Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 09:42   #3751
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
no to stawianie brzucha teraz w tej ciazy mialam chyba 2 razy choc ciezko powiedziec czy to czasem nie dzidzia tak sie obrocila bo az zabolało moze uciskała na coś
no w 1 ciazy mialam w nocy tak ze bolalo 10 minut a jak wstalam - cisza.. i tak pare razy raz juz chcialam do szpitala jechac ale przeszlo
no bo jak złapie na leżąco to lepiej rozchodzić, jak na siedząco to się położyc itd... Każda znajdzie na to sposób, ja się kładę i uspokaja się...
No ze szpitalem ... jak by to była moja pierwsza ciąża to bym na bank pojechała spanikowana, teraz na szczęście wiem co mnie czeka mniej więcej więc nie panikuję tylko czekam co się wydarzy, zawsze mogę dzwonić też do swojej gin... I tak zrobiłam , uspokoiła mnie.
Za to TZ już tak spanikował że prawie mnie do tego szpitala wygonił biedulek prawie się trząsł Mówi że nie ogarnie tego chyba

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
wstawiłam fotki do klubu
to lecę

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Fajnie, ze opisałaś jak to mniej więcej jest... ja jeszcze tego nie miałam, ale przynajmniej będę wiedzieć żeby się nie denerwować, bo pewnie bym się wystraszyła. Także dziękuję
no ważne nie panikować i poczekać z godzinkę co się będzie działo dalej... Wystraszyć się można... Ale spokojnie poleżeć, pochodzić , odpocząć... I przechodzi...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 09:47   #3752
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam się i ja unas piękna wiosna ale co z tego jak Bartek przeziębiony mnie zresztą też coś bierze ale ratujemy się z każdej strony
ojej jak ja cie rozumiem ja caly czas smarkam poki co na szczescue juz gardlo nie boli
Cytat:
wstawiłam fotki do klubu
uu to i ja lece

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no bo jak złapie na leżąco to lepiej rozchodzić, jak na siedząco to się położyc itd... Każda znajdzie na to sposób, ja się kładę i uspokaja się...
No ze szpitalem ... jak by to była moja pierwsza ciąża to bym na bank pojechała spanikowana, teraz na szczęście wiem co mnie czeka mniej więcej więc nie panikuję tylko czekam co się wydarzy, zawsze mogę dzwonić też do swojej gin... I tak zrobiłam , uspokoiła mnie.
Za to TZ już tak spanikował że prawie mnie do tego szpitala wygonił biedulek prawie się trząsł Mówi że nie ogarnie tego chyba

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

to lecę

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

no ważne nie panikować i poczekać z godzinkę co się będzie działo dalej... Wystraszyć się można... Ale spokojnie poleżeć, pochodzić , odpocząć... I przechodzi...
ojeju to co on zrobi jak serio sie zacznie
moj facet to z kolei bardzo spokojnie reaguje na takie rzeczt to juz przy marcelu panikuje jak zachoruje
Stary 2015-04-07, 09:47   #3753
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Witam
ja wczoraj miałam dietę, także nie jestem objedzona wczoraj miałam taki dzień, że najchętniej leżałabym cały dzień pod kołdrą ale pojechaliśmy do mojej rodzinki
Dzisiaj piękna pogoda się zapowiada w sobotę ma być 20 stopni
Ja też miałam wczoraj taki dzień, a trzeba było po rodzince jeździć i się uśmiechać Oj, a tak marzyłam żeby się położyć i odpocząć Pogody zazdroszczę, ale wierzę, że w końcu i do mnie dotrze słonko

Cytat:
nom przeboje w nocy byly.. mlody juz w przedszkolu ja juz po sniadanku.. mąż dzis na probe do pracy poszedl na 6 do 14 i tak do piątku potem zobaczymy czy dostanie prace takze kciuki prosze

kasa przyjdzie na dzidzi .. kolo 600 euro bede miec i za to musze kupic wozek, lozeczko(kolyske) przewijak, wanienke.. takze

co do jedzenia u nas jeszcze w lodowce 2 sałatki warzywne są.. i pasta jajeczna .. trzeba zjeść dzis najlepiej bo szkoda wywalić
Kciuki za męża trzymam mocno! Daj znać jak poszło!

No to jak kasa przyjdzie to będziesz szaleć Masz już listę co chcesz kupić i gdzie?

U mnie z jedzenia dużo nie ma, za to dzisiaj mam obiad, tylko muszę ziemniaczki ugotować i gotowe. Podejrzewam, że dziś i jutro pozjadamy świąteczne jedzenie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Witam sie z katarem.
Walcze domowymi sposobami tzet ruszył do roboth a i ja sie powoli zbieram.

Dzis polowka 20 tydzień wd.om
Zdrówka! Obyś mocniej się nie rozłożyła. Pij herbatę z miodem i cytryną mi bardzo pomagała...

I gratuluję połóweczki

Cytat:
Tez wczoraj TŻ stwiedzil ze nadrobiłam przez te swieta wszystkie miesiące z jedzeniem miesa roladki, kaczki...
Ja też pojadłam Na wagę nie wchodzę

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zbiorowo, ale baaardzo dziękuję każdej z osobna za trzymanie kciuków i za gratulacje
Podobno radość dzielona z innymi mnoży się... i coś w tym chyba jest
Dobrze, że jesteście

Nicole, gratuluję raz jeszcze Panienki

I mówisz, że ciuszki z h&m lepiej brać mniejsze? Bo ja najwięcej ciuszków chciałam kupić 62 - czyli w tym wypadku brać z h&m 56, tak?

Cytat:
Witam się w 22tc
vea7- dziękuję za info jak ta ze statkiem dobrej jakości to ta ,,moja,, pewnie taka sama.... Bardzo mi się spodobała, te ,,allegrowe,, na jedno kopyto jak dla mnie... A chciałabym coś ładniejszego i dobrej jakości...
Piękne te pościele, chyba też zamówię

Edytowane przez Nicole`_
Czas edycji: 2015-04-07 o 09:49
Nicole`_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 09:49   #3754
majka242007
Zakorzenienie

Roxana

o... bardzo ładnie! właśnie w takim stylu urządzam pokój Mai ... Norweski chyba sie nazywa nie? szafy u małego nie masz??? Ja jeszcze szafę potrzebuję... ale biurko i komoda podobaja mi się bardzo /ta wysoka u malego co malo widać na foto/ ... Masz jakiś link do biurka to wrzuć proszę... Ja z białych właśnie nic ciekawego nie znalazłam... A inne nie chcę..

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

spadam bo mnie mała goni z lapka, chce sobie pograć... Będę potem..
Stary 2015-04-07, 10:15   #3755
SugarbabyLove
Zakorzenienie

No roxana mieszkanko ładne elegancko czysto i wgll super

Nicole No narazie przeglądam rzeczy na ebay i czytam opinie..
-myślałam o kołysce póki co.. takiej do 90cm to na pol roku będzie.
http://www.ebay.de/itm/281653414164?...%3AMEBIDX%3AIT
-wózek 3w1 taki z fotelikiem wezme na pewno widzialam Polskie produkty na ebay slyszalam ze są dobre np Coral wózki niedrogie i dobre opinie zarowno na pl stronach jak i na ebay u sprzedawcow niemcow
http://www.ebay.de/itm/300798608661?...%3AMEBIDX%3AIT
http://www.ebay.de/itm/300688409142?...%3AMEBIDX%3AIT
http://www.ebay.de/itm/CORAL-3in1-Ko...item46137bb9ee
- przewijak taniej wyjdzie http://www.ebay.de/itm/191484116837?...%3AMEBIDX%3AIT 2w1 z wanienką pod spodem o takie cos:
albo przewijak kupic zwykly drewniany i wanienke z podstawką na nogach osobno tez wyjdzie cenowo podobnie tyle ze 2w1 zaoszczedzi miejsce zobacze
- bujaczek/ krzeselko tez widzialam 2w1 drogie troche ale fajne http://www.ebay.de/itm/281365306179?...%3AMEBIDX%3AIT

no ale narazie podglądam rozglądam sie.. kupie to na co kasa bedzie.. jak kasy braknie to kupie pozniej za miesiac dwa lub po porodzie
nie musze wszystkiego na raz miec np takie mobile grające jak i mate edukacyjną chce kupic dopiero po 3-4miesiacu
Stary 2015-04-07, 10:21   #3756
MsLullaby
Zakorzenienie

A ja jednak nie kupuje,kosza dla dziecka odwidziało mi się i mały od razu będzie spał w łóżeczku po Bartusiu a Bartek gdzieś w czerwcu dostanie juz swoje łóżko do pokoju i sprzedam mój stojący przewijak i kupie taki nakładany na łóżeczko żeby miejsca zaoszczędzić. Wanienke da mi koleżanka bo jej dałam po Bartku wiec mi,zwróci i git został mi z tych większych rzeczy tylko wózek

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 10:23   #3757
goooosienka
Zakorzenienie

Dziewczyny ja się z wami żegnam Nie mam zupełnie czasu na wizaż, pracuję od rana do wieczora i ledwo wystarcza mi dnia żeby od czasu do czasu pilnować porządku na swoich działach wizażowych Życzę wszystkiego dobrego

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 10:29   #3758
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się z wami żegnam Nie mam zupełnie czasu na wizaż, pracuję od rana do wieczora i ledwo wystarcza mi dnia żeby od czasu do czasu pilnować porządku na swoich działach wizażowych Życzę wszystkiego dobrego
ojeju szkoda trzymaj sie daj ale znac wiesz PO chociaż
Stary 2015-04-07, 10:38   #3759
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
do zobaczenia na kawusi ... i na rzęsach

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

dziewczynki mnie Maja znów ,,maltretuje,, że chce wam ,,buźkę,, posłać... nie mam serca odmówić

Stary 2015-04-07, 10:39   #3760
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

dziewczynki mnie Maja znów ,,maltretuje,, że chce wam ,,buźkę,, posłać... nie mam serca odmówić

to "ciocia" wizażowa wyśle też
Stary 2015-04-07, 10:49   #3761
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Roxana

o... bardzo ładnie! właśnie w takim stylu urządzam pokój Mai ... Norweski chyba sie nazywa nie? szafy u małego nie masz??? Ja jeszcze szafę potrzebuję... ale biurko i komoda podobaja mi się bardzo /ta wysoka u malego co malo widać na foto/ ... Masz jakiś link do biurka to wrzuć proszę... Ja z białych właśnie nic ciekawego nie znalazłam... A inne nie chcę..

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

spadam bo mnie mała goni z lapka, chce sobie pograć... Będę potem..
odpisałam Ci w klubie!

Cytat:
No roxana mieszkanko ładne elegancko czysto i wgll super

Nicole No narazie przeglądam rzeczy na ebay i czytam opinie..
-myślałam o kołysce póki co.. takiej do 90cm to na pol roku będzie.
http://www.ebay.de/itm/281653414164?...%3AMEBIDX%3AIT
-wózek 3w1 taki z fotelikiem wezme na pewno widzialam Polskie produkty na ebay slyszalam ze są dobre np Coral wózki niedrogie i dobre opinie zarowno na pl stronach jak i na ebay u sprzedawcow niemcow
http://www.ebay.de/itm/300798608661?...%3AMEBIDX%3AIT
http://www.ebay.de/itm/300688409142?...%3AMEBIDX%3AIT
http://www.ebay.de/itm/CORAL-3in1-Ko...item46137bb9ee
- przewijak taniej wyjdzie http://www.ebay.de/itm/191484116837?...%3AMEBIDX%3AIT 2w1 z wanienką pod spodem o takie cos:
albo przewijak kupic zwykly drewniany i wanienke z podstawką na nogach osobno tez wyjdzie cenowo podobnie tyle ze 2w1 zaoszczedzi miejsce zobacze
- bujaczek/ krzeselko tez widzialam 2w1 drogie troche ale fajne http://www.ebay.de/itm/281365306179?...%3AMEBIDX%3AIT

no ale narazie podglądam rozglądam sie.. kupie to na co kasa bedzie.. jak kasy braknie to kupie pozniej za miesiac dwa lub po porodzie
nie musze wszystkiego na raz miec np takie mobile grające jak i mate edukacyjną chce kupic dopiero po 3-4miesiacu

http://www.ebay.de/itm/300798608661?...%3AMEBIDX%3AIT - z tych trzech chyba bym ten wybrała... ale wiadomo ... black

Cytat:
A ja jednak nie kupuje,kosza dla dziecka odwidziało mi się i mały od razu będzie spał w łóżeczku po Bartusiu a Bartek gdzieś w czerwcu dostanie juz swoje łóżko do pokoju i sprzedam mój stojący przewijak i kupie taki nakładany na łóżeczko żeby miejsca zaoszczędzić. Wanienke da mi koleżanka bo jej dałam po Bartku wiec mi,zwróci i git został mi z tych większych rzeczy tylko wózek
my też kosza nie będziemy mieli, junior nie miał i nie brakowało mi jakoś szczególnie tego... spanie we własnym łóżeczku a tak to chcemy fajny leżaczek kupić więc jak coś to będzie mogła sobie Julka poleżeć w nim w ciągu dnia i nas obserwować
przewijak również kupujemy nakładany na łóżeczko - taki był wcześniej przy juniorze i się sprawdziło - poza tym nie mamy miejsca na osobne sprzęty

Cytat:

niech wysyła
po mamusi
ciotka wizażowa również idzie i wysyla buziaka Majce !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:06   #3762
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
a!
I mam już skurcze Braxtona-Hicksa od soboty... Nie pisałam wcześniej bo się tak wystraszyłam że myślałam że na święta do szpitala pojadę. W sobotę jeden wieczorem, w niedziele też jeden do godzinki to trwało i wczoraj też w niedzielę byłam przerażona ale przypomniałam sobie że to te skurcze mogą być... Ale z Mają miałam je dopiero gdzieś w 7 miesiącu odczuwalne... A teraz tak szybko.
Też już je mam i są dużo bardziej odczuwalne niż w poprzedniej ciąży. Nie sprawiają mi bólu tylko mocniej brzuch mi się napina. Z młodym miałam je dopiero miesiąc przed porodem i były prawie niewyczuwalne.

Cytat:
Daj znać czasem co u Ciebie.

Podoga zaczyna się jakaś robić
Byłam z młodym na zakupach, kupiłam jakieś jedzenie koszulkę w lidlu i komplecik dla małej w h&m spodenki body i czapeczkę z minnie Młody sam wybierał.
Zastanawiam się jak tam jest z rozmiarówką kupiłam kiedyś getry z pepco w rozmiarze 62 i są takie same jak 56 z h&m. Czy h&m ma większe rozmiary czy pepco takie małe?
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:12   #3763
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:

uśmiecham się sama do siebie zawsze, jak piszesz, że Twoja mała wysyła jakąś buźkę urocze to

Witam się i ja po świętach
Na szczęście minęły szybko i całkiem bezboleśnie, nie objadłam się za bardzo bo nie było czym

Tak czytam, że wy chyba już większość rzeczy macie Ja na razie tylko wózek, na resztę przyjdzie czas później

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:21   #3764
beaciorq
Zadomowienie

Beatrix, ja mam taka lampe w sypialni , ta duza i jest super a jak sie zakurzy to pod kran

I ja się witam po świętach, ktore spedzilismy glownie z tesciami, praktycznie od wielkiego czwartku. Za duży to wysilek dla mmie, az wczoraj organizm sie zbuntowal i caly dziem spedzilam w lozku z okropnymi mdlosciami...

Mówicie ze bole miesiaczkowe sa niebezpieczne, ja mam takie od poczatku ciazy, ginekolog mowila ze w 1 trymestrze sa normalne, ale u mnie wciaz się pojawiaja 1 lub 2 razy dziennie i trwaja ok pol minuty, musze sie skonsultować.

Dodatkowo, jak wstaje rano to boli mnie brzuch takie uczucie jak zakwasy w srodku lub siniak i tez nie wiem co to...

Dobrze ze dzisiaj mam wizyte, takze wszytkiego się dowiem no i trzymajcie kciuki, zeby maluch pokazał płeć ))
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:25   #3765
beatrix28
Zadomowienie

majka dziekiz a odp odnosnie lampy,jeszcze sie nie napalilam konkretnie na zakup z allegro ale ..po co przeplacac,ksztalt mi sie podoba
a z tym dopinaniem sie tez tak mam, leginsy i tuniki..a po domu koszulki oversize i luz...
beaciorq jak dla mnie cudna..
roxy super urzadzilas. Remkowi podobaja sie te mebelki,zreszta on chcial na zielono tj jego dobry kolega...
wlasnie wrocilam z drobnych zakupków,bo trzeba zrobic jakis obiad..
ide troche poogarniac i pograbic,w taka pogode od razu czlowiek zdrowszy.
jusiowa nie ma pospiechu,my po prostu rozkaldamy w czasie,inni kupuja w ciagu 2dni..kazda robi jak jej pasuje.
moniska ja nie lubie ciuchow z pepco czy primarka co kupilam to sie rozwkleło,zrazilam sie.

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-04-07 o 11:26
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:30   #3766
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dobrze ze dzisiaj mam wizyte, takze wszytkiego się dowiem no i trzymajcie kciuki, zeby maluch pokazał płeć ))
Trzymam mocno!
Stary 2015-04-07, 11:33   #3767
Jess922
Zakorzenienie

Zastanawiam się, czy mam te skurcze, czy to dziecko sie rozpycha. Czasami mnie złapie takie twardnienie, ale to wlaśnie bardziej podchodzi mi pod rozciaganie dzidziusia bo w jednym miejscu brzuch jest wtedy twardszy.

Ja lecę po zakupy na obiadek
Stary 2015-04-07, 11:47   #3768
SugarbabyLove
Zakorzenienie

ja wam powiem ja z lidla czy aldi jak narazie pare razy kupowalam rzeczy ale pasuja dobrze rozmiarowo na marcelka.. a ma np spodnie przeciwdeszczowe pare sweterkow.. i chyba jakies dresy mial kiedys

z kik kupuje ciuchy i czesto "na oko" niz na rozmiar np piżamy na 104 z tamtąd biorę bo są zwyczajnie za dlugie.. a ja c&A piżamky na 116 ciekawe hah jak oni to szyją to nie wiem
Stary 2015-04-07, 11:52   #3769
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 22tc
vea7- dziękuję za info jak ta ze statkiem dobrej jakości to ta ,,moja,, pewnie taka sama.... Bardzo mi się spodobała, te ,,allegrowe,, na jedno kopyto jak dla mnie... A chciałabym coś ładniejszego i dobrej jakości... Na dosyć długo będzie...
Powinna być ok
Fajne pościele ma też Ceba - mówie o poszewkach, bo wsadów nie macałam.

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
Vea7 niezle przeboje masz z tymi mieszkaniami,ale rozumiem dylemat, bo to inwestycja na lata..a to nie chcecie kupowac tylko wynajac tak?
Chcemy kupić
Ja w ogóle jestem przeciwniczką wynajmowania (chyba, ze nie ma innego wyjścia, np. brak zdolności kredytowej), bo koszty wynajmu to kasa wyrzucona - wolę już spłacać ratę kredytu, ale mieć coś swojego, niż płacić komuś i nie mieć z tego nic.
Z tą inwestycją na lata, to też nie do końca Jeśli zdecydujemy się na to mieszkanie, to ono znowu na max. 5-6 lat, bo maluchy będą miały wspólny pokój, a jak pójdą do szkoły, to uważam, że każde powinno dostać swój. W sumie obecne mieszkanie też kupowaliśmy w opcji "na 5 lat" i prawie idealnie tak wyszło

Cytat:
Ja pozniej wstawie do klubu fotki z efektów naszej pracy w pokoju juniora jestem tak zadowolona, ze nie zamieniłabym żadnego elementu na żaden inny

Cytat:
nom przeboje w nocy byly.. mlody juz w przedszkolu ja juz po sniadanku.. mąż dzis na probe do pracy poszedl na 6 do 14 i tak do piątku potem zobaczymy czy dostanie prace takze kciuki prosze

Cytat:
Witam się i ja unas piękna wiosna ale co z tego jak Bartek przeziębiony mnie zresztą też coś bierze ale ratujemy się z każdej strony
Uuu... zdrowia życzę

Cytat:
Dziękuję wam wszystkim za gratulacje odnośnie CÓRUNI mojej ukochanej W przedświątecznym szale nie miałam jak odpisać. Ja już przepadłam, jakoś tak w piątek nie mogłam w to uwierzyć, a teraz nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej. Moja malutka

dd11dd, pytałaś czy zakupy zrobiłam już jakieś Chciałam, ale w końcu w piątek nie dałam rady, a w soboty w poniedziałek z samiutkiego rana już jechaliśmy także sklepy mi pozamykali, ale teraz się zacznie dziać W ten weekend co ma teraz być widziałam, ze zniżki do sklepów będą z jakąś gazetą i ma być -20% do smyka Poza tym na pewno wykorzystam -20% do h&m Wszystkim będę chwalić się na bieżąco
Hah, szalona
Czekam na łupy

Cytat:
I mówisz, że ciuszki z h&m lepiej brać mniejsze? Bo ja najwięcej ciuszków chciałam kupić 62 - czyli w tym wypadku brać z h&m 56, tak?
Mówię, że H&M ma przesuniętą rozmiarówkę - ich 56 jest dobre (zazwyczaj), na malucha, który nosi 62. Ale ja bym na Twoim miejscu spokojnie 62 kupowała - na dłużej będzie, szczególnie, ze nie wiesz co się trafi - maluszek "kluska" czy "glizda"

Cytat:
Kochana, daj czasem znak życia
Mam nadzieję, że jak się trochę odkopiesz, to puścisz czasem info co tam u Ciebie słychać

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jak tam jest z rozmiarówką kupiłam kiedyś getry z pepco w rozmiarze 62 i są takie same jak 56 z h&m. Czy h&m ma większe rozmiary czy pepco takie małe?
H&M ma większe

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:59   #3770
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
uśmiecham się sama do siebie zawsze, jak piszesz, że Twoja mała wysyła jakąś buźkę urocze to

Witam się i ja po świętach
Na szczęście minęły szybko i całkiem bezboleśnie, nie objadłam się za bardzo bo nie było czym

Tak czytam, że wy chyba już większość rzeczy macie Ja na razie tylko wózek, na resztę przyjdzie czas później
na jaki wózek się zdecydowaliście?

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy mam te skurcze, czy to dziecko sie rozpycha. Czasami mnie złapie takie twardnienie, ale to wlaśnie bardziej podchodzi mi pod rozciaganie dzidziusia bo w jednym miejscu brzuch jest wtedy twardszy.

Ja lecę po zakupy na obiadek
ja też mam czasami taki twardy brzuch, jak kamień.. dosłownie. ale trwa kilka minut i mija... i takie ciągnięcie czuję wtedy...

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Beatrix, ja mam taka lampe w sypialni , ta duza i jest super a jak sie zakurzy to pod kran

I ja się witam po świętach, ktore spedzilismy glownie z tesciami, praktycznie od wielkiego czwartku. Za duży to wysilek dla mmie, az wczoraj organizm sie zbuntowal i caly dziem spedzilam w lozku z okropnymi mdlosciami...

Mówicie ze bole miesiaczkowe sa niebezpieczne, ja mam takie od poczatku ciazy, ginekolog mowila ze w 1 trymestrze sa normalne, ale u mnie wciaz się pojawiaja 1 lub 2 razy dziennie i trwaja ok pol minuty, musze sie skonsultować.

Dodatkowo, jak wstaje rano to boli mnie brzuch takie uczucie jak zakwasy w srodku lub siniak i tez nie wiem co to...

KCIUKI ZA WIZYTĘ I PŁEĆ!! informuj!

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-07, 12:02   #3771
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
na jaki wózek się zdecydowaliście?

wzięliśmu używany maxi cosi mura 4 razem z bazą isofix z olx.pl, cały czarny

25.08.2015
Stary 2015-04-07, 12:06   #3772
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
wzięliśmu używany maxi cosi mura 4 razem z bazą isofix z olx.pl, cały czarny

piąteczka!
mamy ten sam, też czarny.
ostatnio była promocja w sklepie firmowym więc wzięliśmy.
do tego mamy fotelik pebble plus różowy i bazę 2wayfix

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-07, 12:11   #3773
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:

piąteczka!
mamy ten sam, też czarny.
ostatnio była promocja w sklepie firmowym więc wzięliśmy.
do tego mamy fotelik pebble plus różowy i bazę 2wayfix
też mamy pebble ale cały czarny a bazę akurat tę zwykła, isofix

25.08.2015
Stary 2015-04-07, 12:18   #3774
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Hej laski .. witam się poświątecznie najedzona i zmęczona . Dzisiaj odpoczywamy ..

Wrociłam własnie od gina o byłam z tą kuzynką co mi tak dużo pomagała jak sama z Adasiem byłam i ona też jest w ciąży . To 7 tydzień .. ale sie ciesze

Trzymam kciuki za wizyty

U nas ok , rosnę zbrzydłam i przytylam .. czyli po staremu
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:20   #3775
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
też mamy pebble ale cały czarny a bazę akurat tę zwykła, isofix

Mam nadzieje ze sie nam sprawdza

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-07, 12:27   #3776
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Hej laski .. witam się poświątecznie najedzona i zmęczona . Dzisiaj odpoczywamy ..

Wrociłam własnie od gina o byłam z tą kuzynką co mi tak dużo pomagała jak sama z Adasiem byłam i ona też jest w ciąży . To 7 tydzień .. ale sie ciesze

Trzymam kciuki za wizyty

U nas ok , rosnę zbrzydłam i przytylam .. czyli po staremu
Oo super.. hihi
Wgl kciuki za wizyty dzisiejsze i za płeć ..😊
Stary 2015-04-07, 12:29   #3777
Jess922
Zakorzenienie

roxana- dokładnie też czuje takie ciągnięcie, ale to trwa max 2 minuty.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

jusiowa- za ile udało wam sie to cacko wyhaczyc ? :-D
Stary 2015-04-07, 12:30   #3778
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Aa widzę te same wózki będziecie mieć hihi
Stary 2015-04-07, 12:41   #3779
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Mówię, że H&M ma przesuniętą rozmiarówkę - ich 56 jest dobre (zazwyczaj), na malucha, który nosi 62. Ale ja bym na Twoim miejscu spokojnie 62 kupowała - na dłużej będzie, szczególnie, ze nie wiesz co się trafi - maluszek "kluska" czy "glizda"
H&M ma większe
Mam nadzieje, że będzie mała glizda jak młody
Zrobiłam 3 prania i jeszcze z 2 by się przydały. Ja nie wiem skąd tego się tyle wzięło???
Idę jutro pić super słodką glukozę, o 6.30 muszę się w laboratorium zameldować do tego czasu musze wyprawić młodego i zawieść do babci. O 18 idzie spać bo inaczej nie wiem jak to zrobię.

Poprzedniego posta mi zjadło, w pepco to kupuję tylko majtki te za 3 zł bo za tą cenę są w porządku. Bawełniane i nie rozwalają się po kilku praniach. Kiedyś młodemu body kupowałam i nie były takie złe.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:45   #3780
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
roxana- dokładnie też czuje takie ciągnięcie, ale to trwa max 2 minuty.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

jusiowa- za ile udało wam sie to cacko wyhaczyc ? :-D
za 1500 jest w dobrym stanie, po 1 dziecku, ale z 2012r. Widać ślady użytkowania, ale jak wszystko wypiorę, nasmaruję i wycackam to będzie picuś glancuś

25.08.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości