Schudnąć 20-30kg część III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 21:50   #3991
Melonade
Zadomowienie

Dot.: Schudnąć 20-30kg część III

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Nie mam zamiaru od razu się rzucać na 2500! Przecież Od razu przytyję. Poza tym jak mam zjeść tyle kalorii? Nie dam rady, chyba, ze co dzień będę jadła ciasto :P

@Soldus: wstępnie co dzień 45 minut ćwiczeń dziennie średnio.
Wiesz, że się liczy przede wszystkim jakość jedzenia. Bo zjeść 2500kcal w fast foodach albo słodyczach to nie problem.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Sabasza Pokaż wiadomość
Pol kilo dziennie? Zarabiscie! ALe z tego co pamietam to jak zejdziesz ponizej 1000 to krzycza, ze niezdrowo i zrobisz sobie krzywde

Czemu troche inny? Cos tam skrobnelam na FB, ze bym wlasnie celowala na miejscu panny atopowej wlasnie w okolo 1800 (niech bedzie 2000).

Przypuszczam, ze raporty do druku moga byc dostepne jak zrobia wersje www. Fajnie, ze sie wciagnelas, to jest super pomocne
Ale 1000kcal to już o wiele za późno na krzyczenie, przynajmniej z 500kcal wcześniej powinni krzyczeć.

Trochę inny, bo nie jem mięsa i nabiału.

Melonade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:15   #3992
Owoclasu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Hej
Swieza krew u nas

Mam takie same prawie wymiary
Najlepsza jest moja proporcja pod biustem i w biuście

Jak czytałam na pierwszej stronie, że wrzucacie co jedzie każdego dnia ja dzisiaj tak

1. Musli z jogurtem naturalnym [musli naturalne + płatki orkiszowe z jagodami goi]
2. Shake proteinowy
3. Arbuz około 200g
4. Makaron świeży około 50g + indyk około 100g + sos pieczarkowy [pieczarki + trochę chudego mleka + jogurt naturalny]
5. Omlet z dwóch jajek + 3 plasterki chudej wędliny około 30g + łyżeczka serka koziego około 15g
6. Domowy sok z jabłek i marchwi 0,5l

Z ćwiczeń dziś trening na nogi i pośladki w systemie interwałowym
Ale nie poszłam na trx, na które chciałam iść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapchat--476077377888194718.jpg (205,6 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez Owoclasu
Czas edycji: 2015-07-08 o 23:59
Owoclasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:36   #3993
aikanne
Przyczajenie

Cytat:
O dziwo nie... Jak wszystkiego uzywam na telefonie, np. wizaz sobie czytam np w autobusie, o tyle MFP w 90% przez www. Jakos lepszy poglad mam na wszystko, latwiej mi sie sprawdza czy dodalam dobry produkt etc.
Większy ekran, lepiej się powinno czytać

Cytat:
Założyłam sobie myfitnesspal. Bałam się, że po angielsku będą produkty i że będę musiała ze słownikiem siedzieć, ale są po polsku, nawet pasztet z soczewicy z warzywami znalazłam. Nie wiem, czy to będzie dokładnie ten co ja robię, ale chyba przy warzywach nie ma większej różnicy w kaloriach.
Wyliczyło mi zapotrzebowanie na 1200 kcal. Ja się nie znam, ale skoro ważę 87 kg i mam założenie, że średno będę dziennie ćwiczyć 45 minut to czy nie jest to za mało?
Polecam sprawdzić Fitatu- miary są 'polskie' nie jakieś oz i pounds i tam inne tylko np. łyżki, szklanki gramy i mililitry.
A to 1200 to chyba ostre przegięcie...

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
zaczęłam ogarniać o jakiej aplikacji rozmawiacie i też sobie zainstalowałam jest świetna! czegoś takiego potrzebowałam !
czy te dane da się jakoś wydrukować? wiecie może ?
No to fajnie Zwiększasz świadomość tego co jesz
Chyba cięzko coś wydrukować póki nie ma wersji www.

Edytowane przez aikanne
Czas edycji: 2015-07-09 o 09:37
aikanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:04   #3994
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aikanne Pokaż wiadomość

Polecam sprawdzić Fitatu- miary są 'polskie' nie jakieś oz i pounds i tam inne tylko np. łyżki, szklanki gramy i mililitry.

To nie jest tak, że celowo jadłam tyle. Jadłam to na co miałam ochotę i tak aby się najeść. Miałam wrażenie, że jem za dużo i co? Za mało.

Czy fitatu ma aplikację na WP? W MFP chodziło mi o aplikację na smartfona no i fajnie że ma połączenie z Endo

Wczoraj odbyłam dwa spacery: około 3 km i drugi 5

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 15:25   #3995
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

W MFP też są gramy, mililitry itd. W ogóle jest ogromna baza polskich produktów.

Ale testujcie dziewczyny to Fitatu i dawajcie znać, jak działa.

Melonade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 22:02   #3996
pannaatopowa
Zakorzenienie

Mój jadłospis do oceny.
1. trzy kromki razowca, masło, pasztet warzywny, szczypiorek, rzodkiewki
2. kruche ciasteczka zbozowe z kupca (nie krzyczcie, kupiłam w dziale ze zdrową żywnością, później z ciekawości przeczytałam co to za syf)
3. kotlety sojowe, ryż paraboliczny ze szpinakiem, czosnkiem, szczypiorkiem i jogurtem, buraczki. (matko jaki ten ryż jest dobry)
4. Truskawki, porzeczki, słonecznik, płatki owsiane, miód, jogurt naturalny
5. barszcz ukraiński, olej lniany, 3 truskawki.

Kalorie 1754, jestem taka najedzona, że masakra. Dawno tyle nie pożarłam.

ćwiczenia: 40 minut fitnessu z neta. Spacer miałam zaliczyć, ale podopieczna mi nie dała. Wiecie, że ona rozmawia ze znajomymi bez telefonu? Stwierdziła, że jej przyjaciółka ma jej przynieść kasę i nie dała się położyć. Chyba zasnęła, bo od 10 minut cisza.

Co sądzicie o menu?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
Stary 2015-07-10, 08:59   #3997
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
2. kruche ciasteczka zbozowe z kupca (nie krzyczcie, kupiłam w dziale ze zdrową żywnością, później z ciekawości przeczytałam co to za syf)
Te dzialy ze zdrowa zywnoscia, albo wielki napisa EKO nad polka. Powiem wam, ze mnie juz ciarki przechodza czasem jak to widze. Hasla typu zdrowa zywnosc... czyli kupie sobie kaszke na zdrowej zywnosci i dorzuce do zatopionego w tluszczu kotleta. Albo inne haslo, ktos mi podstawia pod nos salatke i mowi, ze dietetyczna, wiec moge zjesc. No bo w koncu salatka, szkoda tylko ze polana sosem majonezowym. Ostatnio z kims rozmawialam o tym, ze nienawidze slowa 'dietetyczny', bo zasadniczo co to slowo oznacza?

Ale to taka DYGRESJA

Pannaatopowa, wedlug mnie twoj jadlospis wyglada bardzo dobrze! ZObaczymy jak go potrzymasz przez jakis czas, czy beda rezultaty. Czym sie charakteryzuje ten ryz, o ktorym piszesz?

Moje dzisiejsze wazenie...

83 równiotkie

Spadek niewielki w porownaniu z tym co bylo do tej pory, ale jednak weekend dal o sobie znac, najpierw musialam impreze wyrownac, a dopiero potem isc do przodu. Ale ciesze sie, ze jest spadek, znaczy chyba, ze jestem konsekwentna
Sabasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 09:04   #3998
aikanne
Przyczajenie

Cytat:

Czy fitatu ma aplikację na WP? W MFP chodziło mi o aplikację na smartfona no i fajnie że ma połączenie z Endo
Fitatu narazie tylko na androida jest, reklamują się, że zaraz będzie na iphona. Nie wiem niestety co z WP.

Cytat:
Napisane przez Melonade Pokaż wiadomość
W MFP też są gramy, mililitry itd. W ogóle jest ogromna baza polskich produktów.

Ale testujcie dziewczyny to Fitatu i dawajcie znać, jak działa.
Miałam kiedyś podejście do MFP i tam są zdublowane produkty, produkty z dziwnymi miarami. Jak się czegoś wyszukuje to na liście są produkty polskie i zagraniczne. Jak dla mnie to tam jest chaos i średnio ufam tym produktom, bo kiedyś szukałam ciastka czekoladowego i było takie 'ciastko czekoladowe w ch*j'. Co to jest niby? :P Oni powinni takie rzeczy usuwać!
Pod tym względem Fitatu jest moim zdaniem bardziej merytoryczne.
Stary 2015-07-10, 09:11   #3999
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Miałam kiedyś podejście do MFP i tam są zdublowane produkty, produkty z dziwnymi miarami. Jak się czegoś wyszukuje to na liście są produkty polskie i zagraniczne. Jak dla mnie to tam jest chaos i średnio ufam tym produktom, bo kiedyś szukałam ciastka czekoladowego i było takie 'ciastko czekoladowe w ch*j'. Co to jest niby? :P Oni powinni takie rzeczy usuwać!
TO prawda, jest troche chaosu w MFP, nad ktorym trzeba samemu zapanowac, albo jak sie dodaje cos nowego to sobie porownac z jakimis innymi tabelami kalorii.

Ja bym potestowala to Fitatu, ale fizycznie nie mam jak. Musza jak najszybciej wejsc na inne platformy
Stary 2015-07-10, 09:25   #4000
aikanne
Przyczajenie

Cytat:
Mój jadłospis do oceny.
1. trzy kromki razowca, masło, pasztet warzywny, szczypiorek, rzodkiewki
3. kotlety sojowe, ryż paraboliczny ze szpinakiem, czosnkiem, szczypiorkiem i jogurtem, buraczki. (matko jaki ten ryż jest dobry)
4. Truskawki, porzeczki, słonecznik, płatki owsiane, miód, jogurt naturalny
5. barszcz ukraiński, olej lniany, 3 truskawki.

Kalorie 1754, jestem taka najedzona, że masakra. Dawno tyle nie pożarłam.

ćwiczenia: 40 minut fitnessu z neta. Spacer miałam zaliczyć, ale podopieczna mi nie dała. Wiecie, że ona rozmawia ze znajomymi bez telefonu? Stwierdziła, że jej przyjaciółka ma jej przynieść kasę i nie dała się położyć. Chyba zasnęła, bo od 10 minut cisza.

Co sądzicie o menu?
Nie popadając w paranoje, moim zdaniem normalne urozmaicone menu, tak jak powinno być. Pasztet sama robiłaś czy jakiś kupny?
Po prostu jak pomyśle o tych wszystkich mięsnych z MOMem to mi się robi niedobrze :P
Stary 2015-07-10, 09:38   #4001
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Przepis: puszka soczewicy (duża z tesco, chyba pół 500 g)
Opakowanie pieczarek
3 cebule (spokojnie można dać więcej)
3 marchwie
2 cukinie
zmielone płatki owsiane (może być bułka tarta)
sól, pieprz, kminek/przyprawę do fasoli, zioła prowansalskie, papryka słodka
pęczek koperku
olej/oliwa do duszenia

Soczewicę dokładnie zmielić na gładką masę, pieczarki obrać i zetrzeć, poddusić z cebulą. Do miski zetrzeć cukinie, marchew na dużych oczkach, wymieszać z przyprawami i posiekanym koperkiem, połączyć ze zmielonymi płatkami aż będzie można formować kotlety (chodzi o konsystencje - nie wiem ile tego dałam). Wsadzić do blachy z papierem (mam spora keksówkę 32x14) i piec w 160 stopniach aż wierzch będzie dobrze przypieczony.
Specjalnie zacytuje jeszcze raz panne atopowa, bo sama prosilam ja o podanie przepisu na ten pasztet
Stary 2015-07-10, 09:56   #4002
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Te dzialy ze zdrowa zywnoscia, albo wielki napisa EKO nad polka. Powiem wam, ze mnie juz ciarki przechodza czasem jak to widze. Hasla typu zdrowa zywnosc... czyli kupie sobie kaszke na zdrowej zywnosci i dorzuce do zatopionego w tluszczu kotleta. Albo inne haslo, ktos mi podstawia pod nos salatke i mowi, ze dietetyczna, wiec moge zjesc. No bo w koncu salatka, szkoda tylko ze polana sosem majonezowym. Ostatnio z kims rozmawialam o tym, ze nienawidze slowa 'dietetyczny', bo zasadniczo co to slowo oznacza?

Ale to taka DYGRESJA

Pannaatopowa, wedlug mnie twoj jadlospis wyglada bardzo dobrze! ZObaczymy jak go potrzymasz przez jakis czas, czy beda rezultaty. Czym sie charakteryzuje ten ryz, o ktorym piszesz?

Moje dzisiejsze wazenie...

83 równiotkie

Spadek niewielki w porownaniu z tym co bylo do tej pory, ale jednak weekend dal o sobie znac, najpierw musialam impreze wyrownac, a dopiero potem isc do przodu. Ale ciesze sie, ze jest spadek, znaczy chyba, ze jestem konsekwentna
Wczoraj byłam w tym sklepie i odkryłam, że na tej samej półce (jest dluga) jest... 7days. Bardzo dietetyczne Pewnie ktoś nie wiedzial gdzie to upchnąć i dał tam
Albo przeczytał "zbożowe ciasteczka" i mu wystarczyło aby określić że jest to dietetyczne

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Fitatu narazie tylko na androida jest, reklamują się, że zaraz będzie na iphona. Nie wiem niestety co z WP.

Wydaje mi się, że MFP nie ma polskiej obsługi, albo po prostu tak działa, że każdy dodaje co chce. Była pozycja "pasztet z soczewicy z warzywami", nie wiem czy był robiony jak mój. Ale nie sądzę aby dużo róźnił się kcal. Pamiętajmy, ze to tylko pogląd, gdybyśmy chcieli dokładną ilość kcal to.. się nie da

Dopóki Fitatu nie będzie na WP to nie próbuję. Chodziło mi o to, abym mogła dodawać na telefonie

Stary 2015-07-10, 10:01   #4003
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że MFP nie ma polskiej obsługi, albo po prostu tak działa, że każdy dodaje co chce. Była pozycja "pasztet z soczewicy z warzywami", nie wiem czy był robiony jak mój. Ale nie sądzę aby dużo róźnił się kcal. Pamiętajmy, ze to tylko pogląd, gdybyśmy chcieli dokładną ilość kcal to.. się nie da

Dopóki Fitatu nie będzie na WP to nie próbuję. Chodziło mi o to, abym mogła dodawać na telefonie
Ja uzywam tych pogladowych kcal tylko jesli naprawde nie wiem co jest w skladzie danego posilku, a nie wiem tylko jesli ktos mi cos zaserwuje. Czescia mojej 'dietowej' konsekwencji jest wlasnie to, ze wszystko robie jednak sama I tak dla przykladu: robilam ostatnio duza ilosc leczo. W MFP wybralam zakladke przepisy i tam dodawalam wszystko co wrzucalam do tego leczo, nastepnie podzielilam to na porcje i zapisalam w swoich prywatnych przepisach. Dzieki temu moge sobie teraz kliknac, ze jem porcje, albo pol porcji mojego leczo, i MFP poda mi odpowiednia ilosc kcal. JEZELI dalabym to do publicznej bazy, to ktos moglby skorzystac, no ale wlasnie nie wiedzialby jakie tam sa skladniki i z czego wynika kalorycznosc. Tego nie zapewni nam zadna aplikacja. Chcemy znac wartosci odzywcze, musimy znac sklad
Stary 2015-07-10, 10:02   #4004
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie popadając w paranoje, moim zdaniem normalne urozmaicone menu, tak jak powinno być. Pasztet sama robiłaś czy jakiś kupny?
Po prostu jak pomyśle o tych wszystkich mięsnych z MOMem to mi się robi niedobrze :P
Jak jest wyżej, sama

Moja waga 87,8, w tym tygodniu wzrost. Zobaczymy co dalej. Czy więcej jedzenia oznacza mniej wagi

Dziękuję za ocenienie mojego jadłospisu. Mam nadzieję, że będę tak jadła dalej i nie zamienię się w kulkę, bo wczoraj myślałam, że pęknę.

Powiem szczerze, że wegetarianizm będzie rewolucją w jedzeniu, problemem nad którym będę siedziała i się glowiła. A tutaj nic. Nie mam ochoty na mięso, czasem jak robię podopiecznej to mam chęć skubnąć, ale bardziej z przyzwyczajenia niż z chęci na mięso.

Dziś mam owsiankę z bananem, truskawkami, płatkami migdałów, słonecznikiem, miodem i mlekiem. A Wy co jecie?

Stary 2015-07-10, 10:20   #4005
Unex
bez kija nie podchodz

Hej

ja dzis mam owsianke z kiwi i orzechami wloskimi
zaraz ide sie zwazyc

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:21   #4006
ilo16na
Zakorzenienie

hej.

waga dzis 81,8.

ciesze sie ze spadek ale tak na dobra sprawe to niewielki bo za namowa wiecej pije i wiecej chodze na 2.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

Edytowane przez ilo16na
Czas edycji: 2015-07-10 o 14:45
ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:28   #4007
Unex
bez kija nie podchodz

79,5

rowne 10 kg za mna

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-07-10, 10:57   #4008
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Unex: gratulacje!

u mnie dziś niestety wzrost, cytując Soldus cierp ciało jak żreć chciało...

93,2
Stary 2015-07-10, 11:02   #4009
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Unex: gratulacje!

u mnie dziś niestety wzrost, cytując Soldus cierp ciało jak żreć chciało...

93,2
Dzieki szczurku,
a co do Twojego wzrostu, nie martw sie, za tydzien bedzie lepiej!

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-07-10, 11:04   #4010
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
79,5

rowne 10 kg za mna
Gratulacje!

Stary 2015-07-10, 11:09   #4011
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
79,5

rowne 10 kg za mna
Siedem z przodu! Brawo
Stary 2015-07-10, 13:38   #4012
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

W myśl zasady: "Cierp ciało jak źreć chciało" u mnie nadwyżka po Openerze nadal jest, ale to co było w poniedziałek to był pogrom! Teraz już jest lepiej.

80,9kg

Wczorajsze jadło:
1) owsianka z cia
2) kotajl: banan, jarmuż, pestki dyni
3) Obiad z parowaru: batat, pierś z kurczaka, warzywa włoskie na patelnię (lae tez na parze zobiłam)
4) szpinak świeży, pomidor, łosoś z puszki z wody
5) serek wiejski, chudy twaróg, nektarynka

Kcal: 1750-1780

Dzisiejsze wrzucę wieczorem, bo jeszcze nie wiem co mi tam się wymyśli

Zbieram się właśnie na siłownię. Potem sprzątanie, SPA domowe, gotowanie, a na koniec wymiana świateł i zamontowanie nowego koszyka do roweru Nadal mam z nim problem i nie wiem czy jutro pojadę nim do pracy :-(

Melonade- gdybm mogła to bym testowała Fitatu, ale ja z moim Iphonem mogę się wypchać

Panna Atopowa- Myślę, że zwiększenie kcal wyjdzie Ci na dłuższą metę na dobre. Ostatnio oglądałam filmik na Youtubie gdzie pokazywali zwycięzców Big Looser ze Stanów..po roku wracali do wagi, a nawet dochodzili do większej. Facet schudł 130kg, a potem przytył 150kg!!! Dlaczego? Bo byli na niskich kaloriach, bo starali się jak najwięcej schudnąć żeby wygrać. WYgrali i co? Czy to o taką wygraną chodzi? Chyba nie do końca, więc już lepiej chudnąć wolno, ale na zawsze!!!!

Unex- Graty za 7 klask i: Ja może za tydzień ?
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 13:50   #4013
Sabasza
Rozeznanie

[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;52038074]
Panna Atopowa- Myślę, że zwiększenie kcal wyjdzie Ci na dłuższą metę na dobre. Ostatnio oglądałam filmik na Youtubie gdzie pokazywali zwycięzców Big Looser ze Stanów..po roku wracali do wagi, a nawet dochodzili do większej. Facet schudł 130kg, a potem przytył 150kg!!! Dlaczego? Bo byli na niskich kaloriach, bo starali się jak najwięcej schudnąć żeby wygrać. WYgrali i co? Czy to o taką wygraną chodzi? Chyba nie do końca, więc już lepiej chudnąć wolno, ale na zawsze!!!!
[/QUOTE]

Soldus, podalabys linka do tego konkretnego odcinka? Musze sie wam przyznac, ze ja pasjami ogladam tego rodzaju programy na youtubie... Najbardizej lubie te o operacjach zmniejszania zoladka...
Stary 2015-07-10, 13:52   #4014
Unex
bez kija nie podchodz

Soldus, swietujesz 7 z przodu za tydzien! i nie ma zadnego ALE
Zdaj relacje z silowni

Widzialam to Big Looser. Diety maja okropne. jak ktos wazacy i 200 kg czy wiecej moze byc na diecie 1000-1300 kcal i cwiczyc od rana do nocy?
Bez sensu te programy sa, niestety.

Ja bylam godzinke na sloneczku, co by utrwalic opalenizne A pieknie grzeje Szkoda, ze jak mialam 3 dni wolnego, to bylo pochmurno i padalo

Moj jadlospis na dzis:
- owsianka z kiwi, mleko 1,5 % + odrobine mleka migdalowego, orzechy wloskie + kawa
- 2 kromki chleba zytniego z 4 kawalkami pieczonego schabu ze sliwka ( robionym przeze mnie ) + pomidor + 1/2 papryki zoltej
- ryz brazowy z sosem z kurczaka, mango i curry + sok z marchwi ( 200 ml) wyciskanym w domu :P
- salatka z 2ch jaj, rukoli, salaty, pomidora, ogorka, papryki i lyzki jogurtu nat.

Cytat:

10/06/14

Stary 2015-07-10, 14:37   #4015
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Widzialam to Big Looser. Diety maja okropne. jak ktos wazacy i 200 kg czy wiecej moze byc na diecie 1000-1300 kcal i cwiczyc od rana do nocy?
Duzo zarzutow jest pod katem tych programow i tego co propaguja, wciskajac ludziom po pierwsze wlasnie, ze taka ilosc kcal jest ok, a po drugie sposob w jaki pokazuja proces zrzucania kilogramow sugeruje, ze tzreba przede wszystkim siodme poty z siebie wyciskac na silce, zeby chudnac, co nie jest prawda.

Ja sie lubie jednak karmic programami o grubaskach Ale wole te angielskie typu supersize vs superskinny, secret eaters, fat doctor. Takie male zboczenie, chociaz chyba juz obejrzalam wszystko co sie dalo
Stary 2015-07-10, 14:47   #4016
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
79,5

rowne 10 kg za mna
gratuluje

U mnie 7 z przodu we wrzesniu pewnie

Dzis chociaz mialam duzo ruchu- 2 km zrobione przed praca na pieszo i droga do pracy i spowrotem to 2 km- lacznie 4.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 15:04   #4017
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Soldus, swietujesz 7 z przodu za tydzien! i nie ma zadnego ALE
Zdaj relacje z silowni

Ja bylam godzinke na sloneczku, co by utrwalic opalenizne A pieknie grzeje Szkoda, ze jak mialam 3 dni wolnego, to bylo pochmurno i padalo

Moj jadlospis na dzis:
- owsianka z kiwi, mleko 1,5 % + odrobine mleka migdalowego, orzechy wloskie + kawa
- 2 kromki chleba zytniego z 4 kawalkami pieczonego schabu ze sliwka ( robionym przeze mnie ) + pomidor + 1/2 papryki zoltej
- ryz brazowy z sosem z kurczaka, mango i curry + sok z marchwi ( 200 ml) wyciskanym w domu :P
- salatka z 2ch jaj, rukoli, salaty, pomidora, ogorka, papryki i lyzki jogurtu nat.
No ja ten program oglądałam w Niemczech. Ćwiczyli masakrycznie dużo. Np.: przenosili wielkie kloce na plaży, pełne słońce, żadnego cienia a oni biegają. Kto każe biegać osobie, która waży 200 kilo?

Poza tym kiedyś były modne diety 1200-1500 kcal. Osoby je używające nie wyliczały swojego zapotrzebowania oraz aktywności fizycznej. i tak na taką dietę szła zarówno osoba, która ważyła 60 kilo i chciała kilogram schudnąć jak i taka, która wazyła dwa razy więcej. Nikt się nie zastanowił, że każdy organizm jest inny i potrzebuje czegoś innego. Tak samo ja z piciem 8 szklanek dziennie. Nieważne czy ma prawidłową wagę, czy 50 kilo nadwagi. Kiedyś gdzieś sobie wyliczyłam, że powinnam pić około 3 litry wody, więc dla mnie te 2 litry to za mało.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2015-07-10 o 15:12
Stary 2015-07-10, 19:37   #4018
Owoclasu
Przyczajenie

Moje jedzenie na wczoraj
1. Sałatka z posągiem łososiowym, sałata, oliwki czarne, pomidorem i łyżką musztrdy
2. Arbuz
3. Sałatka z posągiem łososiowym
4. i 5. Pieczone w piekarniku domowe sajgonki z jajkiem, kurczakiem, kiełkami, grzybami i marchewką

Ćwiczenia
1. Serie na brzuch i plecy

Waga
Niestety waga odmówiła mi posłuszeństwa, chyba skończyła się bateria, ale wczoraj pokazywało 80,6 pomału do przodu.

Edytowane przez Owoclasu
Czas edycji: 2015-07-10 o 19:38
Owoclasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 20:24   #4019
pannaatopowa
Zakorzenienie

Menu:
1. Płatki owsiane, pół banana, truskawki, słonecznik, płatki migdałowe, miód (ten posiłek był rozbity na dwa, po ćwiczeniach zjadłam część)
2. Barszcz ukraiński, jogurt, kasza jęczmienna, pasztet warzywny, buraczki
3. Pasztet warzywny, buraczki (miałam straszną ochotę na taki zestaw), truskawki, porzeczki
4. Chleb razowy, jajka, pomidor, rzodkiewki, szczypior, zielona herbata z ksylitolem
Zjadłam około 1711 kcal.

Ćwiczenia: 36 min kickboxing z FB, oraz ćwiczenia na ręce, 20 min rozciągania. Za raz pójdę na spacer - planuję około 1-1,5 (idę do sklepu 2 km ode mnie).

Macie pomysł na obiad na jutro?

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2015-07-10 o 20:26
Stary 2015-07-11, 08:37   #4020
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Ja jutro robie cukinie w jajku i płatkach owsianych
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości