Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 13:38   #3901
kamilove
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Kochane Mamusie wszystkiego najlepszego

Koperco, Nancy, Pavlinecka i dla Was życzenia z okazji imienin

Mi wczoraj stuknął kolejny rok oj coś czuję, że teraz to już będzie lecieć

Dziś wybrałam się na zakupy i już kupiłam córci kilka ciuszków na dzień dziecka muszę jeszcze zamówić mate i siostrze film dvd a co do dnia ojca do podobnie jak Madzixx już mam zaplanowane kupno koszulki z nadrukiem, myślałam nad logo "supermana" z podpisem super tata

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie maluchom prezenty na dzien dziecka? Jak tak to co?
Ja mysle o Szczeniaczku uczniaczku.
o szczeniaczek jest ekstra, moja siostra się z nim wychowywała też mamy

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Pawcio zjadl i spi. Także napad kolki masakryczny mieliśmy, 24,5h z 4h przerwa na spanie
współczuję bardzo...

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA

ja od 3 nie śpię poszłam spać niedługo po Ali i jak się obudziła 2:30 to przebrałam, nakarmiłam i śpi dalej a ja już wyspana poćwiczyłam, wykąpałam się, wyrollowałam, pazurki zrobione, zakupy w tesco kliknięte i nadrabiam wątek
szalona

Cytat:
No moze
Póki co aktywowałam ich program 'mamy dzieci' i tez jakies kupony maja być. Narazie rabat 3% na zakupy i sie zbiera dalej jak w rosku

Używała któraś z Was olejku do twarzy evree?na wizażu ma super opinie i mnie kusi

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

u nas na policzku taka jak na policzku Filipka i nawet miejsca podobne, tyle, że więcej
no i u nas krostki dodatkowo zaczerwienione były, dziś po tym nadmanganianie ciut lepiej. Niczym nie smarowałam już. Przemyłabym jeszcze ale muszę się zorientować czy można pod rząd, nie wiecie przypadkiem?
ja myślałam intensywnie nad tym olejkiem ale w końcu skusiłam się na serum loreala skin perfection, fajne też
Stary 2015-05-26, 13:41   #3902
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dzien dobry my dzis kolejny dzien w rozjazdach, ale podczytalam was. chciałam wam zyczyc wszystkiego slodkiego z okazji tego naszego święta!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:00   #3903
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Np i jęki młoda nie moŻE zrobić kupy.... Dziś po południu plastelina i potem rzadka , a teraz na bank ja boli bo się pręży i poplakuje, na rękach jedynie trochę sppokojniejsza
nienawidzę kupy o konsystencji plasteliny
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Dziewczyny niespokojnych maluchow a probowalyscie kokonowania? Dziecko zawija sie scislej wraz z rekami i w wiekszosci przypadkow jest mega poprawa i lepszy sen. Sprobujcie moze? Na yt jest pokazane jak motac.
my zawijamy na noc w magiczny kocyk, bo Tatiana wybudzała się rączkami przesypia w nim cudownie, ostatnio 5 godzin ciągiem
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

Ja karmie Bebikiem zwyklym i poki co jest super kupki sa codziennie takie jak byc powinny i do tej pory ewidentnie raz bolal ja brzuszek.

Bylysmy na POLU udalo sie
i oby się to nie zmieniła
bo u nas przez pierwsze 2 tygodnie na bebiku było ok, potem się zepsuło.. Przeszliśmy na bebiko comfort i teraz znów po 2 tygodniach pojawił się zaparcia

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Pawcio zjadl i spi. Także napad kolki masakryczny mieliśmy, 24,5h z 4h przerwa na spanie
ojej wspólczuję Kochana

Cytat:
Amelka znów walczy z kupka.... Muszę mleko zmienic... Tylko dziwne że nagle po zwiększeniu porcji jej się coś dziać ze sranuem zaczęło.... Dostaje kropelki... Ja już nie wiem... Nie jej znów pomAgać termometrem....
nie lepiej windi?
podobno wcale tak nie rozleniwia jelit, bo nie wkłada się go tak głęboko.
Rozleniwiają rurki, które wkładają pielegniarki na oddziałach w szpiatalu - mojej córci wkładali raz jak bliśmy w szpitalu i widziałam ile ona jej wkładała
=
Cytat:
Amelka nie może dalej kupy ;( próbowałam wszystkiego ;(
Laski jakie mleko kupić?
tu Kochana raczej niezbyt ktoś doradzi, bo widzę, że trafić z mlekiem to łut szczęścia.. każdemu dziecku pasuje co innego. My spróbujemy z Hippem Bio Combiotik - podobno niektórym dzieciaczkom pomaga na zaparcia przez błonnik w składzie... No ale to nic pewnego. Zastanawiałam się jeszcze nad Enfamilem.
Jednym podpasuje rossmanowski Babydream, innym Hipp, innym Nan. Trzeba niestety strzelać i próbować

my dalej walczymy z chrypką - tzn młoda już odzyskuje głos, po czym atak brzuszka i z ryku znów chrypi katarek już na wykończeniu, więc oby było coraz lepiej

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:12   #3904
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Na dzien matki dostalam od mojej corki pierwszy swiadomy usmiech, az sie poplakalam ze wzruszenia
Oj cudne te usmiechy sa boskie, bd musiala zrobic zdjecie tylko nie wiem jak to uchwycic

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki
Koperco, Pavlinecko z okazji imienim również wszystkiego naj Też mam dzisiaj imieniny :p
Synuś zrobił mi prezent i slicznie spał w nocy. Jadl i od razu w kime Do 12 pospalismy
To Tobie tez najlepszego podwójnego
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:18   #3905
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Oj cudne te usmiechy sa boskie, bd musiala zrobic zdjecie tylko nie wiem jak to uchwycic

To Tobie tez najlepszego podwójnego
mi się udało, mam kilka uśmiechniętych zdjęć Nadii po prostu pstrykałam kilka zdjęć cały czas pod rząd, musiało się na którymś uchwycić
Stary 2015-05-26, 15:14   #3906
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki
Koperco, Pavlinecko z okazji imienim również wszystkiego naj Też mam dzisiaj imieniny :p
Synuś zrobił mi prezent i slicznie spał w nocy. Jadl i od razu w kime Do 12 pospalismy

O to witamy wspolsolenizantke i wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie wszystkiego najlepszego

Koperco, Nancy, Pavlinecka i dla Was życzenia z okazji imienin

Mi wczoraj stuknął kolejny rok oj coś czuję, że teraz to już będzie lecieć

Dziś wybrałam się na zakupy i już kupiłam córci kilka ciuszków na dzień dziecka muszę jeszcze zamówić mate i siostrze film dvd a co do dnia ojca do podobnie jak Madzixx już mam zaplanowane kupno koszulki z nadrukiem, myślałam nad logo "supermana" z podpisem super tata

o szczeniaczek jest ekstra, moja siostra się z nim wychowywała też mamy

współczuję bardzo...

szalona

ja myślałam intensywnie nad tym olejkiem ale w końcu skusiłam się na serum loreala skin perfection, fajne też

Wszystkiego najlepszego ) kurde mam dziecko na cycu a nie wiem, czy hamulec w wózku zaciągnęłam i co teraz?;/

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
nienawidzę kupy o konsystencji plasteliny

my zawijamy na noc w magiczny kocyk, bo Tatiana wybudzała się rączkami przesypia w nim cudownie, ostatnio 5 godzin ciągiem

i oby się to nie zmieniła
bo u nas przez pierwsze 2 tygodnie na bebiku było ok, potem się zepsuło.. Przeszliśmy na bebiko comfort i teraz znów po 2 tygodniach pojawił się zaparcia

ojej wspólczuję Kochana

nie lepiej windi?
podobno wcale tak nie rozleniwia jelit, bo nie wkłada się go tak głęboko.
Rozleniwiają rurki, które wkładają pielegniarki na oddziałach w szpiatalu - mojej córci wkładali raz jak bliśmy w szpitalu i widziałam ile ona jej wkładała
=

tu Kochana raczej niezbyt ktoś doradzi, bo widzę, że trafić z mlekiem to łut szczęścia.. każdemu dziecku pasuje co innego. My spróbujemy z Hippem Bio Combiotik - podobno niektórym dzieciaczkom pomaga na zaparcia przez błonnik w składzie... No ale to nic pewnego. Zastanawiałam się jeszcze nad Enfamilem.
Jednym podpasuje rossmanowski Babydream, innym Hipp, innym Nan. Trzeba niestety strzelać i próbować

my dalej walczymy z chrypką - tzn młoda już odzyskuje głos, po czym atak brzuszka i z ryku znów chrypi katarek już na wykończeniu, więc oby było coraz lepiej

A jaki macie ten kocyk? Ja mam otulacz z motherhood ale jest jakby za duży i Zuzia rączki z niego wyciąga ...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:16   #3907
madzixx88
Zakorzenienie

Alicja sie obudziła i buźkę ma znowu wysypana, jest gorzej niz wczoraj nie wiem o co chodzi, raz sa zaczerwienione krostki, raz nie

Kamilove-buziaki z okazji wczorajszych urodzinek
Pochwal sie jakie ciuszki kupiłaś a jaka matę chcesz?
Nad tym logiem supermena tez sie zastanawiałam

Majka-olejek juz kupiony, wow to szybko do Rossa obróciłas ! u nas leje wyskoczę potem sama
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:18   #3908
gosiak0512
Zakorzenienie

My po szczepieniu. 2 wklucia. Na wzw i infarix ivp + hib
Mala bardzo plakala ale tylko na szczepieniu tak to lux. No i troche nam sie wargi skleily jak nie da rady tego odkleic to do poradni mamy skierowanie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:23   #3909
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Mala bardzo plakala ale tylko na szczepieniu tak to lux. No i troche nam sie wargi skleily jak nie da rady tego odkleic to do poradni mamy skierowanie

Biedulka ;(
Stary 2015-05-26, 15:29   #3910
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wargi????

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:36   #3911
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wargi????
No te w srodku 1mm max 2mm ma sklejone

Stary 2015-05-26, 15:37   #3912
DomimaZet
Zakorzenienie

Witam Was w tym uroczystym dniu-
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI :-*
Ponadto wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla naszych solenizantek-Pavlinecki, Koperco i Nancy. Spóźnione życzenia również dla Ciebie- Kamilove :-* :-* :-*

U mnie dziś zwariowany dzień bo od rana jakieś niespodzianki. Moja mama dziś wpadła z prowiantem wiec obiadu mam gotowe na cały tydzień potem wpadla położna - miło z jej strony he he - i zwazyla mi Syncia -i znowu będzie się lekarka rzucać ze za dużo przybrał bo w tydzień znowu 400 g.. trudno- dziecko jest głodne to trzeba dziecko nakarmić wiec nie będę się tym przejmować
Musze się pochwalić a w zasadzie pochwalić mojego męża -z samego rana mnie obudził - złożył mi życzenia na dzień matki i dostałam storczyka takiego pięknego i taka duża duża ramkę na 12 fotek Olafka i z miejscem na odcisk stópki rozczulilo mnie to ze o mnie pomyślał...
Zaraz Was pocytuje bo juz mu wszystko z głowy wylecialo.
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:46   #3913
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Kupilam ten olejek ale nawilżający bo różnego i arganowego nie było.

Powodzenia!
Czym szczepicie jak nie ma infanrixu?

Mam ten sam😃 u nas był arganowy jeszcze, ale mam w domu w innej postaci arganowy najbardziej na różanym mi zależało no ale cóż

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ponadto wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla naszych solenizantek-Pavlinecki, Koperco i Nancy. Spóźnione życzenia również dla Ciebie- Kamilove :-* :-* :-*

U mnie dziś zwariowany dzień bo od rana jakieś niespodzianki. Moja mama dziś wpadła z prowiantem wiec obiadu mam gotowe na cały tydzień potem wpadla położna - miło z jej strony he he - i zwazyla mi Syncia -i znowu będzie się lekarka rzucać ze za dużo przybrał bo w tydzień znowu 400 g.. trudno- dziecko jest głodne to trzeba dziecko nakarmić wiec nie będę się tym przejmować
Musze się pochwalić a w zasadzie pochwalić mojego męża -z samego rana mnie obudził - złożył mi życzenia na dzień matki i dostałam storczyka takiego pięknego i taka duża duża ramkę na 12 fotek Olafka i z miejscem na odcisk stópki rozczulilo mnie to ze o mnie pomyślał...
Super że pomyślał! Zazdraszczam mam tą ramkę też 😀

Kamilove spóźnione 100 lat 😘

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

My spacerujemy juz 3 godz prawie i na mieście byłam a się bałam ze deszcz nas zastanie. Niedługo mąż wraca i trip po mamuskach urządzamy
Stary 2015-05-26, 15:53   #3914
gossip_girl21
Zakorzenienie

Gosiak a jak one mogą się posklejac? Trzeba je jakos pilnować? Weź nie strasz....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:55   #3915
nancy822
Zadomowienie

Domima super prezent

U nas od paru dni taka paskudna pogoda... Na spacer bym wyszła a nie bardzo jest jak :/
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:02   #3916
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiak a jak one mogą się posklejac? Trzeba je jakos pilnować? Weź nie strasz....
Ja o tym slyszalam ale to ponoc rzadko sie zdarza a dzis pediatra mi mowi ze ostatnio bardzo czesto takie przypadki sa. Moze to byc np od kremu czy chustek bo podraznily zalozmy i cialko sie zlapalo. Zobacze to jeszcze na spokojnie po kapieli bo doktorka tak tam jej grzebala ze ja to tak az sie balam i rozciagalam i wymywalam kupe ewentualna.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

U nas tez paskudnie zimno i mokro a mam prawie czerwiec..

Stary 2015-05-26, 16:04   #3917
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
O to witamy wspolsolenizantke i wszystkiego najlepszego

A jaki macie ten kocyk? Ja mam otulacz z motherhood ale jest jakby za duży i Zuzia rączki z niego wyciąga ...
magiczny kocyk firmy Red Castle
u nas się super sprawdza. Miałam kupować Woombie, ale kocyk daje radę
Cytat:
bidulka

Stary 2015-05-26, 16:09   #3918
DomimaZet
Zakorzenienie

Ku..wa.... Pocytowalam Pocytowalam i zniknela mi opcja cytowania... ja pierdziele. ..
Nie próbuje znowu bo nie nam nerwów do tej apki...

Hania- wydaje mi się ze te syfki u Filipka to wyglądają ja potowki... u mnie Synuś miał kilka na klatce piersiowej i lekarka mówiła ze to potowki...

Madzixx -u mojego Młodego to takie syfki jak u twojej córci... taka jakaś kaszka czy coś. Powiedziała Ci położna co z tym można zrobić?

Koperco -jaka pogoda dziś u Ciebie?

FlightlessBird -jak Mała dzisiaj? Gdzie kupowaliscie te rurki? W aptece normalnie?

Blackberry- bardzo mi przykro z powodu Synusia :-( ale Biedaczek :-(

Gosiak -smutno ze tak się wycierpiala corunia ma tym szczepieniu :-( i problem z wargami.. nawet nie widziałam ze może taki być. ..:-(

Nancy -to chyba Syncio sobie odmienił znowu i noc jest noca-a dzień dniem ;-)

Gossip -z tym mm to chyba faktycznie metoda prób i błędów :-( spróbuj takiego może które jest dostosowane do problemów zaparć... - u nas kupkowy problem i to taki ze jest kupcia raz na 3- 4 dni. .ale jak juz jest to taka na 2 pampki... I jest rzadzioszka wiec mimo tego ze sa tak rzadko to nie jest to zatwardzenie...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Karola - gdzie jesteś?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Domima super prezent

U nas od paru dni taka paskudna pogoda... Na spacer bym wyszła a nie bardzo jest jak :/
Dokładnie. Ja juz kilka dni nie wychodziłam... :-(

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Boleczka Ty wychodziłas z Mala ostatnio. Jak ja ubierasz jak jest taka wstrętna pogoda?
Stary 2015-05-26, 16:15   #3919
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Ku..wa.... Pocytowalam Pocytowalam i zniknela mi opcja cytowania... ja pierdziele. ..

Hania- wydaje mi się ze te syfki u Filipka to wyglądają ja potowki... u mnie Synuś miał kilka na klatce piersiowej i lekarka mówiła ze to potowki...

Madzixx -u mojego Młodego to takie syfki jak u twojej córci... taka jakaś kaszka czy coś. Powiedziała Ci położna co z tym można zrobić?

FlightlessBird -jak Mała dzisiaj? Gdzie kupowaliscie te rurki? W aptece normalnie?

Gosiak -smutno ze tak się wycierpiala corunia ma tym szczepieniu :-( i problem z wargami.. nawet nie widziałam ze może taki być. ..:-(

Gossip -z tym mm to chyba faktycznie metoda prób i błędów :-( spróbuj takiego może które jest dostosowane do problemów zaparć... - u nas kupkowy problem i to taki ze jest kupcia raz na 3- 4 dni. .ale jak juz jest to taka na 2 pampki... I jest rzadzioszka wiec mimo tego ze sa tak rzadko to nie jest to zatwardzenie...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Karola - gdzie jesteś?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Boleczka Ty wychodziłas z Mala ostatnio. Jak ja ubierasz jak jest taka wstrętna pogoda?
wczoraj bylam to jej ubralam dlugiego bodziala, polspiochy, sweterk i taki cieniutki kombinezon no i czapke, wydaje mi sie ze bylo ok

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:17   #3920
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

Karola - gdzie jesteś?

17C i słońce ale chmury ida wiec będzie tak upał w słońcu a jak. Chmury to chlodnawo. Ale Alicja dziś jak w domu ubrana i tylko kocem okryta była,bez czapki.

Dostalam dziś laurke od synka i pieeekne życzenia) dla mnie wystraczajace

Po tych wczorajszych ćwiczeniach mam lekkie zakwasy na brzuchu. Dziś muszę tez jakieś ćwiczenia przedsięwziąć
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:18   #3921
FlightlessBird
Zakorzenienie

Domima kupowaliśmy w aptece dziś malutka odpukać ok. W ogóle odpukać jak już cierpi to w dzień, nocki przesypia. A u Was jak?

Stary 2015-05-26, 16:19   #3922
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj bylam to jej ubralam dlugiego bodziala, polspiochy, sweterk i taki cieniutki kombinezon no i czapke, wydaje mi sie ze bylo ok
tez mi się wydaje ze ok... my dzisiaj się wybieramy ale tylko na zakupy i autem w zasadzie ale znowu mam problem z ubraniem a dzisiaj jest zimniej niż wczoraj...:-(.. tez tak mniej więcej ubiore tylko bez sweterka
Stary 2015-05-26, 16:25   #3923
kamilove
Zakorzenienie

Dziękuję pięknie za życzenia

Cytat:
Alicja sie obudziła i buźkę ma znowu wysypana, jest gorzej niz wczoraj nie wiem o co chodzi, raz sa zaczerwienione krostki, raz nie

Kamilove-buziaki z okazji wczorajszych urodzinek
Pochwal sie jakie ciuszki kupiłaś a jaka matę chcesz?
Nad tym logiem supermena tez sie zastanawiałam

Majka-olejek juz kupiony, wow to szybko do Rossa obróciłas ! u nas leje wyskoczę potem sama
dwie sukieneczki i bluzeczkę i bluzę, później wkleję foto a mata to oczywiście pianinko fp, nie widzę innej opcji tym bardziej, że Nadia tak kopie nóżkami, że głowa mała, niech się wyżywa na macie a nie na brzuchu mamy

Cytat:
biedulka też nie słyszałam o tych wargach boziu nas też czekają szczepienia, nawet już czas, trzeba się zebrać w końcu

Cytat:

ale super brawa dla męża i dla mojego też bo również wręczył mi bukiecik dziś z okazji dnia mamy tzn to tak oczywiście od Nadii miał być
Stary 2015-05-26, 16:26   #3924
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
17C i słońce ale chmury ida wiec będzie tak upał w słońcu a jak. Chmury to chlodnawo. Ale Alicja dziś jak w domu ubrana i tylko kocem okryta była,bez czapki.

Dostalam dziś laurke od synka i pieeekne życzenia) dla mnie wystraczajace

Po tych wczorajszych ćwiczeniach mam lekkie zakwasy na brzuchu. Dziś muszę tez jakieś ćwiczenia przedsięwziąć
Kurde... taka piekna pogoda nad naszym polskim morzem wow -to tam się słońce zasiedzialo...- kiedy nam go trochę oddasz?
Ja też bym chciała laurke - ale to kilka lat musze poczekać... :-/
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Domima kupowaliśmy w aptece dziś malutka odpukać ok. W ogóle odpukać jak już cierpi to w dzień, nocki przesypia. A u Was jak?
Dlatego pytalam bo u mnie w dwóch takich bliskich nie ma i musze gdzieś dalej uderzyć... ciesze się ze juz lepiej u Tatianki - pewnie rurki pomogły i się już ruszyło ,ale przerabane ze takie maleństwo tak cierpi :-( - no u nas wczoraj poszło bez interwencji ale teraz znowu będę czekać pewnie 3 lub 4 dni :-( martwię się ze to tak u nad wygląda :-(
Stary 2015-05-26, 16:28   #3925
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Bidulka
Kurcze nie wiedziałam, ze z tymi wargami moze sie cos dZiac :/

Cytat:

Wow ile przybrał
Ale super prezent, miło, ze maz pomyślał

Co do tych krostek to mówiła, zeby smarować alantanem/oilatumem/bepanthenem i nie wymyślać ale smarowałam i nie pomaga a szkoda mi takiej buźki :/ i teraz sa juz zaczerwienione a nie były :/ moze spróbuje krochmalu albo tego balsamu z la roche baume ap+
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:33   #3926
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulka
Kurcze nie wiedziałam, ze z tymi wargami moze sie cos dZiac :/

Wow ile przybrał
Ale super prezent, miło, ze maz pomyślał

Co do tych krostek to mówiła, zeby smarować alantanem/oilatumem/bepanthenem i nie wymyślać ale smarowałam i nie pomaga a szkoda mi takiej buźki :/ i teraz sa juz zaczerwienione a nie były :/ moze spróbuje krochmalu albo tego balsamu z la roche baume ap+
Ja smaruje właśnie alantanem ale co drugi dzień. I tez jest dobrze raz gorzej...a generalnie to nie schodzi. Mi położna mówiła żeby w ogóle tego nie ruszać ale jakoś nie mogę się powstrzymać bo żal mi ze tak ta buzka jest wysyfiona :-(

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie za życzenia

dwie sukieneczki i bluzeczkę i bluzę, później wkleję foto a mata to oczywiście pianinko fp, nie widzę innej opcji tym bardziej, że Nadia tak kopie nóżkami, że głowa mała, niech się wyżywa na macie a nie na brzuchu mamy

biedulka też nie słyszałam o tych wargach boziu nas też czekają szczepienia, nawet już czas, trzeba się zebrać w końcu

ale super brawa dla męża i dla mojego też bo również wręczył mi bukiecik dziś z okazji dnia mamy tzn to tak oczywiście od Nadii miał być
Kamilove to jest taka mata z grającym plastikowym pianinkiem? Jeśli tak to fajne to
Stary 2015-05-26, 16:33   #3927
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A dzis na spacerze jeden z niewielu sklepów do których dało sie wejść to był sklep z bielizna, i o dziwo w mojej małej mieścinie kupiłam śliczny stanik do karmienia Alles w rozmiarze az 70e! Ja mam E hehe jak na niego patrzę, to wydaje mi sie za duży, ogromny wręcz ale jak go mierzyłam to jest ok
Stary 2015-05-26, 16:35   #3928
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde... taka piekna pogoda nad naszym polskim morzem wow -to tam się słońce zasiedzialo...- kiedy nam go trochę oddasz?
Ja też bym chciała laurke - ale to kilka lat musze poczekać... :-/

Dlatego pytalam bo u mnie w dwóch takich bliskich nie ma i musze gdzieś dalej uderzyć... ciesze się ze juz lepiej u Tatianki - pewnie rurki pomogły i się już ruszyło ,ale przerabane ze takie maleństwo tak cierpi :-( - no u nas wczoraj poszło bez interwencji ale teraz znowu będę czekać pewnie 3 lub 4 dni :-( martwię się ze to tak u nad wygląda :-(
a zmienialiście mleko?

pochwalę się moimi łupami z wczoraj zapłaciłam niecałe 13zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 217.jpg (91,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 218.jpg (118,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 220.jpg (146,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 222.jpg (168,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 224.jpg (136,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 225.jpg (96,9 KB, 3 załadowań)

Stary 2015-05-26, 16:37   #3929
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

O przed chwila laktator przyszedł i spodnie nowe hehe ale super cholera a ja pusto w cycach
Stary 2015-05-26, 16:37   #3930
DomimaZet
Zakorzenienie

FlightlessBird-no to jest nasze trzecie mleko -tyle ze ja tak karmie pół na pół. I mm to bebilon comfort bo jest na problemy brzuszkowe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości