Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 20:52   #3151
truskawkaxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
A takiego gadania do dziecka to nie słyszałam
nawet nie umiem tego przeczytać normalnie co napisalas hahahahahah

hahahahahahahhahaha
sikam z Twojej tesciowej Truskawa
nie wiedziałam ze tacy ludzie powaznie istnieją
No ja myślę, że nam wszystkim co tu narzekają na to "ciumkanie" właśnie o takie gadanie chodzi.

To, że ktoś zrobi gu gu do noworodka, albo mówi piesek, kotek, ogólnie takie znane zdrobnienia, które brzmią normalnie, to to jest ok. To właśnie o takie twory "słowopochodne" chodzi i o język, który nie istnieje w żadnym kraju
Stary 2015-03-09, 21:18   #3152
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Kochane, idę spać.
Kit z tym, że o 1 się obudze i nie będę spać. Ale teraz ledwo na oczy widzę. Masakra... -.-'

Dobranoc

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:20   #3153
Nadzieja87
Zakorzenienie

Baset śpij dobrze
Stary 2015-03-09, 21:25   #3154
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Za euthyrox ich opier... sory niech oddają i sama bierz czy oni sa normalni??? Co do przygotowania do bycia matka uwierz mi, nikt nie jest przygotowany do końca .

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

My mamy malować ale mój mąz się nie spieszy więc jak do 25 marca nie pomaluje to zamawiam malarza i zapłaci za niego .
najlepiej, że mówili, że koleżanka roznosiła o 6 i może przez sen brałam? No ale na obchodzie powiedziałam lekarzowi, miał wpisać, ale póki co trzymam u siebie ;p

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu katarek to zło, tak mówiła położna na sr, ja tylko powtarzam. Powiedziała, że do noska najlepsze albo takie otwierane gruszki, albo aspiratory (typu frida?)
I mówiła że katarek to dziwny wynalazek i ciekawa jest czy osoba która go wymyśliła to go używała na sobie i jak się z tym czuła że ona zupełnie tego nie widzi, jak odkurzacz z niemowlakiem mają dobrze działać (może przy starszym dziecku ok, ale przy takim maleństwie to ona zupełnie nie poleca takich nowości). No generalnie była do niego baaaaaardzo sceptycznie nastawiona.

Crumble a może jest szansa że Cię jednak wypuszczą, jak porobią te podstawowe badania, skoro z Michasiem wszystko ok? Pogadaj z lekarzem, leżeć równie dobrze możesz w domu.
Gadałam. No w środę mam mieć badania krwi - swoją drogą, lekarz powiedział, że kwasy w normie, bo dla nich do 10 jest ok w środę więc badania, jeśli spadły, ktg dobre i przepływy dobre to może mnie wypuszczą. Dziś mnie tylko bardziej swędziało niż wczoraj. teraz jest lepiej - a brałam dziś prysznic i tak sobie myślę, że może to przez wodę? ;/

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hmm bardzo dziwne podejście położnej, jeśli pracuje w szpitalu to chyba wie, jakie tam stosują praktyki "odciągania" kataru u niemowląt. Nie cackają się, wygląda to tak, że biedna matka musi trzymać dziecko, oni wkładają rurkę do noska i odciagają glutki jakąś taką sprężarką To jest straszne po prostu. Wiadomo, jak nie ma dużego kataru to można odciagać gruszką czy fridą, ale moim zdaniem lepiej w domu przy większym katarze oczyścić nosek przy pomocy odkurzacza niż wylądować w szpitalu... I tak jak pisałam, ta siła odciągania jest odpowiednio zredukowana przez system rurek katarka. Próbowałam na sobie

U nas dzień kobiet jak każdy inny dzień.. Tradycyjnie dostałam kwiatki kilka dni wcześniej
Myślę powoli o spakowaniu torby, zamówiłam już ostatnie drobiazgi, dziś wypiorę koszule, szlafrok i do końca tyg może się spakuję

Dziewczyny ale Crumble pisała o rozwiązaniu ciąży w kwietniu, a nie w marcu
dokładnie
Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Po wizycie w szpitalu, przeciwciała wzrastają, czekamy na moment rozwiązania ale nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy to będzie.

Crumble, trzymaj się!!
Hania, ale to Ty nie jesteś w szpitalu??

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
wiem wiem że w kwietniu- już napisałam, że coś mi się pokręciło Sorry Crumble za mój budyń.

a nie będziesz sie źle z tym czuła jak będziesz wszystko dusiła w sobie?

czekacie na rozwiązanie, ale nie wiadomo kiedy...nie zazdroszczę. Trzymaj sie kochana
Budyń wybaczony!

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
dzisiaj to ja wyje przez te sny i wgl...

odezwała się też do mnie Pati, bo z telefonu ma problem wejść na watek i tylko priv dała rade wysłać.
Jest w szpitalu na obserwacji, mała mniej sie ruszała pojechała na IP , zrobili ktg , usg i zostawili na obserwacji. z małą jest ok, ma 1,5kg i mówi, ze leży teraz troche bez sensu, bo już jej nawet nie badają.
No nie... kolejna... ale pewnie ją wypuszczą skoro wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że po każdej kąpieli trzeba nasmarować dziecko oliwką bądź balsamem. kiedyś jak byłam u koleżanki i kąpała synka to smarowała no to wywnioskowałam że trzeba
Nie po każdej, lepiej nie. Skóra musi oddychać, no chyba, że dziecko ma AZS, to wtedy inna bajka..

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
A mi chyba odbija... Serio... cały dzień dobry nastrój miałam, a teraz siedzę i ryczę...

Czuję się winna, że mi się ciuszków prasować nie chce i pokoiku ogarniać jak to przecież ma dla mojego szkraba być... Więc ja o szkraba nie dbam i w ogóle zła matka ze mnie. Ostatnio określenie zła matka coś często chodzi mi po czerepie
Wiem co czujesz... ja będąc w szpitalu cały czas uważam się za fatalna matkę.

Cytat:
true story

sie tak zastanawiam... w którym tc jestem... appka pokazuje w tel 32tc a ogólnie 31t3d.... wiec co? w razie czego będą liczyć 31tydzień?
Bo dla lekarzy liczą się tyg skończone, ale obecnie jesteś w 32 tc

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie nadrobie wybaczcie

Bylam dzis na usg, gin powiedzial ze wszystko niby ok ale mloda jest za malutka (1,5 kg....) i srednie przeplywy (cokolwiek to znaczy) i dal kazal jutro do szpitala isc(( potem mnie uspokajal ze mam sie nie martwic bo pewnie wszystko ok ale maja mnie poobserwowac i porobic jakies badania latwo sie mowi, oczywiście poczytalam troche do tego nigdy nie bylam w szpitalu i jestem przerazona(((
Kochana! Trzymaj się! Ja wiem najlepiej co czujesz mam nadzieję, że szybko się wezmą za badania, bo ja leżę drugi dzień bez sensu, robią tylko ktg z takich poważnych rzeczy

No właśnie, modlę się by w śr wyniki były cudowne! Wtedy jest szansa, że mnie wypuszczą. Z mojej strony powiem, żebyście nie czekały z praniem, z zamawianiem i pakowaniem torby Jak tylko mnie wypuszczą to się ostro biorę do pracy.. zazdroszczę Wam, że szykujecie pokoje.. ja będę szykowała jak wyjdę, a jeśli dopiero po porodzie - to dopiero wtedy przygotujemy pokój maleństwu

Ale wciąż wierzę, że się uda
Stary 2015-03-09, 21:36   #3155
Lethe69
Wtajemniczenie

Miałyście test obciążenia glukozą 75g?

Czy wyniki mogą być za niskie??? Co wtedy? Co to oznacza?

PS. CZY KTÓRAŚ Z WAS BĘDZIE RODZIŁA
W PŁOCKU, W SZPITALU TRÓJCY ŚWIĘTEJ?
Lethe69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:46   #3156
weron1
Rozeznanie

Cytat:

Bylam dzis na usg, gin powiedzial ze wszystko niby ok ale mloda jest za malutka (1,5 kg....) i srednie przeplywy (cokolwiek to znaczy) i dal kazal jutro do szpitala isc(( potem mnie uspokajal ze mam sie nie martwic bo pewnie wszystko ok ale maja mnie poobserwowac i porobic jakies badania latwo sie mowi, oczywiście poczytalam troche do tego nigdy nie bylam w szpitalu i jestem przerazona(((
Cytat:
Dzieki dziewczyny
A któraś z Was miala problemy z przeplywami? Wiecie o co w tym chodzi? Bo gin nic mi nie powiedzial
Cytat:
U mnie 32 tydzien i 1530 g
Kochana u mnie lekarz w 29 tygodniu ciąży stwierdził ,że mała jest za mała- ważyła wtedy 1052 gramy, ale powiedział, że może to też być jej uroda. Zapisał mi jednak leki MEDARGIN- na lepszy przyrost masy bobasa jak sie wyraził. U mnie z przepływami było ok. A jakie ty masz konkretnie przepływy- masz gdzies dane liczbowe? I czy lekarz mówił coś o łożysku- który stopień? Wiem jak bardzo sie stresujesz, bo sama dostawałam w głowę jak czekałam na kolejna wizytę i miałam nadzieje, że te małe wartości u mojej Alicji to były po prosty błędy w pomiarze. Po 3 tygodniach w 32 tc bobas przybrał na wadze i waży 1500-1600g. Lekarz powiedział, że to ok.
Z tym, że ja nie zostałam skierowana do szpitala.

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
a pokazywali Świętochłowice dzielnica Lipiny (akurat tam gdzie pracuję) taka masakra ogólnie i tam 5 smarkaczy skopało faceta bo im uwagę zwrócił, że się źle zachowują no i zmarł
no a później sie dziwią, że ludzie boją się interweniować jak jacyś idioci łamią prawo na ulicy...
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 22:02   #3157
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Kurde próbowałam się dzisiaj ogolic. Robiłam to na ślepo bo lusterka żadnego nie zabrałam i to jest jakaś masakra. Jutro zrobię chyba drugie podejście to do czwartku może będzie idealnie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dzisiaj brzuch mi twardnieje zwłaszcza jak stoje i coś robię :-/ i miałam takie wrażenie jak by miało mi go zaraz rozerwać :-/

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
a pokazywali Świętochłowice dzielnica Lipiny (akurat tam gdzie pracuję) taka masakra ogólnie i tam 5 smarkaczy skopało faceta bo im uwagę zwrócił, że się źle zachowują no i zmarł
A to chyba już jakiś czas temu było? W informacjach wydaje mi się ze o tym słyszałam że ten facet chyba jeszcze na komisariat zdążył dojść i tam się źle poczuł?

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 22:12   #3158
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
biedna obyś się już nie męczyła- ale Twoje męki nie ida na marnę. Jak przeczytałam Twój post to mnie pognało do kibelka
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ruskaa biedna Ty.. mam nadzieję, że ta biegunka to nic poważnego.
moje męki dla synka to oczywiste, ale nigdy bym nie przypuszczała , że będę musiała przez takie katusze przejść żeby mieć upragnione dziecko..
zobaczymy co mi w środę ginka powie bo może to być jakaś infekcja, bakteria czy nie wiadomo co skoro to ciągle powraca...

Cytat:

kochana nie stresuj się tylko, zbadają Cię i przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz a na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam
Mój w 29tc ważył 1200g więc też nie dużo

Dziewczyny jaką odzywkę do paznokci można bezpiecznie używać w ciąży ?
Bo zdjęłam żele
a wiem, że tej z eveline nie można stosować bo zawiera składniki, które przenikają do łożyska..

widzę, że dziś prawie każda ma dzień do to już końcówka a my zamiast się cieszyć to wyjemy

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 22:15   #3159
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
najlepiej, że mówili, że koleżanka roznosiła o 6 i może przez sen brałam? No ale na obchodzie powiedziałam lekarzowi, miał wpisać, ale póki co trzymam u siebie ;p

Gadałam. No w środę mam mieć badania krwi - swoją drogą, lekarz powiedział, że kwasy w normie, bo dla nich do 10 jest ok w środę więc badania, jeśli spadły, ktg dobre i przepływy dobre to może mnie wypuszczą. Dziś mnie tylko bardziej swędziało niż wczoraj. teraz jest lepiej - a brałam dziś prysznic i tak sobie myślę, że może to przez wodę? ;/

dokładnie

Hania, ale to Ty nie jesteś w szpitalu??

Budyń wybaczony!

No nie... kolejna... ale pewnie ją wypuszczą skoro wszystko ok.

Nie po każdej, lepiej nie. Skóra musi oddychać, no chyba, że dziecko ma AZS, to wtedy inna bajka..

Wiem co czujesz... ja będąc w szpitalu cały czas uważam się za fatalna matkę.

Bo dla lekarzy liczą się tyg skończone, ale obecnie jesteś w 32 tc

Kochana! Trzymaj się! Ja wiem najlepiej co czujesz mam nadzieję, że szybko się wezmą za badania, bo ja leżę drugi dzień bez sensu, robią tylko ktg z takich poważnych rzeczy

No właśnie, modlę się by w śr wyniki były cudowne! Wtedy jest szansa, że mnie wypuszczą. Z mojej strony powiem, żebyście nie czekały z praniem, z zamawianiem i pakowaniem torby Jak tylko mnie wypuszczą to się ostro biorę do pracy.. zazdroszczę Wam, że szykujecie pokoje.. ja będę szykowała jak wyjdę, a jeśli dopiero po porodzie - to dopiero wtedy przygotujemy pokój maleństwu

Ale wciąż wierzę, że się uda
Jestem, jestem... Mam tu neta wiec okno na świat.
Stary 2015-03-09, 22:21   #3160
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lethe69 Pokaż wiadomość
Miałyście test obciążenia glukozą 75g?

Czy wyniki mogą być za niskie??? Co wtedy? Co to oznacza?

PS. CZY KTÓRAŚ Z WAS BĘDZIE RODZIŁA
W PŁOCKU, W SZPITALU TRÓJCY ŚWIĘTEJ?
miałam test, ale wyników za niskich nie miałam.. a jakie masz?

Cytat:
Kurde próbowałam się dzisiaj ogolic. Robiłam to na ślepo bo lusterka żadnego nie zabrałam i to jest jakaś masakra. Jutro zrobię chyba drugie podejście to do czwartku może będzie idealnie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dzisiaj brzuch mi twardnieje zwłaszcza jak stoje i coś robię :-/ i miałam takie wrażenie jak by miało mi go zaraz rozerwać :-/

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

A to chyba już jakiś czas temu było? W informacjach wydaje mi się ze o tym słyszałam że ten facet chyba jeszcze na komisariat zdążył dojść i tam się źle poczuł?
haha Ja swoją bożenę widzę tylko w słuchawce od prysznica Jest duża ^^ luster w domu nie mam nisko, więc nie widzę, a sama to już dawno straciłam możliwość jej oglądania... przez to zarosłam trochę a teraz w szpitalu to już w ogóle nie ma szans żeby się ogarnęła ;p

Cytat:
Jestem, jestem... Mam tu neta wiec okno na świat.
a bo tak napisałaś, jakby Cie wypuścili. To łączę się w bólu
Stary 2015-03-09, 22:27   #3161
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość

haha Ja swoją bożenę widzę tylko w słuchawce od prysznica Jest duża ^^ luster w domu nie mam nisko, więc nie widzę, a sama to już dawno straciłam możliwość jej oglądania... przez to zarosłam trochę a teraz w szpitalu to już w ogóle nie ma szans żeby się ogarnęła ;p

Chyba tża zatrudnię do golenia będzie zachwycony :-P

Kasia

Wymiana

Stary 2015-03-09, 22:43   #3162
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana u mnie lekarz w 29 tygodniu ciąży stwierdził ,że mała jest za mała- ważyła wtedy 1052 gramy, ale powiedział, że może to też być jej uroda. Zapisał mi jednak leki MEDARGIN- na lepszy przyrost masy bobasa jak sie wyraził. U mnie z przepływami było ok. A jakie ty masz konkretnie przepływy- masz gdzies dane liczbowe? I czy lekarz mówił coś o łożysku- który stopień? Wiem jak bardzo sie stresujesz, bo sama dostawałam w głowę jak czekałam na kolejna wizytę i miałam nadzieje, że te małe wartości u mojej Alicji to były po prosty błędy w pomiarze. Po 3 tygodniach w 32 tc bobas przybrał na wadze i waży 1500-1600g. Lekarz powiedział, że to ok.
Z tym, że ja nie zostałam skierowana do szpitala.

no a później sie dziwią, że ludzie boją się interweniować jak jacyś idioci łamią prawo na ulicy...
Nie wiem czy mam jakies.liczby cos tam.pisal ale nie ogarniam tego z usg powiedzial tylko ze średnie i trzeba pobserwowac...jutro ma.mnie zbadac "moj" ordynator i tez juz mowil ze trzeba najpierw te przeplywy sprawdzić

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jeszcze tak sie pocieszam ze ja tez.malutka bylam jak sie urodzilam i wszystko w normie . było wiec moze to genetyczne?
Stary 2015-03-09, 22:43   #3163
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy mam jakies.liczby cos tam.pisal ale nie ogarniam tego z usg powiedzial tylko ze średnie i trzeba pobserwowac...jutro ma.mnie zbadac "moj" ordynator i tez juz mowil ze trzeba najpierw te przeplywy sprawdzić

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jeszcze tak sie pocieszam ze ja tez.malutka bylam jak sie urodzilam i wszystko w normie . było wiec moze to genetyczne?
Trzymam mocno kciuki!!
Stary 2015-03-09, 22:49   #3164
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:

Nie martw się bo to jeszcze gorzej wpłynie na wyniki czy coś :-* wszyscy trzymamy kciuki wiec będzie napewno dobrze :-*

Kasia

Wymiana

Stary 2015-03-09, 23:02   #3165
ruskaa
Wtajemniczenie

idę się kąpać jutro rano na pobieranie krwi a tak mi się nie chcę ... ale muszę sprawdzić czy wszystko ok.. siki też trza oddać nie wiem czy przeżyję i nie będę w nocy wstawać

Powiem Wam, że aż się dziwię co ten mój syn od 3 dni tak mocno kopie i się wierzga, normalnie brzuch mi chodzi jak u Blackie myślałam, że im dalej tym ruchy słabsze, bo mniej miejsca a tu brzuch wygląda jak po zderzeniu z tirem tu wypnie rączkę tam nóżkę

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 23:05   #3166
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu kochana.... po prostu duzo juz przeszłam w ciąży chyba to nie dziwne, ze sie bardzo martwię...
nie dziwne
ale nic Ci to nie da pozytywnego, wiec postaraj się tak już nie zamartwiać
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
No ja myślę, że nam wszystkim co tu narzekają na to "ciumkanie" właśnie o takie gadanie chodzi.

To, że ktoś zrobi gu gu do noworodka, albo mówi piesek, kotek, ogólnie takie znane zdrobnienia, które brzmią normalnie, to to jest ok. To właśnie o takie twory "słowopochodne" chodzi i o język, który nie istnieje w żadnym kraju
uff ja też mam taką nadzieję że to o to chodzi każdej z Was...

Capri nie martw sie na zapas kochana

Ja mam dzis jakis podły humor znowu... chcę juz byc po wszystkim... czuje się tak fatalnie ze sobą że marzę o tym zeby skupić sie w koncu na dziecku! Siedzę tylko w domu, jem i śpię i kompletnie nic innego mi się nie chce... o wychodzeniu do ludzi nie wspomnę...
Nie wiem jak ja jeszcze te 2 mce dam radę...

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 23:06   #3167
capriola_87
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie mile slowa i kciuki ide spac bo jutro stresujacy dzien, dobranoc
Stary 2015-03-09, 23:37   #3168
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Crumble - trzymaj się

Powiem szczerze że mimo tylu pozytywnych opinii ja też jestem baaaaaardzo sceptycznie nastawiona do tego katarka, jakoś sobie nie wyobrażam, zanoszący się od płaczu noworodek bo nie może oddychać a ja robię wyjazd z odkurzaczem i jeszcze odpalam wyjące bydlę... no nieee Ja to tradycyjnie będę używać gruszki, a jak nie będzie pomagać to wyślę Tż po fridę do apteki, ale póki co tylko gruchę kupuję
Kolezanka uzywala.gruszki.fridy i katarka.przy katarku dziecko.sie uspokajalo przy fridzie i gruszce wylo w noeboglosy. Ale jak woadomo zalezy wszystko od dziecka, ja mam i gruszke zeby wyciagac glutki.poza domem.i katarek plus.
Pisalam wam o lezaczku ze kiepskiej jakosci aie okazal jak zlozylismy i bez palaka ale okazuje sie ze mloda dostanie i o foteliku ktory nie ma tej wkladki pod glowke.i oslonek na pasy. Jesli brat znajdzie wklad na glowke oslonki na pasy dokupimy. Jesli nie to.nie bawimy sie w uniwersalne wkladki i kupujemy fotelik
Tylko mam dylemat jesli bedziemy kupowac to od 0 do 9 nosidelko czy fotwlik taki od 0 do 18. Ktoras sie wypowie?
Fistaszku dzieki za linki do aukcji

Ja dzis bylam drugi raz na szkole rodzenia naprawde ciekawie tam jesttylko bez tzta bo on pojechal do pracy i wroci pod koniec tygodnia i juz prawdopodobnie bedzie pracowal na miejscu.
A teraz ide nadrabiac te prawie 30 stron hehe a. Rano tak sie cieszylam ze nie ma duzo nadrabiania ale szczerze tesknilo mi sie za wami o pare razy probowalam wejsc na wizaz

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Crumble trzymaj sie !!
Cytat:
Po wizycie w szpitalu, przeciwciała wzrastają, czekamy na moment rozwiązania ale nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy to będzie.

Crumble, trzymaj się!!
Hania trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
No my oboje nerwusy. Także ciezko na spokojnie, nawet jak probuje nieraz spokojnie to on w moment wybucha i nie da normalnie pogadać..
Także samą nie wiem. Poczekam zobaczę czy za jakis czas się powtórzy. Niby nic wielkiego Ale kobieca duma zabolała.
Kochana bez stresu chociaz pewnie sama bym sie zdenerwowala.
Osobiscie nie trzymam zdjec bylych na kompie ale zdarzy mi sie na profil na fb np spojrzec

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
nie lubię takich akcji, ja bym od razu delikatnie go wypytała czy coś
na początku związku różne rzeczy zdarzały się mojemu mężowi, ale na szczęście wyrósł z tego, a teraz jak jestem w ciąży to już w ogóle anioł

o kurcze... trzymam kciuki za Was

Crumble współczuję... niech Ci ten euthyrox zwrócą ala:
Trzymam mocno nie załamuj się będzie dobrze z wszystkim sobie poradzisz

Dziewczyny chwalić się wózkami jakie kupiłyście
Martuś i Mimi za egzaminy

Ja dostałam czekoladki z milki i ptasie mleczko i kwiatuszki
ale niestety nie mogę już czekolady jeść i żadnych smażonych rzeczy itp
Nie wiadomo co mi jest, cały czas mam biegunkę a przy niej ból brzucha ale tylko przy biegunce... z domu ciężko się ruszyć bo nie wiadomo czy mnie nie złapie
Dieta lekkostrawna
Zobaczymy co w środę na wizycie powie lekarka i czy skieruje mnie do szpitala bo to już normalne nie jest
Ale od kilku dni synek jakby się przekręcił czy coś, bo nieźle się wierci i kopie i czuję go dość konkretnie
Muszę dokończyć zakupy, bo obawiam się tego szpitala

jak na razie leżę, bo tak mi kazano... wczoraj wyłam z bezsilności i błagałam żeby to się skończyło, bo się wykańczam....
A bralas probiotyk jakis?czy ty bierzesz moze jakis magnez?po mwgnezie fzsto gesto sa biegunki
Cytat:
Wiesz co martwię sie, bo wczoraj brązowy śluz miałam... ale nic mnie nie boli nie ciągnie, no nic mi niby nie jest, młody widze siedzi wysoko....lekarz mówił ze z szyjka jest porządku wiec łudze sie teraz ze to przez te czopki dowcipne.
no ale to nie zmienia faktu, ze przeżywam to i sie martwie...zresztta widać po snach
Kochana moze lekarz zruszyl teraz juz szyjka delikatna i poprawiasz sobi tylko tymi dopochwowymi tabletkami

[QUOTE=truskawkaxx;5057835 9]Mnie awaria wizażu zmobilizowała. Jeden wyprany, drugi się pierze. I suszę na balkonie na suszarce bo cudowna pogoda u mnie

A miałam wam powiedzieć... Mój Tż ma siostrę, która totalnie nie myśli o innych. Byliśmy u nich na imprezie jakoś w listopadzie. Kroi wszystkim ciasto na talerze. Ja spróbowałam na łyżeczce i tylko z powodu kultury nie wyplułam. Tyle alkoholu, że aż mnie gardło paliło... A ja w prawie 5-tym miesiącu. Jeszcze się śmiała, że no, wlało się jej prawie butelkę rumu i trochę wódki, bo ciągle nie czuła... Zero pomyslunku o tym, że ciasta "pijanego" niekoniecznie powinno się serwować ciężarnej, albo chociaż ją uprzedzić...

Szkoda slow.

[QUOTE=jagodowa07;50578608]Ja myślę, że polecają emolienty bo mają z tego korzyści, tak jak wszędzie i ze wszystkim, z lekami też ala:
Teraz się zastanawiam czy kupować oliwkę na początek, czy jakiś balsam, czy nic
A co do katarka - o ile ja chętnie bym go kupiła, to mój tż jak o nim słyszy

Emolienty tylko w razie wyzszej koniecznosci. Masz racje moga miec z tego korzysci chociaz nie musza. Ja mam z oilatum na wszelki wypadek zel do mycia k szampon 2 w 1 ale stwierdzilam ze na glowke wole.miec emolient ze wzgledu na ciekieniuche. A do wody mam plyn do kapieli z ziaji
Cytat:
Dostałam właśnie paczkę od r_p77

Pierwsze pranie włączone i za chwilkę będzie pięknie pachnieć dziecięcymi ubrankami mmmm

Zamówiłam u r_p77 pieluszki tetrowe jak je wypiorę zobaczymy co z nich będzię

jaki polecacie inhalator ? Bo ja się na tym w ogóle nie znam
Jabpralam w loveli i mi to prAie w ogole nie pachnieale trzy razy plukanie nabkoncu moz dlatego

[QUOTE=dorka607;50578785]Ja kupiłam fride i katarek. W dzień przy większym katarze katarek, w nocy frida. Stwierdziłam, że 40 zł to nie majątek a może akurat będzie pomocny
Do kąpieli mam 3w1 z Dady i zwykłe szare mydło. Po kąpieli ponoć oliwka nie jest dobra bo zatyka pory więc i ja nie kupowałam. Jak skóra jest ładna to nie potrzeba nic-ewentualnie parafina do kąpieli co jakiś czas. A jak będzie potrzeba to dopiero wtedy kupię emolient- na zaś na pewno nie
Do dupki mam alantan i bephanthen do częstszego stosowania, a w razie odparzeń użyję sudocremu.
Ja mam linomag. Ziajke dodupki w razie co. I sudocrem w ostrych przypadkach

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Ja kupiłam najzwyklejszy w Gemini, taki http://www.aptekagemini.pl/inhalator...max-na100.html
i się już ponad rok sprawuje. Co prawda jest głośny dosyć, ale chyba każdy jest.
Ja mam bodajze medel family i taki najczescirj sprzedawalam w aotece pacjenci byli zarowoleni ja tez. Dobry jest jeszcze philipsa ale to.drozszy wydatek
Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
pffff jestem wściekła na wizaż! i nie nadrabiam. kurde od rana próbowałam zajrzeć i ciągle przerwa techniczna

i.. jestem chora"/ pierwszy raz w tej ciąży. byłam dzisiaj na badaniach, jutro wizyta..
Kuruj sie

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 23:45   #3169
kasienka1985
Zakorzenienie

Dobranoc dziewczyny, zmykam pod prysznic.
Właściwie... to się turlam

Buźka, spijcie dobrze

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 00:07   #3170
agnes188
Zakorzenienie

Ale mi sie wczesniej brzydko pocytowalo eh
Cytat:

Kciuki.
Cytat:
Musze pochwalić TŻ, wrócił z pracy, zmęczony jak zawsze i jeszcze zrobił dobry obiad, bo jak zobaczył sierote w rozsypce to się zlitował ❤ kochany
Super tz
Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
idę się kąpać jutro rano na pobieranie krwi a tak mi się nie chcę ... ale muszę sprawdzić czy wszystko ok.. siki też trza oddać nie wiem czy przeżyję i nie będę w nocy wstawać

Powiem Wam, że aż się dziwię co ten mój syn od 3 dni tak mocno kopie i się wierzga, normalnie brzuch mi chodzi jak u Blackie myślałam, że im dalej tym ruchy słabsze, bo mniej miejsca a tu brzuch wygląda jak po zderzeniu z tirem tu wypnie rączkę tam nóżkę
Ja tez juto siuski i nie wiem fzy wytrzymam w jocy ni sikac.przez te pare godzin.u mnie zaczql sie 34 tydzien . I mam zdjecie brzuuszka jutro wstawie albo na dniach jakos. Ndrobilam i ide spac dobranoc dziewczynki

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 04:39   #3171
Crumble
Rozeznanie

Witam się z ktg ) coraz wcześniej robią.. 5.40, 5.00, 4.40 ...
Stary 2015-03-10, 06:27   #3172
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Ja mam dzis jakis podły humor znowu... chcę juz byc po wszystkim... czuje się tak fatalnie ze sobą że marzę o tym zeby skupić sie w koncu na dziecku! Siedzę tylko w domu, jem i śpię i kompletnie nic innego mi się nie chce... o wychodzeniu do ludzi nie wspomnę...
Nie wiem jak ja jeszcze te 2 mce dam radę...
Ja mam to samo..Chyba jeden dzień w tygodniu mam dobry humor, a resztę leżę i nie mam na nic siły. Coś strasznego.

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie mile slowa i kciuki ide spac bo jutro stresujacy dzien, dobranoc
Daj znać dzisiaj, jak tam

Witam się z rana
Dziś wstałam o 5 bo mąż wyjeżdżał na spotkanie zespołu z pracy do Poznania. Więc dwa dni jestem sama.
Dziś na 15 wizyta, wcześniej jadę do kuzynki. A po wizycie pojadę do mamy na noc, muszę mojego bączka odebrać, bo już od piątku siedzi u babci
Pewnie dopiero jutro do Was zajrzę.

Życzę dzisiaj lepszych humorków i lepszego zdrowia niż wczoraj
Stary 2015-03-10, 07:13   #3173
Santilia
Wtajemniczenie

Hej!

Widze ze im blizej konca, tym gorsze humory nas dopadaja.. za 2mies. Czesc z nas jiz bedzie po wszystkim! musi byc dobrze.
trzymam kciuki za szpitalne dziewczyny

ja zdycham dalej. Znowu noc nieprzespana, czuje sie jak zombie. Dzisiaj dla urozmaicenia doszedl jeszcze kaszel

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:38   #3174
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
będzie dobrze! lepiej dmuchać na zimne i nawet poleżeć parę dni niech przebadają, sprawdzą a ty będziesz spokojniejsza

za egzaminy

Ej! nie oduczaj faceta robić ci prezentów Kwiaty to nie majątek, raz na jakiś czas jak kupi to nic mu się nie stanie Jak weźmie do serca i przestanie kupować, to będziesz narzekać

A ja się dziś wkurzyłam Widzieliśmy się dziś z tą ciotką, od której mamy dostać łóżeczko i pytamy czy ma w tym tygodniu czas że chcielibyśmy po nie przyjechać. To powiedziała że nie i że jakoś nam je podrzucą jak będą mieli chwile, przecież mamy jeszcze dwa miesiące... Ludzie a mnie to łóżeczko trzyma z kupnem pościeli, rożka bo chcę od jednego sprzedawcy, nie wiem w jakim stanie materac, rozmiarów nie znam. Nie pomalujemy komody bo nie pamiętamy koloru łóżeczka Tż w przyszłym tygodniu do Austrii jedzie i będzie tam do świąt, a to jego ciotka z którą ja nie mam kontaktu, więc najprawdopodobniej łóżeczko dostaniemy po świętach SZLAK MNIE TRAFIA!

aaaa i jeszcze babcia Tż ... Kobiety od strony rodziny Tż, uczą swoich mężów wygody, podają im pod nos jedzenie,faceci są od pracy a one od wszystkiego innego. Sprzątający czy gotujący facet to coś niespotykanego. Na szczęście mój Tż taki nie jest i ugotuje i posprząta nic nie jest mu obce. Dziś po prostu po kawie odniósł wszystkie szklanki do zlewu i umył, na co babcia żeby się tak nie dawał bo co będzie potem z aluzją w moim kierunku. Dodam że sam te szklanki pomył, nic mu nie mówiłam Tak jakby był pantoflem wszech-czasów
No i standardowo żebym się teraz dużo ruszała bo później będzie kiepsko, że dawniej kobiety zapier****ły przez całą ciąże a teraz takie delikatne.
Zaczynam przestawać lubić tam jeździć
To tak jak moi tesciowie, nie mam prawa narzekać, bo przecież teściowa w 7 mies snopki przerzucala, a jak zaczęła rodzić to akurat krowy doila i ze teraz to aby kobiety wymyslaja, i ze jak mnie coś boli to przez to że się mało ruszam wkurza mnie to. Ona też zap...la w ciąży bo takie były czasy, roboty kupe, to musiala nawet w ciazt. Ale od tych 25 lat się trochę zmienilo , ale teściowie chyba w miejscu stoja.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:50   #3175
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Widze ze im blizej konca, tym gorsze humory nas dopadaja.. za 2mies. Czesc z nas jiz bedzie po wszystkim! musi byc dobrze.
trzymam kciuki za szpitalne dziewczyny

ja zdycham dalej. Znowu noc nieprzespana, czuje sie jak zombie. Dzisiaj dla urozmaicenia doszedl jeszcze kaszel

Santi nie chce Cie namawiać do złego ale na katar moze spróbuj Otrivinu, ja tez jestem chora nos zawalony tak ze dwie noce nie spałam, w niedziele nie dałam rady i na noc sobie zapuściłam, co za ulgaaa spałam jak dziecko. Współczuje choróbska i łącze sie z Toba w bólu

Humor mi poprawia tylko to ze dzisiaj mam USG III trymestru i zobaczę Julcia a go dawno nie widziałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:58   #3176
201606011622
Konto usunięte

Co do latanią koło faceta - od tza strony też baba od sprzątania i gotowania a facet od roboty. Przeraża mnie to bo jak ona nie ogarnie to bd syf. Oni nic nie rusza. Choć już mówiłam, ona też jest totalny brudas, więc ich Dom to jak chlew... Sprzatnie czasem po wierzchu.. Jak ja byłam to chodziłam jej sprzątac to było w miare. Teraz pewnie dalej pobojowisko.Co do gotowania - ani teść ani szwagier nic nie ugotują. Czekaja tylko aż im się pod nos podstawi. I jeszcze marudza nieraz. Jak teściowie umra to szwagier chyba całkiem brudem zarośnie i z głodu padnie.. Chyba że sobie kobietę znajdzie Ale wątpię, już ma 38 lat a tylko konie i byki mu w glowie
Na szczęście tz jest zaradny, i całkiem nieźle ugotuje i posprząta.. I nie lubi jak jest syf, mówi że kiedyś to tylko on tam sprzatal jak jeszcze bezę mnie mieszkał bo nie mógł znieść tego syfu. A przy niedzieli jak te siostry przyjeżdżaja to one sprzątają. Ja bym się wstydziła żeby moja córka musiała mnie odwiedzać z rodzina i mi sprzątać no ale tacy są tesciowie, lubią chyba w syfie siedzieć
Dobrze że tz jest inny bo bym szału dostała chyba

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Wgl to wstawac śpiochy!
Stary 2015-03-10, 07:59   #3177
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Santi nie chce Cie namawiać do złego ale na katar moze spróbuj Otrivinu, ja tez jestem chora nos zawalony tak ze dwie noce nie spałam, w niedziele nie dałam rady i na noc sobie zapuściłam, co za ulgaaa spałam jak dziecko. Współczuje choróbska i łącze sie z Toba w bólu

Humor mi poprawia tylko to ze dzisiaj mam USG III trymestru i zobaczę Julcia a go dawno nie widziałam

doktorka zalecila mi wczoraj Sterimar. Pomaga na katar tylko dzisiaj w nocy doszedl kaszel, a niestety nic na niego nie mam dudni mi w calej klatce piersiowej..
i tez pociesza mnie fakt, ze mam dzisiaj wizyte, mam nadzieje ze u M. Wszystko dobrxe

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:12   #3178
mimi_77
Zakorzenienie

Hejka, ja juz nie spie tylko tzta nie moge sciagnac z lozka

Kolejny piekny dzien sie zapowiada. Dlatego dzis.jade z mama do Leroy kupic ziemie, doniczki, moze nasionka i ttzeba pomyslec o jakims warzywniaku itp. Kocham wiosne, szkoda ze brzuch mnie ogranicza przy pracach wokok domu i gosp.

Ola zgadzam sie co do Twojej wypowiedzi, znam ten podzial obowiazkow u tz tez tak jest...

Tien dzieki za linka!

Wszystkim mamusiom w szpitalach zycze usmiechu i dpbrego samopoczucia bo wtedy i zdrpwie sie poprawia i dzidzius lepiej sie czuje.

Mamusiom chorym i bez humoru zycze ppdobnie.

Wizytujacym wysylam kciuki i czekam na relacje.

My w czwartek, troche sie boje ale tez nie moge sie doczekac.

Milego dnia!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:21   #3179
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
doktorka zalecila mi wczoraj Sterimar. Pomaga na katar tylko dzisiaj w nocy doszedl kaszel, a niestety nic na niego nie mam dudni mi w calej klatce piersiowej..

i tez pociesza mnie fakt, ze mam dzisiaj wizyte, mam nadzieje ze u M. Wszystko dobrxe

No na kaszel niestety nic nie doradzę bo kaszlne sobie pare razy dziennie i tyle nie meczy mnie tak jak katar który zdaje sie w ogole nie przechodzić chyba bede musiała iść z dziadostwem do lekarza....

Kuruj sie a z M na pewno wszystko ok

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:35   #3180
201606011622
Konto usunięte

3 osoby przedemna a jeszcze gin nie ma
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości