|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
To, że ktoś zrobi gu gu do noworodka, albo mówi piesek, kotek, ogólnie takie znane zdrobnienia, które brzmią normalnie, to to jest ok. To właśnie o takie twory "słowopochodne" chodzi i o język, który nie istnieje w żadnym kraju
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, idę spać.
Kit z tym, że o 1 się obudze i nie będę spać. Ale teraz ledwo na oczy widzę. Masakra... -.-' Dobranoc
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Baset śpij dobrze
|
#3154 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale na obchodzie powiedziałam lekarzowi, miał wpisać, ale póki co trzymam u siebie ;p Cytat:
w środę więc badania, jeśli spadły, ktg dobre i przepływy dobre to może mnie wypuszczą. Dziś mnie tylko bardziej swędziało niż wczoraj. teraz jest lepiej - a brałam dziś prysznic i tak sobie myślę, że może to przez wodę? ;/Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale pewnie ją wypuszczą skoro wszystko ok.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko się wezmą za badania, bo ja leżę drugi dzień bez sensu, robią tylko ktg z takich poważnych rzeczy ![]() No właśnie, modlę się by w śr wyniki były cudowne! Wtedy jest szansa, że mnie wypuszczą. Z mojej strony powiem, żebyście nie czekały z praniem, z zamawianiem i pakowaniem torby Jak tylko mnie wypuszczą to się ostro biorę do pracy.. zazdroszczę Wam, że szykujecie pokoje.. ja będę szykowała jak wyjdę, a jeśli dopiero po porodzie - to dopiero wtedy przygotujemy pokój maleństwu Ale wciąż wierzę, że się uda
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałyście test obciążenia glukozą 75g?
Czy wyniki mogą być za niskie??? Co wtedy? Co to oznacza?PS. CZY KTÓRAŚ Z WAS BĘDZIE RODZIŁA W PŁOCKU, W SZPITALU TRÓJCY ŚWIĘTEJ? |
|
|
|
#3156 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym, że ja nie zostałam skierowana do szpitala. no a później sie dziwią, że ludzie boją się interweniować jak jacyś idioci łamią prawo na ulicy... |
||
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde próbowałam się dzisiaj ogolic. Robiłam to na ślepo bo lusterka żadnego nie zabrałam i to jest jakaś masakra. Jutro zrobię chyba drugie podejście to do czwartku może będzie idealnie
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Dzisiaj brzuch mi twardnieje zwłaszcza jak stoje i coś robię :-/ i miałam takie wrażenie jak by miało mi go zaraz rozerwać :-/ ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- A to chyba już jakiś czas temu było? W informacjach wydaje mi się ze o tym słyszałam że ten facet chyba jeszcze na komisariat zdążył dojść i tam się źle poczuł?
|
#3158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy co mi w środę ginka powie bo może to być jakaś infekcja, bakteria czy nie wiadomo co skoro to ciągle powraca... Cytat:
Mój w 29tc ważył 1200g więc też nie dużo Dziewczyny jaką odzywkę do paznokci można bezpiecznie używać w ciąży ? Bo zdjęłam żele a wiem, że tej z eveline nie można stosować bo zawiera składniki, które przenikają do łożyska.. widzę, że dziś prawie każda ma dzień do
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja swoją bożenę widzę tylko w słuchawce od prysznica Jest duża ^^ luster w domu nie mam nisko, więc nie widzę, a sama to już dawno straciłam możliwość jej oglądania... przez to zarosłam trochę a teraz w szpitalu to już w ogóle nie ma szans żeby się ogarnęła ;pa bo tak napisałaś, jakby Cie wypuścili. To łączę się w bólu
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tża zatrudnię do golenia będzie zachwycony :-P
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzial tylko ze średnie i trzeba pobserwowac...jutro ma.mnie zbadac "moj" ordynator i tez juz mowil ze trzeba najpierw te przeplywy sprawdzić---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Jeszcze tak sie pocieszam ze ja tez.malutka bylam jak sie urodzilam i wszystko w normie . było wiec moze to genetyczne?
|
|
#3163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
idę się kąpać
jutro rano na pobieranie krwi a tak mi się nie chcę ... ale muszę sprawdzić czy wszystko ok.. siki też trza oddać nie wiem czy przeżyję i nie będę w nocy wstawać ![]() Powiem Wam, że aż się dziwię co ten mój syn od 3 dni tak mocno kopie i się wierzga, normalnie brzuch mi chodzi jak u Blackie tu wypnie rączkę tam nóżkę
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic Ci to nie da pozytywnego, wiec postaraj się tak już nie zamartwiać ![]() Cytat:
![]() Capri nie martw sie na zapas kochana Ja mam dzis jakis podły humor znowu... chcę juz byc po wszystkim... czuje się tak fatalnie ze sobą Nie wiem jak ja jeszcze te 2 mce dam radę...
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie mile slowa i kciuki
ide spac bo jutro stresujacy dzien, dobranoc
|
#3168 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisalam wam o lezaczku ze kiepskiej jakosci aie okazal jak zlozylismy i bez palaka ale okazuje sie ze mloda dostanie i o foteliku ktory nie ma tej wkladki pod glowke.i oslonek na pasy. Jesli brat znajdzie wklad na glowke oslonki na pasy dokupimy. Jesli nie to.nie bawimy sie w uniwersalne wkladki i kupujemy fotelik Tylko mam dylemat jesli bedziemy kupowac to od 0 do 9 nosidelko czy fotwlik taki od 0 do 18. Ktoras sie wypowie? Fistaszku dzieki za linki do aukcji Ja dzis bylam drugi raz na szkole rodzenia naprawde ciekawie tam jest tylko bez tzta bo on pojechal do pracy i wroci pod koniec tygodnia i juz prawdopodobnie bedzie pracowal na miejscu.A teraz ide nadrabiac te prawie 30 stron hehe a. Rano tak sie cieszylam ze nie ma duzo nadrabiania ale szczerze tesknilo mi sie za wami o pare razy probowalam wejsc na wizaz ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Crumble trzymaj sie !! Cytat:
Cytat:
Osobiscie nie trzymam zdjec bylych na kompie ale zdarzy mi sie na profil na fb np spojrzec Cytat:
Cytat:
[QUOTE=truskawkaxx;5057835 9]Mnie awaria wizażu zmobilizowała. Jeden wyprany, drugi się pierze. I suszę na balkonie na suszarce bo cudowna pogoda u mnie A miałam wam powiedzieć... Mój Tż ma siostrę, która totalnie nie myśli o innych. Byliśmy u nich na imprezie jakoś w listopadzie. Kroi wszystkim ciasto na talerze. Ja spróbowałam na łyżeczce i tylko z powodu kultury nie wyplułam. Tyle alkoholu, że aż mnie gardło paliło... A ja w prawie 5-tym miesiącu. Jeszcze się śmiała, że no, wlało się jej prawie butelkę rumu i trochę wódki, bo ciągle nie czuła... Zero pomyslunku o tym, że ciasta "pijanego" niekoniecznie powinno się serwować ciężarnej, albo chociaż ją uprzedzić... Szkoda slow. [QUOTE=jagodowa07;50578608]Ja myślę, że polecają emolienty bo mają z tego korzyści, tak jak wszędzie i ze wszystkim, z lekami też ala:Teraz się zastanawiam czy kupować oliwkę na początek, czy jakiś balsam, czy nic ![]() A co do katarka - o ile ja chętnie bym go kupiła, to mój tż jak o nim słyszy Emolienty tylko w razie wyzszej koniecznosci. Masz racje moga miec z tego korzysci chociaz nie musza. Ja mam z oilatum na wszelki wypadek zel do mycia k szampon 2 w 1 ale stwierdzilam ze na glowke wole.miec emolient ze wzgledu na ciekieniuche. A do wody mam plyn do kapieli z ziaji Cytat:
ale trzy razy plukanie nabkoncu moz dlatego[QUOTE=dorka607;50578785]Ja kupiłam fride i katarek. W dzień przy większym katarze katarek, w nocy frida. Stwierdziłam, że 40 zł to nie majątek a może akurat będzie pomocny ![]() Do kąpieli mam 3w1 z Dady i zwykłe szare mydło. Po kąpieli ponoć oliwka nie jest dobra bo zatyka pory więc i ja nie kupowałam. Jak skóra jest ładna to nie potrzeba nic-ewentualnie parafina do kąpieli co jakiś czas. A jak będzie potrzeba to dopiero wtedy kupię emolient- na zaś na pewno nie Do dupki mam alantan i bephanthen do częstszego stosowania, a w razie odparzeń użyję sudocremu. Ja mam linomag. Ziajke dodupki w razie co. I sudocrem w ostrych przypadkach Cytat:
![]() Kuruj sie |
|||||||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny, zmykam pod prysznic.
Właściwie... to się turlam Buźka, spijcie dobrze
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale mi sie wczesniej brzydko pocytowalo eh
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się z rana Dziś wstałam o 5 bo mąż wyjeżdżał na spotkanie zespołu z pracy do Poznania. Więc dwa dni jestem sama. Dziś na 15 wizyta, wcześniej jadę do kuzynki. A po wizycie pojadę do mamy na noc, muszę mojego bączka odebrać, bo już od piątku siedzi u babci ![]() Pewnie dopiero jutro do Was zajrzę. Życzę dzisiaj lepszych humorków i lepszego zdrowia niż wczoraj
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Widze ze im blizej konca, tym gorsze humory nas dopadaja.. za 2mies. Czesc z nas jiz bedzie po wszystkim! musi byc dobrze.trzymam kciuki za szpitalne dziewczyny ![]() ja zdycham dalej. Znowu noc nieprzespana, czuje sie jak zombie. Dzisiaj dla urozmaicenia doszedl jeszcze kaszel
|
#3174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ze teraz to aby kobiety wymyslaja, i ze jak mnie coś boli to przez to że się mało ruszam |
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Santi nie chce Cie namawiać do złego ale na katar moze spróbuj Otrivinu, ja tez jestem chora nos zawalony tak ze dwie noce nie spałam, w niedziele nie dałam rady i na noc sobie zapuściłam, co za ulgaaa spałam jak dziecko. Współczuje choróbska i łącze sie z Toba w bólu ![]() Humor mi poprawia tylko to ze dzisiaj mam USG III trymestru i zobaczę Julcia a go dawno nie widziałam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3176 |
|
Konto usunięte
|
Co do latanią koło faceta - od tza strony też baba od sprzątania i gotowania a facet od roboty. Przeraża mnie to bo jak ona nie ogarnie to bd syf. Oni nic nie rusza. Choć już mówiłam, ona też jest totalny brudas, więc ich Dom to jak chlew... Sprzatnie czasem po wierzchu.. Jak ja byłam to chodziłam jej sprzątac to było w miare. Teraz pewnie dalej pobojowisko.Co do gotowania - ani teść ani szwagier nic nie ugotują. Czekaja tylko aż im się pod nos podstawi. I jeszcze marudza nieraz. Jak teściowie umra to szwagier chyba całkiem brudem zarośnie i z głodu padnie.. Chyba że sobie kobietę znajdzie Ale wątpię, już ma 38 lat a tylko konie i byki mu w glowie
![]() Na szczęście tz jest zaradny, i całkiem nieźle ugotuje i posprząta.. I nie lubi jak jest syf, mówi że kiedyś to tylko on tam sprzatal jak jeszcze bezę mnie mieszkał bo nie mógł znieść tego syfu. A przy niedzieli jak te siostry przyjeżdżaja to one sprzątają. Ja bym się wstydziła żeby moja córka musiała mnie odwiedzać z rodzina i mi sprzątać ![]() Dobrze że tz jest inny bo bym szału dostała chyba ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Wgl to wstawac śpiochy!
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko dzisiaj w nocy doszedl kaszel, a niestety nic na niego nie mam dudni mi w calej klatce piersiowej..i tez pociesza mnie fakt, ze mam dzisiaj wizyte, mam nadzieje ze u M. Wszystko dobrxe
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, ja juz nie spie tylko tzta nie moge sciagnac z lozka
![]() Kolejny piekny dzien sie zapowiada. Dlatego dzis.jade z mama do Leroy kupic ziemie, doniczki, moze nasionka i ttzeba pomyslec o jakims warzywniaku itp. Kocham wiosne, szkoda ze brzuch mnie ogranicza przy pracach wokok domu i gosp. Ola zgadzam sie co do Twojej wypowiedzi, znam ten podzial obowiazkow u tz tez tak jest... Tien dzieki za linka! Wszystkim mamusiom w szpitalach zycze usmiechu i dpbrego samopoczucia bo wtedy i zdrpwie sie poprawia i dzidzius lepiej sie czuje. Mamusiom chorym i bez humoru zycze ppdobnie. ![]() Wizytujacym wysylam kciuki i czekam na relacje. My w czwartek, troche sie boje ale tez nie moge sie doczekac. Milego dnia!
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na kaszel niestety nic nie doradzę bo kaszlne sobie pare razy dziennie i tyle nie meczy mnie tak jak katar który zdaje sie w ogole nie przechodzić chyba bede musiała iść z dziadostwem do lekarza.... Kuruj sie a z M na pewno wszystko ok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3180 |
|
Konto usunięte
|
3 osoby przedemna a jeszcze gin nie ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

No ale na obchodzie powiedziałam lekarzowi, miał wpisać, ale póki co trzymam u siebie ;p
Nie cackają się, wygląda to tak, że biedna matka musi trzymać dziecko, oni wkładają rurkę do noska i odciagają glutki jakąś taką sprężarką
przez te sny i wgl...

a tak mi się nie chcę ... ale muszę sprawdzić czy wszystko ok.. siki też trza oddać 
ala:
za egzaminy