|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
Nie denerwuj sie tak bo tylko sobie i maluchowi szkodzisz A zakupy? Zawsze humor poprawiaja ![]() Wczoraj 11h snu, dzis w dzien 3,5h drzemki... A teraz spac nie moge ![]() Ale ide spróbować zasnąć, dobrej nocy !
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-04-07 o 23:22 |
|
|
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Dobranoc
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje zrowego synka ! ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
Moje też dzisiaj cały dzień szaleje
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Witam się z rana niewyspana i zmęczona
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu tak szybko wstalaś ? Ja byłam z psem i czekam aż będę mogła zjeść śniadanie, potem pewnie jeszcze drzemka
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy george? Ja to bym się dk Anglii na zakopy przyjechała ale juz nie do londynu. Roxanko właśnie f&f polecają online. Hejka z rana katar mniejszy ale dalej siedzi. I jeszcze gratis kaszel
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja już po pobraniu pierwszym krwi i piciu glukozy. Nie jest to takie złe ale teraz mi się odbija jej smakiem. W nocy spać nie mogłam ze stresu, bardzo się boję igieł pacjentom to mówię, że nie ma się czego bać. Co chwilę się budziłam a o 4.40 obudziła mnie Tośka, za chwile wstał tż to zrobiłam mu kanapki i zaczęłam się sama zbierać.Padne z nudów w tym laboratorium. |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
beaciorq u mnie na wizytach tez tak jest dlatego na pierwszej wizycie bylam punktualnie 40 min opóźnienia. Dwie baby przyszly i weszly przedemna. Bo byly umowione 20 MIN PRZEDEMNA.i babka
W recepcji wyznacza kolejkę Dwa razy sie tak zrobilam za 3 razem bylo 2 h Opóźnienia i wyszlismy obchodziliśmy galerie i w aucie po siedzielismy. Baby tez mialy mine jak weszłam a one mialy wizytę po mnie axwidac po minach ze dlugo siedzialy. Dlstrgo teraz bede dzwonić i pytac o opóźnienie. Gratki za synka
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z George są dosyć fajne czasem się wokół szyi młodemu lekko naciąga ale falbanki nie ma. Te można śmiało kupować. |
|
|
|
|
#3910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
To samo katar mamy
Cytat:
jak ja bym też tak chciała mieć sklepy dziecięce obok kurde a tu 1 tylko i to drogi ale są promocje i dlatego pojadę tam zobaczyć a resztę kupię w necie ... Cytat:
Oo bardzo fajnie super ze ci święta miło minęły .. 😀😄 W kik w lidlu tez kupiłam .. w c und a często wszystkie 3 sklepy naja dobre jakościowo rzeczy x czego c und a najładniejsze Cytat:
nom ceny racja .. ale ładne 2 i 3 . Cytat:
Ojej jak ja cie rozumiem .. no racja dużo osób nie reaguje jsk się ktoś źle czuje .. przykre .. a głupota ludzi sie nie przejmuj .. zawsze będą tacy Cytat:
A ja lecę do przedszkola a potem do doktora ze szwagierka
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
JESS - taki budyń to żadna nowość podobno w ciazy wiec wcale sie nie dziwie, ze sie pomylić mogłas
![]() KASPERKA - to do lozka z powrotem !! ANEVO - z f&f mozna online zamawiać ? Nie wiedziałam ... Ja tez ostatnio z TŻ rozmawiałam o tym, zeby pojechać do Anglii na 3/4 dni, zakupy porobic ale u mnie odpada ta opcja, boje sie latania a w ciazy to juz w ogole mogłoby byc zle... Jeszcze to moje ciśnienie. Nie, zbyt wiele szkód mogłabym dziecku i sobie tym zdziałać ... A szkoda... MONISKA - no to siedzenie w labolatorium to nieporozumienie człowieka szlag trafia... Wszyscy wchodzą, wychodzą a Ty siedzisz... Ale trzeba ro przetrwać... Tylko raz sie to na szczęście w ciazy robi ![]() Ja tez sie zbieram szybko do labolatorium oddać krew a potem po jakies zakupy bo lodówka sie ogołociła przez swieta ![]()
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie :-* witam sie prawie wyspana i prawie do życia po nocce spedzonej w kuchni na materacach ;-) ja wczoraj mialam w mieszkaniu sajgon ale juz wszystko jest prawie ogarniete, oczywiscie ja niczego nie moglam sie dotknac bo zaraz wszyscy na mnie krzyczeli (maz i rodzenstwo) wiec moglam jedynie umyc szafki te ktore stoja na podlodze, o pozostalych nie bylo mowy... Dzis jeszcze z mezem dokonczymy sprzatanie a jutro moze juz mieszkanie bedzie ok i zaczniemy poszukiwania lozeczka i wozka. Bo miejsce juz mamy ;-) dzis moze skocze na jakies male zakupki pobiegam po sklepach ;-) brzuszek rosnie mi z dnia na dzien, maz sie smieje ze w kilka dni urosl wiecej niz przed te skonczone 5ms ;-) teraz trzeba szukac ciuchow zeby wygladac jak czlowiek :-P
|
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
roxy przy problemach z cisnieniem,krazeniem nie latalabym
anveo jak dla mnie early czy geogre ubierze ssie max 3 razy i sie zeszmaci... do nauki czytosci dla psa sie przydały.. ![]() sugar w De cviuszki bardzo podrozały,zwlaszcza te w Ersting family,musze wejsc na ich str firmowa i chociaz oczy nacieszyc
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym się nie zdecydowała na lot w ciąży, pomimo braku jakichkolwiek problemów ze zdrowiem. Ja jestem straszna panikara :-D
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
moniska i jak tam, przeżyłaś ?
Jak wyniki ?---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Moniska jak tam, przeżyłaś? Jak wyniki ?
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana
Czuję jakbym sie rozpadała powoli , jakby mi sie zawiasy rozchodziły w biedrach Adaśko ma nowe hobby , bierze zabawki odkrywa mi brzuch i mówi że będzie po ''Ziuzi jeździł autkami'' Nie wiem jak wy ale ja sie juz nie moge czerwca doczekać . Wtedy zaczne kompletować wyprawkę , prac ubranka szykować kącik dla Młodej .. A to jeszcze prawie 2 miesiące.. jajko zniose chyba
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Jess , Roxi probowalam jeszcze zasnac, ale nie bylo szans
![]() Dziewczyny, dziaka Wam normalnie wizaz? Ja musze przez aplikacje pisac, bo przez wyszukiwarke nie moge sie zalogowac Wyskakuje mi ciagle jakas cholerna reklama
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pogoda do kitu ![]() Śniło mi się dzisiaj, że byłam już w takich nerwach, że nie znam płci no to poszłam na krew i z morfologii mi wyszło, że będzie chłopak ![]() Wczoraj miałam płaczliwy dzień, hormony buzują chyba Mi dzisiaj mają przyjść bluzeczki z h&m ale na 62-68 uwaga dla dziewczynki wiem jestem głupia ale tak mnie nosi jak czegoś nie kupię ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() Mnie bolą kolana kilka dni ![]() Ja też nie mogę się doczekać czerwca
|
|
|
|
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
jak ktoś loty dobrze znosi to nie ma się czego bać
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy to normalne że w 21 tyg nie czuje ruchów? Dwa kopniecia dziennie, czasem wcale. Martwię się. Jak wasze dzieciaczki? Kopia mocno?
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dd1dd cos Cie malo otatnio,na burze hormonow zawsze mozna zrzucic wine przynajmniej jeszcze przez 4miesiace ,ja juz 3 razy sie w tej ciazy z mezem się rozwodzilam.. mysle ze bedzie dziewczynka,pochwal sie jak przyjdzie paczuszka.ja mam wszystko u mamy i tak mnie korci by przyniesc ale nie mam gdzie trzymac wlasnie jemy babeczki kopiec kreta i mala kopie bo chyba jej posmakowalo..
|
|
#3923 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Roxana tak mnie zainspirowała mebelkami a nie umiałam się zebrać żeby coś szukać że wczoraj pół dnia latałam po sklepie i wyszperałam prawie wszystko do pokoiku Mai. Mebelki już poskręcane, w połowie poukładane.... Jeszcze dodatki muszę wyszperać, Maja uwielbia konie i chce mieć takie jakieś ozdoby + czarno-białe pasy więc muszę się wysilić i wyszperać coś ciekawego.... Roxana- teraz powinnaś przyjechać na kawkę i choć patrzeniem pomóc mi to ogarnąć hihi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam caly brzuch mega twardy , nic się nie da zrobić tylko leżeć ... Cytat:
Cytat:
![]() dostalam już przed świętami... Oj... Zwrot za Maję, internet - wszystko kupuję za to dla Mai... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj TZ ma inny adres zameldowania - u swoich rodziców. I dostał zwrot z podatku w zeszłym roku chyba cale 15zł... Ale nie odebrał... I wysyłali za nim listy polecone że ma wstawić się do wyjaśnienia, kazali pisma pisać itd... Masakra Cytat:
beaciorq - co za wredne babska są to ja tego nie ogarniam. Ważne że dzidziuś zdrowiutki i wszystko gra... Jak nie było kobitek w ciąży to mogłaś ją wytargać za kudły i pokazać brzuch - i tak miałaś pierwszeństwo! Cytat:
Zależy jaka Ty jesteś... Może jeszcze nie czas żebyś czuła mocno. Ja szczupła bardzo i już w 15tc czulam ruchy delikatne smyrania, teraz kopie jak poparzony ... Na pewno jest ok skoro je czujesz...
|
|
#3924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstałam, zjadłam śniadanie i mam zamiar zaraz się zacząć ogarniać i jakoś zaplanować dzień, bo wczoraj to do 16 w piżamie siedziałam ![]() Cytat:
Pokaż co zamówiłaś W h&m masz 28dni na zwrot więc spoko ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Kurcze, a my już z drugi rok nie odliczamy internetu, bo nie można ponoć?
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyniki jutro będą, mam nadzieje że dobre będą. [QUOTE=Niespodziewajka25;5 0959059]Witam sie z rana Czuję jakbym sie rozpadała powoli , jakby mi sie zawiasy rozchodziły w biedrach Adaśko ma nowe hobby , bierze zabawki odkrywa mi brzuch i mówi że będzie po ''Ziuzi jeździł autkami'' Nie wiem jak wy ale ja sie juz nie moge czerwca doczekać . Wtedy zaczne kompletować wyprawkę , prac ubranka szykować kącik dla Młodej .. A to jeszcze prawie 2 miesiące.. jajko zniose chyba [QUOTE] Mi młody też tak molestuje brzuch, żeby dzidziuś się pobawił. NICOLE 75 g, jeszcze potem poszłam do innego laboratorium zrobić toxoplazmoze i różyczkę. Więc jestem podziurawiona, na szczęście siniakow nie ma. Przyjechałam do domu a teściowa naszykować a mi buraki marchew i pietruszkę na barszcz i ziemniaki na drugie danie. Ale mam z nią dobrze Tośka mi szaleje aż brzuch skacze |
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mnie tak denerwuje ( no ale zacznijmy od tego co mnie nie denerwuje ![]() ja muszę usiąść i pozapisywać sobie co ile czego mam na pierwsze miesiące i nie kupować już, bo na co mi tyle tego... siostra też wiecznie coś w lumpku kupuje dla nas i trochę już tego mam ![]() Cytat:
Takie zwykłe bluzeczki ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę też na jakieś zakupy spożywcze, bo pustki w lodówce
![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3928 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak kupuje często z okay i z ergree czy jak to sie tam zwie tez marka z Kiku dobre są ciuszki bynajmniej kupuje i dla siebie i dla synka dla meza czasem t shirty nie narzekam z Family noo mają drogo ale czasem sie oplaca kupic w pakiecie np rajstopy na zime 3 pary za 9 euro dla dzieci Cytat:
![]() Marcelek dzis macał brzusio jak malutka dupką sie wypinała ![]() Cytat:
Cytat:
mniam uwielbiam musze zrobic dla odmiany dawno nie jadlam .. co do ruchów to wlasnie roznie bywa jak juz sie czuje to nie ma zle.. dzieci sie czasem malo czasem duzo ruszaja a ruszaja sie nawet jak my cos robimy czasem i wtedy nie odczowamy tego
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ciuszków z KIK http://www.kik.de/kinder/babys/stram...KB+StramplBody tanie są i dobre bynajmniej moim zdaniem http://www.kik.de/kinder/babys/babya...P+KB+Babyausst jak kasa przyjdzie to mam zamiar sie tam wybrac kupic kocyki, sliniaczki, i tetry pare sztuk chociaz ![]() a family tez maja fajne ciuszki ale tam kupuje tak samo jak z C&A tylko jak cos w promocji trafie albo w pakietach takich po 3 -5 sztuk
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Witam się po swiętach pewnie ze 3 kg cięższa nie wchodzę na wagę bo się boje ![]() W pierwszy dzień świat wyprawialiśmy mojej ami urodzinki udały sie super w drugi niestety bylismy u teściowej i jeszcze bardziej nie lubię siostry mojego Tż jaka ta dziewucha jest rozwydrzona. Jutro mam wizytę stresuję się bardzo i jestem podekscytowana bo mam nadzieje wkońcu poznać płeć i coś kupić bo poza koszem mojżesza nie mam nic. Cała rodzinka twierdzi ze napewno bedzie chłopczyk
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

ale słuchajcie miała byc juz moja kolej bo wyszla jedna babka z gabinetu przede mną, no to ja wstaje i zamierzam wchodzić, a tu babsztyl się wpycha przede mnie, co przyszedł przed 20 minutami no to pytam się głośno jakim cudem ona wlazi przede mna skoro dopiero co przyszla a ja tu kwitne 1,5h ? To babsko z rejestracji mowi ze ta pani miala termin przede mna! To ja mowie ze mnie to nie obchodzi mogla sie nie spozniac na swój termin GODZINĘ(!) Ze ja sobie tez przyjde tak nastepnym razem i sobie wejde bez czekania. I wyobraźcie sobie ze weszla ta baba wredna! Normalnie myslalqm ze tam wybuchne, skoczylo mi ciśnienie zrobilo mi sie slabo i zaczelam sie dusić nie moglam zlapac powietrza i wyobraźcie sobie ze NIKT sie nie spytal czy wszystko ok a w poczekalni bylo 7 osob. Pewnie gdybym tam zeszła to wychodzac by omijali moje zwloki. 
a junior taki spokojny w brzuszku był!
pacjentom to mówię, że nie ma się czego bać. Co chwilę się budziłam a o 4.40 obudziła mnie Tośka, za chwile wstał tż to zrobiłam mu kanapki i zaczęłam się sama zbierać.

ale te ceny?!?!?!?!