Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 22:19   #3301
anka_1984
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

A tak chciałam przetrwać do przyszłego tygodnia
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:20   #3302
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja myłam okna, lamowałam i po schodach chodziłam i co? cisza
no to dupa blada..zaryzykowałabym stwierdzenie ze warto jeszcze raz polamowac

czyli mycie okien sobie podaruje
Stary 2015-02-18, 22:22   #3303
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

TŻ na nocce muszę czekać do rana

A tak poważnie to zobaczymy co jutro będzie na wizycie jakoś nie umiem się jej doczekać
Stary 2015-02-18, 22:22   #3304
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj też wizytowałam, mam rozwarcie na 3 cm.
I od 16 mam skurcze, chyba u mnie się zaczyna. Obecnie są co 8 min i ch....nie bolesne, nie wiem czy przejdą, bo nospa, kąpiel nic nie pomaga, chyba że to skutek badania ginekologicznego
Mąż pojechał po ciocię, żeby została z synkiem (na szczęście już śpi) i jak wrócą chyba jedziemy do szpitala.
Nie wiem czy dłużej czekać...

Jak coś to trzymajcie kciuki za bezpieczny poród i zdrowego dzidziusia.
Kochana !!!!

no cos się ruszyło...teraz będzie z górki
Stary 2015-02-18, 22:23   #3305
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
I ja też dzisiaj wizytowałam O maluchu nic się w sumie nie dowiedziałam, bojako, że dzisiaj weszłam w 38tydzień, postanowiły zrobić mi KTG, a tam dwa średnie skurcze... co najdziwniejsze kompletnie ich nie czułam! Od kilku dni mam prawie ciągle mocno twardniejący brzuch i dzisiaj się dowiedziałam, że to skurcze. Wstępnie miałam przyjść na następne KTG i wizytę za tydzień, ale jak ginka zobaczyła zapis, to stwierdziła, że mam przyjść jutro z rana na KTG, liczyć skurcze i jakby się nasiliły to nawet w nocy na SOR jechać. Ale szyjka zamknięta, powiedziała, że chociaż tyle dobrze i nie będzie mocno ruszać.

Popatrzcie jakie są różne progi bólu. Ja nie czułam skurczy, badanie szyjki też mnie nie wzruszyło, a przede mną była dziewczyna, która po badaniu szyjki wyszła ze łzami w oczach i szokiem, że to niewielki ból w stosunku do porodu.

Trzymam kciuki

To jesteś tak dziwna jak ja:P Na KTG wyszły 2 skurcze nazwane przez położną "średnimi" a ja nic nie czułam, zero bólu

Jakiś czas temu interesowałam się tematem, chusty uznałam, za zbyt wymagające:P zerknij na poniższe linki
http://www.chusty.info/forum/showthr...iczne-od-kiedy
http://www.sosrodzice.pl/nosidlo-ergonomiczne-tula/

za wizyte co to jest to badanie szyjki? bo sie zastanawiam czy to nie to co mi co miesiac na kontrolnej robi. czuje jakby mi swoja reke wkladal maksymalnie do konca i dotykal w pipce czegos, a jeszcze przy ostatnim badaniu jak tak zrobil to powiedzial widzisz twarda i zamknieta tak to zrozumialam. No i te badanie jest dla mnie bolesne, ale ostatni raz nic nie czulam. tylko dyskomfort.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:24   #3306
zielone_oko
Zakorzenienie

Chcialam kupić dzisiaj w aptece herbatę z lisci malin ale nie bylo i pani powiedziala ze nie dziala, polecila 10rundek po schodach , mowila ze u niej raz dwa to podzialalo, jutro chyba wyprobuje

Uciekam poczytac ksiazke a potem spac, takze powodzenia rodzacym Mamuśka
Stary 2015-02-18, 22:24   #3307
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
TŻ na nocce muszę czekać do rana

A tak poważnie to zobaczymy co jutro będzie na wizycie jakoś nie umiem się jej doczekać
będzie dobrze
Stary 2015-02-18, 22:26   #3308
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

I od 16 mam skurcze, chyba u mnie się zaczyna. Obecnie są co 8 min i ch....nie bolesne, nie wiem czy przejdą, bo nospa, kąpiel nic nie pomaga, chyba że to skutek badania ginekologicznego
Mąż pojechał po ciocię, żeby została z synkiem (na szczęście już śpi) i jak wrócą chyba jedziemy do szpitala.

woooooow, szykuj pipcie i do szpitala nie boj sie to przedewszystkim jak nic cie nie boli a czujesz ze masz skurcze to jest dobrze zycze szybkiego bezbolesnego porodu
Stary 2015-02-18, 22:27   #3309
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Chcialam kupić dzisiaj w aptece herbatę z lisci malin ale nie bylo i pani powiedziala ze nie dziala, polecila 10rundek po schodach , mowila ze u niej raz dwa to podzialalo, jutro chyba wyprobuje

moja babcia mi ostatnio opowiadala ze za jej czasów najlepszym patentem na przyspieszenie/ wywołanie porodu bylo czyszczenie szpitalnego korytarza mopem babcia byla pielęgniarka 💉
Stary 2015-02-18, 22:27   #3310
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Ze względu na to, że wózek będzie przez nie sporo cięższy i że będą się przebijały, moi rodzice mieszkają w iglastym lesie a ja będę często do nich jeździła i tak myślę, że pompowane to zły pomysł. Sama już nie wiem
pompowane rzeczywiście trochę cięższe pewnie (nie wiem, tak myślę, bo ja w ogóle odrzuciłam z kolei piankowe koła), ale jak jeszcze masz zamiar jeździć po jakimś nierównym czy tym bardziej leśnym terenie to zdecydowanie będą bardziej odpowiednie od takich zwykłych piankowych. piankowe Ci się też bardzo szybko zużyją.

Cytat:
I ja też dzisiaj wizytowałam O maluchu nic się w sumie nie dowiedziałam, bojako, że dzisiaj weszłam w 38tydzień, postanowiły zrobić mi KTG, a tam dwa średnie skurcze... co najdziwniejsze kompletnie ich nie czułam! Od kilku dni mam prawie ciągle mocno twardniejący brzuch i dzisiaj się dowiedziałam, że to skurcze. Wstępnie miałam przyjść na następne KTG i wizytę za tydzień, ale jak ginka zobaczyła zapis, to stwierdziła, że mam przyjść jutro z rana na KTG, liczyć skurcze i jakby się nasiliły to nawet w nocy na SOR jechać. Ale szyjka zamknięta, powiedziała, że chociaż tyle dobrze i nie będzie mocno ruszać.
no to już niedługo

Cytat:
Napisane przez anka_1984
jeśli ani kąpiel ani nospa nie pomagają to to chyba to nie ma sensu czekać za długo tylko się zbieraj powoli i do szpitala

Cytat:
Napisane przez crystal
w schronisku? dziwne i to o 6 rano
no właśnie nie wiem, czemu akurat mam pojechać z nim do schroniska ale wiesz, nie na 6 na 9. o 6 muszę wstać, doprowadzić się do porządku, coś na szybko zjeść, zapakować małego i 7:35 mam autobus do zabrza.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:27   #3311
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość

No co Ty? To ja bym wolała lewatywę niż poród

A prezent śliczny
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
generalnie to ja nie wiem co bym wolała bo ani jednego, ani drugiego nie doświadczyłam ale powiem Wam w przyszłym tygodniu co lepsze
ja mam CC , więc się tak nie boję , ale ta na myśl o tej lewatywie mi ciemno przed oczami muszę ją zrobić rano w dzień CC.
Luzna daj koniecznie znać jak Ci poszło

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Chcialam tylko pokazac obrazek i zapytac czy nie.jest wiocha? Muche skopalam, wiem... romby mnie wykonczyly... nie wiem czy poprawiac ??
ale cudny ten obrazek

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

no właśnie, JoaMro co tam u Was???
dokładnie JoaMro - daj znać co tam?

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
byla kiedys tam ale dziekuje piekny prezent tylko dwa tygodnie ojej jak to pieknie brzmi
e tam była - będziesz sexi mama - zobaczysz

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Byłam na usg, wód jeszcze przybyło. Jutro mam sie zgłosić na oddział. Trzymajcie za nas kxiuki, tak strasznie się boje.
trzymam mocno i czaruję , żeby wszystko było w porządku - na pewno będzie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

a ja po SR, jutro jade się na CC umówić po 12
super , będzie wiadomo kiedy Zosieńka przyjdzie na świat

Cytat:
Cześć dziewczyny,

trzymam mocno , będzie wszystko dobrze
Stary 2015-02-18, 22:29   #3312
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej kochane melduję się z mieszkanka szyjka się nie skróciła, mam odstawić luteinę i dotrwać do wizyty 03.03 Mój gin oprowadził nas po szpitalu, pokazał sale porodowe itd itp i widziałam takie maluszki, jej jakie słodziutkie

Jutro Was nadrobię, a teraz idę odpoczywać w sumie do szpitala jechaliśmy 70min, a korki były, więc myślę, że dojedziemy

Bardzo dziękuję za trzymane kciuki, zwłaszcza, że znowu pomogły
Tout-petit-fille bardzo Ci dziękuję, tak się uśmiałam z Twojego opisu, że nie pamiętam kiedy złapałam taką fazę,

one sa przeslodkie one nam wynagrodza nasze porody bedzie dobrze za wizyte

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ja też tak czułam a jak nic tak nic. Teraz czuję się bardzo dobrze... Moja krewna urodziła 6 dni wcześniej. No to wnet ja he he
a ty juz mozesz rodzic w kazdej chwili
wlasnie nie wiem czemu tak, skad tak, jak przed okresem dziwnie, i jakas bardziej mokra sie czuje
Stary 2015-02-18, 22:30   #3313
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
one sa przeslodkie one nam wynagrodza nasze porody bedzie dobrze za wizyte
ja już się nie mogę doczekać zdjęć tutaj naszych cudzików
Stary 2015-02-18, 22:31   #3314
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Cytat:

Eee jakby intensywne rundki po schodach działały, to bym chyba codziennie rodzila ja odkąd pije ta maline, to codziennie wieczorem boli mnie brzuch tak jak na okres. Co prawda delikatnie, ale zawsze coś

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:32   #3315
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ja mam CC , więc się tak nie boję , ale ta na myśl o tej lewatywie mi ciemno przed oczami muszę ją zrobić rano w dzień CC.
dam znać przez nouvelle2
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:33   #3316
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal ja caly czas w ruchu, ja jeszcze pracuje co prawda u siebie ale pracuje Lamowanie ostatnio bylo w poniedzialek, dzisiaj tez bym polamowala ale jutro ide oddac mocz takze sie musze wstrzymać..

W ogole moja panna wazy 3400 boje sie ze do 4kg mi dobije choc lekarz mowil ze raczej nie no ale..
ale to codziennie trzeba lamowac tak wyczytalam w internecie nie wiem ile prawdy ale pewnie pomogloby glupio sie przyznac ale nawet przed laboratorium rano, to wieczorem sobie lamuje ;P i czytalam ze chodzenie po schodach duzo daje ale to bys musiala znalesc labirynt ze schodami chyba zeby pomoglo
duza juz
Stary 2015-02-18, 22:33   #3317
luzna25
Zadomowienie

trzymam kciuki za wszystkie mamusie u których zaczyna się coś dziać życzę szybkich i bezbolesnych porodów
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:33   #3318
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
dam znać przez nouvelle2
się rozumie

nouvelle2 masz misję bojową , musisz mnie zachęcić do lewatywy
Stary 2015-02-18, 22:36   #3319
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

herbatka ta ma na celu pomoc w szybszym porodzie ale ile w tym prawdy no to sie okaze jak zaczne rodzic

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
pompowane rzeczywiście trochę cięższe pewnie (nie wiem, tak myślę, bo ja w ogóle odrzuciłam z kolei piankowe koła), ale jak jeszcze masz zamiar jeździć po jakimś nierównym czy tym bardziej leśnym terenie to zdecydowanie będą bardziej odpowiednie od takich zwykłych piankowych. piankowe Ci się też bardzo szybko zużyją.

no to już niedługo

jeśli ani kąpiel ani nospa nie pomagają to to chyba to nie ma sensu czekać za długo tylko się zbieraj powoli i do szpitala

no właśnie nie wiem, czemu akurat mam pojechać z nim do schroniska ale wiesz, nie na 6 na 9. o 6 muszę wstać, doprowadzić się do porządku, coś na szybko zjeść, zapakować małego i 7:35 mam autobus do zabrza.

przepraszam, ja jestem nie ogarnieta ogolnie, myslalam ze na 6 hihihi no ale ze do schroniska dziwnie chyba ze maja tam gabinet weterynaryjny
Stary 2015-02-18, 22:37   #3320
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

średnie skurcze to znaczy jakie? Chodzi mi o liczbę na maszynie ktg? Pytam bo jak w szpitalu leżałam to zapisywaly mi sie niby skurcze pod 70 i tez nic nie czułam ...podobno porodowe to takie kolo 100 i nie da się ich nie czuć
Szczerze mówiąc dokładnie nie wiem ile , a to mój 1 poród, więc nie wiem na co zwracać uwagę;/ Wynik został u lekarki, położna mignęła mi kartką, wskazała palcem i zerknęłam na wykres na dole to linie sięgały między 80 a 100, coś jak na tym zdjęciu:
http://280dni.com/wp-content/uploads...2-09.50.17.jpg
Jutro przyjrzę się uważniej

Cytat:
za wizyte co to jest to badanie szyjki? bo sie zastanawiam czy to nie to co mi co miesiac na kontrolnej robi. czuje jakby mi swoja reke wkladal maksymalnie do konca i dotykal w pipce czegos, a jeszcze przy ostatnim badaniu jak tak zrobil to powiedzial widzisz twarda i zamknieta tak to zrozumialam. No i te badanie jest dla mnie bolesne, ale ostatni raz nic nie czulam. tylko dyskomfort.
Hmm z opisu pacjentki przede mną to jest wkładanie ręki do środka:P
Faktycznie, może głębiej niż na zwykłym badaniu, ja jakoś mocno nie czułam, ale ginka chwilę tam zakręciła, powiedziała, że póki co zamknięta i sięga kości krzyżowej czy jakoś tak. Wydaje mi się, że to jest standardowe badanie, które Twój gin robi co miesiąc Wiem za to, że przy porodzie sn często je robią, żeby sprawdzić na ile cm jest już rozwarcie.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:43   #3321
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

e tam była - będziesz sexi mama - zobaczysz

dziekuje nie stresuj sie to tylko lewatywa i to wszystko

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
ja już się nie mogę doczekać zdjęć tutaj naszych cudzików

beda sie sypac zdiecia nie moge sie tego doczekac 9 miesiecy na to czekalysmy

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

Eee jakby intensywne rundki po schodach działały, to bym chyba codziennie rodzila ja odkąd pije ta maline, to codziennie wieczorem boli mnie brzuch tak jak na okres. Co prawda delikatnie, ale zawsze coś
no to juz wiem skad u mnie to cmienie w podbrzuszu a tak podejrzewalam ze to moze od tej herbatki

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Szczerze mówiąc dokładnie nie wiem ile , a to mój 1 poród, więc nie wiem na co zwracać uwagę;/ Wynik został u lekarki, położna mignęła mi kartką, wskazała palcem i zerknęłam na wykres na dole to linie sięgały między 80 a 100, coś jak na tym zdjęciu:
http://280dni.com/wp-content/uploads...2-09.50.17.jpg
Jutro przyjrzę się uważniej

Hmm z opisu pacjentki przede mną to jest wkładanie ręki do środka:P
Faktycznie, może głębiej niż na zwykłym badaniu, ja jakoś mocno nie czułam, ale ginka chwilę tam zakręciła, powiedziała, że póki co zamknięta i sięga kości krzyżowej czy jakoś tak. Wydaje mi się, że to jest standardowe badanie, które Twój gin robi co miesiąc Wiem za to, że przy porodzie sn często je robią, żeby sprawdzić na ile cm jest już rozwarcie.

Meza teraz spytalam to mowi ze robi mi badanie szyjki macicy tyle wiem, bo ja to nie rozumiem wszystkiego w ich jezyku a z TZ zazwyczaj chodze i na kontrolne tez, to on wiecej ode mnie wie i mowi ze zawsze po badaniu slysze jak mowi ze jest zamknieta itd. ja to jak na samolot wsiadam to szoku doznaje i wtedy nie slucham co lekarz gada, nie nawidze samolotu
Stary 2015-02-18, 22:44   #3322
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Cytat:

Ja tam się zamierzam stosować do . Zawsze przyjemniejsze niż mycie okien

A Wy tu dziewczyny o tych porodach... Ja niby jeszcze 5 tygodni, ale jutro już na milion procent pakuję torbę, bo się zaczęłam bać...
Stary 2015-02-18, 22:45   #3323
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

powodzenia Kochana!!!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:46   #3324
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
się rozumie

ja cie zniechece i zachece Lewatywa to jest raz dwa, lepiej sie oczyscic, zrobi to pielegniarka dla ktorej to codziennosc, chyba ze w domu robisz to jeszcze lepiej, a nie ze skupkasz sie ze strachu przed tyloma lekarzami
Stary 2015-02-18, 22:47   #3325
EdithS
Zadomowienie

Nie bójcie się lewatywy dziewczynki, o jest ludzka rzecz do przejścia i chyba w porównaniu z porodem to naprawdę pikuś. Ja poproszę w szpitalu
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:50   #3326
mama_kasia88
Raczkowanie

Anka_1984 nooo koniecznie dawaj znac jak tam Wam idzie i trzymam kciuki za syzbki i bez bolesny poród, i oby się rozkręciło !!
Aroli- zgadzam się w 100% z michur. Jak masz zamiar jeździć po „cięzkim” terenie to tlyko pompowane koła. Niby waga trochę większa ale komfort jazdy i dla dziecka i dla Ciebie dużo lepszy. Na prawdę bedzie Ci się łatwiej „przebijać” przez neirówności i itp. My mieliśmy i mamy popowane i tlyko raz miliśmy przygodę z przebitą dętką- zimą wbił nam się kawałek lodu.... a bardzooo często odwiedzamy lasy, plaże i tereny „mało zaludnione” czyli mało „ucywilizowane”

Ależ zaczyna się rozkrecać

Heh tak jak Was czytam- mycie okien, lamowanie, schody... ojej pamietam jak wczoraj Przy synku WSYZTSKO robiłam, byle poszło samo... skakałam na piłce biete 7 godz po oksytocynie (efekt? strasznie bolały mnie kolana ), na patologii jak byłam już po terminie latałam po shcodach góra-dół i każdej ciężarnej do szpitalnego sklepiku na drugim końcu szpitala do kiosku- bo tez miało coś rozkręcić, miałam założony balonik, który sam wypadł więc teoretycznie otworzył szyjkę i co? i nic.... ani jednego skurczu... a o lamowaniu przed terminem nie wspomnę, bo w takiej desperacji byłam że zmuszałam tż już nawet płaczem i teksty typu: Ty zrobiłes, to Ty teraz wypraszaj okna myłam co 3-4 dzień i jeszcze raz wyprasowałam wszystkie ubranka synka mieszkanie błyszczało jak nigdy, obiadki były pomrożone, chodziliśmy nad morze na godzinne spacery po piasku...ale nic, NIC, nie działało... i tak po 13 dniach CC.... nie chce straszyć, ale teraz wiem, że takie rodzenie z "wspomagaczami" nie na wszytskich działa i tlyko psychicznie człowiek wysiadał... także mamuśki z spokojem do tego pdochodzimy, dzieciaczki i tak wyjdą, do 18stki nam tam w środku siedzieć nie będą

Skończony 40 tc- czekamy córeczko

Edytowane przez mama_kasia88
Czas edycji: 2015-02-18 o 22:52
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:52   #3327
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
herbatka ta ma na celu pomoc w szybszym porodzie ale ile w tym prawdy no to sie okaze jak zaczne rodzic

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

przepraszam, ja jestem nie ogarnieta ogolnie, myslalam ze na 6 hihihi no ale ze do schroniska dziwnie chyba ze maja tam gabinet weterynaryjny
jakoś nie widziałam tam gabinetu weterynaryjnego. nie wiem jak oni chcą to załatwić, ale już się boję. już sama podróż tam, tak z samego rana to będzie hardcore.

dobra, zmykam i trzymam kciuki za dziewczyny, które są już dosłownie na finiszu pewnie jutro w nocy/jutro któraś urodzi
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:54   #3328
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
się rozumie

O kurcze, nie wiem czy podołam

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Mama mi zrobiła masaż bańka chińska, jak to pierunsko boli! a ja sobie tym zamierzałam cellulit masować po porodzie....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 22:58   #3329
aaakarolina
Wtajemniczenie

ale pędzicie!! ale przynajmniej coś się zaczyna dziać

Cytat:
też się boję lewatywy - zwłaszcza, że muszę ją sama w domu zrobić - bardziej chyba się jej boję niż samego porodu

chwalę się prezentem dla księżniczki
prezent słodki
a lewatywy naprawdę nie ma się co bać dziewczyny! ja już miałam nie raz, bywają gorsze rzeczy

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej! Mam akurat chwilę by napisać. Dziś w końcu spakowałam torbę do szpitala, jakoś nie mogłam się wziąć za to wcześniej...
Bozena gratuluję synka, piękny
Wklejam aktualne zdjęcie mojego brzuchola, ost. dzień 36 tygodnia.
śliczny brzuchol

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i ja już po wizycie mała waży 3100gr a ja 65,7 kg..będzie cesarka,ale dop za tydz przy ostatniej wizycie u niej dowiem się kiedy na szpital idę,dziś pierwszy raz miałam KTG i mała spokojnie sobie leżała,ledwo co m udało się zapisać z kilku lekkich ruchów,a podczas badań i USG brykała jak szalona,że nie mogła jej zważyć ani nic..na GBS nie wysyła,bo mówi,że nie potrzeba do cesarki..Moja gin mówi,że mała ślicznie ułożona do porodu i czeka na wyjście,a teraz mała wypina się na mnie z całych sił i rączkę gdzieś w boku wypycha..także coraz więcej wiec i spokojniejsza jestem o moje słodkie maleństwo
P.S pytałam też o te drgania i mówi,ze to normalne bo jak każdego otrzepuje tak i dziecko też a też to może być sekundowa czkawka
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
boję się że ja właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
To wpadam w panikę:P wolałabym nie wiedzieć.
Jeszcze mnie gin załamała, że może lepiej że wcześniej, bo ona ciężko widzi mój poród sn, bo drobna i niska jestem
aaa 4 cm!! brzmi poważnie kciuki!

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
My jestesmy wlasnie o wizycie i ogolnie zalamka szyjka twarda, wszystko zamkniete, i dr mowi, ze raczej przenosze...nosz kuzwa! Dzis mamy 37 tydzien i 5 dni, taka bylam pelna nadzieji, ze tak byle do 1 marca, a lekarz usg mi jeszcze wyznaczyl na 9.03! Eh nie wiem czemu, ale zmartwilo mnie to wszystko..
nie martw się u mnie to samo, mi lekarz zapisał jeszcze wizytę na 10.03

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Byłam na usg, wód jeszcze przybyło. Jutro mam sie zgłosić na oddział. Trzymajcie za nas kxiuki, tak strasznie się boje.
kciuki! będzie dobrze, będziesz pod opieką dawaj znać koniecznie!

Cytat:

My też po wizycie. Szyjka bez zmian, żadnego rozwarcia dzidzia siedzi wysoko, wód dużo tzn. w normie, łożysko dojść dojrzałe wpisał mi II st / IIIst. No nic czekamy , trochę mnie to zmartwiło Ale no cóż ..
za wizytę! czekamy razem

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej kochane melduję się z mieszkanka szyjka się nie skróciła, mam odstawić luteinę i dotrwać do wizyty 03.03 Mój gin oprowadził nas po szpitalu, pokazał sale porodowe itd itp i widziałam takie maluszki, jej jakie słodziutkie

Jutro Was nadrobię, a teraz idę odpoczywać w sumie do szpitala jechaliśmy 70min, a korki były, więc myślę, że dojedziemy

Bardzo dziękuję za trzymane kciuki, zwłaszcza, że znowu pomogły
Tout-petit-fille bardzo Ci dziękuję, tak się uśmiałam z Twojego opisu, że nie pamiętam kiedy złapałam taką fazę,
za wizytę!

Cytat:

Popatrzcie jakie są różne progi bólu. Ja nie czułam skurczy, badanie szyjki też mnie nie wzruszyło, a przede mną była dziewczyna, która po badaniu szyjki wyszła ze łzami w oczach i szokiem, że to niewielki ból w stosunku do porodu.

Trzymam kciuki

To jesteś tak dziwna jak ja:P Na KTG wyszły 2 skurcze nazwane przez położną "średnimi" a ja nic nie czułam, zero bólu
ale fajnie, że nie czułaś, może będziesz miała łatwy poród

Cytat:
Cześć dziewczyny,

aaaa to chyba TO póki możesz dawaj nam znać

mama_kasia nie zacytowało mi śliczny pokoik i cudnie poukładane ciuszki

ja po kinie i herbatce z koleżankami aleee słabyyy ten grey nie polecam teraz chyba godzinę Was nadrabiałam i idę poleżeć do wanny
Stary 2015-02-18, 22:58   #3330
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Nie bójcie się lewatywy dziewczynki, o jest ludzka rzecz do przejścia i chyba w porównaniu z porodem to naprawdę pikuś. Ja poproszę w szpitalu
Ja właśnie też chyba poproszę w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Heh tak jak Was czytam- mycie okien, lamowanie, schody... ojej pamietam jak wczoraj Przy synku WSYZTSKO robiłam, byle poszło samo... skakałam na piłce biete 7 godz po oksytocynie (efekt? strasznie bolały mnie kolana ), na patologii jak byłam już po terminie latałam po shcodach góra-dół i każdej ciężarnej do szpitalnego sklepiku na drugim końcu szpitala do kiosku- bo tez miało coś rozkręcić, miałam założony balonik, który sam wypadł więc teoretycznie otworzył szyjkę i co? i nic.... ani jednego skurczu... a o lamowaniu przed terminem nie wspomnę, bo w takiej desperacji byłam że zmuszałam tż już nawet płaczem i teksty typu: Ty zrobiłes, to Ty teraz wypraszaj okna myłam co 3-4 dzień i jeszcze raz wyprasowałam wszystkie ubranka synka mieszkanie błyszczało jak nigdy, obiadki były pomrożone, chodziliśmy nad morze na godzinne spacery po piasku...ale nic, NIC, nie działało... i tak po 13 dniach CC.... nie chce straszyć, ale teraz wiem, że takie rodzenie z "wspomagaczami" nie na wszytskich działa i tlyko psychicznie człowiek wysiadał... także mamuśki z spokojem do tego pdochodzimy, dzieciaczki i tak wyjdą, do 18stki nam tam w środku siedzieć nie będą
No to pocieszyłaś ale masz rację, że maluchy i tak wyjdą w końcu. Przecież nie będziemy w ciąży do emerytury chodzić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości