Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-05, 11:51   #4111
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Oluś przyszedł na świat dzisiaj o godz 10.50. Wczoraj o 23odeszły mi wody. Czujemy się dobrze. Więcej opowiem innym razem.
Moje gratulacje
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:52   #4112
olajakzam
Raczkowanie

ehh drugi dzień coś juz mała nie szaleje w brzuchu..ciekawe czy to jakaś zapowiedź...żeby się ruszyła to muszę ją zmusić w sumie

ehhh a Wy ktore urodziłyscie jak było z aktywnościa?
Stary 2015-03-05, 11:56   #4113
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Niedobra ty a ja na diecie KP bez slodyczy i marzy mi sie cos slodkiego
I juz mamy 6 kg mniej
nie wiem jak z makiem przy KP, ale tam takie śmietankowe lody to chyba można jeść odrobinę oczywiście

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Na umowie napisane jest ze kaucję najemca zwraca po oddaniu mieszkania. Koleś mówi ze juz mamy nabite tyle ile poprzednicy a ponoć mieli 900zl dopłaty. Swoją drogą nie rozumiem czy możliwe jest żeby w kuchni nabilo nam 2razy więcej gdzie praktycznie nie odkrecalismy kaloryferów a w dwóch pokojach gdzie grzalismy normalnie nabilo połowę co w kuchni. Chyba się do spółdzielni przejdę może ktoś to może spr.. Sama nie wiem.
faktycznie przejdź się do spółdzielni, najlepiej wszystko na papierze mieć

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:58   #4114
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Niedobra ty a ja na diecie KP bez slodyczy i marzy mi sie cos slodkiego
I juz mamy 6 kg mniej
Super, że kilogramy tak szybko lecą I nie martw się każdą z nas czeka prędzej czy później dieta

Cytat:
Oluś przyszedł na świat dzisiaj o godz 10.50. Wczoraj o 23odeszły mi wody. Czujemy się dobrze. Więcej opowiem innym razem.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny my o pępuszek dbałyśmy octeniseptem.

Środowiskowa radziła, żeby spryskiwać 4 razy dziennie, ale ja psikałam dwa razy. Wolałam nie faszerować młodziutkiej skórki tym środkiem tak często

Trzeba lekko naciągnąć skórkę wokół pępuszka i spryskać.

Już wczoraj rano "wisiał na włosku", a dziś przy porannym przewijaniu znalazł się w pieluszce

O matulu właśnie kichnęłam i miałam wrażenie, że mi brzuch rozejdzie się od środka
Super A czy te preparaty trzeba też brać do szpitala czy w szpitalu dają? (bo ja zielona jestem )

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Kochana, ona jest lekarzem, pisarzem, prawnikiem, pedagogiem, psychologiem - po prostu w każdej dziedzinie najlepsza
To tak samo jak moja ciotka "brzydal: chyba powinny się poznać
Stary 2015-03-05, 11:58   #4115
nouvelle2
Zakorzenienie

smv niech on Cię sądem nie straszy, bo nie ma póki co żadnych podstaw do wniesienia pozwu. Jeżeli już, to Wy macie- o zwrot kaucji

Stary 2015-03-05, 12:01   #4116
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:02   #4117
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny my o pępuszek dbałyśmy octeniseptem.

Środowiskowa radziła, żeby spryskiwać 4 razy dziennie, ale ja psikałam dwa razy. Wolałam nie faszerować młodziutkiej skórki tym środkiem tak często

Trzeba lekko naciągnąć skórkę wokół pępuszka i spryskać.

Już wczoraj rano "wisiał na włosku", a dziś przy porannym przewijaniu znalazł się w pieluszce

O matulu właśnie kichnęłam i miałam wrażenie, że mi brzuch rozejdzie się od środka

nouvelle muszę powiedzieć mamie, ona kocha słodkości i razem z TŻ kupują codziennie jakieś łakocie. A ja bidula nie mogę

Stawałam dziś na wagę i mam 60,8kg. W takim razie do wagi sprzed ciąży zostały mi do zrzucenia 2 kilo, które "zalegają" mi w brzuchu. Któraś z Was wstawiała zdjęcie po 7 dniach od urodzenia. Laska jakich mało! Mi brzunio został jakbym była w 2-3 miesiącu.
Skoro lubią słodkości, to polecam książkę do odebrania w Lidlu za punkty. Ja już najadłam się, patrząc tylko na zdjęcia https://instagram.com/p/z18-TJqcoC/?modal=true

irish cream gratulacje

Stary 2015-03-05, 12:07   #4118
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:

gratulacje
Stary 2015-03-05, 12:11   #4119
smv
Zakorzenienie

Irish cream gratuluję
Stary 2015-03-05, 12:12   #4120
nouvelle2
Zakorzenienie

u Was też jest taka piękna pogoda dziś? słoneczko, ciepełko, prawdziwa wiosna
ja już od rana na nogach. Moja mama od niedawna jest królem fitnessu, a że dzisiaj weszła kolekcja sportowa, to zdążyłyśmy objechać już wszystkie Lidle w mieście

Po południu muszę jeszcze wjechać do galerii na szybko, odebrać paczki i z siostrą pozałatwiać kilka spraw. A później jedziemy do salonu fryzjerskiego mojej przyjaciółki, bo siostra będzie coś kombinować z włosami. Ja sobie w tym czasie jakąś maskę na włosy pod sauną położę, a co!

Stary 2015-03-05, 12:18   #4121
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja już od rana na nogach. Moja mama od niedawna jest królem fitnessu, a że dzisiaj weszła kolekcja sportowa, to zdążyłyśmy objechać już wszystkie Lidle w mieście

Po południu muszę jeszcze wjechać do galerii na szybko, odebrać paczki i z siostrą pozałatwiać kilka spraw. A później jedziemy do salonu fryzjerskiego mojej przyjaciółki, bo siostra będzie coś kombinować z włosami. Ja sobie w tym czasie jakąś maskę na włosy pod sauną położę, a co!
ty to masz siły kobieto ...
Stary 2015-03-05, 12:19   #4122
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

u mnie wczoraj było ładnie, a dziś znowu szaro, zero słońca.. Ale myślę, że niebawem wiosna zawita na dobre przyjemności!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:19   #4123
martunka88
Rozeznanie

Mogłybyście mi poradzić? Zastanawiam się czy wszystko jest ok- nie pamiętam jak przedwczoraj, ale wczoraj cały dzień miałam skurcze (raczej niewielkie, bo bezbolesne). Po prysznicu nie przeszły (ani wczoraj ani dzisiaj). Po prostu brzuch się napinał co jakiś czas, w nocy to samo, więc od rana zaczęłam już liczyć czas. Zawsze skurcze mam w mniejszych odstępach czasowych wieczorem. Od 8 rano pojawiają się co 30-40min. Czy to normalne?

Tepsa, asiulek8
Fajnie było przeczytać Wasze opisy porodu. Tyle emocji!

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Jestem na porodówce.skurcze niewielkie ale regularne co 4minuty. Rozwarcie na 2cm moze,dzisiaj urodzę. Od 8 będzie mój lekarz pewnie sie zdziwi ze tak szybko ruszylo
Powodzenia, by poród był na tyle przyjemny na ile się da

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Witam się kochane
Ja na ginekologi i od wczoraj,ale dziś juz na CC IDE,nie znam godz ale jakoś z rana,także proszę trzy cię kciuki za nas,koleżanką z lozka obokpozyczyla mi tablet by do was nnapisać,odezwę się jak uda mi się pola żyć z netem pa trzy mam kciuki za przyszle ma musi i wielkie grafik dla tych co juz nimi sa
Wystraszona,przerażona czekam na cc
Nie ma co się bać, popytaj dziewczyn, co już są po cesarce. Chyba dla każdej najważniejsze, że ma już swoje dzieciątko powodzenia!

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Czekam dzisiaj z niecierpliwowcia na wizyte pediatey, ciekawe co dzisiaj powie? Moze jutro juz wyjdziemy? Trzymajcie kciuki.
a tak poza tym u mnie nawal mleka i wygladam jak lolo ferrari. a mala cos slabo ciagnie, co godzine na 5 minit i tak latam przez cala dobe jak zombie po tym korytarzu. w domu byloby zupelnie inaczej... dzisiak maz mi doniesie szalwie i mam nadzieje, ze troche przyjamuje produkcje bo moglabym wykarmic caly oddzial
Oj, uważaj z zastojami, bo to podobno katorga jak muszą wstawić sączki;/

Położna raz opowiadała, że odezwała się do niej kobietka już po porodzie i pyta co ma zrobić, bo nazbierała już 10l! Położna na początku nie skojarzyła czego może być aż tyle i pyta: ale co? bimber sprzedajesz? A ona mówi, że ma taką nadprodukcję mleka i już nie wie gdzie mrozić, a szkoda wylewać
trzymam kciuki za jutrzejszy wypis ze szpitala

Cytat:
Hej dziewczyny,
piszę szybciutko, żeby zdążyć, zanim malutka się obudzi.
Dzisiaj noc jakaś nieprzespana, ale mimo wszystko mam full energii- chyba dlatego, że była pełnia. A wtedy wampiry żerują
Nikolcia przechodzi żółtaczkę (może jeszcze z 2 dni potrzyma), poza tym wszyyyyystko w jak najlepszym porządku. Środowiskowa wczoraj ściągnęłą mi szwy i prawie jak ręką odjął brzuch przestał tak boleć. Już mogę normalniej funkcjonować
Podczytuję Was ciągle podczas karmień w nocy, w ciągu dnia nie mam czasu na internet, bo ciągle jest coś do zrobienia, poza tym mam mamuśkę moją kochaną przy sobie, więc chcę i z nią spędzić maksymalnie dużo czasu.
Wstawiam zdjęcie Nikolci z dzisiejszego poranka
Pewnie trudno się oderwać od takiej ślicznotki i stąd mniej czasu na inne rzeczy, ale fajnie, że nadal z nami jesteś

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

U nas dobrze, mala jest zdrowa, karmię ją ale dokarmiamy jeszcze trochę przez strzykawkę i dren, tak wiec troche ja oszukujemy
Ja o polnocy miałam juz pionizacje i prysznic, boli ale do przeżycia zdjęli mi tez juz cewnik i czekam na wyjecie drenu i wtedy będę pewnie bardziej mobilna
Mamy pokój 1-osobowy, mąż mogl zostac na noc i powiem Wam ze nie wyobrażam sobie inaczej. Robił wszystko przy malej, ja dostawalam ja tylko do cycka. Takze spisuje się na medal!
Cesarkę miałam pod pelnym znieczuleniem takze mala zobaczyłam dopiero jakies 3 godziny po- jest śliczna!!!
Masz śliczną Kruszynkę! A warunki w szpitalu do pozazdroszczenia gratulacje!

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Ale z dobrych wiadomości to taka, że moja lekarka powiedziała, że prawdopodobnie nie wytrwam do poniedziałku.
Zbadała mnie mówi, że szyjka była tak jak wcześniej, ale malutka już się wpasowała w kanał i wszystko może się rozkręcić u mnie nawet w godzinę, bo to tylko zależy od skurczy. Jeśli jednak bym do poniedziałku nie urodziła, to wypisała mi skierowanie na oddział. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebne
Trzymamy kciuki

Cytat:
Gratulacje, doczekałaś się
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:24   #4124
tout-petit-fille
Zadomowienie

Magnifica octaniseptu nie trzeba brać do szpitala

Oni są zaopatrzeni w specyfiki jak na wojnę

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:26   #4125
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje!

Hmm jakoś wmówiłam sobie, że urodzę w pełnię dzisiaj jak TŻ wstawał do pracy to mówię do niego "dziś jest dzień w którym rodzimy" a on mnie wyśmiał Chciałabym go zaskoczyć ale na razie nic się na to nie zanosi
Stary 2015-03-05, 12:28   #4126
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Hmm jakoś wmówiłam sobie, że urodzę w pełnię dzisiaj jak TŻ wstawał do pracy to mówię do niego "dziś jest dzień w którym rodzimy" a on mnie wyśmiał Chciałabym go zaskoczyć ale na razie nic się na to nie zanosi
też mam w planie dziś rodzić własnie ide na drzemke coby mieć siły w nocy
Stary 2015-03-05, 12:28   #4127
nouvelle2
Zakorzenienie

aaakarolina, teraz dopiero doczytałam jakie macie luksusy w tym szpitalu. rewelacja! ja to sobie mogę o czymś takim pomarzyć

Stary 2015-03-05, 12:28   #4128
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Na umowie napisane jest ze kaucję najemca zwraca po oddaniu mieszkania. Koleś mówi ze juz mamy nabite tyle ile poprzednicy a ponoć mieli 900zl dopłaty. Swoją drogą nie rozumiem czy możliwe jest żeby w kuchni nabilo nam 2razy więcej gdzie praktycznie nie odkrecalismy kaloryferów a w dwóch pokojach gdzie grzalismy normalnie nabilo połowę co w kuchni. Chyba się do spółdzielni przejdę może ktoś to może spr.. Sama nie wiem.
Jak to blok, to takie cyrki z ta kuchnia sa mozliwe... Ale dowiedz sie wlasnie w spoldzielni. Pros o rozliczenia/ kwity na wszystko.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:37   #4129
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki xd

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Heja, na szybko bez nadrabiania donoszę, że w biedronce jest takie cudo
Wczoraj też jadłam lody tz biegał do biedry he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:38   #4130
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Magnifica octaniseptu nie trzeba brać do szpitala

Oni są zaopatrzeni w specyfiki jak na wojnę
Dzięki za informację
Stary 2015-03-05, 12:40   #4131
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Mogłybyście mi poradzić? Zastanawiam się czy wszystko jest ok- nie pamiętam jak przedwczoraj, ale wczoraj cały dzień miałam skurcze (raczej niewielkie, bo bezbolesne). Po prysznicu nie przeszły (ani wczoraj ani dzisiaj). Po prostu brzuch się napinał co jakiś czas, w nocy to samo, więc od rana zaczęłam już liczyć czas. Zawsze skurcze mam w mniejszych odstępach czasowych wieczorem. Od 8 rano pojawiają się co 30-40min. Czy to normalne?
Szczerze mówiąc ja bym niebolesnych napinań brzucha nie liczyła jako skurcze, bo to są zwykłe przepowiadacze, choć wiadomo, że zawsze mogą przejść w coś innego . Ja mam już skurcze ze 2 miesiące, wcale nie bezbolesne, a do porodowych im daleko. Myślę, że dopóki nie bolą, to można bezpiecznie założyć, że na pewno nie są porodowe, tylko po prostu macica trenuje

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-03-05 o 12:54
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:40   #4132
niunia_ona
Zakorzenienie

Leze sobie na ktg ;-)

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:41   #4133
papalinka83
Zakorzenienie

A wiecie, że mój tż jest przekonany, że urodzę teraz po pełni, bo poprzednio byłam w tej grupie, która się znienacka posypała właśnie tuż po pełni i jest tego tak pewny, że nawet już powiedział teściowej

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-03-05, 12:45   #4134
smv
Zakorzenienie

Heh no to paplinko nie możesz zawieść rodziny xD
Stary 2015-03-05, 12:47   #4135
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Leze sobie na ktg ;-)
i jak?

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A wiecie, że mój tż jest przekonany, że urodzę teraz po pełni, bo poprzednio byłam w tej grupie, która się znienacka posypała właśnie tuż po pełni i jest tego tak pewny, że nawet już powiedział teściowej
Mój też powiedział teściowej, że rodzę dzisiaj

Powiedziałam dzisiaj teściowej jaka jest najlepsza szminka do niej nie wzruszyło jej to
Stary 2015-03-05, 12:47   #4136
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Heh no to paplinko nie możesz zawieść rodziny xD

ze względu na pracę tżta byłoby lepiej, gdybym jeszcze z tydzień poczekała, choć wiadomo, że jak będzie tak będzie, ja już jestem zwarta i gotowa

Ponawiam pytanie: jak z tym lamowaniem, gdy odchodzi czop? Już sobie darować?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
i jak?

Powiedziałam dzisiaj teściowej jaka jest najlepsza szminka do niej nie wzruszyło jej to

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-03-05, 12:49   #4137
smv
Zakorzenienie

A ja nie dzwonie do teściowej-nigdy takiego święta nie było. Juz wymyślają ile się da.
Stary 2015-03-05, 12:52   #4138
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
87marta78

no no rodzić tam bo zrobię wam wstyd i przed wami urodzę, no wepchnę się w kolejkę po chamsku
Ej nie wpychac mi sie w kolejke
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:54   #4139
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Leze sobie na ktg ;-)
Ja mam jutro przyjść na 1 ktg, a wcale mi się nie chce. Nie lubię tego badania

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-03-05, 12:54   #4140
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości