|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Sarrai kurcze ja raczej też będę spacerować po takich syfiastych drogach/chodnikach..
i są właśnie różne opinie co do kół sama nie wiem bo jak w necie szukałam to wszędzie raczej 2w1 lub 3w1...
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Rewelacyjnym wózkiem na wertepy i drogi syfiaste jest Mutsy Urban Rider. Ma on bardzo duze koła pompowane i skrętna tylną oś (z możliwością zablokowania). Polecam, jeździ po każdym terenie swietnie!
|
|
|
|
#2163 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w piatek pojedziemy do tutka w markach i sie jeszcze rozejrze. Patrzylam tez na allegro i wpadly mi w oko dwa modele, jak znajde linka u siebie na mailu to wkleje, bo i kolory maja ladne, czaje sie na jakus turkus albo morski. Mam: http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-...tml#tabsAnchor http://allegro.pl/okazja-nano-alu-te...957344895.html Cytat:
wlasnie tez bedziemy sie rozgladac bo w tej sytuacji miloby bylo troche zaoszczedzic i zamiast milion monet wydac na wozek kupic wzamian cos jeszcze my mamy o tyle szczescia, ze nie musimy tachac calego wozka na gore, stelaz bedzie zostawal na dole wiec nie musi byc jak najlzejszy [QUOTE=agunineczka;5028189 3] o ile stelaż i gondola bardzo mi się podobaja, nawet małam ten wózek zapisany, jako jedn do obejrzenia, tak spacerówka mi się nie widzi jakos... ;/ bierzecie 3w1? ![]() [COLOR="Silver"] A czemu, tak po prostu nie w Twoim guscie czy widzisz w nim cos niepraktycznego? Tak, 3w1 najbardziej ekonomicznie
Edytowane przez martynka2812 Czas edycji: 2015-02-17 o 12:25 |
||
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=martynka2812;502827 14]No tez jest niezly, wezme go pod uwage
w piatek pojedziemy do tutka w markach i sie jeszcze rozejrze. Patrzylam tez na allegro i wpadly mi w oko dwa modele, jak znajde linka u siebie na mailu to wkleje, bo i kolory maja ladne, czaje sie na jakus turkus albo morski. Mam: http://allegro.pl/mega-zestaw-wozek-...tml#tabsAnchor http://allegro.pl/okazja-nano-alu-te...957344895.html No wlasnie tez bylismy w swiecie dziecka i fyn przykul nasza uwage. Roan marita jakos mi sie nie widzi, za duze ma kola jak dla mnie Cytat:
![]() wizualnie mi tylko nie podchodzi ta spacerówka ale ja to z tych osób które wiecznie wybrzydzaja i doczepiaja sie pierdół
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie na to Bebetto nastawiona, ono wprawdzie ma takie smętne kolory ale szary jest ładny, raz, że uniwersalny dwa - tak elegancko wygląda no i j ednak cenę ma dosyć przystępną. Tylko jeszcze nie wiem czy chcę 2w1 czy 3w1
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po mnie aż tak nie widać i trochę zaskoczona jestem tym tempem (choć nie chodzę w ciuchach z przed ciąży więc może dlatego nie czuje )My z mężem nazwaliśmy maleństwo "Ktosiu" skoro nie chce się ujawnić Jakoś mi to nie przeszkadza
|
|
#2168 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spoko, ja tez lubie sie poczepiac, czasem cos przez ledwo widoczny detal skreslam Cytat:
|
||
|
|
|
#2169 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od malego walczy o swoje ![]() Cytat:
a cellulit mnie dobija i chcialabym sie go pozbyc jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) a pozniej nie dosc ze zmalay to jeszcze powietrze z nich zeszlo ![]() Cytat:
ja z kolei w pierwszych 3 miesiacach duzo przytylam, a teraz poki co 1 kg na miesiac. W pierwszej ciazy od 22 do 26 tyg. przytylam 5 kg, widocznie taka nasza natura ze tak szybko przybieramy na wadze
|
|||||
|
|
|
#2170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to ta marita u mnie pod względem użytkowości i ceny wygrywa. Martynka2812 widzę, żeś z Marek. To w sumie niedaleko od centrum M1 jest taka niewielka hurtownia art. dziecięcych - tomi.pl (ich stronka internetowa). Ja tam byłam w sobotę własnie. Będę tam zamawiać tę swoją Maritę bo najtaniej wychodzi i dodatkowo łóżeczko, bo cenę mają również b. dobrą. Też tam mają trochę wózeczków do obejrzenia Takich bardziej przystępnych cenowo (bo w tym Świecie Dziecka to bardziej takie wózki od 3 tys. w górę były )
|
||
|
|
|
#2171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam używany wózek baby design lupo comfort w kolorze granatowym(w razie gdyby jednak urodziła się dziewczynka tez będzie pasował ;-) . Kupiłam go ze względu na "dość lekka" gondole ok 3,5kg (bo mieszkam na 4 piętrze bez windy, stelaż zostawię na dole a maleństwo w gondoli będę dźwigala na górę) i sposób jej odpinania ze stelaża - jedna ręką trzymam za uchwyt w daszku, a druga ręką odpinam z tyłu gondoli.
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Też zdecydowałam się na bebetto, ale 2w1. Fotelik kupię osobno razem z baza isofix.
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze mam tak, że czasem jak wracam ze spacerów to idę pod wiatr. Teraz taki zimny i ostry to wolę małego tyłem prowadzić, z tymi dużymi jedzie się elegancko a z tymi skrętnymi to mimo, że zablokowane to nie szło ujechać. Sama spacerówka nie satysfakcjonuje mnie jeśli chodzi o wygląd ale funkcjonalnie jest boska i niechętnie przesiądę się na jakąś lekką spacerówkę wiosną
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się prowadzi ten wózeczek?
|
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja jeśli chodzi o wózek to też póki co wiem, że chciałabym granatowy. Bardzo lubię ten kolor, jest dla mnie bardziej elegancki, niż czerń, a pasować będzie i do chłopca i do dziewczynki. Chociaż dziś o 18.30 wizyta i mam nadzieję, że lekarz nadal będzie obstawiał dziewczynkę i że wszystko jest w porządku. Jak dam radę to jeszcze po powrocie napiszę, co i jak ![]() Trzymajcie kciuki, bo mam stresa P.S. W klubie wrzuciłam zdjęcie brzucha
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki model?
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam
za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
|
#2182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
w ogole moja mama tak sie cieszy, ze dziwie sie, ze ani jednej rzeczy jeszcze nie kupila. Ale sama mowi, ze nie chce kusic losu i poczeka jeszcze z zakupami Dlatego tez nie chce, zeby wozek kosztowal zbyt duzo. Daj spokoj, niektore tyle tam kosztowaly, ze za cene jednego wozka mozna caly pokoj dzieciecy wyszykowac dzieki, dobrze wiedziec, ze jest jeszcze jedna taka hurtownia w Markach, na pewno zajrzymy
|
||
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
I już po wizycie , wszystko ok, synek mały bo na 19t.5dz. waży 230 gr.Byliśmy z córką i to pierwszy i ostatni raz , nudziła się przy badaniu i kombinowała , tak mnie rozśmieszała ,że musiał mąż z nią wyjść bo nie można było badania dokończyć. Dostaliśmy filmik z badania , więc mamy pamiątkę. Jedno mnie zastanawia , czy Wy macie na wizytach też badanie ginekologiczne? Ja nie miałam jeszcze ani razu , a to już przecież połowa ciąży , nie wiem może nie jest konieczne , zawsze mam tylko usg. Spytam za miesiąc gina.
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko dobrze z synkiem! ![]() ja mam na każdej wizycie badanie na fotelu.. a co do córci ile ma latek? cieszy sie że będzie rodzeństwo? ![]()
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prywatnie mam za każdym razem a na nfz tak co drugą/trzecią wizytę Mówią mi wtedy czy wszystko ok i sprawdzają szyjkę (chyba powinni badać ginekologicznie bo z tego co wiem czasem się szyjka skraca )
|
|
#2186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Córka ma 5 lat , cieszy się ale tak spokojnie , a na badaniu zła była że dzidzia nie jest kolorowa i się szybko znudziła. No właśnie dziwne to ,że nie miałam jeszcze w ogóle badania na fotelu , zapytam o to nast.razem. |
|
|
|
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
Póki co jeszcze czekam aż przyjdzie, ale z tego co jeździłam nim po sklepie to bardzo fajnie. Kilka skrętne, można prowadzić jedna ręką. Wszystko fajnie odpinane i zapinane. Zobaczymy jak się będzie spisywał z maleństwem w środku ;-)
Opinie na bardzo dobre ten wózek, myślę że będziemy zadowolone z wyboru jeśli się zdecydujesz na ten wózek :-D |
|
|
|
#2188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- idę do gina , trzymajcie kciuki
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
Kochane dziewczynki, jak zwykle proszę Was o poradę
![]() Tym razem temat zupełnie nie ciążowy :P Jako, że staliśmy się posiadaczami naszej pierwszej zmywarki, chciałam się dowiedzieć jakich tabletek, soli używacie? Jest tego tak strasznie dużo, że nie wiadomo co wybrać, a nie chciałabym kupować bubli. Z góry dzięki
|
|
#2190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- trzymamy!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

sama nie wiem
bo jak w necie szukałam to wszędzie raczej 2w1 lub 3w1...

popatrz na ten wózek ale na wersję 2015, bo starsze są trochę inne. Mnie się bardzo podoba i jest trochę tańszy 
Normalnie płynie się tym wózeczkiem 

od malego walczy o swoje
brzuch i biust na razie bez rozstepow i mam cicha nadzieje, ze mnie omina bo przed ciaza delikatnie mowiac chuda nie bylam i ta skora moze za bardzo sie nie rozciagnie
) a pozniej nie dosc ze zmalay to jeszcze powietrze z nich zeszlo
Jak u was kwestia wagowa? Bo przyznam, że obawiam się czy nie za szybko przybieram (niby mówi się, że 0,5kg powinno być na tydzień a tutaj nijak się to ma do rzeczywistości
ja z kolei w pierwszych 3 miesiacach duzo przytylam, a teraz poki co 1 kg na miesiac. W pierwszej ciazy od 22 do 26 tyg. przytylam 5 kg, widocznie taka nasza natura ze tak szybko przybieramy na wadze 

buuuu
za dzisiejsze wizyty