![]() |
#2521 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Wydaje mi się, że służy to głównie lekarzowi jako informacja o stanie i rozwoju malucha.
![]() |
#2522 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co innego wypić sobie razem piwko wieczorem czy coś. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Ja nie musze liczyć
![]() ![]() A koszula ze Snoopym jest mega szcześliwa ![]() Dana- ja miałam taki rozciągliwy namiot na sobie. Akurat teraz sie nada na porodówke ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka czekająca na mnie w szafie koszula po przejściach, w której zmieści się mój biust i brzuch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Wtajemniczenie
|
owieczkaa, agu23gda
To informacja zarówno dla lekarza jak i dla ciężarnej. Jeżeli w przeciągu całego dnia nie ma ruchów, ani jednego to trzeba niezwłocznie udać się do lekarza. Dziecko ma teraz pory aktywności i snu. W tym momencie dzieciaki jeszcze mają sporo miejsca w brzuchu, ale wraz ze wzrostem mają go coraz mniej i już bliżej terminu aktywność jest znacznie mniejsza. Kiedyś tutaj już była poruszona historia dziewczyny, która nie czuła kilka dni ruchów dziecka i nie poszła ani do lekarza ani do szpitala od razu i potem wiadomo jaki był tego efekt...
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Podczytuje was, ale jakoś nie mam czasu, albo jakoś nie idzie mi pisanie Cytat:
Ciekawe czy dzisiaj impreza się powtórzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela
No ja dziś się dowiedziałam, że coś takiego jest, ale koleżanka w 35 tygodniu jest obecnie i też to prowadzi choć jest u innego lekarza. owieczkaa Ale to nie liczysz w przeciągu godziny tylko w godzinach od 9 do 21. Było 10 ruchów to było, zaznaczasz kratkę i tyle. Jak będzie mniej kilka dni z rzędu to jest to już powód do niepokoju. Ja tam wolę zapisywać jak już to dostałam ![]()
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciśnienie mierzysz parę razy dziennie a nie cały czas od 9-21 więc jest to nieporównywalnie mniej uciążliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
owieczkaa
No dla mnie to raczej proste xD przynajmniej w tym momencie bo moje dziecko jest bardzo ruchliwe. Np. o 9.30 poczuje 3 ruchy na raz bo mnie tyle razy kopnie, zapisać można na kartce, telefonie czymś innym. potem cisza cisza i kolejny i kolejny aż się uzbiera. Może być i tak, że w ciągu pół godziny masz 10 ruchów i spokój na cały dzień. ridja devojka Moje na przykład ruszało się wczoraj cały dzień, a dzisiaj miałam kilka godzin spokoju i znów czuję. Mierzenie co godzina nie byłoby raczej miarodajne. Ja bym porównała liczenie ruchów jak do liczenia ile razy na dobę sikam - da się zapamiętać? Da.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-08 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
W zasadzie cały dzień, ma takie cykle pół godziny się rusza, przemieszcza i wybrzusza inne części brzucha, potem drugie pół godziny śpi. Co robi jak ja śpię to nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
No to moje nie.
A na jednej aplikacji w telefonie mam taką opcję śledzenia ruchów płodu. Po prostu jak poczujesz to naciskasz. Ciekawi mnie jak to działa, może spróbuję.
#2535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tez wlasnie metoda mierzenia przez godzine, zwykle wieczorem. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
W pierwszej ciazy nie czulam czkawki, teraz czasami. W ogole zupelnie inaczej czuje ruchy, pewnie ma to zwiazekz polozeniem lozyska |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Wtajemniczenie
|
ridja devojka
Myślę, że to działa na tej samej zasadzie.
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dla tatusiów to też się przydaje, choćby wiedzą co robić podczas porodu, jak zajmować się noworodkiem (kąpać, przewijać, nosić ) I można kogoś poznać na podobnym etapie. Ja się cieszyłam, że nie tylko ja się boję porodu, szpitala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | ||||
Zakorzenienie
|
U mnie dziś na obiad faszerowana papryka na obiad.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez juz powoli będę kupować dla siebie wyprawkę do szpitala ![]() Cytat:
Ja tez tak mam ze jak mi się dłuższy czas nie rusza to już się martwię.
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz jak byłam w szpitalu to miałam tą kartę ruchów i to naprawdę nie jest uciążliwe - zaczynasz liczyć od 9, a kiedy poczujesz 10 ruch to zaznaczasz i z głowy masz na cały dzień
![]() ![]() Kupiłam o taką: http://www.netto.pl/temp/gazetka/net...1433141446.jpg chciałam tą średnią, ale już nie było więc wzięłam duża ![]() Aha, i kupiłam sobie długą sukienkę w Lidlu. Wziełam XS i S, ale zostawiam sobie S, bo mimo że ta mniejsza jest ok, to za chwilę może już nie być. Ale jak ktoś jest drobny to XS będzie dobra, bo ma dużo miejsca na brzuch ![]()
![]() |
#2540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna i do tego niedroga, przejadę się pomacać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2541 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety zrobienie i zjedzenie obiadu mnie wykończyło i teraz leżę i umieram ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ja tez tak mam ze caly dzien zwracam uwage na ruchy i nie czuje potrzeby zapisywania tego, bo tak jak ty jak jest dluzej niz godzina cisza to juz sie martwie i mam ochote zaczepic brzuszek by sie odezwal ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jedynie dziewczynom, które chcą karmić piersią poradziłabym poczytać trochę o tym, bo czasem wiele rzeczy nas zaskakuje, a informacje bywają sprzeczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasz samochód też od dziś u mechanika, ale to już dawna usterka, która ciągle wraca niestety. Leci nam woda przez drzwi, już dwa razy uszczelnialiśmy drzwi tylnie, a teraz zaczęły przednie przeciekać. Maskara ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Myślę że jest dużo pozytywnych opinii bo to przyzwoity płyn i proszek. Tylko nie na sensu sobie wmawiać ze jest jakiś specjalnie delikatny.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Ale nigdy bym sama nie zapamiętała ile razy sikam, bo sikam ciągle. Zwykle bak próbowałam to policzyć gubią się w 3 godzinie liczenia. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#2545 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Będziesz do porodu nic nie robić tylko szyć ![]() Jej, my w tym roku będziemy mieć 4 lata od ślubu! Ale ten czas leci ![]() Cytat:
U nas ten problem odpadał, bo długo karmiłam, więc pozwalałam sobie na max kieliszek wina czy jedno piwo, kiedy córka była starsza i wiedziałam, że prześpi ciągiem parę godzin. Mąż też się raczej nie upijał, ale mógł sobie pozwolić na weselszy humor ![]() Ale i później, jak już mogłam szaleć, to zazwyczaj było i tak jedna osoba, która miała poranny dyżur przy dziecku, a druga mogła rano odespać. Szczególnie jeśli to była dłuższa impreza, typu wesele ![]() Cytat:
![]() A poza tym są inne metody liczenia, niekoniecznie akurat tą trzeba wybrać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
przez to zwolnienie wgl nie siedząc przy kompie wgl nie wchodzę i was nie czytam , porażka, w tym beznadziejnym telefonie to wszytsko zupełnie inaczej wygląda niż w kompie.
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
a no i nie leci mi ta siara z cycków, a wiem ze raczej już powinna, nie wiem czy to zwiastun tego ze nie będe miała mleczka ?
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() byłam na tym wyjeździe i tak sobie dogadzałam jedzeniowo ze bałam się wejść na wagę po powrocie, na szczęscie ku mojemu zdiwieniu tylko jeden kilo na plusie co mnie wery macz pozytywnie zaskoczyło ![]()
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Mi też nic nie leci.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.