Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 08:59   #3841
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Junior dostał typowego klapsa moze ze dwa razy w życiu - raz ode mnie a raz od TŻ i to w czasie gdy miał bunt trzylatka, teraz nie miałabym nawet najmniejszego powodu, fakt - sa dni gdy potrafi mnie wyprowadzić po całości z równowagi ale jest mądrym dzieckiem i rozmowa idzie sporo zalatwic... Tak jak pisała Sugar nie czujemy sie z tego powodu złymi rodzicami, gorszymi od reszty a nawet wręcz uwazam, ze te dwa razy bardzo wpłynęły na juniora i zmieniły. Ja tez w życiu moze ze dwa, trzy razy dostałam klapsa w młodości i wcale nie mam o to żalu do kogokolwiek i nie czuje sie przez to "zbesztana przez życie". Kazdy robi jak chce, każde dziecko jest inne, kazdy rodzic ma inny charakter, próg wytrzymałości itd wiec decyzja należy do każdego z nas. Ja osobiście nie osadzam rodziców i nie jestem zagorzała przeciwniczka klapsów, kiedys biło sie własne dzieci na potegę i to było zle ale jak ktoś (tak jak np ja) dostał dwa, trzy razy to tragedi w tym nie widze. Dziecka teraz nie mozna dotknąc, nie mozna podnieść ręki, krzyknąć i w ogole no stress a potem widze to no stress w przedszkolu, szkole i na ulicy, ze aż człowiek nie dowierza jak dzieci potrafią byc okrutne, wredne i niewychowane - no... Ale ważne, ze rodzic powie no stress! A teraz myślcie o mnie co chcecie

Dobrze to ujęłaś. Podpisuję się pod każdym zdaniem
Ja też lania nie dostawałam, czasem klapsa ale musialam już konkretnie napaskudzić. Nic złego mi się nie stało a sytuacje pamiętam do dziś

Mieszkałam na wsi z rodzicami i młodszym bratem. Klimaty typowe dla wsi, przyczepa piachu przywieziona przez tate na podwórku, obok kurnik itd... Więc ,,upiekłam,, bratu babeczki piasek wymieszać z jajkami kurzymi , do foremki i gotowe... A on głupek to jadł Tak się objadł że ślina mu zaczęła z buzi iść, jak mama to zobaczyła ... Oczywiście nie przyznaliśmy się że coś jadł więc ta dziecko w samochód zapakowała i biegiem do szpitala Pomyślała że to wścieklizna /akurat cos tam panowało takiego od lisów czy coś i leśnictwo rozsypywało po drodze jakieś trujące ,,cukierki,, żeby to wytępić/
Nie dało się długo ukryć i brat się wygadał że Ewelinka mu babeczki piekła taaakie dobre... I klapsiory gotowe Ja dostałam a on się cieszył więc zawaliłam mu jabłkiem w nocha za karę że wygadał się... Ale małe ,,śmierdzące,, się poryczało i znowu mama przyleciała i wtedy juz tata wkroczył do akcji... Uspokoiłam się na dłuuugo

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Witam z rana
zimno ale słonce swieci wiec humor tez dopisuje wiosne czuc
Chyba pojade na jakies zakupy! Kupie juz składniki na to moje truskawkowe ptasie mleczko. Moze wdepne do jakiegos sklepu popatrzec na ciuchy...

AAAAaAAaaAAA zapomnialam! Dzis zaczęłam II trymestr

Miłego dnia

Gratuluję Dzidzia co raz większa
U mnie tylko zimno, dziś bez słoneczka aż nic się nie chce.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:01   #3842
magdowe
Zadomowienie

Kochana, jest sto razy lepiej niż było... przecież ja miesiąc leżałam, nie mogłam NIC. Brrrr... teraz jest znacznie lepiej, poranki są całkiem normalne, nic mnie nie mdli, od 15-16 zaczynają się lekkie mdłości jeśli nic nie zjem, ale jak pilnuje żeby co dwie godziny coś jeść to naprawdę jest okej aż do końca dnia. Późniejszym wieczorem męczy mnie zgaga, czasami bardzo silna. Mdłości dużo rzadziej

Natomiast jedzenie jest kluczem. Jak nie zjem to niestety zdarza mi się wymiotować... nawet jak przed wyjściem z pracy nic nie zjem to już do domu nie mogę dojść i dwa razy prawie zwymiotowałam przed samym blokiem. Także spróbuj koniecznie jeść dużo częściej - ja głodu nie czuję i naprawdę nie mam apetytu... ale jem żeby się dobrze czuć i to działa. Ściskam

Czyli jest dla mnie nadzieja Dzięki za pocieszenie
Tez muszę cały czas coś suchego przegryzać bo ja nie to odrazu wymiotuje. Także w pracy mam zapas sucharów, krakersów itd
Oby do sierpnia Codziennie to sobie powtarzam
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:06   #3843
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tylko bez mięska dziś Czy mamy dyspensę?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

My bez mięska.
Będę robiła kotlety schabowe z sera żółtego bardzo twardego.Pychotka Już dawno nie jadłam. Ziemniaki i jakaś surówka.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość

Czyli jest dla mnie nadzieja Dzięki za pocieszenie
Tez muszę cały czas coś suchego przegryzać bo ja nie to odrazu wymiotuje. Także w pracy mam zapas sucharów, krakersów itd
Oby do sierpnia Codziennie to sobie powtarzam
Też cos takiego zauważyłam. Wstaję mogę iść do łazienki ale jak już z niej wychodzę to tak jakoś dziwnie zaczynam się czuc... I to nie jest uczucie głodu, nie umiem tego opisać... Często przy tym kicham ... I jak wtedy nie zrobię śniadania i nie zjem to zaraz mnie zbiera na wymioty.
Dziś chcialam śniadanie zjeść jak odprowadzę córcię do przedszkola... I już ubierając buty zaczęłam kichać i nagle nie dobrze mi... Złapałam banana i wcisnęłam pół i przeszło od razu...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

A tak w ogóle to Witam się
Bo już skrobać zaczęłam a ani dzień dobry ani nic
Stary 2015-02-18, 09:11   #3844
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
My bez mięska.
Będę robiła kotlety schabowe z sera żółtego bardzo twardego.Pychotka Już dawno nie jadłam. Ziemniaki i jakaś surówka.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Też cos takiego zauważyłam. Wstaję mogę iść do łazienki ale jak już z niej wychodzę to tak jakoś dziwnie zaczynam się czuc... I to nie jest uczucie głodu, nie umiem tego opisać... Często przy tym kicham ... I jak wtedy nie zrobię śniadania i nie zjem to zaraz mnie zbiera na wymioty.
Dziś chcialam śniadanie zjeść jak odprowadzę córcię do przedszkola... I już ubierając buty zaczęłam kichać i nagle nie dobrze mi... Złapałam banana i wcisnęłam pół i przeszło od razu...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

A tak w ogóle to Witam się
Bo już skrobać zaczęłam a ani dzień dobry ani nic
no weszłas jak do obory ja dziś chciałam na obiad zrobić śledzie w śmietanie!! nie wiem co mnie wzieło bo ich nie lubię a teraz taka ochota. Niestety nie było śledzi i dzis zrobię mintaja. Też tak miałam, że jak za długa przerwa między posiłkami to brało na wymioty i tak jak piszecie niby nie głod ale znienacka takie ssanie w żoładku,że aż niedobrze i słabo:-/ teraz tak często jem,że nie mam taki stanów. Banana bym zjadla ale mi się robi po nim słabo jakośc ..mdli mnie:-/
Stary 2015-02-18, 09:13   #3845
goooosienka
Zakorzenienie

uploadfromtaptalk1424247208119.jpg

To ja wam wrzucam mój brzuch, nie widać nic a to już prawie 17 tc.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:15   #3846
dd1dd
Zakorzenienie

dzień dobry
Stary 2015-02-18, 09:16   #3847
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
no weszłas jak do obory ja dziś chciałam na obiad zrobić śledzie w śmietanie!! nie wiem co mnie wzieło bo ich nie lubię a teraz taka ochota. Niestety nie było śledzi i dzis zrobię mintaja. Też tak miałam, że jak za długa przerwa między posiłkami to brało na wymioty i tak jak piszecie niby nie głod ale znienacka takie ssanie w żoładku,że aż niedobrze i słabo:-/ teraz tak często jem,że nie mam taki stanów. Banana bym zjadla ale mi się robi po nim słabo jakośc ..mdli mnie:-/
Ja akurat banany mogę jeść to jedna z niewielu rzeczy po których nie wymiotuje. Ale jestem już tak nimi przejedzona że jak bede mogła juz jeść coś innego to długo ich nie tknę.

Ja zamiast pracować siedzę na wizazu Mam teraz takiego lenia w pracy że szok.
Stary 2015-02-18, 09:17   #3848
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja może w wielkim uproszczeniu powiem, że jak rodzic potrafi dziecku wyznaczać granice to bicie nawet klapsy nie są do niczego potrzebne mój syn ma 17 miesięcy, wiele jeszcze nie kuma, bez przerwy włazi na krzesła itp, ale są juz czynności gdzie już zrozumiał ze nie wolno i tyle, bez bicia i krzyku a co do bezstresowego wychowania, to coś takiego tak naprawdę nie istnieje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:17   #3849
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja jestem podobnego zdania jak Ty. Ja akurat bardziej jestem zbliżona ideologią wychowania do Tracy Hogg, Searsowie mi nie leżą ale nie będę się rozwodzić na ten temat. Każdy robi jak uważa za słuszne. Jestem zwolenniczką stałego rytmu dnia, dziecko lepiej funkcjonuje kiedy dzień jest w miare przewidywalny, łatwiej uragulować drzemki i spanie nocne. I trzeba być KONSEKWENTNYM, moim zdaniem to klucz od najmłodszych lat

Super że wszystko dobrze Ja mam jutro wizytę i standardowo się już stresuję
jak miło ,że chociaż ktoś ma takie samo zdanie Kochana to jutro może się dowiesz płeć na którą masz wizytę?
Stary 2015-02-18, 09:19   #3850
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Załącznik 5918419

W pierwszej ciązy jesteś??? Też tak miałam. Do 5go miesiąca spokojnie nic nie było widać a potem tak mnie wysadziło że ledwo chodziłam...
Ale zaokrąglony jest ładniutki
Gdzie masz pępek

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
w końcu ze wsi jestem
Kup śledzie z Lisnera Będzie szybciej
Stary 2015-02-18, 09:22   #3851
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszej ciązy jesteś??? Też tak miałam. Do 5go miesiąca spokojnie nic nie było widać a potem tak mnie wysadziło że ledwo chodziłam...
Ale zaokrąglony jest ładniutki
Gdzie masz pępek

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

w końcu ze wsi jestem
Kup śledzie z Lisnera Będzie szybciej
Pierwsza, pierwsza a pępek mam, mega głęboki, aż Wojtek się czasami z niego smieje i pyta jak się takie głębokie pępki robi ale musiałam stanąć całkiem bokiem bo inaczej to w ogóle nic z brzucha nie widać

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-02-18, 09:22   #3852
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja akurat banany mogę jeść to jedna z niewielu rzeczy po których nie wymiotuje. Ale jestem już tak nimi przejedzona że jak bede mogła juz jeść coś innego to długo ich nie tknę.

Uwielbiam banany i czekam aż mi się odmieni. Na poczatku ciązy jak czulam zapach mandarynek od razu wymiotowalam a teraz jem po kilka dziennie i nawet już jabłka wchodzą w grę.
Stary 2015-02-18, 09:22   #3853
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 5918419

U mnie też tak było w pierwszej ciąży prawie do 25 tc nic nie było widać. Wogóle miałam bardzo mały brzuch jak mi robili cesarkę to mówili miedzy soba ze pierwszy raz widza taki mały brzuch w 9 miesiącu a przytyłam 17 kg ale poszło mi w tyłek, uda, buzie, ręce. I strasznie trudno było mi to zrzucić.
Stary 2015-02-18, 09:23   #3854
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze to ujęłaś. Podpisuję się pod każdym zdaniem
Ja też lania nie dostawałam, czasem klapsa ale musialam już konkretnie napaskudzić. Nic złego mi się nie stało a sytuacje pamiętam do dziś

Mieszkałam na wsi z rodzicami i młodszym bratem. Klimaty typowe dla wsi, przyczepa piachu przywieziona przez tate na podwórku, obok kurnik itd... Więc ,,upiekłam,, bratu babeczki piasek wymieszać z jajkami kurzymi , do foremki i gotowe... A on głupek to jadł Tak się objadł że ślina mu zaczęła z buzi iść, jak mama to zobaczyła ... Oczywiście nie przyznaliśmy się że coś jadł więc ta dziecko w samochód zapakowała i biegiem do szpitala Pomyślała że to wścieklizna /akurat cos tam panowało takiego od lisów czy coś i leśnictwo rozsypywało po drodze jakieś trujące ,,cukierki,, żeby to wytępić/
Nie dało się długo ukryć i brat się wygadał że Ewelinka mu babeczki piekła taaakie dobre... I klapsiory gotowe Ja dostałam a on się cieszył więc zawaliłam mu jabłkiem w nocha za karę że wygadał się... Ale małe ,,śmierdzące,, się poryczało i znowu mama przyleciała i wtedy juz tata wkroczył do akcji... Uspokoiłam się na dłuuugo

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Gratuluję Dzidzia co raz większa
U mnie tylko zimno, dziś bez słoneczka aż nic się nie chce.
ło matko ale agentka byłaś

Cytat:
jak miło ,że chociaż ktoś ma takie samo zdanie Kochana to jutro może się dowiesz płeć na którą masz wizytę?
Wizytę mam na 12.30 jutro zaczynam 18 tc także jak kropek będzie chciał wspólpracować to mam poznać płeć

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:25   #3855
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 5918419

No fakt nie widać nic:P oj ale poczekaj jeszcze trochę to później jak wybiję to hoho. Ja pod konieć to płakałam był taki ogromny, czulam się jak inwalidka ( żeby zobaczyć swoją psia używać lusterka??? nie wiem jak wytrzymują ludzie z ogromnymi brzuchami)
Stary 2015-02-18, 09:29   #3856
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko ale agentka byłaś

Wizytę mam na 12.30 jutro zaczynam 18 tc także jak kropek będzie chciał wspólpracować to mam poznać płeć
to trzymam kciuki , daj znać

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
No fakt nie widać nic:P oj ale poczekaj jeszcze trochę to później jak wybiję to hoho. Ja pod konieć to płakałam był taki ogromny, czulam się jak inwalidka ( żeby zobaczyć swoją psia używać lusterka??? nie wiem jak wytrzymują ludzie z ogromnymi brzuchami)

nooo faktycznie u mnie też tak było... Goliłam cala psite już wcześniej bo się bałam że zaczne rodzić i pojadę nie ogolona i w szpitalu będa chcieli mnie ogolić... Więc brałam lusterko i kombinacje alpejskie robiłam hahaha
Stary 2015-02-18, 09:29   #3857
dinusia08
Raczkowanie

Cytat:
Czekamy na wieści ja chciałbym też już poznać płeć, ale za wcześnie jeszcze.
dinusia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:29   #3858
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie za głowe łapie na te dzisiejsze dzieci, młodzież...

Ostatnia sytuacja która mnie zszokowała:
Siostrzenica męza bardzo mnie lubi, z racji tego ze jestem makijazystka, mam swój fanpage, miałam okazje poznac kilka gwiazd, robie zdjecia, bywam tu i tam ma mnie za SŁAWNĄ haha, 11 lat ma.
I opowiada mi o porzuconej dziewczynie jakiegos chłopaka w gimnazjum. I ze z tej rozpaczy ze ją rzucił wydziarała sobie żyletką 69 kresek na rece.
Ja pytam: dlaczego 69??
A Ona: Nie wiesz co znaczy pozycja 69? Sprawdz w googlach!
Ja: :ksia dz:

Ratujcie ludzie!!
Hahaha znam to, mnie też uwielbia cała dziecięca damska część rodziny a małe dzieci klientek to już w ogóle, bo ja mam miękkie serce, i jak czasami złapią jakiś błyszczyk i nie chcą się z nim rozstać to odpuszczam i daję w prezencie

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-02-18, 09:33   #3859
majka242007
Zakorzenienie

Spadam laseczki, trzymajcie się cieplutko
Stary 2015-02-18, 09:48   #3860
goooosienka
Zakorzenienie

Ja też muszę zaraz jechać do pracy a mi się nie chce

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-02-18, 09:58   #3861
vea7
Zakorzenienie

Lulla super

majka to się nazywa monitor oddechu i jest w pakiecie z nianią
Dla mnie zbędny wydatek o ile nie ma problemu po urodzeniu - niestety one mają baaardzo wysoką czułość i często gęsto włączają się bez powodu. A po takim alarmie w środku nocy można na zawał zejść
Ja zainwestowałam w materacyk LifeNest i to mi wystarczyło.
W Lechu jest do 0,5%...tyle ile może być w kefirze Ale na Żywca już radzę uważać, bo on ma 1,1% Całkiem bezalkoholowa jest Bavaria, ale ona raczej tylko w marketach.
Można można, tylko ostrożnie i po obróbce cieplnej - ostrożnie, bo są silnym alergenem

roxana, a tak w ogóle na pocieszenie - chociaż jeszcze nie ma po czym pocieszać Wczoraj ruszyłam telefonicznie pół znajomych lekarzy i okazuje się, ze testy z krwi z jednej strony podnoszą czułość wyniku (po usg masz ok. 80%, a po usg+krew 95%), to są też niestety bardziej wrażliwe na inne rzeczy - na wynik może mieć wpływ chociażby lekka infekcja, jakaś nierównowaga w organizmie, etc... Stąd te 5%, które jak mi wyjaśnili, okazuje się baaardzo ważne.
Na surową rybę bym się nie zdecydowała Kij wie, co tam w niej się zaległo...

Jess... no bo tu nie ma co panikować, tylko trzeba myśleć i działać... albo nie działać
Nic już nie zmienię, co rośnie, to rośnie, musimy sobie tylko z mężem odpowiedzieć na pytanie, czy chcemy wiedzieć, mieć pewność teraz co się dzieje, czy czekamy do i po porodzie.

Kitsi witamy

Aliczka, ja klapsa do tej pory nie dałam i mam nadzieję, że nigdy nie dam. Sama dostałam raz w życiu w tyłek i pamiętam doskonale za co i że nigdy więcej tego nie zrobiłam Klaps, szczególnie dany małemu dziecku wg. mnie nie przyniesie efektu - niekoniecznie dziecko zrozumie związek między tym, że np. zbiło wazon, a tym, że dostaje klapsa. Nauczy się natomiast, że jeśli jakieś zachowanie jest niepożądane (nie podoba się nam), to można uderzyć. Młody próbuje już bić - czy raczej pacać - ale za każdym razem łapię mu rączkę, przytrzymuję i tłumaczę, że nie wolno, bo to boli. Ale nie po fakcie, tylko w momencie. Raz Bartek go ugryzł, bo Młody ugryzł jego... trochę się Maluch zdziwił W ogóle wg. mnie kara jako taka jest bez sensu. Staram się wyciągać konsekwencje i uczyć Janka, że każda akcja wywoła reakcję. Jak rozdarł książeczkę (celowo, żeby nie było), powiedziałam mu, że zepsuł i nie będzie się nią mógł bawić - zabrałam i schowałam (a na upartego mogłabym skleić i mu dać). Myślę, że zadziałało lepiej niż to co chciał zrobić mój teściu, czyli powiedzieć, że Młody jest niegrzeczny i ma iść do kąta BTW. staram się też nie mówić "jesteś niegrzeczny", bo Jankowi niewiele to mówi. Mówię, że nie podoba mi się, że... (czymś rzuca, niszczy, etc) albo że jest mi przykro, bo mnie uderzył... Wydaje mi się, że taki komunikat trafia lepiej. Staram się jak najwięcej tłumaczyć i jak najmniej krzyczeć - BTW. dziecko migiem łapie, że jak coś chce to może krzyczeć . Wyjątkiem są sytuacje ewidentnie niebezpieczne - wtedy najpierw reaguję - czasem i krzyknę, czy złapię i odciągnę, a potem tłumaczę. No i histerie... pozwalam Młodemu spokojnie powyć, nie staram się go na siłę uspokoić, nie nakazuję mu, żeby się uspokoił, siadam obok, mówię mu, że rozumiem, że się zdenerwował, ale (nie dostanie zabawki/nie wyjdziemy w tej chwili/mamy bić nie wolno). Pozwalam mu się wypłakać, wykrzyczeć, rozładować emocje - o ile robi to w sposób "cywilizowany", bo rozładowanie emocji przez rzucanie czymś albo bicie wszystkich nie wchodzi w grę. Fajny sposób mają też w żłobku - tam dzieci, które coś przeskrobały siadają sobie na schodach na kilka minut. Schody są praktycznie w centrum żłobka, wiec dziecko nie czuje się odizolowane (jak w kącie), ale też jest jasno powiedziane, że dzieci do niego wtedy nie podchodzą. Ma czas na ochłonięcie, zebranie myśli, a starszaki również na zastanowienie się nad sobą. Podobnie pewnie działa odesłanie do swojego pokoju (mnie rodzice odsyłali żebym się "ugrzeczniła", co kończyło się krzykiem, tupaniem, płaczem, a jak już wszystko z siebie wyrzuciłam, to ochłonięciem i zastanowieniem się nas sobą Uff... się rozpisałam...

dinusia, skleroza w tak młodym wieku Gratuluję wizyty

Mam dzień ziewania... kawę już piłam, a dalej jak smok ziewam...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:04   #3862
magdowe
Zadomowienie

ja też niestety musialam wrócić do pracy i bede pracowac przynajmniej do maja. Ale są tez tego dobre strony jak siedziałam w domu to nie wychodzilam z łożka przez te mdłości a tak przynajmniej wiem ze musze wstać i sie ogarnąć a w pracy jakoś mija. Tylko jak wracam do domu to jestem tak wykończona że odrazu prysznic, piżamka i łózeczko.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

vea7 ja tez własnie słyszałam o tym teście z krwi że nawet oslabienie organizmu moze zaważyć na wyniku i bałam sie go robić ze sie niepotrzebnie nakręce tym bardziej ze nie dostałam na niego skierowania a kosztuje pare stów. U nas to badanie jest bezpłatne dopiero po 35 roku zycia lub gdy w rodzinie występuja jakieś wady.
Stary 2015-02-18, 10:06   #3863
Anev0
Zakorzenienie

Hejka

Gosia ładny brzuszek

Vea Poziewamy razem bo dziś wczesnie wstałam

Roxanko wykurowałaś się? już?

AA powiedzcie można w ciązy pić herbate z imbirem szczypte

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:06   #3864
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
roxana, ja juz zapomnialam o cheetosach, a Ty mi na noc takie rzeczy

Tez zmykam , spokojnej nocy mamusie
aa wlasnie smaka zrobila

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Widzę ze piszecie o Lechu free. On ma napisane ze ma do 0.5% a to tyle co nic. Na dobrą sprawę tyle samo możecie mieć po wypiciu kefiru albo zjedzeniu jabłek. Nie dajmy sie zwariować. A i nie wierzcie w zagraniczne piwa 0% jak np Bawaria. To piwo tez moze mieć do 0.5% ale za granica prawo jest nieco inne i producent nie ma obowiązku podawania tak dokładnej zawartości alkoholu jak w pl.
Jak macie ochotę to jedno małe raz na jakiś czas nie zaszkodzi. A to ze to sama chemia to juz druga sprawa sama tez pewnie nie raz sie skuszę.. Szczególnie latem do grilla.
Sa tez ponoć pyszne wina bezalkoholowe produkowane tak samo jak te z albo tyle ze pózniej przepuszczane sa przez proces który go uwalnia. Muszę spróbować bo uwielbiałam pic czerwone wytrawne szczególnie do niedzielnego obiadu
Co do krewetek to tez można.. Czasami w tych "internatach" to takie głupoty wypisują ze człowiek musiałby jeść sama wodę i chleb. A nawet chleb nie bo przecież gluten szkodliwy krewetki usmażone można!
wlasnie w necie duzo glupot pisza nie ma co sie sugerowwac niekiedy tym

Cytat:

Witam z rana
zimno ale słonce swieci wiec humor tez dopisuje wiosne czuc
Chyba pojade na jakies zakupy! Kupie juz składniki na to moje truskawkowe ptasie mleczko. Moze wdepne do jakiegos sklepu popatrzec na ciuchy...

AAAAaAAaaAAA zapomnialam! Dzis zaczęłam II trymestr

Miłego dnia
aaa u nas tez zimno
a wlasnie w ktorym tyg sie zaczyna 2 trymestr???"

Cytat:
Załącznik 5918419

ojejku faktycznie malusi ale to 1 ciąża .. wybije cie nagle zobaczysz
Cytat:

ja ostatnio sucharki banany jogurty,,. a ciekawe w 10 tyg jeszcze po bananacg wymiotowałam

a ja sie witam tez z rana
i sie biora za sprzatanie posciele zmienilam pranie puscilam teraz bede myc podlogi i na klatce schodowej tez.. ufff
Stary 2015-02-18, 10:11   #3865
vea7
Zakorzenienie

A w ogóle jakaś nietota jestem, bo kuknełam sobie dzisiaj na kalkulator ciążowy i tam jak byk "jesteś w 3 miesiącu ciąży" i dalej "jesteś w II trymestrze".
No to się witam
Za mną już 34%

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-18, 10:18   #3866
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
wtf?! padłam
Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka

Gosia ładny brzuszek

no raz lepiej raz gorzej, dzisiaj zaś mnie coś bierze ale nie jest najgorzej!

ja dziś siły na nic nie mam. zjadłam śniadanie i po nim ogarnęłam i siedzę. herbatka z cytryną i nie robię nic! obiad od babci dostane, juniora mi dziadek przyprowadzi z zerówki więc mam free day

Anevo herbata z imbirem jak najbardziej

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:20   #3867
Mirabelka_90
Zadomowienie

Witam się z "rana";d

Cytat:
My bez mięska.

Też tak mam. Jeszcze leżąc muszę zjeść jakiegoś krakersa czy coś bo inaczej pawik murowany.
Cytat:
Załącznik 5918419

Też taki mam. Ale myślę, że jak nam wystrzeli to ani się obejrzymy i będzie ogromny
Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka

Gosia ładny brzuszek

Ja piłam od samego początku herbatkę ze świeżym imbirem. Ponoć na mdłości pomaga. U mnie nie poskutkowało, ale smak dobry
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:31   #3868
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A w ogóle jakaś nietota jestem, bo kuknełam sobie dzisiaj na kalkulator ciążowy i tam jak byk "jesteś w 3 miesiącu ciąży" i dalej "jesteś w II trymestrze".
No to się witam
Za mną już 34%
witamy ale leci a co to masz z kalkulator do liczenia miesięcy? ja mam problem zawsze jak mnie pytają w którym jestem więc przydałoby mi się takie coś

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
i sie biora za sprzatanie posciele zmienilam pranie puscilam teraz bede myc podlogi i na klatce schodowej tez.. ufff
jak tak czytam Cię codziennie to myślę sobie... 'skąd ona bierze tyle siły na to' ? cały czas coś robisz, sprzątasz podziwiam, ja mam dzisiaj lenia..ba! mega lenia.
Stary 2015-02-18, 10:32   #3869
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
witamy ale leci a co to masz z kalkulator do liczenia miesięcy? ja mam problem zawsze jak mnie pytają w którym jestem więc przydałoby mi się takie coś

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

jak tak czytam Cię codziennie to myślę sobie... 'skąd ona bierze tyle siły na to' ? cały czas coś robisz, sprzątasz podziwiam, ja mam dzisiaj lenia..ba! mega lenia.
www.familie.pl

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-18, 10:34   #3870
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
No to się witam
Za mną już 34%
Hej, hej
Super Pochwal sie jaki masz kalkulator
Ja jestem w 17 tc i do porodu zostalo mi 23t i 3 d

Juz doczytalam

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-18 o 10:35 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości