Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 12:44   #2101
Anneet
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Tak w ogóle się witam z wami
U mnie noc w miarę spokojna tzn wstawałam jak zazwyczaj o 2 przed lub po 5 i o 7 na siusiu ale dziś mnie tak męczyły biodra dostawałam jakby skurczu i ruszyć się nie mogła a jak się udało to te bóle związane z spojeniem i strzelaniem kości tak mi dawały w tyłek,że dziś znów ledwo chodzę

panna mimbla kurcze ja od jakiegoś czasu też zauważyłam jakby mocniejsze i częstsze upławy raz żółte a raz białe
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 12:45   #2102
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Wtedy najczęściej stawiają warunek albo nagabują do kościelnego ślubu połączonego z chrztem, a już na pewno umoralniają. Nie żebym coś miała do księży, bo sama (pomimo związku mieszanego, mąż jest prawosławny) będę chrzciła w kościele, ale podejście naszych księży do chrztu jest niekiedy bardzo nie na miejscu.
U nas w niektórych parafiach po prostu cena samego chrztu wzrasta, choć umoralnianie też jest
Stary 2015-02-16, 12:46   #2103
marta24171
Rozeznanie

Witam się i ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam o 4.40, masakra spać nie mogłam. O godzinie 8 pojechałam na wizytę,a że lekarz miał małe opóźnienie to dopiero o 10.30 wyszłam z przychodni. Ogólnie wszystko jest dobrze, GBS - ujemny, morfologia super, tokso też.Malutka waży 2790, ale lekarz powiedział że ma bardzo długie nogi i jest szczupła. Jutro zaczynam 37 tydzień. Pierwszą córcię urodziłam w 38 tygodniu i ważyła 2720, także wagowo będzie najprawdopodobniej zbliżona. Ale jak przypomnę sobie poród to bardzo bym chciała o duuuuużo lżejszy -bo waga nie ma znaczenia, moja malutka bardzo długo się rodziła,bo ponad 8 godzin, a dziewczyna która ze mną leżała urodziła chłopca 3700 w ciągu jednej godziny.
Jestem padnięta - do tego córcia przeziębiona kaszle, z nosa leci -troszkę poczytam co naskrobałyście przez weekend i chyba się troszkę zdrzemnę.
Stary 2015-02-16, 12:48   #2104
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Widze, że coraz wiecej mam narzeka na samopoczucie taka niestety jest koncowka ciazy ale oby najmniej złego nastroju

Ja tez jak jestem zainteresowana jakąś aukcją to uaktywniam sie dopiero w ostatnich minutach, sekundach aby nie nabijac stawki, chyba większość osób tak robi.

Crystal mam nadzieje, że w koncu znajdziesz wspólny front z mezem przy wychowaniu jego córki, bo w tej sytuacji według mnie to ona najbardziej na tym cierpi. Masz zdrowe podejście do jej wychowania, fajnie by było gdyby mąż zrozumiał, że krzywdzi ją swoim zachowaniem, bo prezenty i pozwolenie na wszystko nie jest rozwiązaniem.

dziekuje wiele sobie dzis wyjasnilismy, zobaczymy na jak dlugo grunt ze rozmawiamy o tym
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 12:49   #2105
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Tak w ogóle się witam z wami
U mnie noc w miarę spokojna tzn wstawałam jak zazwyczaj o 2 przed lub po 5 i o 7 na siusiu ale dziś mnie tak męczyły biodra dostawałam jakby skurczu i ruszyć się nie mogła a jak się udało to te bóle związane z spojeniem i strzelaniem kości tak mi dawały w tyłek,że dziś znów ledwo chodzę

panna mimbla kurcze ja od jakiegoś czasu też zauważyłam jakby mocniejsze i częstsze upławy raz żółte a raz białe
Ja też mam dużo takich upławów od jakiegoś czasu - ale dzisiaj na wizycie lekarz powiedział,że to jest normalne - jeżeli nie swędzi i nie piecze
Stary 2015-02-16, 12:50   #2106
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Przypomniało mi się, że słyszałam kiedyś o takiej sytuacji: pewne małżeństwo chrzciło dziecko w kościele. Matka małej była prawosławna, chrzestna prawosławna, a ojciec i chrzestny byli katolikami. I jak ksiądz się dowiedział, na kilka minut przed mszą, że chrzestna jest prawosławna powiedział że nie ochrzci. Wtedy chrzestna mocno już wściekła zabrała matce dziecko i powiedziała do księdza: "W takim razie skoro ksiądz nie chce nam ochrzcić dziecka, my ochrzcimy gdzie indziej". Ksiądz później przepraszał
u nas w rodzinie ślub mieszany, ona prawosławna on katolik i przed ślubem i w cerkwi i w kościele kazali podpisać jakiś papierek że jak się dziecko pojawi to chrzest u nich i koniec kropka, podpisali i tu i tu sami zmuszają do grzechu, kłamania..

ja z TŻem na cywilnym, ciekawe jakie przeboje nas czekają odnośnie chrzcin
Stary 2015-02-16, 12:50   #2107
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Mój wrócił Z pracy. Ja ogarniam mieszkanie. Nie chce mi się juz
Moj przyjechal zjesc pogadac i pojechal znow i wroci wieczorem a ja przez ten czas posprzatam, pobawie sie z corka TZ, a wogole jakas zmeczona juz jestem a to dopiero poludnie i znow naczynia musze umyc a dopiero co umylam
Stary 2015-02-16, 12:50   #2108
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja mam linomag, ten z zieloną literką L
Też mam ten sam linomag co Ty, używałam go przy pierwszej córci, byłam bardzo zadowolona dlatego tym razem też się na niego zdecydowałam.
Stary 2015-02-16, 12:51   #2109
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Witam z rana

U mnie noc znośna, tylko teraz nadal plamie i to takie wkurzające. Niby lekarka powiedziała, że do jutra tak być może, jeszcze przez to wszystko się zniechęcę do lamowania przed porodem, jak cały czas ma tak być

A jakie macie szyjki? Moja 1,5-2cm podomiez i kanał na 1 palec- to już nie wiem co znaczy ale mam tak na karcie z ip.

Z grubsza ogarnełam mieszkanie, jeszcze muszę poodkurzać i pomyć podłogi. I biore sie za projekty z pracy, cieszę się, że szef takie coś zaproponował, bo dodatkowa kasa wpadnie a chociaż dzień szybciej mija, bo o ile weekend z TZ ekspresowo to w tygodniu mi sie dluzy. Choc i tak mam lepiej niż niektóre z Was, bo na naszym osiedlu same ciężarne i co najmniej raz w tygodniu się z którąś spotykam a to na plotki, a to na spacer i czas mija. Nawet sąsiedzi przez balkon będą mieli chłopczyka w czerwcu, już się śmieje do TZ ze będzie musiał Zuzy pilnować

Moja zamknieta, ale to bylo dwa tygodnie temu a nie wiem jak teraz
Stary 2015-02-16, 12:51   #2110
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie chcę rodzić - niech sobie mała siedzi jeszcze ze 3 tygodnie w brzuchu grzecznie bo za dużo jeszcze nie ogarnęłam

Wczoraj zamawiałam jeszcze brakujące rzeczy na alledrogo i byłam w szoku gdy nagle zadzwonił jeden ze sprzedawców u którego kupowałam, że jak do konkretnej godziny wyślę mu jakie kolory/wzory chcę niektórych rzeczy to on w poniedziałek z rana je wyśle i we wtorek już je będę mieć
Brakuje mi już tylko kremu do pupy (bo wymagają go do szpitala) (co polecacie???) oraz gazików.

Dziś prasowanie część pierwsza i pakowanie z tego wyprawki do torby.
Większe ciuszki (te od pół roku wzwyż) tylko poskładam ładnie
ja mam alantan

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Mam to samo Nie wyobrażam sobie życia z TŻtem gdyby miał pracować gdzieś na wyjeździe Ogromnie podziwiam dziewczyny, które muszą wytrzymywać takie rozstania - brawa dla Was Ja dodatkowo mam ten plus, że mąż pracuje na zmiany tj. 6, 14 (nienawidzę jej bo się ciągnie strasznie) i 22. No ale co z tego, że pracuje 8 godzin, jak i tak większość czasu wolnego po pracy siedzi w garażu i dorabia do pensji
ja też podziwiam dziewczyny, których mężczyźni pracują wyjazdowo. Mi ciężko jak mąż czasem w delegację na kilka dni pojedzie...

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość

Dzisiaj się wizytuję więc trzymajcie kciuki
kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
narazie nic a nic, szukam czegoś prostego z długim rękawkiem, w takim mniej więcej kroju http://balumi.com.pl/images/sukienka...lia_blat_3.jpg chociaż ten wzorek to może niezbyt koniecznie
ja widziałam kiedyś taką ładną, prostą w f&f. Nie chcę żadnych strojnych, a ta była taka, że mogłabym spokojnie później wykorzystać. Ale nie mogę jej teraz znaleźć
kiedy chcecie w ogóle chrzciny robić?

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Hej,
u mnie noc przespana na szczęście. Ale i tak wyglądam i czuję się jakbym co najmniej miała kaca.

I powiem wam, że gdyby mi ktoś jeszcze 9 miesięcy temu powiedział, że w naszym kraju nie szanuje się kobiet w ciąży to bym nie uwierzyła. Ja byłam wychowana, że starszym, chorym, kalekim, kobietom w ciąży ustępuje się miejsca i pomaga. A w ciąży spotkało mnie więcej nieprzyjemnych sytuacji niż przyjemnych. Najgorsze są kobiety 50+.
Wczoraj na przykład zrezygnowałam z pójścia do kościoła, bo już nie raz musiałam stać. A wczoraj czułam się słabo i uznałam, że w razie czego nie dam rady stać. A dzisiaj w sklepie to już w ogóle była jazda na całego. Pojechałam po coś na obiad i przy okazji pomyślałam, że może zrobię jakieś zapasy. I dlatego nie pojechałam do małego sklepu, w którym nie znają i zawsze dobrze obsługują, tylko do Stokrotki. Schyliłam się po makaron i poczułam samolot w głowie i mdłości. Poczekałam chwilkę aż mi trochę przeszło i chciałam wyjść. Przy kasach oczywiście kolejki, każdy udaje że mnie nie widzi. Zakupy wyjmowałam powoli, bo znowu mi zaczęło wirować w głowie. Gdy wyjmowałam swoje zakupy kobieta za mną też zaczęła wyjmować swoje tak, że na moje zakupy już nie było miejsca. Wypadła mi jakaś mrożonka z rąk na podłogę. I mnie tak szlag trafił, że odwróciłam się do tej baby i ją opierdzieliłam. Nawet ze mną nie dyskutowała. Jakoś dowlokłam się do auta ale już myślałam, że puszczę
W domu od razu do łazienki.

Jutro miałam zrobić wyniki ale sama już nigdzie się nie ruszam, bo się boję spowoduje wypadek.

Jeszcze tydzień i wykurzam młodego z brzucha.
co za ludzie

Cytat:
też taki mam ostatnio i kobietka która mi dzisiaj pobierała próbki do GBS stwierdziła że to drożdżaki nigdy nie miałam żadnych infekcji a tu proszę, obym tych paciorkowców chociaż nie miała, a wyniki dopiero za tydzieć

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

aż na necie buszuje i znalazłam jakąś tabelkę z różnych miast i te większe to co łaska to 500 zł troche dużo
500 zł??? ja za ślub dałam 300 zł za chrzest więcej niż 100 myślę nie dam, ale w sumie nawet nie wiem jak jest tutaj, bo ślub był tam gdzie rodzice mieszkają...

Cytat:
Wyżaliłam się wam i od razu mi lepiej.

Powiedzcie mi czy zamierzacie przed porodem porobić jakieś zapasy jedzenia? Tak się zastanawiam, czy może zrobić pierogi ruskie i je zamrozić? Żeby było co zjeść po powrocie ze szpitala w razie gdybym nie miała siły na gotowanie. Mięsa czy ciężkostrawnych rzeczy nie ma sensu szykować, chyba że dla męża.
Ja dzisiaj kupiłam kilka mrożonych mieszanek warzywnych, szpinak, mintaja, ryż, kuskus, makron, kasze. Tak sobie pomyślałam, że jeść trzeba, a do sklepu 2 km więc lepiej mieć zapasy.

Idę lepić uszka, bo mi się barszczyku z uszkami zachciało
ja zapasów nie robię, sklepy mamy blisko, mąż będzie po porodzie w domu jakiś czas, gotować umie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja, w 39tc
Wstaje zjesc sniadanko i ugotowac dla Tz rosol
za 39 tydzień!!

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja byłam rano na pobraniu krwi i na szczęście była inna pielęgniarka i pobrała mi trzy próbki w 10 sekund. I jeszcze przede mną były trzy ciężarne w kolejce. Jak patrzyłam na ich brzuchy to mi się wydawało, że ja mam malutki

A tak w ogóle to zaczynam dziś 35 tydzień więc mnie się zbytnio do porodu nie śpieszy, niech mała jeszcze 3 tygodnie się wstrzyma
za 35 tydzień!!

ja już po wizycie u tego lekarza, odstawiam leki i będę próbować karmić piersią więc proszę o kciuki żeby moje jelita dawały radę bez tych leków chociaż przez chwilę
mam już też wyniki badań krwi i moczu, wszystko jest super, nawet hemoglobina w normie i żadnych bakterii w moczu
chyba najlepsze wyniki od początku ciąży
jeszcze jutro lekarz, zobaczę jak z małą i mogę rodzić
Stary 2015-02-16, 12:51   #2111
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli zostaje silna wola? Ja tam liczę na to, że jak się zaprę w sobie to schudnę
A co to dieta eliminacyjna? Bez niektórych produktów?
Nie mogłam jeść rzeczy uczulających, więc jechałam na kurczaku, rosole bez selera, chudych wędlinkach, jabłkach, marchewce
Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ale jak przypomnę sobie poród to bardzo bym chciała o duuuuużo lżejszy -bo waga nie ma znaczenia, moja malutka bardzo długo się rodziła,bo ponad 8 godzin, a dziewczyna która ze mną leżała urodziła chłopca 3700 w ciągu jednej godziny.
Jestem padnięta - do tego córcia przeziębiona kaszle, z nosa leci -troszkę poczytam co naskrobałyście przez weekend i chyba się troszkę zdrzemnę.
8h pierwszy poród to jest dużo krócej niż średnia chyba. Ja tyle rodziłam i mówili, że ekspres. Większość osób, które znam miały dużo dłuższe porody, oczywiście chodzi mi od początku skurczy do końca. choć znam też dziewczynę, która urodziła w 2h

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 12:51   #2112
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam dużo takich upławów od jakiegoś czasu - ale dzisiaj na wizycie lekarz powiedział,że to jest normalne - jeżeli nie swędzi i nie piecze
mnie jak na złość zaczęło swędzieć
Stary 2015-02-16, 12:55   #2113
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie chcę rodzić - niech sobie mała siedzi jeszcze ze 3 tygodnie w brzuchu grzecznie bo za dużo jeszcze nie ogarnęłam

Wczoraj zamawiałam jeszcze brakujące rzeczy na alledrogo i byłam w szoku gdy nagle zadzwonił jeden ze sprzedawców u którego kupowałam, że jak do konkretnej godziny wyślę mu jakie kolory/wzory chcę niektórych rzeczy to on w poniedziałek z rana je wyśle i we wtorek już je będę mieć
Brakuje mi już tylko kremu do pupy (bo wymagają go do szpitala) (co polecacie???) oraz gazików.

Dziś prasowanie część pierwsza i pakowanie z tego wyprawki do torby.
Większe ciuszki (te od pół roku wzwyż) tylko poskładam ładnie
mily sprzedawca krem do pupy mam bepanthen i probke sudocremu ogolnie to u nas wszyscy mowia naokolo zeby niczym nie smarowac jak nie ma potrzeby, moze zwyklym ochronnym z witamina, ale nie na odparzenia ktorych jeszcze nie ma

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Witam się przedpołudniowo nocka przespana, wstałam tylko przed 6 na siku a później znowu spanko do 9 aha i jeszcze pobudka o 1 ze straszną zgagą, ale nie chciało mi się wstawać po rennie

ja też mam ten laktator (rozmiar lejka ten standardowy, chyba M) i pisałam już, że jak go podłączyłam to bolało...! oj bolało! Mam nadzieję, ze nie będzie takiego bólu przy kp i ewentualnym odciąganiu. Dzisiaj idę do apteki po maść jakąś do piersi a co do buczenia to mój też tak dziwnie buczy jakby miała mu się wyładowywać bateria, chociaż był podłączony do prądu

ja mam tak samo i też od 2 dni na samym dole brzucha swędzi jak ch....a a rozstępów większych już chyba (???) nie mogę mieć! Ale one idą do góry wczoraj cały wieczór siedziałam z bio oil i... smarowałam, i... smarowałam, i... smarowałam, i...

a ta pokrzywka to tylko na brzuchu, czy na całym ciele jest?

Dzisiaj się wizytuję więc trzymajcie kciuki

no to chyba ida do gory u mnie tez takie mam wrazenie a myslalam ze wiekszych sie miec nie da ale to nic, one beda jasniutkie po jakims czasie wiec nie jest najgorzej , tylko zeby z brzucha sie worek na ziemniaki nie zrobil to dopiero bedzie
wyczytalam ze moze byc tylko w miejscu rozstepow wlasnie 3mam kciuki za wizyte
Stary 2015-02-16, 12:55   #2114
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się i ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam o 4.40, masakra spać nie mogłam. O godzinie 8 pojechałam na wizytę,a że lekarz miał małe opóźnienie to dopiero o 10.30 wyszłam z przychodni. Ogólnie wszystko jest dobrze, GBS - ujemny, morfologia super, tokso też.Malutka waży 2790, ale lekarz powiedział że ma bardzo długie nogi i jest szczupła. Jutro zaczynam 37 tydzień. Pierwszą córcię urodziłam w 38 tygodniu i ważyła 2720, także wagowo będzie najprawdopodobniej zbliżona. Ale jak przypomnę sobie poród to bardzo bym chciała o duuuuużo lżejszy -bo waga nie ma znaczenia, moja malutka bardzo długo się rodziła,bo ponad 8 godzin, a dziewczyna która ze mną leżała urodziła chłopca 3700 w ciągu jednej godziny.
za wizytę!! ładna już waga, można rodzić spokojnie

Cytat:
mnie jak na złość zaczęło swędzieć
masz jakąś maść?? jak szybko zareagujesz to może szybko sobie pójść
Stary 2015-02-16, 12:57   #2115
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja widziałam kiedyś taką ładną, prostą w f&f. Nie chcę żadnych strojnych, a ta była taka, że mogłabym spokojnie później wykorzystać. Ale nie mogę jej teraz znaleźć

500 zł??? ja za ślub dałam 300 zł za chrzest więcej niż 100 myślę nie dam, ale w sumie nawet nie wiem jak jest tutaj, bo ślub był tam gdzie rodzice mieszkają...
oo ja po sklepach nie latam to nawet nie wiem co mają w nich, a teraz to już chęci ani sił brak a po porodzie to wogle wykluczam jakiekolwiek zakupy za sukieneczkami itp. :P
a chrzcić planujemy pod wielkanoc

300 zł za ślub? to baaaaaaardzo tanio

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
masz jakąś maść?? jak szybko zareagujesz to może szybko sobie pójść
nie mam żadnej maści nigdy niczego takiego nie miałam buu
Stary 2015-02-16, 12:58   #2116
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wczoraj szukałam na all czegoś do chrztu, ale te garniturki są dla mnie
ja nie zaloze malenstwu garniturka bardziej bede myslala o bialych lub czarnych spodniach i koszula do tego i jakis sweterek poprostu elegancko
Stary 2015-02-16, 13:00   #2117
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja już po wizycie u tego lekarza, odstawiam leki i będę próbować karmić piersią więc proszę o kciuki żeby moje jelita dawały radę bez tych leków chociaż przez chwilę
mam już też wyniki badań krwi i moczu, wszystko jest super, nawet hemoglobina w normie i żadnych bakterii w moczu
żeby się udało kp

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nie mogłam jeść rzeczy uczulających, więc jechałam na kurczaku, rosole bez selera, chudych wędlinkach, jabłkach, marchewce

8h pierwszy poród to jest dużo krócej niż średnia chyba. Ja tyle rodziłam i mówili, że ekspres. Większość osób, które znam miały dużo dłuższe porody, oczywiście chodzi mi od początku skurczy do końca. choć znam też dziewczynę, która urodziła w 2h
2h? Marzenie

A co do diety to ja nie jem mięsa, więc raczej problemu z tym nie będę miała. Ale jak żyć bez czekolady?
Stary 2015-02-16, 13:00   #2118
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
u nas w rodzinie ślub mieszany, ona prawosławna on katolik i przed ślubem i w cerkwi i w kościele kazali podpisać jakiś papierek że jak się dziecko pojawi to chrzest u nich i koniec kropka, podpisali i tu i tu sami zmuszają do grzechu, kłamania..

U mnie niedawno znajomi brali cywilny i chwilę później chrzcili dziecko i żadnych problemów nie było,bo jakoby nie było byli po ślubie a że cywilnym to nie ważne ale ślubie
Stary 2015-02-16, 13:03   #2119
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
u nas niby też, co nie zmiania faktu że bym sama wolała wybrać ubranko, albo przynajmniej coś zasugerować, żeby nie było tych "ciulowych" błyszczących falbanek
a swoją drogą tak z ciekawości to ile teraz chrzest kosztuje? orientuje się któraś?
mam to szczescie ze u nas jest za darmo i do glowy by nikomu nie przyszlo placic ale znalesc mala restauracje czy lokal z jedzeniem dla wszystkich i nie drogo,no to z tym juz gorzej

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Wyżaliłam się wam i od razu mi lepiej.

Powiedzcie mi czy zamierzacie przed porodem porobić jakieś zapasy jedzenia? Tak się zastanawiam, czy może zrobić pierogi ruskie i je zamrozić? Żeby było co zjeść po powrocie ze szpitala w razie gdybym nie miała siły na gotowanie. Mięsa czy ciężkostrawnych rzeczy nie ma sensu szykować, chyba że dla męża.
Ja dzisiaj kupiłam kilka mrożonych mieszanek warzywnych, szpinak, mintaja, ryż, kuskus, makron, kasze. Tak sobie pomyślałam, że jeść trzeba, a do sklepu 2 km więc lepiej mieć zapasy.

Idę lepić uszka, bo mi się barszczyku z uszkami zachciało

nie robie zapasow nie mam miejsca w lodowce az tyle na zapasy, wierze w mojego TZ i jego checi do ugotowania zmeczonej matce obiadu albo ze pojdzie po zakupy inaczej bedzie jesc g..... bo ja to sobie makaron moge ugotowac serem posypac i nie umre ;P
Stary 2015-02-16, 13:04   #2120
Anneet
Raczkowanie

Nic ja idę gotować obiadek mężusiowi dziś zupka ogórkowa za mną chodzi i taką też zrobię i może w końcu leń mnie opuści i coś zrobię a pogoda nam się zepsuła i ponuro za oknem do zobaczenia może później papa
Stary 2015-02-16, 13:05   #2121
201711130954
Konto usunięte

Cytat:

Jesteśmy obie z Białegostoku jak widzę, czekam na info
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:07   #2122
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

za wizyte ja mysle ze moj synek bedzie mial ok 3 kg do konca chyba ze nadgoni jakims dziwnym cudem Pocieszam sie ze doktorek moze sie mylic w pomiarach
Stary 2015-02-16, 13:10   #2123
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
żeby się udało kp

2h? Marzenie

A co do diety to ja nie jem mięsa, więc raczej problemu z tym nie będę miała. Ale jak żyć bez czekolady?
Ja mięso jem, ale nie jest dla mnie najważniejszym produktem, a przy kp został mi niestety kurczak i wędliny, a tego co najbardziej lubię, czyli nabiału nie mogłam jeść

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:11   #2124
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
żeby się udało kp

2h? Marzenie

tez chce rodzic krotko ale se moge chciec chyba co nie
Ja mieso jem, ale bardzo malo odrzuca mnie czesto, i przed ciaza tez jak sobie cos ubzduralam to dlugo nie jadlam nic
a co do diety to nie moge sie jej doczekac nawet z czekoladek zrezygnuje byle tylko schudnac i ujedrnic swojego tlusciocha po 9 miesiacach
Stary 2015-02-16, 13:12   #2125
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mam to szczescie ze u nas jest za darmo i do glowy by nikomu nie przyszlo placic ale znalesc mala restauracje czy lokal z jedzeniem dla wszystkich i nie drogo,no to z tym juz gorzej
haaa a my za to za restauracje płacić nie będziemy, mamy sponsorów - rodziców do wyprawki się nie dokładali to za imprezkę chrzcinową płacą chociaż tyle dobrego, ja im już nawet knajpke znalazłam, ładna chwalona i podobno chrzciny od 55 zł/os tylko ile w tym prawdy ? hahaha
Stary 2015-02-16, 13:12   #2126
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
super 3mam kciuki zeby sie udalo kp
Stary 2015-02-16, 13:14   #2127
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Mam to samo Nie wyobrażam sobie życia z TŻtem gdyby miał pracować gdzieś na wyjeździe Ogromnie podziwiam dziewczyny, które muszą wytrzymywać takie rozstania - brawa dla Was Ja dodatkowo mam ten plus, że mąż pracuje na zmiany tj. 6, 14 (nienawidzę jej bo się ciągnie strasznie) i 22. No ale co z tego, że pracuje 8 godzin, jak i tak większość czasu wolnego po pracy siedzi w garażu i dorabia do pensji
ehhh...w tym naszym kraju rodziny mają naprawdę ciężką sytuację. Nie wspominając już o tym, że kobieta najczęściej już też musi na pełen etat pracować, by rodzina z dziećmi się utrzymała, a potem te maluszki biedne dzieciństwo spędzają z obcymi np. opiekunkami, jeśli oczywiście rodzina nie może pomóc. U nas tak będzie i już mi serce pęka.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
U nas nie sprawdzają ani szyjki ani rozwarcia, takie dziwne zasady mają jak na ostatnim usg zapytałam sie o szyjkę to kobieta stwierdziła, ze skoro syna urodziłam po terminie to nie ma podstaw, aby teraz sprawdzać mi jej długość
z wielkim luzem do tego podchodzą, w moim przypadku kiedy trafiłam do szpitala z zagrażającym porodem przedwczesnym w powodu szyjki i rozwarcia u Ciebie już bym pewnie nieświadoma niczego urodziła w tym 26tc.

Cytat:
narazie nic a nic, szukam czegoś prostego z długim rękawkiem, w takim mniej więcej kroju http://balumi.com.pl/images/sukienka...lia_blat_3.jpg chociaż ten wzorek to może niezbyt koniecznie
ja też szukam czegoś prostego i funkcjonalnego, a wszędzie prawie te okropniaste bufy i mega kokardy

Cytat:
A u nas w regionie jest taka tradycja, że to chrzestna kupuje ubranko na chrzest i ubiera malucha, a chrzestny płaci za chrzest.
to fajnie macie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
U mnie jest tak,że mówiono iż ubranko kupuje chrzestna i szatkę ale jakoś zawsze doszło,że mama sama dziecku kupiła strój a chrzestna szatkę i chrzestny świecę z dodatkami...
ja szatkę będę miała jeszcze po mojej mamie i jej braciach, taka pokoleniowa prosta z delikatną koronką i wiecie co jest najlepsze? Że przez te 50 lat nawet nie jest pożółkła... normalnie bielutka, szok

Dziewczyny miałam właśnie na wkładce misia haribo, ale bez niteczek krwi, więc nie wiem, czy to jakaś część czopa czy nie, w każdym razie zdecydowanie inne to w wyglądzie niż dotychczasowe upławy, taka galaretka
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:14   #2128
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
za wizyte ja mysle ze moj synek bedzie mial ok 3 kg do konca chyba ze nadgoni jakims dziwnym cudem Pocieszam sie ze doktorek moze sie mylic w pomiarach
żeby za dużo się nie pomylił bo wyskoczy "maluszek" 5 kg
Stary 2015-02-16, 13:15   #2129
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
haaa a my za to za restauracje płacić nie będziemy, mamy sponsorów - rodziców do wyprawki się nie dokładali to za imprezkę chrzcinową płacą chociaż tyle dobrego, ja im już nawet knajpke znalazłam, ładna chwalona i podobno chrzciny od 55 zł/os tylko ile w tym prawdy ? hahaha
u nas to nikt sie nie zlozy, rodzina TZ jakos nigdy by nie pomyslala ze moze pomoc finansowo czy cos, a moja rodzina niestety z dnia na dzien takich pieniedzy nie znajdzie u nas tez cos ok 50 za osobe ale euro ;P tylko u nas z 20 osob wyjdzie, bo TZ rodzine ma duza znaczy sie rodzenstwo a oni dzieci male, a ode mnie to tylko 4 osoby bo reszta i tak z Polski specjalnie nie przyjedzie ale najwazniejsi beda
ja to chyba na roczek bede chrzcila i dwa w jednym z urodzinami bo innego wyjscia nie widze finansowo
Stary 2015-02-16, 13:16   #2130
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
ja mam alantan

ja też podziwiam dziewczyny, których mężczyźni pracują wyjazdowo. Mi ciężko jak mąż czasem w delegację na kilka dni pojedzie...

kciuki za wizytę!

co za ludzie

ja zapasów nie robię, sklepy mamy blisko, mąż będzie po porodzie w domu jakiś czas, gotować umie

za 39 tydzień!!

za 35 tydzień!!

zazdraszczam wyników.. u mnie znów mocz do dupy... ale to chyba taka moja uroda i na dodatek jedyna chyba dolegliwość w ciąży...mam nadzieję że to małej nie zaszkodzi...no a dziś ostatnie USG potem już w szpitalu a jutro wizyta ehh po 25 (wypłacie) mogę rodzić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości