|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
Ja wezmę japonki pod prysznic i obowiązkowo kapcie, nie wyobrażam sobie bez nich życia O ręczniku dla dziecka nie mam info na liście rzeczy potrzebnych więc go nie biorę. Szuu nie oddawalabym tego tel, gostek ewidentnie sciemnia. Chciałaś być uczciwa, właściciel się nie znalazł, trudno. Ciesz się nowym nabytkiem, albo go sprzedaj i dla dzidziusia coś za to kup ![]()
Edytowane przez sylwka321 Czas edycji: 2015-05-18 o 13:24 |
|
|
|
|
#3122 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nie ma to jak w domku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiec cały czas na leżąco a w foteliku ta pozycja jest inna
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę łapcie do szpitala i je od razu wyrzucony w szpitalu
... Masa bakterii i pamiętam ze położna zalecała tego nie zabierać do domu. Tak samo jak ktoś wchodzi do szpitala i używa tych jednorazowek to tez od razu w kosz. Niektórzy to wsadzaja do torebki "na następny raz" i tylko roznoszą masę szpitalnego syfu. Na swoje rzeczy
|
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
ale takie telefony maja przecież funkcje lokalizacji...
jak jest włączony i jeśli jest kod to po 10-krotnym wpisaniu złego telefon sie resetuje do ustawień fabrycznych
|
#3125 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
znów się nabiegałam od rana Bo mąż musiał juz o 13-tej pojechać na spotkanie, a później do pracy od razu, a przy tym naszym trzylatku to za wiele nie zrobię, więc walczyłam z czasem... Teraz odpoczywam, bo młody śpi.Cytat:
https://www.google.pl/search?q=termo...r+beurer+ft+90 Na razie fajnie się sprawuje- już wypróbowany co do położnych to ja wszystko rozumiem: jest ich mało, mało zarabiają są zmęczone etc, ale kurde na dłuższą metę co mnie to obchodzi? No ja miałam ewidentnie pecha do położnych po pierwszym cięciu. Mam nadzieję, ze teraz będzie lepiej, ale też nastawiam się na asertywne domaganie się pomocy, jeśli będzie mi potrzebna. Cytat:
Cytat:
Jest taka książka "pierwsze dziecko zmienia wszystko" i to jest święta prawda. Po cichu liczę, że z kolejnym jest już łątwiej![]() Cytat:
Cytat:
Damy radęCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To tak jak ja teraz, wszystko oprócz mleka mogę. Normalnie jogurtu tylko odrobinę; nauczyłam się mieć tabletki z laktazą zawsze w torebce, a już na pewno jak gdzieś /do kogoś / idę, żeby nie sprawiać przykrości , że nic nie tknę. Z tym iphone spróbuj może na fb na tych wszystkich spotted. Może nr ice masz dostępny w nim? może poczekaj jeszcze parę dni. Uczciwych ludzi coraz mniej... Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak jest z wózkiem w samolocie? Tylko małą parasolkę można zabrać? Z gondolą to pewnie nie wjadę za bramki?
|
||||
|
|
|
#3127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ja tez kminie nad w akacjami. Z jednejbstrony chcieliśmy Portugalię samolotem a z drugiej Włochy samochodem. I nie wiem co wybrać. O małego się nie boje ale o mojego dwulatka juz bardziej....
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu a nie możesz zadzwoonić do kogoś z książki telefonicznej? Np kontakt zapisany ''Mama'' 'tata'' albo w sumie jakikolwiek...
i zapytać do kogo należy ten nr
|
|
#3130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
Ja strasznie lubę włochy i chyba tam sie wybierzemy mamy blisko
mieszkam przy granicy z Austrią, do Włoch mam ok 100 km,a nad morze 400 km
|
#3133 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w poniedziałek
Cytat:
Też bym musiała rozejrzeć się za jakąś torbą i coś w końcu zacząć pakować... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super Cytat:
![]() Szuuu wydaje mi się, że to Ty kiedyś pisałaś o takich prądach w bożenie. Nadal je masz? Bo mi się właśnie pojawiły i strasznie mnie to wkurza... |
||||||
|
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle jest taka fajna strona, pewnie wiekszość z was kojarzy, gdzie są dokładnie opisane warunki, poród itp. w danym szpitalu w całej Polsce: http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj Ja się stamtąd dowiedziałam, ze ten "plan porodu" jest w moim szpitalu uzupełniany z położną i lekarzem na porodówce, o ile czas pozwoli a jak nie to pytają ustnie Cytat:
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-18 o 13:43 |
|||
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
suuper
Cytat:
mam wrażenie że w tym ostatnim miesiącu przytyje z 20 kilo ![]() to są już szczyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u geodety wszystko poszło świetnie. gdyby nie te pierniczone wodociągi to wyrobilibyśy sie ze wszystkim do porodu a tak niestety troche sie to przedłuży.....ale że im sie nie spieszy to na ich odpowiedż czekaliśmy 2 miesiące........ ale już spoko, bez stresu.... a jak już wszystko załatwiłam to pojechałam sobie na obiad...matko ale sie najadłam...pyszne było
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że są różne sytuacje, że o pracę ciężko, ale skoro już pracuję tu, gdzie pracuję, to może postaram się by i innym, i mnie było miło. |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam póki co na adaptery z tomi.pl, niby w środę mam dzwonić,bo mają być..![]() Co pysznego jadłaś?
|
|
|
#3138 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
tylko kurde drogi jest
ja muszę o czymś pomyśleć, żeby jak będę chciała coś zrobić prasowanie/gotowanie, móc zabrać Frania ze sobą. Tylko boję się, że Leoś ten bujaczek rozniesie![]() Cytat:
we wrześniu skończy 39 lat.Cytat:
Cytat:
I potem właśnie tata kanguruje maluszka przez 2 godziny, potem idzie na noworodki, rozmawia z pediatrą, jest przy szczepieniu, ważeniu, badaniach. Fajne to jest. Cytat:
Cytat:
Cytat:
jupi! Cytat:
noo! Dlatego rana się mobilizuję, zeby zrobić cokolwiek, bo potem już jest kaplica.... zupełny brak sił...
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) kiedyś chciałam wyjechać do Włoch i nawet skończyłam kurs włoskiego na A2 (lepiej znałam włoski niż niemiecki jak tutaj przyjechałam). Niestety plany się pozmieniały ![]() Gdzie chcecie jechać? U nas w pracy wszyscy jeżdżą nad jezioro Garda, jest niedaleko, więc też o tym myśleliśmy. |
|
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak Tassia pisala, mozesz wziasc wozek za darmo, mozesz oddac go razem z bagazem albo dopiero przy samolocie, przy schodkach do samolotu zawsze czekaja Panowie i mozna im oddac. Lepiej chyba sprawdza sie opcja z oddaniem z bagazem bo potem sie tyle tego ma, wozek, dziecko, torba podreczna. Dlatego z ta mysla kupilam chuste, zeby oddac wozek z bagazem, dziecko do chusty i rece wolne. |
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
!Któraś pytała o lenia, tak, mam, okropnego.. Ciągle bym spała :p Karuzeli nie kupuję, przy Blance.nie miałam więc może i teraz się obejdzie ![]() Ręczników u.mnie nie trzeba, kąpać kapia ![]() Dziś stwierdziłam ze to koniec jazdy autem jako kierowca.. Łapią mnie skurcze i nie mogę wtedy dobrze prowadzic. Tylko gorzej z kierowcą ![]() Ee nie wiem.co.jeszcze pisałyscie
|
|
|
|
#3142 |
|
Konto usunięte
|
Mycha nie mam, teraz w ogole wszystkie dolegliwości mi przeszły
![]() Wiecie, bo cały szkopuł tkwi w tym, że bez znajomości kodu do odblokowania tel., iphony to nic nie warte kawałki plastiku i jeśli ktoś nie był na tyle mądry, żeby po pierwsze ustawić lokalizowania telefonu (cały czas trzymam naładowany ten tel żeby był włączony i ta osoba mogła go namierzyć) a po drugie zrobić tak by osobie która go znajdzie wyświetliła się jakaś wiadomość (np. mój Tż jak zgubił tel. to ustawił sobie wiadomość do tej osoby która go znalazła aby zadzwonił pod taki i taki nr) to nic się nie da... Widzę jedynie ekran blokady...Napisałam na wszelkie możliwe spotted, oprócz gnojka nikt nie napisał, nic, będę trzymała go w szufladzie albo jeszcze pójdę do T-mobile, może oni coś poradzą?? (wątpię) Ale szkoda, bo sami byliśmy niedawno w podobnej sytuacji (tż zgubił iphona pod szpitalem) i dziewczyna go uczciwie oddała, chciałam być ok
|
|
|
|
#3143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja przyjaciółka jest tłumaczem przysięgłym Włoskiego, miałam jechac na majówke do wenecji ale brzuszek już przeszkadzał, nad Garda znajomi maja domek tez pięknie jest, ale wolę morze
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
a pójść do jakiegoś serwisu żeby złamali kod? na pewno się da
A jak nic z tego to wgrac nowy system i go sprzedać
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że kangurowanie przez tatę to super pomysł, u nas w trakcie operacji tata stoi przed salą i czeka na malucha.
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superW ogóle właśnie sprawdziłam i mieszkamy prawie w tym samym rejonie, ja 140km na północny zachód. |
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu tu jest jak złamać kod, próbowałaś?
|
|
#3148 |
|
Raczkowanie
|
o proszę
teraz mieszkam na wsi 4 km dalej przeprowadziliśmy się 1 kwietnia
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaja też mi się już ciężko jeździ, teraz ruszam się tylko na zakupy autem, bo młody w aucie najbardziej szaleje i skurcze też dokuczają. Raz musiałam się aż zatrzymać.. |
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie mało jeżdżę autem ale dziś poczułam zeczas na fotel pasażera, tak mnie lapalo. I wgl mam takie dziwne uczucie w szyjce jakby.. Takie bolace.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Bo mąż musiał juz o 13-tej pojechać na spotkanie, a później do pracy od razu, a przy tym naszym trzylatku to za wiele nie zrobię, więc walczyłam z czasem... Teraz odpoczywam, bo młody śpi.
Czy ja się w ogóle nadaję do bycia mamą? Noemi, jak wiecie, no nie była planowana i po prostu zdaje sobie sprawę, że moje beztroskie życie zmieni się o jakieś 180 stopni.. I świat imprezowo-chilloutowy dla mnie się już skończył. Ale z drugiej strony mam już 25 lat, nie 16.. 

potem jakieś łydki nawet zdrętwiałe miałam, sypię się normalnie
nic się nie da... Widzę jedynie ekran blokady...