Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-03-06, 15:37   #4141
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Bo to co kupi³a¶ to pewnie kiepskiej jako¶ci henna wiec siê nie dziw

Zdecydowanie tez widzê smutne w³osy. Tak trzeba je trochê o¿ywiæ

Na sk³adzie pisze Cassia Obovata, Triticum Vulgare Germ Oil wiêc my¶la³am, ¿e nie bêdzie ¼le 25g za 5 z³ to wydawa³o mi siê przyzwoit± cen± niestety efekt niekoniecznie
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:38   #4142
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Tanio strasznie jak na henne, ja bym takiej nie ufala :p
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 15:57   #4143
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez martyyn Poka¿ wiadomo¶æ
Obecnie myjê w³osy alterr± z granatem, jako od¿ywki u¿ywam balsamu aloesowego z green pharmacy. W³osy s± jakby g³adsze w dotyku, ale wci±¿ sztywne, poprzetykane na ca³ej d³ugo¶ci poskrêcanymi, jakby popalonymi w³osami. Od spodu jest dramat, kosmyki przypominaj± bardziej papier ¶cierny, ni¿ w³osy. Kaza³am nawet pomacaæ mê¿owi, te¿ wyczu³ ró¿nicê. Prostujê mo¿e raz na dwa miesi±ce, od wielkiego dzwonu, zawsze zabezpieczam sprayem termalnym. Je¿eli ju¿ suszê, to letnim nawiewem, na grubej szczotce, raczej schn± same (pracujê w domu i ma³o kiedy spieszy mi siê do wyj¶cia). Nigdy nie czeszê w³osów na mokro, przelatujê tylko palcami, ewentualnie czeszê kiedy ju¿ s± zupe³nie suche/ pod sam koniec suszenia, do prostowania na okr±g³ej szczotce.

Za³±czam zdjêcia dos³ownie sprzed 20 minut, po normalnym umyciu i wyschniêciu na powietrzu. 1 - w³osy od spodu (widaæ wyra¼nie te idiotyczne skrêty), 2 - skrêcone w³osy od spodu, 3 - w³osy z wierzchu, 4 - w³osy w pe³ni naturalne, po radykalnym ¶ciêciu (nie ma tu ju¿ w³osów po rozja¶nianiu/ prostowaniu), wyschniête na powietrzu, niczym nie stylizowane (by³o tego dnia do¶æ ch³odno i wilgotno).

Nie proszê tutaj o konkretn± pielêgnacjê, tylko o pomoc w zidentyfikowania typu w³osa. Je¿eli zgodnie z moimi przypuszczeniami s± krêcone, bêdê wiedzia³a jak siê za to zabraæ

Aha, fryzjerka, która czesa³a mnie do ¶lubu powiedzia³a, ¿e to "taki typ w³osa", sztywny, sianowaty i lekki jak wata, i mam siê z tym pogodziæ

PS. Dorzuci³am jeszcze jedno zdjêcie, równie¿ naturalnych w³osów, jak na zdjêciu nr 4 (bez stylizacji czy suszenia). Wiem, ¿e wygl±daj± na br±zowe/ rude, ale chyba takie by³o ¶wiat³o po prostu. Widac za to wyra¼nie tego baranka na samym wierzchu
Ciezko tu cos powiedziec na temat typu skretu, bo wlosy sa niewystylizowane. Wygladaja na oko jak fale posrednie miedzy 2b i 2c, ale moze tu sie pojawic i silniejszy skret.
Nie czesz na sucho, zmien szampon na lagodniejszy, odzywke na mocniej emolientowa. Wlosy po myciu pougniataj, wgniec zel albo pianke i daj im spokojnie wyschnac i skrecic sie tak jak chca.
Wygladaja na bardzo suche i porowate, fakt.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:25   #4144
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

Henna za 5 z³?

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 16:57   #4145
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

No to trzeba odwiedziæ fryzjera!
Pigu³kê przewa³kowa³am ju¿ kilka razy, nawet wybra³am sobie zestaw na pocz±tek ( w tym od¿ywke garnier awokado i mas³o karite, wiele dziewczyn uzywalo). Co do w³osów to miejscami siê krêc± a gdzie indziej znowu s± proste albo jakie¶ niezidentyfikowane.

Wysy³ane z mojego MT11i za pomoc± Tapatalk 2
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:16   #4146
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Co do szamponów pottersa - nie mia³am nigdy Ale w sumie jako oczyszczacz te¿ siê mog± nie nadaæ, maj± guar. Ja ca³ym sercem wielbiê ich balsamy do mycia jednak

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ

A ja mam pytanie, Kochane. W³osy mi siê faluja od koñca ucha do samego do³u - za stanik. Jakbym podciela koñce, potem znowu i znowu - czy nowe w³osy te¿ powinny siê falowac?

Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Tak, powinny siê dalej falowaæ

Cytat:
Napisane przez Limone Poka¿ wiadomo¶æ
W takiej wersji wygl±dam ¼le, mam wtedy bardzo ulizane w³osy, bo niestety s± cienkie. Niestety ju¿ lepiej wygl±daj± moje rozczesane loki
Aa rozumiem No to trzeba stylizowaæ

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ

Muszê kupiæ wreszcie jak±¶ od¿ywkê z proteinami, a ci±gle mi siê nie chce i¶æ do drogerii.
Ja ostatnio jako proteinowej u¿ywam od¿ywki cece med do w³osów wypadaj±cych, zamiast na skórê g³owy, na d³ugo¶æ, ma sporo proteinek, o ta --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html
Ale najbardziej lubiê dokapywaæ keratynkê wszêdzie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka¿ wiadomo¶æ
Te odzywki z proteinami stosujemy jako ds czy b¶? A maski, np z ¿elatyna albo ¿ó³tkiem, po myciu? Przed myciem chyba bez sensu skoro poeem ca³e dobro zmyjemy
Przewa¿nie stosujemy jako d/s, choæ mo¿na i b/s
Maseczka z ¿ó³tkiem - przed myciem lepiej, bo dodajemy jeszcze do niej przewa¿nie olej i mo¿e jaki¶ nawil¿acz, a to mog³oby byæ ju¿ za ciê¿kie, ¿eby zmyæ sam± wod± po myciu

Cytat:
No ja w³a¶nie na tym blogu to wyczytalam. A czytaj±c link wczorajaszy z wlosowelove od TheUnlike wychodzi mi ze mam za ma³o.protein, a za du¿o humektanow i emolientow- i to by sie zgadza³o, bo ostatnio.ci±gle dawalam siemie lniane.
Chce dzisiaj zrobiæ maskê z ¿elatyny, te¿ z blogu wiedzmy. Myc potem czym¶ czy tylko splukac? Bêdê od razu obserwowaæ czy moje w³osy lubi± proteiny.
¯elatynê przewa¿nie sp³ukuj± dziewczyny sam± wod±, ja nie próbowa³am, zatem nie wiem Ale robi³am laminowanie od mariona, nie lubiê :P

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
O tym nie wiedzia³am Mo¿e dlatego moje w³osy bardzo siê nie lubi± z proteinami mlecznymi.
Moje te¿ za nimi nie przepadaj± w wiêkszych ilo¶ciach

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny !
Postanowi³am w koñcu zadbaæ o prawid³ow± pielêgnacjê swoich krêcio³ków, tylko drêczy mnie jedno - jaka fryzura jest najlepsza do loczków? Teraz mam bardzo d³ugie w³osy, prawie do pupy, nie s± ani jako¶ specjalnie wycieniowane ani nic (w dodatku gêste puszyste), po prostu pozostawione same sobie przez dosyæ d³ugi czas, i w³a¶nie nie wiem czy zostawiæ je jeszcze w spokoju czy jednak wybraæ siê do fryzjera. Co s±dzicie?

A w sumie jak ju¿ napisa³am pomo¿e kto¶ okre¶liæ skrêt w³osów itp ? By³abyym bardzoo wdziêczna
Ja bym tu wycieniowa³a troszkê i warstwy zrobi³a, no i koñce pociê³a Skrêt wydaje siê co¶ ko³o 2b, ale mo¿e jeszcze siê wzmocni po pielêgnacji

Cytat:
A np zoltko? Albo jaki¶ inny domowy protein? A przez weekend zrobie zakupy w aptece internetowej.
¯ó³tko mo¿e byæ, ale bêdzie dzia³aæ inaczej, ni¿ taka np. keratyna hydrolizowana Mi ¿ó³tko nie s³u¿y, keratynê kocham

Cytat:
Apropo puszu, zauwazylam, ze ograniczenie wychodzenia z domu znaczaco ogranicza mi puch :p
Hehe, mam podobnie

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
No to trzeba odwiedziæ fryzjera!
Pigu³kê przewa³kowa³am ju¿ kilka razy, nawet wybra³am sobie zestaw na pocz±tek ( w tym od¿ywke garnier awokado i mas³o karite, wiele dziewczyn uzywalo). Co do w³osów to miejscami siê krêc± a gdzie indziej znowu s± proste albo jakie¶ niezidentyfikowane.

Wysy³ane z mojego MT11i za pomoc± Tapatalk 2
A to normalne Ja mam np. dwa korkoci±gi, a reszta to mieszanka 2a-2b-2c

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2015-03-06 o 17:17
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:25   #4147
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Kupi³am od¿ywkê henarê z pigmentem br±zowym do podkre¶lenia koloru i tresemme z kokosem. Sk³ad kokosowej nieco inny ni¿ na necie, potem wrzucê fotki. Tyle czasu nic nie kupowa³am bo denkowa³am to sobie pozwoli³am, liczê ¿e siê ta kokosowa sprawdzi tak cudnie jak kiedy¶.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 18:10   #4148
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
martakow paczaj, kurde za jedn± wizyt± jednak wszystko siê da http://www.pudelek.pl/artykul/76939/..._fryzura_foto/
nie da siê chyba tylko otworzyæ parasola w ty³ku

ciekawe czy jest u nas taki fryzjer od którego wychodzi siê dok³adnie z tym, co sie chcia³o
No ja wiem, ¿e siê da, sama znam dziewczynê, która co trochê skacze blond (taki jasny jak u tej Kardashian), czerñ, br±z i zawsze za jednym zamachem schodzi³a z czerni do platyny. Ale to trzeba cierpliwo¶ci (calutki dzieñ na tym schodzi, czasem dwa, zale¿y jak siê zabiera³a do tego), wprawy, wiedzy i jednak w³osów raz, ¿e mocnych, a dwa - podatnych na takie zabiegi.
Jak siê farbuje farbami chemicznymi (ale nie Palette), a nie henn± i innymi zio³ami, to nie jest a¿ tak trudno. Sama wiem, jak z br±zu po jednym rozja¶nianiu uzyskiwa³am lekko rudawy jasny blond, i to w chwilê dos³ownie (fakt, ¿e na wodzie 12%, ale trzyma³am max 15 minut), bo mam w³osy podatne na rozja¶nianie, ³atwo mi siê rozja¶niaj±. Ale henna siê tak nie da³a.

Cytat:
O tym nie wiedzia³am Mo¿e dlatego moje w³osy bardzo siê nie lubi± z proteinami mlecznymi.
Moje te¿ nie lubi³y nigdy.

Cytat:
Tanio strasznie jak na henne, ja bym takiej nie ufala :p
Ja farbowa³am zawsze henn± Eld - 3,50 - 4 z³ za 25 g
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 18:28   #4149
201605161428
Konto usuniête

Ja ostatnio kupilam henne ale bezbarwna za 18zl Kupilam dzis paletki sleek i revolution i roz the balma, a przy okazji odkrylam, ze maja rownie cudownie zaopatrzony dzial z wlosami *-* Maja i organice i siberie i babunie i banie agafii, oleje, no wszystko!
Stary 2015-03-06, 18:32   #4150
Klaudenc
Moderator

A propo henny to ja kupowa³am hennê topop, czyst± i by³am z niej zadowolona 100g za funta. Tanio tu mo¿na trafiæ w tych lokalnych hinduskich sklepikach W Polsce wiêcej to kosztuje, wiadomo. Za¶ w sklepie w centrum kosztowa³a ju¿ 3 funty.(ceny siê ró¿ni± zale¿nie od dzielnic)
Kiedy¶ te¿ widzia³am na polskiej stronie hennê 100g za chyba 10 z³ bezbarwn± z rosyjskimi napisami. Zale¿y sk±d to jest i gdzie kupujesz, mo¿na kupiæ dobr± hennê i tanio. Mnie tania topop zadowoli³a bardziej ni¿ dro¿sza z lusha.
Stary 2015-03-06, 18:50   #4151
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88

Dziec spi,a ja zaraz zak³adam konto na ZSK i zamawiam keratynke

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 20:01   #4152
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Co do szamponów pottersa - nie mia³am nigdy Ale w sumie jako oczyszczacz te¿ siê mog± nie nadaæ, maj± guar. Ja ca³ym sercem wielbiê ich balsamy do mycia jednak

Tak, powinny siê dalej falowaæ

Aa rozumiem No to trzeba stylizowaæ

Ja ostatnio jako proteinowej u¿ywam od¿ywki cece med do w³osów wypadaj±cych, zamiast na skórê g³owy, na d³ugo¶æ, ma sporo proteinek, o ta --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html

Przewa¿nie stosujemy jako d/s, choæ mo¿na i b/s
Maseczka z ¿ó³tkiem - przed myciem lepiej, bo dodajemy jeszcze do niej przewa¿nie olej i mo¿e jaki¶ nawil¿acz, a to mog³oby byæ ju¿ za ciê¿kie, ¿eby zmyæ sam± wod± po myciu

¯elatynê przewa¿nie sp³ukuj± dziewczyny sam± wod±, ja nie próbowa³am, zatem nie wiem Ale robi³am laminowanie od mariona, nie lubiê :P

Moje te¿ za nimi nie przepadaj± w wiêkszych ilo¶ciach

Ja bym tu wycieniowa³a troszkê i warstwy zrobi³a, no i koñce pociê³a Skrêt wydaje siê co¶ ko³o 2b, ale mo¿e jeszcze siê wzmocni po pielêgnacji

¯ó³tko mo¿e byæ, ale bêdzie dzia³aæ inaczej, ni¿ taka np. keratyna hydrolizowana Mi ¿ó³tko nie s³u¿y, keratynê kocham

Hehe, mam podobnie

A jako delikatne szampony? to, ¿e Ty wielbisz ich balsamy to wszystkie wiemy :P
Mariona tez nie lubiê i ró¿owej wersji tak samo.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 20:26   #4153
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

25g za 5z³ to nie jest wcale ma³a cena za hennê. Wychodzi o 1,5zl drozej ni¿ ta henn± z pola henny , a jako¶æ z ph jest bardzo dobra. W³osy mia³am super miêkkie , co prawda nie czesa³am ich bo nie uznaje czesania bez odzywki ale wygl±da³y normalnie jak po czesaniu a nawet sa w lepszej kondycji teraz.

A mi co¶ siê dzieje, w³osy zaczê³y nadmiernie wypadac plus szybko siê przetluszczaja ostatnio cos im szkodzi ale nie wiem co bo od miesi±ca niczym ich nie zaskoczy³am
Stary 2015-03-06, 22:35   #4154
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Hmm dziewczyny. Mam tu trochê osobist± pora¿kê;(
Najlepsza przyjació³ka walczy z wlosiem a ja nie potrafiê pomóc ;/
W³osy ma straaasznie suche. Strzecha taka, ¿e zal patrzeæ.

Mimo zabiegów sprawdzonych przeze mnie, w³osy wciaz s± tak suche, ¿e masakra. Juz nie wiem jak jej pomóc.
By³y ju¿ delikatne myjadla. Próby z traktowaniem jak szkliste, w³osy ma bardzo cienkie i bardzo ich ma³o.
Silikony- siano
Oleje przed myciem - ¿adnej ró¿nicy
Olejki po- w³osy obci±¿one, t³uste
GAIK, cokolwiek z olejkami itp - pol obci±¿one t³uste, pó³ siano.
Plukanka lniana - siano.
¯el lniany - puch
Alterra z granatem - siano.
Normalnie nie ma ich jak nawil¿yc! Nie chc± ogóle wi±zaæ wody.

Czy suszone dyfuzorem czy schnace same - siano.
Jutro próbuje krem. :/

(Kumpela grzeszy tylko farb± apteczna colour and soin) raz na 2 miesi±ce.
Jakie¶ sugestie? ;*
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-06, 22:52   #4155
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:

Mimo zabiegów sprawdzonych przeze mnie, w³osy wciaz s± tak suche, ¿e masakra. Juz nie wiem jak jej pomóc.
By³y ju¿ delikatne myjadla. Próby z traktowaniem jak szkliste, w³osy ma bardzo cienkie i bardzo ich ma³o.
Silikony- siano
Plukanka lniana - siano.
¯el lniany - puch

Jakie¶ sugestie? ;*
A mycia od¿ywk± próbowa³a?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 22:52   #4156
Klaudenc
Moderator

Muszê siê po¿aliæ i pomarudziæ.
Kud³y mi lec± niesamowicie, s± wszêdzie, w³a¿± mi do paszczaka w nocy jak siê osypuj± i ju¿ nie mogê, czujê siê jakbym jakiego¶ zwierza mia³a w domu. Co mo¿na robiæ, ¿eby w nocy jak wypadaj± i przyczepiaj± wszêdzie nie by³y a¿ tak uci±¿liwe, zak³adaæ na czerep jaka¶ chustkê? Nie wiem ile jeszcze to wypadanie potrwa, pewnie dopóki mi ostatecznie te wszystkie kryzysowe kude³ki nie wylec± a nie wiem czy to tak zdrowo g³owê czym¶ zakrywaæ na noc.
Co robiæ co robiæ, pomocy dobrzy ludzie. A mo¿e szczotkê z dzika kupiæ ¿eby przed spaniem wyczesywaæ te martwe w³osy i masowaæ skórê? Chodzi mi o jaka¶ radê jak zapobiec przedostawaniu siê w³osów wszêdzie bo przyczynê to ja znam i nie chodzi mi o zahamowanie.
Stary 2015-03-06, 22:53   #4157
201605161428
Konto usuniête

Joanku, a moze to po prostu ten etap, gdy ratuje tylko ciachniecie?
Sprobujecie ajuwerdyjska z organici powinna ogarnac ten puch.
Stary 2015-03-06, 23:47   #4158
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Kud³y mi lec± niesamowicie, s± wszêdzie, w³a¿± mi do paszczaka w nocy jak siê osypuj± i ju¿ nie mogê, czujê siê jakbym jakiego¶ zwierza mia³a w domu. Co mo¿na robiæ, ¿eby w nocy jak wypadaj± i przyczepiaj± wszêdzie nie by³y a¿ tak uci±¿liwe, zak³adaæ na czerep jaka¶ chustkê? Nie wiem ile jeszcze to wypadanie potrwa, pewnie dopóki mi ostatecznie te wszystkie kryzysowe kude³ki nie wylec± a nie wiem czy to tak zdrowo g³owê czym¶ zakrywaæ na noc.
Co robiæ co robiæ, pomocy dobrzy ludzie. A mo¿e szczotkê z dzika kupiæ ¿eby przed spaniem wyczesywaæ te martwe w³osy i masowaæ skórê? Chodzi mi o jaka¶ radê jak zapobiec przedostawaniu siê w³osów wszêdzie bo przyczynê to ja znam i nie chodzi mi o zahamowanie.
Ja mam to samo...w³osy sa wszêdzie w domu Setki razy wstawa³am rano i synowi prawie z buzi wyjmowalam moje w³osy. Kilka razy na noc za³o¿y³am rajstope z microfibry zeby w³osów nie zostawiac na ca³ym ³ó¿ku

Mina syna rano - bezcenna

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2015-03-06 o 23:50
Stary 2015-03-07, 01:58   #4159
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Ja z proteinami nic nie dajê po myciu bo wiem ¿e po czasie ze¿re ca³e nawil¿enie i jak po myciu bêdzie piêknie to za parê godzin siañsko (po od¿ywce gliss kur oil tak by³o).
U mnie w³a¶nie ostatnio ¶wietnie dzia³a w OMO od¿ywka z proteinami jako pierwsze O i emolientowa jako drugie O.

Cytat:
martakow paczaj, kurde za jedn± wizyt± jednak wszystko siê da http://www.pudelek.pl/artykul/76939/..._fryzura_foto/
nie da siê chyba tylko otworzyæ parasola w ty³ku
Koszmar.

Cytat:
Nie wiem, czy uda mi siê tutaj dostaæ, ale zapamiêtam. Dziêki.

Cytat:
Ja mam to samo...w³osy sa wszêdzie w domu Setki razy wstawa³am rano i synowi prawie z buzi wyjmowalam moje w³osy. Kilka razy na noc za³o¿y³am rajstope z microfibry zeby w³osów nie zostawiac na ca³ym ³ó¿ku

Przepraszam, ¿e siê ¶miejê, ale bardzo zabawna historia.

Co do wypadania w³osów, wygl±da na to, ¿e mi niesamowicie pomog³o jedzenie ma³ej ³y¿eczki oliwy dziennie (a w³a¶ciwie 5x w tyg, bo w weekendy zapominam :P). Dziêkujê za doradzenie tego.

W moim supermarkecie akurat by³a promocja na od¿ywki Tresemme, wiêc ta Naturals Vibrantly Smooth ju¿ jest moja. A oprócz tego kupi³am jeszcze co¶ takiego: Tresemme Expert Keratin Smooth Conditioner. Ma zadziwiaj±co wysoko w sk³adzie keratynê.

W ten sposób kosmetyki do w³osów ju¿ mi siê przesta³y mie¶ciæ w dwóch sporych koszykach w ³azience.

Znowu buszujê w nocy. (U mnie 18. )

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2015-03-07 o 01:59
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-07, 06:01   #4160
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ¿e siê ¶miejê, ale bardzo zabawna historia.

Co do wypadania w³osów, wygl±da na to, ¿e mi niesamowicie pomog³o jedzenie ma³ej ³y¿eczki oliwy dziennie (a w³a¶ciwie 5x w tyg, bo w weekendy zapominam :P). Dziêkujê za doradzenie tego.

Znowu buszujê w nocy. (U mnie 18. )
Ale to siê trzeba ¶miaæ, nie przepraszaj
Sama prawie padlam jak zobaczy³am ¿e roczne dziecko robi mine pt "mame trzeba oddac do wariatkowa"

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-07, 07:56   #4161
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam mieszanke 2b i 2c i korkociagow nieco wiecej.
Zaraz mlodego wsadze w wysokie krzeselko i ide falki dopieszczac.
Stary 2015-03-07, 08:51   #4162
Klaudenc
Moderator

Mój t¿ kocha mnie g³askaæ po w³osach i siê nimi bawiæ i ostatnio ju¿ siê wkurza bo mu wiecznie co¶ na d³oni zostaje i pociesznie nazywa mnie 'sier¶ciuszkiem' I oczywi¶cie po drzemce znajduje moje w³osy w swojej buzi albo jak zarost zapu¶ci to mu siê przyczepiaj± xD
Tresemme z keratyn± mia³am ale inn±, ju¿ dosæ dawno i by³a ok jak proteiny mi s³u¿y³y. Naturalsa kupujê od kiedy jestem w Anglii, bardzo t± od¿ywkê lubiê. Teraz sk³ad jest inny, mam wra¿enie ¿e nawet lepszy i nadal tak ¶licznie pachnie. Szampon te¿ by³ ¶wietny, ogólnie udany zestaw. Skóra i w³osy na nawil¿enie narzekaæ nie powinny Jest jeszcze wersja z avocado naturals, spróbujê kiedy¶ ma³± pojemno¶æ kupiæ. Wspania³a by³a te¿ maska thermal recovery, ale zmienili sk³ad na gorszy i obecnie jest beznadziejna.

Widzia³y¶cie te w³osy :O
http://kokardka-mysi.blogspot.co.uk/...alne.html#more
jakie loki cudne

Joanku - ja mam takie w³osiory których nie da siê nawil¿yæ obecnie ale da siê sprawiæ by nie by³y takie mocno suche. Co robiê to:
-oliwa na od¿ywkê przed myciem na jaka¶ godzinê-2
-mycie szamponem dla dzieci lub od¿ywk±
-garnier oleo repair pod czepek na 20 minut lub inna od¿ywka bez protein i humektantów, która nie obci±¿a a od¿ywia, solidnie podgrzana pod czepkiem (tresemme naturals, maska ziaja z rycynowym te¿ bêdzie super)
-sp³ukanie, ods±czenie z wody i suszenie naturalna lub suszark±

Nie znalaz³am lepszego sposobu, w³osy nie s± nawil¿one jako¶ bajecznie, ale wygl±daj± bardziej estetycznie i s± milsze oraz troszkê b³yszcz±. Mo¿na te¿ do od¿ywki dokapaæ minimum oleju ryxynowego by domkn±³ ³uski.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-03-07 o 09:21
Stary 2015-03-07, 08:59   #4163
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:

Silikony- siano
Plukanka lniana - siano.
¯el lniany - puch

Jakie¶ sugestie? ;*
Ciezki przypadek.
Odkopalam na te okolicznosc jeden stary artykul o glebokim odzywianiu, zeby sie upewnic czy dobrze pamietam - wedlug autorki jedyne co naprawde wnika w glab wlosa to woda i niektore oleje, przy czym najlepiej penetruja oliwa z oliwek i kokos. Inne skladniki dziaja tylko na powierzchni wlosa (o kwestii wnikania protein nic nie pisze) w zwiazku z czym zasugerowalabym oliwe z oliwek na mokre wlosy.
Jak nie pomoze to innych pomyslow calkiem nie mam.
Stary 2015-03-07, 09:23   #4164
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:
jakie loki cudne
widzia³am je wcze¶niej, boskie, a Mysia robi cuda

kupi³am córce kuracjê nioxin, zobacz w sieci, moze i Tobie by pomog³a?
mam szampon, od¿ywkê d/s, b/s i serum

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:36   #4165
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Mi Misko nowe w³osy rosn± (pe³no igie³ek) i wypychaj± te 'kryzysowe' wiêc nie zahamujê tego bo musz± wypa¶æ, ale dziêkujê Ci za polecenie To trochê mam tak jak niektóre kobiety po tabletkach anty pisa³y, ¿e siê sypie jaki¶ czas a potem ju¿ jest ok, a mi hormony ¶wirowa³y i teraz ¶wiruj± ze wzrostem
Stary 2015-03-07, 09:54   #4166
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Cytat:
jakie loki cudne
Jejku jakie piêkne Jak tylko przeniosê siê do Warszawy zafundujê moim w³osom ciêcie plus "poznaj swoje w³osy" u Mysi

Do farby dosta³am tak proteinow± od¿ywkê, ¿e a¿ strach nak³adaæ j± na moje nie przepadaj±ce za proteinami w³osy a jest w niej hydrolizowana kreatyna, hydrolizowane proteiny kukurydziane, hydrolizowane proteiny pszeniczne, hydrolizowane proteiny soi. I to wszystko przed zapachem

Ostatnio wsta³am pó³ godziny wcze¶niej, piêknie zreanimowa³am w³osy ¿elem, joa¶k± i dyfuzorem, wysz³y mi naprawdê ³adne loczki, a w szkole us³ysza³am komplement od jednej panny " O ty chyba te¿ dzisiaj nie zd±¿y³a¶ siê uczesaæ" I tyle ze starañ cz³owieka Na szczê¶cie od innych pada³y normalne komplementy

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-07, 10:40   #4167
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
A jako delikatne szampony? to, ¿e Ty wielbisz ich balsamy to wszystkie wiemy :P
Mariona tez nie lubiê i ró¿owej wersji tak samo.
Jako delikatne raczej nie, one z mocniejszymi detergentami s± Ale kto¶ w moim otoczeniu narzeka³ na szampon który¶ od nich, ale to nawet nie pamiêtam dok³adnie, na co

Cytat:
Dziec spi,a ja zaraz zak³adam konto na ZSK i zamawiam keratynke
Super

Cytat:

Silikony- siano
Plukanka lniana - siano.
¯el lniany - puch

Jakie¶ sugestie? ;*
Hmm, a mo¿e podci±æ co najgorsze, koñce zw³aszcza?
Spróbowa³abym mycia od¿ywk± i olejowania na od¿ywkê nawil¿aj±c± No i mo¿e proteiny, skoro s± zniszczone bardzo mo¿e?

Cytat:
Kurczê, sama nie wiem co Ci doradziæ... Mi po peelingu skóry g³owy wiêcej lecia³o przy myciu tych, co mia³y wypa¶æ. No ale tak w sumie co mycie nie bêdziesz peelingu robiæ no...

Cytat:

Cytat:
Ale to siê trzeba ¶miaæ, nie przepraszaj
Sama prawie padlam jak zobaczy³am ¿e roczne dziecko robi mine pt "mame trzeba oddac do wariatkowa"
Niby ¶miejê siê, ale wiem, co to znaczy poporodowe wypadanie, dalej Ci lec± bardzo co?

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ

Ostatnio wsta³am pó³ godziny wcze¶niej, piêknie zreanimowa³am w³osy ¿elem, joa¶k± i dyfuzorem, wysz³y mi naprawdê ³adne loczki, a w szkole us³ysza³am komplement od jednej panny " O ty chyba te¿ dzisiaj nie zd±¿y³a¶ siê uczesaæ" I tyle ze starañ cz³owieka Na szczê¶cie od innych pada³y normalne komplementy
Mo¿e zazdrosna
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-07, 10:53   #4168
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Niby ¶miejê siê, ale wiem, co to znaczy poporodowe wypadanie, dalej Ci lec± bardzo co?
Okropnie... Ci±gle mam nadziejê ze mo¿e z tego powodu co u Klaudenc- ze robi± sie nowe, bo widzê ze co¶ ma³ego zaczyna odstawac, ale to chyba nie to

Zostawilam.na zsk 100 z³, mozecie byæ pewne ze jak zamówienie przyjdzie bêdê pytac dalej :P

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-03-07, 11:02   #4169
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Niby ¶miejê siê, ale wiem, co to znaczy poporodowe wypadanie
Moje juz przestaly wypadac od stycznia jest normalnie.
Stary 2015-03-07, 12:03   #4170
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Joanku, a moze to po prostu ten etap, gdy ratuje tylko ciachniecie?
Sprobujecie ajuwerdyjska z organici powinna ogarnac ten puch.
Ona tnie co chwila. Juz mi tu p³acze a odrastaj± i ten sam pogrom ;/
No zobaczcie same:

Cytat:
Joanku - ja mam takie w³osiory których nie da siê nawil¿yæ obecnie ale da siê sprawiæ by nie by³y takie mocno suche. Co robiê to:
-oliwa na od¿ywkê przed myciem na jaka¶ godzinê-2
-mycie szamponem dla dzieci lub od¿ywk±
-garnier oleo repair pod czepek na 20 minut lub inna od¿ywka bez protein i humektantów, która nie obci±¿a a od¿ywia, solidnie podgrzana pod czepkiem (tresemme naturals, maska ziaja z rycynowym te¿ bêdzie super)
-sp³ukanie, ods±czenie z wody i suszenie naturalna lub suszark±

Nie znalaz³am lepszego sposobu, w³osy nie s± nawil¿one jako¶ bajecznie, ale wygl±daj± bardziej estetycznie i s± milsze oraz troszkê b³yszcz±. Mo¿na te¿ do od¿ywki dokapaæ minimum oleju ryxynowego by domkn±³ ³uski.
Oleje w maskach od¿ywkach j± obci±¿aj±. Spróbujemy mycia tylko od¿ywk±.
Cytat:

No ja nie wiem Ja tam mam mieszane uczucia bo bylam zawiedziona jak poszlam (my¶l±c- potencja³em we wlosiu)wierz±c ze Mysia poczaruje, poka¿e mi jak ogarn±æ nieregularny skrêt, ¿eby by³ sza³, jak mieæ takie wlosy jak w jej blogowych notkach a bylo delikatnie mówi±c kiepsko, suszono mnie przez prawie 2h, w³osy by³y bardzo ¶rednie. Wygl±da³y jak ulizana markiza a tu zawsze tyyyle komplementów! stwierdzi³am ze 'poznaj swoje w³osy' bylo kiepskim pomys³em bo znam je na tyle dobrze by stwierdziæ ze nie jestem zadowolona. Z efektu. Jakby dziewczyna z drugiej prezentacji do³±czy³a do nas i zainteresowa³a siê pielêgnacj± to sama by do tego dosz³a, bo z tych w³osów to nie sztuka wyluskac cuda.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.