Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 11:51   #2851
magdowe
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
A co do samopoczucia, dziewczyny tak się naczytałam i nasłuchałam że drugi trymestr jest super, zanika złe samopoczucie, senność i wszystko, że od wczoraj /od wczoraj mam 2gi trym/ czuję się jak nowo narodzona...
Nie wiem jeszcze czy to moj mały móżdżek tak sobie wkręcił, czy to prawda, czy może to ta pogoda bo od wczoraj u mnie baaaardzo słonecznie i cudownie....
Ale góry przenosić mogę... Jeszcze kilka dni temu z łóżka wychodziłam skoro świt w południe , o 14 ścieliłam , o 15 dzwoniłam do TŻ czy wraca już z pracy jeśli okazywalo się że tak już z Gliwic wyjeżdża to wiedzialam że mam jeszcze dwie godz... Poł godz przed jego przyjściem biegiem obiad wstawialam i ogarnialam trochę twarz i włosy hahaha co by biedny sie nie wystraszyl i nie uciekł.

A dziś Łóżko o 9 złożone, po śniadanku już daaawno, obiad w połowie zrobiony, włosy uczesane makijaż piękny , na zakupach już byłam
Wczoraj jak po całym pierwszym trymestrze nieladu na twarzy i wlosach mnie mój luby zobaczył miał uśmiecha jak piętnastolatek widzący piękną niewiaste nawet komplementy się posypały

A może... to wasza wina bo od wczoraj jestem z wami na forum

Zazdroszczę i mam nadzieje że u mnie tez tak będzie
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 11:55   #2852
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
heeej!!! zjadłam śniadanie i mogę iść znowu spaaaaać

"arabska żona"

ale super widać!!

powiem to co wszyscy choć wiem że to i tak nie działa nie denerwuj się, będzie dobrze

Vea o kurcze! faktycznie podobne!

Chyba tez zamowie dzis " Arabska zone" na amazon Moja mama tez mi ja polecila
Pytalam w ksiegarni czy maja po niemiecku, ale sprawdzili i niestety nie, wiec poczytam sobie po polsku
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 11:56   #2853
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Teraz lansuje się "nie odciąganie", więc obsługa chłopa prosta jak budowa cepa No i zdecydowanie trudniej wszelkie zapalenia układu moczowego łapie - pod tym względem też łatwiej

Jeśli nic się złego nie zadzieje, to naturalnie
Poród miałam francowaty i męczący, ale byłam praktycznie od razu na chodzie. Po cc tak by nie było

no właśnie koleżanka chyba lansowała ,, na odciąganie,, - przeraziłam się... bo jak zrobię za mocna? a jak za słabo? echh hahaha

ja cc bardzo dobre akurat wspominam... Kupiłam sobie od razu po wyjściu ze szpitala pas poporodowy i nosiłam po kilka godz dziennie oczywiście nie zasłaniając cięcia... i super. Na chodzie byłam od razu po wyjściu ze szpitala. Komplikacji też nie miałam... A dzięki pasowi mój połóg trwał 2 tygodnie a nie 6 tygodni /chodzi mi o same te wycieki z krocza/ ... i brzuch szybko przyszedł do siebie, płaski, bez rozstępow i jędrny.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Zazdroszczę i mam nadzieje że u mnie tez tak będzie
a ile ci zostało do 2 go trym???
Bedzie dobrze
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 11:57   #2854
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Teraz lansuje się "nie odciąganie", więc obsługa chłopa prosta jak budowa cepa No i zdecydowanie trudniej wszelkie zapalenia układu moczowego łapie - pod tym względem też łatwiej
U młodego efektem nie odciągania jest to, że napletek jest tak ciasny i nie da się go zdjąć i ostatnio pediatra mowila że trzeba coś z tym zrobić. A tak delikatnie też nie mogę rozciągać bo nie pozwala mi dotknąć, zresztą tż też.

Chciałabym urodzić sn, młodego jak rodziłam nie było źle. Schody zaczęły się jak nie mogłam wypchnąć główki. Nie dość że byłam zmęczona to jeszcze źle się wstawiła w kanał rodny ale jak.usłyszałam, że zrobią mi cesarkę to jakaś siła we mnie wstąpiła.
Doktorka podjęła szybko decyzję i ludzi już zaczęli szykować do cesarskiego cięcia.
I chciałabym tak jak z Filipin wyjść w 2 dobie do domu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-02-13 o 11:59
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 11:59   #2855
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
U młodego efektem nie odciągania jest to, że napletek jest tak ciasny i nie da się go zdjąć i ostatnio pediatra mowila że trzeba coś z tym zrobić. A tak delikatnie też nie mogę rozciągać bo nie pozwala mi dotknąć, zresztą tż też.

Chciałabym urodzić sn, młodego jak rodziłam nie było źle. Schody zaczęły się jak nie mogłam wypchnąć główki. Nie dość że byłam zmęczona to jeszcze źle się wstawiła w kanał rodny ale jak.usłyszałam, że zrobią mi cesarkę to jakaś siła we mnie wstąpiła.
Doktorka podjęła szybko decyzję i ludzi już zaczęli szykować do cesarskiego cięcia.
U nas to samo dlatego młody miał zabieg . Dobra lecę młodego odebrać będę potem
Stary 2015-02-13, 11:59   #2856
magdowe
Zadomowienie

[/COLOR]
Bedzie dobrze [/QUOTE]

Dzisiaj zaczełam 13 tydzień.
Stary 2015-02-13, 12:00   #2857
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja zaczynam w niedziele 13 tc
Stary 2015-02-13, 12:01   #2858
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Hej

Sugarbabylove super masz juz brzusio

Gratuluje wizyt i poznanych płci . Ja dopiero bede wiedziec 3 marca

Pytacie czemu teściom nie mówię .. zażartowałam do tesciowej że ja tez chyba jestem w ciazy bo sie cos zle czuje to ta mi odpowiedziala ze '' no jeszcze by tego brakowalo'' Wiec skoro ma ich ta wiadomosc nie ucieszyc to dowiedza sie jak urodze

Co do porodow to ja chce bardzo silami nutury. Wiem ze boli , pamietam jak cierpialam ale pamietam tez ze wiecznie to nie trwalo. A za to zaraz po sama o wlasnych silach wstalam i moglam zajac sie synkiem . Po cesarce tak by nie bylo , no i to przeciez operacja ..

A co do tsh to ja dopiero teraz bede robic bo jestem dosc opozniona z badaniami . Oby wszystko bylo ok

Dzisiaj wracamy do domu , o ile moj tesciu sie ogarnie i przestanie zachowywac sie jak dziecko we mgle . Jak on mnie wkurza
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 12:07   #2859
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
Bedzie dobrze
Dzisiaj zaczełam 13 tydzień.[/QUOTE]

to jeszcze tydzień tylko... z górki już
po za tym prognozują juz przedwiośnie.
Będzie piękne słonko i cieplutko się zrobi .... mam nadzieję przynajmniej
Taka pogoda tez lepiej wpływa na nasz nastrój.

Chyba zacznę coś robić w pokoiku u maleństwa... Na razie mam tam gabinecik .. ale chcę pomalować ściany na jasną szarość a u góry przez całą szerokość wszystkich ścian zrobię biały 10cm pasek a na nim przez całą długość planuję napis Kocham Cię we wszystkich językach świata /albo tyle ile uda mi się znaleźć / tez szarą farbą albo czarną... jeszcze myślę ...
Na podłodze, na panelach chyba polożę szarą ciemniejszą od ścian wykładzinę. Panele jakoś przestały mi się podobać. I w sumie wykładzinę wystarczy odkurzyć, a panele najpierw odkurzam potem myję a potem pastuję żeby matowe nie były- dużo roboty...
Stary 2015-02-13, 12:32   #2860
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dziewczyny poszłam do mamy a u niej była przyjaciółka, dawna położna! już od dawna wiem ,że ma dar odgadywania płci- jak sama siebie nazywa w tej kwestii jest czarownicą mojej siorze rozpoznała dwie córcie.. na co ja weszłam i sie pytam co tam ciocia widzisz? a ona, że nic nie chce mowić ale drugiego chłopca Chyba już nie mam złudzeń mówila,że za ładnie wyglądam na co ja.. mogę zmazać makijaż powiedziała,że po oczach poznaje.. jak dziewczynka to mama ma bardziej mętne

co do porodu to pewnie każdy jest inny..ja teraz chcę rodzić naturalnie. Choć przy pierwszym miałam obawy- szczegolnie po badaniu Hsg nie ma co ukrywać bardzo boli.. ale jak sie wspólpracuje z położną to idzie nparwdę szybciej to przejśc. Ja byłam też bardzo zdeterminowana bo sie bałam, że przeciągne go w drogach rodnych itp Jak tylko uslyszałam,że widzi czarne włosy to taki power we mnie wstąpił,że aż lekarz chwalił
Stary 2015-02-13, 12:46   #2861
goooosienka
Zakorzenienie

Na 85% dziewczynka!

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 12:48   #2862
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Na 85% dziewczynka!
super
Stary 2015-02-13, 12:53   #2863
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Na 85% dziewczynka!
Fajnie
Gosia, z tego co pamietam to od poczatku mialas przeczucie na dziewczynke ???

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-13 o 12:55 Powód: Blad
Stary 2015-02-13, 13:00   #2864
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Fajnie
Gosia, z tego co pamietam to od poczatku mialas przeczucie na dziewczynke ???
Tak, od samego początku. Wszyscy dookoła że chłopak, Wojtek babcia, koleżanki z uczeni, a ja wbrew wszystkim stałam murem przy dziewczynce

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-02-13, 13:01   #2865
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Hejka,
Dziś troszkę pozniej do Was zaglądam, samopoczucie lepsze niz ostatnio, tylko juz 3 razy dzisiaj męczyły mnie krwotoki z nosa, nie wiedziałam jak go zatrzymac.
widzę, ze piszecie o porodach ja odkad pamietam chciałam cc, ale chyba pod wpływem ciąży zaczynam się przekonywać do porodu naturalnego.
Gosia gratuluję. dziewczynki ja juz doczekac się nie mogę żeby sprawdzić kto mieszka w moim brzuchu
Stary 2015-02-13, 13:02   #2866
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja zaczynam w niedziele 13 tc
kochana jakim cudem jestes w 13 tyg jak ja dzisiaj zaczelam 14 tydz (13tydz 1 dz) a mam tp pozniej niz ty (27.08...)? Om była 14 listopada. Mozna się niezle pogubic w tych obliczeniach

Edytowane przez beaciorq
Czas edycji: 2015-02-13 o 13:03
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:03   #2867
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
Tak, od samego początku. Wszyscy dookoła że chłopak, Wojtek babcia, koleżanki z uczeni, a ja wbrew wszystkim stałam murem przy dziewczynce
Mnie też wszyscy wmawiaja, że będzie mały facecik
Stary 2015-02-13, 13:06   #2868
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
kochana jakim cudem jestes w 13 tyg jak ja dzisiaj zaczelam 14 tydz (13tydz 1 dz) a mam tp pozniej niz ty (27.08...)? Om była 14 listopada. Mozna się niezle pogubic w tych obliczeniach
a ja miałam 15 listopada i jestem 12 tydz i 6 dzien:P a termin 22 sierpnia:P
Stary 2015-02-13, 13:12   #2869
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieca intuicja
Stary 2015-02-13, 13:19   #2870
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Na 85% dziewczynka!
Gratulacje
Stary 2015-02-13, 13:22   #2871
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
ja mam termin na 29.08 i jestem w 12 jutro zaczynam 13
Stary 2015-02-13, 13:32   #2872
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Na 85% dziewczynka!
Gratuluję

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszłam do mamy a u niej była przyjaciółka, dawna położna! już od dawna wiem ,że ma dar odgadywania płci- jak sama siebie nazywa w tej kwestii jest czarownicą mojej siorze rozpoznała dwie córcie.. na co ja weszłam i sie pytam co tam ciocia widzisz? a ona, że nic nie chce mowić ale drugiego chłopca Chyba już nie mam złudzeń mówila,że za ładnie wyglądam na co ja.. mogę zmazać makijaż powiedziała,że po oczach poznaje.. jak dziewczynka to mama ma bardziej mętne

co do porodu to pewnie każdy jest inny..ja teraz chcę rodzić naturalnie. Choć przy pierwszym miałam obawy- szczegolnie po badaniu Hsg nie ma co ukrywać bardzo boli.. ale jak sie wspólpracuje z położną to idzie nparwdę szybciej to przejśc. Ja byłam też bardzo zdeterminowana bo sie bałam, że przeciągne go w drogach rodnych itp Jak tylko uslyszałam,że widzi czarne włosy to taki power we mnie wstąpił,że aż lekarz chwalił
ta ,,starsza data,, jakoś umie wyczuć...
Ja jeszcze nie wiedziała że w ciąży jestem a dowiedziałam się bardzo szybko bo już w 4tym tygodniu po badaniu krwi...
Wcześniej była u mnie moja babcia /87lat/... i mówi... a ty jakaś taka nie wyraźna, i oczy ci się szklą... W ciąży nie jesteś???
heheh tydzień później okazało się że tak... jestem
Stary 2015-02-13, 13:48   #2873
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

ta ,,starsza data,, jakoś umie wyczuć...
Ja jeszcze nie wiedziała że w ciąży jestem a dowiedziałam się bardzo szybko bo już w 4tym tygodniu po badaniu krwi...
Wcześniej była u mnie moja babcia /87lat/... i mówi... a ty jakaś taka nie wyraźna, i oczy ci się szklą... W ciąży nie jesteś???
heheh tydzień później okazało się że tak... jestem
Trochę mi mina zrzedła chciałabym corkę choć też intuicja podpowiada mi synka- nawet kupuję męski ciuszki ale czasem sobie myślę może się mylę.. a tu takie zdanie
Stary 2015-02-13, 13:56   #2874
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny czemu mi sie napisało wrześniowy wizaż to ja nie wiem juz prawie spałam chodziło mi o nas - SIERPNIOWKI ! i sierpniowy wizaż

Jess spokojnie, moze dzisiaj lekarka cos Ci juz da profilaktycznie i bedziesz mogła do 19.02 doczekać ja z TSH poszłam do mojego gina ( on endo nie jest) ale kazał mi zwiekszyć dawkę i czekac ponad dwa tygodnie na wizytę u endo. Fakt faktem, ze ja juz bardziej wprawiona w bojach jestem i u mnie to jest kwestia zwiększania, zmniejszania dawek a u Ciebie trzeba dopiero dobrać no i ta reszta badać ft3, ft4 no i anty tpo mogłabys zrobic zeby sprawdzić Twoj system autoimmunologiczny (ja miałam zaraz na pierwszej wizycie zlecone to badanie przy podwyższonym TSH i wyszło mi, ze mam hashimoto) wiec ja bym na Twoim miejscu poszła juz z kompletem badan na pierwsza wizytę. Ale spokoj ie, bez nerwów

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Nooo to zdrowka dla małego
Byłam dziś z rana zrobić Ft3 i 4 i oto wyniki:
Ft3 4,6 (norma do 6,8)
Ft4 12,3 (norma 12-22)

A dzisiaj o Tobie myślałam, że minęło 10 dni od Twojego testu i nic nam nie piszesz, to pewnie jeszcze wyników nie masz

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Oczywiście witam się ja i Ktosiek
jakie uszko fajne widać !

Cytat:
Hej Dziewczyny

Ja wczoraj miałam usg genetyczne i wszystko jest ok odetchnełam z ulgą, płci jeszcze nie poznałam a jestem taka ciekawa

a z gorszych wiadomośći to dzisiaj wróciłam do pracy po zwolnieniu.

Co do sexsu to u mnie nic odkąd zaczełam mieć mdłości czyli od samego początku Ale w pierwszej ciązy przez cały czas też nic nie było bo mnie bardzo bolało zeresztą mąż też się bał teraz czuje że bedzie podobnie. Oby do sierpnia
Jak ja bym chciała zasnąć i obudzić się po porodzie
Gratulacje

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-13 o 13:58
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:56   #2875
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie koleżanka chyba lansowała ,, na odciąganie,, - przeraziłam się... bo jak zrobię za mocna? a jak za słabo? echh hahaha

ja cc bardzo dobre akurat wspominam... Kupiłam sobie od razu po wyjściu ze szpitala pas poporodowy i nosiłam po kilka godz dziennie oczywiście nie zasłaniając cięcia... i super. Na chodzie byłam od razu po wyjściu ze szpitala. Komplikacji też nie miałam... A dzięki pasowi mój połóg trwał 2 tygodnie a nie 6 tygodni /chodzi mi o same te wycieki z krocza/ ... i brzuch szybko przyszedł do siebie, płaski, bez rozstępow i jędrny.
Mi lekarz zabronił, położna zabroniła... no to się posłuchałam.
I u Żuka wszystko ok

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość

I chciałabym tak jak z Filipin wyjść w 2 dobie do domu.
Heh, widac co chłopak, to siusiak... jakkolwiek by to nie brzmiało

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Pytacie czemu teściom nie mówię .. zażartowałam do tesciowej że ja tez chyba jestem w ciazy bo sie cos zle czuje to ta mi odpowiedziala ze '' no jeszcze by tego brakowalo'' Wiec skoro ma ich ta wiadomosc nie ucieszyc to dowiedza sie jak urodze

Co do porodow to ja chce bardzo silami nutury. Wiem ze boli , pamietam jak cierpialam ale pamietam tez ze wiecznie to nie trwalo. A za to zaraz po sama o wlasnych silach wstalam i moglam zajac sie synkiem . Po cesarce tak by nie bylo , no i to przeciez operacja ..
Uuu... też bym nie powiedziała

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Kurcze, coś w tym starszym pokoleniu jest
Ale wiesz 100% dopiero po porodzie

Cytat:
Na 85% dziewczynka!

Majka pewnie, że moc Wizażu

Dobra, jadę pazury robic

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:57   #2876
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Na 85% dziewczynka!
Stary 2015-02-13, 14:01   #2877
goooosienka
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny
Lekarz mnie uspokoił, powiedział że chęć cc mam przemyśleć jeszcze ale jak będę chcieć to mi ją zrobi

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-02-13, 14:18   #2878
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Lekarz mnie uspokoił, powiedział że chęć cc mam przemyśleć jeszcze ale jak będę chcieć to mi ją zrobi
Fajnego masz lakarza, ciekawe jak mój zareaguje.
Stary 2015-02-13, 14:25   #2879
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
H

Dzisiaj wracamy do domu , o ile moj tesciu sie ogarnie i przestanie zachowywac sie jak dziecko we mgle . Jak on mnie wkurza

a mój mąż dzisiaj docenił moją mamę... zawsze się śmiał, że dzwoni 2x dziennie i pyta jak się czuję.... Nie mieszkamy razem, a w środę przed 17 dzwoniła zapytać jak tam po wizycie (a wizytę miałam na 16:20)... mama z siostrami tak chciały zobaczyć Maleństwo, że zrobiłam zdj telefonem i im wysłałam przez mms... za to teściowa z którą teoretycznie mieszkamy nawet nie zapytała czy wszystko ok... a przecież widuję się z nią w ciągu dnia. Mąż chciał wczoraj pokazać jej USG, ale mu nie pozwoliłam. Nie interesuje się, to nie będzie widzieć...

Cytat:
Na 85% dziewczynka!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Byłam dziś z rana zrobić Ft3 i 4 i oto wyniki:
Ft3 4,6 (norma do 6,8)
Ft4 12,3 (norma 12-22)

jakie uszko fajne widać !
Gratuluję właśnie nie wiem czy to uszko, chyba tak, chociaż trochę takie duże ale siostra mówiła, że jej syn też takie miał i mu się ukształtowało

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:26   #2880
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnego masz lakarza, ciekawe jak mój zareaguje.
Mówił że on nie jest zwolennikiem cc, że ciąża to góra na której szczyt on jako mój przewodnik ma mnie doprowadzić a kopanie tunelu o nazwie cc to nie wyjście i jeżeli podejmę decyzję że chce cc to on przede mną uklęknie z kwiatami i jeszcze raz poprosi o zastanawienie, ale decyzję ostateczną zostawia mnie

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości