|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak robie dla siebie i potem kupuje szpilki za 60 zl zamiast 300 ![]() Cytat:
![]() Espumisan sie nie wchłania do organizmu, teoretycznie powinno byc można brać |
|||
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to rzadko płacę kartą, jakoś wolę gotówką, bo wtedy mam większą kontrolę nad wydatkami
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć sierpniowe laseczki
![]() Roxana na pewno można espumisan bo mi w przychodni u ginka sami dali próbki ![]() Vea a ja mogę sobie wyobrazić też parkę:P i tak i tak fajnie Nawet byłam skłonna dać na imię Natalka dla męża. choć mi tak średnio się podobało no cóż taka jakaś jestem najpierw myślę o spełnainiu marzeń innych a poza tym możliwe,że będzie jeden urwis Borys to na razie jest taki kochany i grzeczny,że czasem aż sama wierzę![]() Niespodziewajka super,że się udało z pracą ![]() Nicole nadgoni malutka może po prostu Ty jesteś drobniejsza pamietaj,że wyższe dziewczyny rodzą trochę większe dzieci ja tez wczoraj zapłaciłam 190 zł i to z kuponem!!! 50 zł rabatu mialam -normalnie tak nie szaleje:P ale teraz mam takie coś w głowie,że wole Boryskowi coś lepszego kupić bo póżniej Tymek będzie nosił![]() Isabelle współczuje bólu głowy za długo w razie co się nie męcz i weź paracetamol. Lekarka mi mówiła,że lepiej wziąc niż stresować dziecko- ciut mnie to zatkało
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Ja dzisiaj w pracy siedzę jak na szpilkach. O 16 mam wizytę i strasznie sie denerwuje całą noc nie spałam nie wiem dlaczego przed każda wizyta się tak nakrecam i panikuje czy wszystko ok. |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno będzie dobrze trzymam kciuki
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach byłam wczoraj w tesco i ciuszków pełno na przecenach, ale dziewczęce same. Oglądałam sukieneczki, ale TŻ mówi: Filipkowi to na pewno nie będzie pasowało. Więc nawet się za bardzo nie napatrzyłam;d U nas pogoda śliczna. Słoneczko i cieplutko.
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O mini elektric się nie wypowiadam, bo nie znam, ale Medela generalnie dobra jest Cytat:
Pewnie będzie, ale ponieważ wiem, że duuużo ciuszków dostanę, mogę sobie pozwolić na małe "chciejstwo" - i tak jest z tą kiecą - po prostu chcę ją mieć i to już ![]() Ja miałam pajace, bo do rampka (jeden był) musiałam mu zakładać skarpetki, które jakimś cudem o prześcieradło zsuwał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pytałam lekarzy i jest bardzo ok ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Taka parka jest też ok, w sumie ciężko mi sobie wyobrazić tylko dwie panny ![]() Poza tym, niestety, nikt nie daje gwarancji na "urwisowanie" Żuk bywa jak małe tornado, a jeśli Żaba we mnie się wda, to będę miała w domu tornada razy dwa czyli spółkę urwis&ananas A z imieniem w ogóle śmiesznie jest, bo jak się Bartkowi zgodziłam na Natalkę, to zaczął się wahać, czy przypadkiem nie Maja ![]() Cytat:
Cytat:
No wieeesz... moja mama się rozpędziła i Żuk przez chwilę paradował w bodziaku z różową lamówką i króliczkiem Ale prawdziwy mężczyzna i w różu wygląda męsko
|
||||||||
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę ogarnąć trochę dom, mam zamiar pochować prawie wszystkie swetry już
zrobię porządek z ubraniami, popatrzę co muszę sobie kupić. Jakiś obiad trzeba zrobić i tak minie pół dnia ![]() Miłego dnia życzę wszystkim Vea ta marynarska kiecka z hm jest piękna!! |
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo tutaj w drugiej ciąży nie robią wizyty w 24tcDzień dobry głowa mi pęka a tu trzeba zakupy zrobić, obiad ugotować.. :/
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co macie na obiadek ? Ja idę robić młodą kapustkę
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Niespodziewajka żeby pracowało się mężowi dobrze
![]() Magdowe kciuki za wizytę. Roxana ja używałam na początku ciąży espumisan, miałam takie wzdęcia, że brzuch mnie bolał. Odebrałam wyniki, morfologia w normie tylko krwinki białe podwyższone ale tak na granicy normy i glukoza 79 na czczo po godzinie 118 a po dwóch 112. Dobrze że taka niska wyszła bo mam rodzinne predyspozycje do cukrzycy. Tylko teraz zastanawiam się dlaczego tak wcześnie kazała mi zrobić, bo po 21 tygodniu. Czekam sobie na usg jestem pierwsza w kolejce ale są jeszcze kobiety które czekają na wizytę od rana bo doktorka nie przyszła jeszcze ze szpitala. Kosmetyki dla maluszka najprawdopodobniej będę kupowała z Babydream w maju chyba ma nowa seria wyjść sensitiv. I w końcu muszę przeglądnąć ubranka które mam żeby zrobić rozeznanie czego mam ile. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-04-09 o 10:24 |
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie kopytka z sosem i mięskiem z buraczkami
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Dziekuje kochane za wszystkie odpowiedzi co do espumisanu
Ja sie witam Ja dzisiaj mam wizytę u endo, tak mi sie nie chce jechac jak nigdy... Nie wiem czy nie sprobuje przełożyć na inny dzien. Aha, któraś pisała o medeli swing, ja kupiłam nowa i strasznie mnie ciekawi jak sie spisze, opinie czytałam dobre... A ja nastawiona jestem na walkę z karmieniem... Miłego dnia kochane
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-04-09 o 10:30 |
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam na wyprzedaż, narazie widzę że pozbywaja się wiosennych kurteczek, i lecą jakieś zniżki
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na obiad kurczaka mam..
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowa znowu?Trzymaj się i niech ten humor szybko się zmieni A ja idę zrobić sobie chłodniczek a TŻ-owi barszczyk
|
|
|
|
|
#4191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od sprawy najważniejszej - ja jeszcze nie wiem co na obiad machnę
![]() Ooo, to Grazie kupię, bo chyba tańsza jest Cytat:
Ja chcę kupić nówkę, bo chcę mieć gwarancję no i później odsprzedam i ta gwarancja jeszcze będzie dla następnej użytkowniczki (chcę kupić dopiero tuż przed porodem żeby właśnie gwarancja nie leciała). Owszem wydam teraz dużo kasy, ale połowę mam zamiar odzyskać przy sprzedaży Więc jakoś łatwiej mi z tą myślą ![]() A kupony do sklepów na ten weekend są w Grazii i Twoim Stylu (dd11dd ![]() Cytat:
Ale lekarz powiedział, że mam się nie martwić, bo mała teraz zacznie przybierać dopiero.A skąd miałaś kupon -50zł? Też do h&m?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli tuż przed wizytą...Wyniki masz super, tylko trochę wcześnie na to badanie chyba, bo coś czytałam, że właśnie glukozę powinno robić się w określonym czasie ciąży. Kciuki za usg!
|
|
#4192 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytę, na pewno będzie wszystko ok Cytat:
jak nie przejdzie za godzinę to wezmę ![]() Cytat:
nooo muszę mięsko wyciągnąć z zamrażarki... żebym nie zapomniała bo będzie ![]() Cytat:
no i kciuki za usg ![]() Mi na razie moja gin nie wspominała nic o glukozie, ja też nie pytałam.. Ale w pierwszej ciąży miałam ją jakoś po 30tc dopiero.. Łeee no wy już macie tyle ciuszków a ja aby jedne nieszczęsne bodziaki mój mąż stwierdził że jeszcze mamy czas i na razie mam nie kupować nic (m.in. to też ze względu że nie wiadomo do końca jaka płeć), a ja się śmiałam do niego że później to będzie stówkami w sklepach płacił jak przyjdzie wszystko naraz kupować - a on na to "no i co z tego" a ja zonk, no co za facet |
||||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz co wypatrzyłam w mothercare... pojadę w weekend kupić chyba, bo nie wytrzymam: http://www.mothercare.com/Floral-Dre...efault,pd.html No czy nie jest piękna? I tak będzie droga, ale jak ja się zakochałam to co robić?
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Gratuluję udanej wizyty No ja zaczynam dzisiaj walkę ze słodyczami Idę korzystać z pięknej pogody a ładnie słoneczko świeci, to wszystko wywieszę na zewnątrz Miłego dnia a i trzymam mocne kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękna Nicole szalejesz odkad poznałas płeć mam nadzieje ze mnie też najdzie ochota na zakupy po dzisiejszej wizycie bo narazie nie mam weny
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej też nie miałam ochoty
Także wszystko przed Tobą Ale jak się zacznie oglądać, oj... ciężko zachować rozsądek
|
#4197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Prawda
A jeszcze jest fajna, bo mięciutka, bez żadnego tiulu i innych usztywnień, więc jak mała będzie sobie w niej leżała, to nic nie będzie uwierało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sensitive już jest - taka różowa... normalna jest niebieska ![]() Cytat:
Jak coś to wiesz... zawsze możesz się w k. wygadać ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2015-04-09 o 11:07 |
|||||
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
Ja też dziś chyba za pranie się wezmę... może i trochę posprzątam
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
vea7 gratuluje wizyty ambiwalentna29 Ty to masz pecha, ze takie wredoty Cie otaczaja w tym realnym wiecie..by mogla 2x pomyslec zanim cos powie.. roxy co do eutyroxu to w zeszlej tez bralam mniej wiercej tyle.. mms22 a te wafle to nie te male okragle sonko tylko takie wieksze z blonnikiem .. nicole tak,obiad rzecz najistotniejsza Isabelle tez mysle ze czasami lepiej wziac leki tj ja w astmie niz wyladowac w szpitalu i skonczyc nogami do przodu.. sugar to tesciowa kupila za niemowlaka remkowi rozowo fioletowe dresy.r.68.,nawet metke jeszcze maja... ![]() a ja juz fiksuje i rozmyslam o porodzie..ide pranie zlozyc i moze puszcze nowe poki jest pogoda, bo w weekend znow ma u nas padac ..
|
#4200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też pycha
![]() Cytat:
Ja też nastawiam się na walkę o kp i teraz tak sobie myślę, że może co miesiąc odłożę do " skarpety" po 100 zł i kupię nowego swinga w czerwcu, to mniej zaboli ![]() Cytat:
Czekamy na relacje z wizyt ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

jeszcze Grazia ma chyba te same kupony, jakbyś TS nie znalazła