Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-25, 13:58   #271
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej, u mnie jeden z bardziej zje..anych dni Zus odrzucił mi zwolnienie, bo lekarz źle je wystawił. Jestem załamana. Muszę się odwołać, ale nie ma gwarancji, że to przejdzie. Prawdopodobnie stracę całą miesieczną wypłatę. Wyszłam z zusu i się powyłam. I mam cały dzień oczy we łzach. Na dodatek specjalnie czekali do samego końca zwolnienia, żebym sobie kolejnego nie wzięła. Ludzie to są podli. Gdybym nie zadzwoniła z pytaniem kiedy pieniądze będą, to dalej bym czekała, bo decyzja jeszcze nie przyszła nawet. A zwolnienie kończy mi się jutro! Na dodatek wyniki takie sobie, białko za niskie, bilirubina za niska. No nie chce mi się nic ;(

bianeczko
nie denerwuj się, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, odwołaj się. Jakoś się wyprostuje, musi. Ja jak mam załatwiać jakieś sprawy urzędowe to mi się słabo robi, a obecnie walczę z byłym pracodawcą o zaległe wynagrodzenie, bo do tej pory nie dostałam jeszcze za marzec, i jeszcze skurczybyki próbują mnie okroić. Ja im pokażę!

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 14:05   #272
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No okej, może i tak. Ale wciąż nie rozumiem co ma meldunek TŻ do ubezpieczenia? Nie można kupić ubezpieczenia na ten meldunek co ma teraz?
W ogóle ta kwestia z ubezpieczeniami jest mega głupia, powinno być ubezpieczenie powiązane z dowodem rejestracyjnym i tyle.
No właśnie. Samochód na holenderskich tablicach rejestracyjnych. TŻ musi mieć w Nl meldunek, a nie ma.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 14:06   #273
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Alez zazdroszcze pacjenta!

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

No bywa u nas zimową porą na wypoczynku sanatoryjnym. I nawet dostał opieprza ode mnie bo sie spóźnij na gimnastykę grupową, po prostu nie rozpoznałam go w koszulce ze znaczkiem supermena,długą brodą i kolażówkach ;P No ale strach się bać wysławiać,by nie palnać czegoś nie gramatycznie-ale to wszyscy mieli hehe
ALE MI BYŁO GŁUPIO JAK SIĘ OKAZAŁO,ŻE TO ON
Otylia kiedys przyjeżdżała,Martyna Wojciechowska,Ędrju Lepper, znani aktorzy,politycy...Ot normalni ludzie a my w robocie musielismy udawać,że nie wiemy kim oni są hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lechu.jpg (82,1 KB, 9 załadowań)
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 14:10   #274
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno pytanko do Was czy wy macie też ostatnio mniejszą ochotę na seks? Nie chodzi o jakiś wstręt do męża, albo że się nie podoba czy coś, bo w ciąży mam wrażenie jakbym go jeszcze bardziej pokochała i jakby jeszcze bardziej mi sie podobał . Ale bardziej o takie lenistwo czy coś w tym stylu, brak potrzeby zaspokojenia seksualnego, o coś w tym stylu . No i ja np mam tak że u ruszać sie nie mogę w trakcie bo zaraz mam tak niesamowitą kolkę że masakra no i ogólnie szybko się mecze...
Ja nie miałam seksu prawie od miesiąca... mieszkamy u teściów, mąż ciągle coś robi w naszym mieszkaniu wiec nie dość że mało się widzimy (bo on albo praca albo remont albo sen) to jeszcze mamy opory jak teściowie w domu bo ja bywam głośno... jesteśmy już trochę sfrustrowani. Być może już jutro wieczorem wrócimy na swoje mieszkanie bo juz tylko wyprać dywan i ustawić potem meble w pokoju i koniec, to wtedy odrobimy nawet sobie ostatnio zamówiłam na allegro taka seksowną haleczke ale nie miałam nawet jej kiedy założyć
Cytat:
A czemu kupujecie tak na Gemini? Tam jest najtaniej czy co?
Tanio, duży wybór, promocje itp. Zamawiam tam czasami kosmetyki.
Cytat:
Ja to i raz w tygodniu byłabym zadowolona. Bo ochotę mam ale mój TŻ się całkiem zablokował. Mówi że nie jest w stanie jak wie że tam w środku jest dziecko i już. Na szczęście pozostają jeszcze inne formy no ale to nie to samo...
Co do innych form to mi w ciąży nawet bardziej odpowiada bo jakoś łatwiej mnie wtedy zaspokoić. Brzuch przeszkadza i kondycja mniejsza...

Jak juz pisałam na fb moje dziecko żyje i ma się dobrze. Serduszko bije. Widziałam jak ssie kciuka lekarz mówił ze jest dość mała bo na ledwie 1030 gram około. Za to ja jestem ciężka, przytyłam już 13 kg i położna mówiła ze lepiej żebym się pilnowała... ze do 15 powinnam maksymalnie dojść a raczej to przekrocze.

uploadfromtaptalk1435234239609.jpg

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-25, 14:12   #275
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Po moim ostatnim pobycie w szpitalu przestałam wierzyć w to co te położne powinny umieć a co potrafią zrobić w rzeczywistości. Kobiety z wieloletnim doswiadczeniem nie potrafiły pobrać krwi z palca tak, żeby nie było później problemów z palcami, albo przyszła przełożona i tłumaczyła im, że jak pobierają krew to nie używają waty, tylko waciki Albo uczyły się obliczania terminu porodu. No soooooory, stare baby, które pracują tam po 20-30 lat! Na pewno są takie, co się rozwijają, ale większość u nas to śmierdzące lenie, które opierają się na metodach za Gomułki.
To straszne a ile takich babsk jeszcze pracuje na porodówkach ( chociaż są małe wyjatki). Mam schizę,że taka mi się gomułkówna przytrafi-że to ja bedę mieć większą wiedzę od niej.

DZIEWCZYNY GDZIE MOGĘ ZOBACZYĆ/ŚĆIĄGNĄĆ TEN FILM "BOBASY" , nie wiem czego mam szukać,klikłąm w YT a tam od ciula. Ile on trwa,jakiej jest produkcji. Zaciekawiłyscie mnie tym filmem.
Stary 2015-06-25, 14:14   #276
ridja devojka
Zakorzenienie

Pewnie na CDA wpisz w googlach bobasy cda i na 100% będzie.

Stary 2015-06-25, 14:16   #277
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja nie oglądam aby się nie nakręcac.
Jak weszło to jakoś wyjdzie

Heh ty to masz wyobraźnię.
Twój partner się z tobą nie nudzi
Raczej nie Jesteśmy tak samo nienormalni Modlimy sie by dziecko było od nas poważniejsze

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
melawen
Masz rację! Nie spojrzałam co napisałam z tym biernikiem szybciej pisałam niż myślałam,
ale co do dopełniacza to można spekulować... to tak jak szłem i szedłem.
coś mi sie przypomniało...
Szłem łąką, kwiaty pachły, wiater wiał, ona mnie odepchła, więc poszłem do domu trzasłem drzwiami, pierdłem, żygłem i wyszłem, BO CHAMSTWA NIEZNIESE
Stary 2015-06-25, 14:17   #278
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Czy tylko ja będę miała 3. prenatalne badania czy któraś z Was również się wybiera?
Ja miałam dzisiaj Moja królewna ważny 1495 g i ma długie nóżki
Szyjka minimalnie się znowu skróciła więc mam jak najwięcej leżeć Ale na szczęście w domku Aha, i córka ładnie ułożona główkowo

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 14:21   #279
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ufff... Ogarnełam sobie "polska" opiekę po porodową.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 14:25   #280
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Do najchudszych nie należę. Moja mama praktycznie nie miała w dwóch ciazach rozstępów. Liczyłam na geny.

Mówię mężowi ze mam rozstępy na boczkach, a on patrzy na mnie, ja w ryk a on mówi ze mam się uspokoić bo będziemy mieli mała kruszyne i tak mnie kocha.
☠☠☠☠a a ja dalej ryczę :/
Kochanego masz Chłopa,widzisz...wiec się nie marz
Ja mójemu też czasem coś pomarudzę i mówi :"no ale przecież w brzuszku nosisz naszą Maleńką,Kochanie jesteś przecież w ciazy"
a poza tym on ma rozstępy
No ja nie mam jakoś (jeszcze) ale z trojga smarowańców od 4 mca smaruje sie raz na noc odżywką w żelu Johnsson'a. Smaruję punkty newralgiczne czyli bebzun,tyłek,boczki i lędźwie. Palmersa też mam ale zapach powoduje u mnie mega żyga a Ziajka Mammamija jakoś się lepić zaczeła.
Stary 2015-06-25, 14:35   #281
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
A i jeszcze jedno pytanko do Was czy wy macie też ostatnio mniejszą ochotę na seks? Nie chodzi o jakiś wstręt do męża, albo że się nie podoba czy coś, bo w ciąży mam wrażenie jakbym go jeszcze bardziej pokochała i jakby jeszcze bardziej mi sie podobał . Ale bardziej o takie lenistwo czy coś w tym stylu, brak potrzeby zaspokojenia seksualnego, o coś w tym stylu . No i ja np mam tak że u ruszać sie nie mogę w trakcie bo zaraz mam tak niesamowitą kolkę że masakra no i ogólnie szybko się mecze...
Ja mam tak średnio raz mi sie chce a raz tak sobie zato tż odpuścił całkiem musze go normalnie namawiać. Był ze mną u 2 lekarzy i słyszał ze nie ma zadnych przeciwskazań, no ale on powiedział ze tak nie może ze wie ze nasza córeczka tam jest. Zato nadrabia czułościa do mnie i do brzuszka.
Cytat:
A wasi męzowie wiedza ze piszecie na forum itd.?
Ja mojemu sie nie chwaliłam, bo wiem ze czytałby każdy jeden post no ale tez jakos tego nie ukrywam, nie kasuje historii, czasem wspomne ze coś tam przeczytałam na forum, ale bez szczegółów na jakim itd
Kiedyś jak pisałam na innym forum o kotach, bo kupiliśmy kota i chcieliśmy dowiedzieć się o danrj rasie wiecejwiecej, o karmieniu itd to moj tz wiedział o tym to sprawdzał mi nawet pw co mnie strasznie wkurzało, bo czułam sie conajmniej jak bym miała konto na portalu randkowym a nie na forum!
Mój wie ze pisze już wcześniej pisałam na PM przed ślubem a teraz tu na ciężarówkach i mało go to obchodzi. Tylko czasem sie zapyta jak tam kumpele z neta, kawe już wypiłyście. ahhah
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja też bym tak chciała ale wiem ze to za mało. jestem tak napalona na karmienie cycem ( bo mam nadzieje ze przez to schudne ) że nic nie może mnie od tego powstrzymać więc najlepsze kremy bede stosować na suteczki.
Ja też bym strasznie chciała karmić piersią. Będe wszystko robiła co w mojem mocy. Nie możemy sie poddawać i musimy sie wspierać.
Cytat:
Hej, u mnie jeden z bardziej zje..anych dni Zus odrzucił mi zwolnienie, bo lekarz źle je wystawił. Jestem załamana. Muszę się odwołać, ale nie ma gwarancji, że to przejdzie. Prawdopodobnie stracę całą miesieczną wypłatę. Wyszłam z zusu i się powyłam. I mam cały dzień oczy we łzach. Na dodatek specjalnie czekali do samego końca zwolnienia, żebym sobie kolejnego nie wzięła. Ludzie to są podli. Gdybym nie zadzwoniła z pytaniem kiedy pieniądze będą, to dalej bym czekała, bo decyzja jeszcze nie przyszła nawet. A zwolnienie kończy mi się jutro! Na dodatek wyniki takie sobie, białko za niskie, bilirubina za niska. No nie chce mi się nic ;(
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 14:36   #282
misiskuku
Zadomowienie

To już jest ta grupa na fb? Dlaczego nie mam linka jak tak ładnie prosiłam
Stary 2015-06-25, 14:38   #283
bianeczkaa
Zakorzenienie

NApiszę w skróci.
Na wizycie byłam 28 maja. Urlop miałam do 29 maja. Lekarz wystawił zwolnienie od 30 maja. No i zanegowali to, że jak mi wystawiał zwolnienie, to byłam na urlopie, przez co nie było niezdolności do pracy. A lekarz orzecznik określił ten brak na podstawie czego? Zwolnienia! Moim zdaniem, już ten fakt jest naruszeniem, bo jak można czyjś stan określić za pomocą zwolnienia! Powinnam dostać wezwanie na komisje, a nie o tak o! Oczywiście, w zusie twierdzą, że nic z tym nie da się zrobić, ale przecież jest cos takiego, jak korekta zwolnienia. Muszę się dodzwonić do lekarza, bo nie mógł rozmawiać i jutro na wizycie to wyjaśnić. Wq jestem, bo to przecież nie moja wina, nie ja mam znać przepisy i teraz za cudze błędy ja mam zapłacić i to nie małe pieniądze! No wyć mi sięchce cały dzień Zobaczymy co lekarz na to powie, czy coś zadziała, czy umyje ręce. Dobrze że mam rodziców, którzy mogą mi pomóc, bo bym została z 70 zł A najlepsze jest to, ze w zusie tłumaczyli mi to całkiem inaczej, że to chodzi o to, że zwolnienie można wystawić na dzień do przodu a nie na dwa! Motają.

A wyniki to mam białko całkowite 5,7 w normach 6,3-8,2
bilirubina całkowita 0,1 w normie 0,2-1,3
a w krwi to tak jak zawsze.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 14:38   #284
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Kochanego masz Chłopa,widzisz...wiec się nie marz
Ja mójemu też czasem coś pomarudzę i mówi :"no ale przecież w brzuszku nosisz naszą Maleńką,Kochanie jesteś przecież w ciazy"
a poza tym on ma rozstępy
No ja nie mam jakoś (jeszcze) ale z trojga smarowańców od 4 mca smaruje sie raz na noc odżywką w żelu Johnsson'a. Smaruję punkty newralgiczne czyli bebzun,tyłek,boczki i lędźwie. Palmersa też mam ale zapach powoduje u mnie mega żyga a Ziajka Mammamija jakoś się lepić zaczeła.
No czasami zdarza mu się być romantycznym

Ziaja mi też się bardzo kleila i nie kupiłam jej ponownie. Smaruje teraz olejkiem kokosowym plus tym Oillanem tym multiaktywnym kremem.
Blondi polecala kwas hialuronowy wiec tez go zakupie po wypłacie. Mam też balsam z serii dla mam z Rossmana ale mi zapach przeszkadza.
Stary 2015-06-25, 14:40   #285
Mediona
Zadomowienie

Ale sie wkurzyłam . Wypadła mi koronka.
Dzwoniłam juz do dentysty. Mam wizyte na jutro. Ale teraz nie umię pić i jeść bo mnie przeszywa nerwoból.
Dziewczyczy swędzą was sutki. Niewiem co mam robić
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-06-25, 14:47   #286
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
ja w III trymestrze popadam ze skrajności w skrajność np. dziś mi się nie che i seks byłby ostatnią rzeczą,którą pragnełąbym danego dnia a jutro okazuje się,że jestem małym zbokiem i chciałabym i chciałabym
ale mój TŻ boi się,że coś się małej stanie albo mi i...to jest jego antykoncepcja No trudno chyba będę musiała poczekać aż się połóg skończy ech...
Stary 2015-06-25, 14:52   #287
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość

bianeczko
nie denerwuj się, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, odwołaj się. Jakoś się wyprostuje, musi. Ja jak mam załatwiać jakieś sprawy urzędowe to mi się słabo robi, a obecnie walczę z byłym pracodawcą o zaległe wynagrodzenie, bo do tej pory nie dostałam jeszcze za marzec, i jeszcze skurczybyki próbują mnie okroić. Ja im pokażę!
Jezu to straszne, a ile jest ludzi, dla których to jest jedyne źródło utrzymania? Krwa no płakać mi się chce cały czas

Dodzwoniłam sie do niego, sam nie wie, co z tym zrobić, bo pierwszy raz mu się zdarzyło, że mu to zakwestionowali. I jeszcze pech, że to z Luxmedu, bo tam nic nie można pozmieniać

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-25, 14:53   #288
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
NApiszę w skróci.
Na wizycie byłam 28 maja. Urlop miałam do 29 maja. Lekarz wystawił zwolnienie od 30 maja. No i zanegowali to, że jak mi wystawiał zwolnienie, to byłam na urlopie, przez co nie było niezdolności do pracy. A lekarz orzecznik określił ten brak na podstawie czego? Zwolnienia! Moim zdaniem, już ten fakt jest naruszeniem, bo jak można czyjś stan określić za pomocą zwolnienia! Powinnam dostać wezwanie na komisje, a nie o tak o! Oczywiście, w zusie twierdzą, że nic z tym nie da się zrobić, ale przecież jest cos takiego, jak korekta zwolnienia. Muszę się dodzwonić do lekarza, bo nie mógł rozmawiać i jutro na wizycie to wyjaśnić. Wq jestem, bo to przecież nie moja wina, nie ja mam znać przepisy i teraz za cudze błędy ja mam zapłacić i to nie małe pieniądze! No wyć mi sięchce cały dzień Zobaczymy co lekarz na to powie, czy coś zadziała, czy umyje ręce. Dobrze że mam rodziców, którzy mogą mi pomóc, bo bym została z 70 zł A najlepsze jest to, ze w zusie tłumaczyli mi to całkiem inaczej, że to chodzi o to, że zwolnienie można wystawić na dzień do przodu a nie na dwa! Motają.

Mi lekarz zawsze wystawia o jeden dzień do przodu, czyli teraz mam do 4 lipca to wystawi mi od 5 i tak mam co miesiąc.
Odwoluj się bo wyraźnie ktoś w zusie leci w kulki bo musze cie wyśląc na komisję i maja cie obowiązek powiadomić ze coś jest nie tak ze l4
Stary 2015-06-25, 14:53   #289
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No bywa u nas zimową porą na wypoczynku sanatoryjnym. I nawet dostał opieprza ode mnie bo sie spóźnij na gimnastykę grupową, po prostu nie rozpoznałam go w koszulce ze znaczkiem supermena,długą brodą i kolażówkach ;P No ale strach się bać wysławiać,by nie palnać czegoś nie gramatycznie-ale to wszyscy mieli hehe

ALE MI BYŁO GŁUPIO JAK SIĘ OKAZAŁO,ŻE TO ON

Otylia kiedys przyjeżdżała,Martyna Wojciechowska,Ędrju Lepper, znani aktorzy,politycy...Ot normalni ludzie a my w robocie musielismy udawać,że nie wiemy kim oni są hehe

Cala reszta nie robi na mnie wrazenia, ale Bralczyka wielbie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 15:00   #290
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
No właśnie. Samochód na holenderskich tablicach rejestracyjnych. TŻ musi mieć w Nl meldunek, a nie ma.
Aaaaaa rozumiem. No to beznadzieja.... Co teraz macie zrobić?
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jak juz pisałam na fb moje dziecko żyje i ma się dobrze. Serduszko bije. Widziałam jak ssie kciuka lekarz mówił ze jest dość mała bo na ledwie 1030 gram około. Za to ja jestem ciężka, przytyłam już 13 kg i położna mówiła ze lepiej żebym się pilnowała... ze do 15 powinnam maksymalnie dojść a raczej to przekrocze.
Dobrze że z małą okej - masz jakieś zalecenia co do jej wagi? Czy po prostu stwierdzili że taka jest i tyle?
No ja też mam zalecenie żeby nie przekroczyć 15, taaaa jasne musiałabym chyba przestać jeść.
Cytat:
NApiszę w skróci.

Ja białko też takie mam
A co do zwolnienia to ja niestety ZUS się kieruje procedurami i ja tu nie widzę jakiegoś naruszenia z ich strony. Twój lekarz dał ciała że o tym nie wiedział i wystawił ze złymi datami. Korekta moim zdaniem przejdzie więc się nie martw (oby lekarz nie robił kwasów).
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ja się smaruję moim środkiem na AZS i przechodzi. Pytałam położną i twierdzi że można tym smarować.
Stary 2015-06-25, 15:13   #291
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- lekarz powinien wystawić Ci zwolnienie dnia badania lub dnia następnego pomimo ze mialas urlop. Przesunięcie daty zwolnienia do przodu moze nastąpić tylko wtedy gdy w następne dni przypadają dni wolne od pracy i to max 3. Nie ma czegoś takiego jak niemozliwosc korekty zwolnienia. Jeśli Twoje (to zielone) jest w ZUSie a lekarz swoje (czerwone) tez wysłał to korektę robi na 3 które zostaje w druczku i wysyła do zusu. Jeśli nie chce tego zrobić napisz pismo do dyrekcji LuxMedu. Korekta zwolnienia z winy lekarza jest jego obowiązkiem.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Jedyny przypadek kiedy moze napisać zwolnienie od późniejszej daty (poza dniami wolnymi) to kontynuacja leczenia i dalsza niezdolność do pracy ( ale Ciebie to nie dotyczy bo byłaś na urlopie)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 15:21   #292
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze że z małą okej - masz jakieś zalecenia co do jej wagi? Czy po prostu stwierdzili że taka jest i tyle?
No ja też mam zalecenie żeby nie przekroczyć 15, taaaa jasne musiałabym chyba przestać jeść.
Żadnych zaleceń. Nic nie mówił, tylko ze jest dość mała ale mieści się w normie (dolna granica).
A moja waga - to położna mówiła, że im mniej się przy bierze tym łatwiej z porodem bo ten dodatkowy tluszcz nie pomaga.

Stary 2015-06-25, 15:22   #293
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czyli jak pójdę do lekarza np. 20 czerwca to zwolnienie powinien wystawić do 21 czerwca? Przykładowo :P
Stary 2015-06-25, 15:22   #294
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Raczej nie Jesteśmy tak samo nienormalni Modlimy sie by dziecko było od nas poważniejsze

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

coś mi sie przypomniało...
Szłem łąką, kwiaty pachły, wiater wiał, ona mnie odepchła, więc poszłem do domu trzasłem drzwiami, pierdłem, żygłem i wyszłem, BO CHAMSTWA NIEZNIESE
pamiętam to
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ja miałam dzisiaj Moja królewna ważny 1495 g i ma długie nóżki
Szyjka minimalnie się znowu skróciła więc mam jak najwięcej leżeć Ale na szczęście w domku Aha, i córka ładnie ułożona główkowo
Jakiej juz masy królewna nabrała. Ładnie.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-06-25, 15:23   #295
bianeczkaa
Zakorzenienie

Nie, no to jest chyba jakieś fatum! 3 dni robienia sera i nie dość, że cały poszedł się ☠☠☠ać, bo przy odsączaniu mi się wylał, to jeszcze cała gorąca maź poleciała mi na brzuch i stopy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-25, 15:27   #296
didi9
Raczkowanie

Cytat:
A nie macie wyrzutów sumienia, że zaniedbujecie swojego męża? Mi troche, nawet bardzo szkoda... Bo nie chce być nachalny, ale wiem że ma ochotę...

U mnie z kolei odwrotnie, ja bym napastowała męża co dzień, nie wiem co mi się dzieje Ale on czasem ma jakieś takie opory, że przy Gabryśce w brzuchu się wstydzi jakoś i ma dziwne poczucie, że to co zostawia w środku dociera do niej i się tego brzydzi Na szczęście tylko czasem takie myśli go nachodzą W sumie mu się czasem nie dziwię, bo tez chyba byłoby mi jakoś dziwnie w tej sytuacji. Ja się tylko boję, że sobie poród przedwczesny wywołam tymi igraszkami
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 15:31   #297
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ja tych moich sąsiadów to kiedyś zatłukę...
Rano było trochę muzyki a potem cisza. Od 14 są oboje, facet z dziewczyną. On ten swój hip hop denny puścił tak, że blok na przeciwko słyszy, a co dopiero ja za ścianą. I zaczęli się wyzywać i wyklinać. Jedyna dobra rzecz to taka, że on od dziewczyny dostał ochrzan, że ani chwili spokoju nie ma w tym mieszkaniu i kazała mu ściszyć muzykę. Na co on podgłośnił. Oczywiście k**** co drugie słowo... A to niestety nie jest cisza nocna, więc oficjalnie ma prawo hałasować do 22 ciekawe, czy Wiki się przyzwyczai do tego hałasu, czy będzie się budzić i wyć....

Cytat:
Iza ja wiem ze to genetyka ale nie chce Cię straszyć jedna koleżanka nie miała ani jednego przez całą ciążę a pokazały się e ostatnim tygodniu
A jak już masz to niestety wyjdą tak jak u mnie :/
Możliwe, że się pokażą, przecież tego nie przewidzę ale to, że mam stare, jeszcze sprzed ciąży (i to długo przed), nie oznacza, że mi wyjdą Będzie jak ma być, póki co staram się zapobiegać, a najwyżej później będę się pozbywać. I już wolę na tyłku niż brzuchu czy piersiach, łatwiej ukryć

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Ja pierdziele nowy wątek! Zostawić Was na jedno popołudnie..
Kiedy ja to nadrobię?
Wczoraj ponarzekałam na teściową, a wieczorem była taka awantura, że prawie talerze latały.. Ja nie wytrzymałam, ona nie wytrzymała i powiedziałyśmy sobie jak jest. Niestety jesteśmy zupełnie inne, mamy inne poglądy, gusta i podejście do życia. Skończyło się na tym, że "jeszcze dwa lata musimy ze sobą wytrzymać" - optymistycznie, nie? Pół nocy nie spałam. Dziś rozmawiam z Tż'tem ile musimy mieć pieniędzy, żeby dało się wprowadzić na górę - jeden pokój, łazienka, kuchnia to może być najtańsza z castoramy. Nie wiem jak tu wytrzymam, jeszcze z maleństwem..

Nadrobię Was później!
Ooo ja to z teściową bym jeszcze nie umiała się tak kłócić, może kwestia stażu

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Oj tak, z roztepami nigdy nie wiadomo. Ja sie cieszylam, ze nie mam zadnego, do czasu az tuz przed porodem brzuch sie gwaltownie opuscil, czerwone kreski zobaczylam w piatek czy sobote a w poniedzialek juz corka byla ze mna.
bianeczka Ty chyba pytalas o przezroczyste i jasne kreski; u mnie sa i to pozostalosci po pierwszej ciazy. Teraz uzywam olejku jojoba i czy zapobiegnie rozstepom to nie wiem, ale ma jedna przewage nad palmersemz pierwszej ciazy: nic a nic skora nie swedzi
A ten olejek jojoba zapobiega? Bo jak czytałam jego właściwości to nic o rozstępach nie było, co innego ten ze słodkich migdałów...
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Kurcze chciałabym ściągnąć torrent film Bobasy, ale poblokowali darmowe stronki z torrentami i nie wiem gdzie moge to ściągnąć... macie jakieś sprawdzone stronki z darmowymi torrentami??
Wyślij mi pw to Ci podam stronkę z torrentami
Cytat:
Ja się staram o tym nie myśleć, bo mam bana przez szyjkę. Mężowi tego brakuje, ja czasem też mam ochotę, ale byłoby ciężko - ból pleców, miednicy, w pachwinach... Także zaczekamy aż się połóg skończy. Najgorsze jest to, że całujemy się rzadko, przywykłam do tego, że robimy to codziennie, bo tak było. A teraz jak raz w tygodniu się pocałujemy to max. Tego mi brakuje, ale tż po całowaniu się zapomina i ma ochotę na sex i żeby sobie chęci nie robić, to unika

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
U nas sex to prehistoria gdyż moje ciążę nie są książkowe niestety i mamy zakaz.ale mój TŻ daje radę.poprzednią wytrzymał to i teraz da radę.zresztą ją nie mam ochoty nawet.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

PYTANIE
Napiszcie jakie macie fotelikiem do samochodu.My kupujemy używany ale nie wiem jaki,może doradzicie
Ja mam Maxi Cosi Cabrio Fix, nowy.
Cytat:
A wasi męzowie wiedza ze piszecie na forum itd.?
Ja mojemu sie nie chwaliłam, bo wiem ze czytałby każdy jeden post no ale tez jakos tego nie ukrywam, nie kasuje historii, czasem wspomne ze coś tam przeczytałam na forum, ale bez szczegółów na jakim itd
Kiedyś jak pisałam na innym forum o kotach, bo kupiliśmy kota i chcieliśmy dowiedzieć się o danrj rasie wiecejwiecej, o karmieniu itd to moj tz wiedział o tym to sprawdzał mi nawet pw co mnie strasznie wkurzało, bo czułam sie conajmniej jak bym miała konto na portalu randkowym a nie na forum!

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Jak czytam te czerwcówki to aż zazdroszcze im, że mają maluchy koło siebie już ale z drugiej strony ciesze sie jeszcze, że jestem 2w1 ale wiem że jak przyjdą upały to znowu bede plakać że chce już urodzić bo wtedy tak puchne że to masakra... I wszystko mnie boli, szczególnie nogi.
Boje się troche jak to bedzie przy dwójce dzieci, szczególnie że mój 5 latek ma stwierdzoną nadpobudliwość psychowo-ruchową i naprawdę jedt ciężkim dzieckiem. Ciężko mu cokolwiek przetłumaczyć, wyjaśnić itd. Jakby żył w swoim świecie, oddzielony szklaną kulą... Ciężko, naprawdę... Jak widze dzieci w jego wieku jak sie zachowują to aż się dziwie że są takie dojrzałe i odpowiadaja pelnymi zdaniami i można z nimi prowadzić dialog. Mam wrażenie, że moj syn jest mniej rozwiniety od trzy latków które widze w przedszkolu... Masakra
Mój wie i czasem pyta, co tam słychać u dziewczyn albo np "dziewczynom też tak dzieci w brzuchach szaleją?" ale nie siedzi za mną i nie czyta tego.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Mój wie, ale szczerze go zupełnie to nie inreresuje czasami tylko pyta jak nie widzi "z kim ty tak tyle piszesz??" wtedy mu pokazuje lapka, widzi ze to wizaż i "aaaaaaa myslalem, że z jakimś gachem" i bekaa on za to gra w gry online od X lat (Bosh jakie to dziecinne) i tam tez czesto pisze na forum czy co... szczerze też mnie to nie interesuje.

Dziewczyny... idę na chrzciny do córeczki kuzynki... nie mam jeszcze prezentu... a nie chce wydawać nie wiadomo ile... ile najmniej wlożyc do koperty...a jeśli nie to co kupic w prezencie można?
Jak tż był chrzestnym to daliśmy 200 zł. I żałujemy do dziś, bo za pieniądze dla małej szwagierka kupiła narożnik do mieszkania (dodam, że mieli skórzany w bdb stanie, ale to nie ona wybierała tylko teściowa a ona chciała swój) i chwali się tym każdemu z uśmiechem, a nikt nie komentuje. Także już lepszy bon podarunkowy na taką kwotę czy nawet mniejszą, to chyba nie jest takie ważne.
Ja tam zapowiedziałam, że na różne święta i okazje wolę np składkowy prezent od rodziny, ale porządny, niż np 15 zabawek. Takie małe dziecko jeszcze ma gdzieś prezenty. A jak ktoś na chrzciny da mojej małej kasę, to odłożymy, jeśli nie będziemy mieli nic do kupienia na tę chwilę.

W ogóle to orientujecie się może, czy jest taka opcja, by do banku odkładać np 50 zł miesięcznie na dziecko? Czy to muszą być większe kwoty? I jak to działa?
Cytat:
Boże, u mnie zaraz zacznie się 8 mc ! Jak to szybko leci... Jeszcze niedawno był 1 styczeń i wtedy wyszły mi dwie wyraźne krechy na teście . Przed sylwestrem robiłam dwa testy, ale druga kreseczka była taka bardzo, mega light a teraz już taki wielki brzuchol
Mi wg apki zaczął się 30 tc
Przed Świętami robiłam test i nic nie wykazał (a wg OM ciąża od 6 grudnia, zapłodnienie w połowie listopada ), zrobiłam jakoś w styczniu test, jak mi się @ spóźniał i dopiero wyszły dwie kreski, najpierw mega blada, potem wyraźna 2 dni później
Cytat:
A czemu kupujecie tak na Gemini? Tam jest najtaniej czy co?
Tak, choć nie wszystko, ale się opłaca.

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
jestem z dania ze na początku to normalne ze przedmioty, zwierzeta przybieraja nazwy dzwieków jakie wydaja bo dziecko chyba łatwiej kojazy ale po prostu trzeba w odpowiednim czasie wprowadzać właściwe słownictwo i nie zdrobniać tylko uczyć własciwej wymowy. no u 4-latka to faktycznie przesada ale u 2 latka to chyba jeszcze normalne. bo mam takie zakres dzieci w rodzinie i 2 latka własnie mówi na krowe mu mu ale juz 3 latek wie że to krowa.
Dzieci jak widać są różne, nasz 2-latek już wiedział, że krowa to krowa, tylko robi muu, z tym że co jak robi wiedział wcześniej Ale on szybko zdania budował i to całkiem sensowne.
Cytat:
Współczuję... Jak dobrze, że ja jeszcze styczności z tymi urzędami nie mam... Nawet nie wiem do jakiego okręgu i czy w ogóle przynależę także ignorant jestem pierwsza klasa.
Oby lekarz naprawił swój błąd.

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ale sie wkurzyłam . Wypadła mi koronka.
Dzwoniłam juz do dentysty. Mam wizyte na jutro. Ale teraz nie umię pić i jeść bo mnie przeszywa nerwoból.
A co ja mam robić, drapię....
Najgorzej mam z lewym, bo to on mnie swędzi, prawy praktycznie wcale.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 15:34   #298
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

didi9
W szkole rodzenia położna mówiła, że sperma ma prostaglandyny, które mogą przyspieszyć poród. Podobnie maliny a szczególnie liście malin.

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-06-25 o 15:55
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 15:35   #299
malena1979
Zadomowienie

Bianeczka, to kicha rzeczywiście. Chroń nas panie przed ZUS-em
ridja, super,że z Małą ok

A ja mam problem mniejszego kalibru, ale mnie wkurzył, że hej. Kupiłam w zeszłym tygodniu koszulę do karmienia. Pięknie się wymierzyłam i czekałam. Jakoś tak od dwóch dni piersi miałam takie obrzmiałe, no i dziś rano patrzę-matko jakieś większe jeszcze(dodam, że mam duży biust-112 w obwodzie i pierwszej ciąży nie urósł mi w ogóle), więc stwierdziłam, że teraz raczej też szalał nie będzie za bardzo. Ponadto w pierwszej ciąży nie miałam żadnych "wypływów" z piersi, a teraz patrzę a z prawej coś wyskakuje. Na siarę nie wygląda, bo przeźroczyste jest ale ewidentnie coś się dzieje. No i przyszła dziś ta koszula, i zonk-brzuch to mogłabym dwa razy taki wepchnąć, ale w biuście "na styk" jest już teraz. I nie wiem, co robić? Zostawić, odesłać, kupić nową, ale na jaki rozmiar?
Wiem, śmieszne dylematy, ale tak mnie to roztroiło, że się poryczałam. Ech, te hormony

Aha Panna Izabela, to, że nie ma ciszy nocnej, nie oznacza, że sąsiedzi mogą hałasować do woli. Istnieje taki paragraf , który nazywa się "Zakłócaniem miru domowego" i masz pełne prawo zadzwonić nawet na policję jeśli to uprzykrza ci życie. Grozi za to kara grzywny lub (w skrajnych przypadkach nawet pozbawienia wolności). Oczywiście zazwyczaj wystarcza policyjna i upomnienie. Trzeba walczyć o swoje prawa, zwłaszcza jeśli już niedługo będzie cierpieć na tym twoje dziecko. Wiem, co mówię, bo przerabiałam, to z moja sąsiadką i w końcu też musieli ja panowie w mundurach odwiedzić.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-25 o 15:47
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-25, 15:36   #300
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Możliwe, że się pokażą, przecież tego nie przewidzę ale to, że mam stare, jeszcze sprzed ciąży (i to długo przed), nie oznacza, że mi wyjdą Będzie jak ma być, póki co staram się zapobiegać, a najwyżej później będę się pozbywać. I już wolę na tyłku niż brzuchu czy piersiach, łatwiej ukryć
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ta też wolę na tyłku niż na brzuchu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości