|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
didi9
Tak to jest z tolerancją leków :/ jeden wchodzi drugi nie. Zazdroszczę, że to był pierwszy rzyg :P ja do dziś rano mam mdłości, ale jak przypomnę sobie te 4 miesiące rzygania to .......
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim!
Witam się po dłuższej nieobecności, mieliśmy awarię internetu i dostawca dopiero dziś ją naprawił. Odwyk na całego Zanim was ponadrabiam to miną wieki ![]() U nas wszystko ok, w sobotę byliśmy na usg i na szczęście po badaniu wszystko w jak najlepszym porządku. W 30t3d Młody waży 1750, więc odrobinę więcej niż średnia, z wymiarów jest tydzień do przodu. Siedzi główką w dół Po spacerze z Młodą czuję się teraz jak dętka, jeszcze za ciepłe spodnie założyłam, bo wydawało mi się, że jest chłodno i tak się zgrzałam w dżinsach, że szok. Teraz pije mrożoną kawę i mam pełen relaks. Jak to dobrze, że córa jeszcze śpi w ciągu dnia A jutro mąż zaczyna miesięczny urlop
|
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak was czytam i widzę ile osób robi remonty to rzeczywiście mam wrażenie, że pojawienie się na świecie małego człowieka to niczym uroczystość
.Czy w rampersie mają takie poduszki dla ciężarnych? grita Duzy maluch , ciesze sie ze wszystko ok
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-30 o 15:02 |
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrzemnęłam się po godzinę na każdej stronie i mi lepiej po tej nocy okropnej. didi - to może i lepiej że nic od znajomych nie dostaniecie skoro oni tacy nieogarnięci... Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-30 o 15:15 |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze, że akurat teraz zepsuł nam się też samochód, do tego trzeba wymienić rozrząd i zrobić porządek ze sprzęgłem, więc 2 tys zostawimy u mechanika, ech... W rampersie byłam wieki temu, i buszowałam głównie za dziale zabawkowym, więc niestety nie pomogę. Ale moim zdaniem powinni mieć, w końcu to teraz poniekąd standard ciążowo-wyprawkowy
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
3 laki już powinny kontrolować wydalanie. W nocy owszem.jeszcze może się coś przydarzyć ale na dzień pieluchy powinny już nie istniec
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Didi mi też ok godz po się niedobrze zrobiło ale jakoś dałam radę, wspolczuluje że musisz to powtarzać. Myślałam że tylko mi zavzyna ciazyc pomału wszystko ale widzę że nas- moherow jest dużo:-P ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka
Dobrze, ze sen troszkę pomógł grita No tak jak się odłożyło to teraz nie ma co odpuszczać a takie odświeżenie zawsze pomaga w ogólnym utrzymaniu świezości w domu .Samochód to wieczna skarbonka. Cieszę się, że mój mąż jest mechanikiem to za robociznę nic nie płacimy tylko za części... Pojadę tam może będą mieli
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Ja uwielbiam krem
|
|
#1181 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaraz zasne a tu jeszcze z psem trzeba isc i na 18 szkola rodz. Ehh
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam, że pisałyście o odpieluchowaniu w kontekście tej matki, która przewijała 2-latka w autobusie. Jak dla mnie to kwestia kultury, sama bym tak nigdy nie zrobiła, trzeba po prostu wysiąść i ta nieszczęsną pieluchę przebrać, bo niestety jak się ją zostawi na tyłku, to wcale mniej nie śmierdzi Ale reakcja kierowcy też była mocno przesadzona, chętnie zobaczyłabym jak wzywa policję do dresów, którzy puszczają na cały autobus wulgarne piosenki, albo zaczepiają innych pasażerów.Dzieci nabywają umiejętność kontrolowania wydalania mniej więcej między 18-24 mcem życia, niektóre później. I te wcześniejsze wysadzania, o ile nie są na siłę, mogą jakośtam przygotować dziecko do odpieluchowania, pokazać do czego służy nocnik, itp. Ale ja mam z tym kiepskie doświadczenia, bo u córy wcześnie było widać, że robi kupę, więc też ją wysadzaliśmy, jakoś po roku zaczęłam. I niby to się odbywało w formie zabawy, bez stresu i nacisków, ale po pewnym okresie łapania kupy do nocnika (bo nie oszukujmy się, to jest właśnie łapanie kupy czy siku do nocnika, dziecko w tym wieku samo niczego nie sygnalizuje), córka nabawiła się nawykowych zaparć. Było wtedy mega ciężko, i jej i nam, bo potrafiła nie robić kupy przez tydzień, a potem bolało jeszcze bardziej, więc znowu się blokowała. Błędne koło... Z pieluch zrezygnowaliśmy jak miała 2 lata i 2 miesiące, pierwsza próba w okolicy 2 urodzin to jeszcze nie było to. Czasem dziecko do tego musi trochę podrosnąć, nic na siłę. Nie mówiąc o tym, że przy odpieluchowaniu i niedługo po, jak dziecko woła siku, to trzeba je wysadzić natychmiast, bo inaczej wpadka murowana Na dłuższą trasę autobusem też założyłabym pieluchę, bo wolałabym nie być obsiusiana ja, albo fotel; małe dziecko nie poczeka do następnego przystanku, a i tam nie zawsze będzie je gdzie od razu wysadzić. Taki lajf
Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-06-30 o 15:49 |
|
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi pozwoliła dać cytrynę do glukozy, nawet zachęcała i była w szoku, bo ja nie chciałam ale mi zabroniła pić wodę tylko jak my byłyśmy małe, to nie było tyle samochodów i nie rozmawiało się o bezpieczeństwie, ja odkupiłam fotelik od znajomej (dosłownie za grosze), ale wiem, że jest bezwypadkowy i kiedy był kupowany, choć i tak miałam rozkminę, czy nie brać nowego, choć moja mama nie wtrąca się w sprawy związane z kupowaniem, (my z siostrą wózki, łóżeczka i inne pierdy, które udało jej się załatwić miałyśmy nowe) nie wyobraża sobie, że np. ja teraz wózek miałabym kupować używany, ale od teściowej już usłyszałam, że ta czy tamta kupiła super wózek używany za 500 zł, chociaż ona wie, że ja i tak zrobię po swojemu, to mi co jakiś czas gada namisek1990 - u mnie gdyby nie kontynuacja (w zimę był przestój), to nie zdecydowałabym się na remont w ciąży, chyba, że tylko malowanie, jeśli dom by tego wymagał Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-06-30 o 16:13 |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
aaaa ja dopiero usiadłam na tyłku w spokoju. Od rana coś. No i zachęcona super pogodą wyprałam pościel, teraz skończyłam wszystko prasować i odpoczywać z paczką Lays'ów Odebrałam dziś paczke w gemini. Zapłaciłam w niedzielę wieczorem a dziś o 8 już dostałam smsa z info o odbiorze. A więc w sumie wszystko już mam. Teraz jedynie jak coś kupię to będzie to tylko moje "widzimisię"
|
#1187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, spędziłam dziś chyba 1,5h gotując obiad. Zupę z botwinki i piersi z kurczaka z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty. Próbowałam na bieżąco zmywać ale zrobiłam jeszcze większy bałagan
![]() A teraz szukam przepisu na jakiś fajny deser z truskawkami, który nie jest zbyt kaloryczny i zbyt skomplikowany
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1192 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pokasowało mi trochę cytowania
![]() Ja znów do 4 rano nie spałam (2x z rzędu), poza tym mamy mega sucho w mieszkaniu, ciągle się budzę z zatkanym nosem, spać nie mogę, okna otworzyć też nie bo tż przeziębiony i oczywiście zasnął bez koszulki i się odkrywał. Po 4 już otworzyłam, bo bym się udusiła. Teraz mam okno na balkon otwarte na oścież, ale dopiero niedawno sąsiad skończył katowanie mnie hip hopem (debil wystawia głośniki na balkon...), odwdzięczyłam mu się głośnym nastawieniem eski, poskutkowało, w dodatku Mała potańczyła, tylko że mnie rozbolała głowa ![]() Co do kupy to ludzie są różni - mi mniej przeszkadza przebieranie dziecka niż kp publicznie - tak mam i już Jasne, że się nie załatwiamy publicznie, ale to my - a dzieci jednak tak, często widzę jak się dzieci załatwiają gdzieś pod drzewkiem czy w krzakach czy coś, choćby w podróży. Wiem, że kp i kupa dziecka się różnią, nie chodziło mi o porównywanie tych dwóch rzeczy jako takich, tylko o to, że jednych odrzuca jedno, innych drugie i dla mnie to bardzo subiektywne jest mimo wszystko.A co do tej kobiety, to jeśli 2-letnie dziecko w autobusie przebierała, to dla mnie jest to też przesada, to nie niemowlak, który z kupą by się darł np (któraś napisała, że niemowlęce kupy tak nie śmierdzą - owszem, walą strasznie, nie wiem skąd się wzięło, że mniej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak się uprzesz na swoje mleko, to kup laktator, jeśli chcesz ściągać. Tak "w razie czego" to wydaje mi się, że bez sensu kupować, zwłaszcza że to nie jest 30 zł ![]() Cytat:
Na dzieciach nie próbowałam ![]() W sklepach z rzeczami dla dzieci czasem się trafiają też Cytat:
Za to piorę razem z moimi i tż rzeczami ![]() Cytat:
![]() Ja mam warzywa na patelni, bo musimy szybko zjeść i wychodzimy. Cytat:
![]() A kawy mrożonej zazdroszczę, cały czas poluję na jakąś (bo wolę z saszetki niż taką normalną zalać zimną wodą/mlekiem), ale w sklepach nie widzę ![]() Cytat:
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak mi się przypomnala hisyoryjka. Mojej siosyru dynek 2,5 roku już sika sam do kibelka i pełny dumy krzyczy że właśnie robi siku na stojąco w kibelek. Mama zadowolona krzyczy że super a on ze na stojąco też kupę jyz robi. No i kupa na dywaniku:-P
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ w czwartek jedzie w delegacje i wraca w piątek popołudniu. Wymyślił, że pojadę z nim, bo jak stwierdził nie chce żebym siedziała sama w domu a poza tym mu tam też smutno beze mnie
W sumie nie chciałam, bo nie chcę mu robić obciachu przy jego kolegach, bedą go potem wyśmiewać, że żona jeździ z nim go pilnować czy co...a to on mnie prosi od 3 dni żebym tam pojechała. W czasie jak on na parę godzin będzie w pracy to ja będę w hotelu albo mogę się gdzieś poszwędać. No i on twierdzi, że zdanie kolegów go nie interesuje, a on nie lubi beze mnie gdzieś wyjeżdzać. No a jeszcze z innej strony trochę mnie rozczulił, że się mnie nie wstydzi przed kumplami z pracy i tym co inni powiedzą i że nie woli sobie ode mnie odsapnąć te 2 dni... ode mnie i tego mojego stękania
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a co sądzicie o tym:
http://www.smyk.com/babymatex-relax-...t-niemowlaka-p ??? W Smyku widzę, że mają też te z Motherhood to sobie zerknę, wymacam. Znalazłam jeszcze to: http://esklep.babyfant.pl/product,99...70cm-2015.html http://sklepmati.pl/poduszki/4925-ce...zka-welur.html
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja i mój max też jakoś nie lubimy się rozstawac na dluzej
|
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
korzystajcie z takich chwil, zawsze też przy okazji to rozrywka dla Ciebie My mieliśmy tyle planów na lipiec, a ja mam zakaz podróży... Więc jak możesz to jedź
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
No i udało mi sie oddać dzisiaj krew.
nie nawidze.No i jutro muszę iść na szczypionke boje się.No ale czego się nie robi dla dzidzi.
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś Ci wyjaśnili, czemu tak się stało? Czy po prostu tak się może zdarzyć podczas ciąży? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

.
formalnie żona swojego męża 14.07.2012

no ale cena 250zl a nowy z gwarancja 400zl! Wiec jest duża różnica, no i babeczka daje jeszcze nowe tez gratisy, kubek niekapek, smoczki, itd. 

nie nawidze.