|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi konkretnie o wózek to miałam już upatrzony wcześniej, więc to była tylko kwestia zawiezienia mnie do sklepu i sprawdzenia jak się go składa no i niestety czasem sprowadza mnie na ziemię, jeśli chodzi np. o cenę niani ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Wtajemniczenie
|
oczarowana
Hahahahahahaa ![]() Powiem tak: na szkole rodzenia położna powiedziała, że to czy facet będzie przy porodzie to jego wybór a nie partnerki. Nie można go zmuszać. Babka mówiła, że już tyle sytuacji widziała, że różnie bywało. Jedni deklarowali się, że za żadne skarby nie będą przy porodzie a inni, że będą a bywało, że wychodziło na opak ![]() Np. mój dziadek uciekł spod drzwi porodówki jak pielęgniarka wyszła i chciała mu powiedzieć, że urodziła mu się córka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3753 |
Raczkowanie
|
To ja też chciałabym wstąpic to Waszego "klubu" wrześniaczek
![]() Czytam Was właściwie od samego początku ale dopiero teraz mam czas żeby włączyc się do rozmowy ![]() Wchodzę aktualnie dzisiaj w 28tc, termin wg OM 17.09 a USG 14.09 ![]() Będziemy mieli synusia ale imię jeszcze nie koniecznie wybrane bo nagle pojawiły się wątpliwości. Do szkoły rodzenia nie chodzę bo jakoś przegapiłam zapisy a teraz to już mi się nie chce. Przytyłam aktualnie jakoś 10kg więc co wizytę u gin obrywa mi się po uszach że za dużo... ![]() Żyjemy z tż bez ślubu ale szczęśliwie już 8 rok ![]() Też mam problemy z tarczycą, biorę od początku ciąży vigantoletten 1000 i eutyrox 100 i mam się dobrze ![]() Wózek wybieraliśmy razem bo mój mężczyzna jest wysokim facetem więc chciał dobrac też coś żeby nogami nie walił w hamulec ![]() Nie wiem co jeszcze mogę powiedziec... Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona ![]() ![]()
#3754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mten jak byłam w szpitalu to jedna dziewczyna mówiła jak to płakała, panikowala jak się dowiedziała ze będzie miała zakładany pesser, a całkiem nie potrzebnie, bo wcale go nie czuć, będzie mogła dzięki niemu funkcjonować normalnie itd. I w efekcie była zadowolona. Także nie przejmuj się, mogło być gorzej gdyby się np łożysko odklejalo itd spróbuj leżeć, jak się poprawi to super, a jak nie to tez będzie dobrze, nic się nie martw!
![]() |
#3755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno nie zaciągałabym na siłę jak facet się zapiera rękami i nogami. I nie wyrzucała mu braku miłości czy zaangażowania. Faceci są w sumie płcią słabą (ja mam takie zdanie) i w najważniejszych momentach nie jeden raz pokazują że tchórzą i sobie nie radzą. Nie bez powodu przez wieki to kobiety kobietom pomagały. Witam nowe mamy ![]() Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-17 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubranka w większości tez są bardzo ładne. ![]() Ja zamierzam prac w płynie i płyn do płukania mam zamiar tez kupić dla dzieci bo nigdy nie wiadomo jak skóra niemowlaka zareaguje
![]() |
#3757 |
Konto usunięte
|
Mój mąż na początku nie chciał być ze mną przy porodzie i mi to nie przeszkadzało - jego wybór. Potem zmienił zdanie po rozmowach z kolegami z pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() eh. ja też nie wiem jak to będzie przy porodzie. nie ukrywam, że chciałabym żeby był, Tż czuje, że mi na tym zależy i mówił, że będzie ale szczerze mówiąc ja nie wiem czy on da radę. I to mnie też trochę stresuje, że w sytuacji kiedy ja powinnam liczyć na niego, to okaże się, że to ja się będę stresować nim (chyba, że będzie tak bolało, że będę mieć w :dupa: co się dzieje). Wyjdzie w praniu podejrzewam. Ale mówię mu w żartach, że jak nie będzie to na drugie dziecko się nie zdecyduje :P
#3759 |
Zadomowienie
|
Ja zgadzam ssię z Owieczka tez nie chciałabym zmuszać męża do rodzenia ze mną, ale to raczej on chce, narazie chce.. jeśli nie będzie chciał to wyjdzie poczeka. Mam nadzieje ze pierwsza fazę będzie, a w drugiej czas pokaże
![]() Ja płyn do płukania mam, ale są też te sensitive normalne płyny myślę że one są delikatniejsze jeśli ktoś nie chce płukac w dziecięcym. Witam mamusie nowe ![]() Ah dobrze tak dostać kilka rzeczy po kimś zawsze mniejsze obciążenia finansowe albo można spożytkować na coś czego nie miało się w planach kupować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |||||
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Raczkowanie
|
u nas od początku powiedziane było że rodzic będę sama. I w sumie po ostatnich opowieściach kuzynki która rodziła w styczniu zaczęłam wątpic czy to dobry pomysł, ale stanęło na tym że mój tż będzie ze mną w pierwszej fazie ale później zostaję sama. Wiem że mogłby mi pomóc będąc do końca jednak więcej argumentów przemawia za tym by czekał za drzwiami. Taki układ pasuje nam obojgu i wcale nie uważam że on MUSI byc przy porodzie bo inaczej to troszkę jakby mnie nie kochał tak na 100%
![]() ![]()
#3762 | |||||
Rozeznanie
|
hej!
Byłam dzisiaj na zajęciach z Młodą, ona się wyszalała i wybawiła, a ja pogadałam przy kawce z innymi mamami. Fajnie jest ![]() Mąż w tym czasie wykupił pół warzywniaka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słyszałam o naparze z liści malin (nawet piłam przed pierwszym porodem ![]() Zamierzacie się do takich rzeczy stosować? Cytat:
I rzeczywiście dziecko lepsze od laktatora, ale moja jak w nocy zjadła tak przez 4-5 godzin już nie chciała jeść. A drugi cycek już po godzinie od karmienia bolał jak cholera. Ech te początki karmienia, wesoło nam tu będzie razem o 3 w nocy ![]() Witaj ![]() Współczuję... A kiedy masz wizytę u diabetologa? Może to normalne na początku stosowania diety? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stwierdzila, ze skoro tak szybko tyje to czy bede jadla same niskokaloryczne I zdrowe ( jak od poczatku ciazy) jak ciastka to I tak bede tyla... O dziwo przytylam tylko 1kg ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na poczatek zaloz cieple skarpetki ;-) Ruch tylko chwilowo trzeba ograniczyc, ale sama wiem, jak to jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Konto usunięte
|
Ale jestem dumna z siebie - zrobiłam w końcu zamówienie na gemini
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-17 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
![]() Co do porodu razem czy osobno, to ja na początku (przez wiele lat jak jesteśmy razem) nie chciałam, żeby mąż był przy mnie, chciałam rodzić z kimś (najbardziej z siostrą), żeby był ktoś do pomocy i pogadania, ale nie mąż, za to on całe lata twierdził, że jak będę w ciąży i będę rodzić to on będzie ze mną rodził i będzie siedział do końca. Teraz się to zmieniło, bo siostra nie dojedzie na poród, a wolę być z nim niż sama, poza tym przez te lata tyle przeszliśmy, że nie mam już takich oporów. ![]() jeśli chodzi o niego to chyba nic się nie zmieniło, przynajmniej nie mówi ![]() Za to położna na szkole rodzenia mówiła, żeby facetów nie zmuszać jeśli sami nie chcą, a tym bardziej w II fazie porodu, opowiadała, że było bardzo wiele rozwodów przez to, że facet się napatrzył i przestał dostrzegać seksualność kobiety, nie ukrywajmy faceci to wzrokowcy, (stąd też były moje obawy czy zabrać męża na poród), i wydaje mi się, że to naprawdę bardzo indywidualna sprawa, a decyzja musi być podjęta przez oboje, a nie tylko np. partnerkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj w szpitalu widziałam Azjatkę - nie wiem, czy Japonka czy nie bo nie rozróżniam wszystkich. Partner taki mały śmieszny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam dwie nowe mamy ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- A jeszcze dodam - mojemu mężowi w pracy koledzy odradzają wspólny poród. I co ciekawe, tylko dwójka z odradzających w ogóle ma dzieci (i nie byli przy porodzie). Jak ktoś nie był, to skąd ma wiedzieć, czy to fajne czy nie?! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3769 |
Raczkowanie
|
i jeszcze się pochwalę że jak w ogóle nie miałam ciuszków dla małego tak ostatnio całkiem przypadkiem wygrałam aukcję z całą paką rożnych ubranek i właśnie skończyłam przeglądanie i macanie bo już przyszło!
![]() a oto i one: http://allegro.pl/mega-wyprawka-paka...438874210.html dziewczyna przysłała wszystko czyściutkie i pachnące, dorzuciła jeszcze sandałki czapeczkę i skarpetki ![]() ![]()
#3770 |
Zadomowienie
|
Witam Nowe mamy. Ja dziś próbowałam zastosować się do rad gina- DUŻO RUCHU. Wracając z Młodą z przedszkola oczywiście zaliczyliśmy plac zabaw, ale to standard i naszą siłownię pod chmurką, która mam zaraz pod blokiem. Zazwyczaj mała fika, a ja kulturalnie na ławeczce. To dziś próbowałam poćwiczyć-o matko, po kilku ruchach tak mi się zakrecilo w głowie, że jeszcze bym spadła
![]() Ciśnienie oczywiście. Czarno widzę tę moją aktywność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
Siemie zalewam wrzatkiem wieczorem i pije na noc.
Po kalafiorowce troche poszlo wiecej ale to i tak nie jest to :/ A ja nie chcialam by tz byl przy porodzie wg. On sie uparl ze bedzie wiec bedzie ![]() Wczoraj na polsat cafe o 21 jak co wtorek leca te porody. babka wrzeszczala bolalo ja nieziemsko. Dali jej gaz rozweselajacy jej i partnerowi i nagle tak sie babka rozluxnila i partner ze szok. Niesteyy w sxpitalu ktory wybralam nie ma tej przyjemnosci :/ a u was jest to ?
#3773 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fajnie, że będziecie mieli kołyskę ![]() Cytat:
Ewa klucze znam i lubię ![]() Cytat:
![]() Głowa do góry! ![]() Cytat:
Najlepiej sporo ze sobą rozmawiać, ale chyba jednak bez wymuszania, przedstawić jedynie zadania, jakie mężczyzna ma przy porodzie, w czym może pomóc, dlaczego łatwiej będzie z nim niż bez niego. No, a argument "jak kocha to będzie przy porodzie" jest" naprawdę niefajny, bo tak to można każdego do wszystkiego próbować zmusić w imię miłości... Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim szpitalu nie ma zzo ale gaz przy każdym łóżku jest więc przynajmniej tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Wtajemniczenie
|
Macie Jakies opinie o wozku musty eksporter (czy jakos tak)?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tamta bidula tak sie meczyla widac jaka miala silna potrzebe parcia a tu wstrzymuj sie kobieto. Dwa rozne porody serio po tym z tymi partymi chyba nie miala bym dobrych wspomnien. Tamta z gazem tak spokojniej jakos przeszla. Uwazam ze ten gaz ja wyluzowal tak.
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-06-17 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | ||||
Rozeznanie
|
Panna Izabela, też mnie bawi, jak facet odradza bycie przy porodzie, a sam przy nim nie był
![]() Mój tż poleca bycie przy porodzie, ale ze świadomością, że to nie przelewki i trzeba byc parę godzin naprawdę twardym, bo inaczej żaden pożytek z faceta w takich chwili ![]() Cytat:
![]() A w lipcu mąż ma urlop, najwyżej on przejmie tę radość przebywania codziennie na placu zabaw i gonienia za Młodą na rowerku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-06-17 o 15:43 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 |
Zadomowienie
|
no coś Ty, wkręcałam go
![]() a ostatnio mówię na mojego Tż'ta per liszaj ![]() ![]() ![]() ![]()
#3779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie.... wiecie coś na temat http://allegro.pl/natalis-phyto-ha-z...439429956.html
Wygrałam tą aukcję w sumie za śmieszne pieniądze bo 10,50zł ale w sumie jak już wygrałam to zaczęłam się zastanawiac czy ja w ogóle tego będę używac i czy mi pomoże... :/ zawsze najpierw robię potem myślę :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.