Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-30, 14:45   #1171
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

didi9
Tak to jest z tolerancją leków :/ jeden wchodzi drugi nie. Zazdroszczę, że to był pierwszy rzyg :P ja do dziś rano mam mdłości, ale jak przypomnę sobie te 4 miesiące rzygania to .......
Stary 2015-06-30, 14:49   #1172
grita
Rozeznanie

Hej wszystkim!

Witam się po dłuższej nieobecności, mieliśmy awarię internetu i dostawca dopiero dziś ją naprawił. Odwyk na całego Zanim was ponadrabiam to miną wieki

U nas wszystko ok, w sobotę byliśmy na usg i na szczęście po badaniu wszystko w jak najlepszym porządku. W 30t3d Młody waży 1750, więc odrobinę więcej niż średnia, z wymiarów jest tydzień do przodu. Siedzi główką w dół
Po spacerze z Młodą czuję się teraz jak dętka, jeszcze za ciepłe spodnie założyłam, bo wydawało mi się, że jest chłodno i tak się zgrzałam w dżinsach, że szok. Teraz pije mrożoną kawę i mam pełen relaks. Jak to dobrze, że córa jeszcze śpi w ciągu dnia A jutro mąż zaczyna miesięczny urlop Co prawda w przyszłym tygodniu planujemy zacząć remont, więc odpoczynku za dużo nie będzie, ale fajnie, że będzie więcej w domu
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 14:57   #1173
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Jak tak was czytam i widzę ile osób robi remonty to rzeczywiście mam wrażenie, że pojawienie się na świecie małego człowieka to niczym uroczystość .

Czy w rampersie mają takie poduszki dla ciężarnych?

grita
Duzy maluch , ciesze sie ze wszystko ok

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-06-30 o 15:02
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 15:11   #1174
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Dostali fotelik od znajomych po dwójce dzieci i tego nie sprawdzili, bo nawet nie wiedzieli że trzeba A najgorsze jest to, że zarówno moi teściowie, jak i rodzice nie rozumieją o co nam chodzi i twierdzą, że skoro oni dali rady to i my damy i tylko wymyślamy I że następny fotelik kupimy sobie nowy, a z tym moglibyśmy się przemęczyć ten rok. ja tam wolę nie mieć wózka niż nie mieć porządnego fotelika.

A co do glukozy to panie w labie nie pozwoliły mi dodać sobie cytryny, zresztą jeśli chodzi o sam smak to był do zniesienia, chyba że cytryna też pomaga "przetrawić" tę glukozę....

U mnie też leń obiadowy i będzie makaron z biały serem i masłem plus botwinkowa z wczoraj
Nie mówiąc już o teściach i rodzicach bo oni to uważają że kiedyś się jeździło bez niczego a teraz atesty i te sprawy i tylko nabijaja sobie portfele tymi fotelikami, to u mnie zakupu nowego fotelika nie rozumieją nawet szwagrowie bo chca nam dać z wózkiem nosidełko no name w którym oni wozili 6 lat temu, bo tylko po jednym dziecku i nie opłaca się kupować nowego drogiego bo dziecko szybko z tego pierwszego wyrasta, a plastik to jak z pasami, niby powinno się wymieniać po każdej stłuczce a nikt tego nie robi... Wiec nikt mnie nie rozumie dlaczego chce nowy drogi fotelik
Stary 2015-06-30, 15:13   #1175
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Zabieram się za pranie ciuszkow dla małej.

I mam dziwne pytanie. Jak je prać? Mam białe i kolorowe. Prać oddzielnie, czy razem?
Ja to w ogóle dzielę pranie na 4 grupy - 2 grupy kolorów i 2 grupy temperatury. Generalnie bieliznę piorę w wysokiej temperaturze, delikatne rzeczy i takie, które nie mają bezpośredniego kontaktu ze skórą w niższej. Czasem nawet gotuję na 90 stopni jeśli trzeba (np. pieluchy tetrowe).

Zdrzemnęłam się po godzinę na każdej stronie i mi lepiej po tej nocy okropnej.

didi - to może i lepiej że nic od znajomych nie dostaniecie skoro oni tacy nieogarnięci...

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-06-30 o 15:15
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 15:14   #1176
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Jak tak was czytam i widzę ile osób robi remonty to rzeczywiście mam wrażenie, że pojawienie się na świecie małego człowieka to niczym uroczystość .

Czy w rampersie mają takie poduszki dla ciężarnych?

grita
Duzy maluch , ciesze sie ze wszystko ok
Haha, u nas ten remont odłożony został o rok, wtedy machnęłam ręką, ale teraz nie odpuszczę Właściwie to odświeżenie, bo chodzi głównie o malowanie, no i końcu trzeba zrobić balustradę na schodach, bo już 3 lata żyjemy bez i mam dość tego schodzenia przy ścianie ciągle.
Najgorsze, że akurat teraz zepsuł nam się też samochód, do tego trzeba wymienić rozrząd i zrobić porządek ze sprzęgłem, więc 2 tys zostawimy u mechanika, ech...

W rampersie byłam wieki temu, i buszowałam głównie za dziale zabawkowym, więc niestety nie pomogę. Ale moim zdaniem powinni mieć, w końcu to teraz poniekąd standard ciążowo-wyprawkowy
Stary 2015-06-30, 15:22   #1177
elcia88
Wtajemniczenie

3 laki już powinny kontrolować wydalanie. W nocy owszem.jeszcze może się coś przydarzyć ale na dzień pieluchy powinny już nie istniec

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Didi mi też ok godz po się niedobrze zrobiło ale jakoś dałam radę, wspolczuluje że musisz to powtarzać.
Myślałam że tylko mi zavzyna ciazyc pomału wszystko ale widzę że nas- moherow jest dużo:-P

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny jednak chcę kupić poduszkę ciążową bo nawet teraz jak mam zalecenie leżeć to aż płakać mi się chcę bo nie mogę dogodnej pozycji zająć. Noc to koszmar po prostu... jaką poduszkę polecacie? Zastanawiam się nad tym:

http://allegro.pl/poduszka-cebuszka-...tml#tabsAnchor
Ja akurat mam z motherhood i moja bardziej jak c wygląda zn ma zagiete rogi a środek prosty
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 15:26   #1178
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczka
Dobrze, ze sen troszkę pomógł

grita
No tak jak się odłożyło to teraz nie ma co odpuszczać a takie odświeżenie zawsze pomaga w ogólnym utrzymaniu świezości w domu .
Samochód to wieczna skarbonka. Cieszę się, że mój mąż jest mechanikiem to za robociznę nic nie płacimy tylko za części...

Pojadę tam może będą mieli
Stary 2015-06-30, 15:28   #1179
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam dylemat jak nie wiem. Planowałam kupić laktator z Aventu elektryczny i znalazlam taki na olx nowy, nieużywany, babka dostała go w prezencie i nie używała, jedyny minus to brak gwarancji no ale cena 250zl a nowy z gwarancja 400zl! Wiec jest duża różnica, no i babeczka daje jeszcze nowe tez gratisy, kubek niekapek, smoczki, itd.
No ale teraz tak mysle, ze nie wiem czy bede uzywac laktatora, czy mi sie przyda itd. No i nie wiem czy go brac czy nie a wy co byscie zrobiły na moim miejscu? Ogolnie planowałam odciągać pokarm i dawac malemu w butelce, szczególnie w nocy bo z mężem bedziemy karmić na zmiane i on bedzie karmic z butli a ja bede spac . No ale tak mysle czy nie bede karmic mm, a dokarmiac tylko cycemcycem, bo poprzednio dzidzie karmilam tylko 5 tyg bo pozniej nie chcial w ogole cyca no i przeszlam na mm
Ja akurat dostałam laktator ale chyba darowalabym.sobie kupno póki mi nie potrzrbny. Ale jak ty zakładasz że chcesz odciagac to chyba nie warto przepłacać skoro babks nowy sprzedaje

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Co do poduchy to ja też mam kojec z Motherhood i jest super. Używam od 3 miesiąca ciąży, wciąż wygląda jak nowy, zapomniałam co to ból kręgosłupa.

Dziewczyny a co sądzicie o kosmetykach bambino? Szczególnie mydełko i krem?
Ja uwielbiam krem
Stary 2015-06-30, 15:29   #1180
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

elcia88
Rozumiem, że taki kojec w kształcie litery U ?
Stary 2015-06-30, 15:38   #1181
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

I mam dziwne pytanie. Jak je prać? Mam białe i kolorowe. Prać oddzielnie, czy razem?
Chyba oddzielnie lepiej

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Witam

nie było mnie przez 2 dni, ale starałam się nadrabiać wieczorami na telefonie, co nie zawsze się udawało

muszę się pochwalić wczoraj zamówiłam wóziol i jeden problem z głowy muszę jeszcze zdecydować co z łóżeczkiem, i chyba pora zacząc zamawiać środki higieniczne, dobrze, że wstępnie lista zrobiona, ciuszków już mi raczej starczy, bo ostatnio szalałam i siostra też się pochwaliła, że w weekend szalała po sklepach

co macie dziś na obiad?? ja nie mam pomysłu, a obiad będzie tylko dla mnie, bo mąż w robocie, macie jakieś proste i szybkie przepisy
Ja dziś idę na łatwiznę. Schaboszczak o młode ziemniaki

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Dzięki, ale boję się tam iść drugi raz, o ile ta glukoza sama w sobie była do przełknięcia to skutki po jej wypiciu w moim wypadku były straszne... To był mój pierwszy rzyg w ciąży- w 29 tygodniu! Masakra! Ale ja chyba generalnie mało tolerancyjna jestem, bo wiele leków u mnie wywołuje mdłości np ten tardyferon z kwasem foliowym, po którym zazwyczaj wszyscy czują się super, a ja nie

A ja jestem zła, bo bratowa męża ma roczne dziecko, co prawda chłopca, a u nas ma być dziewczynka, ale obiecywała nam, że mate edukacyjną od nich dostaniemy i bujaczek leżaczek i zabawki dla maluszka typu grzechotki itd. i ubranka unisexy, a wczoraj z nią gadałam i tak delikatnie podpytałam kiedy moglibyśmy sobie odebrać te rzeczy, a ona że już to wszystko spakowała i wywiozła do mamy na drugi koniec polski No więc uznałam, że chyba nie chce się z nami podzielić i odpuściłam temat, ale jak miała do oddania fotelik, który jej zagracał mieszkania to już na początku ciąży dostaliśmy i niedawno sprawdziliśmy z ciekawości datę produkcji (po warsztatach bezpieczny maluch) i okazało się, że fotelik ma 10 lat!!! Także wszystkie nasz oszczędności szlag trafił, musimy kupować sami- nie ma wyjścia.
Ja mialam wózek i łóżeczko dostać ale szwagierka sama zaciazyla i muszę pomału coś poszukać. Mam trochę czasu no urodzi pół roku po mnie ale wolę mieć swoje

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
elcia88
Rozumiem, że taki kojec w kształcie litery U ?
Jak dla mnie bardziej C ten z motherhood, bo to co pokazywalas to U
Stary 2015-06-30, 15:47   #1182
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A ja zaraz zasne a tu jeszcze z psem trzeba isc i na 18 szkola rodz. Ehh

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 15:48   #1183
grita
Rozeznanie

Cytat:
Owieczka
Dobrze, ze sen troszkę pomógł

grita
No tak jak się odłożyło to teraz nie ma co odpuszczać a takie odświeżenie zawsze pomaga w ogólnym utrzymaniu świezości w domu .
Samochód to wieczna skarbonka. Cieszę się, że mój mąż jest mechanikiem to za robociznę nic nie płacimy tylko za części...

No to wielka ulga dla budżetu przy samochodzie jeśli mąż jest w stanie sam wszystko zrobić No i pewność, że będzie dobrze zrobione, bo niestety i fachowcy są różni, ciężko czasem trafić do dobrego, który właściwie coś zdiagnozuje i dobrze naprawi. Zazdroszczę

Widziałam, że pisałyście o odpieluchowaniu w kontekście tej matki, która przewijała 2-latka w autobusie. Jak dla mnie to kwestia kultury, sama bym tak nigdy nie zrobiła, trzeba po prostu wysiąść i ta nieszczęsną pieluchę przebrać, bo niestety jak się ją zostawi na tyłku, to wcale mniej nie śmierdzi Ale reakcja kierowcy też była mocno przesadzona, chętnie zobaczyłabym jak wzywa policję do dresów, którzy puszczają na cały autobus wulgarne piosenki, albo zaczepiają innych pasażerów.
Dzieci nabywają umiejętność kontrolowania wydalania mniej więcej między 18-24 mcem życia, niektóre później. I te wcześniejsze wysadzania, o ile nie są na siłę, mogą jakośtam przygotować dziecko do odpieluchowania, pokazać do czego służy nocnik, itp.
Ale ja mam z tym kiepskie doświadczenia, bo u córy wcześnie było widać, że robi kupę, więc też ją wysadzaliśmy, jakoś po roku zaczęłam. I niby to się odbywało w formie zabawy, bez stresu i nacisków, ale po pewnym okresie łapania kupy do nocnika (bo nie oszukujmy się, to jest właśnie łapanie kupy czy siku do nocnika, dziecko w tym wieku samo niczego nie sygnalizuje), córka nabawiła się nawykowych zaparć. Było wtedy mega ciężko, i jej i nam, bo potrafiła nie robić kupy przez tydzień, a potem bolało jeszcze bardziej, więc znowu się blokowała. Błędne koło...
Z pieluch zrezygnowaliśmy jak miała 2 lata i 2 miesiące, pierwsza próba w okolicy 2 urodzin to jeszcze nie było to. Czasem dziecko do tego musi trochę podrosnąć, nic na siłę.
Nie mówiąc o tym, że przy odpieluchowaniu i niedługo po, jak dziecko woła siku, to trzeba je wysadzić natychmiast, bo inaczej wpadka murowana Na dłuższą trasę autobusem też założyłabym pieluchę, bo wolałabym nie być obsiusiana ja, albo fotel; małe dziecko nie poczeka do następnego przystanku, a i tam nie zawsze będzie je gdzie od razu wysadzić. Taki lajf

Edytowane przez grita
Czas edycji: 2015-06-30 o 15:49
Stary 2015-06-30, 16:08   #1184
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Dostali fotelik od znajomych po dwójce dzieci i tego nie sprawdzili, bo nawet nie wiedzieli że trzeba A najgorsze jest to, że zarówno moi teściowie, jak i rodzice nie rozumieją o co nam chodzi i twierdzą, że skoro oni dali rady to i my damy i tylko wymyślamy I że następny fotelik kupimy sobie nowy, a z tym moglibyśmy się przemęczyć ten rok. ja tam wolę nie mieć wózka niż nie mieć porządnego fotelika.

A co do glukozy to panie w labie nie pozwoliły mi dodać sobie cytryny, zresztą jeśli chodzi o sam smak to był do zniesienia, chyba że cytryna też pomaga "przetrawić" tę glukozę....

U mnie też leń obiadowy i będzie makaron z biały serem i masłem plus botwinkowa z wczoraj
ja posłuchałam podpowiedzi Fatali i wciągnęłam naleśniki, ale nie z dżemem, a nutella
mi pozwoliła dać cytrynę do glukozy, nawet zachęcała i była w szoku, bo ja nie chciałam ale mi zabroniła pić wodę

tylko jak my byłyśmy małe, to nie było tyle samochodów i nie rozmawiało się o bezpieczeństwie, ja odkupiłam fotelik od znajomej (dosłownie za grosze), ale wiem, że jest bezwypadkowy i kiedy był kupowany, choć i tak miałam rozkminę, czy nie brać nowego,
choć moja mama nie wtrąca się w sprawy związane z kupowaniem, (my z siostrą wózki, łóżeczka i inne pierdy, które udało jej się załatwić miałyśmy nowe) nie wyobraża sobie, że np. ja teraz wózek miałabym kupować używany, ale od teściowej już usłyszałam, że ta czy tamta kupiła super wózek używany za 500 zł, chociaż ona wie, że ja i tak zrobię po swojemu, to mi co jakiś czas gada

namisek1990 - u mnie gdyby nie kontynuacja (w zimę był przestój), to nie zdecydowałabym się na remont w ciąży, chyba, że tylko malowanie, jeśli dom by tego wymagał

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-30 o 16:13
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 16:29   #1185
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Hej wszystkim!

Witam się po dłuższej nieobecności, mieliśmy awarię internetu i dostawca dopiero dziś ją naprawił. Odwyk na całego Zanim was ponadrabiam to miną wieki

U nas wszystko ok, w sobotę byliśmy na usg i na szczęście po badaniu wszystko w jak najlepszym porządku. W 30t3d Młody waży 1750, więc odrobinę więcej niż średnia, z wymiarów jest tydzień do przodu. Siedzi główką w dół
Po spacerze z Młodą czuję się teraz jak dętka, jeszcze za ciepłe spodnie założyłam, bo wydawało mi się, że jest chłodno i tak się zgrzałam w dżinsach, że szok. Teraz pije mrożoną kawę i mam pełen relaks. Jak to dobrze, że córa jeszcze śpi w ciągu dnia A jutro mąż zaczyna miesięczny urlop Co prawda w przyszłym tygodniu planujemy zacząć remont, więc odpoczynku za dużo nie będzie, ale fajnie, że będzie więcej w domu
O jezusie czytam se na luzie o twoich spodniach i mnie tknelo ze nastawilam pralke rano ja pierdziele zapomnialam wywiesic
Stary 2015-06-30, 16:39   #1186
agu23gda
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.

aaaa ja dopiero usiadłam na tyłku w spokoju. Od rana coś. No i zachęcona super pogodą wyprałam pościel, teraz skończyłam wszystko prasować i odpoczywać z paczką Lays'ów
Odebrałam dziś paczke w gemini. Zapłaciłam w niedzielę wieczorem a dziś o 8 już dostałam smsa z info o odbiorze. A więc w sumie wszystko już mam. Teraz jedynie jak coś kupię to będzie to tylko moje "widzimisię"
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 16:42   #1187
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
O jezusie czytam se na luzie o twoich spodniach i mnie tknelo ze nastawilam pralke rano ja pierdziele zapomnialam wywiesic
ooo widzę, że nie tylko ja mam takie problemy na poczatku to się śmiałam, że dzielę się z Ktośkiem rozumem, ale ostatnio doszłam do wniosku, że chyba już cały oddałam, bo nie dość, że zaniki pamięci, to i z logicznym myśleniem gorzej
Stary 2015-06-30, 16:46   #1188
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
ooo widzę, że nie tylko ja mam takie problemy na poczatku to się śmiałam, że dzielę się z Ktośkiem rozumem, ale ostatnio doszłam do wniosku, że chyba już cały oddałam, bo nie dość, że zaniki pamięci, to i z logicznym myśleniem gorzej
no moj tz to juz nie moze sluchac jak mowie "zapomnialam" ale kurde co ja moge ze ostatnio o wszystkim zapominam

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Ja to w ogóle dzielę pranie na 4 grupy - 2 grupy kolorów i 2 grupy temperatury. Generalnie bieliznę piorę w wysokiej temperaturze, delikatne rzeczy i takie, które nie mają bezpośredniego kontaktu ze skórą w niższej. Czasem nawet gotuję na 90 stopni jeśli trzeba (np. pieluchy tetrowe).

Zdrzemnęłam się po godzinę na każdej stronie i mi lepiej po tej nocy okropnej.

didi - to może i lepiej że nic od znajomych nie dostaniecie skoro oni tacy nieogarnięci...
Tez zaliczyłam 2h drzemke wracam do żywych 😊
Stary 2015-06-30, 16:52   #1189
ridja devojka
Zakorzenienie

Masakra, spędziłam dziś chyba 1,5h gotując obiad. Zupę z botwinki i piersi z kurczaka z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty. Próbowałam na bieżąco zmywać ale zrobiłam jeszcze większy bałagan
A teraz szukam przepisu na jakiś fajny deser z truskawkami, który nie jest zbyt kaloryczny i zbyt skomplikowany
Stary 2015-06-30, 16:52   #1190
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

A bedzie jeszcze gorzej ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:00   #1191
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A bedzie jeszcze gorzej ;-)
w moim przypadku już chyba gorzej być nie może
Stary 2015-06-30, 17:06   #1192
Panna Izabela
Zakorzenienie

Pokasowało mi trochę cytowania
Ja znów do 4 rano nie spałam (2x z rzędu), poza tym mamy mega sucho w mieszkaniu, ciągle się budzę z zatkanym nosem, spać nie mogę, okna otworzyć też nie bo tż przeziębiony i oczywiście zasnął bez koszulki i się odkrywał. Po 4 już otworzyłam, bo bym się udusiła. Teraz mam okno na balkon otwarte na oścież, ale dopiero niedawno sąsiad skończył katowanie mnie hip hopem (debil wystawia głośniki na balkon...), odwdzięczyłam mu się głośnym nastawieniem eski, poskutkowało, w dodatku Mała potańczyła, tylko że mnie rozbolała głowa no ale trzeba przecierpieć

Co do kupy to ludzie są różni - mi mniej przeszkadza przebieranie dziecka niż kp publicznie - tak mam i już Jasne, że się nie załatwiamy publicznie, ale to my - a dzieci jednak tak, często widzę jak się dzieci załatwiają gdzieś pod drzewkiem czy w krzakach czy coś, choćby w podróży. Wiem, że kp i kupa dziecka się różnią, nie chodziło mi o porównywanie tych dwóch rzeczy jako takich, tylko o to, że jednych odrzuca jedno, innych drugie i dla mnie to bardzo subiektywne jest mimo wszystko.
A co do tej kobiety, to jeśli 2-letnie dziecko w autobusie przebierała, to dla mnie jest to też przesada, to nie niemowlak, który z kupą by się darł np (któraś napisała, że niemowlęce kupy tak nie śmierdzą - owszem, walą strasznie, nie wiem skąd się wzięło, że mniej ). I jeśli kierowcy mają wzywać policję do takich spraw, to niech wzywają też do sikających meneli, awanturujących się ludzi, głośnych kibiców i pijanej młodzieży - powinna jakaś sprawiedliwość być.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Zazdro masażu, jak ja mojego poprosze to mnie posciska 30sek i mówi starczy echh ta meska wyrozumialosc 😉
Ja mojego nie proszę, sam się zgłasza

Cytat:
Ehhhh, ja dzis z rana poszłam na badani i miałam mieć zrobioną glukozę. Kupiłam ją sobie elegancko w aptece, poszłam, pobrali mi krew na czczo, rozrobiłam sobie ten proszek i wypiłam bez większego problemu, choc cytrynki panie mi nie pozwoliły, ale po 10 minutach tak mi się słabo zrobiło i gorąco i duszno, że masakra.... Ale dałam radę przeżyłam, zamknęłam oczy i odpłynęłam na trochę, było mi tak jakoś lepiej, nie wiem jak wy dawałyście rade czytać, mi literki latały orzed oczami jak zwariowane No ale po 40 minutach to już jakiś horror się zaczał: nudności, duszności jeszcze wieksze, ból żołądka i dodatkowo kopniaki Gabrysiowe sprawiły, że poszłam i wyrzygałam to wszystko co wypiłam Nie dałam rady normalnie. Badanie do powtórzenia, chociaż nie wiem kiedy, bo u mnie już 28 tydzień i 2 dzień.Jutro na pewno tam znowu nie pójdę...
Współczuję... Ja ledwo wytrzymałam, żeby nie haftnąć, ale kilka odruchów wymiotnych miałam,

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam dylemat jak nie wiem. Planowałam kupić laktator z Aventu elektryczny i znalazlam taki na olx nowy, nieużywany, babka dostała go w prezencie i nie używała, jedyny minus to brak gwarancji no ale cena 250zl a nowy z gwarancja 400zl! Wiec jest duża różnica, no i babeczka daje jeszcze nowe tez gratisy, kubek niekapek, smoczki, itd.
No ale teraz tak mysle, ze nie wiem czy bede uzywac laktatora, czy mi sie przyda itd. No i nie wiem czy go brac czy nie a wy co byscie zrobiły na moim miejscu? Ogolnie planowałam odciągać pokarm i dawac malemu w butelce, szczególnie w nocy bo z mężem bedziemy karmić na zmiane i on bedzie karmic z butli a ja bede spac . No ale tak mysle czy nie bede karmic mm, a dokarmiac tylko cycemcycem, bo poprzednio dzidzie karmilam tylko 5 tyg bo pozniej nie chcial w ogole cyca no i przeszlam na mm
Wg mnie musisz przemyśleć, czy chcesz karmić swoim mlekiem, czy mm. Jeśli zdecydujesz się na mm, to kupowanie jakiegokolwiek laktatora jest bez sensu, tańszego czy droższego
A jak się uprzesz na swoje mleko, to kup laktator, jeśli chcesz ściągać. Tak "w razie czego" to wydaje mi się, że bez sensu kupować, zwłaszcza że to nie jest 30 zł

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o kosmetykach bambino? Szczególnie mydełko i krem?
Ja nie przepadam ale dla siebie, bo zapychają.
Na dzieciach nie próbowałam

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
a gdzie ten bubchen mozna kupic?
W sklepach z rzeczami dla dzieci czasem się trafiają też i w necie.

Cytat:

Ja piorę oddzielnie.
Za to piorę razem z moimi i tż rzeczami

Cytat:
muszę się pochwalić wczoraj zamówiłam wóziol i jeden problem z głowy muszę jeszcze zdecydować co z łóżeczkiem, i chyba pora zacząc zamawiać środki higieniczne, dobrze, że wstępnie lista zrobiona, ciuszków już mi raczej starczy, bo ostatnio szalałam i siostra też się pochwaliła, że w weekend szalała po sklepach

co macie dziś na obiad?? ja nie mam pomysłu, a obiad będzie tylko dla mnie, bo mąż w robocie, macie jakieś proste i szybkie przepisy
Gratki za wózek
Ja mam warzywa na patelni, bo musimy szybko zjeść i wychodzimy.

Cytat:
To też całkiem spory chłopiec
A kawy mrożonej zazdroszczę, cały czas poluję na jakąś (bo wolę z saszetki niż taką normalną zalać zimną wodą/mlekiem), ale w sklepach nie widzę

Cytat:

Twój tż też jest mechanikiem ?! Nie wiedziałam

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:31   #1193
elcia88
Wtajemniczenie

A tak mi się przypomnala hisyoryjka. Mojej siosyru dynek 2,5 roku już sika sam do kibelka i pełny dumy krzyczy że właśnie robi siku na stojąco w kibelek. Mama zadowolona krzyczy że super a on ze na stojąco też kupę jyz robi. No i kupa na dywaniku:-P
Stary 2015-06-30, 17:38   #1194
agu23gda
Wtajemniczenie

Mój TŻ w czwartek jedzie w delegacje i wraca w piątek popołudniu. Wymyślił, że pojadę z nim, bo jak stwierdził nie chce żebym siedziała sama w domu a poza tym mu tam też smutno beze mnie W sumie nie chciałam, bo nie chcę mu robić obciachu przy jego kolegach, bedą go potem wyśmiewać, że żona jeździ z nim go pilnować czy co...a to on mnie prosi od 3 dni żebym tam pojechała. W czasie jak on na parę godzin będzie w pracy to ja będę w hotelu albo mogę się gdzieś poszwędać. No i on twierdzi, że zdanie kolegów go nie interesuje, a on nie lubi beze mnie gdzieś wyjeżdzać. No a jeszcze z innej strony trochę mnie rozczulił, że się mnie nie wstydzi przed kumplami z pracy i tym co inni powiedzą i że nie woli sobie ode mnie odsapnąć te 2 dni... ode mnie i tego mojego stękania
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 17:41   #1195
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dziewczyny a co sądzicie o tym:
http://www.smyk.com/babymatex-relax-...t-niemowlaka-p ???

W Smyku widzę, że mają też te z Motherhood to sobie zerknę, wymacam.
Znalazłam jeszcze to:

http://esklep.babyfant.pl/product,99...70cm-2015.html

http://sklepmati.pl/poduszki/4925-ce...zka-welur.html
Stary 2015-06-30, 17:41   #1196
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Mój TŻ w czwartek jedzie w delegacje i wraca w piątek popołudniu. Wymyślił, że pojadę z nim, bo jak stwierdził nie chce żebym siedziała sama w domu a poza tym mu tam też smutno beze mnie W sumie nie chciałam, bo nie chcę mu robić obciachu przy jego kolegach, bedą go potem wyśmiewać, że żona jeździ z nim go pilnować czy co...a to on mnie prosi od 3 dni żebym tam pojechała. W czasie jak on na parę godzin będzie w pracy to ja będę w hotelu albo mogę się gdzieś poszwędać. No i on twierdzi, że zdanie kolegów go nie interesuje, a on nie lubi beze mnie gdzieś wyjeżdzać. No a jeszcze z innej strony trochę mnie rozczulił, że się mnie nie wstydzi przed kumplami z pracy i tym co inni powiedzą i że nie woli sobie ode mnie odsapnąć te 2 dni... ode mnie i tego mojego stękania
Miło z jego strony. Ja i mój max też jakoś nie lubimy się rozstawac na dluzej
Stary 2015-06-30, 17:45   #1197
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Super korzystajcie z takich chwil, zawsze też przy okazji to rozrywka dla Ciebie
My mieliśmy tyle planów na lipiec, a ja mam zakaz podróży... Więc jak możesz to jedź
Stary 2015-06-30, 17:52   #1198
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
No to wielka ulga dla budżetu przy samochodzie jeśli mąż jest w stanie sam wszystko zrobić No i pewność, że będzie dobrze zrobione, bo niestety i fachowcy są różni, ciężko czasem trafić do dobrego, który właściwie coś zdiagnozuje i dobrze naprawi. Zazdroszczę

Widziałam, że pisałyście o odpieluchowaniu w kontekście tej matki, która przewijała 2-latka w autobusie. Jak dla mnie to kwestia kultury, sama bym tak nigdy nie zrobiła, trzeba po prostu wysiąść i ta nieszczęsną pieluchę przebrać, bo niestety jak się ją zostawi na tyłku, to wcale mniej nie śmierdzi Ale reakcja kierowcy też była mocno przesadzona, chętnie zobaczyłabym jak wzywa policję do dresów, którzy puszczają na cały autobus wulgarne piosenki, albo zaczepiają innych pasażerów.
Dzieci nabywają umiejętność kontrolowania wydalania mniej więcej między 18-24 mcem życia, niektóre później. I te wcześniejsze wysadzania, o ile nie są na siłę, mogą jakośtam przygotować dziecko do odpieluchowania, pokazać do czego służy nocnik, itp.
Ale ja mam z tym kiepskie doświadczenia, bo u córy wcześnie było widać, że robi kupę, więc też ją wysadzaliśmy, jakoś po roku zaczęłam. I niby to się odbywało w formie zabawy, bez stresu i nacisków, ale po pewnym okresie łapania kupy do nocnika (bo nie oszukujmy się, to jest właśnie łapanie kupy czy siku do nocnika, dziecko w tym wieku samo niczego nie sygnalizuje), córka nabawiła się nawykowych zaparć. Było wtedy mega ciężko, i jej i nam, bo potrafiła nie robić kupy przez tydzień, a potem bolało jeszcze bardziej, więc znowu się blokowała. Błędne koło...
Z pieluch zrezygnowaliśmy jak miała 2 lata i 2 miesiące, pierwsza próba w okolicy 2 urodzin to jeszcze nie było to. Czasem dziecko do tego musi trochę podrosnąć, nic na siłę.
Nie mówiąc o tym, że przy odpieluchowaniu i niedługo po, jak dziecko woła siku, to trzeba je wysadzić natychmiast, bo inaczej wpadka murowana Na dłuższą trasę autobusem też założyłabym pieluchę, bo wolałabym nie być obsiusiana ja, albo fotel; małe dziecko nie poczeka do następnego przystanku, a i tam nie zawsze będzie je gdzie od razu wysadzić. Taki lajf
gritka, no właśnie, fajnie, ze to napisałaś o tych pieluchach, bo mi się nie chciało, a jest dokładnie jak mówisz. Naprawdę życie wygląda zupełnie inaczej niż wyobrażenia o nim. Moja też skończyła z pieluchami jak miała ok 2 lata i 3 miesiące. Wcześniej miała moje próby w głębokim poważaniu. Nie była gotowa i tyle, a jak przyszedł jej czas, to stało się to z dnia na dzień. Także dziewczyny, pożyjemy-zobaczymy.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 18:08   #1199
Mediona
Zadomowienie

No i udało mi sie oddać dzisiaj krew. nie nawidze.
No i jutro muszę iść na szczypionke boje się.
No ale czego się nie robi dla dzidzi.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-30, 18:13   #1200
petel
Raczkowanie

Cytat:
Aaa ja dopiero wróciłam do domu. No i wody płodowe w normie. Szyjka zamknięta, nie skraca się. W środku sprawdzała przez usg dopochwowo czy tam w środku wszystko ok dokładnie i mówi, że wszystko jest książkowo. Nawet moje łożysko się już ogarnęło. Malutka fika, serduszko bije tak jak powinno. Wzięła wymaz żeby sprawdzić czy jest jakieś zakażenie, bakteria, ale na wyniki czeka się tydzień więc dopiero wtedy się dowiem. No i dała skierowanie do szpitala gdyby sytuacja sie powtórzyła lub stało się coś co mnie zaniepokoi a jej nie będzie lub np bedzie weekend. Wizytę mam u niej za 2 tyg, wtedy tez mam te ostatnie prenatalne. Uspokoiłam się, bo wszystko póki co jest dobrze.

no i dziękuję za wszystkie kciuki bardzo się przydały jak widać!
Super, że wszystko dobrze!
Coś Ci wyjaśnili, czemu tak się stało? Czy po prostu tak się może zdarzyć podczas ciąży?
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości