Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 07:20   #4801
martulka0991
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Witajcie ja dzis wstalam z zamiarem pojscja na glukoze... I nie poszlam :-P moze koniec tyg sie zmobilizuje ;-) dzis znow mialam okropne sny, snila mi sie jakas chinka i chciala mnie zabic az sie w nocy obudzilam i kazalam sie przytulic, a maz rano mi powiedzial ze mala tak kopala go po rekach jak sie przytulal ze az sie budzil ;-) heh smieje sie ze mala pilnuje mamusi ;-) rano tez szalala ale jak Ł. Zaczal do niej mowic i polozyl reke na brzuszku to zaraz byla cisza i tak do tej pory. Dzis mam zamiar wziac sie za porzadkowanie szafy ;-) choc czesc przydaloby sie ogarnac ;-) u mnie dzis na obiad wczorajsza zupka, makaron z podsmazana cukinia, cebulka na maselku z dodatkiem maselka, bulki tartej i sera parmezano ;-) pychota

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

A.... Kciuki za dzisiejsze wizyty
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 07:48   #4802
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Nie lubię wtorków , zawsze we wtorki łapię mnie jakaś deprecha

Zawsze we wtorki w domu najwiekszy mam syf .. zawsze we wtorki brak pomysłu na obiad i zawsze we wtorki zebrać sie do roboty jakoś trudniej, zawsze we wtorki mi dziecko od rana marudzi .

Idę się położyć
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:08   #4803
martulka0991
Zadomowienie

Mnie chyba tez zlapal dzis len... :-( zjadlam platki z mlekiem, wzielam witaminki i polozylam sie... Szafa chyba bedzie misiala zaczekac... ;-)
Stary 2015-04-14, 08:11   #4804
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Niektore ciążowki sa takie szczupłe maja tylko brzuszek.

21 TYDZIEN 6KG a liczylam ze 8 za cala ciążę. Buu

A ja czuje się jak baleron

takie chudzinki jak ty mogą jesc

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Oby Panu dzidzius pokazał co tam ma

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Roxank czemu musisz gina zmienic?

Nie przesadzaj, baty beda za to gadanie !!

No mój lekarz przekazuje mnie koleżance, która bedzie mi cc wykonywać w szpitalu

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:46   #4805
springtime
Rozeznanie

Witam się z rana
Wczoraj miałam problemy z netem chyba przez te burze i wiatr i nie miałam jak wam napisać, ale nie miałam wczoraj wizyty. Dobrze, że zadzwoniłam do szpitala, ponieważ zgubiłam karteczkę z godzinami. Dowiedziałam się, że obydwie wizyty mam w czwartek czyli na 18 mam połówkowe, a na 19 wizytę u dr prowadzącego. Mam tylko nadzieję, że nie będzie opoźnień. A zamieszanie przez mojego męża, który sam zmienił, a ja już nie słuchałam, bo zakręcona byłam po ostatniej wizycie i zakodowałam pierwszą propozycję. Także moja cierpliwość znowu została wystawiona na próbę

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
mysle coby mala zamieszkala od poczatku w tym nowym pokoju ..tylko nie wiem jaka kupic komode i szafkę bo lozeczko bedzie miala drewniane biale ,jednak nie turystyczne..

http://allegro.pl/biala-komoda-z-prz...194377967.html
chyba ze znajde cos fajnego na olx..bo taka mini szafa tez by sie przydala,do lawendy kolor wenge neizbyt do mnie przemawia..
Super ta komoda! Dodaje do mojej listy i jak na razie jest chyba na pierwszym miejscu

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie zauważyłam że mi pępek wybija juz haha
Mój już wystaje chyba z miesiąc Ale to tylko dlatego, że normalnie to on wklęsły nie był tylko właśnie miałam taką wypukłość w tej dziurce i ona teraz ujrzała światło dzienne Namieszałam haha

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
A ja sie dzis zastanawiam po czym to mi Julka jeszcze dzisiaj NIE skacze! Normalnie wszędzie... I co dziwne - tez tak macie (?!) - ze Wam juz sporo powyzej pępka sięga ?
Ja tak mam. Sama się zastanawiałam czy to nie za szybko, bo jednego dzieci czuje pod prawym żebrem jak siedzę jak puka, że mu pewnie nie wygodnie. Ostatnio dzieci dały popis i to co mi się brzuszek ruszał nad pępkiem właśnie to szok Leżałam i patrzyłam jak się tam wiją pod skórą

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie ja dzis wstalam z zamiarem pojscja na glukoze... I nie poszlam :-P moze koniec tyg sie zmobilizuje ;-) dzis znow mialam okropne sny, snila mi sie jakas chinka i chciala mnie zabic az sie w nocy obudzilam i kazalam sie przytulic, a maz rano mi powiedzial ze mala tak kopala go po rekach jak sie przytulal ze az sie budzil ;-) heh smieje sie ze mala pilnuje mamusi ;-) rano tez szalala ale jak Ł. Zaczal do niej mowic i polozyl reke na brzuszku to zaraz byla cisza i tak do tej pory. Dzis mam zamiar wziac sie za porzadkowanie szafy ;-) choc czesc przydaloby sie ogarnac ;-) u mnie dzis na obiad wczorajsza zupka, makaron z podsmazana cukinia, cebulka na maselku z dodatkiem maselka, bulki tartej i sera parmezano ;-) pychota

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

A.... Kciuki za dzisiejsze wizyty
Dzieci chyba tak reagują na tatusiów heheh Śmieję się z męża, że on to od razu uspokaja dzieci samym dotknięciem brzucha. Oby tak pozostało po porodzie
Stary 2015-04-14, 08:47   #4806
Mirabelka_90
Zadomowienie

witam się w 25 tc
Ja dziś nie wstanę chyba. Pół nocy nie spałam. Tak mnie plecy i biodro bolały, że wstać do toalety nie mogłam Później upchałam sobie poduszki między nogami i było trochę ulgi. Chyba muszę sobie poduszkę tą długą kupić.
A kupujecie poduszkę do karmienia? Czy jest to przydatne czy zbędny gadżet?
dd1dd kciuki za poznanie płci
Roxana kup sobie Rennie na zgagę, żebyś się nie męczyła. Mi akurat mleko pomagało, więc nie wiem od czego to zależy.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:48   #4807
Mravka
Zadomowienie

Dzień dobry
Zaprowadziłam Małego Gargamela do przedszkola i tym sposobem już koniec z dosypianiem . Choć w sumie nie powiem,bo kusi powrót pod kołderke...

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Tak robi w budowlance juz dosc dlugo ale teraz chyba czas na zmiany .. Jesli trafi mu sie ta robota to nie bedziemy sie dlugo zastanawiac . Zmiany są ale na jego ''stanowisku'' robi sie do 14, do tego normalna umowa i pensja tez calkiem niezla.. Także czekamy ...
aaa rozumiem! to w takim razie trzymam kciuki,żeby się udało.

Cytat:
A ja sie dzis zastanawiam po czym to mi Julka jeszcze dzisiaj NIE skacze! Normalnie wszędzie... I co dziwne - tez tak macie (?!) - ze Wam juz sporo powyzej pępka sięga ?
U mnie nagminnie prawa strona poniżej pępka. Na usg widziałam,że leżał właśnie w takim kierunku,że tam miał nogi. Co więcej nawet jak spał to wierzgał. Już teraz rozumiem czemu mi się wydaje,że On w ogóle nie sypia Niemniej Terrorysta dokopuje najmocniej jak zdarzy mi się usiąść
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
a mój panicz własnie się obudził i czuję go własnie wyżej niż pępek, wczoraj po zjedzeniu loda było widać gdzie rządzi
Chociaż z tym pęcherzem nie mam najgorzej ale jak wczoraj psiknełam to...popusciłam aż mnie teraz strach psiknąc gdzieś
w ogóle to chcialam sobie kupić jakieś porządne pólbuty ale zrezygnuje. W sobotę załozyłam już pólbuty i jak wychodziłam od dziewczyn to ledwo włozyłam nogę! musze chyba teraz jakieś sobie kupić dwa rozmiary większe jestem w szoku.. troche syzbko puchną no ale skoro już byłam w obuwniczym to kupiłam sobie sandałki
o widzisz też miałam taki epizod z kichaniem. Człowiek się stresuje przy kolejnym . Ooo już sandały kupiłaś? pochwal się jakie. Ja przymierzałam ostatnio Crocsy takie http://www.crocs.eu/crocs-womens-hua...twear#start=58 i chyba się skuszę. Chodzą za mną już od tygodnia
Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
a ja jakoś dzisiaj podchodzę na luzie do wizyty, fakt jest ważna ale nie nastawiam się na zakupy, na poznanie płci bo znowu pewnie wyjdę smutna, że dalej nie wiem (może troszkę skłamałam, że na luzie..idę do jakiegoś chłopa a ja nie lubię panów ginekologów )

Zjadłabym małego twistera

Ja jem na mieście dziś, ostatnio nie mam pomysłów i nerwów do gotowania
kciuuuuki za wizytę
A ja wolę do faceta niż babeczki. Jakoś mam złe doświadczenia z kobietami gin. Jednak to pewnie jak ktoś trafi
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mnie dziś obudził falujący brzuch cześć nocy spałam na plecach i bolą mnie bardzo. Dziś mam wizytę i zaczyna mnie lekki stres łapać. Na zastępstwo za męża młody ze mną spał, bo jak to argumentował sama będę się bała w nocy
iiii także kciuki za wizytę .Kochany Synuś
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:49   #4808
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

tak się rozpisałam a tu przerwa techniczna niech juz lepiej nie ulepszają

roxana mi akurat mleko czasem pomaga na zgagę ale to pewnie jest mikro do Twojej. Jak jest taka mega to nawet leki nie pomagaja pewnie...

dd1dd ja nie musze robić Tobie dziś usg a wiem,że wrócisz z córeczka

własnie wszamałam dwie łyżki jogurtu greckiego.. z winogronem... anansem i bananem oraz posypane musli orzechowym
Stary 2015-04-14, 08:53   #4809
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka z rana ale mam dzis zalatwien.
Wczoraj bylam wreszcie na silce bo ostatnio przez przeziębienie mi nie dali coz. Musze diete O słodyczy wprowadzić bo przytyłam
Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
eee tak zero to się chyba nie da ja choćbym się źle czuła to jakieś chociaż jedno ciastko muszę zjeść

Potwierdzam - NIE DA SIĘ Ja od piątku miałam sobie odmawiać i przez weekend było nawet spoko, ale wczoraj już nie wytrzymałam Tzn nie jem tyle ile jeszcze potrafiłam zjeść w zeszłym tyg, ale coś kupić musiałam No i zastąpiłam wszelakie czekoladowe cudeńka zwykłymi maślanymi herbatnikami, więc trochę czuję się rozgrzeszona

Cytat:
Niektore ciążowki sa takie szczupłe maja tylko brzuszek.
21 TYDZIEN 6KG a liczylam ze 8 za cala ciążę. Buu
A ja czuje się jak baleron
takie chudzinki jak ty mogą jesc
o 8 kg to ja nawet pomarzyć nie mogę, bo już mam + 14 i do ostatniej wizyty się tym jakoś nie przejmowałam, ale jak usłyszałam, że nasz Mały waży tyle, ile dzieci które mają tp na 2 tyg przed nami, to się przeraziłam... Bo ja później schudnę pewnie, luzik, tylko nie chciałabym tym obżarstwem zaszkodzić Dzieciaczkowi

A tak w ogóle to witam się dzisiaj wyjątkowo wyspana I jeszcze słoneczko tak pięknie świeci

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:55   #4810
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Jakoś ostatnio nie mogę wbić sie w rozmowę.
Też męczy mnie straszliwa zgaga.Renni jem cały czas ale pomaga tylko na chwilę niestety.
Wczoraj znowu byłam w ciuszku i upolowałam pare perełek dla Tymka.
Już się powoli przyzwyczajam do tego że będe mieć synka. Nie wiedziałam ze jest tyle slicznych ciuszków dla chłopców

Wczoraj nawiedziła mnie teściowa ze swoja córunią wiedziała ze miałam wizytę ale nawet nie zapytała czy wszystko ok ani czy poznaliśmy płeć zamiast tego zapytała ile zarabiam
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:56   #4811
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Wczoraj miałam problemy z netem chyba przez te burze i wiatr i nie miałam jak wam napisać, ale nie miałam wczoraj wizyty. Dobrze, że zadzwoniłam do szpitala, ponieważ zgubiłam karteczkę z godzinami. Dowiedziałam się, że obydwie wizyty mam w czwartek czyli na 18 mam połówkowe, a na 19 wizytę u dr prowadzącego. Mam tylko nadzieję, że nie będzie opoźnień. A zamieszanie przez mojego męża, który sam zmienił, a ja już nie słuchałam, bo zakręcona byłam po ostatniej wizycie i zakodowałam pierwszą propozycję. Także moja cierpliwość znowu została wystawiona na próbę
o to niezle. Dobrze,że nie pojechałaś tam i nie pocałowalaś klamki. Do czwartku zleci szybko, jednak rozumiem,że samo czekanie dalsze nie jest za fajne.
Masz dwa razy więcej radości do podglądania podczas tych brzuchowych harcy. Zazdroszcze!
Ostatnio w ciągu godziny spaceru spotkałam chyba z 3 ekipy blizniaków.Obrodziło. Mam w pracy znajomego który ma konfiguracje Syn+Blizniaki+Blizniaki To dopiero szczęście ! Tak dwa razy "trafić"
Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
witam się w 25 tc
Ja dziś nie wstanę chyba. Pół nocy nie spałam. Tak mnie plecy i biodro bolały, że wstać do toalety nie mogłam Później upchałam sobie poduszki między nogami i było trochę ulgi. Chyba muszę sobie poduszkę tą długą kupić.
dd1dd kciuki za poznanie płci
Roxana kup sobie Rennie na zgagę, żebyś się nie męczyła. Mi akurat mleko pomagało, więc nie wiem od czego to zależy.
Uu,a może dzieć gdzieś uciska i stąd ten ból?

Co do poduchy to ja mam po Synu i dużo/długo korzystałam. Taki mniejszy rogal. Jasne,że można bez,ale mi osobiście było o wiele wygodniej z poduchą. Miałam wtedy Małego wyżej i jakoś plecy odciążałam. Leżał sobie na poduszce,a ja miałam ręce wolne.

Swoją drogą jaki ja miałam dzisiaj sen! aż normalnie wstałam z poczuciem winy względem TZ (bo jego w tym śnie nie było ). Jakieś seksowanie mnie dziś nawiedzało.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-04-14, 08:57   #4812
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci chyba tak reagują na tatusiów heheh Śmieję się z męża, że on to od razu uspokaja dzieci samym dotknięciem brzucha. Oby tak pozostało po porodzie
Ja czytałam, że ok 25 tyg dziecko już słyszy i rozpoznaje głos mamy oraz wszystkie inne głosy, które na co dzień słyszy I tam właśnie było napisane, że dzieci dobrze reagują na głosy męskie właśnie, bo są one niższe

Igorek

Stary 2015-04-14, 09:01   #4813
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Też męczy mnie straszliwa zgaga.Renni jem cały czas ale pomaga tylko na chwilę niestety.
Już się powoli przyzwyczajam do tego że będe mieć synka. Nie wiedziałam ze jest tyle slicznych ciuszków dla chłopców

Wczoraj nawiedziła mnie teściowa ze swoja córunią wiedziała ze miałam wizytę ale nawet nie zapytała czy wszystko ok ani czy poznaliśmy płeć zamiast tego zapytała ile zarabiam
OOo dobrze widzę,że też u Ciebie Tymon?/Tymoteusz?
Co do teściowej to trzeba było zapytać,czy potrzebne Jej to,żeby Twój PIT rozliczyć?
Uwielbiam takie niedyskretne pytania i zawsze mnie zastanawia po co ludzie chcą to wiedzieć. Też mam taką "ciekawską" w rodzinie,zero oporów przed pytaniami chwilami naprawdę przegietymi.
A powiedz już całkiem mdłości dały Ci spokój?
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Potwierdzam - NIE DA SIĘ Ja od piątku miałam sobie odmawiać i przez weekend było nawet spoko, ale wczoraj już nie wytrzymałam Tzn nie jem tyle ile jeszcze potrafiłam zjeść w zeszłym tyg, ale coś kupić musiałam No i zastąpiłam wszelakie czekoladowe cudeńka zwykłymi maślanymi herbatnikami, więc trochę czuję się rozgrzeszona

o 8 kg to ja nawet pomarzyć nie mogę, bo już mam + 14 i do ostatniej wizyty się tym jakoś nie przejmowałam, ale jak usłyszałam, że nasz Mały waży tyle, ile dzieci które mają tp na 2 tyg przed nami, to się przeraziłam... Bo ja później schudnę pewnie, luzik, tylko nie chciałabym tym obżarstwem zaszkodzić Dzieciaczkowi

A tak w ogóle to witam się dzisiaj wyjątkowo wyspana I jeszcze słoneczko tak pięknie świeci
Chudzinki więcej przybierają także wiesz... A co lekarz mówi na taki przyrost wagi? Wiadomo,że łatwiej wypchnąć 3,5kg niż ponad 4 (w sumie to nie wyobrażam sobie jakie to musi być trudne).
Stary 2015-04-14, 09:06   #4814
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Ty się ciesz,że masz parkę :P:P co my z Mravką mamy powiedzieć jak dwóch urwisów na chacie Też nie wiedziałam zanim urodziłam Boryska,że tak super można ubrac chłopaka Szczerze czasem nawet lepiej niż dziewczynkę:P i mam większą satysfacje bo an chłopca trochę gorzej upolowac a jak wchodzę do mamy to mówi Borys znowu ale odstrzelony - ale ja po prostu matacze z ciuchami z lumpka Moja tesciowka też ma takie pytanka

Mravka bym musiała poszukać na stronie deichmana bo z telefonu nie dam rady na wizaz . Chcialam sobie zobaczyć jakie pólbuty mają ale ,że teraz tak nogi puchną to sobie poprzymierzalam sandałki...pokazałam męzowi a on mi się spytal czy je chce. Akurat w tym przypadku nie umiem odmawiać
Stary 2015-04-14, 09:07   #4815
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd ja to znam Z tym, że moja t. nie tylko nie interesuje się moimi wizytami, ale też zdrowiem mojego męża (a jej syna). Wczoraj była taka sytuacja, że byłam z mężem u lekarza na prywatnej wizycie (bo od jakiś 2 mies męczą go duszności i nikt nie wie z czego to - tzn jak chodził na nfz słyszał tylko "na tle nerwowym" i dostawał jakieś tabl uspokajające, które nie pomagały Wczoraj poszliśmy prywatnie i dostał skierowania na wszelkie możliwe badania I jakiś zastrzyk odczulający, bo prawdopodobnie ma na coś alergię.
No i wieczorem mąż zapytał mnie czy (jego) mama pytała się mnie co lekarz powiedział na wizycie, bo z nim gadała kilka razy i nawet nie zapytała. I widziałam, że przykro mu się zrobiło, bo moja mama to ze 3 razy dzwoniła jak jeszcze siedzieliśmy w przychodni... I tu nie chodzi o to, że jest mamin synkiem czy coś, ale pewnie liczył na to, ze sie choć trochę zainteresuje.... A ja się dziwię, że mnie nie pyta o moje wizyty...

Igorek

Stary 2015-04-14, 09:08   #4816
magdowe
Zadomowienie

[QUOTE=Mravka;51030836]OOo dobrze widzę,że też u Ciebie Tymon?/Tymoteusz?
Co do teściowej to trzeba było zapytać,czy potrzebne Jej to,żeby Twój PIT rozliczyć?
Uwielbiam takie niedyskretne pytania i zawsze mnie zastanawia po co ludzie chcą to wiedzieć. Też mam taką "ciekawską" w rodzinie,zero oporów przed pytaniami chwilami naprawdę przegietymi.
A powiedz już całkiem mdłości dały Ci spokój?

Tymon chyba że jeszcze mi się zmieni bo miałam typy tylko dla dziewczynki ale jak usłyszałam że chłopak to żadne inne imie mi nie pasuje.

Mdłości ustąpiły zgadze Z dwojga złego zgaga i tak jest 100 razy lepsza.
Najgorsze jest to ze odkad nie mam mdłości i wymiotów i zaczełam normalnie jeść to zaczełam bardzo szybko tyć aż boje sie na wagę stawać bo codziennie jest wiecej boje się ze przytyje za dużo a miałam ambitny plan max 15 kg.
Stary 2015-04-14, 09:12   #4817
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Chudzinki więcej przybierają także wiesz... A co lekarz mówi na taki przyrost wagi? Wiadomo,że łatwiej wypchnąć 3,5kg niż ponad 4 (w sumie to nie wyobrażam sobie jakie to musi być trudne).
No gin śmiała się, że już prawie wykorzystałam swój limit, a największy przyrost wagi dopiero przede mną No i zwróciła mi uwagę, żebym uważała na to co jem i żebym się więcej ruszała (spacery itp). Ale nie była jakoś niemiła, czy coś...

Ja boję się tego, że Mały będzie miał ponad 4 kg... Bo 3,5 to jest tak w sam raz Tak jak juz tu pisałam, jeśli do kolejnej wizyty Iguś przybierze więcej niż powinien, to będę pytała o ewentualne cc... Tzn zapytam jak duże musi być dziecko, żeby lekarz zlecił cc... Bo dla jednego 4kg dziecko będzie już za duże na sn, a dla drugiego nie koniecznie...

Igorek

Stary 2015-04-14, 09:14   #4818
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Powracam! mam nadzieję,że na dobre
Dzień dobry Dziewczynki! Stęskniłam się za Wami

vea chyba nie miałam okazji pogratulować zdrowej Ksieżniczki Natalki . Jak Janek zareagował na wieści o siostrze?
Jak decyzje odnośnie mieszkania?(jeśli pisałaś to wybacz, ale umknęło mi)

W zeszłym tyg byliśmy na USG połówkowym(wg OM 21 tydz 2 dzien). Mały już nie taki Mały 500gr i 20cm. Wymiary rzekomo wskazują,że o tydzień większy (oby nie rozpędził się za nadto). Wszystko super,zdrowy. Spał sobie wtulony do "środka",więc nie udało się zrobić ładnej foty. Lekarz mnie pocieszył,że wód płodowych mam za dwóch (dla Małego dobrze, dla mnie gorzej...wielki brzuch mi grozi ). Nie wiem czy to ma znaczenie,bo dzień wcześniej wlali we mnie niemało kroplówki. No nic...będę jaka będę
Ooo jesteś

Dziękuję za gratulacje Jaśko nie zareagował, ale on chyba jeszcze w ogóle nie trybi, że będzie miał rodzeństwo... może po prostu nie rozumie co to jest
Mieszkanie bierzemy - chyba - dzisiaj jedziemy do developera obgadać umowę (sa zapisy, które są niezgodne z prawem albo niekorzystne ) i koszty ewentualnych zmian. Jeśli uda się zmienić to, co chcemy, to notariusz i zabawa z kredytem się zacznie

Gratuluję zdrowego Malucha Ilość wód płodowych jak najbardziej mogła być większa od kroplówki

Cytat:
Hejka oo wreszcie troszkę luzu, miałam weekend z meżem
relaxik ogladaliśmy filmy byliśmy na spacerku no fajnie tak"
Ooo... zazdroszczę

Cytat:
U nas dzisiaj czas na zabawę, junior mnie wykończy ! Załącznik 5959238Załącznik 5959239
Hah, graj mama... nie ma, że boli

Cytat:

No chyba spory, w sumie nie sprawdzałam jak to wypada. Lekarz powiedział,że wymiary ok.
Wiesz spróbujecie i zobaczycie jak to wszystko funkcjonuje na żywym organizmie
Trzymam kciuki za rozmowe!

No właśnie zapytam przy okazji na wizycie swojego dr,bo ten mi robił tylko USG. Niemniej te wymiary główki etc wszystko wychodziło o tydzień do przodu. W sumie to by się zgadzało z moim przeczuciem kiedy była owu. Także wszystko wydaje się być w normie. Wg tych wymiarów to TP wypadał na 9.08..Jak tak dalej pójdzie to jeszcze i lipiec mnie zastanie :P.
To tak nie działa... albo inaczej, nie musi tak działać. To, ze dziecko ma wymiary "do przodu" z terminem nie musi oznaczać wcześniejszego porodu, ale to, że idzie nie środkiem, a wyższym poziomem siatki centylowej
Żuk miał co najmniej tydzień więcej na usg, a urodził się po terminie... ale duży bo 57 cm i 3950

Cytat:
Czy macie jakieś doświadczenie z ciuszkami z lidla? Lupilu? bo właśnie byłam i u nas przeceny są właśnie. Np body na długi rękaw 2 sztuki, 2 pary spodenek, śpioszki welurowe po 2 euro. I kupiłam co nieco;D W domu jak rozpakowałam to materiał taki mięciutki i wydają się całkiem całkiem dobre. I nie wiem czy kupić więcej czy może po praniu się rozciągają?
Wiesz co, różnie bywa.
Ja trafiłam na bodziaki i koszulki takie sobie - szybko się rozciągały, ale już dresy, spodnie, bluzy super jakość i nie do zdarcia

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny witam sie po weekendzie nie bylo mnie tu ale nikt chyba specjalnie nie tesknil za mna :-P dzis mialam usg genetyczne i wyszlam zadowolona i spokojna bo Mały rozwija sie ksiazkowo i wazy juz 420 gramow (21tc 3d) i jest juz ułożony glowkowo.
Cześć
Gratuluję genetycznego

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 09:15   #4819
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ciacho marchewkowa mówisz mniam nie jadłam nigdy może podasz przepis co ..?, co do koszul ja dostałam w 1 ciąży parę koszul właśnie na taką straszą osobę haha ale prYdaly się w domu w nich spałam a do szpitala inna wzięłam
Ciacho marchewkowe kocham
Ja robię najczęściej z tego przepisu , ale bez polewy i serek na wierzch, a nie do środka

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Nie lubię wtorków , zawsze we wtorki łapię mnie jakaś deprecha

Zawsze we wtorki w domu najwiekszy mam syf .. zawsze we wtorki brak pomysłu na obiad i zawsze we wtorki zebrać sie do roboty jakoś trudniej, zawsze we wtorki mi dziecko od rana marudzi .

Idę się położyć

Cytat:
witam się w 25 tc
Mam po Żuku i polecam

Cytat:
Ja czytałam, że ok 25 tyg dziecko już słyszy i rozpoznaje głos mamy oraz wszystkie inne głosy, które na co dzień słyszy I tam właśnie było napisane, że dzieci dobrze reagują na głosy męskie właśnie, bo są one niższe
Chyba nawet wcześniej

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-14, 09:19   #4820
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Chyba nawet wcześniej
A no może Ja czytałam to akurat w artykule na temat 25 tc

a tak w ogóle, to nie wiem czy szefowa widzi, ale już trzeba myśleć powoli o następnej części
Bo ja po cichu liczę na przedłużenie kadencji roxana_lu

Igorek

Stary 2015-04-14, 09:19   #4821
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
No gin śmiała się, że już prawie wykorzystałam swój limit, a największy przyrost wagi dopiero przede mną No i zwróciła mi uwagę, żebym uważała na to co jem i żebym się więcej ruszała (spacery itp). Ale nie była jakoś niemiła, czy coś...

Ja boję się tego, że Mały będzie miał ponad 4 kg... Bo 3,5 to jest tak w sam raz Tak jak juz tu pisałam, jeśli do kolejnej wizyty Iguś przybierze więcej niż powinien, to będę pytała o ewentualne cc... Tzn zapytam jak duże musi być dziecko, żeby lekarz zlecił cc... Bo dla jednego 4kg dziecko będzie już za duże na sn, a dla drugiego nie koniecznie...
No powiem Tobie, że moja kuzynka urodziła dwa tygodnie po terminie chociaz leżała tydzien w szpitalu i usg na końcu wskazywalo jej,że młody będzie miał 5 kg:P no aż tyle nie miał urodził się 4 300 o cesarce nie było mowy choć jej teściu nawet miał dojści bo sam jest ginekologiem mogl jej załatwić.Sami absolutnie nie zaproponowali mówiąc,że wysokie kobiety rodzą większe dzieci ( ona ma 180 wzrostu)i że usg może się mylić zawsze jest.. no i że ma probowac:P Urodzila naturalnie no ale pękła mocno..
Stary 2015-04-14, 09:22   #4822
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

Tymon chyba że jeszcze mi się zmieni bo miałam typy tylko dla dziewczynki ale jak usłyszałam że chłopak to żadne inne imie mi nie pasuje.

Mdłości ustąpiły zgadze Z dwojga złego zgaga i tak jest 100 razy lepsza.
Najgorsze jest to ze odkad nie mam mdłości i wymiotów i zaczełam normalnie jeść to zaczełam bardzo szybko tyć aż boje sie na wagę stawać bo codziennie jest wiecej boje się ze przytyje za dużo a miałam ambitny plan max 15 kg.
no to jak nie urok to....
Nie oszczędza Cie cholerstwo. W sumie co do tycia to pewnie organizm nadrabia te braki. Przecież nie objadasz się tylko jesz normalnie.
Ja już przestałam mieć jakiekolwiek plany co do ilości kg na plusie. Co ma być to będzie Jem to na co mam ochotę, nie objadam się. Zauważyłam,że zawsze(czy w ciąży,czy bez) jak zaczynałam obsesyjnie kontrolować to co zjadłam to było tylko gorzej.

Też tak mam z imieniem Tymon. Poprostu mi pasuje. Choć mąż nie daje za wygraną i cały czas mnie męczy o...Sylwestra

Cytat:

Hmm to też chyba kwestia budowy. Bo wiadomo,że wąska kobitka będzie miała większy problem,aby "wycisnąć" większe dziecko. Choć moja kuzynka urodziła SN 4,2 kg bez znieczulenia. Jednak nie rozmawiałyśmy o tym jak to wszystko przebiegało. Myślę jednak,że lekko nie było.
Jeszcze trochę czasu mamy do porodu,więc się w większości sytuacji samo wyjaśni,czy SN czy CC . Jeszcze sie dzieć musi odpowiednio ułożyć. Moja sąsiadka rodzi końcem maja i ma zaklepane CC ze względu na to,że druga ciąża jest bardzo szybko po pierwszym CC. Z jednej strony trochę zazdroszcze,że wie co Ją czeka
Cytat:
Ty się ciesz,że masz parkę :P:P co my z Mravką mamy powiedzieć jak dwóch urwisów na chacie Też nie wiedziałam zanim urodziłam Boryska,że tak super można ubrac chłopaka Szczerze czasem nawet lepiej niż dziewczynkę:P i mam większą satysfacje bo an chłopca trochę gorzej upolowac a jak wchodzę do mamy to mówi Borys znowu ale odstrzelony - ale ja po prostu matacze z ciuchami z lumpka Moja tesciowka też ma takie pytanka

Mravka bym musiała poszukać na stronie deichmana bo z telefonu nie dam rady na wizaz . Chcialam sobie zobaczyć jakie pólbuty mają ale ,że teraz tak nogi puchną to sobie poprzymierzalam sandałki...pokazałam męzowi a on mi się spytal czy je chce. Akurat w tym przypadku nie umiem odmawiać
Królowa może być tylko jedna!

oo widzisz,a ja bym się ucieszyła jakby trochę rozplaszczyło mi stopy. Mam bardzo wąska i długą stope i wszystkie buty spadają. Też ostatnio zakupiłam jakieś cichobiegi z Lasockiego. Jedyne,które trzymały się nogi i nie wyglądały jak narta.
To w wolnej chwili wrzuć link do sandałków
Stary 2015-04-14, 09:26   #4823
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
No powiem Tobie, że moja kuzynka urodziła dwa tygodnie po terminie chociaz leżała tydzien w szpitalu i usg na końcu wskazywalo jej,że młody będzie miał 5 kg:P no aż tyle nie miał urodził się 4 300 o cesarce nie było mowy choć jej teściu nawet miał dojści bo sam jest ginekologiem mogl jej załatwić.Sami absolutnie nie zaproponowali mówiąc,że wysokie kobiety rodzą większe dzieci ( ona ma 180 wzrostu)i że usg może się mylić zawsze jest.. no i że ma probowac:P Urodzila naturalnie no ale pękła mocno..
o matko, nie strasz Ja nie boję się tego, że popękam (bo to się wcześniej czy później zagoi), ale obawiam się o zdrowie i bezpieczeństwo Małego... Bo jestem raczej drobnej budowy (tzn jestem wysoka, ale szczupła - no dobra, byłam) I biodra mam widoczne, ale nie jakieś "rozbudowane" ... W każdym bądź razie nie chciałabym, żeby Iguś np utknął... Bo konsekwencje tego mogłyby być straszne...

Igorek

Stary 2015-04-14, 09:30   #4824
martulka0991
Zadomowienie

Dziewczyny... Wy tez macie dzisiaj lenia? Ja juz dwa razy jadlam i leze, czuje jakas niemoc... Az zaczynam byc zla... :'(
Stary 2015-04-14, 09:33   #4825
springtime
Rozeznanie

Cytat:
o to niezle. Dobrze,że nie pojechałaś tam i nie pocałowalaś klamki. Do czwartku zleci szybko, jednak rozumiem,że samo czekanie dalsze nie jest za fajne.
Masz dwa razy więcej radości do podglądania podczas tych brzuchowych harcy. Zazdroszcze!
Ostatnio w ciągu godziny spaceru spotkałam chyba z 3 ekipy blizniaków.Obrodziło. Mam w pracy znajomego który ma konfiguracje Syn+Blizniaki+Blizniaki To dopiero szczęście ! Tak dwa razy "trafić"

.
O ja dwa razy trafić w bliźniaki Mój Tż mówi, że jak na pewno bedą dwie kobitki to on mi od razu zapowiada, że będzie robił syna! A ja od razu przed oczami następne bliźniaki mam hahah Tzn teraz cieszę się bardzo, ale drugiej takiej ciąży nie chciałabym raczej przechodzić

Cytat:
O to bardzo możliwe, chociaż ja dopiero w 22 tygodniu.

Cytat:
witam się w 25 tc
Doskonale Cie rozumiem, ja też mocno cierpię na bóle kręgosłupa. W czwartek mam nadzieję, że dostanę L4, ponieważ siedzenie dla mnie teraz powyżej 3 godzin to dramat i łzy. Dobrze, że mam wyrozumiałego szefa i często ostatnio pracuję w domu. A co do poduszki to ja sobie uszyłam i próbuję spać, ale po kilku godzinach ląduje na ziemi, ponieważ nie umiem się przewracać z boku na bok. Jednak nawet na chwilę polecam. Później będę ją wykorzystywać do karmienia, ponieważ mam mocne postanowienie karmienia dwójki na raz, a idealnie mogę się okręcić poduchą dwa razy i dzieci będą akurat pod piersiami. Może dla
Ciebie też wystarczy tylko jedna poducha własnie?

Aaaa czytałam o waszych rozmowach z dziećmi na temat brzucha i jego mieszkańca. Pomimo, że nie mam jeszcze dzieci miałam taką rozmowę ostatnio z 3-letnią chrześnicą. Chwile mnie nie widziała, a że ja szczupła jestem/byłam to nie widziała, że tak mi urosł już brzuch. No i tak przywitała się ze mną i tak patrzy podejrzliwie na mój brzuch. Pyta więc, co mam w brzuchu? Odpowiadam jej, że dwa małe dzidziusie, na co ona: pokaż Stwierdziła też, ze mam większy brzuch niż jej dziadek
Stary 2015-04-14, 09:34   #4826
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, nie strasz Ja nie boję się tego, że popękam (bo to się wcześniej czy później zagoi), ale obawiam się o zdrowie i bezpieczeństwo Małego... Bo jestem raczej drobnej budowy (tzn jestem wysoka, ale szczupła - no dobra, byłam) I biodra mam widoczne, ale nie jakieś "rozbudowane" ... W każdym bądź razie nie chciałabym, żeby Iguś np utknął... Bo konsekwencje tego mogłyby być straszne...
Spokojnie
Zawsze przed porodem, jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, czy dziecko przejdzie, mierzy się miednicę matki i na tej podstawie ewentualnie decyduje, że sn będzie zagrożeniem Nie ma co się na zapas martwic

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-14, 09:36   #4827
jusiowa
Zakorzenienie

Witam się znad śniadania

Jakoś nie miałam czasu,żeby tu do was napisać, ale zaglądałam regularnie
W weekend byliśmy w parku i na grillu, także dzień na słonku a w niedzielę niestety w szkole Wczoraj miałam gości cały dzień więc też nie miałam kiedy napisać... Dopiero dzisiaj chwila spokoju

co do brzucha i dzieci-też nie mam jeszcze swoich, ale wczoraj córka kuzynki powiedziała mi, że mama ją oszukała i ja to wcale nie ja, bo brzucha jeszcze nie widać aż tak

25.08.2015

Edytowane przez jusiowa
Czas edycji: 2015-04-14 o 09:39
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 09:38   #4828
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Wy tez macie dzisiaj lenia? Ja juz dwa razy jadlam i leze, czuje jakas niemoc... Az zaczynam byc zla... :'(
Nie złość się... zrób sobie dzień lenia i już

Cytat:
O ja dwa razy trafić w bliźniaki Mój Tż mówi, że jak na pewno bedą dwie kobitki to on mi od razu zapowiada, że będzie robił syna! A ja od razu przed oczami następne bliźniaki mam hahah Tzn teraz cieszę się bardzo, ale drugiej takiej ciąży nie chciałabym raczej przechodzić

Aaaa czytałam o waszych rozmowach z dziećmi na temat brzucha i jego mieszkańca. Pomimo, że nie mam jeszcze dzieci miałam taką rozmowę ostatnio z 3-letnią chrześnicą. Chwile mnie nie widziała, a że ja szczupła jestem/byłam to nie widziała, że tak mi urosł już brzuch. No i tak przywitała się ze mną i tak patrzy podejrzliwie na mój brzuch. Pyta więc, co mam w brzuchu? Odpowiadam jej, że dwa małe dzidziusie, na co ona: pokaż Stwierdziła też, ze mam większy brzuch niż jej dziadek
Heh, z takim podejściem macie szansę na drużynę cheerleaderek

Słodziak
Mnie ostatnio zaczepiła dziewuszka na placu zabaw - tak 3,5 może 4 lata. Stwierdziła, że wie, co mam w brzuchu - Dzidzię - i wie jak się tam dostała... na moją lekka konsternację gromko oznajmiła: ZJADŁAŚ JĄ!

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-14, 09:44   #4829
martulka0991
Zadomowienie

Mnie ostatnio dzieci w pracy pytaly czy mam w brzuszku dzidziusia ;-) na chwilowe moje zamilkniecie odparli ze mam taki fajny okraglutki brzuszek ze musi tam byc dzidzius ;-) ahh te przedszkolaki rozrabiaki ;-)

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Vea, teoretycznie moglabym zrobic sobie dzien lenia, ale to wiaze sie z ciaglym podjadaniem, albo calodniowym byczeniem sie w wyrku, a tu maz na obiad wroci, a na 15 ro pracy jade wiec kurcze trzeba sie ogarnac, a nawet tego mi sie nie chce... :-/
Stary 2015-04-14, 09:45   #4830
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Skąd ja to znam Z tym, że moja t. nie tylko nie interesuje się moimi wizytami, ale też zdrowiem mojego męża (a jej syna). Wczoraj była taka sytuacja, że byłam z mężem u lekarza na prywatnej wizycie (bo od jakiś 2 mies męczą go duszności i nikt nie wie z czego to - tzn jak chodził na nfz słyszał tylko "na tle nerwowym" i dostawał jakieś tabl uspokajające, które nie pomagały Wczoraj poszliśmy prywatnie i dostał skierowania na wszelkie możliwe badania I jakiś zastrzyk odczulający, bo prawdopodobnie ma na coś alergię.
No i wieczorem mąż zapytał mnie czy (jego) mama pytała się mnie co lekarz powiedział na wizycie, bo z nim gadała kilka razy i nawet nie zapytała. I widziałam, że przykro mu się zrobiło, bo moja mama to ze 3 razy dzwoniła jak jeszcze siedzieliśmy w przychodni... I tu nie chodzi o to, że jest mamin synkiem czy coś, ale pewnie liczył na to, ze sie choć trochę zainteresuje.... A ja się dziwię, że mnie nie pyta o moje wizyty...
U mnie jest to samo i bardzo mi szkoda męża bo wiem jak mu przykro że jego matka wogóle się nie interesuje tym co u nas. Nawet nasi znajomi którzy wiedzieli o wizycie dzwonili i pytali jak tam czy wszystko ok. A ona nawet słowem o tym nie wspomniała, Jak tak dalej pójdzie to niech się nie zdziwi jak zapomniemy ją poinformoawać o narodzinach Tymka.

Cytat:

Nie wiem dlaczego tak wkręcałam sobie drugą dziewczynkę Ale już bardzo cieszę się z synka A ja ostatnio w ciuszku trafiam na same perełki dla chłopca

Cytat:
Ja rodziłam Ami to ze mna na sali była dziewczyna co usg tez wskazywało ponad 5 kg dziecko i chociaż ona błagała o cesarkę to kazali jej rodzić naturalnie. Dziecko miało ponad 4800 a ona się nieżle umęczyła i popękała. Ja po cesarce lepiej chodziłam niz ona po cc. Ale tamten szpital był nastawiony na naturalne porody i zawsze zwlekali do końca z cc. Dlatego teraz tam nie rodzę.

Mravka właśnie nie wiem dlaczego tak tyje ale też musze sobie odpuscić przejmowanie się. Nie objadam się chipsami, jem normalnie no może trochę więcej
Będziemy miały 3 Tymków na wątku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości