|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Cytat:
dużo jeszcze tych wizyt zostało? Masija urodziła się drobna to teraz nadrabia ![]() pokaż nam jakieś zdjęcie bo już miesiac minął, na pewno się zmieniła ta twoja ślicznotka |
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie miałam ci to zaproponować
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
mehja, dzięki że pytasz
tylko wolno bo schodzi mu ze 40min![]() moja położna jest nawiedzona ciągle mówi mi o kp i przystawia małego a ja nie mam mleka, poza tym on nie bardzo chce łapać przerabiałam to w szpialu a ta dalej swoje ![]() dziś w nocy mały dał popis
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Moja uprzedza ze przyjdzie np we wtorek czy srode. Pierwszy raz przyszla bez zapowiedzi,dzien po naszym wyjsciu ze szpitala. Jutro przyjdzie,musze troche posprzatac jak dziecię zaśnie po jedzeniu
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślałam,że ja byłam szybka z moimi nędznymi 10minutam Cytat:
ja się całą ciąże bałam a jak przyszło co do czego to jakoś podeszłam zadaniowo
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie mi jeszcze kilka dni i wrócę
codziennie goście, goście goście...a jeszcze studia mi się kończą...uh.Buziaki dla wszystkich rozpakowanych i dzieciaczków ![]() Buziaki dla nierozpakowanych Cieszcie się brzuszkami ile wlezie!
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Patryk od godziny placze ja razem z nim. Od rana nie moze zrobic kupy. Ciagnie z butelki jakby chcial a nie mogl niewiem co mu dolega dobrze ze w srode wizyta w poradni neonatologicznej. Chyba ze wczesniej wyladujemy gdzies indziej :/
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie
zawsze mowi ze ona czesto jest w poblizu to zagladnie...A srodowiskowa tez zawsze chodzi pozniej??? Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też tak miałam przy Hani nawet zupę umiałam ugotować z nią przy cycku ale trwało to tak między 4-6 tygodniem potem przeszło pediatra powiedziała ze to pierwszy skok rozwojowy mam nadzieje ze u was też minie Ja po kolejnym ktg gin stwierdził że zapisały się lekkie skorcze poszłam wiec potem na spacer i zakupy , kupiłam ten olejek rycynowy i się zastanawiam teraz czy nie pomoc się rozkręcić tym skorcza, ale i chciałbym i boję się . Co myślicie? Dostałam tez tabletki w razie jak W jak by ciśnienie znowu skakalo U mnie też się wstazeczki przyczepia, ja przyczepilam właśnie po jednej takiej akcji jak baba przez całą mszę w kościele śie gapila na hanie a potem ta dala się cała noc i dzień |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałaś mu pomóc? U nas pomagają: - masowanie brzuszka i podkurczanie nóżek do klatki piersiowej naprzemiennie (jak da) - ciepła woda plus ciepła pielucha na brzuszek co do butli: sprawdzałaś czy aby otwór się nie zapchał? ja miałam raz taką sytuacje, już panika,że dziecko płacze a nie je dopiero potem mnie olśniło
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje nowym musiom
![]() Princesika, groszkolimo no i wreszcie country i kaja ![]() Próbuję nadrabiać od wczoraj
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że się odezwałaś, czekamy na was do mnie tylko jedna położna przychodziła |
|
|
|
|
#4124 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie życzenia zdrowia
Przyda się... Generalnie internistka stwierdziła, że tak na prawdę nic nie mogę brać, ale biorąc pod uwagę stan zaawansowania ciąży lepiej nie czekać, aż mi się pogorszy. Dostałąm tantum verde + jakieś tabletki do ssania. Krople do oczu i kazała mi brać ibuprom 2x1 Najgorszy ten ibuprom chyba, bo pisze na nim, ze nie wolno brać przed porodem... No ale stwierdziłą, ze nie ma wyjścia, bo potrzebuję czegoś przeciwzapalnego/Postanowiłam zażyć jedną tabletkę a na noc wziąć apap. A jutro zapytam mojej gin, co o tym myśli, jak będę do niej dzwonić... Najgorsze jest to, że z oka dosłownie wylewa mi się wydzielina, a jak połozyłam się po zażyciu leków, to z ucha poleciała mi krew... Tej krwi nie było wcześniej, więc lekarz o tym nie wie.. Ech... Wyniki krwi mam kiepskie, ale na szczęście płytki nie są najgorsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia w karmieniu Cytat:
Tylko boję się czy mnie na patologię nie wyśle... Tego nie chcę...bo do trzech razy sztuka Ale za to jak już się zdecydowała, to szybko wyskoczyła![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem o czym mówisz.. ja też się roztapiam po prostu...Cytat:
ale Ci fajnie! Ja już drugi tydzień z gołymi paznokciami pomykam, w razie "w". No jedynie bezbarwna odżywka na dłoniach.
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil, współczuję skręconej kostki.
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cos biedna z tymi piersiami... ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- O jej ale Rybka ma towarzystwo w szpitalu. Pięć cesarek? Wooow ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Kejti to super, że tz jest świadom tego, że akcja może się w każdej chwili zacząć. nie ważne kiedy, ważne, że sam jest tego świadom
|
|
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję ![]() Cytat:
uroczo
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Ale na ostatnia chwile. Dzis np. po 10 telefon ze ok 12 bedzie.
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy po cc mozna
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
U
Cytat:
![]() A położna Zawsze jakoś dzwoniła bo przecież może nie być kogoś w domu.. Ooo najadlam się lubię zupy mleczne ![]() Od parcia w policzki mam sajgon na twarzy,masakra. Ale zszedł mi ten cellulit okropny z ud A wgl to.. Wczoraj pod wieczór strasznie spuchlam aż teść mi powiedział, a stopy miałam jak balony, nie mogłam włożyć butów
|
|
|
|
|
#4130 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Głowa do góry Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak tassia ubieram w body + pajacyk i przykrywam flanela
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Jakoś sobie miejsca nie mogę dzisiaj znaleźć ![]() A tż zapowiedziałam że nie pójdzie dzisiaj spać dopóki małej nie wypedzi Tak wczoraj se wymolestowalam suty że aż mnie bolą Dzisiaj...i |
||
|
|
|
#4133 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To normalne, ze ludzie są ciekawi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=moni_ka.g;51753977 ja się wprawiam. karmiąc jem, piję, korzystam z kompa, telefonu, wybieram ciuchy na spacer, robię porządek na komodzie, kaszkę synowi, itp. z dzieckiem na ręku schodzę po schodach i drugą trzymam syna.[/QUOTE] a zawijasz już w chustę czy to za wcześnie? za pierwszym razem zadzwoniłam to się umówiłyśmy, a potem już z wizyty na wizytę się umawiałyśmy. Chyba, ze jej coś wypadło i dzwoniła, ze będzie jednak o innej godzinie na przykład. To niefajnie, ze robi Ci takie niespodzianki.
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Uhm... mnie przeziebili podczas porodu. Rano przebili pęcherz płodowy a wieczorem już gorączka 38,3. Na penicyline i coś jeszcze mam uczulenie więc bali się ryzykować z antybiotykiem. odkrywali mnie lub przykrywali tylko prześcieradłem i ochylali okno... do dziś mam kaszel.
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie, bo małej porobily się krosteczki na policzkach z racji ze było gorąco i przykladajac skórę do skóry podczas karmienia są efekty.. No i pediatra powiedziała żeby smarować emoliantami, czy jakoś tak, tylko ze jest trochę tego i kompletnie nie wiem co konkretnie mam kupić o_O
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Cos ja małemu też muszę masować brzuszek. Albo siedząc kładę go brzuszkiem na cycu i robię nim kółka - tak żeby cyc mu brzuszek wymasowal. Później kładę na ramieniu i cisnie kupe. Nie zawsze działa, ale czasami pomaga
|
|
|
|
#4137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas nie była Cytat:
ale ja w słabe skurcze nie wierzę jak się mają rozkręcić, to się rozkręcą. U mnie w czwartek były mega mocne skurcze, a do dziś cisza.Cytat:
A potem delikatnie, dziesięć razy delikatniej niż za pierwszym razem. A i tak długo nie mogłąm się do seksu po porodzie przekonać, bo ciagle mnie w środku coś bolało![]() u Ciebie to był znak - u mnie już tak 3 tygodnie jest...
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Siacha co za koleś od tych psów. Takie byki puścić, żeby do dziecka się zbliżały?? Mogą być łagodne jak owieczki, ale trzeba pomyśleć, że dziecko może się bać...
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Masija mój mały też potrzebuje piersi. I nie mogę nic wtedy robić - jedną ręką trzymam jego, drugą pierś. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Irmusia zdrówka
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia - apap nie bedzie przeciwzapalny..
Raz probowalam zamotac w chuste ale nie potrafilam jej podociagac dobrze, bluzka mi sie zwijala. Troche ponosilam ale wiem ze nie bylo dobrze. Chyba musze poszukac kogos kto dlugo mota. Niby wiem jak ale cos nie wychodzi. Cos - a szumow probowalas? Suszarka, rozstrojone radio, odkurzacz? Przy kolkach troche pomaga. Suszarka mozna i na brzuszek troche dmuchac, do tego masowac. |
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

raz jej nie wpuściłam 

ciągle mówi mi o kp i przystawia małego a ja nie mam mleka, poza tym on nie bardzo chce łapać 
nie wiem co mnie napadło, całą ciążę się nie bałam a teraz strasznie

też tak miałam przy Hani nawet zupę umiałam ugotować z nią przy cycku ale trwało to tak między 4-6 tygodniem potem przeszło pediatra powiedziała ze to pierwszy skok rozwojowy mam nadzieje ze u was też minie

Najgorszy ten ibuprom chyba, bo pisze na nim, ze nie wolno brać przed porodem... No ale stwierdziłą, ze nie ma wyjścia, bo potrzebuję czegoś przeciwzapalnego/

: