|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak szybko. Po usg, malutka dzisiaj współpracowac nie chciała
musiałam chodzić, leżeć na boku itd... No ale poszło. Wszystko w porządku, zdrowiutka
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Niespodziewajka ja też uwielbiam koperkowa ale ja jem wersje z ziemniakami
mój tż nie lubi ale ja z Bartusiem chętnie jemy.Młodzież śpi, czas na relaks. Właśnie mi się kukurydza gotuje a na obiad mamy pieczone nóżki kurczaka, młode ziemniaki i marchewka na gęsto noc miałam koszmarna, jakaś niestrawność mnie dopadła i po 2 w nocy skończyło się wymiotami ale zaraz po tym mi Ulzylo i juz do rana obyło się bez rewelacji.---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
rośnie maleństwo
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmiar taki jak nosilas ciuchy przed ciaza. Ja nosilam xs wiec taki kupilam.
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=MsLullaby;51684598]Niespodziewajka ja też uwielbiam koperkowa ale ja jem wersje z ziemniakami
mój tż nie lubi ale ja z Bartusiem chętnie jemy.Młodzież śpi, czas na relaks. Właśnie mi się kukurydza gotuje a na obiad mamy pieczone nóżki kurczaka, młode ziemniaki i marchewka na gęsto noc miałam koszmarna, jakaś niestrawność mnie dopadła i po 2 w nocy skończyło się wymiotami ale zaraz po tym mi Ulzylo i juz do rana obyło się bez rewelacji.[COLOR="Silver"]Perfekcyjna Pani domu codziennie pyszny obiadek. Zazdroszczę że Ci się tak chce ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Magdowe nie zawsze mi się chce ;D
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie bym bala ze mi brzuch zostanie obwisly. Zaloze od razu po przyjsciu ze szpitala na godz czy dwie i co dzien co raz dluzej. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- [QUOTE=magdowe;51684671] Cytat:
|
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ze zdrowiutka, to najwazniejsze ![]() Ja zastanawialam sie nad tym pasem poporodowym, bo podobno szybciej dochodzi sie do siebie jak sie z niego korzysta bez wzgledu po jakim porodzie, ale gdzies cos tez czytalam ze nie powinno sie przesadzac ze stosowaniem zeby tkanki same sie ksztaltowaly, wiec kilka godzin dziennie wystarcza ja sie zastanawiam bo to kusi jednak ;-)
|
|
|
|
|
#3400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ide do dentysty :-( buuu
|
|
#3401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Kopie w określonych porach, ale często się przeciąga i wierci - bardziej to widać niż czuć... to znaczy czuję taki ucisk od wewnątrz na konkretne miejsce brzucha i ono jest twarde, a reszta brzuch a miękka. Właśnie teraz mi się tak "kotłuje" - nie są to szybkie mocne ruchy, tylko właśnie jakby się przeciągała, wypychała coś (nie wiem rączkę czy nóżkę). Żeby było śmieszniej, jak ją lekko ucisnę w to, co wystawia, to mnie w rękę kopie ![]() Cytat:
Cytat:
Cała filozofia w tym, żeby się na ten ból przygotować i myśleć o nim, jako o czymś, co minie - prędzej czy później, ale na pewno.Jak napisałam, mimo, że baaardzo chciałam rodzić sn i mniej więcej wiedziałam co mnie czeka, w połowie powiedziałam Bartkowi, że pierdzielę i się wypisuję z interesu, a pod koniec jeszcze kilka rzeczy, które do cytowania się nie nadają I też oświadczyłam, że kolejne dzieci, to mi ktoś będzie musiał urodzić, bo ja owszem w ciąży mogę być, ale rodzenia odmawiam Natomiast ulga i radocha jak się ma brzdąca na brzuch jest nie do porównania z niczym innym. I nie do końca jest tak, że się poród zapomina, a przynajmniej ja nie zapomniałam, ale pamięta się przede wszystkim Małego Zdziwionego Człowieczka ![]() Co do mamy i porodu, to jeśli Cię to pocieszy... moja rodziła mnie ponad dobę, a ja Jaśka już tylko 12,5 godziny ![]() Tydzień włoski jest bardzo ok... Canttuccini, makaron, sosy, mozarella... mniam Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=majka242007;5168468 9]Dlaczego dopiero 2tyg po porodzie?
Ja sie bym bala ze mi brzuch zostanie obwisly. Zaloze od razu po przyjsciu ze szpitala na godz czy dwie i co dzien co raz dluzej. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
majtki siatkowe swoją drogą mi się wydaje, że to tu dziewczyny pisały, że zaraz po porodzie (w sensie 2-3 dni po) nie powinno się nosić nic, co uciska brzuch, bo to moze prowadzić do krwotoku wewnętrznego... no gdzieś to czytałam na bank i wydaje mi się, że własnie tu... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- a co do bólu przy porodzie, to jak wczoraj opowiadalam dziewczynom w pracy (bo bylam zawiesc l4), ze ciesze sie na porod sn i że nie chce miec znieczulenia zewnatrzoponowego, to lapaly sie za glowe
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co kupujecie na odparzenia Bepanthen czy Sudocrem?
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażałam chodzenia w pasie jak dwa miesiące ranę leczyłam po cc... Myslalam nad tym zeby teraz kupic, zobaczymy
|
|
#3406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam tak dokladnie jak opisujesz i to zazwyczaj w tym samym miejscu ale kopniaki tez jeszcze czuje ale duzo mniej Cytat:
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za dentystę No i jeszcze blisko siebie maluchy mieszkają
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
Standardowy wywar albo warzywny albo miesny . Ja robie na udku bo Młody potem korzysta i zjada
Kroje marchewke i pietruszke w plasterki , dodaje ryż tak na oko żeby za gęsta nie bylo bo potem to pecznieje i łycha stoi . To sie gotuje z pół godziny , dodaje posiekany drobno koperek , zabielam śmietana i gotowe . Do tego jajeczko i jest mniamniuśne ![]() Roxana nie rozspisałaś się ale mimo wszystko i tak brawa dla Małej ![]() ![]() klask i:My już po drzemce i obiedzie , czuje sie troszkę lepiej wiec zaraz idziemy na spacer z Młodym .
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Sudocrem - wg. mnie działa lepiej niż Bephanten i jest mniej tłusty
Cytat:
![]() Do zrobienia w weekend Leje |
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam sudocrem i alantan krem zolty
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu każda z nas to będzie miała za sobą a o bólu się szybko zapomina
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak mi sie marzy by polozyli na mnie malutka a nie jak poprzednio po cc, pokazali na sekunde i przywiezli po 10 godz, to bylo gorsza trauma niz jakikolwiek bol porodowy... |
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Jej... Co ci sie dzialo? Mi po kilku dniach chyba troszke woda podeszla ale szybko przylozylam opatrunek z tym zoltym plynem (zapomnialam mazwe) i po jednym dniu juz ok bylo. Po tygodniu czy ilus tam nie pamietam mialam juz sciagniete szwy. Nic na szczescie sie nie dzialo. A pas zakladalam tak ze na opatrunek mi nie nachodzil, wogole blizny nie dotykal.
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Mi po cc odrazu przystawili Małą do piersi i została ze mną całą noc wtulona. Teraz bede miała cc w innym szpitalu i mam nadzieje że tam nie będzie tak jak u Ciebie? Twój szpital ma takie zasady ze po cc zabieraja dziecko czy coś się działo że nie mogło z Toba zostać?
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
No... Fajnie, moze kiedys sie poznaja
Wrocilam od dentysty. Cale 50min mnoe meczyl. I kanaly nie skończone :-( a miał byc juz dzis koniec... W piatek lece znowu. Pod koniec maly juz tak mnie kopal, mi sie zrobilo slabo, duszno i ciaglo mnie na wymioty. Szybko mnie z fotela podnosili. Za dlugo na plecach chyba i stres do tego. Lekarz mnie opierniczyl ze nie mowie ze mi zle. Koncowke juz na siedzaco robil. Biedny az sie spocil hahaha
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilke...
Niestety nie wiem ile mały waży, musze czekac 20 dni do nastepnej wizyty... Serduszko posłuchałam, z podwoziem też wszystko w porządeczku, godzinę znowu w gabinecie siedziałam i rozmawiałam z lekarką... Niestety nie dała się namówić na podglądanie
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie nie... To ja miałam cieżko. Ropa to mi sie lała bardzo długo. Zapalone to miałam, psiklam jakimś oxycortem, potem antybiotyk... Naprawde dopiero gdzies po 2 miesiącach zapomnieć mogłam o tej ranie... Rozmawiałam nawet z moim lekarzem o tym dzis i powiedział, ze moge miec tendencje do takiego gojenia i tylko błagać o to, zeby nie było powtórki z rozrywki (a moze byc)
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam Was i wiem co się działo
![]() Gratuluję udanych wizyt Kochane duże te Wasze dzieciaczki! I dobrze ![]() Roxanna, czytałam o Twoich przejściach z mężem... widzę ciężko było, ale już wszystko wyjaśnione Moniska, ojejku, nieźle musiałaś się wystraszyć... jak się dzisiaj czujesz? Mms, ale masz talent kobieto! Piękne literki ![]() Kasperka, sprawnego i bezstresowego remontu życzę Beaciorq, spóźnione życzenia urodzinowe- wszystkiego najlepszego Kochana Jess, gratki z okazji zakończenia edukacji teraz obrona, ale to już formalność Niespodziewajka, cieszę się, że mężuś pracę dorwał
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

musiałam chodzić, leżeć na boku itd... No ale poszło. Wszystko w porządku, zdrowiutka
a na obiad mamy pieczone nóżki kurczaka, młode ziemniaki i marchewka na gęsto
ale zaraz po tym mi Ulzylo i juz do rana obyło się bez rewelacji.

I to mnie przeraża, że to jest TAKI ból i taka katorga, że padają takie słowa (m.in moja przyjaciółka miała to samo, a do porodu była nastawiona bardzo pozytywnie) i deklaracje 
klask i:

duże te Wasze dzieciaczki! I dobrze