|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
srebrna_smuga, z tą opryszczką na ustach to na szczęście był fałszywy alarm
Im więcej czytałam o opryszczce, to utwierdzałam się w tym, że to nie jest to. Miałam po prostu mocno spierzchnięte usta, w dodatku mam głupi nawyk skubania ust...A te ranki dziś dopiero się pojawiły, a od wczoraj mnie swędziało... Chyba rzeczywiście założę kieckę i będę w domu chodzić bez majtek, żeby tego jeszcze nie podrażniać... Oby to nie była opryszczka... Ja już mam po prostu schizę
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna smugo, ja dostałam w pracy taka rozpiske kiedy trzeba te wnioski poskładać. Wniosek o urlop podstawowy trzeba złożyć do 14 dni od daty porodu, a wnioski o pozostałe urlopy można składać do 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z nich, chyba że chce się tak jak ja mieć płacone 80% przez rok, to trzeba o to zawnioskowac razem z wnioskiem o urllop podstawowy. Jeśli zrobi się to później to pół roku jest płatne 100% a pozostałe pół (za ten urlop rodzicielski) tylko 60%.
![]() Starałam się nam najbardziej przejrzyście to opisać, jakbyś miała pytania to pisz Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-07-21 o 13:54 |
|
|
|
#2343 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak jakościowo rzeczy z pepco? bo słyszałam, że kiepsko, po 1 praniu już są beznadziejne. Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-07-21 o 13:56 |
|||
|
|
|
#2344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mam sucho od wczorajszego incydentu ze śluzem i dobrze mi uuu
![]() Cytat:
Pewnie u nas trzeba będzie w Zusie te papierki składać ![]() Cytat:
|
|
#2345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Miałyście robiony kiedyś posiew z pochwy? Jeśli tak, to przez lekarza prowadzącego czy same robiłyście? Jak mi nie przejdzie to skontaktuje się z moją lekarką, pewnie mi zaproponuje posiew...
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Ją mam robione co wizytę u gin. Po prostu poproś swoją ginekolog o posiew na antybiogram. Polecam bo ma się wtedy kontrolę nad stanem narządów rodnych a wiadomo w ciąży PH to co chwilą się zmienia. No i w 37 tyg i tak lekarz prowadzący ciążę wykona wymaz na posiew.
|
|
#2348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka ja niestety nie pomogę,nigdy nie miałam żadnych problemów w tych okolicach. Współczuję tymbardziej teraz w ciąży jak się człowiek każda taką sytuacją stresuje bardziej niż zwykle.
Wiem że moje myślenie jest mocno błędne ale mi się chodzenie bez majtek zdaje niehigieniczne. Wiem że dobrze jak się czasem tam przewietrzy ale jakoś nigdy nie lubiłam. Pozatym mimo że psa czesze codziennie i codziennie zamiatam i odkurzam to wszędzie mam pełno sierści i piachu. Wszędzie. W jedzeniu,w kosmetykach,o ciuchach, meblach nie wspomnę. Nie chciałabym mieć psiej sierści między nogami peachella Tez tak słyszałam, ja jeszcze ciuszków nie prałam, ale widziałam że cześć tych które dostaliśmy od siostry tz są z pepco w całkiem dobrym stanie... Dzieci tak szybko rosną że 3 razy założymy i tak i wyrosną ![]() srebrna_smuga no właśnie te granatowe body w serduszka to dość duże ale nie mogłam się oprzeć
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, chyba bym jej odbiła numer buta na czole na twoim miejscu.. Cytat:
|
|
|
#2351 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny i mi sie chyba jakas infekcja szykuje , wczoraj wieczorem zaczeło mnie troszke swędzieć i dzis nie przestaje , smaruje cały czas kremem clotrimazole. Mam tez MULTI-GYN zel ktorego uzywałam przed ciaza i zawsze pomagał, ale teraz nie wiem czy mozna niby nie ma nic o tym zeby nie mozna było. Czy ktoraś z was uzywała go w ciazy na infekcje?
Do lekarza mam do piero za tydzien i nie wiem co robic?
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja posmarowałam żelem Pro Vag, zmieniłam majtki na luźniejsze i nie zakładałam już wkładki. Może jest ciut lepiej... Mam jeszcze próbki żelu i płynu do higieny intymnej Lacibios Femina, spróbuję nim przemywać, może mi trochę ulży...
|
#2353 |
|
Konto usunięte
|
Z wkładek i ja zrezygnowałam, miałam wrazenie że mnie podrażniały tzn bardziej swędziało, mocnych upławów nie mam ale boje sie ze bedzie gorzej
własnie zaczelam szukac informacji o multi-gyn i pisza ze jest bezpieczny dla kobiet w ciazy Tak ze zaczynam działac wieczorem
|
|
|
|
#2354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wzięłam się dzisiaj w końcu za pedicure, robię mniej więcej co 3 tyg. I już mi trochę ciężko się wyginać co jak co ale paznokcie muszę mieć zawsze czy u rąk czy u nóg perfekcyjnie zrobione ![]() Mąż mnie zaskoczył z rana, wczoraj wrócił o 23.30 z pracy, zjadł i coś zaczął robić w pokoju Mai. Ja już usnęłam. Obudziłam się o 3.15, mała kopała i patrze a on jeszcze siedzi. Nie zaglądałam. Wstaje rano a tu już jedna ściana pomalowana...Zwariował Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-07-21 o 15:08 |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() widze ze temat porodu zaczyna sie pojawiac, dziewczyny czy Wy moze wiecie jak to jest , chce rodzic SN o ile natura mi pozwoli, ale wolalabym miec znieczulenie - czy oni daja wlasnie zewnatrzoponowe? po nim slyszalam ze 12godzin i tak trzeba leżeć ??? kurcze liczylam ze nie ma jakichs rystrykcji po znieczuleniu
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladaaa no właśnie mnie ciuchowo praca ogranicza,nie mam dres kodu bo ma budowie to średnio ale kiecki, haremki i krótkie spodenki odpadają.
Tylkokasia fajnie się czyta o Twojej córeczce. Słodka mała. Co do cc to ja nie chce, mam niski próg bólu i przeraza mnie poród ale nie chce cc, to zawsze jest zabieg. Mój szpital ma na szczęście zzo juz od dawna. Dzisiaj śmiałam w legginasach i tunice, bardzo wygodnie mi było! |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie szybkie pytanie, dostałam wyniki badania czystości pochwy i wyszły mi liczne leukocyty i nablonki wielokatne w polu widzenia. W sumie żadnych niepokojących objawów nie mam. Miała któraś z was podobne wyniki? Trzeba to pilnie konsultować z lekarzem? Nie orientuję się na ile to poważne...
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes ja nauczona doświadczeniem z wynikami czekam na wizytę na spokojnie,bo zawsze mi się zdaje że są tragiczne a okazuje się że jak na ciążę są ok. Kiedy teraz masz wizytę?
No ja już mocno myślę o porodzie, czytałam dziś opinie o porodówkach we Wrocławiu i chyba zdecyduje się na Borowską o ile tam dojadę jak już zacznę rodzic bo to drugi koniec miasta :p jutro będę w okolicy a w środy mają takie dni otwarte to wejdę zobaczyć.
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Fasterko, u swojej lekarki mam umówiona już na 8 sierpnia więc za 2,5 tyg. Zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś innego lekarza dostępnego wcześniej (chodzę do luxmedu).
Dziewczyny jak czytam ze wy już ogarniacie porody, wyprawki macie prawie pełne to mnie przerażenie łapie, bo ja nic nie mam zalatwione, a dodatkowo siedzę w robocie Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czas goni, trzeba niedługo się wziąć za kompletowanie wyprawki
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty pracujesz jeszcze?dobrze chociaż tyle, że zrobiliśmy pełną konkretną listę wyprawkowa z kosztorysem, więc przynajmniej wiemy na czym stoimy. Widziałam, że w Ikei do 23 sierpnia jest promocja na wybrane mebelki dziecięce, więc będziemy musieli się wybrać jakoś i kupić ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pracuje od 13 t.c. Ale mój mąż całymi dniami w pracy, więc ciężko wybrać się wspólnie na zakupy dla maleństwa. Po mału trzeba będzie zacząć kupować
|
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie mi. Odebrałam wyniki obciążenia glukozą. Po 2 godz norma wynosi 140 a u mnie 142. Martwić się czy to raczej nieznaczne przekroczenie?
W ogóle wyniki krwi mam rozjechane na maxa. Tu za dużo tam za mało Ważne że TSH i toxo w porządku
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-07-21 o 18:00 |
|
|
|
#2364 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukamy właśnie z rynku wtórnego, mamy upatrzoną dzielnicę - ceny podobne jak mieszkań deweloperskich. Ceny za mdm we wtórnym budownictwie są jakieś nieosiągalne - 4183 za m2 ![]() Super, że badania będziesz miała u kogoś polecanego ![]() fasterka Ale Wasz psiak jest ułożony, więc tym bardziej się uda ![]() My też szukamy z rynku wtórnego, ceny nowych mieszkań nie zachęcają Poza tym podoba mi się pewność, że tuż przed naszym oknem nikt nie walnie nowego bloku; stare osiedla też są lepiej pomyślane pod kątem przedszkoli, szkół. Na nowym budownictwie może być z tym problem.Cytat:
Ja śpię na prawym - przyzwyczajenie Tzn. staram się zasypiać na lewym, ale nie odpowiadam za to, co się dzieje podczas snu.Ja też tak mam ![]() Potrafię się wzruszyć byle czym, sporo rzeczy mnie też denerwuje. Amelia Ważne, że się uaktywniła ![]() Limonka Szkoda, że mąż nie do końca ogarnia, ze Tobie jest bardzo ciężko, zwłaszcza przy perturbacjach zdrowotnych. Dobrze powiedziałaś teściowej, nie lubię wtrącania się. A te mądrości - nie wiem, skąd ona je bierze ![]() Cytat:
![]() Sedno sprawy - moja teściowa czasami coś powie, że niedobrze jak dziecko śpi w pokoju rodziców, a to jej się nie podoba, a używany wózek to beznadziejna sprawa. Ale mąż jest po mojej stronie - tzn. mamy swoje zdanie i się tego trzymamy. Cytat:
Co do stóp - mnie też coś zaczęło się powiększać. Od paru dni staram się się je ćwiczyć i rozciągać, bo w ciąży słabną więzadła, a nie uśmiecha mi się taka zmiana na stałe. Agusiek Oj, ale perypetie z rozpoznaniem płci. Alicja - piękne imię srebrna_smuga Ja ostatnio kupuję M jak mama, ale w Dziecko też się zaopatrzę, artykuły zapowiadają się ciekawie. Cytat:
Dżinsy ujdą, ale już niedługo. Chyba czas na zakup ciażowych spodni i 2-3 trapezowych/kopertowych sukienek. Naomiast biust urósł - z 65C/70B mam 75DD. Cytat:
Plany porodowe są do ściągniecia na stronie fundacji Rodzić po ludzku. Cytat:
tylkokasia Wow, to co piszesz o Oliwce jest niesamowicie budujące Zwłaszcza to, że lubi pomagać.Cytat:
![]() Zerknij tutaj - bardzo ciekawy blog prowadzącej (min. o puchnacych stopach, tutaj jest link do poradnika. Znam te ćwiczenia z zajęć, dobrze wykonywane są bezpieczne. Cytat:
? Masakryczna kobieta, współczuję jej pacjentom...
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower_girl, nie zdawałam sobie sprawy ze ten limit na mieszkanie z rynku wtórnego jest niższy, faktycznie cena nie do osiągnięcia w Krakowie
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2367 |
|
Moderator
|
monik46 - mam multi gyn w domu to chcesz to zerknę na ulotkę co piszą o ciąży
Tu masz wszystko napisane http://www.multi-gyn.com/faq.html Dziewczyny ogromnie Wam dziękuje za miłe słowa odnośnie mojej Oliwki. Chyba się nią przechwaliłam bo dziś taką scenę złości i amoku mi urządziła że mnie ugryzła w palca ![]() Pierwszy raz jej coś takiego się zdarzyło. Był u nas synek koleżanki i ładnie się bawili do czasu gdy wpadli na pomysł rywalizacji (ja mam większą wieżę, moje auto jest szybsze itp) Oliwka wkurzyła się i w tej złości zaczęła zabierać zabawki koledze. Na co ją odesłałam do pokoju. A ja z tym chłopcem zbierałam klocki. Ona przyszła i zaczęła nam wyszarpywać bo się bawi, wzięłam ją za rękę i kazałam jej iść do pokoju i się uspokoić i ona mnie wtedy w kciuka ugryzła ![]() Ja w szoku bo nigdy tak nie robiła. Dałam ją do pokoju. Chyba z 20 min tam siedziała. Na zmianę krzyczała i płakała. Potem do niej poszłam. Przeprosiła mnie (aż miała spazmy), przeprosiła kolegę i super sie zaczęli bawić puzzlami. A ja do teraz jestem jakaś zszokowana jej zachowaniem Macierzyństwo nie jest łatwe
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-07-21 o 18:50 Powód: link |
|
|
|
#2368 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Czytam Was dziewczyny, ale wybywam z domu bo mąż maluje pokój małego i nie chcę tego wdychać. Jak położy tapetę w czwartek, to pokażę efekt, ale juz mogę polecić Beckersa! Super farby i jak fajnie wyglądają. Ponoć też dobrze się nakładają ![]() Cytat:
U mnie to raczej nie kwestia źle pobranego moczu, bo to już kolejny raz. Biorę też luteinę dopochwowo, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ. Cytat:
Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-07-21 o 18:58 |
||
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Haha tylkokasia żadne dziecko nie jest idealne, pomyśl że niektóre dzieciaki takie akcje odwalają codziennie -takim dzieckiem byłam i ja, i mój tz. Więc jak się Paulina wda w rodziców to przechlapane
pocieszające że wyroślismy na normalnych ludzi,chociaż w rodzinie tz mówią ze gdyby nie ja to by pewnie teraz w więzieniu siedział, bardzo się ogarnął odkąd mnie poznał przez to wszyscy mnie tam uwielbiają
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
My też malujemy beckersem, w ogóle nie śmierdzą, a efekt jak prY tapecie po 1 warstwie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Im więcej czytałam o opryszczce, to utwierdzałam się w tym, że to nie jest to. Miałam po prostu mocno spierzchnięte usta, w dodatku mam głupi nawyk skubania ust...
Nasz ślub 16.08.2014 

co za babsko!
Byłam tylko kawałek na małych zakupach, ubrana trochę nieadekwatnie do pogody i normalnie pupa i okolice mokre. Też śluzu mam ostatnio więcej, przez to ciągle mam schize że coś mi tam za dużo leci,zabardzo mokro.
uwielbiam pepco za ceny 

W nocy w ogóle ich nie zakładam ;p I mąż się śmieje czemu cały rok tak nie śpie a ja zimą jestem zmarzluch 

a Ty pracujesz jeszcze?