Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-01, 21:14   #1861
TusiaeM
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej kobitki, uspokójcie mnie, bo mam takie schizy, że szok. Od wczoraj dużo słabiej czuję ruchy Małego, wczoraj to jeszcze było w miarę, ale dziś, to praktycznie nic, a dodam, że ruchy były już naprawdę odczuwalne, poza tym były pewne czynniki, które go zawsze pobudzały jak np. muzyka, czy lekkie stukanie, a dziś nic go nie rusza. Wiem, że może po prostu zmienił pozycję, a mam łożysko na przedniej ścianie, co może amortyzować, ale żeby aż taka zmiana? Nie chcę panikować, ale oczywiście to łatwo powiedzieć
Ja bym obserwowała cały dzień Położna w szkole rodzenia powiedziała, że jeśli czujemy niepokój i się martwimy to mamy prawo zawsze jechać na ip i zobaczyć czy wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A te sale to są te same e których się rodzi?
Nie, to są poporodowe

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

a w nocy to nie jest najpierw tak, że myjesz, ubierasz, karmisz, usypiasz a potem to zależy, czy trzeba przebrać czy nie?
No tak, ale mi chodzi o to jak sie obudzi do jedzenia już w nocy.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 21:21   #1862
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
No to ja najczęściej czuje kopniaki w dole brzucha. Tylko jak sie chyba przeciaga to czuje wtedy po obu stronach pepka, jednak 99% kopniakow to podbrzusze.

A z tz dzis sobie przegladalismy imiona i wpadlo nam jesze w ucho Julianna
Nam się podoba Leon, Filip i Mikołaj oraz Gracjan

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Witam się w średnio piękny majowy weekend !!!!
Tż z nami na caaałe 3 dni, super Oczywiście moja mama zdążyła mnie już zdenerwować, tak, że aż bolał mnie brzuch. Znowu zaczęła mi jęczeć o spacerach, że mam chodzić, że nic nie robię i siedzę w domu, że będę mieć dziecko niedotlenione, że dbam tylko o ciuchy dziecka a o jego zdrowie nie, itd. Kazałam jej się nie wtrącać - kolejny raz, ale nic to nie dało. Obraziła się i rozłączyła. I dobrze, mam nadzieję, że do poniedziałku już nie zadzwoni, żeby mnie już nie wkurzała
I żeby nie było, ona tego nie robi bo się martwi. Ja spaceruję, może nie codziennie, bo nie zawsze mam ochotę, np jak jest zimno, ale nie ma tygodnia, żebym kilkakrotnie nie spacerowała, w środę to zrobiłam ponad 2km. Ale kiedyś już mówiłam mamie, że nie będę jej się spowiadać z tego, czy spaceruję, kiedy i ile, bo mam swoje lata i swój rozum - nie dotarło.

Z przyjemnych rzeczy - zamówiliśmy pościel dla Wiki i rożek
wzór 141 z żyrafką
http://allegro.pl/8-cz-posciel-dziec...223086377.html
http://allegro.pl/rozek-becik-z-uroc...211878006.html

A jutro jedziemy po laktator, bo w jednym z warszawskich sklepów jest w promocji, i tam kupimy od razu przewijak. Z zagłówkiem, niby czytałam, że starcza na krócej, ale jakoś mi się bardziej podoba, zwłaszcza, że u nas mała miałaby główkę na przewijaku przy ścianie

ja tak samo

fajnie, mała owieczka okazała się sową
moja córa też 'nocny marek'

a w nocy to nie jest najpierw tak, że myjesz, ubierasz, karmisz, usypiasz a potem to zależy, czy trzeba przebrać czy nie?

polecane są ponoć bezdotykowe, dla mnie ważne, aby koszt bardzo 100zł nie przekroczył, nie przeszkadza mi dotykowy (opcja czoło, pupa i ucho), używałam i na dziecku i był ok.

To ma swoje plusy i minusy ja mam nadzieję, że tż będzie po porodzie mógł ze mną zostać, na stronie nie widziałam informacji, by nie mógł. Za to pokój, żeby nocował np ze mną i żeby oprócz nas nikogo nie było, 200zł/osobodzień, czyli za naszą trójkę 600zł za dobę
to ja wolę, żeby na noc jechał do mieszkania i rano przyjeżdżał.

Otóż to, to mój największy stres

A ja uważam, że matka skoro ma prawo wyboru jak chce karmić, to nie powinna położna krzyczeć, że matka ma karmić. Ja bym sobie nie życzyła darcia się na mnie, bo zdecydowałam się nie karmić. Poza tym różne są reakcje po porodzie, jest też depresja poporodowa i wtedy nie ma się ochoty widzieć dziecko, ja nie będę oceniać.

Ja wczoraj wypiłam z chipsami do horroru

A Wy nie mieliście już wybranego imienia??
Ładna ta pościel i ten różek, ale ja będę zamawiać taki sam jak aakkiizzii
Stary 2015-05-01, 21:40   #1863
party_girl7
Zakorzenienie

A ja czytałam gdzieś na mamusiach ze ten rozek minky zupełnie się nie spisal, że lepszy taki zwykły, nie usztywniany... Dlatego ja chyba kupie tak zwykły tani rozek, z wkładem kokosowym, który można sobie wyciągnąć w razie potrzeby.
Stary 2015-05-01, 21:49   #1864
TusiaeM
Zakorzenienie

Mnie też się ta żyrafkowa pościel podoba i może ją zamówie Rożek chyba zamówie zwykły, a z minky kocyk

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 21:50   #1865
meryy82
Zakorzenienie

myślałam, że jak długi weekend to na forum będzie spokojniej, a tu 3 strony do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
witam,
kurcze jak was czytam to uświadamiam sobie ze ja nic nie wiem o pieluchach, butelkach , duzo słyszałam od znajomych ale cały czas obczajenie sie w tych tematach zostawiam na później. boje sie ze potem wpadne w panike ze nic nie mam a z drugiej strony mysle sobie ze jeszcze kupa czasu[COLOR="Silver"]

ło matko ale bebzunek
mi sie zdaje ze bede wielka cała, bo rozkłada mi sie też na boczkach

gdzieś czytała ze juz dość wczesnie czuje smaki, zwłaszcza te intensywne jak czosnek czy inne ostre przyprawy.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Kissimisia fajny brzunio

dziewczyny a jakie polecacie termometry (zn te do ciała) i gdzie najlepiej kupic?
temat butelek i pieluch, to tylko wypytuję innych mam co się u nich sprawdziło, ale butelek na zapas nie kupuję, mamy jedną z Tommee tippee, paczkę pieluch albo dwie kupi się we wrześniu.
A resztę jak już dziecię będzie i będzie potrzebne to się kupi.
Np. jednej koleżance u pierwszego dziecka sprawdziły się butelki MAM i dla drugiego kupiła cały zestaw (a butelki tej firmy do tanich nie należą) i co małej te butelki nie podeszły. Droga prób doszła do butelek Tommee tippee i mimo, że jej się te butelki nie podobają mała tylko z tych chce pić.
Ostatnio inna koleżanka mi się pytała czy nie chcę od niej za pół ceny kupić zestawu startowego z Avent, bo kupiła a jej synek woli Lovi.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wasze dywagacje na temat szpitali i porodów to trochę wam zazdroszczę. Bo w Gdańsku wyboru praktycznie nie ma, a jeśli chodzi o sale to w szpitalu w którym zamierzam rodzić w ogóle nie ma odwiedzin na oddziale, tylko w "pokoju odwiedzin". Więc wietrzyć krocze można przez przeszkód ale nikogo do pomocy też nie ma.
brałam pod uwagę jedne szpital w Poznaniu, w którym odwiedziny są w wyznaczonej sali, bo moim zdaniem to jest fajna opcja, szczególnie jeśli jest sezon na wirusy. Ale szpital odpadł, bo mają dziwne podejście z czekaniem z cc gdy poród się przedłuża, a w dodatku mają kiepski odział neonatologiczny.

A szpital w którym chcę rodzić ma odwiedziny od 14 do 16 więc jeszcze jakoś można przeżyć.

Cytat:
Mam takie samo podejście Szczególnie że rodzimy dziewczyny raczej w popularnym terminie, bo mamy Mikołajkowo-świąteczne dzieci także oddziały będą raczej pełne niż puste. Moim największym koszmarem jest brak miejsc na oddziale jak zacznę rodzić
Mikołajkowo-świąteczne-sylwestrowe dzieci

też się najbardziej boję tego, że może być brak miejsca, bo szpital w którym chcę rodzić został wyremontowany, do tego już jakiś czas temu postawili na dobrą opiekę położnych więc szpital ma bardzo dobre opinie.

Ale do porodu jeszcze trochę czasu więc może coś się zmienić, choćby to, że jakbym coś się działo, to muszę wybrać inny szpital gdzie stopień referencyjny jest wyższy

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Oj chęci to bardzo dużo...szczególnie w przypadku pielęgniarek i położnych...

A to mój brzuszek

dlatego przy wyborze szpitala sugeruję się tym jaka jest opieka położnych, wiadomo wszędzie może trafić się jakaś zołza, ale jeśli powtarza się, że w jakimś szpitalu położne są niefajne, to ja tam rodzić bym nie chciała.

i chyba masz jedno z mniejszych brzuszków, ale bardzo fajne zgrabne

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
No niestety nie wiem jak to jest w Polsce ;/ a po porodzie on juz musi wyjść? A dziecko?
czytałam, że około 2 godziny po porodzie
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 22:04   #1866
Sandrusia91
Zadomowienie

A tak w ogóle to dlaczego w Polsce trzeba leżeć 2h po porodzie i nie spać? Ja jak urodziłam mała i mnie zszyli to nawet nie wiem kiedy zasnełam i kiedy mnie wywieźli stamtąd :P i nikt mi nic nie mówił o 2 godzinach ani nie budził...

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 22:05   #1867
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
myślałam, że jak długi weekend to na forum będzie spokojniej, a tu 3 strony do nadrobienia

też się najbardziej boję tego, że może być brak miejsca, bo szpital w którym chcę rodzić został wyremontowany, do tego już jakiś czas temu postawili na dobrą opiekę położnych więc szpital ma bardzo dobre opinie.

Ale do porodu jeszcze trochę czasu więc może coś się zmienić, choćby to, że jakbym coś się działo, to muszę wybrać inny szpital gdzie stopień referencyjny jest wyższy
Jak pogoda taka jaka jest to co innego robić jak siedzieć w domu brrrr

No ja właśnie wybrałam mój szpital ze względu na lekarza prowadzącego i na centrum neonatologiczne najwyższego stopnia. Jak tam nie będzie miejsc to pojadę do następnego w kolejce. Gdzieś mnie przyjąć muszą, w Gdańsku są 3 szpitale z porodówkami więc w nieskończoność nie mogą mnie odsyłać.
Stary 2015-05-01, 22:19   #1868
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
meneq - a słyszałaś o oficjalnych cennikach szpitala na usługi okołoporodowe? Tu masz jeden z nich:

https://szpitalmadalinskiego.pl/node/116

Ma je też na pewno szpital na Żelaznej.
tak masz rację nie musi tak być, ale to nie zmieni jeden poród czy wizyta w szpitalu. O problemach w polskiej służbie zdrowia jest głośno już dawno.
I sorry ale im dłużej czytam Twoje wypowiedzi tym bardziej widzę, że tematu nie znasz wcale, a roszczenia masz co najmniej nie realne. Najczęściej położne spełniają swoje obowiązki ale nie w takim stopniu jakim my pacjenci byśmy sobie życzyli. Nie wspominając, że często rodzina pacjenta traktuje szpital jako hotel i pielęgniarki mają zrobić wszystko. Dodatkową kwestią jest brak personelu i zbyt duże obciążenie oddziałów.
Z doświadczenia powiem (pracuje w służbie zdrowia, nzoz), że: a) ilość papierologi, jaką mają do wykonania pielęgniarki i lekarze jest ogromna, i zabiera masę czasu który można by poświęcić pacjentowi, b) pielęgniarek i lekarzy jest za mało, c) różnica między publiczna służba zdrowia a nzozami czy prywatnymi zakładami jest ogromna. W publicznej służbie zdrowia mentalnie panuje komuna i ja to widzę chociażby w codziennych kontaktach ze szpitalem przy którym pracuje.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
U nas na zmianę deszcz z przejaśnieniami. Ale zimno więc na zewnątrz nas nie ciągnie Nadganiam trochę zaległe prace i zrobiliśmy pycha obiadek - mielone, ziemniaczki z koperkiem i mizeria i piwko warka 0,0% wypiliśmy, raz się żyje
Ja wczoraj piłam Lecha free

Stary 2015-05-01, 22:31   #1869
malena1979
Zadomowienie

Hej, gwoli informacji u mnie wszystko ok. Musiał się mój łobuz wczoraj przekręcić znowu poprzecznie(od ok tygodnia był w położeniu główkowym i dlatego czułam kopniaki w okolicy pępka) i gdzieś się wcisnął głęboko i tylko smyranie czułam. Wygląda na to, że jednak znowu się kręci, bo najpierw go miałam "na pęcherzu"- ała, a teraz znowu stuka w pępkowej okolicy.
Ale co się nastresowałam, to moje
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 22:43   #1870
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę być wredna ale trochę brzmisz jak ktoś, kto wyjechał w latach 60 na przykład do USA i stamtąd pisał do rodziny żyjącej w środku socjalistycznego g** żeby się nie dawali i wzięli los we własne ręce

Mimo całego narzekania wierzę w to, że w Polsce mentalność też się zmienia i z każdym rokiem jest coraz lepiej. Ale nie zamierzam robić sobie wrogów na całej porodówce w imię idei, nie mam takiej siły.
oj zmienia się, w Poznaniu jeszcze jakiś czas temu strach było rodzić, co szpital to inna masakra.
I dużo się zmieniło, nawet jeden szpital kliniczny, który ma jedno z lepszych zapleczy neonatologicznych w Polsce bardzo polepszył się w opiece. Ale jedne szpital, który jeszcze parę lat temu był bardzo fajny, od jakiegoś czasu jest szpitalem gdzie na dobrą opieką mogą liczyć pacjentki mających swoich lekarzy...

Cytat:
No to ja najczęściej czuje kopniaki w dole brzucha. Tylko jak sie chyba przeciaga to czuje wtedy po obu stronach pepka, jednak 99% kopniakow to podbrzusze.

A z tz dzis sobie przegladalismy imiona i wpadlo nam jesze w ucho Julianna
Bardzo ładne imię Julianna

Jak ja wam zazdroszczę tych kopniaków, u mnie to nadal bardzo delikatne, choć już nie muśnięcie motyla, a raczej noga motyla, albo mała rybka
no ale z tego co wiem łożysko mam na przedniej stronie, wysoko, do tego na brzuszku pod skórą mam trochę tłuszczyku, który pewnie też sporo izoluje. I dlatego tak z niecierpliwością czekam na poniedziałkową wizytę.
No i na usg połówkowe, a to dopiero za 3 tygodnie

Cytat:
Jak pogoda taka jaka jest to co innego robić jak siedzieć w domu brrrr

No ja właśnie wybrałam mój szpital ze względu na lekarza prowadzącego i na centrum neonatologiczne najwyższego stopnia. Jak tam nie będzie miejsc to pojadę do następnego w kolejce. Gdzieś mnie przyjąć muszą, w Gdańsku są 3 szpitale z porodówkami więc w nieskończoność nie mogą mnie odsyłać.
albo przyjechać do Poznania, gdzie tylko rano padało, a tak było w miarę ok, jutro jak pogoda pozwoli jedziemy na działki na grilla

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Z doświadczenia powiem (pracuje w służbie zdrowia, nzoz), że: a) ilość papierologi, jaką mają do wykonania pielęgniarki i lekarze jest ogromna, i zabiera masę czasu który można by poświęcić pacjentowi, b) pielęgniarek i lekarzy jest za mało, c) różnica między publiczna służba zdrowia a nzozami czy prywatnymi zakładami jest ogromna. W publicznej służbie zdrowia mentalnie panuje komuna i ja to widzę chociażby w codziennych kontaktach ze szpitalem przy którym pracuje.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Ja wczoraj piłam Lecha free

to ja pracowałam kiedyś w instytucji, która wymyśla sporo tej papierologii, oraz system rozliczania jakie procedury zostały wykonane.
Dlatego nie dziwiło, ani nie denerwowało, mnie jak w szpitalu położna z lekarzem pół mojej wizyty spędzili przy komputerze
W dodatku wiedząc jakie idiotyzmy muszą być w tym wpisywane, jak choćby na ginekologi musi być zaznaczona płeć pacjenta
Stary 2015-05-01, 22:44   #1871
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ładna ta pościel i ten różek, ale ja będę zamawiać taki sam jak aakkiizzii
Ja nie wiem, jaką ona zamawia musimy kupić jeszcze jeden komplet poszewek, bo wiadomo- wsadzi się do prania i będzie bez pościeli

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A ja czytałam gdzieś na mamusiach ze ten rozek minky zupełnie się nie spisal, że lepszy taki zwykły, nie usztywniany... Dlatego ja chyba kupie tak zwykły tani rozek, z wkładem kokosowym, który można sobie wyciągnąć w razie potrzeby.
Ja tam lubię usztywniane. Poza tym będę się bezpieczniej czuła dając komuś dziecko na ręce - wiem, kto w naszych rodzinach jest niepewny w tej kwestii i wolałabym coś sztywnego mieć

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Hej, gwoli informacji u mnie wszystko ok. Musiał się mój łobuz wczoraj przekręcić znowu poprzecznie(od ok tygodnia był w położeniu główkowym i dlatego czułam kopniaki w okolicy pępka) i gdzieś się wcisnął głęboko i tylko smyranie czułam. Wygląda na to, że jednak znowu się kręci, bo najpierw go miałam "na pęcherzu"- ała, a teraz znowu stuka w pępkowej okolicy.
Ale co się nastresowałam, to moje
Dobrze, że wszystko ok i już po stresie Ja się zastanawiam, czy moja mała może mnie już smyrać/kopać w okolice żeber, czy to za wysoko - aczkolwiek nie wiem, co innego mogłoby to być

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 22:52   #1872
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
albo przyjechać do Poznania, gdzie tylko rano padało, a tak było w miarę ok, jutro jak pogoda pozwoli jedziemy na działki na grilla
Nigdy nie byłam w Poznaniu, jedynie przejazdem ale to się nie liczy bo zwiedzania jako takiego nie było. W sumie nie wiem czemu, bo w każdym innym mieście wojewódzkim w Polsce byliśmy. A wiem że to bardzo nowoczesne miasto
Stary 2015-05-01, 23:07   #1873
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie byłam w Poznaniu, jedynie przejazdem ale to się nie liczy bo zwiedzania jako takiego nie było. W sumie nie wiem czemu, bo w każdym innym mieście wojewódzkim w Polsce byliśmy. A wiem że to bardzo nowoczesne miasto
z tą nowoczesnością, to trochę kiepsko, ostatnie lata spowodowały, że Poznań zrobił się zapyziały.
Ale zapraszam

Może w przyszłym roku zlocik mamuś wrześniowych w Poznaniu sporo Polskich Busów jeździ do Poznania
Chociaż fajny zlocik mógłby być też nad morzem

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

prawie nic dzisiaj nie robiłam, po za jedzeniem i jednym krótkim spacerem, a znowu brzuszek mi się spina :/ do tej poniedziałkowej wizyty to ja chyba osiwieję
Stary 2015-05-02, 00:24   #1874
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja tez o tym pomyślałam. Zwłaszcza, że firmy laptopowe się wycfaniły i sprzedaja lapki bez dvd. Ciekawe czy jak dam panadtajwa to mi zgra i coś wiecej zapłacę.

Owieczko, z jednego morza nad drugie. Przyjedź w czerwcu, albo w kwietniu, bo jest wtedy parada kwiatów.
W niedziele jadę po laptopa to zgram zdjęcia z aparatu i wstawię te co się udały (znając moje szczęście to 80% zdjęc się nie udało i widać to dopiero na kompie).

U mnie zgrywa lekarz na pendrive, wiec sprobuj moze
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 07:40   #1875
malaja86
Rozeznanie

Dzień dobry!
A ja się pochwałę majówka. Byliśmy na imprezie u znajomych, najpierw padało i było zimno więc domowe, a potem przestało i zrobiło się cieplej - i to wszystkim nawet tym co nie pili. Był grill i ognisko!
Pierwszy raz od kilku lat jadłam kiełbaskę z nadogniska, SUPER.
Małe się wierci. Dziś juz będzie trzeci dzień, cudnie, za 11 dni USG moze sie ujawni.a podpytań jak to jest teraz z komuniami. Co powinno dostać dziecko od chrzestnych

Edytowane przez malaja86
Czas edycji: 2015-05-02 o 07:41
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 07:55   #1876
Mediona
Zadomowienie

Ale wczoraj naszkrobalyscie. hahaha. Pisalyscie o szpitalach. W tym szpitalu co wybrałam do porodu w momencie zaczecia się porodu przewoza mnie do jednoosobowej sali z łazienką z fotelem dla partnera TV i radiem. Jak chce rodzic w wannie to pokoj z wanna do rodzenia. Po porodzie odrazu daja dziecko na ciecie na jakis czas. Potem ważą ubieraj i oddają. Przeworza cie na sale moze 10 osobowa. Dziecka nie kompia przez dobe zeby wchłonelo te wszystkie bakterie. Minus albo i plus jak kto woli taki ze szybko wypisują ze szpitala, kumpela po 4 godzinach po porodzie zostala wypisana. Szwagierka po dobie. Ale od kuzynki corka miala zakażenia wodami plodowymi i byla tak prawie tydzien. Aha z milych rzeczy to miesiąc przed porodem dostajesz list i wybierasz co chcesz jesc z menu. A żarcie jest pycha. Tak w moim szpitalu(UK)

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

28 lat a przez ta ciaze czuje sie jak nastolatka cala buzia w syfach. Tylko ze jako nastolatka nic mi nie wyskakiwalo.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 08:21   #1877
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
A ja się pochwałę majówka. Byliśmy na imprezie u znajomych, najpierw padało i było zimno więc domowe, a potem przestało i zrobiło się cieplej - i to wszystkim nawet tym co nie pili. Był grill i ognisko!
Małe się wierci. Dziś juz będzie trzeci dzień, cudnie, za 11 dni USG moze sie ujawni.a podpytań jak to jest teraz z komuniami. Co powinno dostać dziecko od chrzestnych
Ja nie uznaje takich rzeczy jak "powinno" przy kupowaniu prezentów. Nie wiem skąd się to bierze. Pewnie od chrzestnych prezent mógłby być trochę lepszy niż od reszty, ale przecież możliwości finansowe są różne. Moim zdaniem kupuje się to, na co kogo stać.

Stary 2015-05-02, 08:23   #1878
misiskuku
Zadomowienie

Dziewczyny, a słyszałyście/piłyście piwo Bavaria? Też ma 0,00%, 3 smaki i podobno smakuje jak piwo. Gdzieś na innych wątkach mamusiek dziewczyny to piły.

My byliśmy wczoraj u znajomych ale po pizzy miałam taką zgagę, że piłam tylko herbatę (jedyna opcja, żeby mi przeszło).
Stary 2015-05-02, 08:27   #1879
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a słyszałyście/piłyście piwo Bavaria? Też ma 0,00%, 3 smaki i podobno smakuje jak piwo. Gdzieś na innych wątkach mamusiek dziewczyny to piły.

My byliśmy wczoraj u znajomych ale po pizzy miałam taką zgagę, że piłam tylko herbatę (jedyna opcja, żeby mi przeszło).
slyszalam ze dobre. A ostatnio wyczytalam w gazecie " dziecko" ze jest wino bezalkoholowe. Pojade do Pl to poszukam. Slyszeliscie o takim winie?

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Moja chrzesnica 2 lata temu miała komunie i dalam kase a za 3 tyg jade na komunie do bratanicy i tez daje kase. Ale kazdy wie jakie ma możliwości i ile chce dac albo jaki prezent kupic. To zależy od budżetu.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-05-02, 08:39   #1880
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Piłam ale już nie pamiętam smaku.

Stary 2015-05-02, 09:13   #1881
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ale wczoraj naszkrobalyscie. hahaha. Pisalyscie o szpitalach. W tym szpitalu co wybrałam do porodu w momencie zaczecia się porodu przewoza mnie do jednoosobowej sali z łazienką z fotelem dla partnera TV i radiem. Jak chce rodzic w wannie to pokoj z wanna do rodzenia. Po porodzie odrazu daja dziecko na ciecie na jakis czas. Potem ważą ubieraj i oddają. Przeworza cie na sale moze 10 osobowa. Dziecka nie kompia przez dobe zeby wchłonelo te wszystkie bakterie. Minus albo i plus jak kto woli taki ze szybko wypisują ze szpitala, kumpela po 4 godzinach po porodzie zostala wypisana. Szwagierka po dobie. Ale od kuzynki corka miala zakażenia wodami plodowymi i byla tak prawie tydzien. Aha z milych rzeczy to miesiąc przed porodem dostajesz list i wybierasz co chcesz jesc z menu. A żarcie jest pycha. Tak w moim szpitalu(UK)

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

28 lat a przez ta ciaze czuje sie jak nastolatka cala buzia w syfach. Tylko ze jako nastolatka nic mi nie wyskakiwalo.

O to bedziesz miec luksusy prawie takie jak u mnie ;-) Z ciekawosci: jaki to koszt?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
slyszalam ze dobre. A ostatnio wyczytalam w gazecie " dziecko" ze jest wino bezalkoholowe. Pojade do Pl to poszukam. Slyszeliscie o takim winie?

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Moja chrzesnica 2 lata temu miała komunie i dalam kase a za 3 tyg jade na komunie do bratanicy i tez daje kase. Ale kazdy wie jakie ma możliwości i ile chce dac albo jaki prezent kupic. To zależy od budżetu.

Tak, slyszalam. Ostatnio pilam biale. Mocno schlodzone jest ok

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

U nas majowka dzis sie zaczyna, tz ostatniego dnia musi isc do pracy, wiec mamy tylko albo az 4dni. Dzis rano wpadlismy na pomysl, zeby pod namioty jechac
Stary 2015-05-02, 09:18   #1882
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dobry .

U nas wreszcie pogoda i ruszamy na grilla nad rzekę. Mam nadzieje ze bedzie fajnie

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 09:19   #1883
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:

Pije je za każdym razem jak najdzie mnie ochota na piwko bardzo dobre, jest naturalne i jablkowe. Do prawdziwego piwa mu daleko, ale w ciazy jak najbardziej polecam

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 09:35   #1884
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
O to bedziesz miec luksusy prawie takie jak u mnie ;-) Z ciekawosci: jaki to koszt?

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Tak, slyszalam. Ostatnio pilam biale. Mocno schlodzone jest ok

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

U nas majowka dzis sie zaczyna, tz ostatniego dnia musi isc do pracy, wiec mamy tylko albo az 4dni. Dzis rano wpadlismy na pomysl, zeby pod namioty jechac
no fajne jest to ze NIC. Ani grosza nie dam. Wszystko ubezpieczenie pokrywa
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-05-02, 09:50   #1885
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no fajne jest to ze NIC. Ani grosza nie dam. Wszystko ubezpieczenie pokrywa

To fajnie, u mnie opieka w ciazy ani porod nie sa objete ubezpieczeniem, ale miasto daje pieniadze, wiec wychodzi na to, ze ponosze ok 20-30% kosztow
Stary 2015-05-02, 10:09   #1886
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałam o tym piwie, podobno dobre
Cytat:
Piłam kiedyś, smakuje okropnie jak najtańszy winiacz bleee
Stary 2015-05-02, 10:39   #1887
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

słyszałyście o tej mamie co 54 dni była utrzymywana sztucznie przy życiu by jej dziecko w brzuchu urosło tak by mogła mieć cesarskie cięcie.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 10:41   #1888
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałyście o tej mamie co 54 dni była utrzymywana sztucznie przy życiu by jej dziecko w brzuchu urosło tak by mogła mieć cesarskie cięcie.
To wcale nie jest takie rzadkie z tego co wiem
Stary 2015-05-02, 10:41   #1889
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
co współczesna medycyna jest w stanie zrobic by uratowac choc jedno życie.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-05-02, 10:46   #1890
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Co prawda nie tak dlugo, ale ostatnio u tz w szpitalu byl taki przypadek. To calkiem czesta praktyka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości