|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
Dlatego trzeba sie wcześniej przygotować. Zastanowić jak wygłaszać dziecku dźwięki i gdzie bedzie spało, bo, ze bedzie spało, to przecież z góry wiadomo. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Ok. Ja znam osobę, która po porodzie zmiksowała łożysko, zamroziła 7 porcji i Piła razem z koktajlem owocowym przez tydzień. Mieszkam za granica. Tu gdzie mieszkam, to jest całkiem popularne zjawisko... Serio. To było obrzydliwe. Chyba zasługuje na OZM.
|
|
#2612 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Czy ty piszesz z jakiegoś telefonu, co ci słowa wstawia? Jakoś nie do końca rozumiem pogrubione.
|
|
|
#2613 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
No co za wtopa!
|
||
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuniu, oglądałam z przerażeniem bo byłam pewna, że któryś dziecior zwyczajnie zostaie zadeptany ![]() widziałam już podobne akcje na weselach - pęka wielki "balon" z małymi balonikami, a didki zaczynają ganiać balony, skakać po nich, deptać je, łapać i wszystko. prosto pod nogi parze młodej. masakra. |
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się jest też inna grupa, liczniejsza i z większym bólem...pleców-Ty, Tinker, Whiteglove i jeszcze kilka innych podobnych
Dobra wasza ![]() Żeby było śmieszniej, my z mężem, jeśli jest taka możliwość też często mamy ochotę pobyć tylko we dwójkę, ale takie okazje rzaaadko się zdarzają, niemniej jednak rozumiem też rodziców, którzy mają potrzebę być z dzieckiem non stop w początkowym okresie jego życia. Moje wesele też było bez dzieci i teraz, po czasie, trochę mi wstyd... |
|
|
|
#2616 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Dla mnie to nie do końca OZM, a tylko element stylu zycia tzw. bliżej natury.
|
|
|
#2617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak z iPada. Z góry przepraszam. On czasem wie lepiej :-D
|
|
#2618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Można bardzo kochać partnera i jednocześnie pragnąć kilku chwil w ciągu dnia tylko dla siebie, czy nie tak samo jest z dzieckiem? Mam w rodzinie matkę która ze swoim dzieckiem jest 24/7 i boi się gdziekolwiek bez niego iść. Jak była u nas na parę dni i moja mama powiedziała żeby pojechała sama do sklepu i w spokoju zrobiła zakupy to myślałam że się rozplacze bo musi zostawić dziecko na pół godziny. Mama tłumaczyła że dziecko tylko się zmęczy w tym sklepie i lepiej jak zostanie w domu, ja tłumaczyłam że moi rodzice wiedzą jak się obsługuje dzieci bo mają własne i sobie poradzą. Laska w końcu wyszła, ale wróciła piorunem i prawie ze łzami w oczach od razu pobiegła do dziecka wziąć je na ręce Przeraża mnie takie coś, bo rozumiem że kocha się swoje dziecko ale to jest przesada. Takie dzieci potem wyją całymi dniami w przedszkolu bo nie ma mamy, a potem ta mama jeszcze bardziej nakręca dziecko gdy przychodzi po nie do przedszkola i też płacze że jej maluch taki biedny i dzielny ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
|
#2619 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcia tych koktailu umieszczała codziennie na FB... Na szczęście to. Było juz jakiś czas temu.
|
|
#2621 |
|
Wredny kotecek
|
A moze artystyczny odcisk na pamiątkę...
|
|
|
|
#2622 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wolę zostawić pod pewną, dobrą opieką-babcią, ale jeśli miałabym zostawić z kimś obcym, to wolałabym zabrać ze sobą lub nie iść wcale.
|
|
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
porody lotosowe to dość popularna sprawa, o dziwo :P potem się łożysko zawija w becik i czeka, aż samo odpadnie o rany, to zdjęcie jest TAK pyszne, ze faktycznie mnie zemdiło zdrowo. a myślałam że wszystko zniesę
|
||
|
|
|
#2625 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale to dlatego ja uważam, ze jak ktoś chce iść z dziećmi, a młodzi nie chcą mieć dzieci na weselu to powinni to powiedzieć otwarcie. Wtedy można na takie wesele nie iść i po krzyku. Ja sie odniosła do tego, ze to niewybaczalne nie pójść na czyjeś wesele, bo sie zostało zaproszonym bez dziecka. Ja uważam, ze to jest fair. Po prostu młodzi maja zasady, które mi nie odpowiadają, wiec nie korzystam z zaproszenia. Tez nie można mieć takiej papki w mózgu i takiego WZM (welonowego zapalenia mózgu), ze jak biorę ślub, to każdy ma sie zjawić i spełniać wszelkie moje oczekiwania. Lepiej jak nie przyjdzie skoro mu warunki nie odpowiadają chyba. PS. Jednak powtórzę, ze moje dziecko by nie biegało pod nogami młodym w czasie 1 tańca właśnie z szacunku dla młodej pary. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
W sumie teraz mi sie przypomniało, ze mnie tez pytali przed porodem jakiego jestem wyznania, czy mam jakieś życzenia i co zrobic z łożyskiem. Pewnie by mi dali, jakbym poprosiła. Mimo wszystko to trochę taki kanibalizm... Łożysko sie rozwija z tej samej komórki jajowej co noworodek. Jakoś to mało apetyczne.
|
|
#2626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wiem, że to sama natura, ale jednak ciężko mi się na to patrzy. Po drugie - nie zmieniajcie tak często tych avatarów, bo się gubię :P Po trzecie - dla mnie pierwszy taniec to był chyba najgorszy moment na weselu.. Nie mieliśmy żadnego układu, bo nie umiemy "tak" tańczyć, a wszyscy wokoło stali i się gapili, masakra. Ja bym Młodego na wesele nie wzięła. Przede wszystkim hałas, dużo ludzi (=dużo zarazów ), pewnie odchorowywalibyśmy taki dzień kilka następnych. A teraz jak już jest biegający, to łoboże, pewnie bym 3 minut nie posiedziała. Ale ja mam szczęście, bo mam blisko mamę, która się zajmuje Młodym zawsze, jak chcę sama wyjść. Na przykład dzisiaj - już na nią czekam
|
|
|
|
|
#2627 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia. Dodam,że teraz ma 3 lata i też bym go niezabrała na wesele.Ide.... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sorka,bo zapomniałam ostrzec. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50319335]Proszę Was, piszcie, co jest na tych zdjęciach.
Ja wiem, że to sama natura, ale jednak ciężko mi się na to patrzy. Po drugie - nie zmieniajcie tak często tych avatarów, bo się gubię :P Po trzecie - dla mnie pierwszy taniec to był chyba najgorszy moment na weselu.. Nie mieliśmy żadnego układu, bo nie umiemy "tak" tańczyć, a wszyscy wokoło stali i się gapili, masakra. Ja bym Młodego na wesele nie wzięła. Przede wszystkim hałas, dużo ludzi (=dużo zarazów ), pewnie odchorowywalibyśmy taki dzień kilka następnych. A teraz jak już jest biegający, to łoboże, pewnie bym 3 minut nie posiedziała. Ale ja mam szczęście, bo mam blisko mamę, która się zajmuje Młodym zawsze, jak chcę sama wyjść. Na przykład dzisiaj - już na nią czekam [/QUOTE]Chciałabym, zeby moja rodzina mieszkała bliżej. Zazdroszczę
|
#2630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oesu Wygląda jak ośmiornica. Cytat:
Cytat:
Pytam,bo mnie po porodzie pytali,czy chce zobaczyć łożysko.Podziękowałam,ale nie. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50319335]Proszę Was, piszcie, co jest na tych zdjęciach. Ja wiem, że to sama natura, ale jednak ciężko mi się na to patrzy. Po drugie - nie zmieniajcie tak często tych avatarów, bo się gubię :P Po trzecie - dla mnie pierwszy taniec to był chyba najgorszy moment na weselu.. Nie mieliśmy żadnego układu, bo nie umiemy "tak" tańczyć, a wszyscy wokoło stali i się gapili, masakra. Ja bym Młodego na wesele nie wzięła. Przede wszystkim hałas, dużo ludzi (=dużo zarazów ), pewnie odchorowywalibyśmy taki dzień kilka następnych. A teraz jak już jest biegający, to łoboże, pewnie bym 3 minut nie posiedziała. Ale ja mam szczęście, bo mam blisko mamę, która się zajmuje Młodym zawsze, jak chcę sama wyjść. Na przykład dzisiaj - już na nią czekam [/QUOTE]Sorka tak z rozpędu zapomniałam o tym wspomnieć.My dlatego mieliśmy wolny taniec. I tylko taniec przytulaniec i po kłopocie. Tak samo. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2015-02-19 o 14:24 |
|||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Wesele jako jedne, nic nie znaczący dzień w życiu, w którym nadal cudze potomstwo ważniejsze od komfortu pary młodej. OMFG. Klękajcie narody. I to stwierdzenie, że dzieci szybko rosną i dlatego nawet na wesele razem bo jeszcze zbyt urośnie przez te kilka godzin.
Jak byłoby pięknie gdyby to OZM było ćwiczone wyłącznie w zaciszu własnego domu, zamiast się rozprzestrzeniać poza drzwi domostwa.
|
#2633 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Konto usunięte
|
o kurczę,
mój brat miał 13 lat gdy ja brałam ślub powinnam mamie powiedzieć: - mamo, tylko nie przychodź z Tomkiem, niech sąsiadka z nim zostanie a teraz bracik mi powie: - tylko nie zabieraj swoich dzieci, bo moje wesele będzie bez dzieci |
|
|
|
#2635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
BO DIDEK MUSI POBIEGAĆ
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;50320264]o kurczę,
mój brat miał 13 lat gdy ja brałam ślub powinnam mamie powiedzieć: - mamo, tylko nie przychodź z Tomkiem, niech sąsiadka z nim zostanie a teraz bracik mi powie: - tylko nie zabieraj swoich dzieci, bo moje wesele będzie bez dzieci[/QUOTE] Chyba każdy rozumny człowiek widzi różnicę między 3 a 13 latkiem ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#2637 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie, ja tego nie rozumiem. Zabij mnie, ale nie kumam. Jak w ogóle można napisać, że wesele to jak splunąć po prostu. Gdyby ktoś napisał, że urodzić to taki sam dzień jak silniejsza miesiączka i w ogóle o co tyle emocji, to by się zaczęła afera i hardkor.
|
#2638 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Taaa, mietowe kit katy juz nie beda smakowac tak samo
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2640 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

No co za wtopa!
Nie dosc ze stres, trzeba sie skoncentrowac na tancu to jeszcze uwazaj zeby na dzieciaka nie wpasc. 

Wygląda jak ośmiornica.
Pytam,bo mnie po porodzie pytali,czy chce zobaczyć łożysko.Podziękowałam,ale nie.