Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 23:20   #3901
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Jq chyba tez cos jutro zamowie zeby poprawić sobie humor bo nadal przezywam ta wizyte. No i w komcu wiem dla kogo zamawiać

Nie denerwuj sie tak bo tylko sobie i maluchowi szkodzisz

A zakupy? Zawsze humor poprawiaja

Wczoraj 11h snu, dzis w dzien 3,5h drzemki... A teraz spac nie moge

Ale ide spróbować zasnąć, dobrej nocy !

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-04-07 o 23:22
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 23:25   #3902
beaciorq
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Dobranoc
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 00:08   #3903
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sie wq!!!!
Naczekalam sie u lekarki prawie 2h ale nie to mnie tak zezloscilo bo to norma ze zazwyczaj tyle sie czeka, no ale juz mi sie robilo slabo i niedobrzr ale słuchajcie miała byc juz moja kolej bo wyszla jedna babka z gabinetu przede mną, no to ja wstaje i zamierzam wchodzić, a tu babsztyl się wpycha przede mnie, co przyszedł przed 20 minutami no to pytam się głośno jakim cudem ona wlazi przede mna skoro dopiero co przyszla a ja tu kwitne 1,5h ? To babsko z rejestracji mowi ze ta pani miala termin przede mna! To ja mowie ze mnie to nie obchodzi mogla sie nie spozniac na swój termin GODZINĘ(!) Ze ja sobie tez przyjde tak nastepnym razem i sobie wejde bez czekania. I wyobraźcie sobie ze weszla ta baba wredna! Normalnie myslalqm ze tam wybuchne, skoczylo mi ciśnienie zrobilo mi sie slabo i zaczelam sie dusić nie moglam zlapac powietrza i wyobraźcie sobie ze NIKT sie nie spytal czy wszystko ok a w poczekalni bylo 7 osob. Pewnie gdybym tam zeszła to wychodzac by omijali moje zwloki.
Nie wiem, oswieccie sie jesli sie myle ale to chyba loiczne ze jak ktos rozwala kolejke to nie wchodzi od razu tylko po osobie, po której przyszedl.

Z tego wszystkiego to nawet nie potrafie sie cieszyć ze moj maly siusiorek(na 100%) wazy 420g i jest zdrowy tak sie zdenerwowala,m ze dalej mi sie chce plakac z tej sytuacji
Nie dziwię się, że się wkur... nic dziwnego. Dobrze, że się odezwałaś tylko szkoda, że to zlali. Co nie widzieli, że Ty w ciąży jesteś ? :-/ tylko o swojej dupie myślą ludzie, byle jak najszybciej wejść, wręcz po trupach.
Gratuluje zrowego synka !

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Wierze
I tez uwazam, ze nie powinno tak byc...

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

jess i mms trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty !

---
Julka dzisiaj szaleje... a junior taki spokojny w brzuszku był!

Ja oczywiscie popłynęłam...
Zamówiłam kilka rzeczy w H&M dla Julki i kilka rzeczy w Zarze dla Juniora. TŻ stwierdził, ze nie bedzie juz tego komentować bo mu słów brakuje
Nie dziękuje :-D w ogóle to ja sobie ubzduralam ze dziś jest 8 i poszłam na to usg, ide do rejestracji a babka, że dziś 7 masakra taki budyń

Moje też dzisiaj cały dzień szaleje to pewnie za sprawą coli i słodyczy, które zjadłam przed rzekomym usg.
Stary 2015-04-08, 05:59   #3904
kasperka
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Witam się z rana niewyspana i zmęczona
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 06:59   #3905
Jess922
Zakorzenienie

Czemu tak szybko wstalaś ? Ja byłam z psem i czekam aż będę mogła zjeść śniadanie, potem pewnie jeszcze drzemka
Stary 2015-04-08, 07:10   #3906
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
W sumie nie nastawilam się na konkretne firmy, póki co mam z f&f i tu (taka firma z sainsbury).
A jak oceniasz jakosciowo primarkowe body newborn nie wiem czy early day sie nazywają?
Czy george?
Ja to bym się dk Anglii na zakopy przyjechała ale juz nie do londynu.

Roxanko właśnie f&f polecają online.

Hejka z rana katar mniejszy ale dalej siedzi.
I jeszcze gratis kaszel

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:15   #3907
moniska139
Zadomowienie

Hej ja już po pobraniu pierwszym krwi i piciu glukozy. Nie jest to takie złe ale teraz mi się odbija jej smakiem. W nocy spać nie mogłam ze stresu, bardzo się boję igieł pacjentom to mówię, że nie ma się czego bać. Co chwilę się budziłam a o 4.40 obudziła mnie Tośka, za chwile wstał tż to zrobiłam mu kanapki i zaczęłam się sama zbierać.
Padne z nudów w tym laboratorium.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:22   #3908
Anev0
Zakorzenienie

beaciorq u mnie na wizytach tez tak jest dlatego na pierwszej wizycie bylam punktualnie 40 min opóźnienia. Dwie baby przyszly i weszly przedemna. Bo byly umowione 20 MIN PRZEDEMNA.i babka
W recepcji wyznacza kolejkę
Dwa razy sie tak zrobilam za 3 razem bylo 2 h
Opóźnienia i wyszlismy obchodziliśmy galerie i w aucie po siedzielismy.
Baby tez mialy mine jak weszłam a one mialy wizytę po mnie axwidac po minach ze dlugo siedzialy. Dlstrgo teraz bede dzwonić i pytac o opóźnienie.

Gratki za synka

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:30   #3909
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
A jak oceniasz jakosciowo primarkowe body newborn nie wiem czy early day sie nazywają?
Czy george?
Nie do mnie pytanie ale młody miał ich ubranka. Early day bardzo się rozciagaly, po kilku razach wyglądały jak szmatki i mają małą rozmiarówkę. Nie polecam.
Z George są dosyć fajne czasem się wokół szyi młodemu lekko naciąga ale falbanki nie ma. Te można śmiało kupować.
Stary 2015-04-08, 07:32   #3910
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
jak tam u was ze zdrówkie?
ja dalej walcze z katarkiem
To samo katar mamy

Cytat:
Nie, raz zamówiłam ciuchy przez neta i mam dosc...
Musze dotknąć, sprawdzić
No jakies tam leżaczki, maty itd to juz moge zamówić przez internet bo wiem co chce, widziałam na żywo... Ale tak to raczej wole stacjonarne sklepy...

jak ja bym też tak chciała mieć sklepy dziecięce obok kurde a tu 1 tylko i to drogi ale są promocje i dlatego pojadę tam zobaczyć a resztę kupię w necie ...

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Melduję się po przerwie świątecznej
Jestem taka padnięta, oczy mi się kleją

W drodze powrotnej zajechaliśmy do teściów i szok przeżyłam(taki pozytywny) , bo teściowa już tyle ciuszków nakupiła dla Małego w rozmiarach od 50-74 Aaa i nawet r.80 juz ma...

vea7 we Wrocławiu jak zawsze super.Jestem za kazdym razem zachwycona tym miastem, uwielbiamy tam wracać
Tym razem tylko na jedną noc byliśmy, ale wrażenia niezapomniane

Oo bardzo fajnie super ze ci święta miło minęły .. 😀😄

Cytat:
Bodziaki jakich firm dla maluchów kupujecie?
W kik w lidlu tez kupiłam .. w c und a często wszystkie 3 sklepy naja dobre jakościowo rzeczy x czego c und a najładniejsze

Cytat:
h&m , smyk , tesco ...

no jeju, tak nas to wciąga, że zapominamy o wszystkich dolegliwościach noooo..... nie da się tego wytłumaczyć

----
a ja odpłynęłam...
to... i to i o tym też zapomnieć nie mogę... ale te ceny?!?!?!?!

nom ceny racja .. ale ładne 2 i 3 .

Cytat:
Ale sie wq!!!!
Naczekalam sie u lekarki prawie 2h ale nie to mnie tak zezloscilo bo to norma ze zazwyczaj tyle sie czeka, no ale juz mi sie robilo slabo i niedobrzr ale słuchajcie miała byc juz moja kolej bo wyszla jedna babka z gabinetu przede mną, no to ja wstaje i zamierzam wchodzić, a tu babsztyl się wpycha przede mnie, co przyszedł przed 20 minutami no to pytam się głośno jakim cudem ona wlazi przede mna skoro dopiero co przyszla a ja tu kwitne 1,5h ? To babsko z rejestracji mowi ze ta pani miala termin przede mna! To ja mowie ze mnie to nie obchodzi mogla sie nie spozniac na swój termin GODZINĘ(!) Ze ja sobie tez przyjde tak nastepnym razem i sobie wejde bez czekania. I wyobraźcie sobie ze weszla ta baba wredna! Normalnie myslalqm ze tam wybuchne, skoczylo mi ciśnienie zrobilo mi sie slabo i zaczelam sie dusić nie moglam zlapac powietrza i wyobraźcie sobie ze NIKT sie nie spytal czy wszystko ok a w poczekalni bylo 7 osob. Pewnie gdybym tam zeszła to wychodzac by omijali moje zwloki.
Nie wiem, oswieccie sie jesli sie myle ale to chyba loiczne ze jak ktos rozwala kolejke to nie wchodzi od razu tylko po osobie, po której przyszedl.

Z tego wszystkiego to nawet nie potrafie sie cieszyć ze moj maly siusiorek(na 100%) wazy 420g i jest zdrowy tak sie zdenerwowala,m ze dalej mi sie chce plakac z tej sytuacji

Ojej jak ja cie rozumiem .. no racja dużo osób nie reaguje jsk się ktoś źle czuje .. przykre .. a głupota ludzi sie nie przejmuj .. zawsze będą tacy

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Hej ja już po pobraniu pierwszym krwi i piciu glukozy. Nie jest to takie złe ale teraz mi się odbija jej smakiem. W nocy spać nie mogłam ze stresu, bardzo się boję igieł pacjentom to mówię, że nie ma się czego bać. Co chwilę się budziłam a o 4.40 obudziła mnie Tośka, za chwile wstał tż to zrobiłam mu kanapki i zaczęłam się sama zbierać.
Dasz rade . 😊

A ja lecę do przedszkola a potem do doktora ze szwagierka
Stary 2015-04-08, 07:40   #3911
roxana_lu
Zakorzenienie

JESS - taki budyń to żadna nowość podobno w ciazy wiec wcale sie nie dziwie, ze sie pomylić mogłas

KASPERKA - to do lozka z powrotem !!

ANEVO - z f&f mozna online zamawiać ? Nie wiedziałam ... Ja tez ostatnio z TŻ rozmawiałam o tym, zeby pojechać do Anglii na 3/4 dni, zakupy porobic ale u mnie odpada ta opcja, boje sie latania a w ciazy to juz w ogole mogłoby byc zle... Jeszcze to moje ciśnienie. Nie, zbyt wiele szkód mogłabym dziecku i sobie tym zdziałać ... A szkoda...

MONISKA - no to siedzenie w labolatorium to nieporozumienie człowieka szlag trafia... Wszyscy wchodzą, wychodzą a Ty siedzisz... Ale trzeba ro przetrwać... Tylko raz sie to na szczęście w ciazy robi

Ja tez sie zbieram szybko do labolatorium oddać krew a potem po jakies zakupy bo lodówka sie ogołociła przez swieta

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 07:46   #3912
martulka0991
Zadomowienie

Hej mamusie :-* witam sie prawie wyspana i prawie do życia po nocce spedzonej w kuchni na materacach ;-) ja wczoraj mialam w mieszkaniu sajgon ale juz wszystko jest prawie ogarniete, oczywiscie ja niczego nie moglam sie dotknac bo zaraz wszyscy na mnie krzyczeli (maz i rodzenstwo) wiec moglam jedynie umyc szafki te ktore stoja na podlodze, o pozostalych nie bylo mowy... Dzis jeszcze z mezem dokonczymy sprzatanie a jutro moze juz mieszkanie bedzie ok i zaczniemy poszukiwania lozeczka i wozka. Bo miejsce juz mamy ;-) dzis moze skocze na jakies male zakupki pobiegam po sklepach ;-) brzuszek rosnie mi z dnia na dzien, maz sie smieje ze w kilka dni urosl wiecej niz przed te skonczone 5ms ;-) teraz trzeba szukac ciuchow zeby wygladac jak czlowiek :-P
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:04   #3913
beatrix28
Zadomowienie

roxy przy problemach z cisnieniem,krazeniem nie latalabym
anveo jak dla mnie early czy geogre ubierze ssie max 3 razy i sie zeszmaci... do nauki czytosci dla psa sie przydały..
sugar w De cviuszki bardzo podrozały,zwlaszcza te w Ersting family,musze wejsc na ich str firmowa i chociaz oczy nacieszyc mialas mzoe ciuszki z Okay? albo z nkd?
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:25   #3914
Jess922
Zakorzenienie

Ja też bym się nie zdecydowała na lot w ciąży, pomimo braku jakichkolwiek problemów ze zdrowiem. Ja jestem straszna panikara :-D
Stary 2015-04-08, 08:27   #3915
Jess922
Zakorzenienie

moniska i jak tam, przeżyłaś ? Jak wyniki ?

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Moniska jak tam, przeżyłaś? Jak wyniki ?
Stary 2015-04-08, 08:47   #3916
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam sie z rana

Czuję jakbym sie rozpadała powoli , jakby mi sie zawiasy rozchodziły w biedrach Chyba sie zaczynam rozrastać

Adaśko ma nowe hobby , bierze zabawki odkrywa mi brzuch i mówi że będzie po ''Ziuzi jeździł autkami''

Nie wiem jak wy ale ja sie juz nie moge czerwca doczekać . Wtedy zaczne kompletować wyprawkę , prac ubranka szykować kącik dla Młodej .. A to jeszcze prawie 2 miesiące.. jajko zniose chyba
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:49   #3917
kasperka
Zakorzenienie

Jess , Roxi probowalam jeszcze zasnac, ale nie bylo szans

Dziewczyny, dziaka Wam normalnie wizaz? Ja musze przez aplikacje pisac, bo przez wyszukiwarke nie moge sie zalogowac
Wyskakuje mi ciagle jakas cholerna reklama
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:53   #3918
dd1dd
Zakorzenienie

Hej

Pogoda do kitu
Śniło mi się dzisiaj, że byłam już w takich nerwach, że nie znam płci no to poszłam na krew i z morfologii mi wyszło, że będzie chłopak już któryś raz śni mi się chłopak

Wczoraj miałam płaczliwy dzień, hormony buzują chyba

Mi dzisiaj mają przyjść bluzeczki z h&m ale na 62-68 uwaga dla dziewczynki wiem jestem głupia ale tak mnie nosi jak czegoś nie kupię jak będzie chłopak to sprzedam szwagierce siostry

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

Czuję jakbym sie rozpadała powoli , jakby mi sie zawiasy rozchodziły w biedrach Chyba sie zaczynam rozrastać

Adaśko ma nowe hobby , bierze zabawki odkrywa mi brzuch i mówi że będzie po ''Ziuzi jeździł autkami''

Nie wiem jak wy ale ja sie juz nie moge czerwca doczekać . Wtedy zaczne kompletować wyprawkę , prac ubranka szykować kącik dla Młodej .. A to jeszcze prawie 2 miesiące.. jajko zniose chyba
Hehe to ma zabawę młody
Mnie bolą kolana kilka dni
Ja też nie mogę się doczekać czerwca wtedy też wszystko kupujemy
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 09:00   #3919
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Czy george?

Roxanko właśnie f&f polecają online.

Hejka z rana katar mniejszy ale dalej siedzi.
I jeszcze gratis kaszel
Ja z primarka prawie nigdy nic nie kupuje bo ogólnie jakość słaba, choć raz kupiłam małemu spodnie i bluzę i są ok, ale juz pajace średnie a za tą cenę kupie lepsze np z f&f. Z George zamawiam tylko body w sumie ale też rzadko. Z hm nigdy bodów czy śpiochów nie zamawiam bo się zwykle cenowo nie opłaca. Z ff można online ale nie wiem czy w Polsce, bo np z hm zamawiam online od początku a wiem ze w Polsce to dopiero weszło.
Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja też bym się nie zdecydowała na lot w ciąży, pomimo braku jakichkolwiek problemów ze zdrowiem. Ja jestem straszna panikara :-D
Ja z Bartkiem latalam 6 razy licząc dwie strony, teraz dwa plus Bartek do ogarnięcia jak ktoś loty dobrze znosi to nie ma się czego bać

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 09:07   #3920
Aliczka88
Zadomowienie

Dziewczyny czy to normalne że w 21 tyg nie czuje ruchów? Dwa kopniecia dziennie, czasem wcale. Martwię się. Jak wasze dzieciaczki? Kopia mocno?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 09:10   #3921
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normalne że w 21 tyg nie czuje ruchów? Dwa kopniecia dziennie, czasem wcale. Martwię się. Jak wasze dzieciaczki? Kopia mocno?
Skoro ogólnie jakieś czujesz to wszystko powinno być w porządku, pewnie za jakiś czas się częstotliwość zwiększy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 09:31   #3922
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
ja mysle ze nie ma sie czym martwic,bobas ma duzo miejsca to nie musi sie tak na sile rozpychac ,z czasem jak miejsca zaczyna ubywac te ruchy sa mocniejsze bo malec potzrebuje ruchu.

dd1dd cos Cie malo otatnio,na burze hormonow zawsze mozna zrzucic wine przynajmniej jeszcze przez 4miesiace ,ja juz 3 razy sie w tej ciazy z mezem się rozwodzilam..
mysle ze bedzie dziewczynka,pochwal sie jak przyjdzie paczuszka.ja mam wszystko u mamy i tak mnie korci by przyniesc ale nie mam gdzie trzymac

wlasnie jemy babeczki kopiec kreta i mala kopie bo chyba jej posmakowalo.. z bananem
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 09:32   #3923
majka242007
Zakorzenienie

Witam mamusie
Roxana tak mnie zainspirowała mebelkami a nie umiałam się zebrać żeby coś szukać że wczoraj pół dnia latałam po sklepie i wyszperałam prawie wszystko do pokoiku Mai. Mebelki już poskręcane, w połowie poukładane.... Jeszcze dodatki muszę wyszperać, Maja uwielbia konie i chce mieć takie jakieś ozdoby + czarno-białe pasy więc muszę się wysilić i wyszperać coś ciekawego....

Roxana- teraz powinnaś przyjechać na kawkę i choć patrzeniem pomóc mi to ogarnąć hihi

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
to "ciocia" wizażowa wyśle też
Cytat:

niech wysyła
po mamusi
ciotka wizażowa również idzie i wysyla buziaka Majce !
Pokaże Mai jak tylko z przedszkola wróci... Pewnie w 7 niebie będzie jak zobaczy tyyyle buziek i to wszystkie dla niej hehehe
Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
uśmiecham się sama do siebie zawsze, jak piszesz, że Twoja mała wysyła jakąś buźkę urocze to

A tego juz jej nie powiem hhaha ... Bo zamiast mnie będzie mala na wizażu siedziała i zrobi tu meksyk buźkowy

Cytat:
Też już je mam i są dużo bardziej odczuwalne niż w poprzedniej ciąży. Nie sprawiają mi bólu tylko mocniej brzuch mi się napina. Z młodym miałam je dopiero miesiąc przed porodem i były prawie niewyczuwalne.
ja mam teraz wszystko inaczej niż w poprzedniej ciąży.... Mogłabym tylko narzekać, spać, jeść i leżeć... A w poprzedniej ciąży wstawalam tak wcześnie że do DDTVN miałam wszystko porobione, łącznie z obiadem... Jak mi się to udawało???? Teraz cały czas coś widzę że mam do roboty...

Cytat:
Zastanawiam się, czy mam te skurcze, czy to dziecko sie rozpycha. Czasami mnie złapie takie twardnienie, ale to wlaśnie bardziej podchodzi mi pod rozciaganie dzidziusia bo w jednym miejscu brzuch jest wtedy twardszy.
jak nie boli to się nie zastanawiać
Ja mam caly brzuch mega twardy , nic się nie da zrobić tylko leżeć ...

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Powinna być ok
Fajne pościele ma też Ceba - mówie o poszewkach, bo wsadów nie macałam.
o, dzięki, wyszukać muszę jeszcze coś do kołyski może akurat,...

Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
wzięliśmu używany maxi cosi mura 4 razem z bazą isofix z olx.pl, cały czarny
nie powiem, świetnie ci się udało. Gratuluję udanego zakupu, teraz niech się sprawuje dobrze

Cytat:
Ja czekam na zwrot podatku.. Żadna tam silna wola u mnie
dostalam już przed świętami... Oj... Zwrot za Maję, internet - wszystko kupuję za to dla Mai...

Cytat:
Ja w zeszlym roku nie oddalam pita, bo zaklad pracy mi przyslal i myślałam ze juz nic nie trzeba robic. Okazalo sie ze gdybym wyslala sama to bym dostala zwrot. Ale oczywiscie urzad nie kontaktował sie ze mna, a założę sie ze gdybym miala do doplaty nawet 1 zl to by mi ponaglenia wysylali :/
nie znam dokładnie jak to prawnie wygląda... ale jak Cię ,,dojadą,, to kilka tysięcy kary możesz dostać... Oni już nie sprawdzają każdego po kolei... Bo to my mamy pilnować swoich rozliczeń... Ale jak będziesz potrzebowała rozliczenie z urzędu wykaz zarobków np teraz żeby wziąć becikowe to już nie dostaniesz bo się nie rozliczyłaś... Proponuję sobie tego przypilnować kochana, moja ciotka dwa lata temu dostała karę za nie wykonanie korekty... Wiedziała że zwrotu nie dostanie więc olała. Nie pamietam ile to było chyba 500zł

Cytat:
Tylko ze nam sie jesscze należy za maluchy po ponad 1.000zl... Wiec u nas sie sporo dzieki temu uzbierało
no 1200zl na dziecko , ja odliczałam tez internet - można 680zl

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a widziałyście, że powstał już watek grudniowy ?

ale czas szybko leci... dopiero co ja szukałam wątku odpowiedniego dla siebie
dobrze- niech się rozmnażają... Moj synuś musi mieć wybór w pannach

Cytat:
No raczej... Zdziwiłabym sie gdyby ktoś Cie poinformował, ze masz przyjść po swoja kase ...
a tu cię zagnę
Moj TZ ma inny adres zameldowania - u swoich rodziców. I dostał zwrot z podatku w zeszłym roku chyba cale 15zł... Ale nie odebrał... I wysyłali za nim listy polecone że ma wstawić się do wyjaśnienia, kazali pisma pisać itd... Masakra

Cytat:
A jak to jest ze zwrotem podatku na dziecko? Ile obowiazuje przy jednym dzieciaczku i czy za 2015r dostaniemy juz taki zwrot? Czy mozna sie ubiegać jeszcze o jakieś dodatkowe zwroty? Za 2014 rozliczalismu sie samodzielnie, ale za 2015 r juz na pewno jako małżeństwo sie rozliczymy, czy w zwiazku z tym ze tylko maz pracuje to dostaniemy jakies dodatkowe zwroty?
Przy wpisywaniu dziecka do Pita jest taka rubryka do której wpisujesz za jakie miesiące należy Ci się zwrot... I chyba powinnyśmy zaznaczyć od sierpnia do grudnia- tak mi się wydaje... I to będzie stosunkowo pomniejszone z 1200zł /czy jakos tak/ o miesiące które sie nie należy.

beaciorq - co za wredne babska są to ja tego nie ogarniam. Ważne że dzidziuś zdrowiutki i wszystko gra... Jak nie było kobitek w ciąży to mogłaś ją wytargać za kudły i pokazać brzuch - i tak miałaś pierwszeństwo!

Cytat:
mój mały od kąd siadłam przy lapku a siedzę od 8-30 i was nadganiam kopie niemiłosiernie... Cały czas hasa... Czuję bez przerwy... Policzyłam z wrażenia właśnie 10sekund 4 kopniaki - i tak od godziny
Zależy jaka Ty jesteś... Może jeszcze nie czas żebyś czuła mocno. Ja szczupła bardzo i już w 15tc czulam ruchy delikatne smyrania, teraz kopie jak poparzony ...
Na pewno jest ok skoro je czujesz...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 09:41   #3924
Nicole`_
Zakorzenienie

Hej

Wstałam, zjadłam śniadanie i mam zamiar zaraz się zacząć ogarniać i jakoś zaplanować dzień, bo wczoraj to do 16 w piżamie siedziałam Miałam poświąteczną niemoc

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj mają przyjść bluzeczki z h&m ale na 62-68 uwaga dla dziewczynki wiem jestem głupia ale tak mnie nosi jak czegoś nie kupię jak będzie chłopak to sprzedam szwagierce siostry
Hehe, nieźle! Pokaż co zamówiłaś W h&m masz 28dni na zwrot więc spoko

Cytat:
Myślę, że lada dzień się u Ciebie to rozkręci, u mnie też było najpierw nieśmiało, a teraz Mała kopie na całego. Oczywiście jak nie śpi

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
A ile miałaś tej glukozy? 50g czy 75g?

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no 1200zl na dziecko , ja odliczałam tez internet - można 680zl
Kurcze, a my już z drugi rok nie odliczamy internetu, bo nie można ponoć?
Stary 2015-04-08, 09:53   #3925
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
moniska i jak tam, przeżyłaś ? Jak wyniki ?

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Moniska jak tam, przeżyłaś? Jak wyniki ?

wyniki jutro będą, mam nadzieje że dobre będą.

[QUOTE=Niespodziewajka25;5 0959059]Witam sie z rana

Nie wiem jak wy ale ja sie juz nie moge czerwca doczekać . Wtedy zaczne kompletować wyprawkę , prac ubranka szykować kącik dla Młodej .. A to jeszcze prawie 2 miesiące.. jajko zniose chyba [QUOTE]
Mi młody też tak molestuje brzuch, żeby dzidziuś się pobawił.

NICOLE 75 g, jeszcze potem poszłam do innego laboratorium zrobić toxoplazmoze i różyczkę. Więc jestem podziurawiona, na szczęście siniakow nie ma.
Przyjechałam do domu a teściowa naszykować a mi buraki marchew i pietruszkę na barszcz i ziemniaki na drugie danie. Ale mam z nią dobrze Tośka mi szaleje aż brzuch skacze
Stary 2015-04-08, 09:55   #3926
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
dd1dd cos Cie malo otatnio,na burze hormonow zawsze mozna zrzucic wine przynajmniej jeszcze przez 4miesiace ,ja juz 3 razy sie w tej ciazy z mezem się rozwodzilam..
mysle ze bedzie dziewczynka,pochwal sie jak przyjdzie paczuszka.ja mam wszystko u mamy i tak mnie korci by przyniesc ale nie mam gdzie trzymac
przyszła właśnie
mój mnie tak denerwuje ( no ale zacznijmy od tego co mnie nie denerwuje ) , że szkoda gadać
ja muszę usiąść i pozapisywać sobie co ile czego mam na pierwsze miesiące i nie kupować już, bo na co mi tyle tego... siostra też wiecznie coś w lumpku kupuje dla nas i trochę już tego mam
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Hehe, nieźle! Pokaż co zamówiłaś W h&m masz 28dni na zwrot więc spoko
no tak, zapomniałam, że mogę zwrócić
Takie zwykłe bluzeczki

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0223.jpg (123,0 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-04-08, 10:13   #3927
dd1dd
Zakorzenienie

Jadę też na jakieś zakupy spożywcze, bo pustki w lodówce
Miłego dnia
Stary 2015-04-08, 10:32   #3928
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
roxy przy problemach z cisnieniem,krazeniem nie latalabym
anveo jak dla mnie early czy geogre ubierze ssie max 3 razy i sie zeszmaci... do nauki czytosci dla psa sie przydały..
sugar w De cviuszki bardzo podrozały,zwlaszcza te w Ersting family,musze wejsc na ich str firmowa i chociaz oczy nacieszyc mialas mzoe ciuszki z Okay? albo z nkd?
Okay to marka z Kik.. Kik i w polsce jest
tak kupuje często z okay i z ergree czy jak to sie tam zwie tez marka z Kiku dobre są ciuszki bynajmniej kupuje i dla siebie i dla synka dla meza czasem t shirty nie narzekam
z Family noo mają drogo ale czasem sie oplaca kupic w pakiecie np rajstopy na zime 3 pary za 9 euro dla dzieci albo jak są promocje to są ciuszki tansze za 2-4 euro
Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

oo jak slodko juz sie z siostrą bawi
Marcelek dzis macał brzusio jak malutka dupką sie wypinała jego mina bezcenna
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jess , Roxi probowalam jeszcze zasnac, ale nie bylo szans

Dziewczyny, dziaka Wam normalnie wizaz? Ja musze przez aplikacje pisac, bo przez wyszukiwarke nie moge sie zalogowac
Wyskakuje mi ciagle jakas cholerna reklama
działa przywrocilam też stary wizaż

Cytat:
ja mysle ze nie ma sie czym martwic,bobas ma duzo miejsca to nie musi sie tak na sile rozpychac ,z czasem jak miejsca zaczyna ubywac te ruchy sa mocniejsze bo malec potzrebuje ruchu.

wlasnie jemy babeczki kopiec kreta i mala kopie bo chyba jej posmakowalo.. z bananem
oo kopiec kretaaaa mniam uwielbiam musze zrobic dla odmiany dawno nie jadlam ..
co do ruchów to wlasnie roznie bywa jak juz sie czuje to nie ma zle.. dzieci sie czasem malo czasem duzo ruszaja a ruszaja sie nawet jak my cos robimy czasem i wtedy nie odczowamy tego
Stary 2015-04-08, 10:32   #3929
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
przyszła właśnie
mój mnie tak denerwuje ( no ale zacznijmy od tego co mnie nie denerwuje ) , że szkoda gadać
ja muszę usiąść i pozapisywać sobie co ile czego mam na pierwsze miesiące i nie kupować już, bo na co mi tyle tego... siostra też wiecznie coś w lumpku kupuje dla nas i trochę już tego mam

no tak, zapomniałam, że mogę zwrócić
Takie zwykłe bluzeczki

ojeju "zwykle" moze i są ale śliczne!!

co do ciuszków z KIK http://www.kik.de/kinder/babys/stram...KB+StramplBody
tanie są i dobre bynajmniej moim zdaniem
http://www.kik.de/kinder/babys/babya...P+KB+Babyausst

jak kasa przyjdzie to mam zamiar sie tam wybrac kupic kocyki, sliniaczki, i tetry pare sztuk chociaz

a family tez maja fajne ciuszki ale tam kupuje tak samo jak z C&A tylko jak cos w promocji trafie albo w pakietach takich po 3 -5 sztuk
Stary 2015-04-08, 10:40   #3930
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Witam się po swiętach pewnie ze 3 kg cięższa nie wchodzę na wagę bo się boje

W pierwszy dzień świat wyprawialiśmy mojej ami urodzinki udały sie super w drugi niestety bylismy u teściowej i jeszcze bardziej nie lubię siostry mojego Tż jaka ta dziewucha jest rozwydrzona.

Jutro mam wizytę stresuję się bardzo i jestem podekscytowana bo mam nadzieje wkońcu poznać płeć i coś kupić bo poza koszem mojżesza nie mam nic. Cała rodzinka twierdzi ze napewno bedzie chłopczyk
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości