![]() |
#2041 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Kto rano wstaje...ten niewyspany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny :-* ja z samego rana juz na nogach, musialam mezowi dotrzymac towarzystwa przy sniadaniu ;-) a teraz znow sobie leze, dzis mala w nocy tak sie krecila ze szok... A wczoraj sie chyba obrazila i dlatego sobie klapnela na tylek ;-) ja dzis planuje siasc do papierow musze przygotowac je do pracy :-/ ale jak to wyjdzie to zobaczymy... Dzis pochmurno jakos wiec bedzie pewnie pogorszenie pogody... Oby weekend byl cieply bo licze na grilla :-D ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
![]() Kasperka biedaku, przejęłaś ode mnie stery z tym wstawaniem ![]() Ja lece odprawić chłopaków!
#2045 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Maja wstała wcześniej niż zwykle, kaszle tak sucho więc nie będzie dobrze. Przeziębienie przechodzi w jakieś choróbsko chyba. Póki co Nurofer, Infec, Argentin-T i krople do nosa podaję, zobaczymy co dalej. Przynajmniej wstała bez gorączki więc może jakoś to odpuści. Roxana a na tą 18 może faktycznie zainwestuj w książkę kulinarną taka podstawową, książkę Perfekcyjna Pani Domu i miotłe? Przepraszam ale dla mnie mało mądrym posunięciem jest w razie pobytu teściowej w szpitalu podsunięcie dwóch osób na obiad kiedy ty masz leżeć, odpoczywać i się nie wysilać. Zwłaszcza , że Ty sobie zwyczajnie nie życzysz...
#2046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się i ja niewyspana jakieś durne sny miałam .. Cytat:
U nas było pięknie śle teraz widzę już pochmurno i zimno .. ma być tak cały weekend ale może u was w pl będzie ładnie .
![]() |
#2047 |
Zadomowienie
|
Majka dobrze gada ;-) polac jej soczku!!! Ale ta ksiazka kulinarna moze sie na nic nie przydac... Bo jak kogos sie wychowuje na kaleke to takim juz zostanie i zycie tez nie nauczy, a tylek lepiej wsadzic do kogos na gotowe i pod nos podstawione... :-/
---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Sugar, u nas niby w niedziele maja byc burze nawet :-/ ale jutro ma byc ladnie wiec moze moze akurat... ;-) za mna chodzi karkoweczka z grila... Albo skrzydelka ;-) wiec moze sie uda ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale wlasnie ta ksiazka sie nie przyda
![]() ![]() ![]() ![]() Aaaajjjj dziewczyny ino książkę pisac ![]() Tez bym cos dobrego z prawdziwego grilla lub ogniska zjadła ale nie ma gdzie go zrobic, u nas na tarasie jedynie elektryczny a i ten nam cos sie popsuł chyba bo średnio grzeje :/ do zadnych znajomych sie nie wkręcimy bo az tak na siłach nie jestem, dziadkowie w górach a teściowie no wiadomo ![]()
#2051 |
Zadomowienie
|
Znajac mnie to kupilabym cos takiego z podtekstem ;-) czyli np ta ksiazke kucharska ;-) i powiedziala przy zyczeniach cos dotyczacego a przy zyczeniach albo jak wyciagnie z torebki cos sypnela niby zartem na ten temat :-P ja ogolnie to jak ktos mnie wkurza to potrafie byc delikatnie zlosliwa ;-) nikomu kto mnie wkurza przeciez nie bede sprzyjala :-P
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero gdy skończyłam liceum od razu w wakacje poszłam do pracy. Chciałam być niezależna i nie chciałam już ,,ciągnąć kasy,, od rodziców. W między czasie robiłam studia , kursy, prawko itd.. I dopiero w tedy więcej czasu spędzałam przy porządkach, praniu i pomocy w wielkim ogrodzie rodziców. Ale jak wyszłam za mąż miałam dwie lewe ręce do gotowania, co prawda wcześniej cos tam próbowałam zrobić ale no... dobrze nie było. Takiego ,,prawdziwego,, życia nauczyłam się ,,na swoim,, Może tu jest w miarę podobnie, ma się dziewczyna uczyć i nic więcej ich nie obchodzi... Choć powinna umieć ziemniaki obrać i kotleta jakiegoś zrobić w razie gdyby co...
![]() |
#2053 |
Zadomowienie
|
Roxana, mojego meza tez nikt nigdy nie docenil i nie pochwalil zawsze tylko oczekiwali od niego wszystkiego... Gadaja ze niby traktuja wszystkich jednakowo ale to guzik prawda... Ale co maja gadac, musza sie wybielic z tego wszystkiego zeby nie wyszli na tych zlych... Oj... Szkoda gadac... Glowa do gory, mamy swoje zycie, naszych kochanych mezow ktorym my mozemy cos szepnac na uszko i nawet czasem sie sluchaja ;-) a reszta to tylko niepotrzebny dodatek ktory trzeba z gory cieplym moczem ;-) :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez taka jestem i generalnie powiedziałam TŻ, ze najlepiej byłoby gdybym nie poszła.. To tż stwierdził, ze jesli nie chce to nie bedzie mnie zmuszać, on na chwile weźmie juniora i pojedzie, zeby nie było. A ja stwierdziłam, ze za przyjemnie by im było beze mnie było wiec tez sie wybiorę ![]() ![]() Tylko z ta ksiazka wiem ze nie bardzo, ona na juz jakies chyba z "moich wypieków" itd i stoi na półce i sie kurzy... Generalnie okropnie cieżko mi dawać na nich kase, ogólnie jestem osoba, która lubi sprawiać ludziom prezenty, i nigdy nikomu nie żałowałam ale na nich? Dlatego musze sie zastanowić nad tym... Duze gabarytowo, zeby wyglądało na drogie a kosztowało grosze ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Ale tu nie byłoby gadki gdyby oby dwoje byli tak samo z TŻ traktowani. Chcą tak wychować dzieci ? Ich sprawa... Ale TŻ wracał ze szkoły i nie było czasu na naukę, on miał ogród do ogarniecia, remonty, sprzątanie... Teściu zawsze powtarzał, ze najważniejsza jest praca! Jak TŻ był chory to nie mogl nawet dobrze w łożku choroby wylezec, jeden dzien i dawaj - nie ma, ze boli... Miał nie udawać, ze az tak go rozlozylo. Skończył 18 lat i musiał isc do pracy, nie ważne, ze jeszcze szkoła. Nie mówiąc juz o jakichkolwiek korepetycjach czy np kopaniu w piłkę - szkoda kasy... A siostrzyczka chodzi teraz na tance, korki z angielskiego, matematyki i fizyki. Lekarze? TŻ tak miał poniszczone zęby bo go teściowie słali do najgorszej dentystki, wiedzieli o tym... A siostrzyczka? Od samego początku do dzis za kazda wizytę płaci 400zl bo wiadomo, za rozsławiona dobra lekarke trzeba zaplacic. Siostra jeździ do jednej z lepszych dermatologów, TŻ czekał na NFZ zawsze do babki, która ledwo na oczy widziała... Dalej wymieniać nie bede ... Ale jest mi tak strasznie przykro i mam tak cholerny żal do teściów, ze nie idzie tego wyobrazic sobie ...
![]() |
#2055 | |
Rozeznanie
|
Hej laski
![]() Pogoda piękna , syn pospał do 8 ,mieszkanie wysprzątane , obiad mam z wczoraj, humor mam świetny uciekamy na zakupy i na spacer .. ![]() Cytat:
![]() Typowy lifstyle, parenting ![]()
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas cos słoneczko nie chce sie pokazać ![]()
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2059 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym zawsze można oznaczyć poziom witaminy i wyjdzie ile Maluch potrzebuje ![]() Cytat:
![]() A zdradzisz jaką masz wadę? Cytat:
![]() Mój gdzieś w Sieci wisi -po początkowym entuzjaźmie i zaangażowaniu odechciało mi się ![]() Cytat:
![]() Również w kontekście kolejnych postów ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lalala... Bartek dzisiaj wraca ![]() Mi kupił wszystko co chciałam, a Żukowi nie wiem co, bo powiedział, że po niemiecku nie rozumie, po angielsku nie było napisane, ale z serii BBD med i coś z Hippa ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Taka piękna pogoda a ja pracy ![]() Roxana u mnie jest identyczna sytuacja jak u Ciebie i tez mam straszny żal do teściów że tak nierówno traktuje swoje dzieci. Watpie żebym kiedys do tego przywykła. Wiecie że do tej pory nawet nie zapytali o płeć. Czy któraś z Was stosowała Ortanol max na zgage czytałam ze jest świetny i w ciązy można brać. Muszę zmienić rennie na coś innego bo paczka tabletech starcza mi na 2 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() wgl gadalam wczoraj z mezem.. jesli nie znajdziemy do lata mieszkania to tu robimy remont.. my bedziemy w salonie na sofie spać a dzieci beda mialy swoj pokoj.. maz swoje dyski bedzie u szwagra w warsztacie robil ![]() takze tak czy siak musimy cos robic czy remont czy wyprowadzka ![]()
#2063 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja po sniadanku, nadrobilam forum i zastanawiam sie co dzis w planach. Nawarczalam rano na meza i mi glupio teraz ![]() ![]() Moze mieszkanie dzisiaj posprzatam, bo juz tego wymaga niestety, chociaz ochoty nie mam najmniejszej ![]() Magdowe, jesli sprobujesz tego ortanolu to daj znac jakie jest w smaku, bo ja rennie nienawidze, niedobrze mi na sama mysl o tycn tabletach, ale jak mam mocna zgage czh refluks jak np wczoraj to sie zmuszam, bo jednak troche pomaga. A w ogole to mialas pracowac do konca kwietnia? skad zmiana? ![]()
![]() |
#2064 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja, wczoraj bardzo intensywny dzień w pracy głownie w terenie więc nie było czasu na nic, w wolnych chwilkach podczytywałam na telefonie ale wieczorem już tak byłam padnięta ze nie miałam siły na nic.
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2066 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() wstałam i ledwo zyję...przeziębienie mnie łapie od młodego! zaczyna się katar..ból gardła i dreszcze ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś musze wysprzątać jeszcze i porobić sałatki..jedzenie..bo jutro przyjeżdza BABKA PO KROLEWSKU!! dzwoniłam do niej wczoraj i babka już gotowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pracy to sama nie wiem miałam pogadać z szefem że zostaje tylko do maja ale jakoś to odkładałam a nie chce ich tak zostawić i w sumie w dzień czuje sie całkiem ok dlatego chyba jakoś przetrzymam do czerwca. Tym bardziej ze bardzo chce tu wrócić po macieżyńskim. Dla mnie najgorsze jest to że od maja mamy biznes sezonowy który kończymy na koniec września takze nie ma mowy nawet jak pójdę na zwolnienie o całkowitym odpoczynku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Rozeznanie
|
Nic tak czlowieka nie wkurza jak ''wolnochodzacedziecko'' kiedy Ty dzwigasz z wywieszonym jezorem ciezkie zakupy
![]() ![]() U nas tylko dwa pokoje ale mi to nie przeszkadza . W jednym my w drugim dzieci a na poczatku ja w jednym z Zuzią a w drugim TŻet z Adasiem . ![]()
#2069 |
Wtajemniczenie
|
magdowe no własnie co tak długo masz zamiar chodzić do pracy
![]() ok już wyjaśniłaś więc nie będę bic ![]() ![]()
moi chłopcy... ![]() Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-04-24 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.