Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-17, 17:05   #4771
sabonka123
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
co do piłki to nam na SR fizjoterapeutka mówiła, że to ogólnie dobre jest nawet siedząc przy ogładaniu telewizji, bo coś tam ciągle pracuje i chyba kręgosłup trzyma się prosto więc ma korzystny wpływ dla każdego. A ja za 25 zł na allegro kupiłam
To zamawiam!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

To musi być jakaś konkretna piłka? Konkretny obwód?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 17:07   #4772
malinowa4
Zakorzenienie

Sabonka a skąd jesteś? nie martw się ja dojechałam do Niemiec i dałam radę, Tobie też napewno się uda

mnie boli jakby niżej od łopatki, żebra czy coś..

Rita- chmurki!

Toska - ale nózia
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 17:08   #4773
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Sabonka a skąd jesteś? nie martw się ja dojechałam do Niemiec i dałam radę, Tobie też napewno się uda
Śląsk

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 17:59   #4774
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ale mam dzień do d..miałam tyle zrobić, a wstawiłam tylko pralkę i teraz ryż gotuje..nie dość, że mam lenia to i siły na nic..trudno się mówi

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na swędzące dziąsła?
Stary 2015-07-17, 18:05   #4775
Oliath
Zakorzenienie

Ja też wciąż mniej robię, niż zaplanowałam
Z prasowaniem mam takie tyły, że nie wiem kiedy na zero wyjdę
Góra ciuchów rośnie i rośnie..........

EWLINA, może masuj miękką szczoteczką? i szałwia nie zaszkodzi (płukanie)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:05   #4776
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Akurat ubrania z pepco to szajs jeżeli chodzi o jakosc, ja kupuje małemu głównie z Reserved i hm, i po wieeelu praniach jak nowe
A to mają w Reserved dla niemowląt? Bo ostatnio byłam w dużym Reserved Kids i najmniejsze to tak na 2-3 latka jak juz chodzi

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ciężkie do zrealizowania...wiem, ale jak nie będę próbowała to jej niczego nie nauczę Nie znoszę rozpieszczonych smarkaczy co uważają, że jak coś mają lepszego to są lepszymi ludźmi. Znam takie egzemplarze
Chyba najlepszy jest złoty środek, swoje dziecko też zamierzam uczyć, że liczy się jakość ale jedną rzecz na X raz na jakis czas zamierzam mu sprawiać wypasioną, specjaknie żeby smarkacze się odwaliły; jak mi dziecko wroci ze szkoły z płaczem, że ktoś je wyśmiał bo ma cos tam firmowego a ono nie, to mu powiem "najważniejsza jest jakość, z resztą Ty masz za to fajne to",żeby nie czuło się nadto uwięzione tą moją jakościomanią

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

Proszę Cię obczaj ten turkosowo-czarny alu len (403L), albo fotkę zrób jak będzie, bo ja nie mam możliwości zobaczyć na żywo, będę przez allegro zamawiać...
:
Niestety nie było tego koloru Z alu len był na stanie tylko ten co chcialam

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

kurcze, dziwne ze sa jeszcze szpitale bez ZZO ....
Mój też jest bez ZZO :/

Cytat:
A ja byłam dziś na wizycie i jestem załamana!!! zapytałam lekarkę ile mała ma, bo tata ciekawy, a ta mi mówi, żeby neta włączył to tam pisze ile dzieci w tym tygodniu mają!!! ja jej na to, że chciał wiedzieć ile jego dziecko ma, a ona, że koło 850g (tak na oko chyba rzuciła) a jak zapytałam jaka długa jest to mi pokazała gdzie ma nogi gdzie głowę i mogę sobie zmierzyć k..wa mi się wydaje, że na tym etapie ciąży powinna takie info dawać, wam za każdym razem lekarze mówią wagę dziecka?! poza tym mam łożysko krzyżowo-przodujące, cokolwiek to znaczy, bo mi nie wytłumaczyła, chyba muszę wujka Google spytać :-(
Matko, dawno bym te babe zmienila Mój gin (tez prywatny) na każdej wizycie robi usg, wszystko mierzy, podaje wage itd, kazde usg przebiega u niego tak samo szczegolowo jak te prenatalne

Cytat:

[/COLOR]Dziewczynki a bierzecie no-spę? bo ja mam zalecenie 2 lub 3xdziennie, czy ona nie szkodzi dzidzi?
Ja biorę prawie od początku ciąży, najpierw przez plamienia, potem mała przerwa ale dostalam skurczy i boli na poczatku II trymestru, to mi gin wprowadzil na stale 3x1... dlugo bralam tak, chyba z miesiac (juz wolalam brac niz gdyby cos sie mialo stac, szczegolnie ze gin nakazal) ale potem mowil ze moge stopniowo odstawiac tylko musze pilnowac czy nic sie nie dzieje. No i zeszlam najpiero do 2x1 a teraz juz tylko 1 na noc ale chce odstawic juz calkowicie i w zamian wprowadzam wiecej Magnezu B6

Cytat:

Ja brałam no spę jakiś czas ale dopiero efekty dobre poczułam jak ją zmieniłam na duże ilości magnezu. Różne opinie słyszałam i czytałam o no spie, że w późniejszej ciązy skraca szyjkę, że nie jest obojętna na dziecko al eile w tym prawdy to nie wiem. Mój gin nie kazał mi nawet przy krwiaku jej brać. Tylko jak skurcze. Ja ją zupełnie wyeliminowałam i zamieniłąm na magnez a wtedy w przeciągu tygodnia przestałam zupełnie plamić i na następnej wizycie po krwiaku ani śladu

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

A ile bierzez tego magnezu? Bo ja 3x1 ChelaMagB6 ale eliminujac calkowicie nospe chce zwiekszyc (szczegolnie ze od paru dni tez mnie rano budzic skurcze lydek zaczely) i tak mysle do ilu...

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Widzę, że o no-spie piszecie. Moja szwagierka jakiś czas chodzi już do logopedy, bo 5-letnia córka strasznie brzydko mówi. Zdaniem logopedy i foniatry to wina właśnie no-spy, którą szwagierka brała w I i II trymestrze. No grunt, że wady wymowy dają się ćwiczyć i powoli ustępują. Chociaż jeszcze trochę to potrwa, aż będzie zupełnie ok.
O matko nie strasz Ale co mialam zrobic...
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Cześć. Dopiero wróciłam
Upał, a ja utknęłam w mieście przez te lipne rozkłady jazdy autobusów

No ale wizyta ok. Spojenie mi się nie rozchodzi, chociaż paskudnie boli, szyjka jak zwykle trzyma i nie puści
A córcia została obejrzana dokładnie wisi główką w dół, buzią skierowana w lewo, co wyjaśnia czemu właśnie z lewej mi bok wypycha jakby chciała tamtędy zwiać przepływy w mózgu i pępowinie "śliczne" wg lekarki.
Waga oszacowana na 1,35-1,4kg, także rośnie bardzo ładnie, a stópeczki ma konkretne, bo wymierzone na 6cm już
Nie wiem czy będzie widać, ale wrzucam fotkę stópencji
Jaka sliczna stopeczka!

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
No właśnie też się zastanawiam czy mnie nie wkręcała Ale nie wnikam
Raczej nie, moja kolezanka urodzila w 15min a na IP pojechala tylko dlatego ze mąż na siłę ją ciągnąl (tak miala lekkie skurcze, ze chciala isc z nimi spac ale chlop mial przeczucie ) i codziennie moglaby tak rodzic. Znowu moja matka jak mnie rodzila mowila, ze na IP w tym samym momencie przyjechala jakas babka, nie zdążyli jej papierow wypisac, pomierzyc ani niczego bo w tym czasie juz urodzila na kanapie

Dziewczyny, mam wózek i fotelik
Pojechalismy dzis na kolejna partie zakupow dzieciowych i w Smyku mieli na stanie akurat ten co chialam Adamex Pajero Alu Len Wgl TŻ pierwszy raz dzis wozki ogladal i zaczal nim szalec po sklepie i najlepsze do mnie tekst: tak patrzy na ta czarna torbe w wozku nad kolami i sie mnie pyta "a po co w wózku dziecięcym torba na pizze?" Myślalam ze sie posikam jajcarz jeden
Fotelik tez mieli, Maxi-Cosi Cabriofix totak black; caly czarny ale fajny bo tloczony w taka teksture Takze fura juz stoi i czeka

Poza tym w Ikei kupilismy do zestawu Malm komode mniejsza jako szafke pod przewijak. Teraz tylko musze wynalezc jakis fajny (ten w Ikei jakis badziew dmuchany) - wiecie moze gdzie maja fajne?

Btw, UWAGA: od dzisiaj do 24.08. w Ikei jest promocja i mają komody oraz łóżeczka -10% taniej W sierpniu pojedziemy po lozeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (63,0 KB, 14 załadowań)
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:07   #4777
Pasztetnik
Zadomowienie

O a fotelik taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (35,1 KB, 12 załadowań)

Stary 2015-07-17, 18:13   #4778
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Pasztetnik czyli mamy identyko wózki Tzn mój w pon będzie Ile dałaś za wszytko?

Oliath dzieki spróbuje, bo strasznie mnie dziś swędzą

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-07-17 o 18:16
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 18:35   #4779
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik czyli mamy identyko wózki Tzn mój w pon będzie Ile dałaś za wszytko?

Oliath dzieki spróbuje, bo strasznie mnie dziś swędzą
2047zł wózek 2w1 już z fotelikiem MaxiCosi i adapterem.
A Ty kupowalas tez dodatkowo parasol, szyja w Adamexie takie pod kolor wozka? Bo tak sie napalilam na ten wozek ze zbudynienie przycmilo mi mozg zeby o to zapytac

Wgl bardzo fajna laska byla w tym Smyku, mloda a tak obcykana w kazdym wozku ze szok, nawet fotelik w 3 wersjach czerni mi przytargala z magazynu mimo ze juz w sumie mialam wybrany
Z tym ze to byl taki oogromny piętrowy Smyk Megastore z milionem wozkow, moze tam bardziej ich szkola

mala, widzialam dzis w Ikei laske z tym Twoim Camarelo ten sam kolor co chcesz żakard

Stary 2015-07-17, 18:39   #4780
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ahym można zamówić parasolkę jak najbardziej, uszyją do danego koloru Ja za wózek plus parasolka do niego będe płacić 1480 z przesyłką już Fotelik mamy upatrzony maxi cosi na stronie świata dziecka za 499 zl no i adapter w2 smyku u nas 50 zl Wiec 2029zl będzie, więc trochetaniej Ile fotelik w smyku?
Stary 2015-07-17, 18:50   #4781
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
To zamawiam!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

To musi być jakaś konkretna piłka? Konkretny obwód?
Nie wiem ile masz wzrostu. Ja do 165 wziełam średnice 80 czy 85 cm? moj ciazowy mózg już nie pamięta. W necie są tabelki ile powinna mieć. Ta najb standardowa to właśnie ta xo ja mam ona chhba do 175 była ok
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 19:38   #4782
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Gośku, ja Cię proszę nie szerz takich zabobonów
Prawda taka, że nawet nieródce mięśnie flaczeją (TE mięśnie też ) jeśli nie ćwiczy
Wg tego co piszesz, ja powinnam już mieć grażynę w woreczku na wysokości kolan, na szelkach
A nie narzekam, różnicy żadnej ani ja ani mąż nie odczuwamy, jeśli natomiast jakiś procent kobiet odczuwa, to powinny ćwiczyć Kegla i za moment będą się czuły jak dziewice znów
Szyta byłam raz tylko - dość porządnie - i nie ma w tym nic dobrego/ lepszego na przyszłość
Jak mus to mus oczywiście, czasem to mniejsze zło, ale z luzami czy brakiem luzów w grażynie nijak nic wspólnego nie ma Szczególnie, że tną kiedy dziecko JUŻ JEST na wylocie więc i tak co się miało rozszerzyć, już w momencie cięcia się rozszerzyło na maxa
Broń Boże nie szerze żadnych zabobonów, nie znam się na tym bo nie było mi jeszcze dane rodzić , to była taka myśl którą wyraziłam. Oglądałam różne serie programów"o operacjach plastycznych" i zdarzały się takie przypadki że babki się zwężały bo po porodzie się rozflaczyły, a poza tym jakby nic takiego nie występowało to by nie było takiego czegoś jak chirurgia plastyczno- ginekologiczna, przecież nie mówie że każda taka ma być, lepiej żeby to żadnej nie spotkało
Stary 2015-07-17, 19:43   #4783
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Ahym można zamówić parasolkę jak najbardziej, uszyją do danego koloru Ja za wózek plus parasolka do niego będe płacić 1480 z przesyłką już Fotelik mamy upatrzony maxi cosi na stronie świata dziecka za 499 zl no i adapter w2 smyku u nas 50 zl Wiec 2029zl będzie, więc trochetaniej Ile fotelik w smyku?
Maxi Cosi Cabriofix 599zł
Za wózek 1399zł więc w sumie podobnie. Ciesze sie ze mam juz wszystko z glowy
Qrka tylko napiszę do producenta czy by mi wyslali i za ile ten parasol Jeszcze bym uchwyt na kubek chciała ale ponoć nie sprzedaja osobno, te co sa np. w Barlettcie to są wbudowane :/

Stary 2015-07-17, 20:14   #4784
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja muszę wdrożyć jakieś przepisy z mojej diety przed ciążą bo wtedy nic organizmowi nie brakowało i nie miałam ochoty na żadne słodycze itd. A czytam właśnie o diecie w 3 trymestrze większość wagi, jaką kobieta nabiera, przekazuje dziecku. Dlatego też zdrowe odżywianie w końcówce ciąży jest tak istotne.
Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
ale to tak można te olejki do środka ja już nie wiem ale chyba mi się wydaje że lepiej naciąć krocze (wiem że boli gojenie)ale potem się jest tam ciaśniejszą jak zszyją dobrze, a tak to rozciągniesz grażyne i co potem wiadro się z niej zrobiwiadomo że coś się tam skurczy ale napewno nie do początkowego położenia
Cytat:
Daj spokój strasznie dużo, ale nie ma to jak swój domek i cisza Ja póki co mam ziemię i narazie musimy wstrzymać się z budową myślę, że tak na 2-3 lata

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Dostałam info na komórkę że najprawdopodobniej będą burze z gradem od 18 do 8 rano. Nie mogę się doczekać bo nie będzie tak duszno
Cytat:
Ale mam dzień do d..miałam tyle zrobić, a wstawiłam tylko pralkę i teraz ryż gotuje..nie dość, że mam lenia to i siły na nic..trudno się mówi

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na swędzące dziąsła?
Cytat:
Ja też wciąż mniej robię, niż zaplanowałam
Z prasowaniem mam takie tyły, że nie wiem kiedy na zero wyjdę
Góra ciuchów rośnie i rośnie..........
A nikt CI w domu nie pomaga? Np córka najstarsza?

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

mala, widzialam dzis w Ikei laske z tym Twoim Camarelo ten sam kolor co chcesz żakard
I jak ten wózek?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

My dzisiaj pojechaliśmy po włóczki. Wróciliśmy bez włóczek za to zamówiliśmy wózek po obejrzeniu i pojeżdzeniu po raz setny tymi samymi wózkami KAmień z serca
Stary 2015-07-17, 20:14   #4785
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Maxi Cosi Cabriofix 599zł
Za wózek 1399zł więc w sumie podobnie. Ciesze sie ze mam juz wszystko z glowy
Qrka tylko napiszę do producenta czy by mi wyslali i za ile ten parasol Jeszcze bym uchwyt na kubek chciała ale ponoć nie sprzedaja osobno, te co sa np. w Barlettcie to są wbudowane :/
Wózek tyle sami tylko fotelik droższy parasolke napewno możesz zamówić z tym ze oni od jutra na urlopie..co do kubka i tych rękawic na zimę mi w Smyku powiedział koleś ze przez neta spokojnie bo to na ogół są uniwersalne za parasolke len 54 zł chyba
Stary 2015-07-17, 20:49   #4786
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
My dzisiaj pojechaliśmy po włóczki. Wróciliśmy bez włóczek za to zamówiliśmy wózek po obejrzeniu i pojeżdzeniu po raz setny tymi samymi wózkami KAmień z serca
gratki

a ja wyciągnęłam wszystko z piwnicy, boże ile to dziecko już ma rzeczy!
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:11   #4787
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

I jak ten wózek?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A spoko, taki podobny do Adamexa tylko troche inaczej ma przeszycia na gondoli i chyba ciut szerzej przednie koła. Rzucil mi się w oczy w pierwszej chwili jako "pajero" ale po sekundzie po żakardzie odrazu wiedziałam co to
A o co chodzi z włóczkami?

Cytat:
Wózek tyle sami tylko fotelik droższy parasolke napewno możesz zamówić z tym ze oni od jutra na urlopie..co do kubka i tych rękawic na zimę mi w Smyku powiedział koleś ze przez neta spokojnie bo to na ogół są uniwersalne za parasolke len 54 zł chyba
No to super! A Adamex robi w ogole kubki? Bo mi babka ze Smyka polecala, ze do wozka najfajniejsze mają w Decathlonie. A może to i glupie ale wolałabym mieć wszystko "wózkowe"do kompletu jeśli robią

Dziewczyny, co do tej piłki to od kiedy najlepiej zacząć ćwiczenia, w ktorym tygodniu? To nie ma jakiegos wplywu np. na skracanie szyjki czy cos?

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-07-17 o 21:14
Stary 2015-07-17, 21:19   #4788
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę wdrożyć jakieś przepisy z mojej diety przed ciążą bo wtedy nic organizmowi nie brakowało i nie miałam ochoty na żadne słodycze itd. A czytam właśnie o diecie w 3 trymestrze większość wagi, jaką kobieta nabiera, przekazuje dziecku. Dlatego też zdrowe odżywianie w końcówce ciąży jest tak istotne.
to dawaj na forum te przepisy moze i ja skorzystam

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

a ja wyciągnęłam wszystko z piwnicy, boże ile to dziecko już ma rzeczy!
a pomyśl że zwiększy się to jeszcze parokrotnie jak będzie mieć kilka miesięcy i dojdą zabawki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:20   #4789
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
A spoko, taki podobny do Adamexa tylko troche inaczej ma przeszycia na gondoli i chyba ciut szerzej przednie koła. Rzucil mi się w oczy w pierwszej chwili jako "pajero" ale po sekundzie po żakardzie odrazu wiedziałam co to
A o co chodzi z włóczkami?

No to super! A Adamex robi w ogole kubki? Bo mi babka ze Smyka polecala, ze do wozka najfajniejsze mają w Decathlonie. A może to i glupie ale wolałabym mieć wszystko "wózkowe"do kompletu jeśli robią

Dziewczyny, co do tej piłki to od kiedy najlepiej zacząć ćwiczenia, w ktorym tygodniu? To nie ma jakiegos wplywu np. na skracanie szyjki czy cos?
A propo kubków to nie wiem
A co do szyjki to chyba byle nie skakac
Stary 2015-07-17, 21:21   #4790
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

Piłka chyba nie ma przeciwwskazań. No ja w 20 tyg chodzilam na SR i jic fizjot. Nie mowila.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:42   #4791
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A nikt CI w domu nie pomaga? Np córka najstarsza?
No nikt a moja najstarsza załapała pracę na wakacje i od 9 do 21 codziennie haruje w Aquaparku naszym wrocławskim... serio jak ma raz na 10 dni wolne to święto lasu ale praca jej się podoba, bo ludzie super, gastro za darmo i basen/ sauna też
Średnia pomaga we wszystkim, o co poproszę, ale ona dopiero 7 lat ma, więc żelazka jej nie dam
A mały przeszkadzacz to już w ogóle tylko chodzi po domu i paluszkiem pokazuje MAMA, BE - każdy kłaczek, paproszek, plamka, brudny kubek - taka czyścioszka z niej, natychmiast muszę sprzątać, bo jest rozpacz

Oj dziewczyny, koszmar mamy, moje obie młodsze od córki sąsiadki załapały wszawicę sąsiadka uprzedzała mnie tydzień temu ponad, że jej Marysia przywiozła wszy z kolonii, bo potem bawiły się non stop z moimi razem - tzn. zanim sąsiadka się połapała - więc od tygodnia profilaktycznie łebki im myłam szamponem leczniczym i przeglądałam, a dziś Lalę wyjątkowo główka swędziała i znalazłam szmatę wszę żywą... i u małej jedną... od razu akcja szampon, nowe fryzury (Lilo na francuzeczkę, króciutki bob - a Lala 20 cm z długości zeszła), potem po pół godziny wyczesywania bez litości specjalnym grzebieniem super gęstym - mała jakby więcej niż tej jednej nie miała, Lala miała kolejne 4 czy 5 zdechłe już... a ja mam dreszcze i nerwowe swędzenie wszystkiego już raz to przeszłam z Izą 10 lat temu i dziękuję pięknie załamka, wygotowałam wszystkie szczotki do włosów, wyprałam wszystkie ręczniki, zmieniłam im obu pościel... mam ochotę ogolić się na łyso profilaktycznie . A mam takie cudne włosy teraz!!!! gęste!!! rude!!! długie już!!!

Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-07-17 o 21:46
Stary 2015-07-17, 21:44   #4792
Amelie04
Zakorzenienie

Mała i jaki w koncu ten wózek? carmela?
Cytat:
No właśnie też się zastanawiam czy mnie nie wkręcała Ale nie wnikam
moze nie chciala Cie straszyc :P

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej ostatnio się nie udzielam i nawet nie czytałam za bardzo i juz nie jestem w stanie was nadrobić. Mam nadzieje ze u każdej wszystko w porządku

Mi dzidzia juz tak kopie i się przepycha ze mam dość. Wyszło mi zaś wyższe TSH mimo że biorę juz większą dawkę leków :/ juz nie mam na to siły po prostu. W poniedziałek mam wizytę u lekarza z tymi kolorowymi zdjęciami wiec oby mała się pokazała a zaraz potem jedziemy nad morze :d nie wiem jak przetrwam taka długa podróż bo ja z samego południa Polski :p ale cieszę się bo będę miała męża tylko dla siebie a póki co ostatnio praktycznie go nie widuje co mnie strasznie wkurza. Z tych nudów kupiłam sobie używane the sims 3 i kurcze bele nie mogę ich zainstalować no kod seryjny można użyć tylko raz (a był użyty przez tamtą właścicielkę gry) no i jestem w czarnej .... :p nie eiem czy da się to jakoś obejść?
cd key sa w internecie, wujek google Ci pomoze. ja swego czasu zawzięcie w to gralam

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Oliath- o matko wspolczuje, a nie ma na to jakiegos silniejszego srodka?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 21:52   #4793
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Oliath- o matko wspolczuje, a nie ma na to jakiegos silniejszego srodka?
Amelka, no ja mocny dorosły szampon leczniczy mam w domu - na wszelki wypadek odkąd Lala chodzi do szkoły, bo regularnie ogłaszają stan alarmowy co jakiś czas - i nie wiem, czy są mocniejsze jeszcze... na
Kubulek
Stary 2015-07-17, 21:57   #4794
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nie wiem czy będzie widać, ale wrzucam fotkę stópencji
Wiedziałam że Yeti istnieje
Słodka, aż się chce buzi dać

Cytat:
Prawda taka, że nawet nieródce mięśnie flaczeją (TE mięśnie też ) jeśli nie ćwiczy
A właśnie, ostatnio jak rozmawiałam z ginem o tym co tam u mnie ciążowo, to powiedziałam mu, że grażyna nabrzmiała i zarumieniona, za to w środku jakby luźniej, to mi powiedział że to jest jak najbardziej normalne, bo się ciało przygotowuje powoli na poród, to i owo się rozmiękcza, rozszerza...i tak się zastanawiam, bo ja ćwiczę Kegla od zawsze, więc...czy przy ćwiczeniach też tak się wszystko rozszerza?

Cytat:
Oj dziewczyny, koszmar mamy, moje obie młodsze od córki sąsiadki załapały wszawicę
Przekichane, ale też chyba trudne do uniknięcia :/

Cytat:

Wróciliśmy bez włóczek za to zamówiliśmy wózek po obejrzeniu i pojeżdzeniu po raz setny tymi samymi wózkami KAmień z serca
Normalnie...aż się wierzyć nie chce

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

U mas chyba już tylko komoda kąpielowa została z takich większych zakupów...chyba. Chyba
Stary 2015-07-17, 22:02   #4795
mala29lll
Zakorzenienie

Amelie tak Carmela Cudnie się prowadzi. Jednym paluniem. a u nas w Kubusiu narąbali tych Adamexów Chyba wszystkie widziałam wasze na żywo

Oliath współczuje blee..... JA też się boje takich paskud. Może Ty nie załapałaś Szkoda włosków. Teraz idź do sąsiadki i niech CIę iska
Stary 2015-07-17, 22:10   #4796
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wiedziałam że Yeti istnieje
Słodka, aż się chce buzi dać

A właśnie, ostatnio jak rozmawiałam z ginem o tym co tam u mnie ciążowo, to powiedziałam mu, że grażyna nabrzmiała i zarumieniona, za to w środku jakby luźniej, to mi powiedział że to jest jak najbardziej normalne, bo się ciało przygotowuje powoli na poród, to i owo się rozmiękcza, rozszerza...i tak się zastanawiam, bo ja ćwiczę Kegla od zawsze, więc...czy przy ćwiczeniach też tak się wszystko rozszerza?
Puszczają wszelkie więzadła, rozszerza się miednica, matka Natura jest mądra, z grażyną też się rozprawia choćbyś nią włoskie orzechy trzaskała wcześniej - miałam na myśli, że to wraca potem do normy a jeśli od zawsze ćwiczysz, to tym bardziej i tym lepiej, grażyna sprężysta, to i łatwiej dziecię przepuści, i szybciej do stanu sprzed powróci, ryzykuję stwierdzenie, że wręcz ekspresowo

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Quź-wa no - jak szukałam kombinezonu na wyjście ze szpitala Z SÓWKĄ, to przez miesiąc zero ofert na Allegro, a jak kupiłam bez sówki, to teraz widzę cudo z sówką!!! no i kij, będzie miał Jakub Maciej piąty kombinezon
Kubulek
Stary 2015-07-17, 22:13   #4797
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No zobaczymy Damy radę, jak nie my to kto

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:

Quź-wa no - jak szukałam kombinezonu na wyjście ze szpitala Z SÓWKĄ, to przez miesiąc zero ofert na Allegro, a jak kupiłam bez sówki, to teraz widzę cudo z sówką!!! no i kij, będzie miał Jakub Maciej piąty kombinezon
Siła wyższa, co zrobić
Stary 2015-07-17, 22:24   #4798
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Normalnie...aż się wierzyć nie chce [COLOR="Silver"]
Niach niach niach W końcu. Mąż mnie wkurzył, bo nagle mówię spontanicznie że jedziemy zamówić i koniec a ten "To może jeszcze do Kubusia Adamexy zobaczyć" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa No torturuje mnie facet. Ja taka delikatnie ujmując lekko niezdecydowana a ten mi wyskakuje z czymś takim. No i pojechaliśmy, a tam z 10 Adamexów stoi ale jednak Carmelę najlżej mi się prowadziło i już mnie nogi bolały hehhe to mówię bierzemy i koniec, bo jak dla mnie najlepszy

A jak ćwiczysz mięśnie Kegla, bo ja tez ćwiczyłam no przy sikaniu albo jak stałam to sobie napinałam a teraz mnie to boli na stojąco:/bo przy okazji mi się mięśnie tyłka napinają i boli mnie tak jakby kość ogonowa albo guzikowa. Nie wiem jak to się zwie

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

A wogóle odebraliśmy paczkę z gemini i jak pisałam z kremem była płytka z ćwiczeniami dla ciężarówek. Jutro zdam relacje. Piłkę mam już dawno więc kupowac nie musze. WIem, że nie wolno skakać na niej bo faktycznie się skraca szyjkę. Przed porodem jak najbardziej
Stary 2015-07-17, 22:32   #4799
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A jak ćwiczysz mięśnie Kegla, bo ja tez ćwiczyłam no przy sikaniu albo jak stałam to sobie napinałam a teraz mnie to boli na stojąco:/bo przy okazji mi się mięśnie tyłka napinają i boli mnie tak jakby kość ogonowa albo guzikowa. Nie wiem jak to się zwie
Przy sikaniu się nie powinno, bo się rozprasza proces sikania i się nie opróżnia pęcherza do końca. Ja ćwiczę jak tylko sobie przypomnę, w zasadzie w każdej pozycji, ale najbardziej lubię na leżąco, bo wtedy kontroluję brzuch i go nie napinam niepotrzebnie. Ale i na stojąco przy zmywaniu na przykład, albo jak siedzę przed kompem...
Stary 2015-07-17, 22:35   #4800
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Przy sikaniu się nie powinno, bo się rozprasza proces sikania i się nie opróżnia pęcherza do końca. Ja ćwiczę jak tylko sobie przypomnę, w zasadzie w każdej pozycji, ale najbardziej lubię na leżąco, bo wtedy kontroluję brzuch i go nie napinam niepotrzebnie. Ale i na stojąco przy zmywaniu na przykład, albo jak siedzę przed kompem...
Męczysz tą grażynkę

A Twój wózek stał koło mojego więc mogłam się przyjrzeć i bardzo fajny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości