![]() |
#2101 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cześć Wam! Ale ładna pogoda... Dzisiaj się lepiej czuje, ale mam dziwne bole w podbrzuszu. Takie kłujace. Moja mama stwierdzila, ze to kolka, bo na rowerze jechałam.
Cytat:
Ojeeej, biedny. Mój zazwyczaj jak zaczyna nową pracę to nic się nie odzywa. Dusi wszystko w sobie. Muszę "podchody" robić, żeby się czegokolwiek dowiedzieć. Cytat:
Wydaje mi się, ze jak miałaś ospę to nie powinno się nic dziać. Masz tam jakieś przeciwciała ospowe. Ale pewna nie jestem. Hej ![]() Cytat:
Ciekawe czy u mnie w Lidlu będą... Hmmm... Bo 6e to bardzo mało jak za stanik. Koleżanka polecała mi taki dziwny stanik do karmienia. Widziałam na zdjęciu to był on bez sutków zakrytych. Taka ala dziura. Cytat:
Koleżanka rodziłam z 8 lat temu na Żelaznej i mówiła, że było w porządku. Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Noom, ciekawe. Mnie zastanawia, gdzie Sugarbabylove jest . |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Wtajemniczenie
|
Oczarowana
Najlepszego!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() truskafffka91 Sugarbabylove to się na tylu wątkach udziela, że się nie dziwię, że cisza nastała :P pewnie jak będzie miała chwilę wolną to tu dotrze ![]()
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
coraz lepiej
przezytajcie http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...mpaign=firefox
#2104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
kasa robi swoje jak bym miała tyle co ona też bym tak pięknie wyglądała nawet jak by mnie walec przejechał hihi
#2108 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
pewnie drugie tyle
![]()
#2110 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | ||
Zakorzenienie
|
zostawić was na trochę i znowu muszę nadrabiać
![]() Cytat:
kciuki za wizytę!!! kaszanka z grilla ![]() Cytat:
miała, już jest w domu w tablecie net mi nie działał. Plamienia, to prawdopodobnie pęknięte naczynko. Mam lekko skróconą szyjkę, nie ma tragedii, ale muszę uważać. Na twardniejący brzuszek i skurcze dostałam podwójną dawkę magnezu. No i witaminy mam brać Falvit mama. Tak więc nie jest źle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Ja na studiach miałam koleżankę która urodziła corcie. Byłam u niej 6h po porodzie (cos tam jej nioslam) i wygladała kwitnaco jakby szła na balety a nie właśnie urodziła. Wyszła w 2 dobie po porodzie a po tygodniu była już na zajęciach. Bez sztabu specjalistów
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2113 | |||
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() Cytat:
I jeszcze zaczynają mi sie duszności, chyba już macica albo organy naciskają na przeponę, nie lubię tego uczucia jak mi ciężko odetchnąć pełną piersią. Ale nic, jakoś sie przekulamy do września ![]() Cytat:
![]() Normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera jak ktoś takie bzdury opowiada, bo to się potem rozchodzi po ludziach i nic dziwnego, że każdy ma o Kościele złe zdanie jakie ma skoro sami jego przedstawiciele takie rzeczy mówią ![]() Ja akurat nauki wspominam spoko, babka z poradni taka trochę była nawiedzona, ale chętna do dyskusji, do wyjaśniania wielu kwestii. Bardziej mnie wkurzała jedna para, która na każdym spotkaniu wyśmiewała poglądy i tej babki i księży na temat małżeństwa i rodziny. Wiadomo, że warto podyskutować, ale chamskie wyśmiewanie i mówienie o średniowiecznych metodach, o tym że wielodzietne rodziny są patologiczne (babka z poradni mówiła że ma 4 dzieci), że nie będą klepać różańców (proboszcz mówił o wartości wspólnej modlitwy), itd. powodowało, że byli strasznie irytujący i zastanawiało mnie ciągle po co w takim razie biorą ślub kościelny skoro zupełnie im nie pasują poglądy Kościoła na wiele spraw. Cytat:
![]() Na początku, gdy laktacja szaleje trzeba wkładki laktacyjne nosić też w nocy, bo mleko czasem leci ciurkiem, i mnie wtedy się sprawdził albo miękki stanik sportowy albo typowy do karmienia tylko miękki. Ale musi być dobrze dobrany, ciasny w obwodzie, wtedy całkiem nieźle się układają piersi. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Aha, i doradźcie mi, które spodnie brać: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-144639-1.html http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-147780-2.html Mam kupon rabatowy -20% i muszę go wykorzystać. Ale ciążowe ciuchy jakoś mi nie podchodzą, sprobuję wziąc takie, najwyżej odeślę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja bym wolała taką opiekę niż stresowanie się 3 dni w szpitalu. A że księżna miała siłę i nie wyglądała na sfatygowaną porodem, fakt ma sztab ludzi który jej pomaga, wymalują, ubiorą itp. Ale widziałam moje przyjaciółki dzień, dwa po porodzie i też wyglądały dobrze. I wszystkie mówiły, że już kilka godzin po porodzie miały dużo siły, same się temu dziwiły. Zresztą od doświadczonych mam dostałam radę by na wyjście ze szpitala przygotować sobie fajne ubranko, wiadomo luźne bo brzuszka tak zaraz po porodzie się nie gubi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do staników to wszystko się zgadza, ale ja bym nie miała nic przeciwko gdyby były i z fiszbiną i bez, jakiś wybór. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
I wszystkiego naj dla naszych solenizantek
![]() Mery, super że po wizycie ok, że to plamienie to nic takiego. Jak szyjka się lekko skrociła, to faktycznie tragedii nie ma, ale odpoczywaj sporo ![]() A L4 na opiekę nie zawsze chcą wypisać niestety, po porodzie sn to rzadkość. Po cc zazwyczaj bez problemu wypisują, bo i zazwyczaj kobieta dochodzi do siebie chwilkę dłużej. Chyba że lekarz fajny, to i po sn wypisze, ale u mnie w szpitalu wypisywali tylko po cc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
merry, to fajnie, że ok, bo jak rasowa, stara ciotka zaczynałam się martwić, ze tak nic nie piszesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Rozeznanie
|
Ale się wkurzyłam
![]() ![]() ![]() ![]() Ale się zdenerwowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak ją odwiedziłam, to śmigała po oddziale jakby owsiki w tyłku miała ![]() Cytat:
No ale cieszę się, bo mam trochę zleceń do skończenia. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
A może zmień lekarza?
Tak mnie dziś plecy bola, że aż mi ten ból promieniuje na klatkę. Mąż mnie po masowala i posmarowal maścią i jest trochę lepiej ale boli nadal. Tez mi się gorzej teraz oddycha, dziecko zajmuje duzo miejsca i chyba przez to gorzej dychać ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2122 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze to przemyślę. Nie za fajne uczucie z tym dychaniem.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Nie to w okolicach łopatek, promieniuje na klatkę. To od kijowego biurka w pracy niestety. Siedzę cały czas a moje miejsce jest wybitnie nieergonomiczne. Jeszcze tylko do końca maja
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
płacisz za abonament +100zł, to nie tak mało, też bym się wkurzyła, szczególnie, że jesteś w połowie ciąży Cytat:
mykam na chwilę do sklepu po lody i czekoladę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
Ma ktoś coś na ból zołądka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś pije herbatę miętową, bo w nocy bolała mnie brzuch albo śniło mi się, że bolał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
a ile tego magnezu bierzesz?
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście tak było, że jak tylko ruszały zapisy to zaraz większość miejsc u niego była zajęta, ale czy to moja wina ![]() W luxmedzie u nas u większości lekarzy cena za wizytę to 80-100 zł, czasem u prof jest jeszcze więcej. Mnie pomaga zazwyczaj herbata miętowa, ale nie miałam jakichś silnych bólów do tej pory. A domyślasz się od czego to? Zjadłaś coś ciężkostrawnego? ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Ja nie wstaję w nocy na jedzenie, ale kolację jem dosyć późno, tak koło 21. Wtedy nie jestem głodna w nocy, jak zjem za wcześnie, bliżej 19 to mnie ssie czasem ![]() W pierwszej ciąży nagminnie bolał mnie żołądek nocami, czasem pomagała herbata miętowa, czasem lekko ciepłe mleko z miodem, a czasem przegryzienie herbatnika albo biszkopta. Sama musisz dojść co Ci służy, po czym Ci trochę lepiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.