|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX
Cytat:
mi tak glupio co chwile sprawdzac ale stres jest boli mnie jak na miesiaczke tez Oby to tylko byly przygotowania do porodu, bo jeszcze mam czas do 20 marca a w kolejki sie nie lubie wpychac a lista dluga przede mna
|
|
|
|
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na pewno wszystko będzie dobrze.
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwona ale to takie plamki na papierze byly a nie plamienie ![]() wspolczuje zabkowania nas tez to pewnie czeka pozniej ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
dobra jestes |
||
|
|
|
#664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo mąż też w PZU ![]() Aa dzisiaj rano stwierdziłam, że urodzę 14 marca bo u nas to szczęśliwa liczba od 14 jesteśmy razem, 14 były zaręczyny, 14 był ślub i 14 byłam potwierdzić ciąże u lekarza
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to tylko chce urodzic jak bede wyspana |
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#668 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
gratulujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mojego oduczyłam zwijania brudnych skarpetek w kłębek i wrzucania do kosza na brudy - powiedziałam mu że albo się nauczy je wrzucać porządnie albo sam będzie je sobie prał, bo ja nie mam zamiaru bawić się za każdym nastawianiem prania w ich rozwijanie. Jak zaczęło mu ubywać skarpet, a prania były robione to potrafiły się skarpetki same nagle rozwijać. Od tego czasu jest już cisza i spokój Swoją drogą gdzieś na wizażu był wątek o Tż jako trutniach domowych - jak go poczytałam tak mój Tż okazał się wyjątkowo pracowity ![]() Cytat:
Cytat:
polowałam ostatnio w auchan na pampersy - gigaboxy w rewelacyjnych cenach ale mimo wczesnej godziny nie było już ani jednego opakowania. Cytat:
Rejonizacja to już przeżytek i chyba ten szpital o tym zapomniał ![]() Cytat:
moja to już codziennie dzwoni Cytat:
)mrożę zawsze podgotowane - wtedy albo wyciągam je wieczór wcześniej albo wrzucam takie zamrożone na sitko do gotowania na parze lub do wrzącej wody . ooo, dobrze wiedzieć ciekawe czy i u mnie się zmieni stawka na wyższą
|
|||||||||
|
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No żele nie bardzo pomagają niestety Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Rona prześliczne maluszki Alunia dla ciebie też
|
|
#670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zawsze można przez chwilę się łudzić, że dostanie się większą kasę
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
crystal25 może te ostatnie stresy przyspieszyły rozwój akcji u Ciebie? trzymaj się Kochana, a gdybyś się gorzej poczuła to żadne zakupy
![]() papalinka83 dobrze, że piszesz o tej szyjce, dziękuję ale dzieci jeszcze bardzo chciałabym mieć, więc dziękuję za cenną radęno to posprzątałam i siedzę w farbie na głowie, a jak ją zmyję to idę do wanny na relaksik
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby sie lalo to bym chyba helikopterem leciala do kliniki sprawdzac ze strachu no i synek sie rusza ladnie od rana i teraz to nie powinnam miec obaw |
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
crystal25, dlaczego aż 8 kompletów? |
|
|
|
|
#674 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rączki ma, może prasować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edith- teściowa naprawdę udana
|
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe, bo ostatnie dni z TZ to szkoda gadac..... dzis mu powiedzialam ze gdybysmy byli w innej sytuacji niz teraz, to chyba bym sie przeniosla do mamy na jakis czas..... bo obydwoje mielismy siebie dosc ja tez w Polsce kupowalam na promocjach jak sie trafilo Duzo u nas, no ale przeliczajac na zarobki, nie moge zadac cen jak w Polsce, a fryzjer za samo sciecie bierze tyle zebys sie za glowe zlapala i dla nas to tez za duzo nawet majac dwie wyplaty ja poszlam raz, i mi strasznie szkoda bylo, a TZ chodzi co dwa miesiace sie ciac ale obiecalam sobie chwile dla siebie po porodzie jak bede czula sie juz dobrze pojde do fryzjera na baleyage jakis ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Spedze 4 dni w klinice, i mi sie zdaje, ze przebieranie jest rano maluszka, i po kapieli na wieczor stad az tyle Rodzina mi obstawia ze do niedzieli urodze tez a ja powiedzialam ze jak nie urodze to kupuja mi dobre czekoladki |
||
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#677 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy wy też miałyście takie pobolewanie w lewym boku? Ja dziś ledwo do domu doszłam jakby taka kolka.
|
#678 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A myślę kiedyś niby całkiem z przypadku mojemu walnąć w jajeczka a jak nie ja to poproszę o to bratanka on chętnie mu zrobi ból i zapytam się go ..kochanie boli Cię to ..no dziiiwneeeCytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak byłam po zabiegu i miałam 10 szwów,i potrzebowałam pomocy przy myciu się to mój jak zobaczył szwy to mdlał ja musiał iść po teściową by mi pomogła się umyć..dobrze,że wtedy jeszcze było dobrze między nami bo teraz to bym wolała ryczeć niż się jej prosić |
|||
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Wiecie co, tak sobie dzisiaj pomyślałam, że jeszcze niedawno martwiłam się, że nigdy nie będę w ciąży, a tu zaraz Ola skończy półtora roku i będzie mieć braciszka
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bede miec syna jedynaka ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ale dostane wtedy moje ulubione ktorych tu nie znajde |
|
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaa jak mnie moja teściowa denerwuje - dziewczyny trzymajcie mnie!!!
|
|
|
|
#683 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co zrobiła ?
|
||
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym? dowal jej czyms Ja to sobie myslalam, ze przeciez tez kiedys zostane tesciowa ale bede sie trzymac z daleka.....beda dzieci chcialy to same przyjda o i tyle
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-02-24 o 14:11 |
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wybaczcie mi ale muszę się tu odstresować bo kur..mać, ja pier...le jak być ☠☠☠a..ną kaciałą to po całej bandzie bo gdzie by inaczej
Pamiętacie jak wspominałam,ze musimy mieć w pokoju i ona była już używana i coś się stało z drzwiczkami,nie domykały się całkiem tzn był 1/2mm luzu noi na około się zbierał lód,ledwo się je otwierało i nie do końca..więc mądra Anetka jak zwykle to robiła tak dziś wzięła sie za bicie lodu i nożem tam trochę podbijałam i tak mi się wbił,że poszedł w hydro było tylko ssssssssssss..i poszedł cały gaz i lodówka do wy☠☠☠ania teraz..mąż zły ale widzi ,że ja oczy pełne łez wziął na luzie i próbuje nie opieprzać.. Ale co my teraz kur...a robimy |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, piszcie na wszystkich mozliwych stronach internetowych, ze przyjmiecie lodowke za darmo, ze potrzebujecie. Napewno ktos sie znajdzie i wam odda. nawet na facebooku jesli go masz, tam tyle ludzi przeciez.a swoja droga to przez prace TZ bylismy bez lodowki ladnych kilka miesiecy i wszystko co musialam wystawialam za okno jak bylo zimno albo kupowalam na biezaco do gotowania. jak nie bylo wyjscia. Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-02-24 o 14:17 |
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=papalinka83;5039749 2]Kochana przy porodzie przez bardzo długi czas naprawdę nie ma krwi, ani w ogóle niewiele widać, chyba że będzie ci zaglądał w krocze
[COLOR="Silver"]Słońce to weź to powiedz mojemu mężowi,ale nawet może lepiej bo jak on tak zareagował na moje czyste szwy to lepiej niech tam nie idzie i ja się nie będę denerwować,czy zemdleje czy nie a zajmę się myślą o mojej kruszynce
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#689 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisze do kogo mogę i kilka osób już się zajęło poszukiwaniem ![]() Ja też wystawiałabym za okno ale u nas już wiosna się robi cieplutko za oknem,wiadome,że na bieżąco można kupić ale co teraz z tym co mamy już kupione a brak miejsca..chwilowo mamy na samym dole w jakiejś ledwo zipiącej,ale jest i szukamy innejA tak z innej beczki kurcze wczoraj mała taka ruchliwa a dziś mało co się rusza,już ją proszę o ruchy a ona uparta to normalne,że raz ruchliwe raz nie 3 tyg przed terminem? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

ja chyba co 5 minut latałabym do wc i sprawdzała papier
końcówka ciąży to sam stres i oglądanie wkładek i papieru
Oby to tylko byly przygotowania do porodu, bo jeszcze mam czas do 20 marca a w kolejki sie nie lubie wpychac a lista dluga przede mna 
biedna bedzie usypiana jutro i intubowana jak bedą jej parametry oddechowe spadać - a to czesto sie ponoć zdarza. Trzymajcie kciuki
ale na pewno wszystko będzie dobrze.

ja to cię podziwiam, że ty w ogólne z nią rozmawiasz jeszcze
za Helenkę
zdazylam juz jechać kupić kurtkę, wymienić dowód osobisty, a teraz siedzę u przyjaciółki na plotach 

gratulujemy

mojemu walnąć w jajeczka a jak nie ja to poproszę o to bratanka on chętnie mu zrobi ból i zapytam się go ..kochanie boli Cię to ..no dziiiwneee