Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 13:02   #3961
Acka
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
On nie moze nic przez telefon powiedziec...
A mi dzisiaj zaczął trzeci tydzien lecieć odkąd miałam robione badanie.. Trzeci tydzien nerwów, stresu...
Aż sie Poryczalam z tej bezsilności...
Biedactwo, współczuję
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:03   #3962
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Wiem, ze przez tel.nie moga nic powiedziec...

Ale moja lekarka jak dzwonila do mnie to pow.mi, ze bedziemy na wizycie rozmawiac o wynikach itd, a jak spytalam czy cos nie tak, to ona mi odp.ze mam byc spokojna i ze wszystko w porzadku...

Mój lekarz gadac nie umiał z ledwością wylapywalam pojedyncze słowa...
Ah, nie ma co gadac. Juz ja sobie z nimi w sobotę porozmawiam...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:04   #3963
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka jestem zła...
Dzwonił osobiście lekarz, gadac nie umiał... I mowi, ze wizyta jutro odwołana bo chory... Dopiero na sobotę
Pytałam o wyniki mowi ze nie rozmowa na telefon i, ze wszystko przeanalizujemy na wizycie... I zas kolejne dni czekania ;(
No nie poważny ten lekarz... Wyników Ci nie podał, bo na pewno zostawił je w gabinecie, a skoro jest chory, to siedzi pewnie w domu...

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was od dłuższego czasu, w końcu postanowiłam się ujawnić
Orientacyjny termin porodu mam na 26.08, dzisiaj zaczynam 14 tydzień. Na badaniu genetycznym wstępna "diagnoza" to chłopak Jest to moja pierwsza ciąża.
Witaj Kolejny chłopak Napisz coś o sobie

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:06   #3964
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz gadac nie umiał z ledwością wylapywalam pojedyncze słowa...
Ah, nie ma co gadac. Juz ja sobie z nimi w sobotę porozmawiam...
Masz racje, nie ma sie co denerwowac. Musisz zacisnac zęby i byle do soboty Wiem, ze napewno Ci ciezko, ale dasz rade

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
Orientacyjny termin porodu mam na 26.08, dzisiaj zaczynam 14 tydzień. Na badaniu genetycznym wstępna "diagnoza" to chłopak Jest to moja pierwsza ciąża.
Witamy i gratuluje synusia
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:07   #3965
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

Witaj Kolejny chłopak Napisz coś o sobie
Hmm..
Mam 24 lata (jeszcze), pracuję. A raczej pracowałam, bo od miesiąca jestem na L4. Nie czułam się najlepiej, więc ustąpiłam mojej ginekolożce i poszłam na chorobowe. Ale się nie nudzę, bo robię jeszcze podyplomówkę

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:08   #3966
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje, nie ma sie co denerwowac. Musisz zacisnac zęby i byle do soboty Wiem, ze napewno Ci ciezko, ale dasz rade

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Witamy i gratuluje synusia

Dam rade bo mam Was !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:08   #3967
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:12   #3968
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm..
Mam 24 lata (jeszcze), pracuję. A raczej pracowałam, bo od miesiąca jestem na L4. Nie czułam się najlepiej, więc ustąpiłam mojej ginekolożce i poszłam na chorobowe. Ale się nie nudzę, bo robię jeszcze podyplomówkę
I dobrze Ja jestem zdania, że skoro nam się L4 należy to trzeba korzystać To pierwszy Dzidziuś?

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:16   #3969
dinusia08
Raczkowanie

Przez was robię na obiad mizerię i ziemniaczki młode z jajeczkiem
Ziemniaki wczoraj kupiłam zobaczymy co to za wynalazek, może się nie otruję najlepsze nasze są szkoda,że jeszcze nie ma.

Molise Witaj gratuluję synka.

Edytowane przez dinusia08
Czas edycji: 2015-02-18 o 15:57
dinusia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:20   #3970
majka242007
Zakorzenienie

OMG na chwilę wyszłam i co najmniej 3 strony miałam nadrobić

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Lulla super

majka to się nazywa monitor oddechu i jest w pakiecie z nianią
Dla mnie zbędny wydatek o ile nie ma problemu po urodzeniu - niestety one mają baaardzo wysoką czułość i często gęsto włączają się bez powodu. A po takim alarmie w środku nocy można na zawał zejść
Ja zainwestowałam w materacyk LifeNest i to mi wystarczyło.
W Lechu jest do 0,5%...tyle ile może być w kefirze Ale na Żywca już radzę uważać, bo on ma 1,1% Całkiem bezalkoholowa jest Bavaria, ale ona raczej tylko w marketach.
Można można, tylko ostrożnie i po obróbce cieplnej - ostrożnie, bo są silnym alergenem

Ja to chcę właśnie bardzo. Z Mają mieliśmy kilka razy akcję z oddychaniem a raczej z brakiem oddechu.... Raz wstałam w nocy patrzę a ta nie oddycha, liczę czas po 30 sekundach oszalałam i nia lekko wstrząsłam żeby się obudziła... Potem kilka razy w nocy się budziłam i sprawdzalam czy oddycha...
Raz mąż tak tez miał, usłyszał lekkie kaszlnięcie i cisza. Ja byłam w pracy. Stwierdził po chwili że jednak pójdzie sprawdzi co się dzieje. Okazało się że wymiotowała przez sen leżąc na plecach i zachłysnęła się, nie oddychała. Na szczęście ogarnął sytuacje złapał za nogi do góry i udeżał w plecy aż zlapala powietrze i wymiotowała dalej.
Po takich akcjach nie wyobrażam sobie tego nie mieć. Już wolę 10 razy w nocy wstać bo alarm się bez większej przyczyny włączy niż wstać i ratować malucha.

Cytat:

padłam...
wlasnie z tego powodu PRAGNĘ już wiosny i lata... aaaaaaa...

i do tego pyszna fasolka szparagowa lub kalafior

TŻ sie wykonczy, on to miesozerca totalny a ja juz niestety mam pomysl na obiad na kazdy dzien od poniedzialku do niedzieli jedno i to samo
ojojojojkuuuuu slinka mi pociekła aż do kostek....

Cytat:
Cześć dziewczyny

Witam
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:21   #3971
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dam rade bo mam Was !
Dokladnie kochana
Stary 2015-02-18, 13:27   #3972
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
I dobrze Ja jestem zdania, że skoro nam się L4 należy to trzeba korzystać To pierwszy Dzidziuś?
Tak, pierwszy

Mam mięśniaka i muszę dużo odpoczywać.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:33   #3973
majka242007
Zakorzenienie

fajny ten kalkulator

Kalkulacja z dnia: śr., 18 lutego 2015
Pierwszy dzień ostatniej menstruacji: pt., 7 listopada 2014
Twój cykl menstruacyjny trwa 28 dni
Zaszłaś w ciążę dnia: pt., 21 listopada 2014 (owulacja)
Minęło 102 z 280 pełnych dni (36%).
Jesteś w 15 tygodniu ciąży.
Masz za sobą 14 pełnych tygodni i 4 pełne dni (14+4).
Jesteś w 3 (kalendarzowym) miesiącu ciąży.
Jesteś w 4 (księżycowym) miesiącu ciąży.
Jesteś w drugim trymestrze.
Przewidywana data porodu: pt., 14 sierpnia 2015
Zostało Ci 178 dni do porodu.
Stary 2015-02-18, 13:33   #3974
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Nie !!!
Ja tez mam świeże swojskie jaja od cioci i to ja sie nimi podzielę! Byłam pierwsza na te ziemniaczki !!!

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

No zeby były posypane popiołem to trEba byłoby sie do kosciola przejśc a ja z tych wierzących średnio praktykujacych...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

U mojej znajomej zas było tak, ze prawie do konca dziewczynka a na koniec wyszło ze chłopczyk :P
Podpisuję się pod tym !

Cytat:
Jaka jestem zła...
Dzwonił osobiście lekarz, gadac nie umiał... I mowi, ze wizyta jutro odwołana bo chory... Dopiero na sobotę
Pytałam o wyniki mowi ze nie rozmowa na telefon i, ze wszystko przeanalizujemy na wizycie... I zas kolejne dni czekania ;(
Masakra jakaś !! Mógł chociaż powiedzieć coś, żeby Cię chociaż trochę uspokoić. Na pewno się okaże, że wszystko jest ok to mu powiedz ile musiałaś się naczekać i stresować przy tym, niech wie !

Cytat:
Cześć dziewczyny

Witaj
Kolejna mamusia ze Śląska
Stary 2015-02-18, 13:42   #3975
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

roxana lu - aż się sama zdenerowałam,że znowu musisz czekac:-/ no nic trzeba sie uzbroić w cierpliwość. W sobotę z calych sil będę trzymać kciuki !wierze, że wszytsko jest dobrze a co do wejścia do obory to taki żarcik bo majka po kilku postach zorientowała się,że sie nie przywitala No taka ze mnie uszczypliwa zołza

Fiona- nom wyjątkowa

beaciorQ hmmm u nas w mieście słyszalam o kilku pomylkach ale najcześciej z dziewczynki na chlopca. aż jestem zaskoczona,że tyle dziewczyn zna przypadki,że odwrotnie

Molise hej,

Chyba jestem jedyną osobą ktora nie lubi mizeri trauma dzieciństwa ale tez z utęsknieniem czekam na fasolkę, kalafiora, pomidory pyszne..ogorki..nektarynk i..arbuza.. i tak wiele wymieniac
Stary 2015-02-18, 13:49   #3976
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Dam rade bo mam Was !
usz roksana, teraz doczytałam,że znowu Twoje czekanie się przedłuża
Trzymaj się ciepło i tak jak piszą dziewczyny, wszyscy tu trzymamy kciuki a same DOBRE wieści!

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslicie ze jest szansa ze z siurka zrobi sie siuśka? Niby 70 80 % to dosc male prawdopodobieństwo skoro 50% mozna miec jesli sie bedzie zgadywać :P slyszalyscie o przypadkach pomylki? :p
przyznam,że ja w tym kierunku nie słyszałam o pomyłkach
jednak vea wklejała zdjęcie miejsc intymnych Maluchów w 13/14 tc i w sumie wyglądało to praktycznie tak samo.
a rozumiem,że szykowałaś sie nie dziewuszke?
Cytat:
Cześć dziewczyny
o witam nową mamusie i gratuluje chłopaczka...

No fakt tj pisałyście wcześniej...mężczyzni tutaj dominują póki co. Może nieśmiałe kobietki jeszcze czekają aby się ujawnić
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 13:56   #3977
Olenka_24
Zadomowienie

Molise witaj

kurczę roxana masakra że tyle musisz czekać strasznie Cię w niepewności trzymają.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość

Molise hej,

Chyba jestem jedyną osobą ktora nie lubi mizeri trauma dzieciństwa ale tez z utęsknieniem czekam na fasolkę, kalafiora, pomidory pyszne..ogorki..nektarynk i..arbuza.. i tak wiele wymieniac
i na truskawki i czereśnie

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:05   #3978
Jess922
Zakorzenienie

Ja już po obiadku
oczywiście jak zawsze mam poprzekłuwane ziemniaki z każdej strony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9085.jpg (111,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2015-02-18, 14:08   #3979
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja już po obiadku
oczywiście jak zawsze mam poprzekłuwane ziemniaki z każdej strony
o ja , ale miałaś pyszny obiadek

ja po leniu pojechałam do pierogarni i kupiłam pierogi ruskie na obiad nie mam coś dziś weny na gotowanie

Stary 2015-02-18, 14:09   #3980
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
o ja , ale miałaś pyszny obiadek

ja po leniu pojechałam do pierogarni i kupiłam pierogi ruskie na obiad nie mam coś dziś weny na gotowanie
Pierogi też bym zjadła uwielbiam ruskie

A na czereśnie to ja też czekam z utęsknieniem !
Stary 2015-02-18, 14:12   #3981
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Mieszkałam na wsi z rodzicami i młodszym bratem. Klimaty typowe dla wsi, przyczepa piachu przywieziona przez tate na podwórku, obok kurnik itd... Więc ,,upiekłam,, bratu babeczki piasek wymieszać z jajkami kurzymi , do foremki i gotowe... A on głupek to jadł Tak się objadł że ślina mu zaczęła z buzi iść, jak mama to zobaczyła ... Oczywiście nie przyznaliśmy się że coś jadł więc ta dziecko w samochód zapakowała i biegiem do szpitala Pomyślała że to wścieklizna /akurat cos tam panowało takiego od lisów czy coś i leśnictwo rozsypywało po drodze jakieś trujące ,,cukierki,, żeby to wytępić/
Nie dało się długo ukryć i brat się wygadał że Ewelinka mu babeczki piekła taaakie dobre... I klapsiory gotowe Ja dostałam a on się cieszył więc zawaliłam mu jabłkiem w nocha za karę że wygadał się... Ale małe ,,śmierdzące,, się poryczało i znowu mama przyleciała i wtedy juz tata wkroczył do akcji... Uspokoiłam się na dłuuugo

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Gratuluję Dzidzia co raz większa
U mnie tylko zimno, dziś bez słoneczka aż nic się nie chce.
no powiem Ci,że tylko coraz szerzej otwierałam oczy czytając Twoje dokonania. Niezłe ziółko z Ciebie było . Też "gotowałam" takie potrawy, ale dawałam je kurom...nie rodzeństwu. Raz tylko będąc na wakacjach na wsi schowałyśmy się z siostra pod stół,zakosiłyśmy mamie nożyczki i obciełyśmy grzywki. No dobra...ciężko to było nazwać fryzurą, a potem żeby fryzura się ułożyła dobrze wykąpałyśmy się całe w korycie z ktorego piły krowy
Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Kochana, jest sto razy lepiej niż było... przecież ja miesiąc leżałam, nie mogłam NIC. Brrrr... teraz jest znacznie lepiej, poranki są całkiem normalne, nic mnie nie mdli, od 15-16 zaczynają się lekkie mdłości jeśli nic nie zjem, ale jak pilnuje żeby co dwie godziny coś jeść to naprawdę jest okej aż do końca dnia. Późniejszym wieczorem męczy mnie zgaga, czasami bardzo silna. Mdłości dużo rzadziej

Natomiast jedzenie jest kluczem. Jak nie zjem to niestety zdarza mi się wymiotować... nawet jak przed wyjściem z pracy nic nie zjem to już do domu nie mogę dojść i dwa razy prawie zwymiotowałam przed samym blokiem. Także spróbuj koniecznie jeść dużo częściej - ja głodu nie czuję i naprawdę nie mam apetytu... ale jem żeby się dobrze czuć i to działa. Ściskam

Czyli jest dla mnie nadzieja Dzięki za pocieszenie
Tez muszę cały czas coś suchego przegryzać bo ja nie to odrazu wymiotuje. Także w pracy mam zapas sucharów, krakersów itd
Oby do sierpnia Codziennie to sobie powtarzam
cieszę się naprawde szczerze czytając ,że u Ciebie lepiej. Często myślałam jak się czujesz. Podziwiam w ogóle,że wróciłaś do pracy przy tych wszystkich rewelacjach
Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Załącznik 5918419

To ja wam wrzucam mój brzuch, nie widać nic a to już prawie 17 tc.
doczekasz sie Gosia mi w pierwszej ciąży też długo długo NIC nie było widać. A ja już tak chciałam wszystkim pokazać,że ciążowy brzuch mam . Teraz też mam coś podobnego do Twojego...totalnie nie widać. Jeszcze się nacieszymy piłkami z przodu
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja może w wielkim uproszczeniu powiem, że jak rodzic potrafi dziecku wyznaczać granice to bicie nawet klapsy nie są do niczego potrzebne mój syn ma 17 miesięcy, wiele jeszcze nie kuma, bez przerwy włazi na krzesła itp, ale są juz czynności gdzie już zrozumiał ze nie wolno i tyle, bez bicia i krzyku a co do bezstresowego wychowania, to coś takiego tak naprawdę nie istnieje
w sumie nie rozumiem właśnie pojęcia bezstresowe wychowanie,bo to oznaczałoby nic innego jak ZERO zasad. Gdyż każda niezgodna z oczekiwaniem dziecka byłaby dla niego stresująca.
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Aliczka, ja klapsa do tej pory nie dałam i mam nadzieję, że nigdy nie dam. Sama dostałam raz w życiu w tyłek i pamiętam doskonale za co i że nigdy więcej tego nie zrobiłam Klaps, szczególnie dany małemu dziecku wg. mnie nie przyniesie efektu - niekoniecznie dziecko zrozumie związek między tym, że np. zbiło wazon, a tym, że dostaje klapsa. Nauczy się natomiast, że jeśli jakieś zachowanie jest niepożądane (nie podoba się nam), to można uderzyć. Młody próbuje już bić - czy raczej pacać - ale za każdym razem łapię mu rączkę, przytrzymuję i tłumaczę, że nie wolno, bo to boli. Ale nie po fakcie, tylko w momencie. Raz Bartek go ugryzł, bo Młody ugryzł jego... trochę się Maluch zdziwił W ogóle wg. mnie kara jako taka jest bez sensu. Staram się wyciągać konsekwencje i uczyć Janka, że każda akcja wywoła reakcję. Jak rozdarł książeczkę (celowo, żeby nie było), powiedziałam mu, że zepsuł i nie będzie się nią mógł bawić - zabrałam i schowałam (a na upartego mogłabym skleić i mu dać). Myślę, że zadziałało lepiej niż to co chciał zrobić mój teściu, czyli powiedzieć, że Młody jest niegrzeczny i ma iść do kąta BTW. staram się też nie mówić "jesteś niegrzeczny", bo Jankowi niewiele to mówi. Mówię, że nie podoba mi się, że... (czymś rzuca, niszczy, etc) albo że jest mi przykro, bo mnie uderzył... Wydaje mi się, że taki komunikat trafia lepiej. Staram się jak najwięcej tłumaczyć i jak najmniej krzyczeć - BTW. dziecko migiem łapie, że jak coś chce to może krzyczeć . Wyjątkiem są sytuacje ewidentnie niebezpieczne - wtedy najpierw reaguję - czasem i krzyknę, czy złapię i odciągnę, a potem tłumaczę. No i histerie... pozwalam Młodemu spokojnie powyć, nie staram się go na siłę uspokoić, nie nakazuję mu, żeby się uspokoił, siadam obok, mówię mu, że rozumiem, że się zdenerwował, ale (nie dostanie zabawki/nie wyjdziemy w tej chwili/mamy bić nie wolno). Pozwalam mu się wypłakać, wykrzyczeć, rozładować emocje - o ile robi to w sposób "cywilizowany", bo rozładowanie emocji przez rzucanie czymś albo bicie wszystkich nie wchodzi w grę. Fajny sposób mają też w żłobku - tam dzieci, które coś przeskrobały siadają sobie na schodach na kilka minut. Schody są praktycznie w centrum żłobka, wiec dziecko nie czuje się odizolowane (jak w kącie), ale też jest jasno powiedziane, że dzieci do niego wtedy nie podchodzą. Ma czas na ochłonięcie, zebranie myśli, a starszaki również na zastanowienie się nad sobą. Podobnie pewnie działa odesłanie do swojego pokoju (mnie rodzice odsyłali żebym się "ugrzeczniła", co kończyło się krzykiem, tupaniem, płaczem, a jak już wszystko z siebie wyrzuciłam, to ochłonięciem i zastanowieniem się nas sobą Uff... się rozpisałam...

dinusia, skleroza w tak młodym wieku Gratuluję wizyty

Mam dzień ziewania... kawę już piłam, a dalej jak smok ziewam...
w sumie to podpisuje się pod Twoim postem w całości,bo ja do swojego 3 latka podchodzę w ten sam sposób. U nas to działa i naprawdę widzę efekty.

Dziewczyny, w ogóle dzien dobry(o 14 ). Ja dziś jadę na kontrole z Małym,ale coś czuje,że do końca tyg jeszcze zostanie ze mną w domu.
Zauważyłyście może,że dzieciom przy mega katarze robi się sine pod oczami? Od wczoraj ma takie mocne "limo" pod jednym okiem. Jednak to zdecydowanie nie żadne uderzenie...a poprostu zasinienie. Zastanawiałam sie,czy to przez ten katar tak się mogło stać.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:18   #3982
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo !
Heh, z ciekawości Wasz termin wpisałam i mi pokazuje od 26.10

Kalkulacja z dnia: śr., 18 lutego 2015
Pierwszy dzień ostatniej menstruacji: nd., 26 października 2014
Twój cykl menstruacyjny trwa 28 dni
Zaszłaś w ciążę dnia: so., 8 listopada 2014 (owulacja)
Minęło 115 z 280 pełnych dni (41%).
Jesteś w 17 tygodniu ciąży.
Masz za sobą 16 pełnych tygodni i 3 pełne dni (16+3).
Jesteś w 4 (kalendarzowym) miesiącu ciąży.
Jesteś w 5 (księżycowym) miesiącu ciąży.
Jesteś w drugim trymestrze.
Przewidywana data porodu: so., 1 sierpnia 2015
Zostało Ci 165 dni do porodu.

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslicie ze jest szansa ze z siurka zrobi sie siuśka? Niby 70 80 % to dosc male prawdopodobieństwo skoro 50% mozna miec jesli sie bedzie zgadywać :P slyszalyscie o przypadkach pomylki? :p
Oj taaak
Dlatego lepiej poczekać do 16tc albo połówkowego usg
Ale jak już kiedyś pisałam, moja gin powtarzała, że pewność jest wtedy, kiedy dostajesz Malucha do rąk

Cytat:
Jaka jestem zła...
O kurcze... cierpliwości życzę

Cytat:
Cześć dziewczyny
O, cześć Nowa Mamo

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Ja to chcę właśnie bardzo. Z Mają mieliśmy kilka razy akcję z oddychaniem a raczej z brakiem oddechu.... Raz wstałam w nocy patrzę a ta nie oddycha, liczę czas po 30 sekundach oszalałam i nia lekko wstrząsłam żeby się obudziła... Potem kilka razy w nocy się budziłam i sprawdzalam czy oddycha...
Raz mąż tak tez miał, usłyszał lekkie kaszlnięcie i cisza. Ja byłam w pracy. Stwierdził po chwili że jednak pójdzie sprawdzi co się dzieje. Okazało się że wymiotowała przez sen leżąc na plecach i zachłysnęła się, nie oddychała. Na szczęście ogarnął sytuacje złapał za nogi do góry i udeżał w plecy aż zlapala powietrze i wymiotowała dalej.
Po takich akcjach nie wyobrażam sobie tego nie mieć. Już wolę 10 razy w nocy wstać bo alarm się bez większej przyczyny włączy niż wstać i ratować malucha.
Jak mieliście takie przeboje, to się nie dziwię
Moi znajomi też kupili, ale im się Maluszek w szpitalu kilka razy "zapomniał", więc w trymiga kupowali.
Natomiast kwestie ulewania u mnie załatwił LifeNest, bo on jest pod kontem i z siatki

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:20   #3983
Olenka_24
Zadomowienie

Mravka u nas nie ma takiego zasinienia pod oczami
może to ze zmęczenia chorobą się robi ? jednak organizm jest trochę wyczerpany

Stary 2015-02-18, 14:21   #3984
kasperka
Zakorzenienie

Vea7 , ja podziękuję za taki kalkulator
Stary 2015-02-18, 14:28   #3985
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka jestem zła...
No masz. Nie powinien Cię trzymać w niepewności, wiadomo że się denerwujesz, a on Cię na stres naraża. Powinien chyba widzieć że w ciąży denerwować Ci się nie wolno.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:33   #3986
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Vea7 , ja podziękuję za taki kalkulator
Ale mi liczy dobrze
Widać jakaś data felerna

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:42   #3987
12mu05
Rozeznanie

Dzien dobry witam sie jak syn marnotrawny... mam nadzieję ze mnie nie wyrzucicie z watku....

Moj junior w piątek mial goraczke a w sobote mnie zaatakował wirus grypowy.... cały dzien mi lzy i smarki lecialy... maly po goraczce zdrow jak ryba a ja zdychalam.... ale wczoraj i dzis juz lepiej i was nadrabiam,a jest co bo idziecie jak burza teraz was nadrobilam a ze jr ma drzemke to nawet moglam sie odezwac

No ale juz koniec drzemki to pewnie dopiero wieczorem ssie odezwe..

Aaaa i za te mlode ziemniaczki naleza sia baty!!!!! Beda mnie przesladowac

Aaa i ciuszki ktore kupujecie sa meeega piekne : <3

Sciskam i do pozniej!!!!

Aaa i junior pozdrawia szalone mamuski sierpniowe
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:44   #3988
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
a rozumiem,że szykowałaś sie nie dziewuszke?
Oj bardzo pragnelam dziewczynkę miec ale to nie jest tak ze jak bedzie chłopak to bede mniej kochac czy cos. Ale tak boje sie siurka ze bedzie trudniej itp. No ale bedzie pretekst zeby starac sie o drugie, bo z samymi siurkami nie wytrzymam w domu hehe
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 14:46   #3989
majka242007
Zakorzenienie

CZEREŚNIE :sli na:: slina:

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
no powiem Ci,że tylko coraz szerzej otwierałam oczy czytając Twoje dokonania. Niezłe ziółko z Ciebie było . Też "gotowałam" takie potrawy, ale dawałam je kurom...nie rodzeństwu. Raz tylko będąc na wakacjach na wsi schowałyśmy się z siostra pod stół,zakosiłyśmy mamie nożyczki i obciełyśmy grzywki. No dobra...ciężko to było nazwać fryzurą, a potem żeby fryzura się ułożyła dobrze wykąpałyśmy się całe w korycie z ktorego piły krowy
co do chowania się pod stół, to mama opowiadala jak zrobili imprezkę imieninową taty. Brat miał 2 latka ja 5. Przyjechali znajomi z dziećmi, synek 3 latka i córcia 1 roczek. Tatusiowie oczywiście flaszeczkę obrócili i postawili butelkę pod ławą. A że czasy były takie że obrusy modne aż do podłogi to chłopaki się schowali i tam bawili.... Po czym zasnęli... Na dłuuugo Obudzili się na meeega kacu i wypili dzbanek kompotu Mama z ciotką mowiły że prawie na zawał zeszły. Okazało się że chłopcy tą resztkę z butelki sobie wypili

O ! Dostałam jeszcze raz lanie, teraz mi się przypomniało Rzucałam w tate kamieniami ... Udawalam że to na niby śnieżki
Stary 2015-02-18, 14:47   #3990
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Dzien dobry witam sie jak syn marnotrawny... mam nadzieję ze mnie nie wyrzucicie z watku....

Moj junior w piątek mial goraczke a w sobote mnie zaatakował wirus grypowy.... cały dzien mi lzy i smarki lecialy... maly po goraczce zdrow jak ryba a ja zdychalam.... ale wczoraj i dzis juz lepiej i was nadrabiam,a jest co bo idziecie jak burza teraz was nadrobilam a ze jr ma drzemke to nawet moglam sie odezwac

No ale juz koniec drzemki to pewnie dopiero wieczorem ssie odezwe..

Aaaa i za te mlode ziemniaczki naleza sia baty!!!!! Beda mnie przesladowac

Aaa i ciuszki ktore kupujecie sa meeega piekne : <3

Sciskam i do pozniej!!!!

Aaa i junior pozdrawia szalone mamuski sierpniowe

Ooooo jestes nareszcie Juz sie martwilam, bo dlugo Cie nie bylo...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości