|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lekarz gadac nie umiał Ah, nie ma co gadac. Juz ja sobie z nimi w sobotę porozmawiam...
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyników Ci nie podał, bo na pewno zostawił je w gabinecie, a skoro jest chory, to siedzi pewnie w domu... Cytat:
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm..
Mam 24 lata (jeszcze ), pracuję. A raczej pracowałam, bo od miesiąca jestem na L4. Nie czułam się najlepiej, więc ustąpiłam mojej ginekolożce i poszłam na chorobowe. Ale się nie nudzę, bo robię jeszcze podyplomówkę
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam rade bo mam Was !
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
Przez was robię na obiad mizerię i ziemniaczki młode z jajeczkiem
![]() Ziemniaki wczoraj kupiłam zobaczymy co to za wynalazek, może się nie otruję Molise Witaj gratuluję synka.
Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-18 o 15:57 |
|
|
|
#3970 | |||
|
Zakorzenienie
|
OMG
![]() Cytat:
Ja to chcę właśnie bardzo. Z Mają mieliśmy kilka razy akcję z oddychaniem a raczej z brakiem oddechu.... Raz wstałam w nocy patrzę a ta nie oddycha, liczę czas po 30 sekundach oszalałam i nia lekko wstrząsłam żeby się obudziła... Potem kilka razy w nocy się budziłam i sprawdzalam czy oddycha... Raz mąż tak tez miał, usłyszał lekkie kaszlnięcie i cisza. Ja byłam w pracy. Stwierdził po chwili że jednak pójdzie sprawdzi co się dzieje. Okazało się że wymiotowała przez sen leżąc na plecach i zachłysnęła się, nie oddychała. Na szczęście ogarnął sytuacje złapał za nogi do góry i udeżał w plecy aż zlapala powietrze i wymiotowała dalej. Po takich akcjach nie wyobrażam sobie tego nie mieć. Już wolę 10 razy w nocy wstać bo alarm się bez większej przyczyny włączy niż wstać i ratować malucha. Cytat:
Cytat:
Witam
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam mięśniaka i muszę dużo odpoczywać.
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
fajny ten kalkulator
Kalkulacja z dnia: śr., 18 lutego 2015 Pierwszy dzień ostatniej menstruacji: pt., 7 listopada 2014 Twój cykl menstruacyjny trwa 28 dni Zaszłaś w ciążę dnia: pt., 21 listopada 2014 (owulacja) Minęło 102 z 280 pełnych dni (36%). Jesteś w 15 tygodniu ciąży. Masz za sobą 14 pełnych tygodni i 4 pełne dni (14+4). Jesteś w 3 (kalendarzowym) miesiącu ciąży. Jesteś w 4 (księżycowym) miesiącu ciąży. Jesteś w drugim trymestrze. Przewidywana data porodu: pt., 14 sierpnia 2015 Zostało Ci 178 dni do porodu.
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj Kolejna mamusia ze Śląska
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
roxana lu - aż się sama zdenerowałam,że znowu musisz czekac:-/ no nic trzeba sie uzbroić w cierpliwość. W sobotę z calych sil będę trzymać kciuki !wierze, że wszytsko jest dobrze
No taka ze mnie uszczypliwa zołza![]() Fiona- nom wyjątkowa beaciorQ hmmm u nas w mieście słyszalam o kilku pomylkach ale najcześciej z dziewczynki na chlopca. aż jestem zaskoczona,że tyle dziewczyn zna przypadki,że odwrotnie ![]() Molise Chyba jestem jedyną osobą ktora nie lubi mizeri trauma dzieciństwa ale tez z utęsknieniem czekam na fasolkę, kalafiora, pomidory pyszne..ogorki..nektarynk i..arbuza.. i tak wiele wymieniac
|
#3976 | ||
|
Zadomowienie
|
usz roksana, teraz doczytałam,że znowu Twoje czekanie się przedłuża
Trzymaj się ciepło i tak jak piszą dziewczyny, wszyscy tu trzymamy kciuki a same DOBRE wieści! ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() jednak vea wklejała zdjęcie miejsc intymnych Maluchów w 13/14 tc i w sumie wyglądało to praktycznie tak samo .a rozumiem,że szykowałaś sie nie dziewuszke? ![]() Cytat:
No fakt tj pisałyście wcześniej...mężczyzni tutaj dominują póki co. Może nieśmiałe kobietki jeszcze czekają aby się ujawnić
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Molise witaj
![]() kurczę roxana masakra że tyle musisz czekać strasznie Cię w niepewności trzymają.---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku
![]() oczywiście jak zawsze mam poprzekłuwane ziemniaki z każdej strony
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja po leniu pojechałam do pierogarni i kupiłam pierogi ruskie na obiad nie mam coś dziś weny na gotowanie
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ruskie ![]() A na czereśnie to ja też czekam z utęsknieniem !
|
|
#3981 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Niezłe ziółko z Ciebie było . Też "gotowałam" takie potrawy, ale dawałam je kurom...nie rodzeństwu . Raz tylko będąc na wakacjach na wsi schowałyśmy się z siostra pod stół,zakosiłyśmy mamie nożyczki i obciełyśmy grzywki. No dobra...ciężko to było nazwać fryzurą , a potem żeby fryzura się ułożyła dobrze wykąpałyśmy się całe w korycie z ktorego piły krowyCytat:
Cytat:
. Teraz też mam coś podobnego do Twojego...totalnie nie widać. Jeszcze się nacieszymy piłkami z przodu![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, w ogóle dzien dobry(o 14 Zauważyłyście może,że dzieciom przy mega katarze robi się sine pod oczami? Od wczoraj ma takie mocne "limo" pod jednym okiem. Jednak to zdecydowanie nie żadne uderzenie...a poprostu zasinienie. Zastanawiałam sie,czy to przez ten katar tak się mogło stać.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heh, z ciekawości Wasz termin wpisałam i mi pokazuje od 26.10
![]() Kalkulacja z dnia: śr., 18 lutego 2015 Pierwszy dzień ostatniej menstruacji: nd., 26 października 2014 Twój cykl menstruacyjny trwa 28 dni Zaszłaś w ciążę dnia: so., 8 listopada 2014 (owulacja) Minęło 115 z 280 pełnych dni (41%). Jesteś w 17 tygodniu ciąży. Masz za sobą 16 pełnych tygodni i 3 pełne dni (16+3). Jesteś w 4 (kalendarzowym) miesiącu ciąży. Jesteś w 5 (księżycowym) miesiącu ciąży. Jesteś w drugim trymestrze. Przewidywana data porodu: so., 1 sierpnia 2015 Zostało Ci 165 dni do porodu. Cytat:
Dlatego lepiej poczekać do 16tc albo połówkowego usg ![]() Ale jak już kiedyś pisałam, moja gin powtarzała, że pewność jest wtedy, kiedy dostajesz Malucha do rąk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moi znajomi też kupili, ale im się Maluszek w szpitalu kilka razy "zapomniał", więc w trymiga kupowali. Natomiast kwestie ulewania u mnie załatwił LifeNest, bo on jest pod kontem i z siatki |
||||
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Mravka u nas nie ma takiego zasinienia pod oczami
może to ze zmęczenia chorobą się robi ? jednak organizm jest trochę wyczerpany
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Vea7 , ja podziękuję za taki kalkulator
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
No masz. Nie powinien Cię trzymać w niepewności, wiadomo że się denerwujesz, a on Cię na stres naraża. Powinien chyba widzieć że w ciąży denerwować Ci się nie wolno.
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi liczy dobrze
![]() Widać jakaś data felerna
|
|
|
|
#3987 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
witam sie jak syn marnotrawny... mam nadzieję ze mnie nie wyrzucicie z watku.... Moj junior w piątek mial goraczke a w sobote mnie zaatakował wirus grypowy.... cały dzien mi lzy i smarki lecialy... maly po goraczce zdrow jak ryba a ja zdychalam.... ale wczoraj i dzis juz lepiej i was nadrabiam,a jest co bo idziecie jak burza teraz was nadrobilam a ze jr ma drzemke to nawet moglam sie odezwac No ale juz koniec drzemki to pewnie dopiero wieczorem ssie odezwe.. Aaaa i za te mlode ziemniaczki naleza sia baty!!!!! Beda mnie przesladowac Aaa i ciuszki ktore kupujecie sa meeega piekne : <3 Sciskam i do pozniej!!!! Aaa i junior pozdrawia szalone mamuski sierpniowe
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Oj bardzo pragnelam dziewczynkę miec ale to nie jest tak ze jak bedzie chłopak to bede mniej kochac czy cos. Ale tak boje sie siurka ze bedzie trudniej itp. No ale bedzie pretekst zeby starac sie o drugie, bo z samymi siurkami nie wytrzymam w domu hehe
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
CZEREŚNIE
![]() ![]() :sli na:![]() ![]() : slina:![]() Cytat:
Obudzili się na meeega kacu i wypili dzbanek kompotu Mama z ciotką mowiły że prawie na zawał zeszły. Okazało się że chłopcy tą resztkę z butelki sobie wypili ![]() O ! Dostałam jeszcze raz lanie, teraz mi się przypomniało Rzucałam w tate kamieniami ... Udawalam że to na niby śnieżki ![]()
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo jestes nareszcie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Wyników Ci nie podał, bo na pewno zostawił je w gabinecie, a skoro jest chory, to siedzi pewnie w domu... 
Jest to moja pierwsza ciąża.

Ja dostałam a on się cieszył
. Też "gotowałam" takie potrawy, ale dawałam je kurom...nie rodzeństwu