie zasne.
Dziś idę z tz oglądać 3 mieszkanka może co się dla naszej trójki (czwórki z psem) znajdzie.. Fajnie by było..

Jeść mi się chce;/

Współczuję koleżance śmierci dzidziusia ;( eh takie wieści nie napawają dobrym czymś
😯

3mam kciuki, zebyscie cos sobie znalezli w koncu!
Stary 2015-02-11, 14:09   #737
87marta78
Zadomowienie

Dziewczyny jak to jest z zusem? Wiem ze pierwszy miesiac chorobowego placi pracodawca, a pozniej już zus.wiec u mnie wypada ze za styczen powinien zapłacić mi juz zus, tylko ile trzeba czekac az sie do tego zbiora? Jestem ciemna w tym temacie, bo puerwszy raz jestem na chorobowym :/
Stary 2015-02-11, 14:19   #738
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
tez nie wiem chcial zebym byla w pelni swiadoma co to jest itd. mowil o ryzyku, jak bede sie czula po porodzie przez to znieczulenie itd.
ale mnie tylko tym wystraszyl, bo mam ciagle przed oczami ta igle soczyscie nie cienka i dluga Juz dzis TZ oznajmilam ze ma powiedziec poloznej, ze jesli bedzie musiala mnie nacinac nie chce wiedziec kiedy to zrobi i widziec jak bierze do reki to narzedzie, i ma jej to powiedziec. pisalas o lodach, to je wyciagnelam z zamrazalki, i wcinam, oby dzis synkowi posmakowaly mam duzo chodz
dawaj
ja rozumiem, że chciał Cię uświadomić tylko pokazywanie igły jak dla mnie to jakiś kosmos. może rzeczywiście chciał Cię nastraszyć, żebyś ze znieczulenia zrezygnowała??

Cytat:
Napisane przez 87marta78
Dziewczyny jak to jest z zusem? Wiem ze pierwszy miesiac chorobowego placi pracodawca, a pozniej już zus.wiec u mnie wypada ze za styczen powinien zapłacić mi juz zus, tylko ile trzeba czekac az sie do tego zbiora? Jestem ciemna w tym temacie, bo puerwszy raz jestem na chorobowym :/
z tego co wiem to mi płaci pracodawca, a potem rozlicza się z ZUSem. w każdym razie na to wychodzi, bo wypłatę mam zawsze dokładnie wtedy, co moi współpracownicy, a nie wierzę, żeby ZUS mi tak co do dnia przelewał. jeśli Twój pracodawca zatrudnia więcej niż 20os to też tak powinnaś mieć. niestety nie powiem Ci, ile ZUS się zbiera do wypłaty kasy, jeśli pracodawca zatrudnia mniej niż te 20os, bo wtedy rzeczywiście wypłaca Ci konkretnie ZUS, ale u nich często są jakieś kwiatki i opóźnienia
Stary 2015-02-11, 14:26   #739
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj
ja rozumiem, że chciał Cię uświadomić tylko pokazywanie igły jak dla mnie to jakiś kosmos. może rzeczywiście chciał Cię nastraszyć, żebyś ze znieczulenia zrezygnowała??

z tego co wiem to mi płaci pracodawca, a potem rozlicza się z ZUSem. w każdym razie na to wychodzi, bo wypłatę mam zawsze dokładnie wtedy, co moi współpracownicy, a nie wierzę, żeby ZUS mi tak co do dnia przelewał. jeśli Twój pracodawca zatrudnia więcej niż 20os to też tak powinnaś mieć. niestety nie powiem Ci, ile ZUS się zbiera do wypłaty kasy, jeśli pracodawca zatrudnia mniej niż te 20os, bo wtedy rzeczywiście wypłaca Ci konkretnie ZUS, ale u nich często są jakieś kwiatki i opóźnienia
to byl kosmos, zaluje ze musialam go poznac i jego narzedzia pracy ale place za to, to pewnie musieli mi wyjasnic co i jak uswiadomic, no ale pokazywac i jeszcze dac do podotykania to przegiecie ehhh..... wolalabym nie widziec co mi tam w kregoslup bedzie wbijac
Stary 2015-02-11, 14:40   #740
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
to byl kosmos, zaluje ze musialam go poznac i jego narzedzia pracy ale place za to, to pewnie musieli mi wyjasnic co i jak uswiadomic, no ale pokazywac i jeszcze dac do podotykania to przegiecie ehhh..... wolalabym nie widziec co mi tam w kregoslup bedzie wbijac
ja bym go

kurcze, martwię się tą wizytą za miesiąc. myślałam, że na tym etapie ciąży chodzi się co 2tyg. jeszcze się okaże, że zdążę urodzić zaś mam HIV do zrobienia i kilka innych badań, no masakra :/

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2015-02-11 o 14:43
Stary 2015-02-11, 14:44   #741
aaakarolina
Wtajemniczenie

też miałyście problem z wizażem?? przez ponad godzinę nie mogłam wejść
przespałam się troche i odpukać na razie głowa nie boli zaraz przyjeżdża do mnie mama to będę miała ciśnieniomierz i będę mogła kontrolować ciśnienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Karolina i jak tam wybralas wejherowski szpital na poród?
na 95% będzie wejherowo, bardzo pozytywnie oceniam wczorajszą wizytę. A Ty znasz te tereny?

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Gin który się wypowiadał powiedział,że już można zacząć po 2 tygodniach, oczywiście od lekkich ćwiczeń, bez forsowania. Nawet powiedział że kobiety po CC też mogą tak zacząć, bo szew po porodzie jest tak zrobiony żeby nie naruszać tkanek mięśniowych.

ja uważam, że 2 tygodnie to trochę przesada, zwłaszcza po CC. Ale mówili w kontekście Wendzikowskiej, która zaczęła po 3 tygodniach, a ona z ich stacji, więc musieli ją jakoś wybronić
ja zamierzam zacząć po połogu i zgodzie lekarza. Przy kp można ćwiczyć

Cytat:
Już po badaniu jestem.
gbs pobrany- nigdzie tym patykiem nie grzebał tylko posmyrał po udach i kroczu. W laboratorium koszt 29 zł jesli bedzie ujemny, jesli dodatni to dodatkowo 12 zł sie dopłaca. Drogo troche
Szyjka sie skraca.
Skurcze póki nie bolą są ok i nic mam na nie nie brac. Jak się coś rozkręci to już nie zatrzymają akcji porodowej.Odstawic magnez i żelazo bo wyniki sa dobre.
Synek waży 2815g w 35t3d.
I po tylu miesiacach pokazał kawałek buziaczka, ale nisko już siedzi, taki ściśnięty biedak
ale cudowny i jaka waga już

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
super koleżanka, widać, że z 3 dzieci można sobie też poradzić nie wiem czemu większość ludzi tak opowiada o posiadaniu dzieci...jeśli to wszystko byłoby prawdą to chyba nikt nie decydowałby się na kolejne...ja na szczęście nie mam z boku za dużo negatywnych komentarzy, ale teksty typu "korzystajcie teraz, bo potem to już nigdy...(tutaj można wstawić wszystko właściwie ).
mam nadzieję, że taka nie będę i nie będę straszyć przyszłych rodziców

Cytat:

Przespalam 10 godzin i najchetniej poszlabym spac jeszcze do wieczora jak wczoraj zreszta.... ale znowu w domu nic nie zrobie jak pojde spac ja pierdzie***** jaki dylemat
śpij kochana póki organizm pozwala, zobacz ile z nas nie może spać. A dom nie zając nie ucieknie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

mówie Ci, że Ty do wakacji w tej ciąży będziesz chodziła przynajmniej brzucha nie masz, robisz wszystko, żadnych oznak zbliżającego się porodu...będą o Tobie w tv mówili

Cytat:

😯
pochwal się później jak oglądanie oby jakieś okazałe się TYM jedynym

Cytat:
ja nie podpowiem, bo u mnie ze względu na to, że firma duża to wypłatę dostaję od nich, a oni rozliczają się z ZUSem. I tym sposobem zawsze na szczęście mam kasę na czas.
Stary 2015-02-11, 14:46   #742
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
U mnie to nawet mój mały lokator w brzuchu jest strasznie leniwy dzisiaj. Zawsze do tej pory miałam kilkanaście ruchów a dzisiaj tylko z 5 Już zaczynam się martwić z tego powodu

Cytat:
Powodzenia
Stary 2015-02-11, 14:51   #743
Tepsa
Zakorzenienie

Mordka Twojnsynek faktycznie nad vzyms sie zastanawia urocze zdjecie
Ale mlody sie wypina i wygina, rany koguta chyba chce mi wszystkie narzady w brzuchu zgniesc

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Antoxa nie martw sie moj tez jakis spiacy byl do 14 teraz za to nadrabiapewnie co tam matke tluc po szyjce
Stary 2015-02-11, 14:53   #744
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
dawaj

No właśnie u mnie jest mniej niz 20os. :/ cholera, chyba czeka mnie wizyta w zusie :/
Stary 2015-02-11, 14:54   #745
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
też miałyście problem z wizażem?? przez ponad godzinę nie mogłam wejść
przespałam się troche i odpukać na razie głowa nie boli zaraz przyjeżdża do mnie mama to będę miała ciśnieniomierz i będę mogła kontrolować ciśnienie

na 95% będzie wejherowo, bardzo pozytywnie oceniam wczorajszą wizytę. A Ty znasz te tereny?

ja uważam, że 2 tygodnie to trochę przesada, zwłaszcza po CC. Ale mówili w kontekście Wendzikowskiej, która zaczęła po 3 tygodniach, a ona z ich stacji, więc musieli ją jakoś wybronić
ja zamierzam zacząć po połogu i zgodzie lekarza. Przy kp można ćwiczyć

ale cudowny i jaka waga już

super koleżanka, widać, że z 3 dzieci można sobie też poradzić nie wiem czemu większość ludzi tak opowiada o posiadaniu dzieci...jeśli to wszystko byłoby prawdą to chyba nikt nie decydowałby się na kolejne...ja na szczęście nie mam z boku za dużo negatywnych komentarzy, ale teksty typu "korzystajcie teraz, bo potem to już nigdy...(tutaj można wstawić wszystko właściwie ).
mam nadzieję, że taka nie będę i nie będę straszyć przyszłych rodziców

śpij kochana póki organizm pozwala, zobacz ile z nas nie może spać. A dom nie zając nie ucieknie

mówie Ci, że Ty do wakacji w tej ciąży będziesz chodziła przynajmniej brzucha nie masz, robisz wszystko, żadnych oznak zbliżającego się porodu...będą o Tobie w tv mówili

pochwal się później jak oglądanie oby jakieś okazałe się TYM jedynym

ja nie podpowiem, bo u mnie ze względu na to, że firma duża to wypłatę dostaję od nich, a oni rozliczają się z ZUSem. I tym sposobem zawsze na szczęście mam kasę na czas.
do wakacji to chyba 10 kilowego kloca bym wyhodowala może na jakiś rekord bym się załapała, to jest plan

Stary 2015-02-11, 14:59   #746
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Przez 33 dni płaci Ci pracodawca, potem przejmuje ZUS. Ja dostałam szybko pieniądze i jak tak patrzyłam to pokrywały się z tym jak zwolnienia były wystawiane.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 15:00   #747
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym go

kurcze, martwię się tą wizytą za miesiąc. myślałam, że na tym etapie ciąży chodzi się co 2tyg. jeszcze się okaże, że zdążę urodzić zaś mam HIV do zrobienia i kilka innych badań, no masakra :/
nie martw sie ja mialam ostatnia tydzien temu, w marcu tylko kontrolna, i to wszystko, jesli chodzi o mojego gina
Stary 2015-02-11, 15:00   #748
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
któregoś dnia w tv mówili o znieczuleniach w kręgosłup i właśnie pokazywali tą" igiełke"..... zwątpiłam jak ją zobaczyłam
Stary 2015-02-11, 15:03   #749
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
U mnie to nawet mój mały lokator w brzuchu jest strasznie leniwy dzisiaj. Zawsze do tej pory miałam kilkanaście ruchów a dzisiaj tylko z 5 Już zaczynam się martwić z tego powodu

Powodzenia
nie martw sie ja dzis tez moze z 5 razy poczulam synka i to chyba bylo dajcie mi dzis spac!
Stary 2015-02-11, 15:04   #750
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie u mnie jest mniej niz 20os. :/ cholera, chyba czeka mnie wizyta w zusie :/
to Ci nie zazdroszczę, szczególnie jeśli zarabiasz dość dobrze (czyt. więcej niż 1,2-1,4tys). trzymam kciuki, żebyś nie musiała z nimi walczyć

podliczyłam koszt badań na następną wizytę: spokojnie wyjdzie 200zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości