Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 13:26   #661
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
O ja może coś zaczyna się otwierać i dzidziuś się pcha na świat ja chyba co 5 minut latałabym do wc i sprawdzała papier końcówka ciąży to sam stres i oglądanie wkładek i papieru

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Jak teściowa mówi zakaz rodzenia to tak musi być:hahah a:chyba nie chcesz jej podpaść

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Też mam takie glutki i gin mi powiedział że to czop się wydostaje w częściach

mi tak glupio co chwile sprawdzac ale stres jest boli mnie jak na miesiaczke tez Oby to tylko byly przygotowania do porodu, bo jeszcze mam czas do 20 marca a w kolejki sie nie lubie wpychac a lista dluga przede mna
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:27   #662
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Rezonans bo na usg cos wyszło w mózgu biedna bedzie usypiana jutro i intubowana jak bedą jej parametry oddechowe spadać - a to czesto sie ponoć zdarza. Trzymajcie kciuki

A do domu idziemy jak nauczymy sie synchronizować ssanie i połykanie pani logopedka uczy helen i ładnie jej to wychodzi a ostatnio jak jakas pielęgniarka chciała jej dać z butli to masakra nie mogłam sie na to patrzeć i co i oczywiscie po 2 łykach zakrztuszenie i spadek saturacji ehhhh nie,tore pielęgniarki to nie maja w ogóle wyczucia i podejścia
Mocno trzymamy kciuki za Waszą księżniczkę, bidulka tyle musi przejść a Wy razem z nią ale na pewno wszystko będzie dobrze.
Stary 2015-02-24, 13:30   #663
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej U nas znowu ząbkowanie na tapecie, całą noc Ola wyła Co te biedne dzieciaczki się muszą nacierpieć

Kochana ja właśnie chcę rodzić na klinikach i nie dopuszczam do siebie myśli, że te 2 sale będą zajęte. Poprzednio rodziłam w tej z wanną, była wolna, mimo że na Kamieńskiego porodówka była zamknięta, także mam nadzieję, że teraz będzie tak samo

Zdrówka! Pij jak najwięcej i odpoczywaj

Wiesz co, masaż szyjki wcale nie jest obojętny dla organizmu, pomijając już, że bardzo boli, bo w przyszłości szyjka może być słabsza. Tak mówię a propos ewentualnie kolejnej ciąży, jakbyś chciała, zwłaszcza jeśli już teraz ci się przedwcześnie skracała

Kurcze jak to wszystko zależy od ludzi. Ja w poprzedniej ciąży byłam kilka razy na IP i zawsze byłam traktowana poważnie, nigdy nikt mi nie powiedział, ż eniepotrzebnie przyszłam ani nic takiego

ja to cię podziwiam, że ty w ogólne z nią rozmawiasz jeszcze

A wiesz, że kiedyś to musiało być powszechne przekonanie, bo moi rodzice też mówią, że za ich czasów tak lekarze mówili, że lepiej w 7 niżw 8 rodzić, choć trudno sobie wyobrazić dlaczego

za Helenkę

A to krew taka czerwona, czy różowe plamienie? Może przejdź się do lekarza jednak?

czerwona ale to takie plamki na papierze byly a nie plamienie to chyba dobrze??? nie szalec mi mamusie, ja do lidla po zakupy musze a nie do lekarza
wspolczuje zabkowania nas tez to pewnie czeka pozniej a zele pewnie na zabkowanie to nie wiele pomagaja te z apteki?

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
E tam, wypiłam kawę i jestem jak młody Bóg zdazylam juz jechać kupić kurtkę, wymienić dowód osobisty, a teraz siedzę u przyjaciółki na plotach

Trzymam kciuki za Helenke

Ja przy niskim ciśnieniu zawsze mam bardzo wysoki puls

Było coś ciekawego w lumpie? Bo jestem na rubinkowie, to bym sobie pojechała

dobra jestes
Stary 2015-02-24, 13:31   #664
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej U nas znowu ząbkowanie na tapecie, całą noc Ola wyła Co te biedne dzieciaczki się muszą nacierpieć

Kochana ja właśnie chcę rodzić na klinikach i nie dopuszczam do siebie myśli, że te 2 sale będą zajęte. Poprzednio rodziłam w tej z wanną, była wolna, mimo że na Kamieńskiego porodówka była zamknięta, także mam nadzieję, że teraz będzie tak samo
na klinikach masz na myśli Chałbińskiego tak? Ja z wrocławskich to biore pod uwage Kaminskiego i ewentualnie Borowska...ale raczej sie skusze na Oleśnice jakby na Kaminskiego było przeludnienie.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mi tak glupio co chwile sprawdzac ale stres jest boli mnie jak na miesiaczke tez Oby to tylko byly przygotowania do porodu, bo jeszcze mam czas do 20 marca a w kolejki sie nie lubie wpychac a lista dluga przede mna
no dokładnie!
Stary 2015-02-24, 13:34   #665
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Moj tż tez ma ubezpieczenie grupowe w pzu, a gdzie mozna sprawdzic ze stawki sie zmieniaja?
też bym to chciała wiedzieć bo mąż też w PZU

Aa dzisiaj rano stwierdziłam, że urodzę 14 marca bo u nas to szczęśliwa liczba od 14 jesteśmy razem, 14 były zaręczyny, 14 był ślub i 14 byłam potwierdzić ciąże u lekarza
Stary 2015-02-24, 13:39   #666
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość

Aa dzisiaj rano stwierdziłam, że urodzę 14 marca bo u nas to szczęśliwa liczba od 14 jesteśmy razem, 14 były zaręczyny, 14 był ślub i 14 byłam potwierdzić ciąże u lekarza
to ja ci zycze kochana zebys 14 urodzila
ja to tylko chce urodzic jak bede wyspana
Stary 2015-02-24, 13:39   #667
emily863
Zadomowienie

Cytat:
A to nie jest tak, że każda firma ma zawartą własną umowę na ubezpieczenie grupowe i własne stawki z np. PZU?
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:40   #668
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej. My juz po. Urodzilismy sie o 16.47 i 16.48. Coreczka byla owinieta pepowina 3 razy... Po 3 zapisach ktg zarządzono CC na cito i takim oto sposobem moje skarby juz sa na swiecie. Alicja 49 cm i 2490 g oraz Piotr 51 cm i 3250. Leza w inkubatorze i grzeja sie razem do jutra

Z racji tego, ze cesarka miala byc jutro nie zdazylam oporzadzic pipki i pani mnie golila na lozku. Na dodatek 20 min przed zjadlam PIEROGI haha. Cala droge na sale ryczalam, bo nie wiedzialam co sie dzieje, zr biegna ze mna na cięcie.... Na szczescie maluszki odrazu po wyciagnieciu zaplakaly i dostaly po 10 pkt. Dali mi ich do pocalowania i jutro kolo 9 moze juz mi ich przywioza.

ps. Leze na sali pooperacyjnej razem z luzna, wiec zaczelysmy imprezke bez debraM i hottie
gratulacje!!! śliczne maluchy

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części z nowym dzieciątkiem u boku
Rozpakowałam się 9 minut po północy z datą wydania na świat małego cudu 24.02.2015r. Kumulacja miłości waży 3,580 g i mierzy 53cm. Poród sn dość ciężki ale na szczęście dość ciężki. Zdjęcie pokżę jak nabiorę sił.
gratulujemy

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
yyyyyyyyyyyyyyy ale ten czas zleciał...

Przed chwilą dzwoniłą do mnie mamuśka z którą leżalam na patologii -urodziła! Ale mowiła że oddziały tak przepełnione że laski nie mają gdzie rodzić..... moje najgorsze obawy sie spełniają.... jak mnie nie przyjmą do tego szpitala to ja nie wiem....
oby było miejsce

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
No, doczytałam już wszystkie posty.

Niunia_ona i smv - ja niby cała noc przespana a chyba znowu się położę. Zupełnie opadłam z sił pod koniec ciąży.
Musze tylko pamiętać, żeby zadzwonić do tej pani od sprzątania, bo okna mi trzeba umyć...

A wczoraj mąż mnie tak wku...., że miałam ochotę udusić. Powiedziałam mu o tej pani do sprzątania a ten do mnie, że obca baba nie będzie mu prasować koszul. To ja mu powiedziałam, że w takim razie od dzisiaj sam sobie prasuje a poza tym sprząta w domu bo ja się nie rozdwoję przy dziecku. Za chwilę ten zadowolony do mnie, że się umówił ze swoją mamą, że ona będzie mu prasować. Chyba go porąbało, po moim trupie...
Biedny ten mój mąż. Wraca o 15.30 do domu z pracy, w której się nie przemęcza. W domu już ma posprzątane i ugotowane. I w tym wszystkim nie ma czasu uprasować sobie koszuli. Ale już wszystkie głupie filmiki w necie musi codziennie obejrzeć.

Chyba czas na porządną resocjalizację męża
oj tak, resocjalizacja się przyda
ja mojego oduczyłam zwijania brudnych skarpetek w kłębek i wrzucania do kosza na brudy - powiedziałam mu że albo się nauczy je wrzucać porządnie albo sam będzie je sobie prał, bo ja nie mam zamiaru bawić się za każdym nastawianiem prania w ich rozwijanie. Jak zaczęło mu ubywać skarpet, a prania były robione to potrafiły się skarpetki same nagle rozwijać. Od tego czasu jest już cisza i spokój
Swoją drogą gdzieś na wizażu był wątek o Tż jako trutniach domowych - jak go poczytałam tak mój Tż okazał się wyjątkowo pracowity

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku gratulacje dla świeżo upieczonych mam!!
My nadal wszyscy chorzy, wczoraj byłam u lekarza rodzinnego i zapisała mi na kaszel inhalacje przez 3 dni. Muszę jeździć do przychodni na nie. Ale zakładam maskę chirurgiczna i lecę do izolatki. Mam najgorszy kaszel jaki jest, suchy,drażniacy cały brzuch już boli, i robi się twardy jak kaszle. Moja maleńka pewnie nie wie co to się dzieje, że mama tak charczy😨
Ja chodzę z wkładką praktycznie od początku ciąży. Mam ciągle sporo wydzieliny, i szczerze mówiąc ostatnio zaczęłam się obawiać czy zauważę,kiedy zaczną odchodzić mi wody. Bo jak chlusną,to na pewno się zorientuje, ale gorzej gdy będą się sączyc a ja Mam ciągle mokro😖 w czwartek mam wizytę, już nie mogę się doczekać. Wy chcecie rodzić, a ja jeszcze zdecydowanie nie. W razie W, gdyby zaczęło się teraz zostaje sama na porodówce. Bardzo nastawilismy się z TŻ na wspólny poród , nie mogę nawet sobie wyobrazić co by było gdyby nie mógł że mną wejść z powodu choroby... W dodatku kąt dla małej dalej nie gotowy. Ciuchy nie poprane wszystkie. Czekamy na łóżeczko. Przeprowadzka wisi, nic nie wiadomo.
Wysiadam...😥😓
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Położna wczoraj na szkole rodzenia powiedziala nam ze podkłady i podpaski nie sa konieczne bo szpital ma je na wyposażeniu do dyspozycji pacjentek - wiec w mojej walizce zrobi sie wiecej miejsca

Porównałem sobie dwa pampersiaki bo od mamy z USA dostałam w paczce Newborn do 4,5 kg i powiem wam ze
huggies wydają mi sie dla takiego misiaczka bardziej komfortowe -

O wiele bardziej miękkie ( przyjemniejsze w dodatku - na pleckach maja delikatny bawełniany ściągacz )
Ciekawa jestem jak bedzie z chlonnoscia.

A w co Wy sie zaopatrzylyscie ?
ja na start mam dwie paczki jedynek z dady oraz jedną dwójkę - też z dady.
polowałam ostatnio w auchan na pampersy - gigaboxy w rewelacyjnych cenach ale mimo wczesnej godziny nie było już ani jednego opakowania.

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Obym tak trafiła Crystal, jak piszesz, choć to ruletka będzie, w każdym pozytywne i negatywne opinie Wcześniej miałam takie zdanie jak Ty ale jak raz przyszło mi podjechać na ktg do innego szpitala dostałam ochrzan, że tak z drogi się do nich nie przychodzi i powinnam do szpitala się zgłosić gdzie pracuje mój lekarz, i że właściwie za te ktg to sobie powinnam zapłacić
co za buce w tym szpitalu. Gdzie pisze że ktg trzeba robić w szpitalu lekarza prowadzącego?! Ja to bym chyba nie mogła nigdzie zrobić
Rejonizacja to już przeżytek i chyba ten szpital o tym zapomniał

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
uuuuu własnie miałam telefon od teściówki... zapytała mi się jak się czuję i odpowiedziałam, że dobrze ogólnie, ale już czekam na poród i wczoraj miałam nawet bóle,ale przeszły a ona do mnie: Nie, zaczekaj do terminu (czyli jakiś tydzień) bo niech się mała rozwija w brzuchu bo jeszcze coś nie tak z główką będzie miała, bo wiesz co zrobisz jak się coś jej nie rozwinie...
A ja jej mówię, że ciąża donoszona to 38tc, a ona do mnie: ja tam swoje wiem, masz nie rodzić.

trzymajcie mnie naprawdę....:haha ha::hahah a:
Pytałaś się jak masz powstrzymać poród by urodzić wtedy co ona sobie życzy?

moja to już codziennie dzwoni

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki - ma któraś doświadczenie w mrożeniu pierogów? Ile można je później trzymać w zamrażalniku?

Bo może bym jeszcze zrobiła trochę na zapas?
pierogi można spokojnie mrozić i trzymać w zamrażarce. u mnie to około 3-4 miesiące jest maksymalnie (to tylko dlatego że porcyjka się schowała na dnie zamrażalnika - ale nic nam nie było )
mrożę zawsze podgotowane - wtedy albo wyciągam je wieczór wcześniej albo wrzucam takie zamrożone na sitko do gotowania na parze lub do wrzącej wody .

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
w pzu ubezpieczenie grupowe..
ooo, dobrze wiedzieć ciekawe czy i u mnie się zmieni stawka na wyższą
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:43   #669
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
czerwona ale to takie plamki na papierze byly a nie plamienie to chyba dobrze??? nie szalec mi mamusie, ja do lidla po zakupy musze a nie do lekarza
wspolczuje zabkowania nas tez to pewnie czeka pozniej a zele pewnie na zabkowanie to nie wiele pomagaja te z apteki?

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

dobra jestes
Nie wiem, czy dobrze, ale dobrze że się nic nie leje mocno
No żele nie bardzo pomagają niestety
Cytat:
na klinikach masz na myśli Chałbińskiego tak? Ja z wrocławskich to biore pod uwage Kaminskiego i ewentualnie Borowska...ale raczej sie skusze na Oleśnice jakby na Kaminskiego było przeludnienie.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

no dokładnie!
Tak, Chałubińskiego. No Kamińskiego ma tę zaletę, że wszystkie sale są rodzinne, ale i tak bym tak nie chciała. Jakby co to nie będziemy sobie robić konkurencji

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Rona prześliczne maluszki gratulacje
Alunia dla ciebie też

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:43   #670
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
to ja ci zycze kochana zebys 14 urodzila
ja to tylko chce urodzic jak bede wyspana
Wolałabym wcześniej urodzić bo 14 to już prawie tydzień po terminie a do tego czasu to się wykończę przez te nieprzespane noce

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że każda firma ma zawartą własną umowę na ubezpieczenie grupowe i własne stawki z np. PZU?
Tak mi się wydaje ale zawsze można przez chwilę się łudzić, że dostanie się większą kasę
Stary 2015-02-24, 13:44   #671
EdithS
Zadomowienie

crystal25 może te ostatnie stresy przyspieszyły rozwój akcji u Ciebie? trzymaj się Kochana, a gdybyś się gorzej poczuła to żadne zakupy a za farbę dużo płacisz, ja tu za opakowanie około 27 zł, czasem trafi się w przecenie. Szok, taka różnica...

papalinka83 dobrze, że piszesz o tej szyjce, dziękuję nie wiem czy lekarza można zmusić do takiego masażu, ja tak napisałam, bo już wariuję od wyczekiwania tego momentu, kiedy w końcu się zacznie na serio ale dzieci jeszcze bardzo chciałabym mieć, więc dziękuję za cenną radę

no to posprzątałam i siedzę w farbie na głowie, a jak ją zmyję to idę do wanny na relaksik
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 13:45   #672
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy dobrze, ale dobrze że się nic nie leje mocno
No żele nie bardzo pomagają niestety

Tak, Chałubińskiego. No Kamińskiego ma tę zaletę, że wszystkie sale są rodzinne, ale i tak bym tak nie chciała. Jakby co to nie będziemy sobie robić konkurencji

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Rona prześliczne maluszki gratulacje
Alunia dla ciebie też

Jakby sie lalo to bym chyba helikopterem leciala do kliniki sprawdzac ze strachu no i synek sie rusza ladnie od rana i teraz to nie powinnam miec obaw
Stary 2015-02-24, 13:45   #673
malinka612
Raczkowanie

Cytat:

3maj mnie prosze a ja ciebie potrzymam Przeciez my nie mamy wplywu na to kiedy maluszki nam zechca wyjsc U mnie rodzina moja obstawia ze do konca tygodnia urodze, chociaz to troszke wczesnie, jakies wrozki to sa
mi wczoraj koleżanka mówiła że obstawia moje rozpakowanie się na sobotę

crystal25, dlaczego aż 8 kompletów?
Stary 2015-02-24, 13:47   #674
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
mój TŻ sam sobie prasuje i żyje-ale ja od samego początku znajomości poinformowałam ze prasować mu nie będe(mając doświadczenia z poprzedniego zwiazku)
no to u mnie to samo rączki ma, może prasować

Cytat:
Wykapalam sie i teraz to dopiero helikopter mam i nudności wróciły - chyba to dobry pomysł nie był - cisnienie 100/60 puls juz 116 a leze w łożku - czuje sie jak na mega kacu ;(
zdrówka kochana! leż i odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Rezonans bo na usg cos wyszło w mózgu biedna bedzie usypiana jutro i intubowana jak bedą jej parametry oddechowe spadać - a to czesto sie ponoć zdarza. Trzymajcie kciuki

A do domu idziemy jak nauczymy sie synchronizować ssanie i połykanie pani logopedka uczy helen i ładnie jej to wychodzi a ostatnio jak jakas pielęgniarka chciała jej dać z butli to masakra nie mogłam sie na to patrzeć i co i oczywiscie po 2 łykach zakrztuszenie i spadek saturacji ehhhh nie,tore pielęgniarki to nie maja w ogóle wyczucia i podejścia
kciuki za Helenke!

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
A ja tak z doskoku mam pytanie : na jaki rozmiar 56 czy 62 pakujecie ciuszki i ile ich ?? Wiem , że rozmiar rozmiarowi nie równy ale chociaż tak orientacyjnie chciałabym się podpytać
ja same 56, nie sądzę żeby mała była większa

Edith- teściowa naprawdę udana zaciskaj nogi koniecznie
Stary 2015-02-24, 13:50   #675
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
crystal25 może te ostatnie stresy przyspieszyły rozwój akcji u Ciebie? trzymaj się Kochana, a gdybyś się gorzej poczuła to żadne zakupy a za farbę dużo płacisz, ja tu za opakowanie około 27 zł, czasem trafi się w przecenie. Szok, taka różnica...

papalinka83 dobrze, że piszesz o tej szyjce, dziękuję nie wiem czy lekarza można zmusić do takiego masażu, ja tak napisałam, bo już wariuję od wyczekiwania tego momentu, kiedy w końcu się zacznie na serio ale dzieci jeszcze bardzo chciałabym mieć, więc dziękuję za cenną radę

no to posprzątałam i siedzę w farbie na głowie, a jak ją zmyję to idę do wanny na relaksik

Mozliwe, bo ostatnie dni z TZ to szkoda gadac..... dzis mu powiedzialam ze gdybysmy byli w innej sytuacji niz teraz, to chyba bym sie przeniosla do mamy na jakis czas..... bo obydwoje mielismy siebie dosc grunt ze jest lepiej....
ja tez w Polsce kupowalam na promocjach jak sie trafilo Duzo u nas, no ale przeliczajac na zarobki, nie moge zadac cen jak w Polsce, a fryzjer za samo sciecie bierze tyle zebys sie za glowe zlapala i dla nas to tez za duzo nawet majac dwie wyplaty ja poszlam raz, i mi strasznie szkoda bylo, a TZ chodzi co dwa miesiace sie ciac
ale obiecalam sobie chwile dla siebie po porodzie jak bede czula sie juz dobrze pojde do fryzjera na baleyage jakis

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
mi wczoraj koleżanka mówiła że obstawia moje rozpakowanie się na sobotę

crystal25, dlaczego aż 8 kompletów?
tyle mam na liscie Spedze 4 dni w klinice, i mi sie zdaje, ze przebieranie jest rano maluszka, i po kapieli na wieczor stad az tyle
Rodzina mi obstawia ze do niedzieli urodze tez a ja powiedzialam ze jak nie urodze to kupuja mi dobre czekoladki
Stary 2015-02-24, 13:54   #676
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, Chałubińskiego. No Kamińskiego ma tę zaletę, że wszystkie sale są rodzinne, ale i tak bym tak nie chciała. Jakby co to nie będziemy sobie robić konkurencji [COLOR="Silver"]
co racja to racja
Stary 2015-02-24, 13:56   #677
maniamaniusia1987
Przyczajenie

Dziewczyny czy wy też miałyście takie pobolewanie w lewym boku? Ja dziś ledwo do domu doszłam jakby taka kolka.
Stary 2015-02-24, 13:57   #678
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jacy oni są mądrzy :P chciałabym by chociaż takiego bólu pipki doświadczyli , bo ja podejrzewam że ból pipki to jest pikuś w porównaniu do bólów porodowych

A myślę kiedyś niby całkiem z przypadku mojemu walnąć w jajeczka a jak nie ja to poproszę o to bratanka on chętnie mu zrobi ból i zapytam się go ..kochanie boli Cię to ..no dziiiwneee

Cytat:
nie wiem czy to dla Ciebie pocieszenie ale dokładnie mam dokładnie tak samo
Nie wiem czy to pocieszenie skoro inna też się musi tak męczyć

Cytat:
dlatego tak mi zależy by rodzić z TŻ....nie wyobrażam sobie żeby jego tam nie było -na szczęście sam tego chce-chwała mu za to!
Dobrze Ci ja nie mam co marzyć o tym bo mój mężuś nie może patrzeć na szwy bo mdleje a co dopiero jakby krew zobaczył i co się tam dzieje to jak on to powiedział..zamiast mną się zająć musieliby nim.

Jak byłam po zabiegu i miałam 10 szwów,i potrzebowałam pomocy przy myciu się to mój jak zobaczył szwy to mdlał ja musiał iść po teściową by mi pomogła się umyć..dobrze,że wtedy jeszcze było dobrze między nami bo teraz to bym wolała ryczeć niż się jej prosić
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 14:00   #679
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Dobrze Ci ja nie mam co marzyć o tym bo mój mężuś nie może patrzeć na szwy bo mdleje a co dopiero jakby krew zobaczył i co się tam dzieje to jak on to powiedział..zamiast mną się zająć musieliby nim.

Jak byłam po zabiegu i miałam 10 szwów,i potrzebowałam pomocy przy myciu się to mój jak zobaczył szwy to mdlał ja musiał iść po teściową by mi pomogła się umyć..dobrze,że wtedy jeszcze było dobrze między nami bo teraz to bym wolała ryczeć niż się jej prosić
Kochana przy porodzie przez bardzo długi czas naprawdę nie ma krwi, ani w ogóle niewiele widać, chyba że będzie ci zaglądał w krocze

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Wiecie co, tak sobie dzisiaj pomyślałam, że jeszcze niedawno martwiłam się, że nigdy nie będę w ciąży, a tu zaraz Ola skończy półtora roku i będzie mieć braciszka

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 14:03   #680
malinka612
Raczkowanie

Cytat:

tyle mam na liscie Spedze 4 dni w klinice, i mi sie zdaje, ze przebieranie jest rano maluszka, i po kapieli na wieczor stad az tyle
Rodzina mi obstawia ze do niedzieli urodze tez a ja powiedzialam ze jak nie urodze to kupuja mi dobre czekoladki
Tylko czekoladki? Kiepsko się targowałaś
Stary 2015-02-24, 14:04   #681
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana przy porodzie przez bardzo długi czas naprawdę nie ma krwi, ani w ogóle niewiele widać, chyba że będzie ci zaglądał w krocze

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Wiecie co, tak sobie dzisiaj pomyślałam, że jeszcze niedawno martwiłam się, że nigdy nie będę w ciąży, a tu zaraz Ola skończy półtora roku i będzie mieć braciszka
a jednak ja bede miec syna jedynaka

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
Tylko czekoladki? Kiepsko się targowałaś
ale dostane wtedy moje ulubione ktorych tu nie znajde
Stary 2015-02-24, 14:06   #682
meganka18
Rozeznanie

Aaaaaa jak mnie moja teściowa denerwuje - dziewczyny trzymajcie mnie!!!
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 14:08   #683
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
a jednak ja bede miec syna jedynaka

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

ale dostane wtedy moje ulubione ktorych tu nie znajde
chyba że tak

Cytat:

Co zrobiła ?
Stary 2015-02-24, 14:10   #684
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

czym? dowal jej czyms

Ja to sobie myslalam, ze przeciez tez kiedys zostane tesciowa ale bede sie trzymac z daleka.....beda dzieci chcialy to same przyjda o i tyle

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-24 o 14:11
Stary 2015-02-24, 14:11   #685
Anneet
Raczkowanie

Dziewczyny wybaczcie mi ale muszę się tu odstresować bo kur..mać, ja pier...le jak być ☠☠☠a..ną kaciałą to po całej bandzie bo gdzie by inaczej☠☠☠☠a rozje...am lodówkę,tak ja
Pamiętacie jak wspominałam,ze musimy mieć w pokoju i ona była już używana i coś się stało z drzwiczkami,nie domykały się całkiem tzn był 1/2mm luzu noi na około się zbierał lód,ledwo się je otwierało i nie do końca..więc mądra Anetka jak zwykle to robiła tak dziś wzięła sie za bicie lodu i nożem tam trochę podbijałam i tak mi się wbił,że poszedł w hydro było tylko ssssssssssss..i poszedł cały gaz i lodówka do wy☠☠☠ania teraz..mąż zły ale widzi ,że ja oczy pełne łez wziął na luzie i próbuje nie opieprzać..
Ale co my teraz kur...a robimy kasy brak na nową,a używaną nie opłaca się kupować,ja zaraz na porodówkę ku...kur....
Stary 2015-02-24, 14:15   #686
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie mi ale muszę się tu odstresować bo kur..mać, ja pier...le jak być ☠☠☠a..ną kaciałą to po całej bandzie bo gdzie by inaczej☠☠☠☠a rozje...am lodówkę,tak ja
Pamiętacie jak wspominałam,ze musimy mieć w pokoju i ona była już używana i coś się stało z drzwiczkami,nie domykały się całkiem tzn był 1/2mm luzu noi na około się zbierał lód,ledwo się je otwierało i nie do końca..więc mądra Anetka jak zwykle to robiła tak dziś wzięła sie za bicie lodu i nożem tam trochę podbijałam i tak mi się wbił,że poszedł w hydro było tylko ssssssssssss..i poszedł cały gaz i lodówka do wy☠☠☠ania teraz..mąż zły ale widzi ,że ja oczy pełne łez wziął na luzie i próbuje nie opieprzać..
Ale co my teraz kur...a robimy kasy brak na nową,a używaną nie opłaca się kupować,ja zaraz na porodówkę ku...kur....

Kochana, piszcie na wszystkich mozliwych stronach internetowych, ze przyjmiecie lodowke za darmo, ze potrzebujecie. Napewno ktos sie znajdzie i wam odda. nawet na facebooku jesli go masz, tam tyle ludzi przeciez.
a swoja droga to przez prace TZ bylismy bez lodowki ladnych kilka miesiecy i wszystko co musialam wystawialam za okno jak bylo zimno albo kupowalam na biezaco do gotowania. jak nie bylo wyjscia.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-24 o 14:17
Stary 2015-02-24, 14:24   #687
Anneet
Raczkowanie

[QUOTE=papalinka83;5039749 2]Kochana przy porodzie przez bardzo długi czas naprawdę nie ma krwi, ani w ogóle niewiele widać, chyba że będzie ci zaglądał w krocze [COLOR="Silver"]

Słońce to weź to powiedz mojemu mężowi,ale nawet może lepiej bo jak on tak zareagował na moje czyste szwy to lepiej niech tam nie idzie i ja się nie będę denerwować,czy zemdleje czy nie a zajmę się myślą o mojej kruszynce
Stary 2015-02-24, 14:25   #688
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Moj tż tez ma ubezpieczenie grupowe w pzu, a gdzie mozna sprawdzic ze stawki sie zmieniaja?
Cytat:
Każda firma indywidualnie negocjuje stawki. Zazwyczaj im więcej ubezpieczonych tym lepsze są stawki
Stary 2015-02-24, 14:25   #689
emilaa90
Przyczajenie

Cytat:

Moja przyjeżdża na weekend
Termin mam na 10 marca ale mogę urodzić już 1
emilaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 14:37   #690
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, piszcie na wszystkich mozliwych stronach internetowych, ze przyjmiecie lodowke za darmo, ze potrzebujecie. Napewno ktos sie znajdzie i wam odda. nawet na facebooku jesli go masz, tam tyle ludzi przeciez.
a swoja droga to przez prace TZ bylismy bez lodowki ladnych kilka miesiecy i wszystko co musialam wystawialam za okno jak bylo zimno albo kupowalam na biezaco do gotowania. jak nie bylo wyjscia.
Mało kto teraz fejsa nie ma pisze do kogo mogę i kilka osób już się zajęło poszukiwaniem
Ja też wystawiałabym za okno ale u nas już wiosna się robi cieplutko za oknem,wiadome,że na bieżąco można kupić ale co teraz z tym co mamy już kupione a brak miejsca..chwilowo mamy na samym dole w jakiejś ledwo zipiącej,ale jest i szukamy innej

A tak z innej beczki kurcze wczoraj mała taka ruchliwa a dziś mało co się rusza,już ją proszę o ruchy a ona uparta to normalne,że raz ruchliwe raz nie 3 tyg przed terminem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości