izotek - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 17:03   #3721
doorka_96
Raczkowanie

GG do doorka_96
Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Dominikaa06 Pokaż wiadomość
ja biorę już 4,5 miesiąca i też non stop coś wywala... pocieszyłaś mnie, że nie jestem sama;p z tego co czytałam to ktoś pisał, że taką "kaszkę" miał do końca leczenia, a ta kaszka/grudki to mój główny problem.. I znowu mam wielką bolącą gulę na policzku

Ja mam wszystko na twarzy, od małych krost, po ropniaki i podskórne gule, i ciagle nowe rzeczy wyskakują. Zazdroszcze tym co zaraz w 3 miesiacu miały całkowicie oczyszczona cere. Mi po tych podskórnych gulach przebarwienia trzymaja sie od poczatku kuracji i z racji ze ciagle nowe wyskakauja, tam te sie nie goja jest ich coraz wiecej. Najwięcej koło ust. Nie wiedziałam, że moja twarz jest az tak zanieczyszczona. Nie wiem co to by bylo gdybym nie zaczeła brac Izo.

Zastanawiam się czy picie kawy wpływa na negatywne wyniki badań, ktoś coś wie ?

A co do promocji z Rossmana to ktoś powie jaka się szykuje i kiedy ?
doorka_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:14   #3722
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie stosowanych podkładów. Wiem,że ten temat się tu już kilkakrotnie przewijał, ale z racji zbliżającej się promocji w R chciałabym zakupić kilka drogeryjnych podkładów, a wiem,że Wy najlepiej mi doradzicie, bo też jesteście podczas kuracji Izotekiem. Jako takiego trądziku już nie mam, ale mam za to spore przebarwienia, trudno mi je czymś ukryć. Revlon CS strasznie przesusza mi i tak już suchą skórę, obecnie stosuję Rimmel 25h w szklanej butelce, ale ten z kolei u mnie dość szybko schodzi z twarzy mimo dość dobrego nawilżenia. Myślałam o Astorze 25h ale spotkałam się z opinią,że ma słabsze krycie niż Rimmel , podobnie zresztą jak Rimmel w tubce, którego zakup również rozważałam. Co do kremu CC Bourjois spotkałam się natomiast z opiną że godna polecenia jest wyłącznie nie najjaśniejsza wersja a nr 32, obawiam się jednak że ten odcień może być dla mnie za ciemny. Czytałam,że dla osob z przebarwieniami dobry by był podklad z zielonym pigmentem w skladzie, poza CC Bourjois, znam tylko jeszcze taki Bourkjois 123 on fsaktycznie radził sobie z przebrawieniami całkiem nieźle, ale strasznie wysuszał i podreślał każdą suchą skórkę. Poratujecie? Bo ja już zupełnie nie wiem na co się zdecydować.
Osobiście przy Izoteku polecam podkłady nawilżające. Ostatnio kupiłam sobie z firmy Pharmaceris właśnie nawilżający podkład, dodatkowym plusem jest to, że ma też filtr SPF 20. Jestem bardzo zadowolona, bo do tej pory używałam wszystkiego co matuje, ale po miesiącu musiałam zmienić podkład, bo za bardzo wysuszał skórę. Mnie zostało trochę przebarwień, a ten podkład naprawdę daje radę. Ok.40 zł zapłaciłam.
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:15   #3723
kalinolistek
Zakorzenienie

Dziś mija 8 dzień kuracji. Nie widzę jakiś wielkich skutków ubocznych - no może lekko łuszczy mi się skóra (ale panuję nad tym), usta są wysuszone, skalp lekko swędzi i mam lekki wysyp na plecach.

Moim największym problemem jest kaszka na policzkach. Tych zaskórników mam mnóstwo i boję się, że Curacne sobie z tym nie poradzi.

Wiem, że to dopiero początek ale należę do ludzi niecierpliwych.
To tyle, chciałam się tylko Wam pożalić.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:21   #3724
Kasandra117
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sobie poradzić ze strupkami w nosie? Jakiś nawilżacz z apteki powinien dać radę? Aplikowanie kremu do środka nic nie daje
Przetestowałam parę nawilżaczy do nosa i żaden nie spisał się jakoś super Chyba nie natrafiłam jeszcze na odpowiedni. Jeśli ktoś ma coś sprawdzonego to chętnie skorzystam
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 18:06   #3725
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jak sobie poradzić ze strupkami w nosie? Jakiś nawilżacz z apteki powinien dać radę? Aplikowanie kremu do środka nic nie daje
Ja stosuję Nozoil - olej sezamowy do nosa, u mnie się sprawdza.

Cytat:
A ja mam pytanie odnośnie stosowanych podkładów. Wiem,że ten temat się tu już kilkakrotnie przewijał, ale z racji zbliżającej się promocji w R chciałabym zakupić kilka drogeryjnych podkładów, a wiem,że Wy najlepiej mi doradzicie, bo też jesteście podczas kuracji Izotekiem. Jako takiego trądziku już nie mam, ale mam za to spore przebarwienia, trudno mi je czymś ukryć. Revlon CS strasznie przesusza mi i tak już suchą skórę, obecnie stosuję Rimmel 25h w szklanej butelce, ale ten z kolei u mnie dość szybko schodzi z twarzy mimo dość dobrego nawilżenia. Myślałam o Astorze 25h ale spotkałam się z opinią,że ma słabsze krycie niż Rimmel , podobnie zresztą jak Rimmel w tubce, którego zakup również rozważałam. Co do kremu CC Bourjois spotkałam się natomiast z opiną że godna polecenia jest wyłącznie nie najjaśniejsza wersja a nr 32, obawiam się jednak że ten odcień może być dla mnie za ciemny. Czytałam,że dla osob z przebarwieniami dobry by był podklad z zielonym pigmentem w skladzie, poza CC Bourjois, znam tylko jeszcze taki Bourkjois 123 on fsaktycznie radził sobie z przebrawieniami całkiem nieźle, ale strasznie wysuszał i podreślał każdą suchą skórkę. Poratujecie? Bo ja już zupełnie nie wiem na co się zdecydować.
Żeby nie podrażniać skóry i przyklepać skórki do nakładania podkładów używam gąbeczki - wtedy skórki zawsze są mniej widoczne.

No więc tak - mam CC z Bourjois kolor 31 i faktycznie żałuję, że nie wzięłam 32, bo troszkę potrafi wejść w pory i je podkreślić na jasno, natomiast wygląda ładnie, nie przesusza skóry, nie podkreśla suchych skórek i ma te 3 pigmenty, które w miarę kryją zaczerwienienia i przebarwienia. Bourjois Healthy Mix jest godny uwagi, leciutki aczkolwiek ma słabsze krycie i trzeba dodawać korektor.

Mój obecnie absolutny faworyt to Rimmel Lasting Finish Nude w tubce - mogę go śmiało porównać do Revlona CS, ale moim zdaniem wygląda naturalniej, mocniej się trzyma, i w przeciwieństwie do niego nie wysusza cery, choć ma nieco mniejsze krycie. ( Ogólnie nowa formuła Revlona CS to jakiś feler, oddałam butelkę siostrze, bo mi podkreśla teraz skórki, stara wersja wygląda świetnie). Rimmel Match Perfection też całkiem ładnie wygląda, nie podkreśla skórek i nie wysusza.

Astor - tutaj polecić mogę Skin Match - bardzo ładne krycie i ładnie stapia się z cerą, kiedyś stosowałam go zamiennie z Vichy Dermablend, nie wysusza cery i nie podkreśla skórek, ale potrafi się ścierać. Perfect Stay - jeszcze bardziej godny uwagi - lepsze krycie i lepsze wykończenie.

Maybelline - polecam Affinitone w tubce, może i krycie nie jest bardzo mocne ale jest lekki, ładnie nawilża i też skórek nie podkreśla, choć ja dodawałam korektor.

Można tez rozważyć Pierre Rene Skin Balance Cover, ten ma bardzo mocne krycie i wygląda świetnie, ale na dłuższą metę też może przesuszać niestety i lubi podkreślać suche skórki.

Catrice - fajne podkłady, ale nie dla cer suchych niestety.
L'oreal Infallible i True Match - oba podkreślają skórki i musiałam je schować na czas kuracji, więc w to bym się nie pakowała.
Z Max Factora też większość podkreśla skórki niestety, albo jest zbyt wysuszająca.
Kobo - tutaj ciężko z jasnymi kolorami i nie mają w zasadzie takiego podkładu dostosowanego do suchych cer, a ten w kremie się nie nadaje na cerę podczas kuracji niestety, choć super krycie ma.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 20:33   #3726
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez ts100 Pokaż wiadomość
A czy możecie polecić coś w miarę skutecznego na zajady? Nie mogę sobie z nimi poradzić, maści typu Actisoftin wogóle nie działają, usta i ich okolice bolą, pieką i jest coraz gorzej
Pimafucort (na receptę)
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 21:38   #3727
lisnov
Zakorzenienie

czy jest tu ktos, kto bierze/bral dawkę 80mg na dobe? Jak to bylo podzielone? 40 rano i 40 wieczorem?
Stary 2015-04-15, 23:40   #3728
meowww
Raczkowanie

Cytat:
A moze krople/spray do nosa zawierajace sol morska?
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 23:52   #3729
lamadolamy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Sterimar albo inne roztwory soli morskiej powinny pomóc. Jeżeli masz w domu inhalator to inhalacje sola fizjologiczna będą jeszcze lepsze.

Szczegółowe analizy składów, trądzik, a nietolerancje pokarmowe.

Dla leniwszych FANPEJDŻ
lamadolamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 01:42   #3730
laisla
Zakorzenienie

Dzisiaj zaliczyłam ostatnią wizytę u dermatologa i odebrałam ostatnią receptę tak więc półtora miesiąca i koniec Cholesterol spadł, wszystko nawet się poprawiło od ostatniej wizyty tak więc spokojnie kończę kurację i pozostaje liczyć, że nie będzie żadnych nawrotów. Dermatolog oczywiście ostudziła mój optymizm słowami, że 20% pacjentów wraca i żebym była tego świadoma, ale może uda mi się być w tych 80% szczęśliwców W momencie czegokolwiek niepokojącego po zakończeniu podobno robią coś takiego, że przypisują jakieś małe dawki "przypominające" i obserwują. Oby było dobrze..Dostałam też dwie próbki w tubkach kremu na przebarwienia (widzę, że ma 5 gwiazdek na KWC, tym bardziej mnie cieszy, że będę mogła sobie wypróbować i zawalczyć z tym, co pozostanie po kuracji do ), który mam stosować na noc po skończeniu przyjmowania Izo, tak więc wizyta ogólnie bardzo pozytywna
Dzięki za info o promocjach w rossie, zacofana jestem informacyjnie z powodu zawalenia pracą

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-04-16 o 03:14
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 07:23   #3731
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość

Żeby nie podrażniać skóry i przyklepać skórki do nakładania podkładów używam gąbeczki - wtedy skórki zawsze są mniej widoczne.

No więc tak - mam CC z Bourjois kolor 31 i faktycznie żałuję, że nie wzięłam 32, bo troszkę potrafi wejść w pory i je podkreślić na jasno, natomiast wygląda ładnie, nie przesusza skóry, nie podkreśla suchych skórek i ma te 3 pigmenty, które w miarę kryją zaczerwienienia i przebarwienia. Bourjois Healthy Mix jest godny uwagi, leciutki aczkolwiek ma słabsze krycie i trzeba dodawać korektor.

Mój obecnie absolutny faworyt to Rimmel Lasting Finish Nude w tubce - mogę go śmiało porównać do Revlona CS, ale moim zdaniem wygląda naturalniej, mocniej się trzyma, i w przeciwieństwie do niego nie wysusza cery, choć ma nieco mniejsze krycie. ( Ogólnie nowa formuła Revlona CS to jakiś feler, oddałam butelkę siostrze, bo mi podkreśla teraz skórki, stara wersja wygląda świetnie). Rimmel Match Perfection też całkiem ładnie wygląda, nie podkreśla skórek i nie wysusza.

Astor - tutaj polecić mogę Skin Match - bardzo ładne krycie i ładnie stapia się z cerą, kiedyś stosowałam go zamiennie z Vichy Dermablend, nie wysusza cery i nie podkreśla skórek, ale potrafi się ścierać. Perfect Stay - jeszcze bardziej godny uwagi - lepsze krycie i lepsze wykończenie.

Maybelline - polecam Affinitone w tubce, może i krycie nie jest bardzo mocne ale jest lekki, ładnie nawilża i też skórek nie podkreśla, choć ja dodawałam korektor.

Można tez rozważyć Pierre Rene Skin Balance Cover, ten ma bardzo mocne krycie i wygląda świetnie, ale na dłuższą metę też może przesuszać niestety i lubi podkreślać suche skórki.

Catrice - fajne podkłady, ale nie dla cer suchych niestety.
L'oreal Infallible i True Match - oba podkreślają skórki i musiałam je schować na czas kuracji, więc w to bym się nie pakowała.
Z Max Factora też większość podkreśla skórki niestety, albo jest zbyt wysuszająca.
Kobo - tutaj ciężko z jasnymi kolorami i nie mają w zasadzie takiego podkładu dostosowanego do suchych cer, a ten w kremie się nie nadaje na cerę podczas kuracji niestety, choć super krycie ma.
Dziękuję Ci bardzo za wnikliwą analizę Wezmę na pewno CC oraz ten rimmel w tubce, mimo że z tego w butelce nie jestem do końca zadowolona. Myślałam jeszcze o tym Astorze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...titude-hd.html, ale ze skin match swego czasu się nie polubiłam, więc nie wiem czy ryzykowac kolejny podkład z Astora... Miałam wielką ochotę kupić Astor Perfet Stay 24 h ale coś ostatnio zbiera smae negatywne opinie na KWC i powtarza się,że zapycha, a tego najbardziej się boję i chyba nie zaryzykuję.
Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaliczyłam ostatnią wizytę u dermatologa i odebrałam ostatnią receptę tak więc półtora miesiąca i koniec Cholesterol spadł, wszystko nawet się poprawiło od ostatniej wizyty tak więc spokojnie kończę kurację i pozostaje liczyć, że nie będzie żadnych nawrotów. Dermatolog oczywiście ostudziła mój optymizm słowami, że 20% pacjentów wraca i żebym była tego świadoma, ale może uda mi się być w tych 80% szczęśliwców W momencie czegokolwiek niepokojącego po zakończeniu podobno robią coś takiego, że przypisują jakieś małe dawki "przypominające" i obserwują. Oby było dobrze..Dostałam też dwie próbki w tubkach kremu na przebarwienia (widzę, że ma 5 gwiazdek na KWC, tym bardziej mnie cieszy, że będę mogła sobie wypróbować i zawalczyć z tym, co pozostanie po kuracji do ), który mam stosować na noc po skończeniu przyjmowania Izo, tak więc wizyta ogólnie bardzo pozytywna
Dzięki za info o promocjach w rossie, zacofana jestem informacyjnie z powodu zawalenia pracą
W prawdzie daleko u mnie do zakończenia kuracji ale podałabyś może nazwę?
Cytat:
Napisane przez doorka_96 Pokaż wiadomość
Ja mam wszystko na twarzy, od małych krost, po ropniaki i podskórne gule, i ciagle nowe rzeczy wyskakują. Zazdroszcze tym co zaraz w 3 miesiacu miały całkowicie oczyszczona cere. Mi po tych podskórnych gulach przebarwienia trzymaja sie od poczatku kuracji i z racji ze ciagle nowe wyskakauja, tam te sie nie goja jest ich coraz wiecej. Najwięcej koło ust. Nie wiedziałam, że moja twarz jest az tak zanieczyszczona. Nie wiem co to by bylo gdybym nie zaczeła brac Izo.

-49% od 24.o4 na pudry, korektory, róże, bronzery, podkłady, potem kolejny tydzień produkty do makijażu oczu, a jeszcze kolejny tydzień-usta i paznokcie

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2015-04-16 o 07:25
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 08:02   #3732
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dzięki za informację

Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Zapytam w aptece

Cytat:
Napisane przez lamadolamy Pokaż wiadomość
Sterimar albo inne roztwory soli morskiej powinny pomóc. Jeżeli masz w domu inhalator to inhalacje sola fizjologiczna będą jeszcze lepsze.
Dzięki

Cytat:
Gratulacje Wszystkie będziemy w tych 80% szczęśliwców. Dzisiaj rano też robiłam badania krwi i zobaczymy co tam u mnie w tej kwestii słychać.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:52   #3733
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje Wszystkie będziemy w tych 80% szczęśliwców. Dzisiaj rano też robiłam badania krwi i zobaczymy co tam u mnie w tej kwestii słychać.
obyś miała rację te badania robiłaś tak dla własnego spokoju czy derm kazał/a? z tego co pamiętam masz trochę wysoki cholesterol.
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 09:58   #3734
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
obyś miała rację te badania robiłaś tak dla własnego spokoju czy derm kazał/a? z tego co pamiętam masz trochę wysoki cholesterol.
Tak, cholesterol i trójglicerydy mi ostatnio skoczyły. Nie, to kontrolne badania, wieczorem będę miała wyniki to najwyżej dam znać co i jak ; )
Stary 2015-04-16, 13:09   #3735
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
-49% od 24.o4 na pudry, korektory, róże, bronzery, podkłady, potem kolejny tydzień produkty do makijażu oczu, a jeszcze kolejny tydzień-usta i paznokcie

Ja obliczyłam, że jak będę brać taką dawkę jaką biorę do tej pory, to 10 czerwca zakończę kurację Kiedy to tak minęło to nie wiem
Buzia jest nie do poznania, ale odkryły się w ten sposób blizny-wgłębienia :/
Kilka zaskórników dalej się chowa i nie chce wyjść Ale gdyby taka cera utrzymała mi się przez chociażby rok, to byłabym pod mega wrażeniem
Ze skutków ubocznych to oczywiście wysuszona skóra, suche placki na rękach, wysuszone oczy, 2 razy zrobiły mi się zajady, ale spokojnie w 3-4 dni je wyleczyłam, choruje bardzo często(od początku roku byłam już 3 razy chora, gdzie zdarzało mi się to góra 3 razy przez cały rok), czasem miewam bóle głowy, bardzo szybko twarz się czerwieni. Wystarczy 5 minut słońca(z filtrem), albo chwilę się poschylać i już jest się buraczkiem To chyba wszystko z efektów ubocznych

Mam nadzieję, że po skończeniu kuracji, nie wróci aż tak mocne przetłuszczanie się skóry i że trądzik nie wróci. A jeśli wróci, to żeby nie był tak oporny jak dotychczas i w takim nasileniu

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:00   #3736
_plinka
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, ja już jestem po zakończonym leczeniu na początku marca W sumie leczyłam się 2,5 roku. Niestety u mnie dawka 20 mg była największą i brałam ją bardzo krótko, bo bardzo wysuszała mi skórę, dlatego przez większość czasu brałam tylko 10 mg dziennie. W tym czasie przez pół roku brałam co drugi dzień, dwa razy w tygodniu, aż wreszcie przez ostatnie pół roku raz w tygodniu dawkę przypominającą, dlatego leczenie trwało tak długo.
Oj namęczyłam się z suchą skórą niesamowicie. Schodziła mi z przedramion i twarzy. Dzięki temu przetestowałam masę kosmetyków i mam już swoich nawilżających ulubieńców, dzięki którym przetrwałam Bardzo często zasychała mi krew w nosie z przesuszenia - wszystkie żele w sprayu do nosa są przydatne. Niestety mam zespół suchego oka i dalej nie doprowadziłam tego do porządku, wszystkie nawilżające krople już przetestowałam i mam nadzieję, że wreszcie coś się poprawi. Mam też skórę naczynkową, więc w czasie brania rumień był czasem nasilony i też z tym walczę.
Dodam, że przed leczeniem brałam większość dostępnych leków na trądzik, aż w końcu dermatolog stwierdziła, że trzeba Izotekiem zaatakować. Miałam 23 lata jak zaczęłam leczenie. Teraz dawne znajome nie mogą się nadziwić jak ładną mam cerę, a osoby, które nie znały mnie z czasów trądziku nie wierzą, że kiedykolwiek mogłam mieć problemy, ponieważ cera jest teraz idealna, nie ma żadnych blizn ani przebarwień. Wszystko zniknęło

Powodzenia w leczeniu, efekty są naprawdę świetne, więc warto się przemęczyć!
Stary 2015-04-16, 18:16   #3737
withi_as
Zakorzenienie

Hej Byłam dzisiaj na badaniach, tak jak wyżej wspominałam, i mam już wyniki, które jak zwykle wrzuciłam do tabeli porównawczej z całej kuracji:

1.jpg

Od poprzednich trójglicerydy (: O) i cholesterol ładnie poleciały. Zrobiłam sobie jeszcze glukozę na wszelki wypadek, też w normie 79mg/dl. Także wielkie uuuuf
Stary 2015-04-16, 19:21   #3738
doorka_96
Raczkowanie

GG do doorka_96

dzisiaj po wizycie u dermy, wyniki bardzo dobre, ale sie ciesze, tak sie martwilam
Inna rzecz mnie smuci, moja dermatolog byla zdziwiona ze w polowie kuracji mam taki tradzik, gdzie jej zdaniem juz prawie nic nie powinno byc. Mowila ze rzadko kto ma tak. Kazała brac dalej, przepisala recepte na 2 msc. Zobaczymy co to bedzie, troche zaczynam sie matwic
doorka_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 19:42   #3739
Saphire_Blue
Raczkowanie

Ja też dzisiaj po wizycie, okazało się że mam tylko skończyć ten ostatni blister, więc za dokładnie 9 tabletek kończę kurację Mam dalej nawilżać i pokazać się na wizycie kontrolnej za miesiąc. Wyniki TG, ALAT, ASPAT mam w normie, cholesterol 197 ale to zawsze lepiej niż 250 które było wcześniej, na prośbę gin zbadałam też Fibrynogen i INR i też w normie. Wątroba przeżyła
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 22:06   #3740
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
czy jest tu ktos, kto bierze/bral dawkę 80mg na dobe? Jak to bylo podzielone? 40 rano i 40 wieczorem?
O matko, ktoś w ogóle bierze taką końską dawkę? Dla mnie to już przesada, pamiętam, że na 40 organizm zareagował momentalnie większymi skutkami ubocznymi.

Cytat:
Na mojej wizycie derma też coś wspomniała o nawrotach, nie spodobało mi się to
Co to za krem na przebarwienia?

Cytat:
Ja też dzisiaj po wizycie, okazało się że mam tylko skończyć ten ostatni blister, więc za dokładnie 9 tabletek kończę kurację Mam dalej nawilżać i pokazać się na wizycie kontrolnej za miesiąc. Wyniki TG, ALAT, ASPAT mam w normie, cholesterol 197 ale to zawsze lepiej niż 250 które było wcześniej, na prośbę gin zbadałam też Fibrynogen i INR i też w normie. Wątroba przeżyła
To podobnie jak ja, przeniesiemy się w podobnym momencie na wątek pokuracyjny
Stary 2015-04-16, 23:52   #3741
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

W prawdzie daleko u mnie do zakończenia kuracji ale podałabyś może nazwę?
Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
(...)

Na mojej wizycie derma też coś wspomniała o nawrotach, nie spodobało mi się to
Co to za krem na przebarwienia?
Ten dostałam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...am.html&next=1

Cytat:
(...)

Obyś miała rację Jednak mam w pamięci, że odezwało się tutaj wcześniej kilka osób, które ponownie musiały wrócić do Izo
Super, że także masz dobre wyniki
Cytat:
dzisiaj po wizycie u dermy, wyniki bardzo dobre, ale sie ciesze, tak sie martwilam
Inna rzecz mnie smuci, moja dermatolog byla zdziwiona ze w polowie kuracji mam taki tradzik, gdzie jej zdaniem juz prawie nic nie powinno byc. Mowila ze rzadko kto ma tak. Kazała brac dalej, przepisala recepte na 2 msc. Zobaczymy co to bedzie, troche zaczynam sie matwic
W połowie kuracji to chyba za wcześnie aby nic nie było na twarzy..Bądź dobrej myśli w każdym razie

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-04-16 o 23:54
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:15   #3742
lisnov
Zakorzenienie

Nawet nie mówcie o nawrotach cicho sza, nie ma

Dziś zwiększyłam dawkę. Mam nadzieję, że organizm wkrótce się przyzwyczai tak jak ostatnio i skóra przestanie się tak suszyć
Stary 2015-04-17, 13:45   #3743
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:

Dziś zwiększyłam dawkę. Mam nadzieję, że organizm wkrótce się przyzwyczai tak jak ostatnio i skóra przestanie się tak suszyć
Grunt to dobre nastawienie i dobra pielęgnacja no ale trzeba mieć też świadomość że u 20% jednak lek nie zadziała za pierwszym razem.
Teoretycznie nie powinno Cie już bardziej wysuszyć, spróbuj powoli zwiększać dawkę, jeden dzień po staremu, drugi dzień więcej.
Stary 2015-04-17, 13:45   #3744
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:

Zwiekszylas po konsultacji z lekarzem?
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 13:50   #3745
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Grunt to dobre nastawienie i dobra pielęgnacja no ale trzeba mieć też świadomość że u 20% jednak lek nie zadziała za pierwszym razem.
Teoretycznie nie powinno Cie już bardziej wysuszyć, spróbuj powoli zwiększać dawkę, jeden dzień po staremu, drugi dzień więcej.
Ciiiiiiiiiiii

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Zwiekszylas po konsultacji z lekarzem?
Do powyższego cytatu również - będę brać tak jak lekarz zalecił teraz mam 60mg a wkrótce przekonam go do 80tki.
Czemu pytasz czy po konsultacji z lekarzem? Bałabym się sama majstrować przy takim leku
Stary 2015-04-17, 14:26   #3746
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Ciiiiiiiiiiii

Do powyższego cytatu również - będę brać tak jak lekarz zalecił teraz mam 60mg a wkrótce przekonam go do 80tki.
Czemu pytasz czy po konsultacji z lekarzem? Bałabym się sama majstrować przy takim leku
piszesz że bedziesz brać tak jak lekarz zalecił, niby go zmuszasz do zwiększenia i boisz się majstrować z dawką...haha czy TY się słyszysz?? :P płaczesz że Cie swędzi, schodzi skóra, ojeju, ała i wgl, a tak wymyślasz z dawkami....
Stary 2015-04-17, 16:17   #3747
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
piszesz że bedziesz brać tak jak lekarz zalecił, niby go zmuszasz do zwiększenia i boisz się majstrować z dawką...haha czy TY się słyszysz?? :P płaczesz że Cie swędzi, schodzi skóra, ojeju, ała i wgl, a tak wymyślasz z dawkami....
Po pierwsze - swędzenie i schodzenie skóry przeszło.
Po drugie - teraz mam nadzieję, że znów przejdzie - po zwiększeniu dawki o 20mg. I zobaczę jak będzie się organizm zachowywał - jeśli się przyzwyczai to nie widzę problemu w tym, żeby prosić o zwiększenie dawki. Wolę znosić więcej objawów przez krótszy czas, niż się męczyć bardzo długo - a tak by było, bo mu mnie cała dawka, jaką mam przyjąć jest dosyć duża. Zresztą 80mg to nie jest jakaś dziwna dawka, ludzie taką przyjmują podczas tej kuracji.
Stary 2015-04-17, 16:39   #3748
Dominikaa06
Zadomowienie

Cytat:

promocja w rossmannie gdzieś na dniach, a widziałam też że w hebe ma być promocja 1+1, ale daty też dokładnie nie powiem, wydaje mi się, że 24-25 kwiecień
Dominikaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 18:17   #3749
kuba199489
Przyczajenie

Wie ktoś jaka jest górna granica poziomu trójglicerydów i prób wątrobowych? Chodzi mi o to ile musi wynieść,żeby przerwać kuracje? wiem,że to sprawa indywidualna,ale tak mniej więcej chciałbym wiedzieć

Zacząłem kuracje niecały miesiąc temu i dziś odebrałem wyniki badań..mam proby wątrobowe zbliżone do max i trójglicerydy 164..wiem,że niektórzy mają jeszcze większe odchylenia od normy,ale po prostu mnie to interesuję o ile może być to zawyżone,żeby zacząc się niepokoić, z góry dzięki za odp
kuba199489 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 20:29   #3750
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Ciiiiiiiiiiii

Bo 80 to baaaardzo duzo. Nie rozumiem jak to przekonasz go? 80 to naprawde duzo.
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości