Scent Bar LVI - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-04, 20:40   #1051
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Fajnie

No właśnie nie mam jeszcze, na razie spaceruję po repertuarze, jakie zapachy chciałabym sobie przypomnieć, ale coś mi mówi, że dziś nie kliknę, tylko rekonesans. Bo jednak najpierw wolę przeteścić w Sepgo co się da, a po tej wstępnej selekcji dopiero zamawiać.

Ale zaiste jest to cudny relaks

Dziś chyba skończę miniserial The Fall.
To wstrzymaj się do poświętach to się po naradzamy

Ja będę podchodzić do Suonia
Stary 2015-04-04, 20:50   #1052
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Prawda? Żal mi go, bo musi się wstydzić za nią. A innej nie ma matki
Myślę, że ona ma problem ze zdrowiem, ale nie chodzi o zdrowie fizyczne ;-)
Biedny
Raczej na pewno ma, tylko z tym nic się nie da zrobić.....

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ale to zawsze on z nim jeździ
Nie mam numeru do żadnego pediatry, nie mam nawet auta, do tego mieszkam na wsi Ale na moje oko dziecko jeszcze ma długie życie przed sobą, myje podłogę mopem i zajada małpi chlebek.
Troskliwe oko matki
Cytat:
Częstuję chlebkiem Może nie wygląda, ale za to smakuje. Tego drugiego już nie ma

Będę chora chyba. Przespałam całe popołudnie i upociłam się przy tym jak mysz
A jutro śniadanie w gościach ze stadem dzieci...jak je pozarażam, to mnie rozerwą niektóre mamusie pewnie
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 21:18   #1053
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Podobny do lartka ? Voleur rołzes ?
O nie. Aramis to róża z żywicami (labdanum!), taka bardziej na gorąco, nie z dystansem jak Voleur, troszkę stylowo pod różo-oudy podchodząca. Dla niektórych może nuda, bo temat ograny, ale mnie nadal dobrze wchodzi

Cytat:
Dziś chyba skończę miniserial The Fall.
Ale już 2 sezon? Oglądaliśmy tylko pierwszy i to dawno, musiałabym sobie odświeżyć, bo tylko cudną GA pamiętam

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
1. Troskliwe oko matki

2. Będę chora chyba. Przespałam całe popołudnie i upociłam się przy tym jak mysz
A jutro śniadanie w gościach ze stadem dzieci...jak je pozarażam, to mnie rozerwą niektóre mamusie pewnie
1. Taaa, ja z tych bardziej wyrodnych Ale jakbym miała się przejmować każdym jego stuknięciem się w, za przeproszeniem, łebek tobym już siwa była. Jak miał 1,5 roku to sobie już ząb ułamał OT, sorry.
2. No to nieładnie. Życzę zdrowia

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 21:30   #1054
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

1. Taaa, ja z tych bardziej wyrodnych Ale jakbym miała się przejmować każdym jego stuknięciem się w, za przeproszeniem, łebek tobym już siwa była. Jak miał 1,5 roku to sobie już ząb ułamał OT, sorry.
2. No to nieładnie. Życzę zdrowia
1. Raczej rozsądnych

2.
Się postaram nie pozarażać Z przyjemnością będę im kazała tzrymać sie z daleka, bo ciocia chora
Nie no...zartuję, jak mi nie przejdzie ( leczę się ) to odpuszczę śniadanie i zostanę w domu , w łóżku
Stary 2015-04-04, 23:07   #1055
Spoora
Zakorzenienie

Spokoju, relaksu, słońca (albo śniegu co tam kto chce ) z okazji Wielkanocy życzę ja
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 23:15   #1056
gryx82
BAN stały

Cytat:
Hmmm...
Powiedzmy dyplomatycznie, że nie wszystkie babki mam w dupie
Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
Grysiu - moja babka niezawodna :
1 szkl cukru, 1 szkl mąki zwykłej, 1 szkl mąki ziemniaczanej, 4 jajka, 1 szkl oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, opcjonalnie sok z cytryny albo aromata jaka
A skąd ja Ci jaka tutaj wezmę? A co on daje? Piżmowość taką zwierzęcą? Co do proporcji składników - u mnie bardzo podobne były, proszku to nawet 3 razy więcej i co? I porażka na całej linii (zastanawiałem się nawet, że może przez sok z cytryny proszek "wymusował się" był już w surowym cieście i przez to nic nie urosło?)
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Snad dwóch małpich chlebowców Jeden idzie do teściów , Negatywowoy, a mój idzie do rodziców
Piekliście synchronicznie?
Pierwsze widzę, a już w 2011 wypuszczone na rynek Flaszka piękna, a nuty bardziej, niż interesujące (żarnowiec miotlasty?!)
Cytat:
Będę chora chyba. Przespałam całe popołudnie i upociłam się przy tym jak mysz
Zdrówka! Może jakiego drina se zrób na rozgrzanie, mi często pomaga przy pierwszych objawach
Cytat:
Przeczytałem "pozażeram" i tak se myślę - no cała Stazja, nie da se w święconkę dmuchać

---

Upiekłem dwie keksówki bananowego chleba - szybko, tanio i z pozytywnym efektem Karkówka już siedzi w piecu, w foliowym rękawie i tak pachnie w całym domu, że najchętniej już teraz leciałbym do kuchni i jadł I plecy mnie bolą, na dzisiaj dość
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 00:14   #1057
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

A skąd ja Ci jaka tutaj wezmę? A co on daje? Piżmowość taką zwierzęcą? Co do proporcji składników - u mnie bardzo podobne były, proszku to nawet 3 razy więcej i co? I porażka na całej linii (zastanawiałem się nawet, że może przez sok z cytryny proszek "wymusował się" był już w surowym cieście i przez to nic nie urosło?)

Zdrówka! Może jakiego drina se zrób na rozgrzanie, mi często pomaga przy pierwszych objawach

Przeczytałem "pozażeram" i tak se myślę - no cała Stazja, nie da se w święconkę dmuchać

---

Upiekłem dwie keksówki bananowego chleba - szybko, tanio i z pozytywnym efektem Karkówka już siedzi w piecu, w foliowym rękawie i tak pachnie w całym domu, że najchętniej już teraz leciałbym do kuchni i jadł I plecy mnie bolą, na dzisiaj dość
1.

2. Już mi lepiej Chociaz wolałabym sie tylko na jutro rozlożyć..część gości skłocona( dzieci gospodarzy) o nic w sumie , więc atmosfera będzie ciut drętwa...a ja sie odzywam i z tymi i z tymi, więc będę musiala ważyć słowa, wcześniejsze proby mediacji nie dały rady

3.
Nie...krótkoterminowo dzeci bezpieczne, granica tolerancji spokojnej 2- 3 h

4. Muszę w końcu zrobić ten chleb bananowy
Stary 2015-04-05, 01:11   #1058
gryx82
BAN stały

Cytat:
2. Już mi lepiej Chociaz wolałabym sie tylko na jutro rozlożyć..część gości skłocona( dzieci gospodarzy) o nic w sumie , więc atmosfera będzie ciut drętwa...a ja sie odzywam i z tymi i z tymi, więc będę musiala ważyć słowa, wcześniejsze proby mediacji nie dały rady
Dlatego cieszę się, że u nas kameralnie będzie, jak co roku zresztą (odkąd dziadkowie zmarli w 2001, święta spędzamy tutaj, 200km od najbliższej rodziny) Tęsknię za tamtymi czasami, nie powiem - oprócz mnie i siostry dziadkowie nie mieli innych wnuków (ciotka, czyli siostra ojca, dzieci nie ma), więc nasz przyjazd wiązał się zawsze z ogromną radością, obopólną rzecz jasna. I tyle wspomnień - święta, ferie zimowe, wakacje, wyjazdy weekendowe Teraz przywykłem już do tego, że tutaj nie mamy żadnej rodziny, człowiek jakoś poukładał sobie to życie, ale wcześniej każdy wyjazd od dziadków do domu wiązał się z rykiem To się nie na temat rozpisałem
Cytat:
3.
Nie...krótkoterminowo dzeci bezpieczne, granica tolerancji spokojnej 2- 3 h
To luuuz
Cytat:
4. Muszę w końcu zrobić ten chleb bananowy
Nic prostszego nie ma, Ci mówię - wszystko bełtasz w misce, najlepiej tłuczkiem do ziemniaków (bo się banany łatwiej rozgniata) i sru do pieca
Stary 2015-04-05, 09:26   #1059
Betty83
Zakorzenienie

znad biedowej podróbki kronunga

nikt tego czystka nie pił?

Cytat:
Byłam w biedrze po pomidory suszone w zalewie. Wziełam dwa słoje, z ziarnami dyni i z żurawiną...z ziarnami otworzyłam testowo i są pyszne

We wtorek idę kupić zapas

I kupilam 3 paki ciecierzycy w bardzo dobrej cenie, ale jednak też dokupię.
Takie male zakupy świąteczne
moja ulubiona biedowa wyprz
następna jest herbaciana/kawowa
a dalej czekoladowo-ciasteczkowa

imho suszone pomidory mocno przeciętne mają

z ciecierzycy polecam to, jeśli lubisz hummus
albo cieciorburgery i pasztcieciory
albo chorizo z cieciorem z mięsnych

nowy bd bardzo fajny, nie plącze i robi gładkie i miękkie włosy
odżywka isanowa słaba, spodziewałam się więcej po olejowej

testuję dalej anabell, mogłam brać w ciemno kryjący
ale teraz nie wiem czy bardziej natural czy beż

testy figi jeszcze przede mną, ale tak daje z zamkniętego pojemniczka, że muszę się nastawić psychicznie
Stary 2015-04-05, 09:55   #1060
tricolor
Wtajemniczenie

Smacznego śniadanka całemu Baru
Stary 2015-04-05, 10:10   #1061
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Dlatego cieszę się, że u nas kameralnie będzie, jak co roku zresztą (odkąd dziadkowie zmarli w 2001, święta spędzamy tutaj, 200km od najbliższej rodziny) Tęsknię za tamtymi czasami, nie powiem - oprócz mnie i siostry dziadkowie nie mieli innych wnuków (ciotka, czyli siostra ojca, dzieci nie ma), więc nasz przyjazd wiązał się zawsze z ogromną radością, obopólną rzecz jasna. I tyle wspomnień - święta, ferie zimowe, wakacje, wyjazdy weekendowe Teraz przywykłem już do tego, że tutaj nie mamy żadnej rodziny, człowiek jakoś poukładał sobie to życie, ale wcześniej każdy wyjazd od dziadków do domu wiązał się z rykiem To się nie na temat rozpisałem

To luuuz

Nic prostszego nie ma, Ci mówię - wszystko bełtasz w misce, najlepiej tłuczkiem do ziemniaków (bo się banany łatwiej rozgniata) i sru do pieca
1. U nas też porozjeżdzane, ale większość najbliższej rodziny w promieniu 120 km, więc częst na weekendy na wiieś przyjeżdżają, także nawet czlowiek nie zdąży zatęsknić I praktycznie na cale lato do póżnej jesieni. Na szczęście maja swoje domki, więc nie zwalają się na głowę tylko siedzą u siebie
Jedni tylko prawie 1000 km, ale i tak raz/dwa razy w roku na kilka tygodni wpadają

2. Co nie zmienia faktu,ze może mi nie wyjść

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
nikt tego czystka nie pił?

moja ulubiona biedowa wyprz
następna jest herbaciana/kawowa
a dalej czekoladowo-ciasteczkowa

imho suszone pomidory mocno przeciętne mają

z ciecierzycy polecam to, jeśli lubisz hummus
albo cieciorburgery i pasztcieciory
albo chorizo z cieciorem z mięsnych

nowy bd bardzo fajny, nie plącze i robi gładkie i miękkie włosy
odżywka isanowa słaba, spodziewałam się więcej po olejowej

testuję dalej anabell, mogłam brać w ciemno kryjący
ale teraz nie wiem czy bardziej natural czy beż

testy figi jeszcze przede mną, ale tak daje z zamkniętego pojemniczka, że muszę się nastawić psychicznie
1. Ja nie pilam

2. We wtorek ide jeszcze po parę ☠☠☠☠☠☠☠
Czekoladowo ciasteczkowa sobie odpuszczę, dla własnego dobra

3. Dzięki
Właśnie mialam zrobić pastę cieciorowo pomidorową, ale z innego przepisu. To zrobię z tego, sprawdzonego
I zupę planuję,
cos podobne do tego
http://www.uwielbiamgotowac.com/2013...l#.VSDq4PysXFM
Tylko zamiast koncentratu pomidory w kawałkach z puszki, te suszone sloikowe, więcej bazyli i duuuużo wiecej cieciory i trochę kotletow sojowych posiekanych drobno jako imitacja mięsa, no i sporo papryki wędzonej. W zupie soczewicowo fasolowej wszyscy sie nabierają więc pewnie i tu też się nie połapią
I makaron ze szpinakiem i pomidorami.
Na sobotę

Przyjeżdża z rodziną na wekeend fan mojej kuchni niby z przepisu, ale co w łapy wleci, to mam wenę. Byle by nie było za skomplikowane

4. Nigdy nie kupowałam takich suszonych w zalewie, zawsze suszone suche, to nie mam porównania. Ale skoro mowisz,że przeciętne to wypróbuję inne

5.A oba nie wchodza w grę?
Stary 2015-04-05, 10:48   #1062
gryx82
BAN stały

Kameralnie to i może jest, ale atmosfera dziwnie napięta, że aż mi się siedzieć przy stole nie chce
Stary 2015-04-05, 11:44   #1063
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ja nie pilam

2. We wtorek ide jeszcze po parę ☠☠☠☠☠☠☠
Czekoladowo ciasteczkowa sobie odpuszczę, dla własnego dobra

3. Dzięki
Właśnie mialam zrobić pastę cieciorowo pomidorową, ale z innego przepisu. To zrobię z tego, sprawdzonego
I zupę planuję,
cos podobne do tego
http://www.uwielbiamgotowac.com/2013...l#.VSDq4PysXFM
Tylko zamiast koncentratu pomidory w kawałkach z puszki, te suszone sloikowe, więcej bazyli i duuuużo wiecej cieciory i trochę kotletow sojowych posiekanych drobno jako imitacja mięsa, no i sporo papryki wędzonej. W zupie soczewicowo fasolowej wszyscy sie nabierają więc pewnie i tu też się nie połapią
I makaron ze szpinakiem i pomidorami.
Na sobotę

Przyjeżdża z rodziną na wekeend fan mojej kuchni niby z przepisu, ale co w łapy wleci, to mam wenę. Byle by nie było za skomplikowane

4. Nigdy nie kupowałam takich suszonych w zalewie, zawsze suszone suche, to nie mam porównania. Ale skoro mowisz,że przeciętne to wypróbuję inne

5.A oba nie wchodza w grę?

na jadłonomii masz też opis jak ją moczyć i gotować z dodatkiem sody
ostatnio nawet odkryłam różnicę miedzy cieciorką a ciecierzycą

można też namoczoną uprażyć z przyprawami jak orzeszki

ja uwielbiam pomidorówke z soczewicą, imbiem i curry

4. jak będziesz miała okazję, to spróbuj włoskich domowych

jestem wielka a mój telefon najlepszy z całego świata
znowu sama naprawiłam
Stary 2015-04-05, 11:51   #1064
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłeś mi dzień, dzięęęęęęęęęęęęeki a mam takiego wqurfa że zabijam na dzień dobry

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Ale już 2 sezon? Oglądaliśmy tylko pierwszy i to dawno, musiałabym sobie odświeżyć, bo tylko cudną GA pamiętam
Przeż one mają raptem 5 odcinków. Tak mam zacząć drugi, wczoraj jednak spędziliśmy czas bez serialu

Mam identyczne odczucia
(Chciałabym tak wyglądać )
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 12:38   #1065
justynaneyman
Zakorzenienie

Ja nadaję z łóżka - dopiero się ocknęłam
Moja rodzina jest chyba rekordowo mała - poza W. i Guciem tylko Mama i Ciotka . Ciotka bezdzietna, więc ciotecznego rodzeństwa nie ma, własnego też nie, nie ma nikogo ze strony śp Taty

Czymś pięknym mi ręka pachnie - wczoraj na spacer ostatni z Pepą zaaplikowałam sobie i trwa mimo mycia - ale numer! Przypomniałam sobie - Hiris!

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
z domowych pieleszy, nowych sił witalnych i przedświątecznego powera

Jednym słowem naprawili mnie
Co za wiadomość! Uściski
Cytat:
Jak kompa włączę, bo się zakilkam na śmierć na komórce taka sama akcja, jak przez ostatnie 10 lat, przed kazdymi świętami. Tylko tym razem jej się agresor włączył.
Szkoda, to takie wyniszczające psychicznie - suplement do męża, który jest ok, takie memento "Nie można mieć wszystkiego"

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Wpadłam życzyć wszystkim Wesołych Świąt,niech Wam upłyną w spokojny i relaksujący sposób!

Znad braku gazu i gotowania na maszynce...

Normalnie szkoła przetrwania

Cytat:
Nietoperz zadzwonił do małżona z pytaniem, czy możemy jedno jajko dorzucić do święconki, żeby ona też miała święta
To mi przypomina kawał, jak przychodzi baba do psychologa
"Panie doktorze, mam problem, ludzie się ode mnie odsuwają... unikają mnie, nie mam przyjaciół, wszyscy się stają moimi wrogami, czy pan mi coś na to poradzi? No co tak milczysz, ty tłusty kurduplu???"

Cytat:
Częstuję chlebkiem Może nie wygląda, ale za to smakuje. Tego drugiego już nie ma
Ooooo!

Cytat:
Hmmm industrialne to takie metaliczno-chemiczne? Najlepiej wiedzą Red, Justyna i Polly.

Ale ja niekoniecznie teraz potrzebuję industrialne (napisałam tak? ) ja modernistyczne, krystaliczna czystość, chłód, który może mieć różne źródło, m.in. kwiatów.
Dla mnie najzimniejszy jest Blood Concept AB, który mam (na wylocie )

Cytat:
No właśnie niekoniecznie, ja nie mam ciśnienia na jeden jedyny rodzaj zapachu, mogą mi się spodobać różności, jak np BLV II edp - choć zbyt ozonowawe to jednak mają w sobie coś, takie Essence

Niektóre kwiaty daję efekt "pary z żelazka" np goździk. Ten Cristobal, mimo, że w pierwszej nucie daje znać o sobie jako bardziej retro niż nie-retro to potem fajnie się wyrównuje i pachnie jak prasowane koszule mrrrrrrrrrrr
Blv II bardzo lubię -piona
Z Essence wychodzi chemia i dusi
Naajbardziej żelazkowy jest dla mnie - Gris Clair

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!! żebym nie zapomniała

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 14:19   #1066
gryx82
BAN stały

Dopiero co z kościoła wróciłem
Cytat:
Zrobiłeś mi dzień, dzięęęęęęęęęęęęeki a mam takiego wqurfa że zabijam na dzień dobry
Ojej, co tym razem? U mnie atmosfera mało świąteczna, cóż
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Moja rodzina jest chyba rekordowo mała - poza W. i Guciem tylko Mama i Ciotka . Ciotka bezdzietna, więc ciotecznego rodzeństwa nie ma, własnego też nie, nie ma nikogo ze strony śp Taty
Malutka jest, to prawda Ale lepsza fajna malutka, niż wielka do d...
Cytat:
To mi przypomina kawał, jak przychodzi baba do psychologa
"Panie doktorze, mam problem, ludzie się ode mnie odsuwają... unikają mnie, nie mam przyjaciół, wszyscy się stają moimi wrogami, czy pan mi coś na to poradzi? No co tak milczysz, ty tłusty kurduplu???"
Stary 2015-04-05, 17:57   #1067
tricolor
Wtajemniczenie

Ju

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

A co u Parabelki?
Stary 2015-04-05, 18:23   #1068
gryx82
BAN stały

Znad kawy i bezowego tortu

Wszyscy świętują dzielnie?
Stary 2015-04-05, 18:57   #1069
Murszafka
To ja :)

Ja już czekam na początek nowej serii The Big Bang Theory

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 19:06   #1070
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie najzimniejszy jest Blood Concept AB, który mam (na wylocie )

Blv II bardzo lubię -piona
Z Essence wychodzi chemia i dusi
Naajbardziej żelazkowy jest dla mnie - Gris Clair
1. Zgadza się, więc nie szukam już nic aż tak tak zimnego, bo nie potrzebuję.

4. A widzisz, na mnie Gris Clair jest okropny Moja skóra mówi Lutkom A szkoda. Bardzo chciałam, żeby był taki jak z opisów

Cytat:

Ojej, co tym razem? U mnie atmosfera mało świąteczna, cóż
łeee nic tam, już mi minęło. Znad słuchania chilli Zet

Ad perfumowania się, odkryłam przypadkiem, że nigdy tak dobrze na mnie nie pachniały zapachy jak w @? Wczoraj w nocy poczułam taką wanilię po Cristobalu, tj. w bazie , jakiej nie czuję nigdy I nie jest to kwestia węchu, bo chuopin też zauważył, że kurcze rewelacja!

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-04-05 o 19:09
Stary 2015-04-05, 19:34   #1071
Maja102
Zakorzenienie

Bry! znad sałatki. Zaraz ja popchne sernikiem i winem. Oj, moja dieta...
Stary 2015-04-05, 20:52   #1072
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
na jadłonomii masz też opis jak ją moczyć i gotować z dodatkiem sody
ostatnio nawet odkryłam różnicę miedzy cieciorką a ciecierzycą

można też namoczoną uprażyć z przyprawami jak orzeszki

ja uwielbiam pomidorówke z soczewicą, imbiem i curry

4. jak będziesz miała okazję, to spróbuj włoskich domowych

jestem wielka a mój telefon najlepszy z całego świata
znowu sama naprawiłam
1. O, nawet nie wiedzialam ze trzeba z sodą
A to jest jakaś rożnica? Myślałam,że to to samo

4. He, he sms do ciotki dzisiejszy

Będziesz wracać do PL to mi przywież pomidory suszone domowe albo inne dobre
Dobra, coś jeszcze?
Pomyśle

5

Przeżyłam, ale atmosfera taka że można by ją siekierą rąbać
Stary 2015-04-05, 21:19   #1073
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
1. O, nawet nie wiedzialam ze trzeba z sodą
A to jest jakaś rożnica? Myślałam,że to to samo

4. He, he sms do ciotki dzisiejszy

Będziesz wracać do PL to mi przywież pomidory suszone domowe albo inne dobre
Dobra, coś jeszcze?
Pomyśle

5

Przeżyłam, ale atmosfera taka że można by ją siekierą rąbać
1. nie trzeba, ale szybciej mięknie pod hummus http://www.jadlonomia.com/2012/11/hummus-idealny.html

no właśnie miałam resztkę cieciorki z melvitu i dokupiłam ciecierzycę z biedy. chciałam zmieszać, a tu na opakowaniu inne czasy moczenia i gotowania.
ciecierzyca ma 6-8h moczenia i 40-50min gotowania
cieciorka - 12 moczenia i 1,5h gotowania

4. jak to co? serrrrr!!! parmezan, pecorino, grana padano
te twarde włoskie sery mają dużą ilość dobrze przyswajalnego wapnia i są pyszne
orzeszki piniowe, ale nie wiem czy tam tańsze

ogródek didki: 2 papryki i 3 kaktusy
aż żal rozdzielać, ale chyba się nie dogadają w kwestii wody
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_59091 (Large).jpg (92,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2015-04-05, 21:27   #1074
Betty83
Zakorzenienie

Udały się chlebki bananowe?
Stary 2015-04-05, 21:34   #1075
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
1. nie trzeba, ale szybciej mięknie pod hummus http://www.jadlonomia.com/2012/11/hummus-idealny.html

no właśnie miałam resztkę cieciorki z melvitu i dokupiłam ciecierzycę z biedy. chciałam zmieszać, a tu na opakowaniu inne czasy moczenia i gotowania.
ciecierzyca ma 6-8h moczenia i 40-50min gotowania
cieciorka - 12 moczenia i 1,5h gotowania

4. jak to co? serrrrr!!! parmezan, pecorino, grana padano
te twarde włoskie sery mają dużą ilość dobrze przyswajalnego wapnia i są pyszne
orzeszki piniowe, ale nie wiem czy tam tańsze

1., Fajny pomysł, teraz będę dodawała przynajmniej do moczenia

2. A....no to roznica jest, a w smaku?

3. I jeszcze kawę i oliwę

Ostatnio jak wracała, to na lotnisku wtykała swoje zakupy obcym ludziom, co troche luzu mieli, bo o kilka kilo wagę przekroczyła, brała wszystko na zasadzie, a nuż się uda...teraz pewnie tak samo będzie ;-)

4 Zdolniacha mala . Koniecznie trzeba papryczki oddzielić. One potrzebują zdecydowanie więcej wody niż kaktusy

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez betty83 Pokaż wiadomość
:d
Stary 2015-04-05, 21:41   #1076
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy dyplomatycznie, że nie wszystkie babki mam w dupie

Piekliście synchronicznie?

Pierwsze widzę, a już w 2011 wypuszczone na rynek Flaszka piękna, a nuty bardziej, niż interesujące (żarnowiec miotlasty?!)

Nie wiem co najbardziej mnie tu rozwaliło, ogólnie

Cytat:
O czym to mowa? ;>

Cytat:
Przeż one mają raptem 5 odcinków. Tak mam zacząć drugi, wczoraj jednak spędziliśmy czas bez serialu
Noo, wiem, że mało, ale my nie jesteśmy serialowymi maratończykami. Czasem już na pierwszym odcinku zasypiam, więc to trwaaaa

Cytat:
Czymś pięknym mi ręka pachnie - wczoraj na spacer ostatni z Pepą zaaplikowałam sobie i trwa mimo mycia - ale numer! Przypomniałam sobie - Hiris!
No proszę, a wszyscy narzekają na jego trwałość

Cytat:
Malutka jest, to prawda Ale lepsza fajna malutka, niż wielka do d...
Święte słowa
Mojego TŻ rodzina jest właśnie ta pierwsza A moja to nie wiem, czy się już pod tą drugą nie podciągnie.

Cytat:
Ja już czekam na początek nowej serii The Big Bang Theory
Jakoś nie urzekła mnie ta historia.
Ale Shameless jest moim top wszechczasów

Cytat:
Słitaśne

Melduję, że moje młode żyje Oświeciło mnie, że tej cioci, co do niej dziś mieliśmy iść na urodziny, siostra jest lekarzem pediatrą. To poprosiłam ją, żeby opuściła na chwilę imprezę i obejrzała B. (impreza na mojej ulicy, daleko nie ciągałam). Oczywiście nic takiego, jakiś wirus, powiedziała, że pełno teraz tego i samo minie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 21:53   #1077
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
1., Fajny pomysł, teraz będę dodawała przynajmniej do moczenia

2. A....no to roznica jest, a w smaku?

3. I jeszcze kawę i oliwę

Ostatnio jak wracała, to na lotnisku wtykała swoje zakupy obcym ludziom, co troche luzu mieli, bo o kilka kilo wagę przekroczyła, brała wszystko na zasadzie, a nuż się uda...teraz pewnie tak samo będzie ;-)

4 Zdolniacha mala . Koniecznie trzeba papryczki oddzielić. One potrzebują zdecydowanie więcej wody niż kaktusy
2. nie zauważyłam
zresztą jedno i drugie to groch włoski więc już nie wiem skąd te różnice

3. no to nieźle
ja bym się bała komuś coś przewozić, od razu bym pomyślała, że narkotyki jakieś
kumpel kiedyś podczas zakazu wywoził z Rosji jakąś extra wołowinę w plecaku podręcznym. nawet mu się udało koło psów tropiących przejść, ale był pewien, że go wskażą

4. od 2 miesięcy przynoszę ziemię, bo doniczki czekają...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
O czym to mowa? ;>

Melduję, że moje młode żyje Oświeciło mnie, że tej cioci, co do niej dziś mieliśmy iść na urodziny, siostra jest lekarzem pediatrą. To poprosiłam ją, żeby opuściła na chwilę imprezę i obejrzała B. (impreza na mojej ulicy, daleko nie ciągałam). Oczywiście nic takiego, jakiś wirus, powiedziała, że pełno teraz tego i samo minie
o tym

zdrowia dla młodego

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

ad tych narkotyków przemytników, to znalazłam film o takiej fabule

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2015-04-05 o 21:55
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 22:11   #1078
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno się tak nie śmiałam na głos jak po tym filmie

Stary 2015-04-05, 22:53   #1079
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
2. nie zauważyłam
zresztą jedno i drugie to groch włoski więc już nie wiem skąd te różnice

3. no to nieźle
ja bym się bała komuś coś przewozić, od razu bym pomyślała, że narkotyki jakieś
kumpel kiedyś podczas zakazu wywoził z Rosji jakąś extra wołowinę w plecaku podręcznym. nawet mu się udało koło psów tropiących przejść, ale był pewien, że go wskażą

4. od 2 miesięcy przynoszę ziemię, bo doniczki czekają...
o tym

zdrowia dla młodego
[/COLOR]ad tych narkotyków przemytników, to znalazłam film o takiej fabule

1. Czyli wychodzi, że to wymysł firmy chyba Bo w sumie jak by cieciorkę moczyć krócej, a gotować dłużej to pewnie na jedno by wyszlo

2. Nie...nie miała problemu, młodym wciskała jakieś kawy, sery, oliwy
Ona jest z tych co walą jak karabin maszynowy seriami, usta się nie zamykają więc pewnie dla świętego spokoju się zgadzali

3. Nie były glodne widac, albo psy wege

4. O, aż sobie poszłam użyć, bo prawie zapomnialam jak pachnie . Fajne jest , początek słodko rosolowy kadzidlany, ale póżniej robi się przyjemnie , chociaz też rosołowo ciut. Specyficzny zapach, ale pryzjemny. Za każdym razem jak użyję, to zastanawiam się czy jednak się nie pozbyc, ale nie...zawsze ma farta i zostaje Chociaz najlepiej pachnie jak jest naprawdę zimno i wietrznie....

5. Link się nie otwiera..
Stary 2015-04-05, 23:59   #1080
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Ju
Dziękuję! Ale... za co nie pamiętam

Cytat:
1. Zgadza się, więc nie szukam już nic aż tak tak zimnego, bo nie potrzebuję.

4. A widzisz, na mnie Gris Clair jest okropny Moja skóra mówi Lutkom A szkoda. Bardzo chciałam, żeby był taki jak z opisów
U mnie to samo - no ale być może po dłuższym wąchaniu pary z żelazka byłoby to samo.
Lutki to też nie moja bajka. One się tak jakoś nie układają, tylko... rozkładają

Cytat:
No proszę, a wszyscy narzekają na jego trwałość
no więc właśnie ja też byłam wśród nich - nie wiem, jak on to zrobił

Namalowałam apokalipsę w sam raz na święta, nie ma co

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości