Maszynki do golenia dla kobiet

Gillette Venus & Olay, Golarka dla kobiet

Gillette Venus & Olay Maszynka + wkład do maszynki 1szt

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 29 listopada 2021 o 11:55
    Dobra na wyjazdy, ale i tak nie przebije klasycznej Venus.
    Swego czasu miałam jakąś zajawkę na wkłady ''2w1'' z Gillette - wybierałam najczęściej Breeze i byłam w nich zakochana przez długie, długie lata. Niestety - Breeze na przestrzeni lat znacząco się pogorszyły (i zaczęły mnie niesamowicie podrażniać), dlatego z podkulonym ogonem wróciłam do klasycznej Venus i tradycyjnych żeli do golenia. Tak się jednak składa, że kocham promocje - i gdy napotkałam wczesną jesienią w jednej z internetowych drogerii 4 wkłady Olay za 56 zł, to kupiłam je bez namysłu. Czy było warto? I tak, i nie - o czym możecie przeczytać już za moment ;). Zacznę jednak od aspektów wizualnych - nie posiadam oryginalnej rączki od Olay, ale one generalnie są takie same, różni je jedynie kolorystyka. Używam więc tych wkładów zarówno z rączką od klasycznej Venus (tej z wymiennymi wkładami, dla jasności - te dostępne w marketach, pakowane po kilka sztuk lub nawet pojedynczo NIE BĘDĄ SIĘ NADAWAŁY!), jak i z tą różową z Breeze - obie są tak samo ergonomiczne, lekkie i solidne. Same wkłady ławo zamocować - nie odczepiają się w trakcie golenia, siedzą twardo na miejscu. Zaletą tych wkładów są na pewno dodatkowe paski z żelem nawilżającym (który cudownie pachnie, waniliowo!), 5 ostrzy i ruchoma główka, która dostosowuje się do kształtu ciała - może zabrzmieć to jak puste obietnice, ale naprawdę tak jest! Tą maszynką mogę golić się z zamkniętymi oczami i NIGDY się nie zatnę! Golenie jest bajecznie proste i szybkie - wystarczy zwilżyć skórę, a wówczas paseczki z żelem rozpuszczają się i umożliwiają efektywne usunięcie zbędnego owłosienia. Zero podrażnień, zacięć czy uczulenia, tak jak robi mi to Breeze - tamte jeszcze dodatkowo wysuszają mi skórę, a Olay tego nie robi i całe szczęście! Wkłady doskonale sprawdzają się pod prysznicem, na wyjazdach itd - wszędzie, gdzie zależy nam na czasie lub gdy ogranicza nas bagaż - nie trzeba taszczyć butli z żelem czy pianką, wystarczy taki wkład :). Minusy? Ano są, niestety... Po pierwsze - wydajność żelowych pasków, a raczej jej brak. Odpadają całkowicie tak gdzieś przy 6 goleniu, co uważam za lekką przesadę, tym bardziej, że ostrza są nadal w świetnym stanie i golą bardzo dokładnie. Szkoda mi wyrzucać wkładu po tak krótkim czasie, więc po prostu używam go dalej, tyle, że z żelem do golenia - no ale tak być nie powinno, moim zdaniem. Po drugie - cena regularna. Zdaję sobie sprawę z tego, że trafiłam na sporą promocję, ale i tak prawie 60 zł za 4 wkłady to spora kwota... Po trzecie - o ile wkład doskonale sunie po nogach i pod pachami, o tyle usunięcie włosów z okolic bikini jest utrudnione - a wszystko przez wielkość wkładu! Jest naprawdę duży i trudno nim operować w ''tych'' zakamarkach... Klasyczna Venus jest pod tym względem perfekcyjna, a tutaj nawet po usunięciu resztek pasków z żelem nadal jest trudno. Reasumując - wkłady Olay nie są złe, absolutnie! Żelowe paski skutecznie zmiękczają włoski i skórę, umożliwiają precyzyjne i skuteczne golenie, a przy tym nie podrażniają one mojej ultra wrażliwej skóry. Ostrza bardzo długo spełniają swoją funkcję i nawet gdy żelowych pasków już nie ma, to nie kaleczą one skóry. Gdyby tylko owe paski nie kończyły się tak ekspresowo, a cena wkładów była niższa, to kupowałabym je non stop - a tak, będzie to moja ulubiona opcja na wyjazdy i wam również polecam je na właśnie takie okazje. Do domu i na co dzień wybieram jednak klasyczną Venus - najlepsza pod słońcem! <3
    kamoni7
    10 stycznia 2018 o 17:53
    Dobra
    Maszynka dobrze spełnia swoją funkcje. Pięć ostrzy sprawnie sunie po skórze, zapewniając gładkość bez podrażnień. Rączka maszynki dobrze leży w dłoni, a sama główka z ostrzami dobrze przylega do ciała. Zapach żelu jest słodki i owocowy. Nie jest intensywny. Ostrza długo są ostre, nie tępią się i nie pojawia się na nich rdza. Dużą wygodą jest brak konieczności używania pianki bądź żelu do golenia. Niestety po miesiącu regularnego stosowania (pachy i nogi co kilka dni) paski (z widocznym ubytkiem żelu) odpadły, pomimo, że ostrza nie były jeszcze tępe. Wtedy dalej używałam maszynkę, ale już z pianką. Minusem jest cena, ale warto szukać promocji.
    lotka20
    10 kwietnia 2017 o 22:14
    Świetna
    Ta maszynka to mój najlepszy gadżet w tej kategorii. Nie potrzebna jest przy jej użyciu w ogóle pianka do golenia. Dwa paski umocowane po bokach 5 ostrzowej maszynki dają radę na 6+. Jest idealna na wakacje jak i do codziennego użytku. Nie podrażnia skóry wręcz przeciwnie pozostawia ja gładką i wypielęgnowaną.
    suzeta
    27 grudnia 2016 o 21:53
    Raczej nie..
    Maszynka jest droga coś koło 50 zł, a wkłady ok. 20 zł / sztuka...to jest straszne zdzierstwo. Gdyby jeszcze była tego warta.. Minusy : - szybko się stępia, - paski odpadają również szybko, - cena nieadekwatna do jakości, Plusy : - pierwsze golenie jest okej, później to już nie jest tak miło. Nie polecam tego produktu.
  • 4 marca 2015 o 13:34
    Bardzo słaby produkt
    Niestety ale za tą cenę czyli około 40 zł za jedną maszynkę to bardzo dużo zwłaszcza że produkt jest bardzo słaby, mimo 5 ostrzy. Niestety ale paski się nie sprawdzają, a sama maszynka bardzo szybki mi się stępiła, i kolejna nakładka, którą dokupiłam też. Niestety ale są lepsze produkty za mniejsze pieniądze. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania