|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
U mnie w rodzinie jest duzo bardzo ciekawych zdrobnien ;-) Kupilismy slownik przydatny przy nadawaniu imion i kombinujemy. Na razie podobaly nam sie imiona Nina i Niina (tz o dziwo chcial imie, ktore istnialoby w Pl), ale nie potrafilismy dobrac znakow z fajnym znaczeniem, wiec odpadlo. Teraz szukamy imienia, ktore mialoby w sobie element letni i ciekawe znaczenie. Na razie jestesmy w morskich klimatach, tu nam sie podoba znaczeniowo znak na "zagiel", ale czyta sie go "ho" i mnie sie to srednio podoba. Stworzyc samemu imie, to dopiero jest sztuka. Tu nawet sa specjalisci, ktorzy pomagaja przy wyborze ;-) ale pewnie i tak, jak przy starszej corce w ostatnim momencie zdecydujemy Edytowane przez meneq Czas edycji: 2015-05-14 o 16:04 |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Nie dość, że musi podobać się samo imię, to i znaki trzeba dobrać, żeby miały odpowiednie znaczenie. Naprawdę sztuka Nie dziwię się, że niektórzy potrzebują porady specjalisty ![]() A możesz kiedyś wkleić jak wygląda imię starszej córki po jp? |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i chyba przy nim pozostanę
|
|
#3935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pracuję na stacji dializ, co chciałaś wiedzieć? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas już chyba stanęło na Milenie. Lubię słowiańskie imiona, dla chłopca chcieliśmy Milan, więc mamy jego żeńską wersję Poza tym lubię te imiona z etymologią od mil, są takie pozytywne
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malo tego, musi odpowiednio wspolgrac z nazwiskiem zarowno graficznie, dzwiekowo i fajnie byloby nie powtarzac znakow. Do tego sa jeszcze wrozby zwiazane z iloscia kresek (my akurat ten aspekt olewamy). No i fajnie byloby dac znaki niezbyt skomplikowane, zeby dziecko wczesnie bylo w stanie zapisac, nie bylo problemow z podaniem imienia przez telefon, no i jednoznacznie mozna bylo przeczytac i jeszcze plec okreslic. W naszym przypadku jeszcze w rachube wchodzi latwosc wymowienia przez polska rodzine. A wyobor jest nieskonczony, tylko my sami sobie mozemy granice narzucic. Naprawde to jest trudne. |
|
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się bardzo podoba, TŻ'towi też
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
grita ImageUploadedByWizaz Forum1431613495.694637.jpg
Tak zapisujemy. Czyta sie jae, ale tak samo czytane imie mozna zapisac nawet na kilkadziesiat sposobow |
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
Ridja, moja mama od tygodnia się dializuje z tym że otrzewnowo. Dziś wyszła ze szpitala ze "szkolenia" i ma robić sama Ale martwię się ze sobie nie poradzi, złapie zaraz jakieś zapalenie. Pewnie wiesz, czy dużo osób przechodzi z otrzewnowych na Hemo? Strasznie się broni jak może przed hemodializami.
Moj poprzedni post się nie dodał chyba, albo apka coś warjuje |
|
|
|
#3940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie wygląda Z pierwszym znakiem córka poradzi sobie bez problemu, za to drugi chyba opanuje trochę później ![]() Ciężko to jakoś ogarnąć, że jedno imię czy słowo można zapisać na różne sposoby i znaczy to wtedy coś innego.. Kurcze, Młoda mi już śpi 2,5 godz, idę ją chyba zaraz budzić, bo potem będzie wariować do późnej nocy.. Ale pogoda pochmurna i senna, to się jej dziwię, że się dobrze śpi
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
mój nowy łup z olx za darmo :P
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wbrew pozorom drugi tez jest bardzo prosty. Wydaje mi sie, ze w pierwszej klasie bedzie wprowadzony. Z tym zapisem i czytaniem jest tak jak np. z polskim slowem "zamek" czy para "moze" i "morze" tylko na wiele wiele wieksza skale |
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Aurelia. Takie imie będzie miała moja córeczka. Dokładne Aurelia Anastazja.
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak przeglądaliśmy księgę imion Aniela też nam się spodobała Na razie mówię Hermenegilda ale chciałabym już ostatecznie podjąć decyzję..
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze Hanna (Hania), ale dużo tych Hanek jest. Widzę, że mamy podobne upodobania do do imion
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama jest strasznie uparta i właśnie jak coś się dzieje nadzieje nie dzwoni od razu gdzie trzeba. Np w styczniu źle się czuła, mimo uwag lekarza ze w takich sytuacjach ma dzwonić do niego, mimo naszych próśb miała nadzieję że jej przejdzie. Doszło do tego ze jak pojechaliśmy do nich z tż to nie miała siły wstać. Zadzwonilismy do jej lekarza i kazał przyjeżdżać. miała dreszcze i musieliśmy ja ubrać i wynieść bo w ciągu godziny prawie przestała kontaktować. Wylądowała na oddziale z urosepsa. Dlatego boję się ze gdy znów coś się będzie działo to będzie to samo. A może zaraz przejdzie... muszę się sama douczyc żeby chociaż trochę wiedzieć co się może ewentualnie dziać i co może oznaczać.
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo u nas też Hania się przewinęła
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak będziesz miała jakieś "nowości" co do imienia to napisz
hihi---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś królową olx, bez kitu
![]() Odebrałam wyniki krwi i moczu, są bardzo w porządku, lekkie nadkażenie w moczu ale miałam tego świadomość więc wyniki tylko potwierdziły to, co czułam "tam na dole". |
|
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, jak ja przegladam to nic nie widze :P Tychyba cały dzień siedzisz na tym olx :P
Cytat:
Cytat:
NiniaJak ja się dzisiaj źle czuję Najpierw zrobiło mi się słabo w ciuszku a teraz jechałam samochodem i tak niedobrze się poczułam, że myślałam, że pawia puszczę i nie dojadę. Kupiłam wodę,ale inną, tzn dwie kupiłam, bo w Tesco nie było takiej, to kupiłam podobnego coś a w Leclerku kupiłam jeszcze inną też w kartonie i 10 zł tańszą a taka sama jak ten żuber. Może to od tej wody? Ona ma działanie na zaparcia, a kupe taką od razu po wejściu uwaliłam, że świat mały.
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze jestes miszczu, ja co pare dni patrze ale u mnie to jedynie np czapeczka za darmo gdzie nawet sie nie opłaca po to jechać, albo jakieś poplamione 2 body, u Ciebie same ładne rzeczy w wielopaku, podziwiam i zazdroszczę!!!
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja nie wiem czy to kwestia Warszawy że tych ogłoszeń jest więcej czy po prostu dobrego oka i refleksu
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez na tym olx nic nie umiem znaleźć.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3959 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogłoszeń jest więcej, ale więcej też jest ludzi. Cytat:
Ciuchlandy są fajne, ale co z tego skoro ja nie umiem nic sensownego tam znaleźć? Idę do sklepu i od razu mam kilka rozmiarów. |
||
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
No po połówkowym numer 2. Dzidzia zdrowa 22 cm. Dziś pokazała troche twarzy ale zaraz zakryla rączką. Położna powiedziala ze to na pewno dziewczynka tylko jakas wstydliwa.No napewno nie po mnie. Po tatusiu. On taki domownik, zdjęć nie lubi. No to i córcia sie chowa. Dalej siedzi na samym dole. Normalnie po bożenie mi jeździla tym usg. Teraz wszystko mnie boli. Godzine w gabinecie siedzialam. Masakra. Wazne ze Aurelka zdrowa.
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Akazi wymiatasz chylę czoła przed toba. Byle tak dakej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Nie przyszłoby mi to do głowy w życiu
Mnie jeszcze się baaardzo podoba jedno imię, na które każdy prycha, że to krzywda dla dziecka, mąż też się pukał w czoło, a ja jestem zakochana w tym imieniu dla chłopca. Józef, Józio, Józinek 
My właśnie wybierając Leosia zamiast Ignasia mieliśmy na względzie ten fakt, że dla nastolatka też musi być "opcja" imienia.

jak przeglądaliśmy księgę imion Aniela też nam się spodobała
Najpierw zrobiło mi się słabo w ciuszku a teraz jechałam samochodem i tak niedobrze się poczułam, że myślałam, że pawia puszczę i nie dojadę. Kupiłam wodę,ale inną, tzn dwie kupiłam, bo w Tesco nie było takiej, to kupiłam podobnego coś a w Leclerku kupiłam jeszcze inną też w kartonie i 10 zł tańszą a taka sama jak ten żuber. Może to od tej wody?
Ona ma działanie na zaparcia, a kupe taką od razu po wejściu uwaliłam, że świat mały.