|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
A no i zapomniałam
dzis zaczęłam 6 miesiąc a popołudnie spędziłam z mamą na zakupach ![]() Ale w h&m to się załamałam. Większość bluzek wyglądała na mnie TRAGICZNIE. |
|
|
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czujecie...opowiadać o takich rzeczach
|
|
|
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że się jej odgryzłaś!
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to kup sobie jakiś obcisły tshirt-ciążowe brzuszki wyglądają super...o wiele lepiej niż w lejących tunikach-namiotach |
|
|
|
|
#306 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I w nosie mam. To mój brzuszek a że już wygląda na ciążowy to mogę
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
O rany co za historie z poradami naprawdę współczuję! ! Quiz ja to się wręcz panicznie boje porodu nawet sobie nie jestem w stanie tego wyobrazić! !
|
|
|
|
#308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Noooo... i ja je sprowokowałam..sorryy..al e z drugiej strony jeśli chociaż jedną z Was uchroni i rozsądniej wybierze opiekę to będzie dobrze |
|
|
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Zaciekawa trzymam kciuki za rozmowę z ginem w takim razie.
Co do t-shirtow to wiem to moje drugie dziecko będzie i tak pierwsza ciążę przechodziłam, ale chciałam sobie jakąś bardziej elegancka koszulę badz bluzkę kupic .
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
|
|
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koszule mówisz??to będzie gorzej, musiałabyś pewnie kupić z linii HM MAMA I to się nazywa opieka.. |
|
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
No jedna mam z pierwszej ciąży ale juz nieco sprana jest. Właśnie h&m mam dzis mierzyłam i taka masakra... Musze poszukać chyba jakiegoś niemarkowego sklepu w okolicy
|
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wogle to cześć Wieki mnie nie było, TŻ nie daje mi obijać się na necie.Kupiłam kosz Mojżesza i ciągle się martwię, że to przegięcie Ale nikt nic nie wie, nawet TŻ i kupiłam, bo był ładny beżowo-ecru z fajnymi akcesoriami ![]() A jutro mam połówkowe i mam nadzieję, ze nic paskudnego nie wyjdzie... |
|
|
|
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*Nic nie wyjdzie bez paniki Kochana !
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Koritsi a co znaczy że Twoja córka mimo kp szybko zaczęła noce przesypiać?
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Szalejecie z postami, zostawić was na kilka godzin i już kilka stron gaduły
Współczuję przeżyć okołoporodowych. Na szczęście w moim szpitalu rodziły koleżanki i wszystkie były zadowolone z opieki (zwłaszcza te, których poród odbierał mój lekarz )Gdzieś mnie znowu plecy zaczynają boleć :/ |
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
A co do porodów... Właśnie opisywanych koszmarów się obawiam
Dlatego biorę TŻ, który nie da nikomu podskoczyć Już mu wyłożyłam, co i jak, przecież siłą go nie wyniosą, jak mniemam. I siłą mi dziecka nie wyrwą po porodzie Ogólnie, personel nie ma prawa (tak, nie ma prawa, jest to zapisane) nic zrobić dziecku bez obecności rodziców. Można ich skarżyć, jeśli coś takiego uczynią. Wystarczy jednak przygrozić, jak się ktoś stawia, bo dobrze wiedzą, jak to wygląda ![]() Planuję się poza tym przygotować, napisać plan porodu i wystawić TŻ jako porodowego terrorystę Uprzedziłam go zresztą, że jeśli mi niepotrzebnie natną krocze, to on na tym ucierpi bardziej, to też mu motywacji dodało Na razie myślę odpuścić własną położną, ale jeszcze zobaczymy. O właśnie się zastanawiałam, w co się ubrać na poród, żeby było wygodnie
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdaje się że zrobię tak samoWłaśnie w co się ubrać ?
|
|
#320 | ||
|
Rozeznanie
|
Mąż poszedł do pracy to mogłam nadrobić ;-)
Cytat:
Cytat:
Ja żelazo też łykam. Ostatnio po miesiącu łykania weszłam w dolną granicę normy (tej co na wynikach określają). To bez tego nie wiem co by było Evciap0 liczna ta pościel, gdzie kupowałaś? Doczytałam już że alledrogo Adka!I kto mi teraz takie pyszne naleśniki zrobi??? Zaciekawa mnie cały czas aż odrzuca jak biorę prenatal ale jakoś łykam. One się szybko rozpuszczac zaczynają. Zanim połknę to czuję jakie są niedobre w smaku. Ale potem łykam sobie od razu urosept a on ma taką pycha słodką powłokę że się wyrównuje :-D Przeżycia z porodem masakryczne. A może idź po prostu do psychologa, bez problemu powinnam dostać papier do cesarki. Wtedy przypadkiem nie jest tak ze gin musi to honorować? Doczytałam, że za bardzo nie chcesz iść. Ale myślę że nawet facet psycholog miałby do tego lepsze podejście. Nie chciałby może tak dokładnie wnikać w temat tylko wystawił zaświadczenie ;-) -- Wysłano z Szybkiego Notatnika |
||
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale poród po prostu strasznie źle Ci przeprowadzono. Nie polecam nacięć wogle, radzę się nie zgadzać. Warto poczytać o nacięciach na rodzić po ludzku. Badania wskazują, że nacięcia wogle nie pomagają, a nawet szkodzą. Osobiście myślę niedługo zacząć masaże krocza, nawet jak pęknie, to chociaż może mniej. Myślę, że warto się jednak poświęcić. TŻ może się tematem zainteresuje
|
|
|
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
mujer już się zaczęłam zastanawiać gdzie cię wywiało :-D a to facet wszystkiemu winien
![]() Nie martw się na zapas wizytą, trzeba myśleć pozytywnie a wszystko będzie ok, zobaczysz
|
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mujer wiem jakie są plusy i minusy, moja siostra tez rodziła 2 razy i miała cc a dzieci na zdrowe i dobrze rozwijające, co nie znaczy, że u każdej tak musi być. poza tym jak powiedziałam, ja jeszcze nie mam powiedziane czy powinnam mieć cc bo przez ciśnienie moge mieć wskazania, a jeśli już to w prywatnej klinice sie to odbędzie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-07-30 o 21:58 |
|
|
|
|
#325 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Nie mam dziś sił na foty
Zresztą, jeszcze nie mam stelaża kołyskowego, dopiero do mnie idzie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Wiadomo, że poród sn jest lepszy dla dziecka. To co mujer pisała o florze bakteryjnej to wszystko prawda. Poza tym przy sn organizm dostaje naturalny sygnał do produkcji pokarmu. No ale niestety czasem się nie uniknie. Mi cesarkę zaproponowano po prawie 12 godzinach na porodówce. Byłam już nieźle wymęczona skurczami, Mała się mocno pchała na świat a nie było rozwarcia. kontynuowanie mogłoby być dla nas obu niebezpieczne. A teraz ze względu na źle zrośniętą bliznę już nie mogę rodzić naturalnie. |
|
|
|
|
#328 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby sam wszystko miał robić, ale jakieś drobiazgi, wiadomo na mnie spadły. Ciekawe, czy uda się płec podejrzeć... W sumie już nawet przestałam chcieć dziewczynkę. Uznałam, że chłopiec będzie dla mnie bardziej relaksacyjny Poza tym, mam masę ubranek dla chłopa ![]() No ale... Nie wiem w sumie, co jednak mam niepokój. Ruchów nie czuję, choć coś mi się czasem wydaje. Gin niby twierdził, że wszystko spoko, ale sama nie wiem. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

dzis zaczęłam 6 miesiąc 

czujecie...opowiadać o takich rzeczach
a potem spotkałam koleżankę... ba "koleżankę" tudzież laskę z studiów niezbyt lubiłyśmy się.
dobrze że się jej odgryzłaś!
śmiech na sali...ciekawe-jakby kurde nie mogłaby mi dać kroplówkę z glukozą czy coś,,,ciekawe czy to byłoby prawidłowe jak nażarłam się czekolady a później np. bym musiała mieć cc, bo z tego co wiem to przed zabiegami trzeba być na czczo....

to moje drugie dziecko będzie i tak pierwsza ciążę przechodziłam, ale chciałam sobie jakąś bardziej elegancka koszulę badz bluzkę kupic 

*
Dlatego biorę TŻ, który nie da nikomu podskoczyć