Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-26, 00:13   #481
grita
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wszystkiego, tzn ubrania i drobiazgi beda po starszej corce, ale ona zimowa, wiec trzeba przejrzec i dokupic, co brakuje. Fotelika i materaca nie mam, rzeczy dla siebie. Na razie tylko chuste kupilam i ta juz jest gotowa
Ja też mam sporo rzeczy po córce czy tych dla siebie po pierwszej ciąży, ale taka jestem jeszcze w proszku. Koszule gdzieśtam schowane, ubranka jeszcze nieprzejrzane czy coś trzeba dokupić czy nie, i tak wszystko czeka aż się tym zajmę. Ale jeszcze mamy trochę czasu
A jak tam pogoda u Ciebie? Jak upały znosisz?
U nas ostatnio chłodno, ale mnie ta pogoda zachwyca Wolę założyć sweter niż się roztapiać w 30 stopniach na placu zabaw
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 00:18   #482
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ja mam konta oszczędnościowe w tym samym banku co normalne konto i niestety często sobie "pożyczamy". Autentycznie wolałabym, żeby taka operacja mnie kosztowała 50zł to bym nie podkradała.
Ja mam zwykle i oszczędnościowe w tym samym banku ale z oszczędnościowego mogę tylko raz w miesiącu wybrać za darmo a tak to płatne
Stary 2015-06-26, 00:30   #483
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Zgadzam się, trudno jest czasem wyluzować, jak zewsząd słyszy się dobre rady, opinie jak się powinno pielęgnować i wychowywać dziecko. Ciężko wtedy o wsłuchanie się w swój instynkt, w to co nam pasuje, bo mamy głowę nabitą masą teorii, które czasem nie pasują do nas albo do dziecka. I o frustrację wtedy bardzo łatwo

Oj kurcze, niełatwa sprawa... Rzeczywiście z bliźniaczym wózkiem albo dwójką maluchów o wiele trudniej się poruszać. Może rzeczywiście wygodniej gondolki wnosić pojedynczo, albo jedno dziecko w chustę/nosidło, a drugie na rękach. Albo nawet maluchy w fotelikach znosić, zostawiać je w tym pomieszczeniu na czas spaceru, a potem na górę z powrotem tylko z fotelikami? Tylko że 2 foteliki z dziećmi to też masa dźwigania..

Przedziwne zwyczaje Do czego oni niby się mają przygotowywać?
U mnie też trzeba fartuch, ale mąż chyba go musiał tylko założyć jak już weszłam na fotel na samo wyparcie córki. A ochraniacze na buty chyba też musiał mieć, ale on wziął sobie klapki, bo chodził ze mną do łazienki pomóc mi pod prysznicem i jakoś tak mu było wygodniej.

A mogę wiedzieć, który szpital tak chwaliła? A szpitale poza miastem to które poza Świdnikiem? Kurcze, słyszałam o tym szpitalu same dobre opinie, ale jakoś wolałabym, żeby Młody urodził się u nas, a nie pod Lublinem
Też się boję, że nie będzie miejsc i w stresie trzeba będzie jeździć od szpitala do szpitala

Ech, to do Mój ma na sierpień dodatkową pracę, ale na szczęście kierowniczka mu powiedziała, że jak będzie potrzebny to będzie mógł się urwać. Ale już urlopu po porodzie w sierpniu nie weźmie, dopiero we wrześniu będzie mógł.
Mam nadzieję, że jednak do września się trochę jeszcze pozmienia, i może uda się wziąć chociaż wolne na sam poród... A może urodzić parę dni po terminie i akurat będzie już po połowie września

O kurcze, powrót autobusem w takich sytuacji to dopiero byłby hardkor Nie wyobrażam sobie tego

Ja tam mam zwykły przewijak i nigdy nic na niego nie kładłam. Młoda nigdy nie protestowała, jak tu będzie coś przeszkadzało królewiczowi to kupię Pielucha może się trochę zawijać i marszczyć, już chyba podkład byłby wygodniejszy, bo sztywniejszy trochę.

Dzięki Muszę poczytać jeszcze o jego właściwościach i może się skuszę, przy okazji nada się dla małego. Bo palmers zaczyna mi już okropnie śmierdzieć, muszę poszukać czegoś z mniej intensywnym zapachem

Zgadzam się z malena, normalnie państwo policyjne fajnie, że zapewniają mieszkania dla rodzin i że pomagają jak ktoś się gnieździ w klitce, ale brak własnego pomieszczenia dla noworodka to nie koniec świata, nie jest mu to potrzebne do szczęścia i prawidłowego rozwoju

Fatal, gratuluję zakupu wózka! Super, że się udało kupić taki jaki chcieliście!

A jest palmers bezzapachowy. On tez Ci nie pasuje?

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Ja też mam sporo rzeczy po córce czy tych dla siebie po pierwszej ciąży, ale taka jestem jeszcze w proszku. Koszule gdzieśtam schowane, ubranka jeszcze nieprzejrzane czy coś trzeba dokupić czy nie, i tak wszystko czeka aż się tym zajmę. Ale jeszcze mamy trochę czasu
U nas ostatnio chłodno, ale mnie ta pogoda zachwyca Wolę założyć sweter niż się roztapiać w 30 stopniach na placu zabaw

Dla siebie nie mam nic, ale w sumie za wiele nie potrzebuje: srodki higieniczne i lanoline. Wlasciwie to zakupy moge zrobic juz ze szpitala przez internet.
Dzien w dzien ok 30st, stale pada, wilgotnosc blisko 100%. Jest masakra jak co roku, dodatkowo teraz mieszkamy w starym mieszkaniu, ktore trudno przewietrzyc i jest problem z plesnia. Ale ja sie o dziwo czuje dobrze. Juz dawno w lecie nie bylam w Pl, ale masz to szczescie, ze nawet jakby bylo 30st, to lepsze Twoje niz moje ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 01:08   #484
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
To konto oszczędnościowe najlepiej w innym banku niż masz osobiste wtedy te pieniądze cie nie korca i ich nie weźmiesz

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

A dlaczego akurat konto bo za nie banki nie mogą pobierać opłaty za prowadzenie wiec nic nie stracisz a zyskać tez nie zyskasz bo teraz nisko jest wszystko oprocentowane o z takiego konta zawsze można wyciągnąć kasę. Nie blokujesz ich sobie na jakiś konkretny czas ;*
Dziękuję bardzo za info przyda się
Cytat:
Zgadzam się, trudno jest czasem wyluzować, jak zewsząd słyszy się dobre rady, opinie jak się powinno pielęgnować i wychowywać dziecko. Ciężko wtedy o wsłuchanie się w swój instynkt, w to co nam pasuje, bo mamy głowę nabitą masą teorii, które czasem nie pasują do nas albo do dziecka. I o frustrację wtedy bardzo łatwo

Oj kurcze, niełatwa sprawa... Rzeczywiście z bliźniaczym wózkiem albo dwójką maluchów o wiele trudniej się poruszać. Może rzeczywiście wygodniej gondolki wnosić pojedynczo, albo jedno dziecko w chustę/nosidło, a drugie na rękach. Albo nawet maluchy w fotelikach znosić, zostawiać je w tym pomieszczeniu na czas spaceru, a potem na górę z powrotem tylko z fotelikami? Tylko że 2 foteliki z dziećmi to też masa dźwigania..

Przedziwne zwyczaje Do czego oni niby się mają przygotowywać?
U mnie też trzeba fartuch, ale mąż chyba go musiał tylko założyć jak już weszłam na fotel na samo wyparcie córki. A ochraniacze na buty chyba też musiał mieć, ale on wziął sobie klapki, bo chodził ze mną do łazienki pomóc mi pod prysznicem i jakoś tak mu było wygodniej.

A mogę wiedzieć, który szpital tak chwaliła? A szpitale poza miastem to które poza Świdnikiem? Kurcze, słyszałam o tym szpitalu same dobre opinie, ale jakoś wolałabym, żeby Młody urodził się u nas, a nie pod Lublinem
Też się boję, że nie będzie miejsc i w stresie trzeba będzie jeździć od szpitala do szpitala

Ech, to do Mój ma na sierpień dodatkową pracę, ale na szczęście kierowniczka mu powiedziała, że jak będzie potrzebny to będzie mógł się urwać. Ale już urlopu po porodzie w sierpniu nie weźmie, dopiero we wrześniu będzie mógł.
Mam nadzieję, że jednak do września się trochę jeszcze pozmienia, i może uda się wziąć chociaż wolne na sam poród... A może urodzić parę dni po terminie i akurat będzie już po połowie września

O kurcze, powrót autobusem w takich sytuacji to dopiero byłby hardkor Nie wyobrażam sobie tego

Ja tam mam zwykły przewijak i nigdy nic na niego nie kładłam. Młoda nigdy nie protestowała, jak tu będzie coś przeszkadzało królewiczowi to kupię Pielucha może się trochę zawijać i marszczyć, już chyba podkład byłby wygodniejszy, bo sztywniejszy trochę.

Dzięki Muszę poczytać jeszcze o jego właściwościach i może się skuszę, przy okazji nada się dla małego. Bo palmers zaczyna mi już okropnie śmierdzieć, muszę poszukać czegoś z mniej intensywnym zapachem

Zgadzam się z malena, normalnie państwo policyjne fajnie, że zapewniają mieszkania dla rodzin i że pomagają jak ktoś się gnieździ w klitce, ale brak własnego pomieszczenia dla noworodka to nie koniec świata, nie jest mu to potrzebne do szczęścia i prawidłowego rozwoju

Fatal, gratuluję zakupu wózka! Super, że się udało kupić taki jaki chcieliście!
Dlatego ja jestem uparciuch i jak mi ktoś coś wpiera, to się jeszcze bardziej zacinam i daję radę po swojemu.
Od mamy ciągle słyszę o kp, i że na bank będę z Małą spać, bo ona spała z moim bratem (mało istotne, że nie zmieścilibyśmy się we trójkę na łóżku), nie będę mieć czasu na internet i całą zimę przesiedzę w domu. Wiele rzeczy nam zabraniała kupować (monitor oddechu to głupota, wózek i fotelik można od kogoś pożyczyć (crash testy nie są ważne, kiedyś nie było fotelików przecież), butelka mi niepotrzebna bo zmienię zdanie i będę kp (nagle przestanie mnie to odrzucać...), łóżeczko oni mają (nieważne, że popsute), komoda nam niepotrzebna)... W ogóle zauważyłam, że sporo osób już wie, jak to będzie u nas, na co będzie czas, jacy będziemy itp. Samych jasnowidzów znam normalnie.
Jakbym tak wszystkiego miała słuchać i wszystko brać do siebie, to bym p***lca dostała. Mam swój instynkt jakiś tam i krzywdy dziecku nie zrobię, można się zasugerować innymi ale zasugerować a nie ślepo za tym podążać

Cytat:
Ja tęsknię za upałami

Cytat:
A jest palmers bezzapachowy. On tez Ci nie pasuje?

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Dla siebie nie mam nic, ale w sumie za wiele nie potrzebuje: srodki higieniczne i lanoline. Wlasciwie to zakupy moge zrobic juz ze szpitala przez internet.
Dzien w dzien ok 30st, stale pada, wilgotnosc blisko 100%. Jest masakra jak co roku, dodatkowo teraz mieszkamy w starym mieszkaniu, ktore trudno przewietrzyc i jest problem z plesnia. Ale ja sie o dziwo czuje dobrze. Juz dawno w lecie nie bylam w Pl, ale masz to szczescie, ze nawet jakby bylo 30st, to lepsze Twoje niz moje ;-)
Ale w starym swoim mieszkaniu, czy wynajmujecie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 01:16   #485
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za info przyda się

Dlatego ja jestem uparciuch i jak mi ktoś coś wpiera, to się jeszcze bardziej zacinam i daję radę po swojemu.
Od mamy ciągle słyszę o kp, i że na bank będę z Małą spać, bo ona spała z moim bratem (mało istotne, że nie zmieścilibyśmy się we trójkę na łóżku), nie będę mieć czasu na internet i całą zimę przesiedzę w domu. Wiele rzeczy nam zabraniała kupować (monitor oddechu to głupota, wózek i fotelik można od kogoś pożyczyć (crash testy nie są ważne, kiedyś nie było fotelików przecież), butelka mi niepotrzebna bo zmienię zdanie i będę kp (nagle przestanie mnie to odrzucać...), łóżeczko oni mają (nieważne, że popsute), komoda nam niepotrzebna)... W ogóle zauważyłam, że sporo osób już wie, jak to będzie u nas, na co będzie czas, jacy będziemy itp. Samych jasnowidzów znam normalnie.
Jakbym tak wszystkiego miała słuchać i wszystko brać do siebie, to bym p***lca dostała. Mam swój instynkt jakiś tam i krzywdy dziecku nie zrobię, można się zasugerować innymi ale zasugerować a nie ślepo za tym podążać

Ja tęsknię za upałami

Ale w starym swoim mieszkaniu, czy wynajmujecie?

Wynajmujemy, ale mieszkanie jest w starym budownictwie (czyt. z przed 20lat )
Stary 2015-06-26, 01:22   #486
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wynajmujemy, ale mieszkanie jest w starym budownictwie (czyt. z przed 20lat )
Wynajmowaliśmy takie przed kawalerką obecną. Niby dwa pokoje i taniej niż to obecne, metraż większy, ale rachunki droższe i zimno nie do wytrzymania, okna nieszczelne, za ogrzewanie jak za zboże a grzejniki ledwo ciepłe. Ogólnie średnio wspominam, ale tam została poczęta nasza córka i tam wróciliśmy jako małżeństwo, więc wspominać będziemy z sentymentem
A mogę spytać, czemu nie mieszkacie u siebie? Nie macie swojego mieszkania? Jak to w ogóle jest w Japonii, wiele osób na swoim, czy tak jak w Pl?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-26, 01:38   #487
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Wynajmowaliśmy takie przed kawalerką obecną. Niby dwa pokoje i taniej niż to obecne, metraż większy, ale rachunki droższe i zimno nie do wytrzymania, okna nieszczelne, za ogrzewanie jak za zboże a grzejniki ledwo ciepłe. Ogólnie średnio wspominam, ale tam została poczęta nasza córka i tam wróciliśmy jako małżeństwo, więc wspominać będziemy z sentymentem
A mogę spytać, czemu nie mieszkacie u siebie? Nie macie swojego mieszkania? Jak to w ogóle jest w Japonii, wiele osób na swoim, czy tak jak w Pl?

Nie, nie mamy. I jeszcze dlugo miec nie bedziemy, jesli w ogole. Raz, ze na kupno mieszkania trzeba przeznaczyc majatek a dwa na razie czeka nas kilkanascie lat przeprowadzek. Sadze, ze sytuacja mlodych jest znacznie gorsza tutaj; czyt. w Pl mlodzi maja swoje mieszkania, tu nikt ze znanych mi osob nie mieszka we wlasnosciowym a o budowie domu mozna pomarzyc
Stary 2015-06-26, 01:50   #488
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Czytam jeszcze o wyprawce dla malucha i znalazłam na jednej liście uwaga, uwaga, matę koedukacyjną Chyba jakąś dziewczynkę mojemu Ignasiowi muszę do zabawy załatwić
Uff, To ja mam problem z głowy. Będzie się Leoś z siostrą koedukował.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 01:56   #489
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie mamy. I jeszcze dlugo miec nie bedziemy, jesli w ogole. Raz, ze na kupno mieszkania trzeba przeznaczyc majatek a dwa na razie czeka nas kilkanascie lat przeprowadzek. Sadze, ze sytuacja mlodych jest znacznie gorsza tutaj; czyt. w Pl mlodzi maja swoje mieszkania, tu nikt ze znanych mi osob nie mieszka we wlasnosciowym a o budowie domu mozna pomarzyc
Ja niewielu znam młodych ludzi mieszkających na swoim, na palcach jednej ręki zliczę i jeszcze będzie palców za dużo
No to może chociaż pensje tam są większe na tyle, że ludzi stać na wynajem...
A czemu Was czekają przeprowadzki, taką Twój tż ma pewnie pracę?
Ależ Cię wypytuję! Przepraszam, ciekawość mi się z bezsennością włączyła

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-26, 02:26   #490
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jezusicku
6 stron przeczytalam. A nie bylo mnie raptem pare godzin.
Chyba czas spać

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 04:00   #491
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niewielu znam młodych ludzi mieszkających na swoim, na palcach jednej ręki zliczę i jeszcze będzie palców za dużo
No to może chociaż pensje tam są większe na tyle, że ludzi stać na wynajem...
A czemu Was czekają przeprowadzki, taką Twój tż ma pewnie pracę?
Ależ Cię wypytuję! Przepraszam, ciekawość mi się z bezsennością włączyła

Ile masz lat? Od tego moze zacznijmy ;-) wsrod moich znajomych w Pl jest gros, ktore sie buduje, kupilo mieszkanie lub w niedalekiej przyszlosci to zrobi. Owszem tu pensje sa wyzsze, ale to i tak nic nie zmienia, bo ceny wszystkiego rowniez sa o wiele wyzsze. O wynajmie nie mowiac, bo to nawet nie ma co porownywac. Tak, taka praca a do tego jeszcze kwestiaedukacji dzieci dochodzi, bo pewnie ze wzgledu na nia tez nas przeprowadzka czeka
Stary 2015-06-26, 06:32   #492
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak z waszymi wyprawami? Co wam jeszcze brakuje?
Ja nie mam przewijaka łóżeczka ale mam kołyske i turystyczne narazie.. i pościeli do łóżeczka. Dla mnie jeszcze jedna piżama i klapki i styka.

Juuhu. Wstaje i lecimy na koniec roku szkolnego. ,))))
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 07:17   #493
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobry! Obudził am się wcześniej i spać nie mogę.
Idę łyknąć euthyrox i zjeść śniadanie bo głodna się robie.

Z wyprawki brakuje mi. Jeszcze łóżeczka i wszystkiego do niego. Rzeczy higienicznych i kilku rzeczy dla mnie, ale to szybko nadrobie w przeciągu tygodni.
Z wyprawke chce mieć zamknięta do początku sierpnia. Potem pakowanie torby i spokojne czekanie na młodego

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Aaa dzisiaj w Pepco są torby podróżne na kółkach w promocji
Stary 2015-06-26, 07:42   #494
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dirtyblack- pytałas u chusty. Ja mam lennylamb. Ale na rynku jest ich zawrotna ilosc. Ważne zeby był splot krzyzowy, chusta tkana, bawełna lub bawełna z bambusem. Na stronie www.doradcachustowy.pl masz porady jak wybrać, jak nosić itp.

My dzis ruszamy z remontem. Aż sie boje

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 07:49   #495
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ile masz lat? Od tego moze zacznijmy ;-) wsrod moich znajomych w Pl jest gros, ktore sie buduje, kupilo mieszkanie lub w niedalekiej przyszlosci to zrobi. Owszem tu pensje sa wyzsze, ale to i tak nic nie zmienia, bo ceny wszystkiego rowniez sa o wiele wyzsze. O wynajmie nie mowiac, bo to nawet nie ma co porownywac. Tak, taka praca a do tego jeszcze kwestiaedukacji dzieci dochodzi, bo pewnie ze wzgledu na nia tez nas przeprowadzka czeka
23, ale znajomych mamy w przedziale 18-45 (ta górna granica to tż znajomości)

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dirtyblack- pytałas u chusty. Ja mam lennylamb. Ale na rynku jest ich zawrotna ilosc. Ważne zeby był splot krzyzowy, chusta tkana, bawełna lub bawełna z bambusem. Na stronie www.doradcachustowy.pl masz porady jak wybrać, jak nosić itp.

Powodzenia!

Ja to powoli tracę wiarę w sens naszego remontu, a jeszcze się nie zaczął dobrze...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-26, 07:54   #496
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

My malować będziemy po 18 lipca, bo Tż ma urlop i jedziemy na wczasy i bierzemy się z tym koksem po nich
Stary 2015-06-26, 08:03   #497
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja mam zwykle i oszczędnościowe w tym samym banku ale z oszczędnościowego mogę tylko raz w miesiącu wybrać za darmo a tak to płatne
Nawet przez internet?
Cytat:

A jakie są wymogi dla elastycznych? Bo niby niemowlaka lepiej nosic w takiej.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-26, 08:07   #498
meneq
Zakorzenienie

dirtyblack jak najbardziej mozna blizniaki w chuscie nosic ;-) to byloby super rozwiazanie dla Ciebie

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
23, ale znajomych mamy w przedziale 18-45 (ta górna granica to tż znajomości)

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Powodzenia!

Ja to powoli tracę wiarę w sens naszego remontu, a jeszcze się nie zaczął dobrze...

I Ci po 30 tez nic?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Nawet przez internet?

Skad informacja, ze elastyk lepszy? Gdzie nie czytam, to tkana ma wiecej plusow, poza moze jednym, ze elastyka latwiej zamotac
Stary 2015-06-26, 08:10   #499
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet przez internet?

Tak nawet przez neta. Mam w bzwbk, dlatego zdecydowałam się tam na to konto.
Stary 2015-06-26, 08:22   #500
Blondynka17
Zadomowienie

Bryy 😊
A mi znowu te za*rane ptaszyloty na balkonie pobudke z rana zafundowały, bozz tak jak kocham zwierzeta to normalnie mam taka ochote rozstrzelac z wiatrowki te szczury (bez urazy dla szczorkow domowych &#128521

Ja nararazie z wyprawki procz kocyka, rozka, lezaczka i ciuszkow nic wiecej nie mam, dla siebie kupilam tylko pizame i szlafrok ;-). Pokoj mielismy robić w tym tyg ale z zapalem mojego tz mysle ze z 3 tyg sobie jeszcze poczekam, chyba ze wczesniej sie wkurze i sama za walek chwyce 😉

Mamusie z doswiadczeniem, powiedzcie czy wy tak sztywno pilnowalyscie temp w pokoju/lazience podczas mycia maluszka? Czytam ze temp powinna byc 23-25, zawsze dogrzewalyscie pomieszczenie? Bo wiem ze u mnie nie ma opcji by tak nahajcowac samymi kaloryferami, bez farelki ani rusz.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-26 o 08:25
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 08:23   #501
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dziewczyny czytałyście?

http://www.tvp.info/20611119/matka-w...dziecko-zmarlo

Cytat:
dirtyblack jak najbardziej mozna blizniaki w chuscie nosic ;-) to byloby super rozwiazanie dla Ciebie

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

I Ci po 30 tez nic?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Skad informacja, ze elastyk lepszy? Gdzie nie czytam, to tkana ma wiecej plusow, poza moze jednym, ze elastyka latwiej zamotac
Osobiście znamy takich osób tyle:
- chłopak koleżanki ze studiów, 24 lata, własna firma
- kolega tż z pracy, 40+
- koleżanka mojej kuzynki, 30
I tyle. Mój brat będzie miał mieszkanie po śmierci babci, no i my mamy dom, ale nie możemy w nim mieszkać póki co.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-26, 08:26   #502
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ridja- zgadzam sie z meneq wszędzie na warsztatach (byłam na 3) mówili o chustach ze splotem krzyżowym z bawełny/ bawełny z bambusem. A co rozumiesz przez elastyczne? Te rownież die naciaga ale po zawiązaniu sie już nie rozciągają.

Stary 2015-06-26, 08:36   #503
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Bryy
A mi znowu te za*rane ptaszyloty na balkonie pobudke z rana zafundowały, bozz tak jak kocham zwierzeta to normalnie mam taka ochote rozstrzelac z wiatrowki te szczury (bez urazy dla szczorkow domowych )

Ja nararazie z wyprawki procz kocyka, rozka, lezaczka i ciuszkow nic wiecej nie mam, dla siebie kupilam tylko pizame i szlafrok ;-). Pokoj mielismy robić w tym tyg ale z zapalem mojego tz mysle ze z 3 tyg sobie jeszcze poczekam, chyba ze wczesniej sie wkurze i sama za walek chwyce

Mamusie z doswiadczeniem, powiedzcie czy wy tak sztywno pilnowalyscie temp w pokoju/lazience podczas mycia maluszka? Czytam ze temp powinna byc 23-25, zawsze dogrzewalyscie pomieszczenie? Bo wiem ze u mnie nie ma opcji by tak nahajcowac samymi kaloryferami, bez farelki ani rusz.

Tylko przez pierwszy miesiac, ale to byla zima i zimno w mieszkaniu

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Ridja- zgadzam sie z meneq wszędzie na warsztatach (byłam na 3) mówili o chustach ze splotem krzyżowym z bawełny/ bawełny z bambusem. A co rozumiesz przez elastyczne? Te rownież die naciaga ale po zawiązaniu sie już nie rozciągają.

Elastyczna jest z dzianiny. Ja sie wiaze i dopiero potem wklada dziecko. Ma mniejsza nosnosc i trudno o zachowanie wlasciwej pozycji. Chusty tkane maja jeszcze inne rodzaje tkania, ale na poczatku rzeczywiscie zalecane sa pasiaki ze 100%bawelny skosno-krzyzowe.
Ty swoja chuste juz zlamalas?
Stary 2015-06-26, 08:38   #504
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie u mnie też większość znajomych ma już własne M. Cześć kupiła na kredyt, część ma po babci/cioci/ wujku/ dziadku. I dlatego chyba zawsze czułam jakąś "presję"z tej strony. Oczywiście my też byliśmy się pytać o kredyt. Moja mama stwierdzila, że skoro ona ma stały kontrakt (za granicą) to może na siebie wziąć kredyt. Mamy jakieś oszczędności, więc 300tys by nam wystarczyło. I niby można by było tak zrobić. Ale usiedliśmy w domu i policzyliśmy. Pozyczasz 300tys, a 500tys( prawie) musisz oddać.

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-06-26 o 11:39
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 08:48   #505
czarownica_tea
Zakorzenienie

Meneq- pracuje nad tym. Uczę sie nowych wiązań na pluszakach a do wiązania kołyski nawet mój piesław dał sie włożyć

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Truskafffka- w jakim banku? Ja dokredytowalam w kredycie hipotecznym 200 i mam prawie 500 do oddania

Stary 2015-06-26, 09:19   #506
agu23gda
Wtajemniczenie

Blondynka17 u mnie to samo... jestem już tym zmęczona. Codziennie nad ranem słysze jakieś ptaki bo mam pełno drzew za oknem, ale się przebudzę i jakoś dalej idę spać. Ale jak słysze gołębie i te ich odgłosy jakby się jakies stado zboczeńców bzykało to mi sie rzygać chce i od razu sie robię nerwowa. Mimo zamkniętego okna słychać to ich uuuhhh uhhhh uhhhhhh uhhh ☠☠☠☠a mać UHHHH !!! I muszą to robic koniecznie o 4-5 rano. W dodatku na sam balkon mi nie wlecą tylko na gzymsie metalowym od balkonu tymi pazurami próbują stac i piszczą pazurami o tą blachę. Rano wstawalam kilka razy je wygonic o 5, az za ktorymś razem juz sie poryczalam, otworzylam balkon i sie wydarlam WYPIERDALAĆ!!!!! Aż maż z kuchni wyleciał, bo jadł sniadanie przed pracą jeśli ktoś mnie słyszał na zewnątrz to pomyślal, że mam cos z deklem

no ale w nocy zasypiam o 2-3 a o 4 mnie budzą debilne ptaki. No każdy by się w☠☠☠☠ił
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 09:22   #507
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czesc dziewczyny!
Mam nadzieję, że jednak same nie będziecie rodzić i ktoś bliski przy was będzie .

Te kredyty mnie przerażają, ale jakie inne wyjście gdy chce się pójść na swoje? U mnie mąż ma 1/3 domu po ojcu i tu mieszkamy. Marzy mi się mieć swoje 4 kąty no, ale może kiedyś.......

Idę się zbierać niedługo jadę do lekarza. Podczytam później.
Stary 2015-06-26, 09:29   #508
Sandrusia91
Zadomowienie

Dzień dobry

69 dni do terminu

Wczoraj zaczęłam 31 tydzień.

Z tego co widzę, to mój mały szykuje się żeby szybciej wyjść na świat.. więc teraz tylko odciągnąć do 37 tyg i będzie super

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-26, 09:36   #509
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Blondynka17 u mnie to samo... jestem już tym zmęczona. Codziennie nad ranem słysze jakieś ptaki bo mam pełno drzew za oknem, ale się przebudzę i jakoś dalej idę spać. Ale jak słysze gołębie i te ich odgłosy jakby się jakies stado zboczeńców bzykało to mi sie rzygać chce i od razu sie robię nerwowa. Mimo zamkniętego okna słychać to ich uuuhhh uhhhh uhhhhhh uhhh ☠☠☠☠a mać UHHHH !!! I muszą to robic koniecznie o 4-5 rano. W dodatku na sam balkon mi nie wlecą tylko na gzymsie metalowym od balkonu tymi pazurami próbują stac i piszczą pazurami o tą blachę. Rano wstawalam kilka razy je wygonic o 5, az za ktorymś razem juz sie poryczalam, otworzylam balkon i sie wydarlam WYPIERDALAĆ!!!!! Aż maż z kuchni wyleciał, bo jadł sniadanie przed pracą jeśli ktoś mnie słyszał na zewnątrz to pomyślal, że mam cos z deklem

no ale w nocy zasypiam o 2-3 a o 4 mnie budzą debilne ptaki. No każdy by się w☠☠☠☠ił

w sumie też bym nie wytrzymała..

ja nie mam za bardzo problemów ze snem, chodzę o 22.00-6.00, potem wstaję z mężem na siku i śniadanie i idę dalej w kimę do 8.00-9.00.
Stary 2015-06-26, 09:40   #510
201701300931
Konto usunięte

czarownica powodzenia z remontem U mnie w toku.

Blondynka dziwne te wartości temperatury, ja czytałam o niższych. I na pewno nie będę takich mieć, bo to jest za gorąco. I tak mnie dobija to, że zimą nocą będzie trzeba grzać, bo mi najlepiej się śpi przy 16 stopniach... Moja koleżanka utrzymuje 25 stopni w mieszkaniu, a potem dziecko ciągle chore...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości