|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Zazdroszczę i mam nadzieje że u mnie tez tak będzie
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tez zamowie dzis " Arabska zone" na amazon Moja mama tez mi ja polecila ![]() Pytalam w ksiegarni czy maja po niemiecku, ale sprawdzili i niestety nie, wiec poczytam sobie po polsku
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaja cc bardzo dobre akurat wspominam... Kupiłam sobie od razu po wyjściu ze szpitala pas poporodowy i nosiłam po kilka godz dziennie oczywiście nie zasłaniając cięcia... i super. Na chodzie byłam od razu po wyjściu ze szpitala. Komplikacji też nie miałam... A dzięki pasowi mój połóg trwał 2 tygodnie a nie 6 tygodni /chodzi mi o same te wycieki z krocza/ ... i brzuch szybko przyszedł do siebie, płaski, bez rozstępow i jędrny. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- a ile ci zostało do 2 go trym??? Bedzie dobrze
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym urodzić sn, młodego jak rodziłam nie było źle. Schody zaczęły się jak nie mogłam wypchnąć główki. Nie dość że byłam zmęczona to jeszcze źle się wstawiła w kanał rodny ale jak.usłyszałam, że zrobią mi cesarkę to jakaś siła we mnie wstąpiła. Doktorka podjęła szybko decyzję i ludzi już zaczęli szykować do cesarskiego cięcia. I chciałabym tak jak z Filipin wyjść w 2 dobie do domu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-02-13 o 11:59 |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]
a ile ci zostało do 2 go trym??? Bedzie dobrze Dzisiaj zaczełam 13 tydzień. |
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam w niedziele 13 tc
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Sugarbabylove super masz juz brzusio Gratuluje wizyt i poznanych płci . Ja dopiero bede wiedziec 3 marcaPytacie czemu teściom nie mówię .. zażartowałam do tesciowej że ja tez chyba jestem w ciazy bo sie cos zle czuje to ta mi odpowiedziala ze '' no jeszcze by tego brakowalo'' Wiec skoro ma ich ta wiadomosc nie ucieszyc to dowiedza sie jak urodze ![]() Co do porodow to ja chce bardzo silami nutury. Wiem ze boli , pamietam jak cierpialam ale pamietam tez ze wiecznie to nie trwalo. A za to zaraz po sama o wlasnych silach wstalam i moglam zajac sie synkiem . Po cesarce tak by nie bylo , no i to przeciez operacja .. A co do tsh to ja dopiero teraz bede robic bo jestem dosc opozniona z badaniami . Oby wszystko bylo ok ![]() Dzisiaj wracamy do domu , o ile moj tesciu sie ogarnie i przestanie zachowywac sie jak dziecko we mgle . Jak on mnie wkurza ![]()
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczełam 13 tydzień.[/QUOTE]
to jeszcze tydzień tylko... z górki już po za tym prognozują juz przedwiośnie. Będzie piękne słonko i cieplutko się zrobi .... mam nadzieję przynajmniej ![]() Taka pogoda tez lepiej wpływa na nasz nastrój. Chyba zacznę coś robić w pokoiku u maleństwa... Na razie mam tam gabinecik .. ale chcę pomalować ściany na jasną szarość a u góry przez całą szerokość wszystkich ścian zrobię biały 10cm pasek a na nim przez całą długość planuję napis Kocham Cię we wszystkich językach świata /albo tyle ile uda mi się znaleźć / tez szarą farbą albo czarną... jeszcze myślę ... Na podłodze, na panelach chyba polożę szarą ciemniejszą od ścian wykładzinę. Panele jakoś przestały mi się podobać. I w sumie wykładzinę wystarczy odkurzyć, a panele najpierw odkurzam potem myję a potem pastuję żeby matowe nie były- dużo roboty...
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poszłam do mamy a u niej była przyjaciółka, dawna położna! już od dawna wiem ,że ma dar odgadywania płci- jak sama siebie nazywa w tej kwestii jest czarownicą
mojej siorze rozpoznała dwie córcie.. na co ja weszłam i sie pytam co tam ciocia widzisz? a ona, że nic nie chce mowić ale drugiego chłopca Chyba już nie mam złudzeń![]() mówila,że za ładnie wyglądam na co ja.. mogę zmazać makijaż powiedziała,że po oczach poznaje.. jak dziewczynka to mama ma bardziej mętne![]() co do porodu to pewnie każdy jest inny..ja teraz chcę rodzić naturalnie. Choć przy pierwszym miałam obawy- szczegolnie po badaniu Hsg nie ma co ukrywać bardzo boli.. ale jak sie wspólpracuje z położną to idzie nparwdę szybciej to przejśc. Ja byłam też bardzo zdeterminowana bo sie bałam, że przeciągne go w drogach rodnych itp Jak tylko uslyszałam,że widzi czarne włosy to taki power we mnie wstąpił,że aż lekarz chwalił
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Na 85% dziewczynka!
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie
Gosia, z tego co pamietam to od poczatku mialas przeczucie na dziewczynke ??? Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-13 o 12:55 Powód: Blad |
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
Dziś troszkę pozniej do Was zaglądam, samopoczucie lepsze niz ostatnio, tylko juz 3 razy dzisiaj męczyły mnie krwotoki z nosa, nie wiedziałam jak go zatrzymac. widzę, ze piszecie o porodach ja odkad pamietam chciałam cc, ale chyba pod wpływem ciąży zaczynam się przekonywać do porodu naturalnego. Gosia gratuluję. dziewczynki ja juz doczekac się nie mogę żeby sprawdzić kto mieszka w moim brzuchu
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
kochana jakim cudem jestes w 13 tyg jak ja dzisiaj zaczelam 14 tydz (13tydz 1 dz) a mam tp pozniej niz ty (27.08...)? Om była 14 listopada. Mozna się niezle pogubic w tych obliczeniach
Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-02-13 o 13:03 |
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja miałam 15 listopada i jestem 12 tydz i 6 dzien:P a termin 22 sierpnia:P
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
ja mam termin na 29.08 i jestem w 12 jutro zaczynam 13
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ja jeszcze nie wiedziała że w ciąży jestem a dowiedziałam się bardzo szybko bo już w 4tym tygodniu po badaniu krwi... Wcześniej była u mnie moja babcia /87lat/... i mówi... a ty jakaś taka nie wyraźna, i oczy ci się szklą... W ciąży nie jesteś??? heheh tydzień później okazało się że tak... jestem
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym corkę choć też intuicja podpowiada mi synka- nawet kupuję męski ciuszki ale czasem sobie myślę może się mylę.. a tu takie zdanie![]()
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ft3 4,6 (norma do 6,8) Ft4 12,3 (norma 12-22) A dzisiaj o Tobie myślałam, że minęło 10 dni od Twojego testu i nic nam nie piszesz, to pewnie jeszcze wyników nie masz ![]() jakie uszko fajne widać ! Cytat:
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-02-13 o 13:58 |
||
|
|
|
#2875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u Żuka wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wiesz 100% dopiero po porodzie ![]() ![]() Majka pewnie, że moc Wizażu ![]() Dobra, jadę pazury robic
|
||||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Lekarz mnie uspokoił, powiedział że chęć cc mam przemyśleć jeszcze ale jak będę chcieć to mi ją zrobi
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój mąż dzisiaj docenił moją mamę... zawsze się śmiał, że dzwoni 2x dziennie i pyta jak się czuję.... Nie mieszkamy razem, a w środę przed 17 dzwoniła zapytać jak tam po wizycie (a wizytę miałam na 16:20)... mama z siostrami tak chciały zobaczyć Maleństwo, że zrobiłam zdj telefonem i im wysłałam przez mms... za to teściowa z którą teoretycznie mieszkamy nawet nie zapytała czy wszystko ok... a przecież widuję się z nią w ciągu dnia. Mąż chciał wczoraj pokazać jej USG, ale mu nie pozwoliłam. Nie interesuje się, to nie będzie widzieć... Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ale siostra mówiła, że jej syn też takie miał i mu się ukształtowało
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Mówił że on nie jest zwolennikiem cc, że ciąża to góra na której szczyt on jako mój przewodnik ma mnie doprowadzić a kopanie tunelu o nazwie cc to nie wyjście i jeżeli podejmę decyzję że chce cc to on przede mną uklęknie z kwiatami i jeszcze raz poprosi o zastanawienie, ale decyzję ostateczną zostawia mnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

Łóżko o 9 złożone, po śniadanku już daaawno, obiad w połowie zrobiony, włosy uczesane makijaż piękny , na zakupach już byłam 

. Ja dopiero bede wiedziec 3 marca
Wiec skoro ma ich ta wiadomosc nie ucieszyc to dowiedza sie jak urodze 

28TC