|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Cytat:
Normalnie ze szczęścia nie mogłam Wiem że USG 14 tydzień pokaże w środę ale i tak miło było zobaczyć taką piękna cyferkę ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Piersi mnie przestały tak bardzo boleć za ta swędzą i brodawki są drażliwe jak się ja np ręcznikiem wyciera :/ Senność mam od początku ale wydaje mi się, że teraz zmniejsza się chociaż zależy od dnia. Więcej mogę zrobić. Wcześniej ledwo obiad gotowałam. Z dolegliwości to tylko zaparcia ale tylko czasami. Może ma któraś taki problem, i wie jak sobie z tym naturalnie poradzić.???
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tez czasem brodawki bardzo wrażliwe mam. Nawet jajnik mniej odczuwam. Ja raczej mam bezsenność śpię po 4 maksymalnie 5 godzin. Z zaparciami nie pomogę narazie na szczęście ich nie mam. Ale czytałam ze to tez bardzo częsta dolegliwości i jedynie tam o błonnik pisało i aby dużo na raz się nie najadac. |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ale na co masz 4 tygodnie jeszcze czekać? Ciąża jest o 4 tygodnie młodsza?
![]() Orchidea, z tym błonnikiem to ostrożnie, bo za dużo błonnika, właśnie 'zatyka'. Postaaw na dużą ilość warzyw i owoców. Jeśli owoce masz eko, to najlepiej jeść ze skórką. Spróbuj zjeść jabłko, a potem wypić kawę z mlekiem. |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ciąża nie jest mlodsza. Chodzi o obumarcie jednego z blizniakow i późniejsze krwawienie. Lekarz powiedział ze w takim wypadku największe zagrożenie dla tego dzidziusia który został przesuwa się do 16, 18 tydzień.
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa rozumiem!
![]() na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Czyli to faktycznie jest tak, że do tego 12 tygodnia jest największe zagrożenie, a potem można już trochę odetchnąć? |
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mówią i wszędzie piszą ze można odetchnąć wiec chyba coś w tym jest. Podobno prawdopodobieństwo poronienia spada do 2 %.
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Oby!
Ale to się liczy zakończony 12 t? Czy jak? Bo ja jutro zaczynam 13t (licząc do przodu), czyli jutro mam dokładnie 12t 0d, to już mogę oddychać, czy jeszcze tydzień?
|
|
|
|
#3848 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno nie będę się opalać w to lato Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już w stare ciuchy od dawna się nie mieszczę. Z normalnych ciuchów w grę wchodzą tylko takie które sa na gumce i to nie wszystkie w taką pogodę jak teraz chodzę w sukienkach, na szczęście mam kilka takich luźniejszych letnich Cytat:
ja w ogóle nie wymiotowałam... nadal miewam mdłości, ale rzadko Cytat:
![]() Cytat:
Taki sposób stosowała moja koleżanka My wczoraj byliśmy an wycieczce w Ojcowie i mimo ze niewiele chodziłam i chowałam sie przed słońcem to i tak wróciłam tak padnięta ze cały wieczór przeleżałam na kanapie Dziewczynki pokazujcie brzuszki skoro Wam juz rosną
|
|||||||
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a w ogóle może założyłybyśmy klub?
Bo chętnie bym Wam pokazała np. zdjęcie z USG, ale niekoniecznie na forum ogólnodostępnym chcę ![]() Czasem też piszemy o jakichś bardziej prywatnych sprawach, to też w klubie byłoby lepiej ? I zrobić jakiś limit, że np. miesiąc udzielania się + PW z prośbą o dostęp do klubu, wtedy klubowiczki głosują i przyjmujemy lub nie (tak mamy sprawdzone w klubie panien młodych ).---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() W środę idę na USG prenatalne, mam nadzieję, że przepuklina się już wchłonęła... |
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz rade juz niedługo. A no tak bo my mamy prenatalne w ten sam dzień. Tylko Ty godzinę wcześniej. |
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mozesz byc jedna z tych pechowych osob ktore bedą wymioty trzymać do okolic 20 tygodnia. Koleżanka tak miała. Trzeba bardzo uważać na odwodnienie. Ona ze dwa razy leżała pod kroplówka. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Niep...oty_ciężarnych Wiec uważaj na siebie. Klub fajna sprawa. Można wiecej napisać i pokazać. |
|
|
|
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
Mi też ulżyło jak już ten 1 trymestr zakończyłam mam nadzieję, że teraz już z górki (jeżeli chodzi o to ryzyko poronienia)
Jutro idę odebrać biochemię i się cała trzęsę na samą myśl bo słyszałam że nawet jak USG wyjdzie cud malinka to ta biochemia może wyjść fatalnie. Nawet nie mam ochoty po nią iść. U nas już się upał rozpoczął Znajomi mnie nad jezioro ciągną ale ja tak nie lubię..... FUJ!
|
#3854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem na tak z klubem |
|
|
|
|
#3855 |
|
Rozeznanie
|
Cześć. Dawno nie pisałam ale mnie te upały wykańczą nic mi się nie chce.
Dziewczynom po wizytach gratuluję wieści. Co do wymiotów to ja mam nadal a już 15 tydzień mam co prawda tylko 1-2 razy dziennie ale padam już i nadal moje menu sniadaniowo-kolacyjne to bułka ser i pomidor.
|
#3856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- A do picia na upały polecam różne lemoniady ja od wczoraj popijam truskawkowa 😋
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj tak, lemoniady są ekstra
![]() Ja polecam jeszcze napój CHIA FRESCA, wczoraj piłam ![]() Na dużą szklankę wody (300-350ml): 2 łyżki nasion chia, 2 łyżki soku z cytryny, listki mięty, odrobina miodu/ksylitolu/syropu klonowego. Odstawić na kilka minut żeby nasiona się 'zażelowały' i potem pić przez słomkę, przed wypiciem zamieszać ![]() Polecam Wam chia bardzo, bo są świetnym źródłem kwasów Omega-3, szczególnie ważne dla tych dziewczyn, które nie jedzą ryb (np. ja*), poza tym są lepszym źródłem wapnia, niż nawet mleko. No i mają wiele innych świetnych właściwości, przede wszystkim bardzo dobrze nawilżają organizm od środka ![]() *przed ciążą miałam czas, że bardzo polubiłam ryby, jadłam nawet do 3 razy w tygodniu: tuńczyka, sardynki, makrelę, łososia. A odkąd jestem w ciaży nie zjadłam ryby ANI RAZU ![]() Klub zaraz założę ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Założyłam klub, tutaj link: https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1821 jeszcze mi tylko powiedzcie, czy widzicie teraz zawartość klubu? Bo powinna być niewidoczna dla osób, które nie są w klubie. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-07-05 o 12:35 |
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
Nie widziałam, ale kliknąłem Dołącz i już widzę. Myślałam że mnie nie dołączy ot tak.
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
To już zmieniam.
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ewusia, usunełam Cię z klubu, spróbuj teraz czy możesz się sama dodać? ![]() Jak nie, tzn. że jest okej i wyślę Ci zapro ![]() Sorry, musiałam na kimś przetestować
|
|
|
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
Już nie można dołączyć. Proszę o dopisanie mnie do klubu
![]() Upały mnie wykańczają, przeziębienie nie odpuszcza.... Boję sie wziąć antybiotyk i tak się męcze. Oby do czwartkowej wizyty u gin przeszło. |
|
|
|
#3864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi po biochemii wyszło o wieeele mniejsze ryzyko niż z samego usg, wiec nie martw się na zapas Cytat:
ja mam kwasy omega w moich tabletkach z witaminami dla kobiet w ciąży, na całe szczęście, bo mnie tez ryby od kiedy jestem w ciąży nie wchodzą Cytat:
działa mi po zaakceptowaniu Twojego zaproszenia, dzięki |
||||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chia kupiłam na allegro, są też w eko sklepach
|
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie przyjmiecie?
|
#3867 | |||
|
Zakorzenienie
|
O, widzę że klub powstał, fajnie, bo ja też nie chcę zdjęć wrzucać na publiczny za bardzo
![]() Ja kupiłam spodenki Jednak ciążowe, w h&m. I są świetne, bardzo wygodne, co za ulga, w końcu mnie nic nie gniecie I ładnie się prezentują. Są z pasem, ale brzuch mam na razie na tyle nieduży, że jestem w stanie w razie czego go jakby złożyć w pół i jeszcze nie gniecie, a nie będzie tak gorąco. No i mój rozmiar był przeceniony, więc w ogóle jestem zadowolona Mam nadzieję, że będę rosła tylko w brzuchu, bo planuję w nich całe lato oblatać ![]() I kupiliśmy dwa malusie body dla maleństwa. 5 10 15 ma duże promocje. Szkoda, że płci nie znamy, bo w sumie mało takich unisex'ów było. Ale jak zobaczyłam ten najmniejszy rozmiar to się przeraziłam, jakie to malutkie ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Mnie wymioty przeszły (taką mam przynajmniej nadzieję), ale mdłości jeszcze pozostały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sukienki mieszczę się tylko niektóre. Większość mam mocno dopasowanych i z nie bardzo rozciągliwych materiałów. W część przestałam się dopinać jakiś czas już temu jak mi za bardzo cycki urosły
|
|||
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
I mnie.... Cytat:
A jaki rozmiar kupiłaś? |
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, a jaki rozmiar wzięliście?
![]() Bo chyba normalnie to 56 jest najmniejszy,a ja w Smyku widziałam ostatnio 40, to dla wcześniaczków, to dopiero malizna! |
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
I co do kolorów to moja córka bodziaki miała we wszystkich. Jezeli teraz bedzie chłopak to tylko kilka odpadnie takich mega różowo/słodkich.
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
56 tez nie warto duzo. Niektóre dzieciaki rodzą sie juz bliżej 62 inne bardzo szybko rosną. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

.Mam nadzieje ze dzidzia rozwija się prawidłowo i nie jesteśmy do tylu kilka dnia. Szkoda ze to tylko tak ładnie wygląda a według lekarza to jeszcze musze czekac z 4 tygodnie, ale damy rade. Jeszcze jakby temp spadła chociaż o 10 stopni to byłabym szczęśliwa.
ale i tak miło było zobaczyć taką piękna cyferkę 

na pewno nie będę się opalać w to lato
Gniotą mnie. Chyba czas na jakieś zakupy, a myślałam, że jeszcze trochę polatam w starych ciuchach