Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-22, 22:41   #1441
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Cytat:
Napisane przez Gjanduja Pokaż wiadomość
chodzę, szukam i nie mogę znaleźć nic wyglądającego sensownie

możecie mi doradzić odżywkę bez spłukiwania? Tylko nie w formie spreju a taką bardziej kremową.
Odkąd pamiętam takie najlepiej się sprawdzały na moich włosach, ale za każdym razem jak mi się udało kupić coś dobrego to potem było wycofywane
jeszcze jak mogę być wybredna to najlepiej bez protein i polyquatreinum
Ja uwielbiam odżywki z ziaji b/s, ale mają polyquanternium niestety i moja ulubiona fioletowa ma jedwab, inne już chyba nie. Możesz też spróbować jakiegoś kremu, np. krem do rąk cien z lidla i delikatnie nim przejechać po włosach ale to już nie każdemu odpowiada. Ewentualnie jakąś lubianą odżywkę emolientową d/s rozcieńczyć z wodą i takie mazidło sobie dawać b/s, np. balsam z arganem green pharmacy

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-07-22 o 22:42
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 22:46   #1442
Gjanduja
Raczkowanie

ok, dzięki. Jutro robię drugie podejście do rosmanna czy może w Hebe jest wiekszy wybór ziaji i Green Pharmacy?
Gjanduja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 22:51   #1443
madeline1989
Zadomowienie

Dziewczny czy polecacie jakas odzywkę do loków taką kremową. miałam juz kilka odzywek na loki do układania, ale nic nie moze się równać z Pantene :/ teraz jestem na etapie pianki John Frida czy jakos tak ale tez nadaje się do smieci kiedys mogłam pieknie ułozyc loki a teraz nie mam czym
madeline1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-22, 22:56   #1444
Klaudenc
Moderator

Mnie Ziajki akurat siostra kupiła w ich firmowym sklepie, jak masz taki w swoim mieście to polecam bardzo zajrzeć bo ceny są niskie Co do reszty to już dziewczyn musisz pytać bo ja niestety nie orientuję się gdzie co w Polsce kupić. Z Ziajek super jest też maska ziaja kolor, trochę wody dokapać i b/s pierwsza klasa.
O jeszcze mi sie przypomniała odżywka cien z lidla repair and care - ma tylko silikon lotny, glicerynę panthenol i makadamię, jakieś 4 złote kosztuje a fajna jako baza do wzbogacania, d/s, b/s czy maseczka. Używam jej b/s na zmianę z ziają

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez madeline1989 Pokaż wiadomość
Dziewczny czy polecacie jakas odzywkę do loków taką kremową. miałam juz kilka odzywek na loki do układania, ale nic nie moze się równać z Pantene :/ teraz jestem na etapie pianki John Frida czy jakos tak ale tez nadaje się do smieci kiedys mogłam pieknie ułozyc loki a teraz nie mam czym
Również polecam Ziaję o tą
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie-jedwab.html
albo nawilżający mus pantene, aczkolwiek ja akurat preferuję ziaję - tania, ładnie pachnie, dobrze działa i jest wydajna.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-07-23 o 00:33
Stary 2015-07-23, 01:45   #1445
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Na pewno cieniowanie i delikatna warstwa pogłębi skręt, ale czy bardzo? Ja, kiedy jeszcze ugniatałam, to zawsze miałam spodnią warstwę bardziej pokręconą, a tą wierzchnią mniej - denerwujące, ale nic nie mogłam z tym zrobić :P
Ja miałam właśnie odwrotnie - wierzch mi się bardziej kręcił, a pod spodem miałam nawet proste pasma.

Cytat:
możecie mi doradzić odżywkę bez spłukiwania? Tylko nie w formie spreju a taką bardziej kremową.
Odkąd pamiętam takie najlepiej się sprawdzały na moich włosach, ale za każdym razem jak mi się udało kupić coś dobrego to potem było wycofywane
Też polecę Ziaję, ale inne - bez polyquatrenium:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenicy.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-rycynowy.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...acja-miod.html

Cytat:
ok, dzięki. Jutro robię drugie podejście do rosmanna czy może w Hebe jest wiekszy wybór ziaji i Green Pharmacy?
Ja Ziaję kupuję w ich sklepach/stoiskach firmowych lub w marketach. Na pewno są w E.Leclercu (nawet taniej niż w sklepach firmowych), chyba w Realu też widziałam kiedyś, ale nie jestem pewna, może to był inny sklep. I czaaasem jakaś się zdarzy w Superpharmie. W Rossmannie nigdy jej nie widziałam, w Hebe chyba też nie. Może w Naturze są, ale też nie mam pewności.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 01:58   #1446
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ależ ja sobie sama tam pojadę.
Też jestem z Łodzi.

A ta z kokosem mi nie podeszła, też miałam.

Na Zielonej jest ich sklep, prawda?
A to nie wiedziałam czyli w sumie dobrze, że nie kupiłam migdałka, nie lubię kokosa na włosach i dlatego nie brałam.
Tak, na Zielonej

Oczywiście jeśli ktoś chciałby wypróbować tę maskę to służę pomocą

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Teraz tylko nie chce mi się tak ugniatać, bo krótko mi się skręt trzyma Ale czasem od weekendy pogniotę, żeby mieć skręt 3 godziny
Mnie się bardzo podobają takie jak są

Cytat:
chodzę, szukam i nie mogę znaleźć nic wyglądającego sensownie

Ja polecam Joanny i Farmony
Mnie Ziaja nie podchodzi nie wiem czemu. A te w/w mam różne i uwielbiam i czasem też jako d/s stosuję

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 02:17   #1447
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Również polecam Ziaję o tą
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie-jedwab.html
albo nawilżający mus pantene, aczkolwiek ja akurat preferuję ziaję - tania, ładnie pachnie, dobrze działa i jest wydajna.
O, mam tę Ziaję, ale do tej pory jej używałam jako d/s. Spróbuję następnym razem jako b/s.
Ja ją kupiłam w aptece "Dbam o Zdrowie".
Stary 2015-07-23, 11:59   #1448
margitta
Zakorzenienie

Hej, można się do was przyłączyć po długiej nieobecności?

Miałam duże problemy osobiste przez pól roku, włosy zaniedbałam, przeżyłam nieudane farbowanie, potem drugie u fryzjera w przeciągu tygodnia i tak zrujnowałam dwa lata pracy Z gęstych fal mam suche, rzadkie Aż nie robię zdjęć od kilku miesięcy. Teraz wracam do naturalnego koloru (pierwszy raz od wielu lat) i zaczynam walkę o powrót do kondycji.

Wczoraj miałam pierwszy sukces i po dwugodzinnych zabiegach udało mi się osiągnąć zadowalający efekt. A potem poszłam pływać w jeziorze

Obecnie testuję Amlę Jasmine. Jednak większość składu to parafina. W ogóle nie wiem czy to był dobry pomysł
Stary 2015-07-23, 12:09   #1449
Klaudenc
Moderator

Kryzys zażegnany - z pomocą gliss kura z kolagenem i maski dr organic, jupi Muszę spróbować tego gliss kura z jedwabiem, stara wersja miała super skład, nowa trochę gorzej ale może będzie to coś warte. We wszystkim zmieniają składy - Tresemme, Vo5, alberto balsam, gliss kur... i wszystko na gorsze.

Ja Amlę Jasmine nawet lubiłam, fajnie zabezpieczała przed utratą wilgoci i obłędnie pachniała *.*

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-07-23 o 12:10
Stary 2015-07-23, 12:39   #1450
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Amlę Jasmine nawet lubiłam, fajnie zabezpieczała przed utratą wilgoci i obłędnie pachniała *.*
A jak używałaś w takim razie?
Stary 2015-07-23, 15:39   #1451
Klaudenc
Moderator

Jakieś 20 minut przed myciem niewielką ilość, podobnie jak naftę kosmetyczną.
Stary 2015-07-23, 15:39   #1452
Klaudenc
Moderator

Jakieś 20 minut przed myciem niewielką ilość, podobnie jak naftę kosmetyczną.
Stary 2015-07-23, 16:55   #1453
Gjanduja
Raczkowanie

Dzięki za rady dziewczyny

Amle Jasmine też używałam. Przed myciem zawsze. Oleje trzymam długo, czasami cała noc, czasami parę godzin. Przy Jasmine starałam się zużyć jak najszybciej po tym jak przeczytalam skład a zapach jak dla mnie zdecydowanie za intensywny... z domu nie wychodziłam a z tym czymś na włosach
Gjanduja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-23, 19:44   #1454
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady dziewczyny

Amle Jasmine też używałam. Przed myciem zawsze. Oleje trzymam długo, czasami cała noc, czasami parę godzin. Przy Jasmine starałam się zużyć jak najszybciej po tym jak przeczytalam skład a zapach jak dla mnie zdecydowanie za intensywny... z domu nie wychodziłam a z tym czymś na włosach
o tak, smród jest straszny Byłam w szoku po opisie o orientalnej nucie. Wytrzymać z tym całą noc to koszmar.

Ja od dawna olejuję włosy, ale właśnie nie jestem do końca pewna czy tą parafinę traktować jak olej
Stary 2015-07-23, 21:12   #1455
Klaudenc
Moderator

Przecież Amla Jasmine pachnie przepięknie i świeżo. Jak nakładałam ją na noc to od razu mi się lepiej spało, a tż to nie mógł przestać zachwycać się tym zapachem. To chyba najładniej pachnący kosmetyk jaki miałam, mojej mamie również zapach się podobał Jedyne co mi naprawdę cuchnęło to nivea long repair - musiałam ją wyrzucić bo bolała mnie po tym głowa i miałam mdłości, śmierdzi gorzej niż szare mydło, ale ja nienawidzę mydlanych zapachów i jak się jakaś kobieta np. w autobusie wypsika perfumą o takim smrodku to zaraz mam ból głowy gwarantowany. Tż też takiego zapachu nie znosi, jest w stanie przeżyć czarny olej sezamowy ale nivei totalnie nie Moim zdaniem producenci nie powinni perfumowac kosmetyków takimi kontrowersyjnymi aromatami bo niektórym to zwyczajnie uniemożliwia stosowanie specyfiku.
Stary 2015-07-23, 23:38   #1456
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Haha, moje włosy reklamują umiejętności cięcia kręconych włosów przez praktykantkę z salonu Mysi, która właśnie została pełnoprawną fryzjerką.

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2015-07-23 o 23:41
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 15:28   #1457
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja miałam właśnie odwrotnie - wierzch mi się bardziej kręcił, a pod spodem miałam nawet proste pasma.

Też polecę Ziaję, ale inne - bez polyquatrenium:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenicy.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-rycynowy.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...acja-miod.html

Ja Ziaję kupuję w ich sklepach/stoiskach firmowych lub w marketach. Na pewno są w E.Leclercu (nawet taniej niż w sklepach firmowych), chyba w Realu też widziałam kiedyś, ale nie jestem pewna, może to był inny sklep. I czaaasem jakaś się zdarzy w Superpharmie. W Rossmannie nigdy jej nie widziałam, w Hebe chyba też nie. Może w Naturze są, ale też nie mam pewności.
Jest w Realu i w Auchan też u siebie mam.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Przecież Amla Jasmine pachnie przepięknie i świeżo. Jak nakładałam ją na noc to od razu mi się lepiej spało, a tż to nie mógł przestać zachwycać się tym zapachem. To chyba najładniej pachnący kosmetyk jaki miałam, mojej mamie również zapach się podobał Jedyne co mi naprawdę cuchnęło to nivea long repair - musiałam ją wyrzucić bo bolała mnie po tym głowa i miałam mdłości, śmierdzi gorzej niż szare mydło, ale ja nienawidzę mydlanych zapachów i jak się jakaś kobieta np. w autobusie wypsika perfumą o takim smrodku to zaraz mam ból głowy gwarantowany. Tż też takiego zapachu nie znosi, jest w stanie przeżyć czarny olej sezamowy ale nivei totalnie nie Moim zdaniem producenci nie powinni perfumowac kosmetyków takimi kontrowersyjnymi aromatami bo niektórym to zwyczajnie uniemożliwia stosowanie specyfiku.
Mam tak samo! Nie cierpię mydlanych zapachow! Ale i świeżych typu cytrynowy czy ogórkowy też nie. Afe! Muszę mieć słodkie (kwiatowe, owocowe etc), korzenne, najlepiej ciężkie. :-D

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 16:29   #1458
Senso
Raczkowanie

hej
kusi mnie guma go2b. nie wiem jak ze składem..., czy mogłaby któraś kobietka skomentować?

Skład: Aqua, Isopropyl Myristate, Oleth-10, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer, Palmitic Acid, Stearic Acid, Butylene Glycol, Ceteth-2, Parfum, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Peg-90M, Propylene Glycol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Mel, Acrylates/C10-30/Alkyl Acrylate Crosspolymer, DMDM Hydantoin, Potassium Sorbate, CI 142090, CI
Stary 2015-07-24, 16:43   #1459
esfira
Zakorzenienie

co sądzicie o Tigi Foxy Curls Contour Cream? dziś pierwszy raz testuję, mam nadzieję, ze da efekty podobne jak żel lniany, ale na razie włosy jeszcze mi nie wyschły. Ostatnio sporo suszyłam włosy na szczotce, ale zrobiło się tak gorąco, że mogę dla odmiany wydobywać skręt

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 23:14   #1460
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Haha, moje włosy reklamują umiejętności cięcia kręconych włosów przez praktykantkę z salonu Mysi, która właśnie została pełnoprawną fryzjerką.

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 10:55   #1461
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Senso Pokaż wiadomość
hej
kusi mnie guma go2b. nie wiem jak ze składem..., czy mogłaby któraś kobietka skomentować?

Skład: Aqua, Isopropyl Myristate, Oleth-10, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer, Palmitic Acid, Stearic Acid, Butylene Glycol, Ceteth-2, Parfum, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Peg-90M, Propylene Glycol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Mel, Acrylates/C10-30/Alkyl Acrylate Crosspolymer, DMDM Hydantoin, Potassium Sorbate, CI 142090, CI
Możesz spróbować, nie ma tu alkoholu ani innych wysuszaczy - aczkolwiek uwaga na nakładaną ilość bo są na początku ciężkie emolienty, więc może obciążać.
Stary 2015-07-25, 14:46   #1462
Senso
Raczkowanie

Cytat:
Możesz spróbować, nie ma tu alkoholu ani innych wysuszaczy - aczkolwiek uwaga na nakładaną ilość bo są na początku ciężkie emolienty, więc może obciążać.

Dziękuję
Stary 2015-07-25, 15:07   #1463
solaola
Zakorzenienie

Odkryłam lepszy sposób na zawijanie w koszulkę - tak jak ktoś tutaj mi poradził, teraz zawijam włosy wyprostowana, tak jak potem są naturalnie ułożone. Loczki mam o wiele lepsze, skręt się trzyma tylko teraz mam problem taki, że włosy przy skalpie są baaaardzo przyklapnięte...Podpinani e niczym nie wchodzi w rachubę bo musiałabym to zrobić na całej głowie a mi się włosy odkształcą...Ostatnio jako bs użyłam zielonej schaumy z trzema kroplami oleju i do ds już nic nie dałam,ale włosy były super. Dziś dałam odżywkę zieloną z lidla i kroplę oleju i już tak fajnie nie jest...Ale za to z kremem z bootsa się bardzo lubimy, nakładany na bardzo mokre włosy jest super

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 20:02   #1464
Klaudenc
Moderator

Ja z lidla lubię niebieską, zielona jest mocno humektantowa i bardzo puszy. Siedzę z czerwoną szamponetką na głowie, ciekawa jestem co wyjdzie bo nigdy szamponetek nie miałam. Wzięłam jeszcze czekoladowy brąz w razie czego, generalnie jedna starczy mi na jakieś 4 użycia a kosztowała jedyne półtora funciaka, więc dobry interes Gorsza sprawa że chodzę na basen 2x w tygodniu i boję się co to będzie jak na basen pójdę
Stary 2015-07-26, 12:45   #1465
201605161428
Konto usunięte

Dziewczyny dostalam od mamuski taki oto krem do wlosow, ponoc pani w sklepie sie nim zachwycala. Uzywala go juz moze ktoras ?
Btw. joanna ma sliczna nowa grafike na zelach do wlosow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1437907462011.jpg (51,2 KB, 15 załadowań)
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 13:30   #1466
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z lidla lubię niebieską, zielona jest mocno humektantowa i bardzo puszy. Siedzę z czerwoną szamponetką na głowie, ciekawa jestem co wyjdzie bo nigdy szamponetek nie miałam. Wzięłam jeszcze czekoladowy brąz w razie czego, generalnie jedna starczy mi na jakieś 4 użycia a kosztowała jedyne półtora funciaka, więc dobry interes Gorsza sprawa że chodzę na basen 2x w tygodniu i boję się co to będzie jak na basen pójdę
Otwartej szamponetki chyba nie można trzymać do następnego razu.
No ale na basenie chyba masz czepek, prawda? Więc co ma się stać?
Stary 2015-07-26, 14:11   #1467
Klaudenc
Moderator

To jest szamponetka w buteleczce jak szampon, producent pisze że na 3 użycia alem i pewnie starczy na dłużej.
http://www.foreveramber.co.uk/wp-con...onditioner.jpg

No właśnie nie mam bo na ten basen u mnie się czepka nie zakłada, przynajmniej nie ma wymogu i nikt w czepku nie pływa, więc tylko związuję włosy. Nawet jak ma sie czepek to czasami wody naleci, chyba że ma się gumowy ale ja gumowego nie mogę bo zaraz jakies wypryski się robią. Już od biedy można pływać tak żeby głowy nie zamoczyć ^^

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-07-26 o 14:14
Stary 2015-07-26, 16:04   #1468
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
To jest szamponetka w buteleczce jak szampon, producent pisze że na 3 użycia alem i pewnie starczy na dłużej.
http://www.foreveramber.co.uk/wp-con...onditioner.jpg

No właśnie nie mam bo na ten basen u mnie się czepka nie zakłada, przynajmniej nie ma wymogu i nikt w czepku nie pływa, więc tylko związuję włosy. Nawet jak ma sie czepek to czasami wody naleci, chyba że ma się gumowy ale ja gumowego nie mogę bo zaraz jakies wypryski się robią. Już od biedy można pływać tak żeby głowy nie zamoczyć ^^
Skoro tak pisze, to spoko, ja używałam tylko tych Joanny i Mariona z saszetek i, o ile się nie mylę, było na nich, żeby nie zostawiać resztek.

Nie wiem, jak z trwałością tych Twoich szamponetek, ale bez przesady, woda się aż tak szybko kolorowa nie robi raczej po szamponetkach. Farbowałam szamponetkami na czerwienie i woda była lekko różowawa przy myciu, ale na basen bym się chyba normalnie wybrała.
Toner by schodził i bardzo barwił wodę, ale szamponetka nie powinna aż tak.
Stary 2015-07-26, 20:29   #1469
Klaudenc
Moderator

Jak nałożyłam maskę to szamponetka nie zeszła, ale nie użyłam szamponu - maska też nie była zabarwiona. No ja pierwszy raz szamponetką robiłam a pamiętam jak czerwone farby potrafiły przez kilka myć barwić wodę i się trochę obawiałam że przy basenowej wodzie by bałaganu narobiło fajna sprawa z tym, można trochę zmienić kolor bez niszczenia włosów.
Stary 2015-07-27, 01:43   #1470
Piechniak
Rozeznanie

Hej,
dawno mnie nie było, pewnie nikt mnie już nie pamięta...
ale liczę na uprzejmość
ostatnio byłam u ekofryzjera, tak sądziłam, że będzie się lepiej obchodził z włosami niż "zwykły" (lepiej w znaczeniu delikatniej) no i naturalniej, bez slsów, silikonów, polimerów i innych takich.
nie zawiodłam się, więc szczerze polecam, tyle że to niestety droga impreza
ja na przykład częściej niż dwa razy na rok nie mogę sobie pozwolić
czesał mnie szczotką TANGLE TEEZER i polecił mi ją
jest dość droga, więc chciałam się poradzić Was przed zakupem - wiem, że ogólnie do kręconych polecamy grzebienie nie szczotki i grzebieniem się dotąd czesałam z dobrym skutkiem
ale włoski rosną, mają już 60 cm i czasem się splączą tak, że grzebień nie daje rady, zwlaszcza w wietrzne dni
poradzicie mi co z tą szczotką?
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości