|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4141 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Na sk³adzie pisze Cassia Obovata, Triticum Vulgare Germ Oil wiêc my¶la³am, ¿e nie bêdzie ¼le 25g za 5 z³ to wydawa³o mi siê przyzwoit± cen± niestety efekt niekoniecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Tanio strasznie jak na henne, ja bym takiej nie ufala :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
Nie czesz na sucho, zmien szampon na lagodniejszy, odzywke na mocniej emolientowa. Wlosy po myciu pougniataj, wgniec zel albo pianke i daj im spokojnie wyschnac i skrecic sie tak jak chca. Wygladaja na bardzo suche i porowate, fakt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Henna za 5 z³?
![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 353
|
No to trzeba odwiedziæ fryzjera!
![]() Pigu³kê przewa³kowa³am ju¿ kilka razy, nawet wybra³am sobie zestaw na pocz±tek ( w tym od¿ywke garnier awokado i mas³o karite, wiele dziewczyn uzywalo). Co do w³osów to miejscami siê krêc± a gdzie indziej znowu s± proste albo jakie¶ niezidentyfikowane. Wysy³ane z mojego MT11i za pomoc± Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | ||||||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Co do szamponów pottersa - nie mia³am nigdy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale najbardziej lubiê dokapywaæ keratynkê wszêdzie ![]() Cytat:
![]() Maseczka z ¿ó³tkiem - przed myciem lepiej, bo dodajemy jeszcze do niej przewa¿nie olej i mo¿e jaki¶ nawil¿acz, a to mog³oby byæ ju¿ za ciê¿kie, ¿eby zmyæ sam± wod± po myciu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2015-03-06 o 17:17 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Kupi³am od¿ywkê henarê z pigmentem br±zowym do podkre¶lenia koloru i tresemme z kokosem. Sk³ad kokosowej nieco inny ni¿ na necie, potem wrzucê fotki. Tyle czasu nic nie kupowa³am bo denkowa³am to sobie pozwoli³am, liczê ¿e siê ta kokosowa sprawdzi tak cudnie jak kiedy¶.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Jak siê farbuje farbami chemicznymi (ale nie Palette), a nie henn± i innymi zio³ami, to nie jest a¿ tak trudno. Sama wiem, jak z br±zu po jednym rozja¶nianiu uzyskiwa³am lekko rudawy jasny blond, i to w chwilê dos³ownie (fakt, ¿e na wodzie 12%, ale trzyma³am max 15 minut), bo mam w³osy podatne na rozja¶nianie, ³atwo mi siê rozja¶niaj±. Ale henna siê tak nie da³a. ![]() Cytat:
![]() Ja farbowa³am zawsze henn± Eld - 3,50 - 4 z³ za 25 g ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Konto usuniête
|
Ja ostatnio kupilam henne ale bezbarwna za 18zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Moderator
|
A propo henny to ja kupowa³am hennê topop, czyst± i by³am z niej zadowolona 100g za funta. Tanio tu mo¿na trafiæ w tych lokalnych hinduskich sklepikach
![]() Kiedy¶ te¿ widzia³am na polskiej stronie hennê 100g za chyba 10 z³ bezbarwn± z rosyjskimi napisami. Zale¿y sk±d to jest i gdzie kupujesz, mo¿na kupiæ dobr± hennê i tanio. Mnie tania topop zadowoli³a bardziej ni¿ dro¿sza z lusha. |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Dziec spi,a ja zaraz zak³adam konto na ZSK i zamawiam keratynke
![]()
#4152 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
![]() Mariona tez nie lubiê i ró¿owej wersji tak samo.
![]() |
#4153 |
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
25g za 5z³ to nie jest wcale ma³a cena za hennê. Wychodzi o 1,5zl drozej ni¿ ta henn± z pola henny , a jako¶æ z ph jest bardzo dobra. W³osy mia³am super miêkkie , co prawda nie czesa³am ich bo nie uznaje czesania bez odzywki ale wygl±da³y normalnie jak po czesaniu a nawet sa w lepszej kondycji teraz.
A mi co¶ siê dzieje, w³osy zaczê³y nadmiernie wypadac plus szybko siê przetluszczaja ostatnio ![]()
![]() |
#4154 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Hmm dziewczyny. Mam tu trochê osobist± pora¿kê;(
Najlepsza przyjació³ka walczy z wlosiem a ja nie potrafiê pomóc ;/ W³osy ma straaasznie suche. Strzecha taka, ¿e zal patrzeæ. Mimo zabiegów sprawdzonych przeze mnie, w³osy wciaz s± tak suche, ¿e masakra. Juz nie wiem jak jej pomóc. By³y ju¿ delikatne myjadla. Próby z traktowaniem jak szkliste, w³osy ma bardzo cienkie i bardzo ich ma³o. Silikony- siano Oleje przed myciem - ¿adnej ró¿nicy Olejki po- w³osy obci±¿one, t³uste GAIK, cokolwiek z olejkami itp - pol obci±¿one t³uste, pó³ siano. Plukanka lniana - siano. ¯el lniany - puch Alterra z granatem - siano. Normalnie nie ma ich jak nawil¿yc! Nie chc± ogóle wi±zaæ wody. Czy suszone dyfuzorem czy schnace same - siano. Jutro próbuje krem. :/ (Kumpela grzeszy tylko farb± apteczna colour and soin) raz na 2 miesi±ce. Jakie¶ sugestie? ;*
![]() |
#4155 | |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4156 |
Moderator
|
![]() Kud³y mi lec± niesamowicie, s± wszêdzie, w³a¿± mi do paszczaka w nocy jak siê osypuj± i ju¿ nie mogê, czujê siê jakbym jakiego¶ zwierza mia³a w domu. Co mo¿na robiæ, ¿eby w nocy jak wypadaj± i przyczepiaj± wszêdzie nie by³y a¿ tak uci±¿liwe, zak³adaæ na czerep jaka¶ chustkê? Nie wiem ile jeszcze to wypadanie potrwa, pewnie dopóki mi ostatecznie te wszystkie kryzysowe kude³ki nie wylec± a nie wiem czy to tak zdrowo g³owê czym¶ zakrywaæ na noc. Co robiæ co robiæ, pomocy dobrzy ludzie. A mo¿e szczotkê z dzika kupiæ ¿eby przed spaniem wyczesywaæ te martwe w³osy i masowaæ skórê? Chodzi mi o jaka¶ radê jak zapobiec przedostawaniu siê w³osów wszêdzie bo przyczynê to ja znam i nie chodzi mi o zahamowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Konto usuniête
|
Joanku, a moze to po prostu ten etap, gdy ratuje tylko ciachniecie?
Sprobujecie ajuwerdyjska z organici powinna ogarnac ten puch. |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mina syna rano - bezcenna ![]()
Miko³ajek ![]() 26.02.2014 Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³ Wyjrza³am przez okno Na parapecie zosta³o Bia³e piórko - Pami±tka po Tobie Mój Anio³ku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2015-03-06 o 23:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | ||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wypadania w³osów, wygl±da na to, ¿e mi niesamowicie pomog³o jedzenie ma³ej ³y¿eczki oliwy dziennie (a w³a¶ciwie 5x w tyg, bo w weekendy zapominam :P). Dziêkujê za doradzenie tego. ![]() W moim supermarkecie akurat by³a promocja na od¿ywki Tresemme, wiêc ta Naturals Vibrantly Smooth ju¿ jest moja. ![]() W ten sposób kosmetyki do w³osów ju¿ mi siê przesta³y mie¶ciæ w dwóch sporych koszykach w ³azience. ![]() Znowu buszujê w nocy. ![]() ![]()
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2015-03-07 o 01:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama prawie padlam jak zobaczy³am ¿e roczne dziecko robi mine pt "mame trzeba oddac do wariatkowa" ![]()
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Moderator
|
Mój t¿ kocha mnie g³askaæ po w³osach i siê nimi bawiæ i ostatnio ju¿ siê wkurza bo mu wiecznie co¶ na d³oni zostaje i pociesznie nazywa mnie 'sier¶ciuszkiem'
![]() Tresemme z keratyn± mia³am ale inn±, ju¿ dosæ dawno i by³a ok jak proteiny mi s³u¿y³y. Naturalsa kupujê od kiedy jestem w Anglii, bardzo t± od¿ywkê lubiê. Teraz sk³ad jest inny, mam wra¿enie ¿e nawet lepszy i nadal tak ¶licznie pachnie. Szampon te¿ by³ ¶wietny, ogólnie udany zestaw. Skóra i w³osy na nawil¿enie narzekaæ nie powinny ![]() Widzia³y¶cie te w³osy :O http://kokardka-mysi.blogspot.co.uk/...alne.html#more jakie loki cudne Joanku - ja mam takie w³osiory których nie da siê nawil¿yæ obecnie ale da siê sprawiæ by nie by³y takie mocno suche. Co robiê to: -oliwa na od¿ywkê przed myciem na jaka¶ godzinê-2 -mycie szamponem dla dzieci lub od¿ywk± -garnier oleo repair pod czepek na 20 minut lub inna od¿ywka bez protein i humektantów, która nie obci±¿a a od¿ywia, solidnie podgrzana pod czepkiem (tresemme naturals, maska ziaja z rycynowym te¿ bêdzie super) -sp³ukanie, ods±czenie z wody i suszenie naturalna lub suszark± Nie znalaz³am lepszego sposobu, w³osy nie s± nawil¿one jako¶ bajecznie, ale wygl±daj± bardziej estetycznie i s± milsze oraz troszkê b³yszcz±. Mo¿na te¿ do od¿ywki dokapaæ minimum oleju ryxynowego by domkn±³ ³uski. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-03-07 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odkopalam na te okolicznosc jeden stary artykul o glebokim odzywianiu, zeby sie upewnic czy dobrze pamietam - wedlug autorki jedyne co naprawde wnika w glab wlosa to woda i niektore oleje, przy czym najlepiej penetruja oliwa z oliwek i kokos. Inne skladniki dziaja tylko na powierzchni wlosa (o kwestii wnikania protein nic nie pisze) w zwiazku z czym zasugerowalabym oliwe z oliwek na mokre wlosy. Jak nie pomoze to innych pomyslow calkiem nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
Cytat:
![]() kupi³am córce kuracjê nioxin, zobacz w sieci, moze i Tobie by pomog³a? mam szampon, od¿ywkê d/s, b/s i serum |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
![]() ![]() Do farby dosta³am tak proteinow± od¿ywkê, ¿e a¿ strach nak³adaæ j± na moje nie przepadaj±ce za proteinami w³osy ![]() ![]() Ostatnio wsta³am pó³ godziny wcze¶niej, piêknie zreanimowa³am w³osy ¿elem, joa¶k± i dyfuzorem, wysz³y mi naprawdê ³adne loczki, a w szkole us³ysza³am komplement od jednej panny " O ty chyba te¿ dzisiaj nie zd±¿y³a¶ siê uczesaæ" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4167 | ||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() ![]() Super ![]() Cytat:
Spróbowa³abym mycia od¿ywk± i olejowania na od¿ywkê nawil¿aj±c± ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostawilam.na zsk 100 z³, mozecie byæ pewne ze jak zamówienie przyjdzie bêdê pytac dalej :P
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
No zobaczcie same: ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.