|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Pokazala bym focie ale z telefonu nie umiem wystawić
![]() Za nami nocka, myślałam ze będzie ciężka bo Lena coś zasnąć nie mogła, ja ledwo patrzyłam już na oczy, do tego strasznie biodro mnie boli.. Ale po 23.Zasnela i ładnie już spała. Niedługo będzie obchod z pediatra, wczoraj coś mówił ze chyba jakies szmery w serduszku słyszy, mam nadzieję ze to tylko chyba.. Spadła z wagi tylko 100g więc może jutro wyjdziemy
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się nadal w dwupaku
jakaś głupawka mnie ogarnęła z tego wszystkiego. Wychodzi na to, że idę na luzaka jutro na to wywołanie bo nic się nie zapowiada.Alkamor, Kika jak tam dziewczyny? jeszcze chyba Barbaritka się z nami na środę szykuje Szuu oj znam ten ból, upierdliwy jest...ale to chyba tak boli jak szyjka się skraca, nieprzyjemne uczucie Irmusia biedna jesteś z tą chorobą to wirusowa infekcja, że antybiotyku nie dostałaś? chorowanie w ciąży to koszmar ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Konto usunięte
|
Gabisun ooo mamo normalnie Twoje dziecko ćwiczy cierpliwość
A próbowałaś wypić bardzo bardzo mocna kawe? Jakaś położna mi o tym na insta napisała (o ile nie masz nadciśnienia), bo pewnie juz wszystkiego innego próbowałaś Moze byc bo skrócona była jak byłam na wizycie i wyzebralam przegląd na samolocie Tz ma od jutra wypisany urlop, jak nie zacznę rodzic to musi przesuwać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Kaja masz moj nr? Mozesz wysłać mi mmsem to wstawię do klubu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lepiej coś dzisiaj? Cytat:
Cytat:
Musimy my się dostosować jeszcze bardziej. Heh ale mam nadzieję, że małej się to zmieni i nie będzie miała jak Twój Leoś ![]() W ogóle Irmusia strasznie lubię i czekam na Twoje wieczorne nadrabianie bo zawsze coś fajnie doradzisz, napiszesz wyczerpująco plus pokrzepiająco ![]() po raz kolejny Cytat:
kaja oby wszystko było dobrze z Leną Dziewczyny metoda z mm chyba zadziała. Lena obudziła się po 23. Dałam jej mm, ładnie zjadła i spała do 2:40 czyli prawie 3 h! Co w nocy jej się zdarzyło tak spać może na początku. Później dałam już jej pierś, zjadła, godzinę się pobujałyśmy po pokoju bo nie chciała spać i nie mogła odbić ale usnęła przed 4 i spała do 6 także jestem dzisiaj w miarę wyspana ![]() no i teraz też śpi
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadciśnienia nie mam, wręcz przeciwnie u mnie w ciąży normalka to 80/50
|
|
|
|
|
#4176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam sie z rana.
całą noc miałam jakieś głupie sny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-06-16 o 08:10 |
|||
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby ![]() Ale musiałam odciągać w nocy mleko bo miałam całą bluzkę mokrą
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
gabi dalej nic
po wczorajszym |
|
|
|
#4179 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się i ja w wypadku...ja też na jutro się szykuje na wywołanie jeśli mała się wcześniej nie zdecyduje...ale powiem wam szczerze ze pomimo że to 3 porod to i tak przezywam i się boje
Wczoraj miałam fajne skurcze, myślałam ze coś się zacznie ale :dupa: i dalej nie mogę uwierzyć ze już za chwilę będę miała malutką przy sobie![]() IRMUSIA- strasznie ci współczuję tego choróbska, koniecznie musisz to wyleczyć a nie brzmi to za ciekawie! Trzymam za kolejne rozpakowywanie, oby kolejne porodu były szybkie i bezproblemowe!!@
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi, Alkamor, Barbaritka powiem wam szczerze, że nie spodziewałam się że kolejne ciąże możecie przenosić. ale myślę, że jak podadzą coś na wywołanie to szybko wam pójdzie
|
|
|
|
#4181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może chociaż poród za to sprawnie pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Cytat:
oby |
|||
|
|
|
#4182 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się nie spodziewałam ze tą ciążę przenoszę, myślałam ze urodze w maju...widać u mnie każda ciąża coraz dłuższa. Syna urodziłam 2 tyg przed terminem, córkę 1 dzień po terminie a ta uparciuszka będzie wygraniana z brzuszka
chyba ze samą zdecyduje wyjść wczesniej
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Anna nie wyobrazam sobie 7 dni bez kupy
Masija zrobil kupe wczoraj ok. 20:00 dzis od rana juz sie prezy i placze nie tak jak wczoraj ale mimo wszystko. Kaja te szmery to normalne one zanikaja
|
|
|
|
#4184 |
|
Konto usunięte
|
Zapaszam do K. na zdjęcie Leny
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() Cytat:
trzymajcie sie współczuje, ja mam tak ciągle z biodrami. dzisiaj w nocy sie prawie poryczałam z bólu...... ![]() Cytat:
jeszcze nie rodze. już mnie to w☠☠☠☠ia. wymerdałam suty i nic. nawet pół skurcza
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja Lena jest świetna, aż mi się sama buzia do niej uśmiecha
|
|
|
|
#4188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też mam tyle schodów w domu, pochodziłam wczoraj - zero reakcji. Tylko kręgosłup mnie bolał od noszenia brzucha. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od dwóch dni jest jakoś tak zimno, że zaraz dopakuje do torby dla Maluszka body z długim i jakiś dodatkowy sweterek na wyjście. Chociaż wygląda na to, że zanim on się zdecyduje wyjść, to będą znowu upały.. W ogóle powiem Wam, że położne u mojego gina zmyślają z ciśnieniem. Ja mam zawsze niskie ciśnienie, np. 100/60, 90/50, a jak tam jestem na wizycie, to ona zawsze pompuje tak długo tym ciśnieniomierzem aż mnie ręka boli i zawsze jej wychodzi 120/60
|
|
#4189 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybko ten cellulit zszedł, takiego tempa się nie spodziewałam ;-) Cytat:
Hahaha no zarąbisty tekst i super reakcja tż ;-) Cytat:
A można je u Ciebie nosić? Czy musisz się ukrywać? Bo u mnie nie można ale też sobie kupiłam Masakra! Nie czekaj tylko do lekarza Kochana gnaj! |
|||
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja dziękuję
![]() No śmieszna taka jest jak stworek ![]() Mycha gatki można ale aby na obchod były zdjęte. Wczoraj wieczorem nie zdjęłam bo zasnelam i obudziła mnie ginka ale mówi ze takie gatki mogą być.Był mój gin, kurde nic nie mówił o wyjściu..? |
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha u nas każą brać do szpitala te majtki, ale lekarz woli jak się leży bez. Koleżanka mówi, że tam w szpitalu nie ma wstydu - wszystko spływa Ci na ten podkład na łóżko..
Ja jestem strasznie ciekawa jak się będę zachowywała. Bo u mnie makijaż to jest obowiązek zawsze, włosy muszą być umyte. Ja nawet do torby oprócz koszul nocnych spakowałam taką sukienkę luźną, żeby zejść do pokoju odwiedzin.. ![]() Wczoraj Tż się pytał jak to będzie wyglądało wszystko, jak się w nocy zacznie. To mu mówię, że jak w środku nocy usłyszy suszarkę do włosów, to znaczy, że zaraz jedziemy.
|
#4192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cos mnie skurcze łapią... |
||
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Kika daj znać jak po wizycie i ktg
Alkamor oby się rozkręciły ![]() Dziewczyny, które urodziły już- żadna z was nie napisała czy w końcu przy porodzie był z wami tż? Ja się nadal zastanawiam |
|
|
|
#4196 |
|
Konto usunięte
|
Alkamor
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy porodzie tez byl,cos tam mnie podtrzymywal i do mnie gadal,na koncu przecial pepowine i trzymal mala jak mnie szyli ![]() Sam chcial byc,cieszyl sie ze byl a czy bedzie miec jakas traume z tego powodu to nie mam pojecia Ale on malo "obrzydliwy" jest ![]() Aaa i w momencie jak dziecko wychodzilo to go ustawili z boku zeby za wiele nie widzial i sie nie krecil za blisko Ale ciesze sie ze byl,ze chcial byc,wspierac mnie i przezyc to wszystko razem.]
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam się potem czy zaglądał mi w bożene, ale przysiągł że nie ![]() Dziewczyny upierające się z kolkami, polecam całym sercem czopki Viburcol. W końcu pierwsza przespana noc. One są na uspokojenie przy kolkach, ząbkowaniu itp. Co prawda to lek homeopatyczny, ale u nas bardzo pomógł.
|
|
|
#4200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te bóle skracające szyjkę to takie jak okresowe, bolesne, odczuwalne na dole brzuchu, ale nie ma przy nich skurczu, brzuch się nie spina. I tak boli ciągle a nie jak przy skurczu, że za chwilę puszcza. Co do make upu i fryzury, to ja do szpitala robię sobie taką żeby mi się utrzymała na czas porodu i chwilę potem, po porodzie to ja tylko spałam i karmiłam i miałam gdzieś jak wyglądam ![]() daj znać jak tam Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

jakaś głupawka mnie ogarnęła z tego wszystkiego. Wychodzi na to, że idę na luzaka jutro na to wywołanie
bo nic się nie zapowiada.
to wirusowa infekcja, że antybiotyku nie dostałaś? chorowanie w ciąży to koszmar 
A próbowałaś wypić bardzo bardzo mocna kawe? Jakaś położna mi o tym na insta napisała (o ile nie masz nadciśnienia), bo pewnie juz wszystkiego innego próbowałaś 

po wczorajszym
za kolejne rozpakowywanie, oby kolejne porodu były szybkie i bezproblemowe!!@

rosi: to wirusowa infekcja, że antybiotyku nie dostałaś? chorowanie w ciąży to koszmar