|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cześć kobietki
Jeśli chodzi o przychodnie to u mnie tu gdzie ja należę proszą o wypełnienie deklaracji odnośnie położnej, i wypełnia ją każda kobieta należąca do przychodni. Po porodzie w szpitalu pytają O adres przychodni i tam wysyłają informacje o porodzie a przychodnia przesyła położna na wizyty. A tak z innej beczki to normalnie mam talie osy już 100cm w obwodzie normalnie zalamka, dodatkowo sąsiadka mi powiedziała że myślała ze ja już na wylocie A tu jeszcze tyle czasu. Wydaje mi się ze nie jestem aż taka duza
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
Masija mnie uczyli że nie przyspiesza, wręcz przeciwnie
![]() A można się zapisać do samej położnej nie ze swojej przychodni? barbaritka nie przejmuj się, może jakaś złośliwa
|
|
|
|
#3873 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i będą się złazić wszyscy, mówiłam, to tż żeby pilnował żeby mi nikt nie przeszkadzał, najgorsze, że u mnie w szpitalu się leży 5 dni aż
|
|
#3874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak leżałam to obok do babki przychodził mąż. Bez jaj - facet siedział od 10 czasami do 16, 17 , czasami wychodził na godzinę i wracał. A jeszcze był taki, że kurna jak wstawałam to centralnie odwracał chamsko głowę i się na mnie gapił. Co za ***** Taki oblech...;/ Też bym chciała zakaz odwiedzin, tzn. wyłączając tż'ta ![]() Cytat:
Nie przejmuj sięA 100 cm to nie tak źle ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie będzie bolało aż tak, żebym myślała o znieczuleniu. Nie dziwię Ci się.. sama bym się bała. Ale chyba masz jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji?
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Dzizaz właczyłam sobie porody po raz pierwszy... ja nie moge takich rzeczy oglądać!!! poryczałam się jak bóbr!! to jak ja będe ryczeć jak moja się urodzi?? ;|
Tak sie zastanawiam, z racji że nie uczęszczałam do szkoły rodzenia, czy ja będe umiała się zachować przy tym porodze, skurczach i w ogóle.. no masakra
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nasza sr jest typu powrót do natury, poród to natura a nie tylko medycyna i podoba mi się to podejście. Szuu ja na 30 miałam się upić z żalu, ale to było dwa tyg temu, więc tz kupil wino bezalkoholowe ![]() Co do szpitali, cały czas mam z nimi do czynienia, a słabo mi jak czuję zapach krwi lub widzę swoją : D |
|
|
|
|
#3877 |
|
Konto usunięte
|
Masija no mam 3 lata jeszcze-akurat dwójkę dzieci zdążę wykarmić
Babka która uczyła nas ginekologii i położnictwa mówiła, że w większości wypadków po zzo zostaje zahamowana akcja i aby ją rozkręcić trzeba podać oksy... U nas w każdym razie żeby w szpitalu dostać zzo trzeba wcześniej właśnie iść na spotkanie z anestezjologiem, który poruszy temat wszelkich możliwych powikłań, inaczej nie dostanie się zzo, no nie ma szans...A z tego co piszecie z odwiedzinami to masakra, nie wyobrażam sobie tego, na szczęście u nas nie ma odwiedzin na salach, jest specjalny pokój-sala odwiedzin, gdzie można się spotkać z rodziną jeśli przyjdzie, bardzo mi się to podoba... Hahah Marei My dostaliśmy od hotelu w którym mieliśmy wesele wino ich produkcji, mieliśmy wypić na rocznicę, chyba też poproszę Tż o bezalk ![]() ![]()
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-04-28 o 11:59 |
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi ten stanik, jak coś to polecam
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=5222891691 ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny, zapiszę sobie
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Tak podczytuję majówki ile tam już porodów i dociera do mnie, że za jakieś 2 tygodnie u nas się zacznie
kiedy to zleciało? Torbę trzeba dopakować ![]() Dzisiaj kurier ma przywieźć wózek!
|
|
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm.. ja sama nie wiem. niby natura, ok. Ale jeżeli jest opcja złagodzenia w jakimś stopniu bólu to też chcę mieć taką możliwość. Nie zostanę świętą jak urodzę w cierpieniu Co nie znaczy, że jestem typem 'dawać mi wszystko jak leci, mi wsio rybka jakie konsekwencje' ![]() Ze mnie jest strachliwiec jeśli chodzi o medycynę i wszelakie wkłucia w kręgosłup, itp. itd. Dlatego nie spodziewam się, żebym wzięła zzo, jednak się nie zaklinam ![]() Cytat:
A z tą salą też suyper
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
eeee tam nic na wierzchu nie miałam
a za to jaki przewiew ładnie mi się wszyściutko zagoiło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=masija;51203769
Hehe niezły ten Twój tż ![]() Ale niektórzy tak mają, trudno Ważne, że Was kocha![]() [/QUOTE] najważniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż ja głównie siedzę, ale jest bałagan na około i to mnie męczy.Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- A ja ostatnio tak się zdenerwowałam na moją położną, że cieszę się, że dopiero zobaczę ją 8 maja, może mi już przejdzie. Przyszła do mnie i miałam postawiony laktator na półce, a ta do mnie, że po co mi laktator, przecież nie można ściągać mleka, laktatory wcale nie są kobietom potrzebne.. ![]()
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wyboru przychodni to jak byłam przyjmowana na oddział to musiałam podać przychodnię, do której będzie dziecko zapisane. Jeszcze godzina i idę domciu piec szarlotkę. Nie wiem kiedy wykorzystam 200 kg jabłek. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też już kiedyś pisałam, że rodziłam pod koniec lutego i była masakra
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż potem tak mi mina zrzedła, że ona sama zauważyła, że byłam nie w humorze, ale oczywiście nie powiedziałam dlaczego.
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też planuję surfinie tylko jeszcze nigdzie w sklepach nie ma
|
|
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(sorry jeśli już pisałaś )Cytat:
|
||
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Konto usunięte
|
Country może po Zimnej Zośce będą? Babcia mi mówiła, żeby prędzej nie dawać kwiatów na balkon bo mogą zmarznąć... Ale to już połowa maja będzie przecież, a chciałabym się już cieszyć kwiatami... Chyba mrozów już nie ma co? Ja surfinie widziałam w Obi i Leroy Merlin, ale drogie, chcę się wybrać do Szkółki Roślin Ozdobnych...
Ja jestem ciekawa czy zamiast nowych bimbałków siostrzyczki dla Konrada nie pyknę na trzydziestkę ![]() Myboy nowy avek Nie poznałam
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale się w tej ciąży zrobiłam nieasertywna.
Poszłam po mięso na steki, chciałam polędwicę a gość mi wmówił, że udziec na steki dobry. I teraz tak patrzę na tego udźca i nawet nie wiem jak go pokroić ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
#3897 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wy sobie tu gadu gadu, a jak jak zwykle zalatana od rana Zazdroszczę Wam (tak pozytywnie nie że jakaś zołza ze mnie ) męża w pracy, braku domagającego się stałej uwagi dzieci (lub dziecia w przedszkolu), bo ja zazwyczaj to nie mam za bardzo kiedy tyłka na kanapie posadzić I dość często marzę o tym, żeby tak pobyć w domu samej Poczytać książkę i generalnie niewiele musieć... No ale tak na prawdę to nie narzekam jakoś specjalnie, bo mi te nieustanne zajęcia dobrze robią na formę![]() Cytat:
Mój będzie dopiero zaczynał jeździć na takim motorku biegowym, bo boję sie, ze na dwukołowym-biegowym nie umiałby jeszcze utrzymać równowagi.Cytat:
Cytat:
Cytat:
bidulka, dobrze, że nic jej się nie stało. nie lubieć ![]() Cytat:
A tu klops...Bolesne skurcze macicy, która się obkurcza, np jak się przystawia dziecko do piersi, ja problem z moczem miałam odwrotny... przez pierwsze dni, jak tylko zachciało mi się siku to sikałam, leciało samo po nogach, jakbym wcale mięśni w pochwie nie miała....Nie umiałam się wypróżnić, przez co bolały mnie całe jelita, dziecko nie umiało ssać, więc sporo płakało, wcale nie chciało zasnąć od razu po karmieniu, więc noce w dużej mierze były nieprzespane, do tego ból brzucha związany z cięciem, utrudnione poruszanie się, potem bardzo bolesny nawał pokarmu... Nie miało to nic wspólnego z moim wyobrażeniem o macierzyństwie Ale przeżyłam! Mąż i syn też-więc wszystko jest do przejścia. Ale fajerwerków nie ma się co spodziewać... Lepiej się miło zaskoczyć niż negatywnie tak jak ja miałam. I nie piszę tego, żeby kogokolwiek straszyć- żeby nie było- piszę po prostu jak było u mnie. I że tak po prostu może być (oczywiście oby nie!), a jakoś się o tym za wiele nie mówi...---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wstyd zostawić przed drzwiami szpitala
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal :
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejtice co za babsztyl z tej położnej, jakaś niedouczona czy co a poza tym to nie jej sprawa
|
|
|
|
|
#3900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, cz��� VI. :)!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I to prawda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

już 100cm w obwodzie normalnie zalamka, dodatkowo sąsiadka mi powiedziała że myślała ze ja już na wylocie A tu jeszcze tyle czasu. Wydaje mi się ze nie jestem aż taka duza

Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.

Kuzynka opowiadała mi, że jak ona leżała po porodzie, to z nią na sali była kobieta u której bez przerwy ktoś był. Nie było chwili wytchnienia.
Nie przejmuj się
powiesz?
U nas w każdym razie żeby w szpitalu dostać zzo trzeba wcześniej właśnie iść na spotkanie z anestezjologiem, który poruszy temat wszelkich możliwych powikłań, inaczej nie dostanie się zzo, no nie ma szans...

:
Mój będzie dopiero zaczynał jeździć na takim motorku biegowym, bo boję sie, ze na dwukołowym-biegowym nie umiałby jeszcze utrzymać równowagi.