Odżywki do włosów

Cece of Sweden Med, Prevent Hair Loss Conditioner Odżywka zapobiegająca wypadaniu włosów

Cece Med Prevent Hair Loss Odżywka Kuracja Przeciw Wypadaniu Włosów 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 lutego 2019 o 23:21
    Super duet z szamponem z tej serii
    Szampon + odżywka z tej serii, a do tego tabletki ze skrzypem polnym. Taki był mój zestaw. Bardzo wypadały mi włosy i musiałam w nie uderzyć z potrojoną mocą. Pomogło. Odżywka świeżo pachnie i nadaje lekkości i miękkości włosom. Również dobrze nawilża i wygładza. Po trzech miesiącach kuracji tym zestawem efekty były zauważalne. Dużo mniej wypadających włosów, a do tego stały się zdrowsze i mocniejsze. Gdy powtórzy się epizod z nadmiernym wypadaniem włosów na pewno powtórzę tą kurację.
    OlaMK
    12 września 2018 o 18:44
    Działanie przeciw wypadaniu trzeba rozpatrywać w komplecie z szamponem
    Mam szampon + odżywkę + lotion z tej serii. Lotionu nie lubię i zepchnęłam na tył szafki. Używam szamponu + tej odżywki co drugie/trzecie mycie włosów. Tak, uważam, że ta seria działa. Nie ma tu spektakularnego efektu ale na pewno jest lepiej. Lubię szampon z tej serii. Za tą odżywką nie przepadam ale stosuję, by trzymać kurację. Mam włosy normalne ale ze skłonnością do przesuszania. Po tej odżywce włosy mam matowe i przyklapnięte. Ogólnie, używam tej serii wtedy, gdy nie zależy mi, żeby włosy dobrze wyglądały. Przed imprezą na pewno użyłabym mojego innego zestawu ale ogólnie seria warta zakupu.
    Zalety:
    • w zestawieniu z resztą serii, rzeczywiście ograniczyła u mnie wypadnie włosów
    • gęsta, wydajna (opakowanie trzymam do góry nogami, żeby łatwiej wydobyć)
    Wady:
    • włosy mam po niej matowe i przyklapnięte
  • 10 marca 2017 o 12:54
    Trochę pomaga przy wypadaniu, ale to też fajna lekka odżywka
    Mam słabość do wszystkich odzywek CeceMed. Najbardziej lubiłam wersję Sensitive, którą szybko wycofano z Polski, ale ta także daje radę. Działanie: lekka odżywka humektantowo-proteinowa. Glikol zawsze działał na moje włosy podobnie jak gliceryna i jeśli w składzie odżywki nie było dużo cięższych emolientów albo jakichkolwiek protein, to miałam na głowie puch. Tutaj natomiast proteiny tworzą sympatyczną warstewkę na włosach, dzięki której włosy są gładziuteńkie i lśniące, a przy tym odbite u nasady i pełne naturalnej lekkości. Mam włosy wysokoporowate, więc nie mogę pozwolić sobie na używanie jej samodzielnie, ale kiedy używam jej na przemian z bardziej emolientowymi produktami, to zawsze mogę się spodziewać tego, że włosy będą ładnie wyglądać. Co do wypadania - widzę efekty dopiero po 2-3 miesiącach regularnego używania co drugie mycie (myję co 2-3 dni). Ta częstotliwość jest jednak zbyt duża dla moich włosów na długości (lubią dużą rotację produktów, więc stają się sztywne i elektryzują się) Na plus: -nadaje przepiękny blask i gładkość -odzywka jest lekka i nie obciąża, nie zabiera włosom objętości -w dotyku są cudowne, satynowe, sypkie -ułatwia rozczesywanie -dłużej i systematycznie używana pomaga ograniczyć wypadanie -ma dobrą wydajność -zapach jest delikatny Na minus: -suchym włosom nie wystarczy jej samodzielne stosowanie -nie dociąża końcówek Podsumowując: Polecam, aczkolwiek nie jako jedyny produkt do pielęgnacji.
  • 30 stycznia 2017 o 19:16
    Dobra, uzupełnia kurację!
    Odżywka jest uzupełnieniem bardzo dobrej kuracji przeciwko wypadaniu włosów i razem z szamponem i lotionem do stosowania na skalp stanowi cały zestaw. U mnie efekty pojawiły się po ok 3 miesiącach stosowania i włosy przestały wówczas tak wypadać i zauważyłam prawdziwy wysyp baby hair. Odżywka jest raczej rzadka ale nałożona nie spływa raczej z włosów. Dobrze sprawdza się pod kompresem. Wygładza włosy, zapobiega puszeniu, nawilża. jest dobrym uzupełnieniem całej kuracji. Polecam!
    ruda555
    11 listopada 2016 o 15:16
    Całkiem niezła odżywka
    Był to jeden z elementów kuracji przeciw wypadaniu włosów. Odżywka bardzo wydajna, włosy były po niej miękkie, delikatne i dobrze się rozczesywały i układały, ale jeśli chodzi o zmniejszenie wypadania włosów to nie zauważyłam tego efektu.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta