|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
A tak chciałam przetrwać do przyszłego tygodnia
|
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
no to dupa blada..zaryzykowałabym stwierdzenie ze warto jeszcze raz polamowac
czyli mycie okien sobie podaruje
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak poważnie to zobaczymy co jutro będzie na wizycie jakoś nie umiem się jej doczekać
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana !!!! no cos się ruszyło...teraz będzie z górki
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte co to jest to badanie szyjki? bo sie zastanawiam czy to nie to co mi co miesiac na kontrolnej robi. czuje jakby mi swoja reke wkladal maksymalnie do konca i dotykal w pipce czegos, a jeszcze przy ostatnim badaniu jak tak zrobil to powiedzial widzisz twarda i zamknieta
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam kupić dzisiaj w aptece herbatę z lisci malin ale nie bylo i pani powiedziala ze nie dziala, polecila 10rundek po schodach , mowila ze u niej raz dwa to podzialalo, jutro chyba wyprobuje
![]() Uciekam poczytac ksiazke a potem spac, takze powodzenia rodzacym Mamuśka
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woooooow, szykuj pipcie i do szpitala jak nic cie nie boli a czujesz ze masz skurcze to jest dobrze ![]() zycze szybkiego bezbolesnego porodu |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
babcia byla pielęgniarka 💉
|
|
|
#3310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie ma sensu czekać za długo tylko się zbieraj powoli i do szpitala ![]() Cytat:
ale wiesz, nie na 6 na 9. o 6 muszę wstać, doprowadzić się do porządku, coś na szybko zjeść, zapakować małego i 7:35 mam autobus do zabrza.
|
||||
|
|
|
#3311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę ją zrobić rano w dzień CC.Luzna daj koniecznie znać jak Ci poszło ![]() ![]() Cytat:
dokładnie JoaMro - daj znać co tam? Cytat:
Cytat:
trzymam mocno i czaruję , żeby wszystko było w porządku - na pewno będzie super , będzie wiadomo kiedy Zosieńka przyjdzie na świat ![]() Cytat:
trzymam mocno , będzie wszystko dobrze
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one sa przeslodkie one nam wynagrodza nasze porody bedzie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() wlasnie nie wiem czemu tak, skad tak, jak przed okresem dziwnie, i jakas bardziej mokra sie czuje |
||
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja odkąd pije ta maline, to codziennie wieczorem boli mnie brzuch tak jak na okres. Co prawda delikatnie, ale zawsze coś
|
||
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile prawdy ale pewnie pomogloby glupio sie przyznac ale nawet przed laboratorium rano, to wieczorem sobie lamuje ;P i czytalam ze chodzenie po schodach duzo daje duza juz |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za wszystkie mamusie u których zaczyna się coś dziać
życzę szybkich i bezbolesnych porodów
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
się rozumie
nouvelle2 masz misję bojową , musisz mnie zachęcić do lewatywy
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
herbatka ta ma na celu pomoc w szybszym porodzie ale ile w tym prawdy no to sie okaze jak zaczne rodzic ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
przepraszam, ja jestem nie ogarnieta ogolnie, myslalam ze na 6 hihihi no ale ze do schroniska dziwnie chyba ze maja tam gabinet weterynaryjny
|
||
|
|
|
#3320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://280dni.com/wp-content/uploads...2-09.50.17.jpg Jutro przyjrzę się uważniej ![]() Cytat:
Faktycznie, może głębiej niż na zwykłym badaniu, ja jakoś mocno nie czułam, ale ginka chwilę tam zakręciła, powiedziała, że póki co zamknięta i sięga kości krzyżowej czy jakoś tak. Wydaje mi się, że to jest standardowe badanie, które Twój gin robi co miesiąc Wiem za to, że przy porodzie sn często je robią, żeby sprawdzić na ile cm jest już rozwarcie.
|
||
|
|
|
#3321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje nie stresuj sie ![]() to tylko lewatywa i to wszystko ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- beda sie sypac zdiecia nie moge sie tego doczekac ![]() 9 miesiecy na to czekalysmy ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
a tak podejrzewalam ze to moze od tej herbatki ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Meza teraz spytalam to mowi ze robi mi badanie szyjki macicy tyle wiem, bo ja to nie rozumiem wszystkiego w ich jezyku a z TZ zazwyczaj chodze i na kontrolne tez, to on wiecej ode mnie wie i mowi ze zawsze po badaniu slysze jak mowi ze jest zamknieta itd. ![]()
|
|||
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Wy tu dziewczyny o tych porodach... Ja niby jeszcze 5 tygodni, ale jutro już na milion procent pakuję torbę, bo się zaczęłam bać...
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cie zniechece i zachece Lewatywa to jest raz dwa, lepiej sie oczyscic, zrobi to pielegniarka dla ktorej to codziennosc, chyba ze w domu robisz to jeszcze lepiej, a nie ze skupkasz sie ze strachu przed tyloma lekarzami
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Nie bójcie się lewatywy dziewczynki, o jest ludzka rzecz do przejścia i chyba w porównaniu z porodem to naprawdę pikuś. Ja poproszę w szpitalu
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Anka_1984 nooo koniecznie dawaj znac jak tam Wam idzie
i trzymam kciuki za syzbki i bez bolesny poród, i oby się rozkręciło !!Aroli- zgadzam się w 100% z michur. Jak masz zamiar jeździć po „cięzkim” terenie to tlyko pompowane koła. Niby waga trochę większa ale komfort jazdy i dla dziecka i dla Ciebie dużo lepszy. Na prawdę bedzie Ci się łatwiej „przebijać” przez neirówności i itp. My mieliśmy i mamy popowane i tlyko raz miliśmy przygodę z przebitą dętką- zimą wbił nam się kawałek lodu.... a bardzooo często odwiedzamy lasy, plaże i tereny „mało zaludnione” czyli mało „ucywilizowane” ![]() Ależ zaczyna się rozkrecać ![]() Heh tak jak Was czytam- mycie okien, lamowanie, schody... ojej pamietam jak wczoraj Przy synku WSYZTSKO robiłam, byle poszło samo... skakałam na piłce biete 7 godz po oksytocynie (efekt? strasznie bolały mnie kolana i teksty typu: Ty zrobiłes, to Ty teraz wypraszaj okna myłam co 3-4 dzień i jeszcze raz wyprasowałam wszystkie ubranka synka mieszkanie błyszczało jak nigdy, obiadki były pomrożone, chodziliśmy nad morze na godzinne spacery po piasku...ale nic, NIC, nie działało... i tak po 13 dniach CC.... nie chce straszyć, ale teraz wiem, że takie rodzenie z "wspomagaczami" nie na wszytskich działa i tlyko psychicznie człowiek wysiadał... także mamuśki z spokojem do tego pdochodzimy, dzieciaczki i tak wyjdą, do 18stki nam tam w środku siedzieć nie będą
Termin porodu: 21 marca 2015 Skończony 40 tc- czekamy córeczko Edytowane przez mama_kasia88 Czas edycji: 2015-02-18 o 22:52 |
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, zmykam i trzymam kciuki za dziewczyny, które są już dosłownie na finiszu pewnie jutro w nocy/jutro któraś urodzi
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Mama mi zrobiła masaż bańka chińska, jak to pierunsko boli! a ja sobie tym zamierzałam cellulit masować po porodzie....
|
|
|
|
|
#3329 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale pędzicie!! ale przynajmniej coś się zaczyna dziać
Cytat:
a lewatywy naprawdę nie ma się co bać dziewczyny! ja już miałam nie raz, bywają gorsze rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
kciuki!Cytat:
Cytat:
dawaj znać koniecznie!Cytat:
za wizytę! czekamy razem ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
póki możesz dawaj nam znać ![]() mama_kasia nie zacytowało mi śliczny pokoik i cudnie poukładane ciuszki ![]() ja po kinie i herbatce z koleżankami aleee słabyyy ten grey ![]() nie polecam
|
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale masz rację, że maluchy i tak wyjdą w końcu. Przecież nie będziemy w ciąży do emerytury chodzić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

jakoś nie umiem się jej doczekać

Kochana !!!!
O maluchu nic się w sumie nie dowiedziałam, bojako, że dzisiaj weszłam w 38tydzień, postanowiły zrobić mi KTG, a tam dwa średnie skurcze... co najdziwniejsze kompletnie ich nie czułam! Od kilku dni mam prawie ciągle mocno twardniejący brzuch i dzisiaj się dowiedziałam, że to skurcze. Wstępnie miałam przyjść na następne KTG i wizytę za tydzień, ale jak ginka zobaczyła zapis, to stwierdziła, że mam przyjść jutro z rana na KTG, liczyć skurcze i jakby się nasiliły to nawet w nocy na SOR jechać. Ale szyjka zamknięta, powiedziała, że chociaż tyle dobrze i nie będzie mocno ruszać.
co to jest to badanie szyjki? bo sie zastanawiam czy to nie to co mi co miesiac na kontrolnej robi. czuje jakby mi swoja reke wkladal maksymalnie do konca i dotykal w pipce czegos, a jeszcze przy ostatnim badaniu jak tak zrobil to powiedzial widzisz twarda i zamknieta 

jak nic cie nie boli a czujesz ze masz skurcze to jest dobrze 

i tlyko psychicznie człowiek wysiadał... także mamuśki z spokojem do tego pdochodzimy, dzieciaczki i tak wyjdą, do 18stki nam tam w środku siedzieć nie będą
śliczny pokoik i cudnie poukładane ciuszki